1. Vecu glupost odavno nisam procitao.
  (amerikanac, 16. maj 2021 18:35)

  # Link komentara

 2. Podržavam.
  Kosovo balkanski Tajvan.
  Podržavam ovaj non pejper. Dobro Srbiji, dobro Kosovu, dobro Srbima na Kosovu, dobro regionu, dobro svima.
  (Super rešenje, 16. maj 2021 18:06)

  # Link komentara

 3. I sa sadašnjim priraštajem, za 99 godina predsednik Srbije će biti Albanac...
  (Alija Sirotanović, 16. maj 2021 17:03)

  # Link komentara

 4. Kosovo je nažalost izgubljeno ,zauvjek
  (zole, 16. maj 2021 16:47)

  # Link komentara

 5. Prvih 99 godina je uvek najteze. Posle ce se vec nekako privici.
  (DEDA CVETKO, 16. maj 2021 16:42)

  # Link komentara

 6. Реално кад погледаш и ако ЕУ стварно хоће да реши проблем ово је најреалније решење.Косово нема пензије,нема здравствени систем и никад неће створити систем за нормалан живот грађана Косова.Невероватан је број колико Албанаца напушта Косово и иде на запад,неки ће се вратити ал 90% неће никада.Што се нас тиче може шта год хоће ал у саставу Србије.Већи је природни прираштај Срба на Косову него Албанаца.Ми морамо да радимо на наталитету,да буде нормално да имамо 4,5 деце,иначе џабе све радимо.
  (нс бој, 16. maj 2021 16:40)

  # Link komentara

 7. Ovo je najgora opcija do sad
  (lucius Fox, 16. maj 2021 16:38)

  # Link komentara

 8. Нит смо ми Енглези, па да смо отели туђе, нит је Косово и Метохија Хонг Конг!
  (Јабучило, 16. maj 2021 16:38)

  # Link komentara

 9. Доста више са тим нон пејперима,играју се са нама ко са мишевима,па мало експериментишу.Ово је за нас добро,тако нешто смо им и нудили,да су излазили на изборе и имали би власт на Косову у оквиру Србије,ал они то неће.Од оснивања Призренске лиге њихова жеља је велика Албанија и независно Косово.Они су на томе радили 100 година,протеривали Србе, у сваком рату били против нас и под Титом такође па све до данас траје погром Срба на Косову.
  (нс бој, 16. maj 2021 16:32)

  # Link komentara

 10. Priština ima stav, mi imamo državu, priznalo nas je 100 država. Problem su tih 100 država. Morali bi države koje su ih priznale da povuku priznanje. Jer oduvek je u tome i bio problem. Samo proglašenje nezavnisnosti nije protiv međunarodnog prava, već priznanje dela suverene države kao nezavisne. Srbija je trebalo da tuži te države, a ne Kosovo! Ali znala je da bi se sukobila sa zapadom, pa je ona tužba bila zamazivanje očiju srpskoj javnosti. Ključ rešenja leži kod onih koji su problem i napravili, a to su zemlje članice NATO i njihovi partneri! A svi znamo njihov stav!
  (dub, 16. maj 2021 16:31)

  # Link komentara

 11. Albanac sam sa Kosova.
  Glup predlog, ali da malo solimo pamet.
  Kosovo ima 1.8 miliona stanovnika (29.06 prosecna starost). Srbija ima 7 (42.9 prosecna starost).
  Da ne duzimo statistikom i matematikom, ali bi u takvoj zajednickoj tvorevini, vojska bi imala najmanje 40% albanaca, parlament 25% poslanika, takodje i ministara, podpresednika vlade, parlamenta…
  Da li Srbija to želi?
  (Kujtim, 16. maj 2021 16:13)

  # Link komentara

 12. Pustite ljude da žive kako su izabrali, srecno im bilo
  (VJ, 16. maj 2021 16:12)

  # Link komentara

 13. Dok nam drugi pronalaze resenje za Kosovo, resenje za Bosnu i Hercegovinu, resenje za izbore, resenje za ovo i ono, vec 30 godina, nasi stanovnici pronalaze resenje za sebe daleko od svega ovoga. Prokleti smo.
  (Milisav, 16. maj 2021 16:08)

  # Link komentara

 14. Ovo je dobra stvar. Srbi debili ovo treba prihvatiti i posle toga spremati konacno resenje kosovskog pitanja u sastavu Srbije.
  (Aleksej, 16. maj 2021 16:06)

  # Link komentara

 15. Može! Jedini način da SNS dobije opoziciju.
  (Milan, 16. maj 2021 16:05)

  # Link komentara

 16. Specijalni status? Šta to podrazumeva? Može da bude dobro rešenje, a može i prevara. U principu zvuči kao jedino moguće, pa za 99 godina, valjda će odlučivati neki pametniji.
  (branko, 16. maj 2021 16:04)

  # Link komentara

 17. I Srbija dobija svoju Republiku Srpsku. LoL. 😁
  (Cakani Caja, 16. maj 2021 16:03)

  # Link komentara

 18. Znam za "Zuerst!", osnovani su 2009 godine od strane nemačkog ogranka jedne vrste evropske ekstremne desnice koji gaje jake veze sa ruskim desnim udrženjima i zalažu se za dublju saradnju Nemačke i Rusije, kao i evropeizaciju Rusije. I sam urednik Zuersta! se devedesetih godina zalagao za zaokret u nemačkoj politici prema Rusiji, i nekoj vrsti zajedničkog nastupa ruskih i nemačkih desničara po pitanju islamizacije.
  Možemo slobodno reći, časopis nemačke alternativne desnice naklonjenoj Rusima, uglavnom rade intervjue sa Afd-om, za one koji ne znaju nemačkom ekstremnom desnicom, koja takođe ima veliki uticaj na ovaj magazin.
  AFD-ov uticaj izuzetno raste u Nemačkoj, i zanimljivo je videti neku vrstu alternativnog razmišljanja prema kosovskom problemu, i nije prvi put da se AfD poziva na međunarodno pravo, i opominje na nemačko kršenje istog po pitanju Kosova, što je lepo.
  Međutim mislim da onaj koji je pisao ovo ne poznaje baš najbolje prilike ovde.
  (Enis, 16. maj 2021 16:02)

  # Link komentara

 19. Model Farskih Ostrva i Danske je odlican. Uz garancije za bezbednost Srba, ja bih priznao Kosovu i instituciju i simbole, i sve zakone koji postoje tamo, i dao im najvisi stepen autonomije, ali sa izuzetkom spoljne politike i odbrane. Akcentovao bih na saradnju u oblasti kulture i obrazovanja, u cilju da naucimo nase nove generacije da se ne mrze i da postujemo jedni druge kao narodi,narocito svetinje.
  Drugom recima, mogli bi da imaju odnose sa drugim zemljama, ali ne i ambasade i clanstva u medjunarodnim organizacijama na najvisem nivou poput Interpola, Uneska i krajnje UN.
  Mogli bi da imaju svoju policiju , ali ne i vojsku.
  Imali bi svoje licne karte, ali ako putuju morali bi da vade srpski pasos, na koji bi svi imali prava. Takodje bi imali prava i na srpsku licnu kartu svi gradjani Kosova, bez obzira na nacionalnost.

  Boljeg resenja nema, i za jedan i drugi narod.
  (Rajak, 16. maj 2021 15:57)

  # Link komentara

 20. Nema od toga nista. Albanci su se borili za nezavisnost, i od toga nece odustati. Da li mi to prihvatamo, nas je problem. Njih to vise ne interesuje. Imali.smo skoro sto godina da uspostavimo drzavu na toj teritoriji, nismo uspeli. Realno, sad nemamo ni ozbiljnu drzavu na teritoriji uze Srbije. Vise je to neka dzamahirija sa likom poput Gadafija na celu. Sve se pita jedan covek. Ni zakon, ni skupstina, a pogotovo ne vlada. I onda se cudimo sto svi beze od nas i naglasavamo kako nas mrze.
  (vlasta, 16. maj 2021 15:56)

  # Link komentara

 21. Ако може Индус да буде градоначелник Лондона и Обама председник Америке онда може и Албанац да буде председник Србије и градоначелник Београда.
  Није проблем у националности појединца већ у вредностима које једна држава заступа.
  Енглеска и Америка су национално конституисане државе и не може неки нпр. Индус да прави од Лондона Индију већ да се понаша у складу са енглеским законима и наративом који тамо влада.
  Проблем Србије је немање националне конституције тј. што не знамо шта нам је национални интерес.
  Надам се да ће се то у скорије време променити и онда ће нам бити лакше да решавамо проблеме којих имамо на претек.
  (Ђенерал, 16. maj 2021 15:52)

  # Link komentara

 22. Meni samo nije jasno čemu se nadaju ovi zagovarači da će Kosovo opet jednog dana biti Srbija? Možda i hoće, to je pitanje geopolitike, ali ono što se nikada neće promeniti, dole živi preko milion ljudi koji se uglavnom bave kriminalom i koji ne žele da žive u Srbiji. Ako Kosovo i bude deo Srbije, svakim danom će raditi protiv interesa te države. Nešto što trenutno rade Srbi u BiH. Pored svega, uz sav kriminal i šverc droge i oružja dole, to može da bude ogromni bezbednosni problem Srbije. Ili će stvarno Srbi iz Beograda ići dole da žive, rade u policiji i ratuju sa narko klanovima?
  (Dare, 16. maj 2021 15:52)

  # Link komentara

 23. Ка оваквом решењу треба ићи. Не бојати се интеграције Албанаца у српско друштво, а ако се земља развија неће им нарочито сметати да у њој живе.
  (Данијел, 16. maj 2021 15:51)

  # Link komentara

 24. Plan je nerealan, zamisljeni drzavni aparat neodrziv, i ovako nestabilna Srbija bi pocela da lici na Bosnu i Hercegovinu, zamisli na sta bi licilo da imamo milion Albanaca koji odjednom glasaju i uticu na sve politicke procese u Srbiji, koliko bi tu bilo ucenjivanja... Ne smem ni da zamislim.
  (Radoman, 16. maj 2021 15:50)

  # Link komentara

 25. Zajedničko obezbedjenje spoljnih granica kažu. Znači da dobiju armiju, da dobiju predstavnika u UN i to za navodno 99 godina mira koje treba da garantuje samo Srbija. Ovo je samo pokušaj jeftinog zamrzavanja konflikta. Očigledno da delu zapada dolazi iz dupeta u glavu da su se odrekli pravne zaštite nad svojim suverenitetom i da se i njihove granice mogu menjati pa pokušavaju da to konzerviraju. Stim u vezi, postoje rešenja gde se daje nezavisnost, ali ne daje suverenitet, to jest, imaju sudstvo, skupštinu, izbore, budžet, opštinske i komunalne policije, ali nemaju vojsku, nemaju predstavištvo u UN, nema dupliranih članstava u organizacijama niti aplikacija Prištine može da prednjači nad bilo kojom aplikacijom ili zahtevom Beograda, ne mogu da poseduju oružja i sisteme na koje imaju prava samo suverene države. I tih 99 to ne bi bio zamrznuti konflikt nego bi bila tuča ili kao S.Makedonija gde manjina upravlja životom većine u ime NATO i uvlačenje u NATO. To je poznat zapadni recept, čija se izlazna strategija (samog zapada) može zvati samo ruanda. Trošak nakaznosti koju su napravili bi na Srbiju, jer nemaju više para da sponzorišu. Nisu u stanju ni Izraelu da pomognu, a sada će da se istrese sve od muslimanske braće do islamske države, od nacista do IRE, od kaubojaca do indijanaca, večnih i neošamana, zelenih i crvenih, i raznih anarhističkih hibrida uz uobičajene idiot-idejne-grupe. Ovi nonpejperi su NATO posla koji traži napolje. Suverenitet samo tamo gde pripada, Srbiji.
  (sve su to NATO nonpejperi, 16. maj 2021 15:49)

  # Link komentara

 26. a sta posle 99 godina???
  (aca, 16. maj 2021 15:36)

  # Link komentara

 27. 99 je jer se računa da će bar za 90 biti svi u nekoj b ili c EU i da više granice neće biti bitne.
  (Jovan, 16. maj 2021 15:36)

  # Link komentara

 28. Dobra ideja, prihvatiti Albance kao svoje građane i najbliže komšije
  (Goran, 16. maj 2021 15:24)

  # Link komentara

 29. Neka hvala. Neka Kosovo postane nemački guvernat pa neka oni tiraju zamrznut konflikt 99 godina, siguran sam da im je isplativo i tako umesto da nekom drugom kroje sudbinu generacijama unapred.
  (..., 16. maj 2021 15:24)

  # Link komentara

 30. I albanci to private!?
  (Miki, 16. maj 2021 15:23)

  # Link komentara

 31. Al nas pale s tojlet pejperima...
  (sitni glodar, 16. maj 2021 15:23)

  # Link komentara

 32. ... I ne može biti partnerstva ili iste podele između pokrajine i matice, već pokrajina učestvuje srazmerno broju svojih stanovnika i svog udela u odlučivanje pitanja od nacionalnih interesa.
  Isto važi i za zamenika ambasadora u UN ili bilo gde u svetu... O tome odluku donosi država, a pokrajina učestvuje kao i ostali delovi države Srbije.
  I kako rekoh... Nikad na 99 godina, već zanavek, dok je sveta i veka!
  (Neo@, 16. maj 2021 15:22)

  # Link komentara

 33. Bez Albanaca nema formiranje nove vlade
  OP !
  (sta sad ???, 16. maj 2021 15:22)

  # Link komentara

 34. Prvi put nesto realno cak i ovo da bi ga ameri sabotirali
  (Dejan, 16. maj 2021 15:21)

  # Link komentara

 35. “Realizaciju ovakvog rešenja, smatra magazin, mogle bi da miniraju SAD, jer bi mirni dogovor Beograda i Prištine značio potiskivanje SAD sa Balkana.”

  - Sve zemlje na Balkanu izuzev Srbije i BiH su u sastavu NATO, malo je verovatno da bi SAD bile “potisnute” jednim sporazumom izmedju Beograda i Prištine. SAD ne žele nestabilnost u regionu koji skoro potpuno kontrolišu, njima sporazum odgovara. Zemlja koja bi izgubila sporazumom je Rusija. Njihov značaj na Balkanu bio bi umanjen.
  (Zemljoradnik, 16. maj 2021 15:19)

  # Link komentara

 36. Albancima je ovo prihvatljivo, jer znaju da sa ovima na vlasti nece trajati ni 5-10 godina.
  (sasa jokic, 16. maj 2021 15:19)

  # Link komentara

 37. Neka hvala. Sa bratskom Crnom Gorom je bilo tesko u takvom aranzmanu, a kamoli sa kosovskim albancima koji nas mrze iz dna duse.. Nek neko drugi vadi Kosovske albance iz finansijske bule...
  (neka, 16. maj 2021 15:18)

  # Link komentara

 38. Da sam na mjestu Albanaca, prihvatio bih ovo samo pod jednim uvjetom...
  Da postoji opcija neograničenog produžavanja, 99 + 99 + 99godina...
  Sve dok jedna strana to želi :D
  (Mate, 16. maj 2021 15:17)

  # Link komentara

 39. Напокон може да се види званична бројка Албанаца на Косову: 873.000
  А не као што нас стално аутошивнисти убеђују да их је 2 милиона.... Ово је стварно једино и реално решење, још кад Албанци добију преко нас визе, бројка доле има да им се преполови.
  (Sandra, 16. maj 2021 15:12)

  # Link komentara

 40. Samo prazne priče.
  A ako nisu baš prazne, dajmo amerikancima bazu na kosovu ili još nešto što bi im odgovaralo. Ne zaboravimo da je Kosovo tu gde je i kako je isključivi zato što ameri imaju neki intereq od nečeg. Kad im interes padne ništa ih više neće na kosovu interesovati. Ispunimo im taj interes i garantujmo ga.
  (Roćevac, 16. maj 2021 15:12)

  # Link komentara

 41. Mi ne umemo sami sa sobom da živimo, a kamoli sa tolikim Albancima. Ajde da vidimo i to čudo.
  (Darko, 16. maj 2021 15:11)

  # Link komentara

 42. Može li neki non pejper kako da Turci dobiju specijalni status u Nemačkoj
  (zet, 16. maj 2021 15:09)

  # Link komentara

 43. Е ово је већ врло прихватљиво у односу на све до сада.
  (!, 16. maj 2021 15:07)

  # Link komentara

 44. За сада, по Србију најбоље решење. А за тих 99 година полако радити на томе да ме буде ни аутономије, него стање као пре '74. Лепо, за сада звучи, али од тога нема ништа.
  (Шид у срцу., 16. maj 2021 15:06)

  # Link komentara

 45. Nego sta nego u sastavu Srbije.
  (Vracarac, 16. maj 2021 15:06)

  # Link komentara

 46. Slatko se ismejah. Ovo je mogao da smisli samo neko ko nikada nije bio ni u srbiji ni na kosovu i misli da je tu spor samo oko nekih linija na mapi.
  (Zozon, 16. maj 2021 15:05)

  # Link komentara

 47. Ovo su ocajnicki potezi, nesto mi govori da je vetar poceo da duva u suprotnom smeru kad ovoliko gori pod petama. Ne 99, ni 999, ni 9999, nikad gospodo, ajd zdravo.
  (bzvz, 16. maj 2021 15:05)

  # Link komentara

 48. Ajde sad svi koji su protiv nezavisnosti Kosova i Metohije, da vas čujem.
  Da li bi prihvatili da Albanci sa KiM dobiju naše državljanstvo i da imaju predstavnike u UN i da "guverner" bude i zamenik predsednika Narodne skupštine Srbije?
  (KadPorastemBićuKengur, 16. maj 2021 15:04)

  # Link komentara

 49. Jel mogu i ja da izbacim neki non-pejper, to je sad izgleda u modi?
  (kizoman, 16. maj 2021 15:04)

  # Link komentara

 50. Glupost
  (pseudo_slucajno, 16. maj 2021 15:03)

  # Link komentara

 51. Pa ovo da kosovski albanci dobijaju sprske pasose, to nije nista novo ... Dodjite u Krusevac, i uvericete se ...
  (Kraken89, 16. maj 2021 15:03)

  # Link komentara

 52. Najbolji predlog do sada. Upada u oko i relativno tačan broj kosovskih Albanaca. Do sada se uvek pominjalo 2 miliona.
  (Hoper, 16. maj 2021 15:03)

  # Link komentara

 53. Исти такав статус за републику српску
  (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 16. maj 2021 15:03)

  # Link komentara

 54. Setili se posle 22 godine nekog normalnog rešenja.
  (Kranvagen, 16. maj 2021 15:02)

  # Link komentara

 55. Potpuno korektno i u skladu sa međunarodnim pravom!
  (vlado, 16. maj 2021 15:02)

  # Link komentara

 56. Kosovo je i sada u sastavu Srbije ...zasto bi Srbija uopste razmatrala takvo pitanje i pristajala na tu propoporciju sa svojih bezmalo 10 miliona stanovnika ??
  Osnovno pitanje Kosova je hoce li kosovski albanci prihvatati demokratske uzanse savrenenog sveta i ziveti kao i svaka manjina ?? Problem je sto oni zele drzavu na teritoriji Srbije a da pri tom nisu niti ekonomski odrzivi niti samostalno sposobni da je stvore. Geopolitika im je isla na ruku do sada ali to nije garancija i za buducnost...
  Dakle Srbija samo treba da ceka sto mudro i radi vec 20 godina ...
  (Rale, 16. maj 2021 15:02)

  # Link komentara

 57. Odlicna I postena ideja Ali tesko izvodljiva.
  (Naivni_Gavran, 16. maj 2021 15:02)

  # Link komentara

 58. Ostaje zauvek. Kojih 99 godina. Ne moze...
  (Nikola, 16. maj 2021 15:02)

  # Link komentara

 59. Bravo! Srbija!
  (JeRemija, 16. maj 2021 15:01)

  # Link komentara