1. @Rob Sinji: Država se danas brani znanjem, vezama i uticajem kod najjačih. Brani se izgradnjom STATUSA zemlje. Nikog nije briga kada se napadne Gruzija ili Jermenija, ali kada bi se napala Finska na primer ili Belgija, ceo svet bi ustao protiv agresora. I drugo, imali ste vojni rok i 90-ih, i zna se dobro kako ste prošli u ratovima. Niko i ne razmišlja da taj “vojnik” izvučen iz civilnog sektora i sa par meseci treninga, možda ne ispunjava psihološke, civilizacijske, moralne i etičke norme za ratovanje. Pa ode tamo samo da bi silovao, krao, ubijao, da da sebi oduška u ratu. Te greške posle svi mi plaćamo. Vojska mora da bude profesionalna, mobilna, efikasna, dobro obučena i podržana od strane svakakvih stručnjaka, od tehničkih, do psihologa, psihijatara, politikologa, i socijalno ekonomskih stručnjaka. Svak rat je hibridan, nema vise puška pa u rovu pucaj do besvesti.
  (Los Angeles, 15. januar 2021 19:26)

  # Link komentara

 2. Ovo će ozbiljno uvećati podršku za vraćanje služenja vojnog roka.
  Manite se ćoravog posla, nije svako za pušku
  (doplo, 15. januar 2021 17:01)

  # Link komentara

 3. vratiti sluzenje cojnog roka? ... NIKAD VISE
  (Goran NS, 15. januar 2021 16:57)

  # Link komentara

 4. Bio je dobrovoljac, znači da priča o neuravnoteženima i mekušcima otpada. Samo da ne ispadne da je repriza Topčiderskih "samoubistava".
  (verujući se ne ubijaju, 15. januar 2021 16:38)

  # Link komentara

 5. Neka mu je laka zemlja....saučešće porodici
  (ivanivan, 15. januar 2021 16:12)

  # Link komentara

 6. Ja kad sam služio 91. pet posto čete probalo da naudi sebi na razne načine. Žilet , konopac , skakanje sa sprata ... Sve to da bi se skinuli iz vojske. Mogu da zamislim melenijalce u stroju ili na straži sa bojevom municijom. A tek u kopnenoj zoni bezbednosti na mrtvoj straži po snegu, blatu na debelom minusu. Ovaj dečko nije imao snage da izdrži to što vojska podrazumeva. Saučešće porodici. A vojska neka dobro razmisli hoće li hiljade gradske dece koji do dvadesete nisu nikad ni pokisli u svojim redovima.
  (Rob Sinji, 15. januar 2021 15:34)

  # Link komentara