Ponedeljak, 18.07.2005.

08:16

Sporazum sa NATO-om

Tokom posete Jap de Hop Shefera Beogradu potpisan je sporazum o kopnenim linijama komunikacije NATO-a preko teritorije SCG.

Izvor: B92

Sporazum sa NATO-om IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Jorma

pre 18 godina

Valjda je nama bar najbolje jasno na sta NATO misli kada govori o "odbrani ljudskih prava" i "zastiti od terorizma". Jasno nam je i to da nismo kao drzava u stanju da postavljamo neke uslove. Ali niko nije toliko ponizen da ne iskoristi i onaj minimum manevarskog prostora, koji mu "sila koja Boga ne moli" ostavi na raspolaganju. Na zalost Draskovic nije u bio u stanju da pokupi i tih par mrvica sa stola sto su mogle da pripadnu Srbiji. Ne mogu da verujem, da u Srbiji jos postoje ljudi, koji misle, da ce ovaj sporazum moci da sluzi kao zastita od albanskog terorizma. Da li nam je svima osiromaseni uranijum unistio neke mozdane celije pa patimo od kolektivne amnezije?

Novio Talas

pre 18 godina

Ko je ikada, igde pitao gradjane ove zemlje da li oni zele saradnju i ulazak u bilo koji vojni savez. Proslih petnaest godina se sa pravom nazivaju godine ratova i smrti a sada kad smo dosli u "svetlu i pacifikovanu buducnost" uvode nas u militantne alijanse i njihove snage dovode u zemlju. Na kraju samo jedno pitanje: Da li ce NATO tenkovi placati putarinu kao i mi obicni gradjani ove zemlje ili ce Brisel imati imunitet i od ove obaveze ?!

Razumem!

pre 18 godina

Sporazum sa NATO-om služi da on prođe na Kosovo da bi ga branio od Srba kad mu daju nezavisnost, a ne sto se tobože boje novog 17.-og marta! I 1999. su bili i 2006 ce biti albanska vojna sila.
Draskovicu, sto se ne hvalis da si sa Jap de Hop Sheferom potpisao sporazum o povratku srpskih snaga na Kosovo u skladu sa Kumanovskim sporazumom!? Ovo si mogao da uradis i 1999 kad si bio Slobin potpredsednik vlade!
Sram vas sve bilo koji ste na vlasti, dokle cete da nas valjate po blatu! Bar da vase podanistvo i udvoristvo ima nekog efekta za ovaj napaceni narod i daje nade zemlji, nego sem daljeg ponizenja, drobljenja zemlje i ropstva tudjim interesima ne vidimo nista vise.

putnik

pre 18 godina

Faza 2: Punktovi NATO kao logisticka podrska konvojima kroz Srbiju. Patrole NATO koje obezbedjuju konvoje NATO, i patrole sa posebnim ovlascenjima i naravno ponasanjem. Neka gospodin ministar Vuk objasni da li vojnici NATO podlezu zakonima SCG dok su u tranzitu kroz Srbiju za bilo koji prekrsaj ili krivicno delo. Npr. bahatost u saobracaju.

Branislav

pre 18 godina

Kamoli srece da smo vodili ovakvu poliku jos od '41. Zamislite da nismo dizali nikavke ustanke po Srbiji tokom II svetskog rata i da smo celokupno podrzali Nedica i vecinu tadasnje Srpske inteligencije. Ne bi imali cetnike ni partizane a na kraju ni Tita ni Milosevica ni ove ratove i sramote. Vreme je da ovaj narod ukapira da 'sila boga nemoli' i da uvek vredi dizati ustanke kad je velika sila 'pri kraju' svoje snage, a ne na vrhuncu svoje moci. Pogotovo ne treba prkositi velikoj sili zarad nekih tamo Engleza ili drugih koji nas naravno izdase na kraju. Nas Ministar je izgleda sve to konacno ukapirao. Svaka cast Draskovicu i od sad, pametno vodi nacionalnu politiku ali ne zbog neke tamo 'pravde' i emocija vec iz interesa, kao sto nam i komsije rade.

sm

pre 18 godina

Nekome se strašno žuri da nas uvuče u "partnerstvo" za slanje vojnika u "neborbene misije" u Avganistan i Irak. Naravno, ako se to desi, Alkaidi ne treba bolja pozivnica za bombaške napade i na nasu zemlju. Ko je ovde lud, a ko pametan ?

Sonja

pre 18 godina

Covic kaze da je medjunarodna zajednica promenila odnos prema Kosovu i da im vise nisu vazni standardi, vec status Kosova. Tadic izjavljuje da ce konacno resenje statusa Kosova biti do kraja 2006! Standarde ne pominje. Draskovic potpisuje da NATO snage prodju preko Srbije do Kosova. Zasto? Da bi branile Kosovo i pomogle Albancima u slucaju eventualne srpske reakcije kad mu se da nezavisnost, jer ih nikakvi standardi i ne interesuju, sto se vidi iz dosadasnjeg ucinka. Dakle, Srbi na Kosovu mogu u 21. veku da zive u konc-logorima, a mi treba jos da pomazemo da se konacno isele. Bravo Draskovicu, Tadicu i svi ostali, sto narodu zamazujete oci poluistinama i radite iza nasih ledja! Ko vas je ovlastio da radite to sto radite?

Magarac?

pre 18 godina

Nato bi najvise voleo da Mladic bude ubijen, a da oni nemaju brige za moguce zrtve.
Evo ovaj upravo potpisani ugovor izmedju natoa i SCG moze da posluzi da NAto uhapsi Mladica, s obzirom na obavestajni, vojni i finansijski potencijal zemalja clanica.
Meni nije jasno kako to Nato ne moze da uhapsi Mladica sa svim svojim potencijalima, a to ocekuje od SCG.

Krle

pre 18 godina

Ciji je Draskovic ministar? SAD, EU, NATO-a? Ko ga placa? Njegove izjave nemaju veze sa drzavnom politickom linijom, a on i dalje sedi i pravi stetu u silnom trudu da ne ode u Hag, gde mu je mesto vise nego Seselju. On je imao svoju paravojsku koja je u Krajini ratovala! Na kraju ce, kao i prethodnik Svilanovic, zavrsiti kao medjunarodni sluzbenik, u znak zahvalnosti za predan rad u tudjem interesu za vreme ministrovanja.
Kostunice, da li je tvoja vlada vredna ovolikog stetocine ili stojis iza Draskovicebih poteza i izjava?

$Demo$

pre 18 godina

Licno ne vidim nista cudno u cinjenici da je sa NATO-om potpisan sporazum o nekakvoj saradnji jer ce Srbija, kad-tad, postati clan te organizacije. Slicno nesto postoji i kod svih drugih zemalja, bilo clanova NATO organizacije ili kandidata za clanstvo.
Ono sto nije objavljeno u ovoj novinskoj vijesti, a sto je Sefer jasno rekao, je stav generalnog sekretara da je bombardovanje Srbije bio opravdan cin i jedino rijesenje da se zaustavi rezim S.Milosevica. Koliko ja znam na takav stav niko nije reagovao te bi se moglo zakljuciti da se javnost u Srbiji slaze sa takvim obrazlozenjem. A to je bila jedinstvena prilika da se neko od "patriota" javi i kaze nesto na tu temu.

Sto se tice Mladica, kada ce konacno vlasti u Srbiji izaci sa tezom da tog covjeka treba uhapsiti zato sto je odgovoran za grozne zlocine i streljanje na hiljade civila, a ne zbog uslovljavanja koja dolaze od evropskih institucija.

jovan jovanovic

pre 18 godina

Kako samo zvuce oni sto im je krivo zbog neumitnog i najpametnijeg. Otprilike u najkracem : "bolje rat nego pakt"... a ko ne uci istoriju ona mu se ponavlja... samo je cena svaki put sve veca.

Milan

pre 18 godina

Nije mi jasno, sto potpisase kapitulaciju?!
Hajde da su nas primili u NATO pa kao deo te organizacija koja cuva nasu zemlju imaju stacionirane trupe u zemlji. Ali ovako- pa to je gore od kapitulacije! Oni nemaju nikakve obaveze prema tebi i mogu ti vrsljati po dvoristu koliko zele.
Uzas.
Isti status kao Bosna, Kosovo, Makedonija...
Kolonije i deponije u cosku Evrope!
I mediji cute!
Kao, desava se nekom drugom...

Tihomir

pre 18 godina

Bravo Vuche. Ove sprdnje od politicara srpskih nisam vidio jos odavna. Pa ovo je zastrasujuce sta rade ovi likovi u ime Drzave i sa njom.

Milos

pre 18 godina

Uvek ima bolje resenje. Ovo koje je Vuk potpisao je podanicko, no srpski narod ce na referendumu dati misljenje ako ga bude. Sve je moguce.

Nada

pre 18 godina

Nemam rijeci, cudeci se cudu, sta sve politicari rade 15g. I bombardivani smo, osiromaseni i jadni i sada dajemo teritoriju. Zaista mi nije jasno ili je politika suvise pametna za mene. Mislim da je gosp. Draskovic bio u vladi za bombardovanja.

Burim

pre 18 godina

Sjecam se Draskoviceve izjave u CNN i RTB za vrijeme razgovora u Rambujeu: "nema te srpske ruke koja ce da potpise sporazum da NATO trupe prolaze u nasoj zemlji"...ima ima Vuce..no comment

aca

pre 18 godina

Izgleda da su vojnici koji su poginuli za vreme nato bombardovanja dzabe dali zivot za svoju domovinu.borili su se protiv nato i izborili a sada ce taj isti nato da se slobodno seta kroz i ovako nestabilnu Srbiju. Milosevic nas nije dotukao ali Draskovic i ekipa sigurno hoce...

Banat

pre 18 godina

"Sve dok je Mladić na slobodi, Srbija i Crna Gora neće ući program Partnerstvo za mir."
Na stranu Mladic - ali ko je ovom gospodinu rekao da Srbija zeli u to "partnerstvo"?
Ovo pitanje se mora naci na referendumu. Ja, licno, ne zelim nikavu dalju militarizaciju; niciju vojsku u Srbiji osim srpske; ne zelim da nas vojnik nogom kroci van Otadzbine.
Neka Zapad svoje bitke bije sam, jer ih je sam i trazio. Ne zelim da Beograd leti u vazduh i da mi tamo neki Arapi postavljaju bombe po autobusima, poslovnim centrima itd.
Sramno i ogavno. Ovo je dosada najveci MINUS ove vlasti i veoma sam razocaran i revoltiran slaboscu iste.

goodman

pre 18 godina

Otkuda to da Vuk potpisuje ugovor sa stranim vojnim paktom. Pa ovo samo pokazuje koji americki trojanski konj je Vuk. Nije mi jasan samo Kostunica. I sta je Vuk govorio 1999 u vreme najzesceg bombardovanja. Koji impulsivac. I bas njega izabrase za ministra inostranih poslova.

smarach

pre 18 godina

Zasto su izgubljeni zivoti stotine ljudi u NATO izivljavanju nad Srbijom? Da bi potpisao ovako nesto ...?! Posle se cudimo sto se javljaju frakcije koje zagovaraju ekstremni nacionalizam... Mladji narastaj u Srbiji ima lep izraz za ovakve osobe ... i to ne samo jedan...

VELIKA SRPKINJA!

pre 18 godina

A kako bi protivnici ovog sporazuma mislili da Srbija opstane mimo sveta i da se izbori sa albanskim terorizmom koji se tako osudjuje? Ja sam, bogami, konacno mirna kad znam da me nece vise stititi razne domace patriJote, nego ce me stititi civilizovani svet. Bravo Vuce, SAMO NAPRED!

profesor

pre 18 godina

Kako bi to neko rekao - "dok traje svetsko prvenstvo, svi smo selektori, dok traje rat svi smo generali". kada mi ne bi svi sve znali, i prihvatili da neko povlaci neke poteze zato sto je tako stvarno najbolje, a mi sami gledali svoja posla, daleko bi smo stigli.

Zoran

pre 18 godina

Ponizenje najgore .. pre 5 godina nas bombardovali, a sada, mi njih molimo da udjemo u NATO.
Ili smo to ranije trebali da uradimo, ili ne treba ni sada ..

lidija

pre 18 godina

Sta li bi Draskovic rekao da je Milosevic ovo potpisao pre bombardovanja 1999. Koliko se secam to je bio razlog bombardovanja Srbije. Svaka cast Draskovicu, Tadicu, Kostunice

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Dali se sprema SCGFOR?Ministar inostrani poslova SCG,Vuk Draskovic treba da se bavi spoljnom politikom zemlje a za ovakve sporazume valjda je nadlezan neko od ministarstvo odbrane ili presednik zemlje.Drugo je pitanje dali je g.Draskovic konsultovao Crnu Goru.

Martin

pre 18 godina

Srbiji je jedini put ka EU i NATO-u, drugog nema. Da samo bili u NATO od 1950 god. kad je bila Grcka, ovo nam se nikad ne bi desilo '99, da zadnji komunisticki boljsevik u Evropi Milosevic, koristi Srbiju za svoju komunisticku intenacionalu.

Mila

pre 18 godina

E da ste bili tako jasni, kurazni i glasni kad su izbori bili u pitanju...Sad samo mozete postavljati pitanja tipa: "ko mu je dao pravo da potpisuje bilo sta sa NATOm?" i praviti se glup.

klanfa

pre 18 godina

Svi galame o Mladicu, a tiho potpisuju sporazume o kopnenim linijama komunikacija snaga NATO! (kako samo znaju da izmisle neke poetske nazive za ono sto obican narod kaze: "mogu da idu gde hoce, kad hoce") Bez veze nas bombardovase onoliko, mogo je isti Vuk to da potpise i onda. Sad je ostalo jos Kosovo "nereseno", pa da svi budu sretni i zadovoljni. A Mladica ce jos neko vreme koristiti kao dimnu zavesu.

Miroslav - Valjevo

pre 18 godina

Za ministra inostranih poslova gospodina Vuka Draskovica samo reci hvale. Podrazavam ga u svemu jer radi prave stvari-konacno pravi covek da sredi srpsku spoljnu politiku!!! Bravo Vuce, samo nastavi!

Vojislav

pre 18 godina

Jos jednom se dokazuje da je na mestu ministra inostranih poslova covek koji zaista tu i pripada. Pridruzio bih se svima koji podrzavaju za poteze gosp. Draskovica. Ako ovako nastavi uskoro nece biti ili ce biti marginalizovani svi Seselji, Nikolici, Milosevici, Markovici i njima slicni koji su ovu zemlju trovali glupostima ovolike godine.

marko, usa

pre 18 godina

Naravno da treba hasiti zlocince, tako da to ne bih komentarisao. Ali nevjerovatno zvuce rijeci nasih zvanicnika. Oni su bili inspiratori rata, sad ispada ni luk jeli ni luk mirisali. Dok se mi ne oslobodimo tih dvolicnjaka, dzaba nam Evropa, dzaba nam Partnerstvo za mir. Nadam se da nasa javnost ipak nije toliko naivna i da ce prepoznati i otjerati "pse rata" za dobro svih nas.

Sara

pre 18 godina

Niti nam treba NATO "Partnerstvo za Mir", niti smo zeljni bilo kakve vojske u komsiluku, a ponajmanje strane! Neka oni malo prosetaju do svojih kuca, i tamo prosipaju pamet i direktive ...

Milos

pre 18 godina

Srbija je odavno porazena, a zajedno sa njom i narod. Ostalo je samo nesto vojskovodja koji nas ubedjuju da smo pobedili i koji se ne osecaju porazenima.

Jeremija

pre 18 godina

Gospodo Draskovicu, Marovicu,
srpski narod ne zeli ni u kakve "partnerske "odnose sa NATO.
Da li vam je to jasno, da li vi razumete ove reci i ko vas je ovlastio da potpisujete te sporazume, posebno sa NATO???

I.B.

pre 18 godina

Mozemo li mi pre svega da dokazemo gde se Mladic zaista nalazi? Sta bi sa svim onim pricama te u Rusiji, u Moskvi, bolestan od raka...? Tabloidske price! E sada je sigurno u Srbiji, gde su neoborivi i cvrsti dokazi za sve to? Ili su i ovo samo nagadjanja i tracevi? Pomislim da je ovo samo igranje sa nama Srbima, sve drugo je ok ali jos malo moraju da nas ucenjuju. Ova drzava jedva ceka da se otarasi Haga a o narodu vec da ne pricam. Ubedjena sam da bi vam ga isporucili na tanjiru samo kad bi znali gde je!!!

MilanS

pre 18 godina

Da li ovaj sa slike treba da nam bude spas? Ljudi moji, ne treba njima Mladic. Njima treba porazena Srbija, porazen narod i njihove vojskovodje. A nasi politicari ne vide dalje od nosa, zato nam je ovako kako je.

Marko_Dorcol

pre 18 godina

Sporazum o kopnenim linijama komunikacije preko teritorije SCG je kljucna stavka sporazuma koji je odbijen 99. u Rambujeu. Time je propao jedini ucinak rata protiv NATO-a 1999. godine a to je: da se NATO-u nedozvoli slobodno kretanje preko teritorije Srbije.

jeremija

pre 18 godina

Shefer i Drašković su danas potpisali sporazum o kopnenim linijama komunikacije sanga NATO-a preko teritorije državne zajednice. Drašković je na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da će taj sporazum omogućiti snagama NATO-a, uključujući Kfor, da u slučaju potrebe reaguju "bilo gde u regionu gde su ugrožena ljudska prava, ljudi i mir". Koliko mene sluzi pamcenje,to se nekad zvalo- potpisivanje kapitulacije.

Posmatrac

pre 18 godina

Auu, kakva poezija od strane Marovica, zaista impresivno... Naravno da Mladica sto pre treba isporuciti Hagu, ali nesto nisam siguran da je ovo nadahnuto objasnjenje bas najadekvatnije za siroke narodne mase. Mnogi gradjani SCG nisu bas u stanju da zaplivaju ka Svetom Stefanu (mada bi jako voleli), a neki ga nikad nisu ni videli, jer ih muci jedno drugo, malo vece olovo: tanak novcanik.

Jorma

pre 18 godina

Valjda je nama bar najbolje jasno na sta NATO misli kada govori o "odbrani ljudskih prava" i "zastiti od terorizma". Jasno nam je i to da nismo kao drzava u stanju da postavljamo neke uslove. Ali niko nije toliko ponizen da ne iskoristi i onaj minimum manevarskog prostora, koji mu "sila koja Boga ne moli" ostavi na raspolaganju. Na zalost Draskovic nije u bio u stanju da pokupi i tih par mrvica sa stola sto su mogle da pripadnu Srbiji. Ne mogu da verujem, da u Srbiji jos postoje ljudi, koji misle, da ce ovaj sporazum moci da sluzi kao zastita od albanskog terorizma. Da li nam je svima osiromaseni uranijum unistio neke mozdane celije pa patimo od kolektivne amnezije?

Posmatrac

pre 18 godina

Auu, kakva poezija od strane Marovica, zaista impresivno... Naravno da Mladica sto pre treba isporuciti Hagu, ali nesto nisam siguran da je ovo nadahnuto objasnjenje bas najadekvatnije za siroke narodne mase. Mnogi gradjani SCG nisu bas u stanju da zaplivaju ka Svetom Stefanu (mada bi jako voleli), a neki ga nikad nisu ni videli, jer ih muci jedno drugo, malo vece olovo: tanak novcanik.

Razumem!

pre 18 godina

Sporazum sa NATO-om služi da on prođe na Kosovo da bi ga branio od Srba kad mu daju nezavisnost, a ne sto se tobože boje novog 17.-og marta! I 1999. su bili i 2006 ce biti albanska vojna sila.
Draskovicu, sto se ne hvalis da si sa Jap de Hop Sheferom potpisao sporazum o povratku srpskih snaga na Kosovo u skladu sa Kumanovskim sporazumom!? Ovo si mogao da uradis i 1999 kad si bio Slobin potpredsednik vlade!
Sram vas sve bilo koji ste na vlasti, dokle cete da nas valjate po blatu! Bar da vase podanistvo i udvoristvo ima nekog efekta za ovaj napaceni narod i daje nade zemlji, nego sem daljeg ponizenja, drobljenja zemlje i ropstva tudjim interesima ne vidimo nista vise.

Novio Talas

pre 18 godina

Ko je ikada, igde pitao gradjane ove zemlje da li oni zele saradnju i ulazak u bilo koji vojni savez. Proslih petnaest godina se sa pravom nazivaju godine ratova i smrti a sada kad smo dosli u "svetlu i pacifikovanu buducnost" uvode nas u militantne alijanse i njihove snage dovode u zemlju. Na kraju samo jedno pitanje: Da li ce NATO tenkovi placati putarinu kao i mi obicni gradjani ove zemlje ili ce Brisel imati imunitet i od ove obaveze ?!

jeremija

pre 18 godina

Shefer i Drašković su danas potpisali sporazum o kopnenim linijama komunikacije sanga NATO-a preko teritorije državne zajednice. Drašković je na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da će taj sporazum omogućiti snagama NATO-a, uključujući Kfor, da u slučaju potrebe reaguju "bilo gde u regionu gde su ugrožena ljudska prava, ljudi i mir". Koliko mene sluzi pamcenje,to se nekad zvalo- potpisivanje kapitulacije.

Marko_Dorcol

pre 18 godina

Sporazum o kopnenim linijama komunikacije preko teritorije SCG je kljucna stavka sporazuma koji je odbijen 99. u Rambujeu. Time je propao jedini ucinak rata protiv NATO-a 1999. godine a to je: da se NATO-u nedozvoli slobodno kretanje preko teritorije Srbije.

MilanS

pre 18 godina

Da li ovaj sa slike treba da nam bude spas? Ljudi moji, ne treba njima Mladic. Njima treba porazena Srbija, porazen narod i njihove vojskovodje. A nasi politicari ne vide dalje od nosa, zato nam je ovako kako je.

Jeremija

pre 18 godina

Gospodo Draskovicu, Marovicu,
srpski narod ne zeli ni u kakve "partnerske "odnose sa NATO.
Da li vam je to jasno, da li vi razumete ove reci i ko vas je ovlastio da potpisujete te sporazume, posebno sa NATO???

Milos

pre 18 godina

Srbija je odavno porazena, a zajedno sa njom i narod. Ostalo je samo nesto vojskovodja koji nas ubedjuju da smo pobedili i koji se ne osecaju porazenima.

I.B.

pre 18 godina

Mozemo li mi pre svega da dokazemo gde se Mladic zaista nalazi? Sta bi sa svim onim pricama te u Rusiji, u Moskvi, bolestan od raka...? Tabloidske price! E sada je sigurno u Srbiji, gde su neoborivi i cvrsti dokazi za sve to? Ili su i ovo samo nagadjanja i tracevi? Pomislim da je ovo samo igranje sa nama Srbima, sve drugo je ok ali jos malo moraju da nas ucenjuju. Ova drzava jedva ceka da se otarasi Haga a o narodu vec da ne pricam. Ubedjena sam da bi vam ga isporucili na tanjiru samo kad bi znali gde je!!!

marko, usa

pre 18 godina

Naravno da treba hasiti zlocince, tako da to ne bih komentarisao. Ali nevjerovatno zvuce rijeci nasih zvanicnika. Oni su bili inspiratori rata, sad ispada ni luk jeli ni luk mirisali. Dok se mi ne oslobodimo tih dvolicnjaka, dzaba nam Evropa, dzaba nam Partnerstvo za mir. Nadam se da nasa javnost ipak nije toliko naivna i da ce prepoznati i otjerati "pse rata" za dobro svih nas.

Sara

pre 18 godina

Niti nam treba NATO "Partnerstvo za Mir", niti smo zeljni bilo kakve vojske u komsiluku, a ponajmanje strane! Neka oni malo prosetaju do svojih kuca, i tamo prosipaju pamet i direktive ...

Mila

pre 18 godina

E da ste bili tako jasni, kurazni i glasni kad su izbori bili u pitanju...Sad samo mozete postavljati pitanja tipa: "ko mu je dao pravo da potpisuje bilo sta sa NATOm?" i praviti se glup.

klanfa

pre 18 godina

Svi galame o Mladicu, a tiho potpisuju sporazume o kopnenim linijama komunikacija snaga NATO! (kako samo znaju da izmisle neke poetske nazive za ono sto obican narod kaze: "mogu da idu gde hoce, kad hoce") Bez veze nas bombardovase onoliko, mogo je isti Vuk to da potpise i onda. Sad je ostalo jos Kosovo "nereseno", pa da svi budu sretni i zadovoljni. A Mladica ce jos neko vreme koristiti kao dimnu zavesu.

Miroslav - Valjevo

pre 18 godina

Za ministra inostranih poslova gospodina Vuka Draskovica samo reci hvale. Podrazavam ga u svemu jer radi prave stvari-konacno pravi covek da sredi srpsku spoljnu politiku!!! Bravo Vuce, samo nastavi!

Vojislav

pre 18 godina

Jos jednom se dokazuje da je na mestu ministra inostranih poslova covek koji zaista tu i pripada. Pridruzio bih se svima koji podrzavaju za poteze gosp. Draskovica. Ako ovako nastavi uskoro nece biti ili ce biti marginalizovani svi Seselji, Nikolici, Milosevici, Markovici i njima slicni koji su ovu zemlju trovali glupostima ovolike godine.

Martin

pre 18 godina

Srbiji je jedini put ka EU i NATO-u, drugog nema. Da samo bili u NATO od 1950 god. kad je bila Grcka, ovo nam se nikad ne bi desilo '99, da zadnji komunisticki boljsevik u Evropi Milosevic, koristi Srbiju za svoju komunisticku intenacionalu.

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Dali se sprema SCGFOR?Ministar inostrani poslova SCG,Vuk Draskovic treba da se bavi spoljnom politikom zemlje a za ovakve sporazume valjda je nadlezan neko od ministarstvo odbrane ili presednik zemlje.Drugo je pitanje dali je g.Draskovic konsultovao Crnu Goru.

lidija

pre 18 godina

Sta li bi Draskovic rekao da je Milosevic ovo potpisao pre bombardovanja 1999. Koliko se secam to je bio razlog bombardovanja Srbije. Svaka cast Draskovicu, Tadicu, Kostunice

Zoran

pre 18 godina

Ponizenje najgore .. pre 5 godina nas bombardovali, a sada, mi njih molimo da udjemo u NATO.
Ili smo to ranije trebali da uradimo, ili ne treba ni sada ..

Banat

pre 18 godina

"Sve dok je Mladić na slobodi, Srbija i Crna Gora neće ući program Partnerstvo za mir."
Na stranu Mladic - ali ko je ovom gospodinu rekao da Srbija zeli u to "partnerstvo"?
Ovo pitanje se mora naci na referendumu. Ja, licno, ne zelim nikavu dalju militarizaciju; niciju vojsku u Srbiji osim srpske; ne zelim da nas vojnik nogom kroci van Otadzbine.
Neka Zapad svoje bitke bije sam, jer ih je sam i trazio. Ne zelim da Beograd leti u vazduh i da mi tamo neki Arapi postavljaju bombe po autobusima, poslovnim centrima itd.
Sramno i ogavno. Ovo je dosada najveci MINUS ove vlasti i veoma sam razocaran i revoltiran slaboscu iste.

VELIKA SRPKINJA!

pre 18 godina

A kako bi protivnici ovog sporazuma mislili da Srbija opstane mimo sveta i da se izbori sa albanskim terorizmom koji se tako osudjuje? Ja sam, bogami, konacno mirna kad znam da me nece vise stititi razne domace patriJote, nego ce me stititi civilizovani svet. Bravo Vuce, SAMO NAPRED!

profesor

pre 18 godina

Kako bi to neko rekao - "dok traje svetsko prvenstvo, svi smo selektori, dok traje rat svi smo generali". kada mi ne bi svi sve znali, i prihvatili da neko povlaci neke poteze zato sto je tako stvarno najbolje, a mi sami gledali svoja posla, daleko bi smo stigli.

goodman

pre 18 godina

Otkuda to da Vuk potpisuje ugovor sa stranim vojnim paktom. Pa ovo samo pokazuje koji americki trojanski konj je Vuk. Nije mi jasan samo Kostunica. I sta je Vuk govorio 1999 u vreme najzesceg bombardovanja. Koji impulsivac. I bas njega izabrase za ministra inostranih poslova.

smarach

pre 18 godina

Zasto su izgubljeni zivoti stotine ljudi u NATO izivljavanju nad Srbijom? Da bi potpisao ovako nesto ...?! Posle se cudimo sto se javljaju frakcije koje zagovaraju ekstremni nacionalizam... Mladji narastaj u Srbiji ima lep izraz za ovakve osobe ... i to ne samo jedan...

Burim

pre 18 godina

Sjecam se Draskoviceve izjave u CNN i RTB za vrijeme razgovora u Rambujeu: "nema te srpske ruke koja ce da potpise sporazum da NATO trupe prolaze u nasoj zemlji"...ima ima Vuce..no comment

aca

pre 18 godina

Izgleda da su vojnici koji su poginuli za vreme nato bombardovanja dzabe dali zivot za svoju domovinu.borili su se protiv nato i izborili a sada ce taj isti nato da se slobodno seta kroz i ovako nestabilnu Srbiju. Milosevic nas nije dotukao ali Draskovic i ekipa sigurno hoce...

Nada

pre 18 godina

Nemam rijeci, cudeci se cudu, sta sve politicari rade 15g. I bombardivani smo, osiromaseni i jadni i sada dajemo teritoriju. Zaista mi nije jasno ili je politika suvise pametna za mene. Mislim da je gosp. Draskovic bio u vladi za bombardovanja.

Tihomir

pre 18 godina

Bravo Vuche. Ove sprdnje od politicara srpskih nisam vidio jos odavna. Pa ovo je zastrasujuce sta rade ovi likovi u ime Drzave i sa njom.

Milos

pre 18 godina

Uvek ima bolje resenje. Ovo koje je Vuk potpisao je podanicko, no srpski narod ce na referendumu dati misljenje ako ga bude. Sve je moguce.

Milan

pre 18 godina

Nije mi jasno, sto potpisase kapitulaciju?!
Hajde da su nas primili u NATO pa kao deo te organizacija koja cuva nasu zemlju imaju stacionirane trupe u zemlji. Ali ovako- pa to je gore od kapitulacije! Oni nemaju nikakve obaveze prema tebi i mogu ti vrsljati po dvoristu koliko zele.
Uzas.
Isti status kao Bosna, Kosovo, Makedonija...
Kolonije i deponije u cosku Evrope!
I mediji cute!
Kao, desava se nekom drugom...

jovan jovanovic

pre 18 godina

Kako samo zvuce oni sto im je krivo zbog neumitnog i najpametnijeg. Otprilike u najkracem : "bolje rat nego pakt"... a ko ne uci istoriju ona mu se ponavlja... samo je cena svaki put sve veca.

Magarac?

pre 18 godina

Nato bi najvise voleo da Mladic bude ubijen, a da oni nemaju brige za moguce zrtve.
Evo ovaj upravo potpisani ugovor izmedju natoa i SCG moze da posluzi da NAto uhapsi Mladica, s obzirom na obavestajni, vojni i finansijski potencijal zemalja clanica.
Meni nije jasno kako to Nato ne moze da uhapsi Mladica sa svim svojim potencijalima, a to ocekuje od SCG.

Branislav

pre 18 godina

Kamoli srece da smo vodili ovakvu poliku jos od '41. Zamislite da nismo dizali nikavke ustanke po Srbiji tokom II svetskog rata i da smo celokupno podrzali Nedica i vecinu tadasnje Srpske inteligencije. Ne bi imali cetnike ni partizane a na kraju ni Tita ni Milosevica ni ove ratove i sramote. Vreme je da ovaj narod ukapira da 'sila boga nemoli' i da uvek vredi dizati ustanke kad je velika sila 'pri kraju' svoje snage, a ne na vrhuncu svoje moci. Pogotovo ne treba prkositi velikoj sili zarad nekih tamo Engleza ili drugih koji nas naravno izdase na kraju. Nas Ministar je izgleda sve to konacno ukapirao. Svaka cast Draskovicu i od sad, pametno vodi nacionalnu politiku ali ne zbog neke tamo 'pravde' i emocija vec iz interesa, kao sto nam i komsije rade.

Sonja

pre 18 godina

Covic kaze da je medjunarodna zajednica promenila odnos prema Kosovu i da im vise nisu vazni standardi, vec status Kosova. Tadic izjavljuje da ce konacno resenje statusa Kosova biti do kraja 2006! Standarde ne pominje. Draskovic potpisuje da NATO snage prodju preko Srbije do Kosova. Zasto? Da bi branile Kosovo i pomogle Albancima u slucaju eventualne srpske reakcije kad mu se da nezavisnost, jer ih nikakvi standardi i ne interesuju, sto se vidi iz dosadasnjeg ucinka. Dakle, Srbi na Kosovu mogu u 21. veku da zive u konc-logorima, a mi treba jos da pomazemo da se konacno isele. Bravo Draskovicu, Tadicu i svi ostali, sto narodu zamazujete oci poluistinama i radite iza nasih ledja! Ko vas je ovlastio da radite to sto radite?

Krle

pre 18 godina

Ciji je Draskovic ministar? SAD, EU, NATO-a? Ko ga placa? Njegove izjave nemaju veze sa drzavnom politickom linijom, a on i dalje sedi i pravi stetu u silnom trudu da ne ode u Hag, gde mu je mesto vise nego Seselju. On je imao svoju paravojsku koja je u Krajini ratovala! Na kraju ce, kao i prethodnik Svilanovic, zavrsiti kao medjunarodni sluzbenik, u znak zahvalnosti za predan rad u tudjem interesu za vreme ministrovanja.
Kostunice, da li je tvoja vlada vredna ovolikog stetocine ili stojis iza Draskovicebih poteza i izjava?

sm

pre 18 godina

Nekome se strašno žuri da nas uvuče u "partnerstvo" za slanje vojnika u "neborbene misije" u Avganistan i Irak. Naravno, ako se to desi, Alkaidi ne treba bolja pozivnica za bombaške napade i na nasu zemlju. Ko je ovde lud, a ko pametan ?

$Demo$

pre 18 godina

Licno ne vidim nista cudno u cinjenici da je sa NATO-om potpisan sporazum o nekakvoj saradnji jer ce Srbija, kad-tad, postati clan te organizacije. Slicno nesto postoji i kod svih drugih zemalja, bilo clanova NATO organizacije ili kandidata za clanstvo.
Ono sto nije objavljeno u ovoj novinskoj vijesti, a sto je Sefer jasno rekao, je stav generalnog sekretara da je bombardovanje Srbije bio opravdan cin i jedino rijesenje da se zaustavi rezim S.Milosevica. Koliko ja znam na takav stav niko nije reagovao te bi se moglo zakljuciti da se javnost u Srbiji slaze sa takvim obrazlozenjem. A to je bila jedinstvena prilika da se neko od "patriota" javi i kaze nesto na tu temu.

Sto se tice Mladica, kada ce konacno vlasti u Srbiji izaci sa tezom da tog covjeka treba uhapsiti zato sto je odgovoran za grozne zlocine i streljanje na hiljade civila, a ne zbog uslovljavanja koja dolaze od evropskih institucija.

putnik

pre 18 godina

Faza 2: Punktovi NATO kao logisticka podrska konvojima kroz Srbiju. Patrole NATO koje obezbedjuju konvoje NATO, i patrole sa posebnim ovlascenjima i naravno ponasanjem. Neka gospodin ministar Vuk objasni da li vojnici NATO podlezu zakonima SCG dok su u tranzitu kroz Srbiju za bilo koji prekrsaj ili krivicno delo. Npr. bahatost u saobracaju.

Branislav

pre 18 godina

Kamoli srece da smo vodili ovakvu poliku jos od '41. Zamislite da nismo dizali nikavke ustanke po Srbiji tokom II svetskog rata i da smo celokupno podrzali Nedica i vecinu tadasnje Srpske inteligencije. Ne bi imali cetnike ni partizane a na kraju ni Tita ni Milosevica ni ove ratove i sramote. Vreme je da ovaj narod ukapira da 'sila boga nemoli' i da uvek vredi dizati ustanke kad je velika sila 'pri kraju' svoje snage, a ne na vrhuncu svoje moci. Pogotovo ne treba prkositi velikoj sili zarad nekih tamo Engleza ili drugih koji nas naravno izdase na kraju. Nas Ministar je izgleda sve to konacno ukapirao. Svaka cast Draskovicu i od sad, pametno vodi nacionalnu politiku ali ne zbog neke tamo 'pravde' i emocija vec iz interesa, kao sto nam i komsije rade.

jeremija

pre 18 godina

Shefer i Drašković su danas potpisali sporazum o kopnenim linijama komunikacije sanga NATO-a preko teritorije državne zajednice. Drašković je na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da će taj sporazum omogućiti snagama NATO-a, uključujući Kfor, da u slučaju potrebe reaguju "bilo gde u regionu gde su ugrožena ljudska prava, ljudi i mir". Koliko mene sluzi pamcenje,to se nekad zvalo- potpisivanje kapitulacije.

MilanS

pre 18 godina

Da li ovaj sa slike treba da nam bude spas? Ljudi moji, ne treba njima Mladic. Njima treba porazena Srbija, porazen narod i njihove vojskovodje. A nasi politicari ne vide dalje od nosa, zato nam je ovako kako je.

Posmatrac

pre 18 godina

Auu, kakva poezija od strane Marovica, zaista impresivno... Naravno da Mladica sto pre treba isporuciti Hagu, ali nesto nisam siguran da je ovo nadahnuto objasnjenje bas najadekvatnije za siroke narodne mase. Mnogi gradjani SCG nisu bas u stanju da zaplivaju ka Svetom Stefanu (mada bi jako voleli), a neki ga nikad nisu ni videli, jer ih muci jedno drugo, malo vece olovo: tanak novcanik.

Marko_Dorcol

pre 18 godina

Sporazum o kopnenim linijama komunikacije preko teritorije SCG je kljucna stavka sporazuma koji je odbijen 99. u Rambujeu. Time je propao jedini ucinak rata protiv NATO-a 1999. godine a to je: da se NATO-u nedozvoli slobodno kretanje preko teritorije Srbije.

Jeremija

pre 18 godina

Gospodo Draskovicu, Marovicu,
srpski narod ne zeli ni u kakve "partnerske "odnose sa NATO.
Da li vam je to jasno, da li vi razumete ove reci i ko vas je ovlastio da potpisujete te sporazume, posebno sa NATO???

Milos

pre 18 godina

Srbija je odavno porazena, a zajedno sa njom i narod. Ostalo je samo nesto vojskovodja koji nas ubedjuju da smo pobedili i koji se ne osecaju porazenima.

I.B.

pre 18 godina

Mozemo li mi pre svega da dokazemo gde se Mladic zaista nalazi? Sta bi sa svim onim pricama te u Rusiji, u Moskvi, bolestan od raka...? Tabloidske price! E sada je sigurno u Srbiji, gde su neoborivi i cvrsti dokazi za sve to? Ili su i ovo samo nagadjanja i tracevi? Pomislim da je ovo samo igranje sa nama Srbima, sve drugo je ok ali jos malo moraju da nas ucenjuju. Ova drzava jedva ceka da se otarasi Haga a o narodu vec da ne pricam. Ubedjena sam da bi vam ga isporucili na tanjiru samo kad bi znali gde je!!!

marko, usa

pre 18 godina

Naravno da treba hasiti zlocince, tako da to ne bih komentarisao. Ali nevjerovatno zvuce rijeci nasih zvanicnika. Oni su bili inspiratori rata, sad ispada ni luk jeli ni luk mirisali. Dok se mi ne oslobodimo tih dvolicnjaka, dzaba nam Evropa, dzaba nam Partnerstvo za mir. Nadam se da nasa javnost ipak nije toliko naivna i da ce prepoznati i otjerati "pse rata" za dobro svih nas.

Sara

pre 18 godina

Niti nam treba NATO "Partnerstvo za Mir", niti smo zeljni bilo kakve vojske u komsiluku, a ponajmanje strane! Neka oni malo prosetaju do svojih kuca, i tamo prosipaju pamet i direktive ...

Mila

pre 18 godina

E da ste bili tako jasni, kurazni i glasni kad su izbori bili u pitanju...Sad samo mozete postavljati pitanja tipa: "ko mu je dao pravo da potpisuje bilo sta sa NATOm?" i praviti se glup.

klanfa

pre 18 godina

Svi galame o Mladicu, a tiho potpisuju sporazume o kopnenim linijama komunikacija snaga NATO! (kako samo znaju da izmisle neke poetske nazive za ono sto obican narod kaze: "mogu da idu gde hoce, kad hoce") Bez veze nas bombardovase onoliko, mogo je isti Vuk to da potpise i onda. Sad je ostalo jos Kosovo "nereseno", pa da svi budu sretni i zadovoljni. A Mladica ce jos neko vreme koristiti kao dimnu zavesu.

Miroslav - Valjevo

pre 18 godina

Za ministra inostranih poslova gospodina Vuka Draskovica samo reci hvale. Podrazavam ga u svemu jer radi prave stvari-konacno pravi covek da sredi srpsku spoljnu politiku!!! Bravo Vuce, samo nastavi!

Vojislav

pre 18 godina

Jos jednom se dokazuje da je na mestu ministra inostranih poslova covek koji zaista tu i pripada. Pridruzio bih se svima koji podrzavaju za poteze gosp. Draskovica. Ako ovako nastavi uskoro nece biti ili ce biti marginalizovani svi Seselji, Nikolici, Milosevici, Markovici i njima slicni koji su ovu zemlju trovali glupostima ovolike godine.

Martin

pre 18 godina

Srbiji je jedini put ka EU i NATO-u, drugog nema. Da samo bili u NATO od 1950 god. kad je bila Grcka, ovo nam se nikad ne bi desilo '99, da zadnji komunisticki boljsevik u Evropi Milosevic, koristi Srbiju za svoju komunisticku intenacionalu.

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Dali se sprema SCGFOR?Ministar inostrani poslova SCG,Vuk Draskovic treba da se bavi spoljnom politikom zemlje a za ovakve sporazume valjda je nadlezan neko od ministarstvo odbrane ili presednik zemlje.Drugo je pitanje dali je g.Draskovic konsultovao Crnu Goru.

lidija

pre 18 godina

Sta li bi Draskovic rekao da je Milosevic ovo potpisao pre bombardovanja 1999. Koliko se secam to je bio razlog bombardovanja Srbije. Svaka cast Draskovicu, Tadicu, Kostunice

Zoran

pre 18 godina

Ponizenje najgore .. pre 5 godina nas bombardovali, a sada, mi njih molimo da udjemo u NATO.
Ili smo to ranije trebali da uradimo, ili ne treba ni sada ..

Banat

pre 18 godina

"Sve dok je Mladić na slobodi, Srbija i Crna Gora neće ući program Partnerstvo za mir."
Na stranu Mladic - ali ko je ovom gospodinu rekao da Srbija zeli u to "partnerstvo"?
Ovo pitanje se mora naci na referendumu. Ja, licno, ne zelim nikavu dalju militarizaciju; niciju vojsku u Srbiji osim srpske; ne zelim da nas vojnik nogom kroci van Otadzbine.
Neka Zapad svoje bitke bije sam, jer ih je sam i trazio. Ne zelim da Beograd leti u vazduh i da mi tamo neki Arapi postavljaju bombe po autobusima, poslovnim centrima itd.
Sramno i ogavno. Ovo je dosada najveci MINUS ove vlasti i veoma sam razocaran i revoltiran slaboscu iste.

VELIKA SRPKINJA!

pre 18 godina

A kako bi protivnici ovog sporazuma mislili da Srbija opstane mimo sveta i da se izbori sa albanskim terorizmom koji se tako osudjuje? Ja sam, bogami, konacno mirna kad znam da me nece vise stititi razne domace patriJote, nego ce me stititi civilizovani svet. Bravo Vuce, SAMO NAPRED!

profesor

pre 18 godina

Kako bi to neko rekao - "dok traje svetsko prvenstvo, svi smo selektori, dok traje rat svi smo generali". kada mi ne bi svi sve znali, i prihvatili da neko povlaci neke poteze zato sto je tako stvarno najbolje, a mi sami gledali svoja posla, daleko bi smo stigli.

goodman

pre 18 godina

Otkuda to da Vuk potpisuje ugovor sa stranim vojnim paktom. Pa ovo samo pokazuje koji americki trojanski konj je Vuk. Nije mi jasan samo Kostunica. I sta je Vuk govorio 1999 u vreme najzesceg bombardovanja. Koji impulsivac. I bas njega izabrase za ministra inostranih poslova.

smarach

pre 18 godina

Zasto su izgubljeni zivoti stotine ljudi u NATO izivljavanju nad Srbijom? Da bi potpisao ovako nesto ...?! Posle se cudimo sto se javljaju frakcije koje zagovaraju ekstremni nacionalizam... Mladji narastaj u Srbiji ima lep izraz za ovakve osobe ... i to ne samo jedan...

Burim

pre 18 godina

Sjecam se Draskoviceve izjave u CNN i RTB za vrijeme razgovora u Rambujeu: "nema te srpske ruke koja ce da potpise sporazum da NATO trupe prolaze u nasoj zemlji"...ima ima Vuce..no comment

aca

pre 18 godina

Izgleda da su vojnici koji su poginuli za vreme nato bombardovanja dzabe dali zivot za svoju domovinu.borili su se protiv nato i izborili a sada ce taj isti nato da se slobodno seta kroz i ovako nestabilnu Srbiju. Milosevic nas nije dotukao ali Draskovic i ekipa sigurno hoce...

Nada

pre 18 godina

Nemam rijeci, cudeci se cudu, sta sve politicari rade 15g. I bombardivani smo, osiromaseni i jadni i sada dajemo teritoriju. Zaista mi nije jasno ili je politika suvise pametna za mene. Mislim da je gosp. Draskovic bio u vladi za bombardovanja.

Tihomir

pre 18 godina

Bravo Vuche. Ove sprdnje od politicara srpskih nisam vidio jos odavna. Pa ovo je zastrasujuce sta rade ovi likovi u ime Drzave i sa njom.

Milos

pre 18 godina

Uvek ima bolje resenje. Ovo koje je Vuk potpisao je podanicko, no srpski narod ce na referendumu dati misljenje ako ga bude. Sve je moguce.

Milan

pre 18 godina

Nije mi jasno, sto potpisase kapitulaciju?!
Hajde da su nas primili u NATO pa kao deo te organizacija koja cuva nasu zemlju imaju stacionirane trupe u zemlji. Ali ovako- pa to je gore od kapitulacije! Oni nemaju nikakve obaveze prema tebi i mogu ti vrsljati po dvoristu koliko zele.
Uzas.
Isti status kao Bosna, Kosovo, Makedonija...
Kolonije i deponije u cosku Evrope!
I mediji cute!
Kao, desava se nekom drugom...

jovan jovanovic

pre 18 godina

Kako samo zvuce oni sto im je krivo zbog neumitnog i najpametnijeg. Otprilike u najkracem : "bolje rat nego pakt"... a ko ne uci istoriju ona mu se ponavlja... samo je cena svaki put sve veca.

Magarac?

pre 18 godina

Nato bi najvise voleo da Mladic bude ubijen, a da oni nemaju brige za moguce zrtve.
Evo ovaj upravo potpisani ugovor izmedju natoa i SCG moze da posluzi da NAto uhapsi Mladica, s obzirom na obavestajni, vojni i finansijski potencijal zemalja clanica.
Meni nije jasno kako to Nato ne moze da uhapsi Mladica sa svim svojim potencijalima, a to ocekuje od SCG.

Sonja

pre 18 godina

Covic kaze da je medjunarodna zajednica promenila odnos prema Kosovu i da im vise nisu vazni standardi, vec status Kosova. Tadic izjavljuje da ce konacno resenje statusa Kosova biti do kraja 2006! Standarde ne pominje. Draskovic potpisuje da NATO snage prodju preko Srbije do Kosova. Zasto? Da bi branile Kosovo i pomogle Albancima u slucaju eventualne srpske reakcije kad mu se da nezavisnost, jer ih nikakvi standardi i ne interesuju, sto se vidi iz dosadasnjeg ucinka. Dakle, Srbi na Kosovu mogu u 21. veku da zive u konc-logorima, a mi treba jos da pomazemo da se konacno isele. Bravo Draskovicu, Tadicu i svi ostali, sto narodu zamazujete oci poluistinama i radite iza nasih ledja! Ko vas je ovlastio da radite to sto radite?

Krle

pre 18 godina

Ciji je Draskovic ministar? SAD, EU, NATO-a? Ko ga placa? Njegove izjave nemaju veze sa drzavnom politickom linijom, a on i dalje sedi i pravi stetu u silnom trudu da ne ode u Hag, gde mu je mesto vise nego Seselju. On je imao svoju paravojsku koja je u Krajini ratovala! Na kraju ce, kao i prethodnik Svilanovic, zavrsiti kao medjunarodni sluzbenik, u znak zahvalnosti za predan rad u tudjem interesu za vreme ministrovanja.
Kostunice, da li je tvoja vlada vredna ovolikog stetocine ili stojis iza Draskovicebih poteza i izjava?

sm

pre 18 godina

Nekome se strašno žuri da nas uvuče u "partnerstvo" za slanje vojnika u "neborbene misije" u Avganistan i Irak. Naravno, ako se to desi, Alkaidi ne treba bolja pozivnica za bombaške napade i na nasu zemlju. Ko je ovde lud, a ko pametan ?

$Demo$

pre 18 godina

Licno ne vidim nista cudno u cinjenici da je sa NATO-om potpisan sporazum o nekakvoj saradnji jer ce Srbija, kad-tad, postati clan te organizacije. Slicno nesto postoji i kod svih drugih zemalja, bilo clanova NATO organizacije ili kandidata za clanstvo.
Ono sto nije objavljeno u ovoj novinskoj vijesti, a sto je Sefer jasno rekao, je stav generalnog sekretara da je bombardovanje Srbije bio opravdan cin i jedino rijesenje da se zaustavi rezim S.Milosevica. Koliko ja znam na takav stav niko nije reagovao te bi se moglo zakljuciti da se javnost u Srbiji slaze sa takvim obrazlozenjem. A to je bila jedinstvena prilika da se neko od "patriota" javi i kaze nesto na tu temu.

Sto se tice Mladica, kada ce konacno vlasti u Srbiji izaci sa tezom da tog covjeka treba uhapsiti zato sto je odgovoran za grozne zlocine i streljanje na hiljade civila, a ne zbog uslovljavanja koja dolaze od evropskih institucija.

Razumem!

pre 18 godina

Sporazum sa NATO-om služi da on prođe na Kosovo da bi ga branio od Srba kad mu daju nezavisnost, a ne sto se tobože boje novog 17.-og marta! I 1999. su bili i 2006 ce biti albanska vojna sila.
Draskovicu, sto se ne hvalis da si sa Jap de Hop Sheferom potpisao sporazum o povratku srpskih snaga na Kosovo u skladu sa Kumanovskim sporazumom!? Ovo si mogao da uradis i 1999 kad si bio Slobin potpredsednik vlade!
Sram vas sve bilo koji ste na vlasti, dokle cete da nas valjate po blatu! Bar da vase podanistvo i udvoristvo ima nekog efekta za ovaj napaceni narod i daje nade zemlji, nego sem daljeg ponizenja, drobljenja zemlje i ropstva tudjim interesima ne vidimo nista vise.

putnik

pre 18 godina

Faza 2: Punktovi NATO kao logisticka podrska konvojima kroz Srbiju. Patrole NATO koje obezbedjuju konvoje NATO, i patrole sa posebnim ovlascenjima i naravno ponasanjem. Neka gospodin ministar Vuk objasni da li vojnici NATO podlezu zakonima SCG dok su u tranzitu kroz Srbiju za bilo koji prekrsaj ili krivicno delo. Npr. bahatost u saobracaju.

Novio Talas

pre 18 godina

Ko je ikada, igde pitao gradjane ove zemlje da li oni zele saradnju i ulazak u bilo koji vojni savez. Proslih petnaest godina se sa pravom nazivaju godine ratova i smrti a sada kad smo dosli u "svetlu i pacifikovanu buducnost" uvode nas u militantne alijanse i njihove snage dovode u zemlju. Na kraju samo jedno pitanje: Da li ce NATO tenkovi placati putarinu kao i mi obicni gradjani ove zemlje ili ce Brisel imati imunitet i od ove obaveze ?!

Jorma

pre 18 godina

Valjda je nama bar najbolje jasno na sta NATO misli kada govori o "odbrani ljudskih prava" i "zastiti od terorizma". Jasno nam je i to da nismo kao drzava u stanju da postavljamo neke uslove. Ali niko nije toliko ponizen da ne iskoristi i onaj minimum manevarskog prostora, koji mu "sila koja Boga ne moli" ostavi na raspolaganju. Na zalost Draskovic nije u bio u stanju da pokupi i tih par mrvica sa stola sto su mogle da pripadnu Srbiji. Ne mogu da verujem, da u Srbiji jos postoje ljudi, koji misle, da ce ovaj sporazum moci da sluzi kao zastita od albanskog terorizma. Da li nam je svima osiromaseni uranijum unistio neke mozdane celije pa patimo od kolektivne amnezije?