1. Srebrenica je zločin koli je promovisan kao najpoznatiji svetski brendovi odeće, tehnike ili kao festivali... Nijedna smrt u istoriji nije tako promovisana. A i neko je za to odgovarao.
  Jasenovac, toliko veći zločin da ne sme u isti tekst da se stavlja, ali o tome je decenijama morala vladati tišina, a ko je odgovarao? Bolesna, morbidna, užasna tišina, a sada je kasno jer ni zločinaca više nema, odživeli su mirno svoje živote, deca, unuci... žive i kada je trebalo postali su komunisti, sada slušaju Tompsona, što je deda malo klao neku decu, nema veze, to je bedni temelj države Hr, a ovi što su skoro postali Bošnjaci neka provere malo u matične knjige više nego u dnevnu propagandu i razmisle odakle su i ko su.
  (e moj druže, 22. april 2020 20:52)

  # Link komentara

 2. "jasenovački logor smrti bio mesto "najvećeg stradanja Jevreja, Roma i Srba"

  Ono kada se narodi poređaju po azbučnom spisku kao da je reč o čitanci, a ne o istorijskoj činjenici o stradanju jednog naroda ...
  (Vuk, 22. april 2020 20:52)

  # Link komentara

 3. Stvarno je jadno što se te dve stvari upoređuju,
  drugi svetski rat i zlocini u ratovima devedestih na podrucju bivse drzave,
  od kojih mnogi pocinitelji su danas zivi,
  i ovde su, među nama, iako svaki zlocin treba osuditi.
  Slava svim nevinim zrtvama!
  (Milan, 22. april 2020 20:38)

  # Link komentara

 4. A gde su zločini islamskih fundamentalista?
  To smo izgleda zaboravili?
  (Torrente, 22. april 2020 18:22)

  Čisto muslimanska 13 SS Handzar divizija je osnovana krajem 1943 i poubijala je nekoliko hiljada Srba u Sremu i severoistočnoj Bosni. Bilo je i zločina muslimanskih fašističkih milicija u Sandžaku.

  U ustaškim vojnim formacijama u Bosni su muslimani činili dobar deo ljudstva i to je takođe bila njihova vojska. I to se često zaboravlja.

  Posleratne jugoslovenske komisije za ratne zločine odmah nakon rata su izvršile popis ratnih zločina, ratnih zločinaca i popis žrtava. 1964 državni organi su takođe napravili popis žrtava Drugog svetskog rata. U Bosni i Hercegovini Srbi čine blizu 75 odsto svih civilnih žrtava, muslimani čine 16 odsto svih žrtava (iako je njihov udeo u stanovništvu bio preko 30 odsto) s tim što su i mnogi Romi ubrojani u muslimanske žrtve, a Jevreji čine 6 odsto svih žrtava. Srbi su stradali u svim krajevima BiH, a jedini masovniji zločin nad muslimanima su počinili crnogorski četnici Pavla Đurišića koji su upali u delove jugoistočne Bosne. Kasnije se Pavle Đurišić povezao za crnogorskim kvislingom Drljevićem, a njegovi četnici su priznati za "Crnogorsku narodnu vojsku".
  (svemir s, 22. april 2020 20:07)

  # Link komentara

 5. Činjenica je da je većina Bošnjaka za vrime drugog svjetskog rata spremno prihvatila ulogu hrvatskog cvijeća i ukrasa Pavelićevog zločinačkog režima.
  Činjenica je isto tako da je većina dalmatinski Hrvata bila protiv tog zla i da je ginula na Neretvi i Sutjesci.
  E, sad smo mi Dalmatinci Ustaše, a Bošnjaci su ostali nevino cviće.
  (miro split, 22. april 2020 19:54)

  # Link komentara

 6. Svi znaju za SS Handžar diviziju i za Pavelićevu tvrdnju da su muslimani cvet hrvatskog naroda.Masovno su išli u ustašku vojsku i stigli čak do Staljingrada.Zna se kako su se tamo proveli.U Jasenovcu je bilo dosta muslimana u ustaškoj uniformi koji su činili zlodela.Mogli bi da se na to osvrnu .Nisu spomenuli ni logore za decu,jedine zabeležene u istoriji čovečanstva.Stvarno je jadno što se te dve stvari upoređuju.
  (Nenad N, 22. april 2020 19:37)

  # Link komentara

 7. Jasenovac je skrivan i umanjivan u svakom pogledu, a Srebrenica je postala mejn strim naduvanih i politikantskih zalopojki, da me je sramota te bedne zloupotrebe.
  (Svetlana, 22. april 2020 19:24)

  # Link komentara

 8. Baka mi je pričala kako je funkcionisala NDH na teritoriji sadašnje BiH. Pošalju muslimana kod srpskih civila da se odrasla muška populacija javi hrvatskoj vlasti u obližnjem gradu garantujući im svaku bezbednost. Jedan ih povede i niko ih više ne vidi. Kasnije su lovili žene i decu po šumama gde se i moja majka rodila. Niti jedan odrasli muški član uže i šire majčine porodice nije preživeo rat. Ne može se porediti Jasenovac i stradanje muslimana u Srebrenici. Nemci danas kažu da je u jasenovcu bilo između 80-100 hiljada ubijenih. U Nimbergu se koristila brojka oko 500 hiljada uubijenih u Jasenovcu. Istina je da su se nestali civili u nemačko ustaškim akcijama vodili kao stradali u Jasenovcu, a u suštini grobovi im nikada nisu pronađeni i nalaze se širom Kozare i Bosanske krajine. Kada se poredi broj ubijenih žena i dece tokom rata na području Srebrenice doći će se do apsurda da je "genocidna" nacija prošla gore od žrtava genocida u Srebrenici. Dakle nad kim se u BiH načinjen genocid?
  (Istina, 22. april 2020 19:21)

  # Link komentara

 9. Da nema Jevreja to jezivo mesto bi odavno bilo poravnato i postavljene karting staze, a srpske žrtve i užasi proglašeni izmišljotinom.
  (Svedok sadašnjice, 22. april 2020 19:20)

  # Link komentara

 10. Pazi kad nisam nikakav nacos, ali kome on lik spocitava ista. Pa sta je bila 13 SS Handzar divizija? On prica o nacionalistickom narativu, nigde se muslimani nisu izjasnjavali kao nacionalnost osim ovde. Svuda su verska zajednica, a ovde su prvo bili muslimani, sad su valjda Bosnjaci, prekljuce Bosanci i tako. Sta je to ako ne nacionalistcki narativ?
  (Onaj Gari, 22. april 2020 19:18)

  # Link komentara

 11. "najvećeg stradanja Jevreja, Roma i Srba", ali u kojem su se "našli i brojni antifašisti Hrvati i Bošnjaci koji su ustali protiv NDH i ustaškog terora".
  Toliko su brojni da su u ukupnom broju stradalih statistička greška. Znam sta pricam, bio pre godinu dana i stajao sat vremena ispred ekrana na kome izlaze imena i prezimena stradalih. Uzevši u obzir da su se neki tada izjašnjavali kao Srbi muslimanske ili katoličke veroispovesti, pomenuta brojnost je još mizernija. A zločin u Srebrenici je svakako počinjen, zahvalnost za situaciju u kojoj nas neki izjednacavaju sa ustašama i fasistima dugujemo Miloševiću i njegovom zlocinackom režimu koji uz blaze modifikacije I danas vlada Srbijom.
  (teddy, 22. april 2020 19:13)

  # Link komentara

 12. "jasenovački logor smrti bio mesto "najvećeg stradanja Jevreja, Roma i Srba""

  Zasto prvo Jevreji,Romi pa Srbi na kraju,kad su daleko najvise stradali Srbi pa redosled treba da je obrnut? To je jos jedan perfidan nacin da se minimizuju i omalovaze srpske zrtve. Ovako izgleda da su najvise u Jasenovcu stradali Jevreji,sto nije istina.
  (Oliver, 22. april 2020 19:00)

  # Link komentara

 13. Pa to je i bio cilj.
  Bosnjaci evo 75 godina ne daju stav o NDH.Da li su oni u njoj bili okupirani ili su bili deo nje.Neka neko konacno kaze nesto o tome.
  (eto, 22. april 2020 18:45)

  # Link komentara

 14. Nije baš isto kad po kozarackim selima pokupe nenaoruzane civile zene,starce,decu a u Srebrenici su pobijeni oni koji su nosili pusku o ramenu i na pocetku rata pobili sve Srbe oko Srebrenice i spalili sela,u Jasenovcu je bio genocid i istrebljenje a u Srebrenici ratni zlocin,pobijeni su ratni zarobljenici :(
  (cobo, 22. april 2020 18:43)

  # Link komentara

 15. Колико знам у Сребреници нису убијана деца и жене. Како се може поредити онда? А ни по броју жртава. Бесмислено.
  (Лажне паралеле, 22. april 2020 18:40)

  # Link komentara

 16. "uvek s jednakim pijetetom gledati na nevine žrtve Jasenovca i drugih mesta ustaškog, četničkog i fašističkog terora, kao na svoje"
  --------
  A gde su zločini islamskih fundamentalista?
  To smo izgleda zaboravili?
  (Torrente, 22. april 2020 18:22)

  # Link komentara

 17. Ови се опасно дрогирају.
  (Beograd, 22. april 2020 18:17)

  # Link komentara