1. "JEDINI narod koji je Makedoniju pripojio svojoj teritoriji a Makedonce proglasio NEPOSTOJECIM narodom su SRBI! Ne Bugari, ne Albanci, ne Grci, nego Srbi! I jos 90% Srba umislja kako su Makedonci Srbi, Makedonija srpska zemlja i kako ne zasluzuje da postoji kao drzava."

  Jel ste vi imali casove istorije u skoli? Na teritoriji Severne Makedonije su nekad ziveli Srbi, Skoplje je jedno vreme bila i srpska prestonica. Kasnije su dosli Turci a onda su ih Srbi, Bugari i Grci pobedili u Balkanskim ratovima. Dakle nikakvi Makedonci nisu ginuli za oslobodjenje Makedonije niti je ona ikad kao takva postojala u istoriji (osim Grcke Makedonije iz doba Aleksandra). Pobednici Balkanskog rata su podelili oslobodjenu Makedoniju tako sto je trecina usla u sastav Srbije a druge dve trecine u Bugarsku i Grcku. Severna Makedonija izmisljena je kao republika tek u vreme komunista Jugoslavije da se smanji teritoroja Srbije i prevlast vecinskog srpskog naroda u zajednickoj drzavi. Raspadom Jugoslavije srpski deo Makedonije ostvaruje nezavisnost, dok su ostala dva dela i dalie u sastavu Grcke i Bugarske. Ono sto mozemo da priznamo je da smo ispali vrlo glupi tj. vodili glupu i nepromisljenu politiku jer smo prolivali krv za slobodu teritorija koje smo u miru pustili niz vodu i na neki nacin im dali drzavnost na tanjiru.
  (Biba, 17. novembar 2019 20:55)

  # Link komentara

 2. Ulaskom u NATO se ne čuva suverenitet, već se i od već siromašne države izvlači još 2%BDP godišnje na članstvo u NATO koje Makedoncima ne garantuje postojanje države, naprotiv. Albanci su podršku NATO integracijama u MKD uslovili statusom službenog jezika za albanski, to su i dobili, a Albanci svakako ne pružaju podršku Makedoniji u NATO jer to ide protiv njihovih interesa, već kao način da na mirnim putem krenu sa rastakanjem makedonske države. Prvi korak je bio status službenog jezika za albanski, za dalje ćemo već videti uskoro.
   (Pater Noster, 17. novembar 2019 16:38)

  # Link komentara

 3. Bravo! Sve normalne zemlje koje žele biti deo civilizovana zapada su NATO članice. A na šta mi čekamo?
  (Novak, 17. novembar 2019 16:35)

  # Link komentara

 4. Neće ni NATO a ni EU spasiti Makedoniju. U braku sam sa Makedonkom već 10 godina i svake godine je sve gore. Istočna Makedonija je potpuno prazna. I mi imamo kuću u albanskom delu Kumanova i njih nema isto. Pola kuća je zatvoreno. Jednostvano se svi sele na zapad.
  (Branko, 17. novembar 2019 16:22)

  # Link komentara

 5. @Auuu da si malo vise ucio istoriju (ili povjest kako vi to kazete) znao bi da su i grci i bugari uzeli svoje delove Mkd (Egejski i Pirinski delovi) a samo im je Srbija dozvolila da na njenom delu naprave drzavu.A crkvu im ne osporava samo SPC nego sve pravoslavne crkve.
   (Pokondirena tikvica, 17. novembar 2019 16:19)

  # Link komentara

 6. Bravo za komentar Auuu. Potpisujem. Jer po takvima su svi Srbi i ceo svet je srpski. A ni jedna od bivših republika SFRJ nije htela ostati s nama, pa i naši pravoslavci, Crna Gora i Makedonija. I šta vam to govori? Ali bitno da se pljuju Hrvati i da je se napada Hrvatska i BiH 90-ih, jer po vama gde god jedan Srbin živi, to je Srbija! Ma
  Makar i do Tokija
  (Zoran, 17. novembar 2019 16:06)

  # Link komentara

 7. Bugari osporavaju makedonski jezik
  Grci osporavaju njihovo ime i istoriju
  Albanci hoće da im otmu pola države

  I gle čuda jedini koji nemaju pretenzije na njih su Srbi, i šta se dešava, pa Makedonija priznaje Kosovo, a pre toga daje svoj vazdušni prostor za neometano sletanje i poletanje NATO aviona.
  (as, 17. novembar 2019 14:43)

  Uzmi malo pa prelistaj istoriju u periodima Kneževine Srbije, Prvog i Drugog Balkanskog rata kao i politike RADIKALA N. Pašića pre i posle Velikog rata a po pitanju teritorije koja se tada nazivala Stara Srbija.

  Da! Srbi OSPORAVAJU makedonski jezik
  Da! Srbi osporavaju njihovo ime i istoruju
  Da! Srbi hoće da im otmu ne pola, nego CELU državu.

  I gle čuda, videćeš da Srbi IMAJU pretenziju na njih, ma šta ti pod time podrazumevao.

  Pametni ljudi. Traže spas od nas glavom bez obzira. I gle čuda, nisu jedini...
  (Zoran, 17. novembar 2019 15:55)

  # Link komentara

 8. @as
  Ko bre nema pretenzije prema Makedoniji?! Pa dokle bre ide ovo?
  JEDINI narod koji je Makedoniju pripojio svojoj teritoriji a Makedonce proglasio NEPOSTOJECIM narodom su SRBI! Ne Bugari, ne Albanci, ne Grci, nego Srbi! I jos 90% Srba umislja kako su Makedonci Srbi, Makedonija srpska zemlja i kako ne zasluzuje da postoji kao drzava. Najgori narod planete, najveci lazovi, licemjeri, ubice, okupatori, zlotvori i prokletnici se evo cude zasto ih citav svijet mrzi!
  (Auuu, 17. novembar 2019 15:47)

  # Link komentara

 9. As mnogo mi se ti praviš pametan. Srbi OSPORAVAJU Makedoncima PRAVO na postojanje makedonske pravoslavne crkve! Ili nisi upoznat sa tim? Samo po sebi to je više nego dovoljan razlog da odnosi izmedju Srb i Mkd budu IZUZETNO loši.
  (Aha, 17. novembar 2019 15:44)

  # Link komentara

 10. Bugari osporavaju makedonski jezik
  Grci osporavaju njihovo ime i istoriju
  Albanci hoće da im otmu pola države

  I gle čuda jedini koji nemaju pretenzije na njih su Srbi, i šta se dešava, pa Makedonija priznaje Kosovo, a pre toga daje svoj vazdušni prostor za neometano sletanje i poletanje NATO aviona.
   (as, 17. novembar 2019 14:43)

  # Link komentara

 11. A ja sad u ponedeljak letim u kosmos.
   (Mare, 17. novembar 2019 14:43)

  # Link komentara

 12. Bravo
  (made in Serbia, 17. novembar 2019 14:39)

  # Link komentara

 13. Pametno komsije.Pa nije 30 drzava ludo i glupo.
  (matori, 17. novembar 2019 14:38)

  # Link komentara

 14. Zamisljam samo sta bi bilo da je Sloba bio pametniji i uvlacio se malo zapadu..siguran sam da bi mnogo toga bilo drugacije u ovoj zemlji,pocev od kosova. ovako smo otisli u aut,a albanski lobi u nebesa. Danas se uvlacimo svakome za saku jada,pricaju nam bajke..predsednik ni ne sme na kosovo bilo kad. svi nas omalovazavaju ako realno pogledamo.
   (AlenBor2, 17. novembar 2019 14:37)

  # Link komentara

 15. Ok
  (Marko, 17. novembar 2019 14:37)

  # Link komentara

 16. Bravo, tako se cuva suverinet!!! Cestitam Makedoncima na pravom potezu. To je jedini nacin da sacuvaju drzavu u ovim granicama i smanje opasnost od cepanja Makedonije i stvaranja Velike Albanije. Na zalost, kada se uzme u obzir natalitet Makedonaca, Albanaca i muslimana u Makedoniji, ko zna sta ce se kasnije desiti. Svi politicari u bivsoj SFRJ su jos jednom dokazali da su mnogo pametniji od srpskih politicara.
  Boza Bogdanovic, Bor
  (Boza Bogdanovic, 17. novembar 2019 14:32)

  # Link komentara

 17. Jao blago njima...
   (Lola, 17. novembar 2019 14:29)

  # Link komentara

 18. S.Makedonci misle glavom...
  (Realpolitik, 17. novembar 2019 14:27)

  # Link komentara

 19. Bravo
  (Zoran, 17. novembar 2019 14:26)

  # Link komentara

 20. Iskrene čestitke, ovi ipak imaju jasan pravac, stav i cilj za razliku od nekih koji primjenjuju i koriste ,, politiku 3 stolice "!
   (Arch Enemy, 17. novembar 2019 14:25)

  # Link komentara