1. Susjed drago mi je što čitate naše vesti, jer tako možete izaći iz sopstvenog Matriksa, nažalost jedini razlog vašeg prisustva ovde je da nas ubedite da je ste vi u pravu, na vašu žalost po stoti put niste u pravu. Prvo vojna delegacija je bila najavljena, drugo pristali su da idu u civilu, treće jedini razlog zadržavanja je to što je Hrvatska samoizolovana i što misli da je to ok. Pogledajte Kusturicin film Podzemlje tamo je opisana Jugoslavija a boga mi i sadašnja Hrvatska.
  (Solomon, 7. septembar 2019 15:33)

  # Link komentara

 2. Ovo jeste sramota, ali Ministarstva odbrane. Onaj ko je naredio, mora odgovarati. Sta, pravimo se toshe, kao ne znamo pod kojim uslovima se moze nositi uniforma van svoje drzave. Ma dajte, molim vas.... vi iz MO, ili ste nesposobni ili koristite vojsku za neke jeftine poene, nrusavajuci joj ugled i cast, da ih carinici javno sikaniraju. A jos bolje j esto su hteli bezuniforme da nastave, da ostave uniformu kod hrvatskih carinika...da niste i zastavu hteli da ostavite, sram vas bilo. A vi, oficiri, sto ste podobijali sablje, ajdete barem pljostimice udarite koji put....
  (Douglas Bader, 7. septembar 2019 15:22)

  # Link komentara

 3. Zahvaljujući sopstvenoj gluposti i lošim političarima stalno smo u nekom sukobu. Jednom rečju - Balkan.
  (Leso, 7. septembar 2019 15:21)

  # Link komentara

 4. Ljudi u odorama strane vojske, bez ikakve najave pokušali ući u državu. Sukladno propisima vraćeni s granice. Ravnatelj policije sve objasnio.
  (Susjed, 7. septembar 2019 14:55)

  # Link komentara

 5. Kad se Kosovska vojska postroji na onim jezerima u Srbiji gdje su izranjale hladnjace sa lesevima mrtvih Albanaca tada ce i Srpska vojska moci u uniformama paradirati po Hrvatskoj.
  (Forca Torca, 7. septembar 2019 14:30)

  # Link komentara

 6. Kako im nisu dopustili ulazak a Vulin lično im potpisao putni nalog?! :)
  (Medo, 7. septembar 2019 14:26)

  # Link komentara

 7. Pre deset godina išao sam službeno u Austriju. Bio pun minibus, svi smo išli na neki sajam tamo. Samo što smo krenuli na dan kada su u Hrvatskoj bili izbori, a to nismo znali. Uglavnom, tog dana je vraćen sa granice svaki autobus, minibus i putnički kombi iz Srbije. Uplašili se da Srbi sa hrvatskim državljanstvom slučajno ne dođu da glasaju tog dana.
  (Aki, 7. septembar 2019 14:21)

  # Link komentara

 8. Ja imam veliku bojazan da idem u Hrvatsku da radim. Zbog ove napete situacije.Mogu biti maltretiran samo sto sam iz Srbije.
  Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Veso, 7. septembar 2019 11:10) # Link komentara
  Novine i portali u Srbiji i Hrvatskoj rade na isti način.Neče oni pisati kako 70000 srba ljetuje u hrvatskoj i nema problema te nose lijepe uspomene kući.Neče da pišu da 30000 srba radi u RH bez problema.Oni žive od toga da nadju 3-4 slučaja i stavljaju te slučajeve na naslovnice Znam ljude koji su došli iz Srbije u Zagreb rade i žive bez problema.Što se tiće naslova ovdje ćini mi se su htjeli doči u Jasenovac navuči uniforme pa se poslikati za slavu.Inače posjeti vojske jedne drzave drugoj dogovaraju se na višem nivo I TADA vozilo ne pretresa običan carinik.Ovako kada se ide na blef dogodi se bas to sto se dodgodilo.Amogli su da ih puste te i polove kad navuku uniforme u Jasenovcu poslikaju ih i pošalju nalogodavcu uz obaveznu sliku u novinama
  (Crni zg, 7. septembar 2019 13:51)

  # Link komentara

 9. Jasenovački novomučenici ?!? Ja zaista prvi put čujem ...
  (Totem, 7. septembar 2019 13:37)

  # Link komentara

 10. lijep dogovor cokolinde i vucka, idu izbori, ruka ruku mije
  (maky, 7. septembar 2019 13:36)

  # Link komentara

 11. Као што је лепо Дучић давно казао, Хрвати најхрабрији на свету, не зато што се ничега не боје већ зато што се ничега не стиде. Они су још у времену НДХ...
  (mlekadzija, 7. septembar 2019 13:27)

  # Link komentara

 12. Ma da se ja pitam,ne bi vise ni vas golub preleteo u nas vazdusni prostor!
  (Darko, 7. septembar 2019 13:27)

  # Link komentara

 13. @zg232
  Recite to hrvatskim drzavljanima srpskog porekla koji su ovog leta pretuceni na Bracu.

  Mogu da zamislim sta ceka ovog naseg kad sa sumadijskom ili beogradskom ekavicom krene da radi u zemlji gde smo lovina
  (Mile, 07. septembar 2019 12:51)

  Od oko 10 000 sezonaca, pretučena 2 i odmah ste lovina? Sjeti se samo rukometnog prvenstva u Beogradu i zasjeda na Hrvatske navijače, pa razmisli tko je bio lovina.
  (leptirica, 7. septembar 2019 13:26)

  # Link komentara

 14. Kako bi reagovala Srbija da je bilo kontra? Ko je ove ljude uopšte pustio na srpskoj strani granice da idu ka Hrvatskoj? Ideš u civilu a onda se kao presvlačiš u uniformu? Ovo je toliko neozbiljno da bi neko zaista trebao odgoovarati. A zna se i ko?! I šta ima vojska Srbija sa Jasenovcem, kakve veze?
  (Darko, 7. septembar 2019 13:24)

  # Link komentara

 15. Nazalost, kao i mnoge druge Srbija ce prihvatiti i ovaj akt ponizenja, bez ikakve mogucnosti rciproteta. Naravno, potsetice svoj narod, kako smi eto postali fina i tolerantna nacija i da bi mi nikad tako nista ne bi uradili. Nece nam reci da su nasa politicka i diplomatska sterilnost tolike da ih ex YU republike ne samo koriste do maksimuma, nego da je to postao i trend kojima oni sebi pribavljaju medjunarodni kredibilitet
  (v stepanovic, 7. septembar 2019 13:20)

  # Link komentara

 16. Bojkot robe !? Srbija ima suficit sa Hrvatskom..Zbog bojkota vojske krenuti sa uništavanjem privrede. Mašala ! Genijalna ideja. Ima trave za jesti...
  (Goran, 7. septembar 2019 13:09)

  # Link komentara

 17. Izgleda da poseta uopste nije bila najavljena. Kako citam u hr medijima, najavljena je bila prosle godine, ali tada nisu dali dozvolu. Sada se pokusalo izgleda na "kvarno". Ne znam niti sto su ocekivali da ce biti, ako im pronadju te uniforme. I, da. Znali su da dolaze, jer se neko raspitivao u hr. policiji o uniformama.
  (hm, 7. septembar 2019 13:00)

  # Link komentara

 18. O cemu se ovde radi?
  Sta ce delegacija vojske Srbije u bilo koju zemlju bez prethodno dogovorenog protokola?
  Ko je odredio sastav te delegacije,ko ce da ih primi u Hrvatskoj?
  Vojska jedne zemlje u drugu zemlju moze uci samo sa odobrenjem zemlje domacina.
  Ovo je veliki promasaj ministarstva odbrane Srbije i Hrvati su ovoga puta potpuno u pravu.
  (teofil2, 7. septembar 2019 12:51)

  # Link komentara

 19. @zg232
  Recite to hrvatskim drzavljanima srpskog porekla koji su ovog leta pretuceni na Bracu.

  Mogu da zamislim sta ceka ovog naseg kad sa sumadijskom ili beogradskom ekavicom krene da radi u zemlji gde smo lovina
  (Mile, 7. septembar 2019 12:51)

  # Link komentara

 20. Bliže se izbori u obe zemlje, pecaju se glasači.
  (Igor, 7. septembar 2019 12:50)

  # Link komentara

 21. Ne nece biti kontramere a i ne treba ih biti. Srbija je pokazivala i pokazuje koliko je tolerantnija i otvorenija drzava i NIKAD se ne treba spustati na njihov nivo. Svi su dobrodosli u Srbiju, mi ne maltretiramo Hrvate koji ovde zive, ne razbijamo latinicne table, ne slavimo stradanja drugih naroda, ne zabranjujemo hrvatskim pevacima da ovde nastupaju, ne maltretiramo goste iz Hrvatske, ne busimo im gume... I treba da budemo ponosni na to a drugi ako se bar malo ne stide, to je njihov broblem.
  (Biba, 7. septembar 2019 12:49)

  # Link komentara

 22. Jel ima ko da mi objasni.... Dan Jasenovackih Novomucenika.... Sta je to i zasto na ovaj datum. Prvi put cujem
  (Misko, 7. septembar 2019 11:37)

  I da ne znaš zašto je taj datum neki povod, dovoljna je činjenica da je svaki dan kroz istoriju na prostoru ove države bio poguban za nekog Srbina, tako da ti je pitanje potpuno nepotrebno.
  (Šumadija, 7. septembar 2019 12:48)

  # Link komentara

 23. Kad službena lica jedne zemlje ulazi službeno u drugu zemlju (policija, vojsks, vatrogasci) postoje određene procedure kojih se mora prdžavat. Ovo samo pokazuje neozbiljnost VS
  (Vase ime, 7. septembar 2019 12:44)

  # Link komentara

 24. Hrvatski vrh zeli da po svakoj ceni nebude dovedena u kontakt sa fasistickim radnjama iz proslog veka!
  Zato i izjava kolindice pre Par dana! Na nama je da sve otvorimo i propagiramo gde god mozemo i kad god nam se ukaze prilika!Da kazemo svima da su hrvati ucinili najveci holocaust pogotovo nad srbima !
  (joki, 7. septembar 2019 12:41)

  # Link komentara

 25. Sve je ovo uvertira pred predsedničke izbore u Hrvatskoj. Jasno je čija je ovo kampanja i ko u poslednje vreme snažno flertuje sa ekstremnom desnicom računajući na njihove glasove. Sve je u tu svrhu pa i ovo vraćanje delegacije Vojske Srbije. Ne bi me čudilo da je u dogovoru sa vlastima iz Srbije. Jer nečim treba zamajavati plebs u Srbiji.
  (ArtuDitu, 7. septembar 2019 12:41)

  # Link komentara

 26. Šta mi ono potpisašmo sa NATO paktom, predsednik reče da one uslove koje smo mi njima dali imamo i mi na teritoriji NATO članica, koliko ja vidim mi smo prevareni po tom pitanju, sad lepo ukinite taj sporazum jer ga je članica NATO prekršila.
  (Dragon Man, 7. septembar 2019 12:29)

  # Link komentara

 27. najpre treba ispitati da li je Ministartvo odbrane Srbije dostavilo sve papire za taj put i da li je protokol posete valjano ugovoren i utvrdjen. Ako nije pozvati nadlezne na odgovornosy. Ako je sve uradjeno po propisu - uloziti diplomatsku notu i povuci ambasadora Srbije iz Zagreba u Beograd na konsultacije.
  (Srp, 7. septembar 2019 12:29)

  # Link komentara

 28. Sta ste mislili da cete u Hrvatsku u uniformarma neprijateljske i agresorske vojske ?! Volio bih da sam sreo ekipu VS u uniformama u Hrvatskoj. Ovako razmislja barem 90% gradjana RH.
  (Begaj bre u pašaluk., 7. septembar 2019 12:25)

  # Link komentara

 29. Što se palite, čitam komentare, neke stvari se rade smišljeno sa obe strane i onda počinje takozvano ''prepucavanje'' , sve u obostranom interesu mislim na vladajuće strukture obe države!
  Ovakve stvari ne rešavaju obični carinici, ovo je dogovoreno i budite sigurni da se sve znalo i pre puta naše vojne delegacije!
  (Rain Man, 7. septembar 2019 12:20)

  # Link komentara

 30. fasizam u hrvata je mucan...
  (miki, 7. septembar 2019 12:19)

  # Link komentara

 31. I neka su im zabranili. Ovo je neka nova Vulinova provokacija. Sa Dačićima, Vulinima, Šešeljima,..., i ostalim kosturima Miloševićevog režima, nije ni čudno da nas svi u okruženju mrze i da neće ni nas čuju ni da nas vide.
  (Zoran Kg., 7. septembar 2019 10:23)

  znaci "u okruzenju" te mrze jer su te klali? Srbija je zrtva klasicnog bullyinga u zadnjih 100 godina, a lijek za to je da postujes sam sebe a ne da se saginjes jos vise. ti ili imas stockholmski sindrom ili si placeni hrvatski bot
  (dosta defetizma, 7. septembar 2019 12:18)

  # Link komentara

 32. @rts1 Nemoj da komentarises kada pricas gluposti nisu usli sa cetnickim uniformama vec sa uniformama vojske Srbije koje su bile u kolima, nisu u pitanju uniforme vec ustavstvo u Hrvatskoj i dalje cveta kao i za vreme Jasenovca
  (sale, 7. septembar 2019 12:09)

  # Link komentara

 33. Ja imam veliku bojazan da idem u Hrvatsku da radim. Zbog ove napete situacije.Mogu biti maltretiran samo sto sam iz Srbije.
  Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Veso, 7. septembar 2019 11:10)

  Ne boj se Veso. Ove godine bilo je rekordan broj sezonskih radnika iz Srbije. Samo u turizmu je radilo preko 5.000 ljudi iz Srbije i oko 2,000 iz BH dijela Republike Srpske. Dobro nam došao.
  (zg232, 7. septembar 2019 11:45)

  # Link komentara

 34. Jel ima ko da mi objasni.... Dan Jasenovackih Novomucenika.... Sta je to i zasto na ovaj datum. Prvi put cujem
  (Misko, 7. septembar 2019 11:37)

  # Link komentara

 35. Daj zavrnite im slavinu koja se zove Idea, Atlantic grupa, Frikom,...
  (saint, 07. septembar 2019 10:19)

  To je politicki recept a la Kosovo, sramotan. Bolje pozvati ambasadora na raport, insistirati da se dostavi kompletna dokumentacija koja ovo objasnjava. Sto se tice Jasenovca pokrenuti trajni projekat na nacionalnom nivou popisa zrtava, podici spomen muzeje, pokrenuti istorijska istrazivanja o NDH. Isto i za rat devedesetih. Istoriju pišu istoričari, a ne pobednici. Srpskoj manjini u hrvatskoj davati drzavne subvencije. Sva anti-srpski ispad insistirati da se razresi uz međunarodnu arbitrazu. I nikako, ali nikako, se ne spustati na njihov nivo.
  (phoeb, 7. septembar 2019 11:36)

  # Link komentara

 36. rat nije završen 45
  (ende, 7. septembar 2019 11:36)

  # Link komentara

 37. I hoće li na ovome ostati?
  Pretpostavljam da nikakve kontramere neće biti uvedene. Nas može da ponižava, vređa i omalovažava ko god želi, ova vlast se neće nikom zamerati niti je interesuje nacionalno i državno dostojanstvo. Okrenuće drugi obraz, ali ne svoj već obraz nacije.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (only fools and horses, 7. septembar 2019 10:46)
  Iskreno ne znam zasto bi iko zelio da mu se drzava ovako ponasa. Pa bilo bi me srramota da mi ovo drzava radi. Molim samo da nikako ne budemo kao oni. Ima mnogo zemalja na koje mozemo da se ugledamo, na Hrvatsku se niko ne ugleda.
  (Tera, 7. septembar 2019 11:32)

  # Link komentara

 38. uopće ne vidim gdje je problem, postoji protokol po kojemu vojska jedne države u uniformama može hodati po teritoriji druge zemlje a to je samo na poziv te iste. kako ovdje poziva nema odnosno nije upućen od zemlje domaćina VS nema što raditi na teritoriji RH niti na obilježavanju navedenog koji usput rečeno nije službeni hrvatski spomendan već ga obilježava tko zna tko... dakle, hrvatska policija je imala puno pravo odbiti ulazak VS na teritorij RH.
  (etizop, 7. septembar 2019 11:30)

  # Link komentara

 39. Сад изволте у Хрватску на море...
  (Cinoeye, 7. septembar 2019 11:29)

  # Link komentara

 40. Hrvati su ostali da zive u dalekoj proslosti.
  (Miki, 7. septembar 2019 11:28)

  # Link komentara

 41. Nista novo, bila je i ostala cirkus-post-fasisticka tvorevina..
  (Milo Sevic, 7. septembar 2019 11:28)

  # Link komentara

 42. Treba im vratiti istom merom.
  (rassa, 7. septembar 2019 11:26)

  # Link komentara

 43. Sada treba da djeluje vrh Srbije
  Piši diplomatskom koru, EU komisiji , SAD Itd
  (Trtmrt, 7. septembar 2019 11:24)

  # Link komentara

 44. Ustašluk cveta u Hrvatskoj.
  Blajburg je njihovo sveto mesto za odavanje počasti krvolocima i tamo su rado viđene sve varijante ustaških uniformi i iz četrdesetih i iz devedesetih godina. Sve srpsko preziru i mrze. Na žalost to je EU Hrvatska.
  (Bane, 7. septembar 2019 11:21)

  # Link komentara

 45. Da smo pametni pa da fino ambasadora proglasimo personom non grata, a fino i da im se uvedu posebne provjere kamiona i privatnih automobila, prilikom prelaska granice.
  (qpus, 7. septembar 2019 11:20)

  # Link komentara

 46. Strasno.
  (Mare, 7. septembar 2019 11:17)

  # Link komentara

 47. Još će da nam objasne da je to za naše dobro. Šta će živi Srbi u Jasenovcu?
  Sramota za hrvatsku.
  (donkey kong, 7. septembar 2019 11:13)

  # Link komentara

 48. Srusili su Jasenovac ali sramotu nikada nece.
  (Goran, 7. septembar 2019 11:10)

  # Link komentara

 49. Ja imam veliku bojazan da idem u Hrvatsku da radim. Zbog ove napete situacije.Mogu biti maltretiran samo sto sam iz Srbije.
  (Veso, 7. septembar 2019 11:10)

  # Link komentara

 50. to su ti hrvati, seljačka posla.
  (brainwashed, 7. septembar 2019 11:10)

  # Link komentara

 51. Izgleda Hrvatskoj najveci problem Srbi. Kao da nemaju druge probleme.
  (Kiki, 7. septembar 2019 11:09)

  # Link komentara

 52. To nema šanse nikada da se dogodi. Dobro ih još nisu pohapsili i nazvali veliko srpskim agresorima.
  (Ratko, 7. septembar 2019 11:02)

  # Link komentara

 53. Pamti pa vrati!
  (Razmisljam i ja, 7. septembar 2019 11:00)

  # Link komentara

 54. Uplašili se Hrvati da im autobus Srba ne osvoji lijepu njihovu :)
  (Petar, 7. septembar 2019 10:55)

  # Link komentara

 55. samo reciprocitet
  (objavite komentar niste dosad niti jednom, 7. septembar 2019 10:53)

  # Link komentara

 56. E to je postulat EU, ne želim da budem deo toga sutra.
  (Viktor, 7. septembar 2019 10:52)

  # Link komentara

 57. Zabraniti vojnom atašeu hrvatske ambasade da se po Beogradu i Srbiji kreće u uniformi sem za slučaj da se pojavi u Dnevniku i javno u ime lijepe njihove ne izvini za sve srpske zrtve u ratovima od 1941 pa do danas.
  (Markobg, 7. septembar 2019 10:51)

  # Link komentara

 58. Занимљива паралела. Наши не могу у униформама у Јасеновац, а њихови могу у униформама у Блајбург. Још су пре неколико година пробали да унесу и пушке, па их Аустријанци разоружали.
  (Pantagruel, 7. septembar 2019 10:51)

  # Link komentara

 59. a u skladu sa ugovorom koji imamo sa NATO hrvatski vojnici mogu da vrsljaju po Srbiji kako hoce , cak i da idu u nenajavljene inspekcije vojnih objekata..Mozda bi , u skaldu sa ponasnanjem na Kosovu a i ovog slucaja trebalo preispitati ugovore sa NATO jewr se to evidentno ne ceni
  (dva prsta, 7. septembar 2019 10:48)

  # Link komentara

 60. Trebali su da kažu da idu na letovanje i da pokažu da imaju 1000 € po osobi...kad im trebaju naše pare,turisti i radna snaga onda idu reklamne kampanje i ulizivanje. A kad treba da ih podsetimo na sramnu prošlost i krvavu istoriju onda spuštaju rampe. Samo bojkot svega njihovog i ništa nam od njih ne treba !
  (Dule Pop, 7. septembar 2019 10:46)

  # Link komentara

 61. I hoće li na ovome ostati?
  Pretpostavljam da nikakve kontramere neće biti uvedene. Nas može da ponižava, vređa i omalovažava ko god želi, ova vlast se neće nikom zamerati niti je interesuje nacionalno i državno dostojanstvo. Okrenuće drugi obraz, ali ne svoj već obraz nacije.
  (only fools and horses, 7. septembar 2019 10:46)

  # Link komentara

 62. Kakav blam.
  (milan, 7. septembar 2019 10:45)

  # Link komentara

 63. Tako je, bravo braćo Hrvati! Tako se vodi država, koga ne želiš njega i ne puštaš, a ne kao mi, svi su dobro došli i na boljem statusu od nas samih...
  (lajna, 7. septembar 2019 10:45)

  # Link komentara

 64. Ja ne znam da li su ovi hrvati normalni. Nismo ni mi zlatni, ali smo zaista u neku ruku gospoda kada su ovakve manifestacije u pitanju. Pa mi obezbedimo sve i svakoga kao da nam je rod rodjeni, jos ih uz pocasti primimo. I zaista smo gospoda za njih. (ovo je sad uopsteno, bez toga ko je na vlasti) Stvarno trebas biti ljakse da vratis nekog sa glupim i retardiranim obrazlozenjem. Ok, reci im odmah pri najavljivanju, ej mastore nemoj dolazite, a ne ovako. Ti ljudi su se cimali i uskladjivali privatne obaveze radi ovoga. Ne znam zaista.
  (Shone, 7. septembar 2019 10:45)

  # Link komentara

 65. Prebacuje se loptica sa jedne strane mreze na drugu, a naravno sve po dogovoru. A poene kupe igraci u tom celom predizbornom ludilu.
  (miklos, 7. septembar 2019 10:45)

  # Link komentara

 66. Блокираш хрватске фирме које послују у Србији, док не буду добри!
  Па неће бити проблема са Хрватском!
  (Василије, 7. septembar 2019 10:43)

  # Link komentara

 67. Ko organizuje obeležavanje dana jasenovačkih novomučenika? Kada se obeležava? I zašto baš tog datuma? I zašto Srbija šalje "državnu" (min.odbrane) delegaciju na taj skup?
  (Samo realno, 7. septembar 2019 10:43)

  # Link komentara

 68. 21 vek i demokratija na delu.
  (top gear, 7. septembar 2019 10:40)

  # Link komentara

 69. Jos jedan greh komunizma i Tita. Jasenovac i cela ta oblast nikada nije smela pripasti Hrvatskoj bas zbog ovakvih radnji. Srbi nikada ne zaboravljajte stradanja i patnje nase brace i sestara u NDH.
  (direwolf, 7. septembar 2019 10:39)

  # Link komentara

 70. "Srbija je nikad postovanija"
  "Srbija je najvazniji faktor u regionu"
  "Srbija je najjaca vojna sila u regionu"

  E... a ovamo nam "luoa cvrge" ko kako stigne.
  (Nn, 7. septembar 2019 10:39)

  # Link komentara

 71. E sad da cujemo cuvena izlaganja gospodara...
  (Mita, 7. septembar 2019 10:36)

  # Link komentara

 72. Glorifikovani čuvari kasarni. Strašno.
  (Jovanče, 7. septembar 2019 10:34)

  # Link komentara

 73. Idu izbori kod njih, najviše poena se dobija na maltretiranje Srba.
  (UAP, 7. septembar 2019 10:34)

  # Link komentara

 74. Carina ne izdaje zabranu ulaska nego POLICIJA.
  (Geronimo, 7. septembar 2019 10:32)

  # Link komentara

 75. To je ta europpska demokracija.Samo je pitanje dana kada kada cemo to mi shvatiti.
  (dragan perucica, 7. septembar 2019 10:31)

  # Link komentara

 76. Sramotno i nepotrebno. Zbog političkog prepucavanja, i vjerovatno "odgovor" Vulinu koji vrijeđa Hrvatsku, zabranjujete delegaciji V. Srbije da oda počast Jasenovačkim žrtvama..
  Nebitno mi je da li bi oni to koristili za neki napad i novo vrijeđanje Hrvatske, ili bi posjet bio civiliziran i pošten, zabraniti nije u redu.
  Ovakve posjete su osjetljive i vjerovatno bi bilo najbolje da se dogovore unaprijed, al eto.. Valjda nije cilj sama posjeta, nego međusobno nadmudrivanje, šta li..
  (Ante, 7. septembar 2019 10:30)

  # Link komentara

 77. Pojedinačan slučaj.
  (Kolinda, 7. septembar 2019 10:30)

  # Link komentara

 78. Samo pokazuju i dokazuju svakim danom da nisu uopste drzava sa vrijednostima eu nego ndh, pogotovo sadasnja vlast na celu sa kolindom.
  (mass, 7. septembar 2019 10:29)

  # Link komentara

 79. Srbi su za Hrvate okupatori, ništa čudno sto su im zabranili da ulaze sa "okupatorskim" uniformama. Ne bi ni mi dozvolili ustaške uniforme u Srbiji.
  Na obeležavanje stradanja u Jasenovcu treba da ide još više srpskih delegacija, to ne sme da se zaboravi, ali da nas ne čudi obstrukcija na granici.
  (rts1, 7. septembar 2019 10:29)

  # Link komentara

 80. U isti koš sa pevačima,problem je što je Srpka delegacija.
  (Metaloglodac, 7. septembar 2019 10:28)

  # Link komentara

 81. trebali su i neku vaspitnu da im opale kad su u paradnim uniformama krenuli u HR. Tamo se gospodo ne ide a posebno ne u svecanim unif. treba u radnim i sa tehnikom da znate za sl.put.
  (SGT, 7. septembar 2019 10:27)

  # Link komentara

 82. I neka su im zabranili. Ovo je neka nova Vulinova provokacija. Sa Dačićima, Vulinima, Šešeljima,..., i ostalim kosturima Miloševićevog režima, nije ni čudno da nas svi u okruženju mrze i da neće ni nas čuju ni da nas vide.
  (Zoran Kg., 7. septembar 2019 10:23)

  # Link komentara

 83. Nista drugo od njih nisam ni ocekivao...
  (Kontrabanda, 7. septembar 2019 10:23)

  # Link komentara

 84. Toliko smo moćni i uvažavani da nas.....ko stigne!!!
  Nacionalni identitet i ponos srozani na istorijski minimum...
  Samo se vi i dalje izvinjavajte!!!
  (Gile neupućeni, 7. septembar 2019 10:22)

  # Link komentara

 85. Da je htela delegacije iz Nemačke sa potomcima SS ili ti Schutzstaffel bili bi dočekani sa najvišim državnim počastima....
  (dnevna doza prosecnog Srbende, 7. septembar 2019 10:22)

  # Link komentara

 86. Kad se hoće, sve se može, kad se neće, onda se nađe razlog. Kao kad te zaustavi policija, pa ti traži šta ne valja na kolima da bi ti naplatio kaznu.
  (Milan, 7. septembar 2019 10:21)

  # Link komentara

 87. Plaše te se i kad ideš sveću na grob da zapališ.
  (Izgubljeno jagnje, 7. septembar 2019 10:20)

  # Link komentara

 88. Rat bio pre 25 godina a mi gledamo da nas svakog dana j*** zbog price od tada. Daj zavrnite im slavinu koja se zove Idea, Atlantic grupa, Frikom,... naravno da te firme ne mogu da se vrate jer su privatizovane ali dovoljno je da in se oteža poslovanje inspekcijama da vidiš kako će da se opamete....

  Dokle da se saginjemo pred njima???
  (saint, 7. septembar 2019 10:19)

  # Link komentara

 89. Situacija je sve gora i gora izmedju Hrvatske i Srbije.
  (Marinko, 7. septembar 2019 10:19)

  # Link komentara

 90. Svi su ostali isti kao i pre 100 godina a mi opet kao deca verujemo da je lep ovaj svet.
  (aca, 7. septembar 2019 10:16)

  # Link komentara

 91. Da pomislimo kako ćemo da delamo recipročno,ne vredi
  Njihovi vojnici i starešine i ne žele u Srbiju
  Jedino što možemo je da slušamo patetiku Vulina,Stefanovića i na kraju Vučića
  (Napo Leon, 7. septembar 2019 10:15)

  # Link komentara

 92. to su te evropske vrednosti na delu...
  (profesionalni komentator, 7. septembar 2019 10:13)

  # Link komentara

 93. "delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali shvru i uslove svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga."

  ...a da cujemo izjavu druge strane...???
  ...sta kaze na to ministartvo, kada je i kome najavilo ovakvu posetu...???
  (kraja, 7. septembar 2019 10:11)

  # Link komentara

 94. Eto sad Vulina kod Sarape i Marica, ima da analiziraju sve do besvesti
  (prozirno, 7. septembar 2019 10:10)

  # Link komentara