Utorak, 14.05.2019.

07:31

ANKETA: Da li ste za republiku ili monarhiju?​

Pre dva dana u Beogradu je održana parada monarhista.

Izvor: B92

ANKETA: Da li ste za republiku ili monarhiju?​ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Sava

pre 4 godine

Kralju je zabranjeno da napusta drzavu tokom mandata. Zasto bi neko pokrao drzavu u kojoj ce ziveti njegov sin i svi njegovi potomci dok je kralja i kraljevine. Ako neko nije razumeo ono sto sam hteo da kazem bilo je:danasnji politicari se nakradu i odu negde da uzivaju, a nas ostave da se patimo,a da kralj pocne da krade i ode negde, njegov sin ce morati da ostane u drzavi u kojoj je ekonomija očajna.

Covek

pre 4 godine

Ja ne vidim sta ce Srbija da prosperira od monarhije. Ni jedan monarhista nije rekao zasto je monarhija bolja, samo uzvikuju parole "za kralja i otadzbinu", a ne govore sta cemo da postignemo time sto postanemo monarhija?

pertinaks

pre 4 godine

Kako smo pukli u glavi, da monarhija ce nam doneti neki prosperitet, to se jede i maze na leba. Nije bitno uredjenje bitan je sistem.

Slaninar

pre 4 godine

Ja sam za obe opcije: Republiku Vojvodinu i Kraljevinu Srbiju. Pustite nas da se otcepimo pa rad'te sta znate, sto rekla moja pokojna baba...

Koja

pre 4 godine

Svakako sam za monarhiju, ali to u nedelju nije bila nikakva šetnja monarhista već jedan partijski skup stranke preletačevića. Kakve veze Žika i njemu slični imaju sa monarhijom? Nikakvu! Oni služe samo protivnicima monarhije da pokušaju da kompromituju monarhističku ideju. Zato su i išli na izbore u Beogradu iako su znali da imaju rejting 0%, koliko su i osvojili.

Rale

pre 4 godine

U nedelju nije održana nikakva šetnja monarhista, već lažnih monarhista i udbaša, lažnog vojvode Bogićevića koji je učestvovao u pokušaju državnog udara u Crnoj gori i drugih ljubitelja Staljina koji bi da Dražu mrtvog ponovo ubiju pokušavajući da njega koji je bio za Srbiju na Zapadu i stradao zbog tog svog opredeljenja proglase simbolom borbe protiv evropskih vrednosti.

Palanka

pre 4 godine

Mi oduvek i imamo monarhiju, i diktaturu, samo sto nije nasledna kako neko dole rece. Mi nikad nismo imali republiku ni demokratiju, niti znamo sta je to. A onda te toliko izmaltretiraju u zivotu da kazes ma nije za nas demokratija ni republika (koje ne znas ni sta su niti si ih ikad osetio), nama treba diktator i onda dobije ovo sto imas sad i tako sve u krug.

Zlatiborac

pre 4 godine

Bitna je kruna, ne glava koja krunu nosi. Kruna je simbol narodnog i drzavnog jedinstva. Pogledajte evropske monarhije, vladari gotovo da nisu primetni u javnom zivotu, ali zato su sistemi stabilni, drzave uredjene i nema podela za svaku sitnicu kao kod nas (sem u Britaniji, ali to je malo opsirnija tema). Da zavrsim citatom Matije Beckovica "Kraljevina je krsteno ime Srbije".

Monarhista

pre 4 godine

Monarhija je nasilno ukinuta Srbiji, nismo imali pravo da kazemo sta mislimo, sada zelimo da se i nas glas konacno cuje!
70 godina zivimo u banana republici i propadamo, vreme je da se vratimo ja pravi put i obnovimo monarhiju!
Stabilnost drzave koju donosi Kralj nam je neophodna.

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Da obrazlozim glas za monarhiju. Samo iz razloga sto ne mogu vise da manipulisu sa predsednicko-premijerskim forama kad god im istekne mandat. Obe ruke dizem za monarhiju.

anketirani

pre 4 godine

Trenutno je na papiru parlamentarna demokratija, vlada je protočni bojler ili ti fikus u ćošku a vlast se ponaša kao da je na snazi predsjednički sistem sa primjesama pravoslavne džamahirije, veoma slično kao u Iranu. Znači, da bih glasao na anketi mora se dodati još najmanje dvije opcije.

Мишко Милошевић

pre 4 godine

Монархија је крсно име Србије, с вером у Бога за Краља и Отаџбину, свако добро. Живео Краљ, Живела Краљевина Србија.

Milan

pre 4 godine

Za republiku. Za Karadjordjevice nikad, unistili su Srbiju i srpski narod svojom politikom koja je dovela do prvog rata kada nas je trecina izginula a onda i grobnice srpske drzave zvane Jugoslavija. Nikad vise Karadjordjevici. Kukavice koje su uvek bezale i ostavljale narod kad mu je bilo najteze.

Boris

pre 4 godine

Kakva monarhija, ovi nasi zadnji koji su prestolovali su vise uradili za Hrvate, Slovence, Makedonce nego li za Srbe, nazalost tako je bilo i polse njih sve do danas.

Mi i Oni

pre 4 godine

Hocu da nam drzava bude kao Nemacka sa razvijenom ekonomijom , sa mnogo gradova iste snage, ...

a ne da budemo kao Engleska gde se sve skupilo u Londonu, gde one budale i dalje misle da njihovi lezilebovici imaju plavu krv i da jedu i piju na njihov racun a da nikada posteno nisu radili i zaradili pare,... a da su stalno neki skandali oko njih.

Djordje

pre 4 godine

S'obzirom kakvi su nam bili predsednici od Milosevica do sad, mogu slobodno da kazem da nam takva pozicija u zemlji ne treba.
Glasamo za premijera a ulogu predsednika, da zameni kralj koji ce ionako da sluzi samo kao PR. Uveren sam da gore ne moze od ovih alfa i omega predsednik-premijer-gradonacelnik...

A svi koji se smeju princu sto ne zna srpski dobro, pola Srbije ne zna ni osnovna pravila gramatike tako da su svi na istom. On makar govori nekoliko jezika, i odlicnim je odnosima sa ostalim monarhijama Evrope (Danska, Velika Britanija...)

Ikac Jagodinac

pre 4 godine

A , pitam ja vas , sa B92 , zašto je pre glasanja pozicija broj 1 za republiku , a pozicija broj 2 za monarhiju , a rezultati glasanja su pozicija broj 1 za monarhiju , a pozicija broj 2 za republiku ?? Hmmm ... lepo manipulisanje glasova . Inače ... ja sam uvek bio i biću za REPUBLIKU . Kad vidim ove paradere koji su za "kr'lja i otadzbinu" ... muka me uhvati . Jednom su u Jagodini imali perfomans , šatro neko postrojavanje , sve pijano , sa nekim crnim košuljama , kokardama , da si im bacio petardu razbežali bi se samo tako .

Урош

pre 4 godine

Уставна парламентарна монархија је најбоље решење за Србију.
Краљ као надстраначка и нестраначка личност штити грађане од политичке самовоље, доноси стабилност и обезбеђује континуитет државе!
Живео Краљ!

sturmmann

pre 4 godine

Za republiku ili za monarhiju?

Svejedno.

Za Nemačku, za Švedsku, za Norvešku, za Dansku, za Holandiju, za Australiju, za Kanadu, itd, itd...

Za kruzer, za Legiju stranaca, za kamione, za naftu platformu, itd, itd...

Svejedno, samo u inostranstvo.

Жабаајкула

pre 4 godine

Јасно је да коме су блиски Вучић, Тадић, Јеремић, Ђилас, Милошевић, Дачић, Драшковић, Вулин, Шешељ и сви остали припадници уједињене нео КП Србије и настављачи свог политичког оца ћопавог друга Јоже не могу бити блиски идеји монархије. То захтева чист образ и висок морал, како у животу тако и у политици што можемо видети на примерима најразвијенијих европских земаља које имају круну. Нисмо ми за то изгледа, решисмо сами да пропаднемо и ослепимо код очију

Alex

pre 4 godine

Da, za monarhiju ali ne na celu sa Drazom Mihajlovicem. Svako guranje Draze...parola sloboda ili smrt....crne brade...uniforme...vezivanje monarhije samo za period drugog svetskog rata...je direktno protiv monarhije. I to se svesno radi.
Prava promocija monarhije bi bili javni balovi...festivali...konjicke trke...i druge normalne stvari a ne likovi koji traze monarhiju i rehabilitaciju draze...

Milan

pre 4 godine

Ziveo sam pod vlascu diktatora Tita, Slobe,DOSovaca,sad Vucica,pa sto da ne probam i kraljevinu. Valjda je to nasa tradicija,koja je nasilno prekinuta. Zivi,zdravi bili

Fan a ne fen

pre 4 godine

Kakva bre monarhija. Kome je on kralj? Ko ga je birao? Pobili jedni druge da dodju na vlast. Oduzeti im svu našu imovinu, koja je naša nije njihova i lepo im pokazati gde je Engleska.

Дејан Гуцунски

pre 4 godine

Слава Богу на висинама и добра воља међу људима. Вера Хришћанска,Православна,подразумева монархију. С'вером у Бога,за Краља и Отаџбину!

DEX

pre 4 godine

Sa "republikama" nam nesto nije islo, sa monarhijom jeste. Dajte da vratimo parlamentarnu monarhiju, ustedetli bi na predsednickim izborima, Engleska bi bila na nasoj strani ...

Vladimir

pre 4 godine

Ako je patrijarh Pavle bio za vracanje monarhije i akademik Matija Beckovic, sta ja imam da razmisljam. Nisam mudriji od njih. Bez Kralja ne valja! Zivela Kraljevina Srbija!

Brigate Rosse

pre 4 godine

Једино ако ће Краљица Елизабета бити врховни монарх. Ови наши ни српски језик не знају да причају и никакве вајде од њих.

Nikola

pre 4 godine

Zbog Karadjordjevica i njihove zelje za ujedinjenjem juznih Slovena smo nastradali samo tako. Neka budu Jugoslovenska kraljevska porodica. Srpska nikada vise.

Јабучило

pre 4 godine

Бар у теорији, за републику. Имаш прилику и право да мењаш власт на изборима. У монархији не - лутрија је ко ће ти запасти и колико ће остати на власти. У пракси, Србија је већ дуже време монархија и клептократија, само не наследна.

snatic

pre 4 godine

Pitanje drzavnog uredjenja nikada ne zastareva, to je uvek aktuelna tema, pogotovo u drzavi gde se uredjenje vec menjalo, i to nasilnim putem.
Srbija je imala dva antifasisticka pokreta ali samo jedan je vidljiv na paradi u cast pobede, a pritom pitanje svih pitanja je koliko nas je srpskih zivota kostala "njihova" pobeda.

Komitment

pre 4 godine

Konačno bi mogli postati Monarhija jer smo samo pod kraljevinom imali svetle periode naše prošlosti. Takodje bi na neki način uveli pod kontrolu i predsednicke troškove i imali bolje političke veze sa kraljevinama: UK, Holandija, Norveska, Japan, Španija, Svedska.
Na kraju krajeva Kralj je jedino nasledje kojim objedinjuje mi sve narode od Vardara pa do Triglava uključujući i Bled i kraljičinu plažu itd.

Урош

pre 4 godine

Уставна парламентарна монархија је најбоље решење за Србију.
Краљ као надстраначка и нестраначка личност штити грађане од политичке самовоље, доноси стабилност и обезбеђује континуитет државе!
Живео Краљ!

Monarhista

pre 4 godine

Monarhija je nasilno ukinuta Srbiji, nismo imali pravo da kazemo sta mislimo, sada zelimo da se i nas glas konacno cuje!
70 godina zivimo u banana republici i propadamo, vreme je da se vratimo ja pravi put i obnovimo monarhiju!
Stabilnost drzave koju donosi Kralj nam je neophodna.

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Da obrazlozim glas za monarhiju. Samo iz razloga sto ne mogu vise da manipulisu sa predsednicko-premijerskim forama kad god im istekne mandat. Obe ruke dizem za monarhiju.

Zlatiborac

pre 4 godine

Bitna je kruna, ne glava koja krunu nosi. Kruna je simbol narodnog i drzavnog jedinstva. Pogledajte evropske monarhije, vladari gotovo da nisu primetni u javnom zivotu, ali zato su sistemi stabilni, drzave uredjene i nema podela za svaku sitnicu kao kod nas (sem u Britaniji, ali to je malo opsirnija tema). Da zavrsim citatom Matije Beckovica "Kraljevina je krsteno ime Srbije".

Milan

pre 4 godine

Ziveo sam pod vlascu diktatora Tita, Slobe,DOSovaca,sad Vucica,pa sto da ne probam i kraljevinu. Valjda je to nasa tradicija,koja je nasilno prekinuta. Zivi,zdravi bili

Djordje

pre 4 godine

S'obzirom kakvi su nam bili predsednici od Milosevica do sad, mogu slobodno da kazem da nam takva pozicija u zemlji ne treba.
Glasamo za premijera a ulogu predsednika, da zameni kralj koji ce ionako da sluzi samo kao PR. Uveren sam da gore ne moze od ovih alfa i omega predsednik-premijer-gradonacelnik...

A svi koji se smeju princu sto ne zna srpski dobro, pola Srbije ne zna ni osnovna pravila gramatike tako da su svi na istom. On makar govori nekoliko jezika, i odlicnim je odnosima sa ostalim monarhijama Evrope (Danska, Velika Britanija...)

Мишко Милошевић

pre 4 godine

Монархија је крсно име Србије, с вером у Бога за Краља и Отаџбину, свако добро. Живео Краљ, Живела Краљевина Србија.

Vladimir

pre 4 godine

Ako je patrijarh Pavle bio za vracanje monarhije i akademik Matija Beckovic, sta ja imam da razmisljam. Nisam mudriji od njih. Bez Kralja ne valja! Zivela Kraljevina Srbija!

Дејан Гуцунски

pre 4 godine

Слава Богу на висинама и добра воља међу људима. Вера Хришћанска,Православна,подразумева монархију. С'вером у Бога,за Краља и Отаџбину!

Жабаајкула

pre 4 godine

Јасно је да коме су блиски Вучић, Тадић, Јеремић, Ђилас, Милошевић, Дачић, Драшковић, Вулин, Шешељ и сви остали припадници уједињене нео КП Србије и настављачи свог политичког оца ћопавог друга Јоже не могу бити блиски идеји монархије. То захтева чист образ и висок морал, како у животу тако и у политици што можемо видети на примерима најразвијенијих европских земаља које имају круну. Нисмо ми за то изгледа, решисмо сами да пропаднемо и ослепимо код очију

Komitment

pre 4 godine

Konačno bi mogli postati Monarhija jer smo samo pod kraljevinom imali svetle periode naše prošlosti. Takodje bi na neki način uveli pod kontrolu i predsednicke troškove i imali bolje političke veze sa kraljevinama: UK, Holandija, Norveska, Japan, Španija, Svedska.
Na kraju krajeva Kralj je jedino nasledje kojim objedinjuje mi sve narode od Vardara pa do Triglava uključujući i Bled i kraljičinu plažu itd.

sturmmann

pre 4 godine

Za republiku ili za monarhiju?

Svejedno.

Za Nemačku, za Švedsku, za Norvešku, za Dansku, za Holandiju, za Australiju, za Kanadu, itd, itd...

Za kruzer, za Legiju stranaca, za kamione, za naftu platformu, itd, itd...

Svejedno, samo u inostranstvo.

Brigate Rosse

pre 4 godine

Једино ако ће Краљица Елизабета бити врховни монарх. Ови наши ни српски језик не знају да причају и никакве вајде од њих.

Fan a ne fen

pre 4 godine

Kakva bre monarhija. Kome je on kralj? Ko ga je birao? Pobili jedni druge da dodju na vlast. Oduzeti im svu našu imovinu, koja je naša nije njihova i lepo im pokazati gde je Engleska.

Ikac Jagodinac

pre 4 godine

A , pitam ja vas , sa B92 , zašto je pre glasanja pozicija broj 1 za republiku , a pozicija broj 2 za monarhiju , a rezultati glasanja su pozicija broj 1 za monarhiju , a pozicija broj 2 za republiku ?? Hmmm ... lepo manipulisanje glasova . Inače ... ja sam uvek bio i biću za REPUBLIKU . Kad vidim ove paradere koji su za "kr'lja i otadzbinu" ... muka me uhvati . Jednom su u Jagodini imali perfomans , šatro neko postrojavanje , sve pijano , sa nekim crnim košuljama , kokardama , da si im bacio petardu razbežali bi se samo tako .

DEX

pre 4 godine

Sa "republikama" nam nesto nije islo, sa monarhijom jeste. Dajte da vratimo parlamentarnu monarhiju, ustedetli bi na predsednickim izborima, Engleska bi bila na nasoj strani ...

Јабучило

pre 4 godine

Бар у теорији, за републику. Имаш прилику и право да мењаш власт на изборима. У монархији не - лутрија је ко ће ти запасти и колико ће остати на власти. У пракси, Србија је већ дуже време монархија и клептократија, само не наследна.

Palanka

pre 4 godine

Mi oduvek i imamo monarhiju, i diktaturu, samo sto nije nasledna kako neko dole rece. Mi nikad nismo imali republiku ni demokratiju, niti znamo sta je to. A onda te toliko izmaltretiraju u zivotu da kazes ma nije za nas demokratija ni republika (koje ne znas ni sta su niti si ih ikad osetio), nama treba diktator i onda dobije ovo sto imas sad i tako sve u krug.

Alex

pre 4 godine

Da, za monarhiju ali ne na celu sa Drazom Mihajlovicem. Svako guranje Draze...parola sloboda ili smrt....crne brade...uniforme...vezivanje monarhije samo za period drugog svetskog rata...je direktno protiv monarhije. I to se svesno radi.
Prava promocija monarhije bi bili javni balovi...festivali...konjicke trke...i druge normalne stvari a ne likovi koji traze monarhiju i rehabilitaciju draze...

Milan

pre 4 godine

Za republiku. Za Karadjordjevice nikad, unistili su Srbiju i srpski narod svojom politikom koja je dovela do prvog rata kada nas je trecina izginula a onda i grobnice srpske drzave zvane Jugoslavija. Nikad vise Karadjordjevici. Kukavice koje su uvek bezale i ostavljale narod kad mu je bilo najteze.

snatic

pre 4 godine

Pitanje drzavnog uredjenja nikada ne zastareva, to je uvek aktuelna tema, pogotovo u drzavi gde se uredjenje vec menjalo, i to nasilnim putem.
Srbija je imala dva antifasisticka pokreta ali samo jedan je vidljiv na paradi u cast pobede, a pritom pitanje svih pitanja je koliko nas je srpskih zivota kostala "njihova" pobeda.

anketirani

pre 4 godine

Trenutno je na papiru parlamentarna demokratija, vlada je protočni bojler ili ti fikus u ćošku a vlast se ponaša kao da je na snazi predsjednički sistem sa primjesama pravoslavne džamahirije, veoma slično kao u Iranu. Znači, da bih glasao na anketi mora se dodati još najmanje dvije opcije.

Koja

pre 4 godine

Svakako sam za monarhiju, ali to u nedelju nije bila nikakva šetnja monarhista već jedan partijski skup stranke preletačevića. Kakve veze Žika i njemu slični imaju sa monarhijom? Nikakvu! Oni služe samo protivnicima monarhije da pokušaju da kompromituju monarhističku ideju. Zato su i išli na izbore u Beogradu iako su znali da imaju rejting 0%, koliko su i osvojili.

pertinaks

pre 4 godine

Kako smo pukli u glavi, da monarhija ce nam doneti neki prosperitet, to se jede i maze na leba. Nije bitno uredjenje bitan je sistem.

Mi i Oni

pre 4 godine

Hocu da nam drzava bude kao Nemacka sa razvijenom ekonomijom , sa mnogo gradova iste snage, ...

a ne da budemo kao Engleska gde se sve skupilo u Londonu, gde one budale i dalje misle da njihovi lezilebovici imaju plavu krv i da jedu i piju na njihov racun a da nikada posteno nisu radili i zaradili pare,... a da su stalno neki skandali oko njih.

Slaninar

pre 4 godine

Ja sam za obe opcije: Republiku Vojvodinu i Kraljevinu Srbiju. Pustite nas da se otcepimo pa rad'te sta znate, sto rekla moja pokojna baba...

Boris

pre 4 godine

Kakva monarhija, ovi nasi zadnji koji su prestolovali su vise uradili za Hrvate, Slovence, Makedonce nego li za Srbe, nazalost tako je bilo i polse njih sve do danas.

Rale

pre 4 godine

U nedelju nije održana nikakva šetnja monarhista, već lažnih monarhista i udbaša, lažnog vojvode Bogićevića koji je učestvovao u pokušaju državnog udara u Crnoj gori i drugih ljubitelja Staljina koji bi da Dražu mrtvog ponovo ubiju pokušavajući da njega koji je bio za Srbiju na Zapadu i stradao zbog tog svog opredeljenja proglase simbolom borbe protiv evropskih vrednosti.

Nikola

pre 4 godine

Zbog Karadjordjevica i njihove zelje za ujedinjenjem juznih Slovena smo nastradali samo tako. Neka budu Jugoslovenska kraljevska porodica. Srpska nikada vise.

Covek

pre 4 godine

Ja ne vidim sta ce Srbija da prosperira od monarhije. Ni jedan monarhista nije rekao zasto je monarhija bolja, samo uzvikuju parole "za kralja i otadzbinu", a ne govore sta cemo da postignemo time sto postanemo monarhija?

Sava

pre 4 godine

Kralju je zabranjeno da napusta drzavu tokom mandata. Zasto bi neko pokrao drzavu u kojoj ce ziveti njegov sin i svi njegovi potomci dok je kralja i kraljevine. Ako neko nije razumeo ono sto sam hteo da kazem bilo je:danasnji politicari se nakradu i odu negde da uzivaju, a nas ostave da se patimo,a da kralj pocne da krade i ode negde, njegov sin ce morati da ostane u drzavi u kojoj je ekonomija očajna.

Ikac Jagodinac

pre 4 godine

A , pitam ja vas , sa B92 , zašto je pre glasanja pozicija broj 1 za republiku , a pozicija broj 2 za monarhiju , a rezultati glasanja su pozicija broj 1 za monarhiju , a pozicija broj 2 za republiku ?? Hmmm ... lepo manipulisanje glasova . Inače ... ja sam uvek bio i biću za REPUBLIKU . Kad vidim ove paradere koji su za "kr'lja i otadzbinu" ... muka me uhvati . Jednom su u Jagodini imali perfomans , šatro neko postrojavanje , sve pijano , sa nekim crnim košuljama , kokardama , da si im bacio petardu razbežali bi se samo tako .

Slaninar

pre 4 godine

Ja sam za obe opcije: Republiku Vojvodinu i Kraljevinu Srbiju. Pustite nas da se otcepimo pa rad'te sta znate, sto rekla moja pokojna baba...

Monarhista

pre 4 godine

Monarhija je nasilno ukinuta Srbiji, nismo imali pravo da kazemo sta mislimo, sada zelimo da se i nas glas konacno cuje!
70 godina zivimo u banana republici i propadamo, vreme je da se vratimo ja pravi put i obnovimo monarhiju!
Stabilnost drzave koju donosi Kralj nam je neophodna.

Komitment

pre 4 godine

Konačno bi mogli postati Monarhija jer smo samo pod kraljevinom imali svetle periode naše prošlosti. Takodje bi na neki način uveli pod kontrolu i predsednicke troškove i imali bolje političke veze sa kraljevinama: UK, Holandija, Norveska, Japan, Španija, Svedska.
Na kraju krajeva Kralj je jedino nasledje kojim objedinjuje mi sve narode od Vardara pa do Triglava uključujući i Bled i kraljičinu plažu itd.

Fan a ne fen

pre 4 godine

Kakva bre monarhija. Kome je on kralj? Ko ga je birao? Pobili jedni druge da dodju na vlast. Oduzeti im svu našu imovinu, koja je naša nije njihova i lepo im pokazati gde je Engleska.

Дејан Гуцунски

pre 4 godine

Слава Богу на висинама и добра воља међу људима. Вера Хришћанска,Православна,подразумева монархију. С'вером у Бога,за Краља и Отаџбину!

Vladimir

pre 4 godine

Ako je patrijarh Pavle bio za vracanje monarhije i akademik Matija Beckovic, sta ja imam da razmisljam. Nisam mudriji od njih. Bez Kralja ne valja! Zivela Kraljevina Srbija!

Milan

pre 4 godine

Za republiku. Za Karadjordjevice nikad, unistili su Srbiju i srpski narod svojom politikom koja je dovela do prvog rata kada nas je trecina izginula a onda i grobnice srpske drzave zvane Jugoslavija. Nikad vise Karadjordjevici. Kukavice koje su uvek bezale i ostavljale narod kad mu je bilo najteze.

Brigate Rosse

pre 4 godine

Једино ако ће Краљица Елизабета бити врховни монарх. Ови наши ни српски језик не знају да причају и никакве вајде од њих.

Mi i Oni

pre 4 godine

Hocu da nam drzava bude kao Nemacka sa razvijenom ekonomijom , sa mnogo gradova iste snage, ...

a ne da budemo kao Engleska gde se sve skupilo u Londonu, gde one budale i dalje misle da njihovi lezilebovici imaju plavu krv i da jedu i piju na njihov racun a da nikada posteno nisu radili i zaradili pare,... a da su stalno neki skandali oko njih.

Урош

pre 4 godine

Уставна парламентарна монархија је најбоље решење за Србију.
Краљ као надстраначка и нестраначка личност штити грађане од политичке самовоље, доноси стабилност и обезбеђује континуитет државе!
Живео Краљ!

Nikola

pre 4 godine

Zbog Karadjordjevica i njihove zelje za ujedinjenjem juznih Slovena smo nastradali samo tako. Neka budu Jugoslovenska kraljevska porodica. Srpska nikada vise.

Мишко Милошевић

pre 4 godine

Монархија је крсно име Србије, с вером у Бога за Краља и Отаџбину, свако добро. Живео Краљ, Живела Краљевина Србија.

Boris

pre 4 godine

Kakva monarhija, ovi nasi zadnji koji su prestolovali su vise uradili za Hrvate, Slovence, Makedonce nego li za Srbe, nazalost tako je bilo i polse njih sve do danas.

Milan

pre 4 godine

Ziveo sam pod vlascu diktatora Tita, Slobe,DOSovaca,sad Vucica,pa sto da ne probam i kraljevinu. Valjda je to nasa tradicija,koja je nasilno prekinuta. Zivi,zdravi bili

Rale

pre 4 godine

U nedelju nije održana nikakva šetnja monarhista, već lažnih monarhista i udbaša, lažnog vojvode Bogićevića koji je učestvovao u pokušaju državnog udara u Crnoj gori i drugih ljubitelja Staljina koji bi da Dražu mrtvog ponovo ubiju pokušavajući da njega koji je bio za Srbiju na Zapadu i stradao zbog tog svog opredeljenja proglase simbolom borbe protiv evropskih vrednosti.

Жабаајкула

pre 4 godine

Јасно је да коме су блиски Вучић, Тадић, Јеремић, Ђилас, Милошевић, Дачић, Драшковић, Вулин, Шешељ и сви остали припадници уједињене нео КП Србије и настављачи свог политичког оца ћопавог друга Јоже не могу бити блиски идеји монархије. То захтева чист образ и висок морал, како у животу тако и у политици што можемо видети на примерима најразвијенијих европских земаља које имају круну. Нисмо ми за то изгледа, решисмо сами да пропаднемо и ослепимо код очију

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Da obrazlozim glas za monarhiju. Samo iz razloga sto ne mogu vise da manipulisu sa predsednicko-premijerskim forama kad god im istekne mandat. Obe ruke dizem za monarhiju.

pertinaks

pre 4 godine

Kako smo pukli u glavi, da monarhija ce nam doneti neki prosperitet, to se jede i maze na leba. Nije bitno uredjenje bitan je sistem.

DEX

pre 4 godine

Sa "republikama" nam nesto nije islo, sa monarhijom jeste. Dajte da vratimo parlamentarnu monarhiju, ustedetli bi na predsednickim izborima, Engleska bi bila na nasoj strani ...

Alex

pre 4 godine

Da, za monarhiju ali ne na celu sa Drazom Mihajlovicem. Svako guranje Draze...parola sloboda ili smrt....crne brade...uniforme...vezivanje monarhije samo za period drugog svetskog rata...je direktno protiv monarhije. I to se svesno radi.
Prava promocija monarhije bi bili javni balovi...festivali...konjicke trke...i druge normalne stvari a ne likovi koji traze monarhiju i rehabilitaciju draze...

Zlatiborac

pre 4 godine

Bitna je kruna, ne glava koja krunu nosi. Kruna je simbol narodnog i drzavnog jedinstva. Pogledajte evropske monarhije, vladari gotovo da nisu primetni u javnom zivotu, ali zato su sistemi stabilni, drzave uredjene i nema podela za svaku sitnicu kao kod nas (sem u Britaniji, ali to je malo opsirnija tema). Da zavrsim citatom Matije Beckovica "Kraljevina je krsteno ime Srbije".

Јабучило

pre 4 godine

Бар у теорији, за републику. Имаш прилику и право да мењаш власт на изборима. У монархији не - лутрија је ко ће ти запасти и колико ће остати на власти. У пракси, Србија је већ дуже време монархија и клептократија, само не наследна.

Koja

pre 4 godine

Svakako sam za monarhiju, ali to u nedelju nije bila nikakva šetnja monarhista već jedan partijski skup stranke preletačevića. Kakve veze Žika i njemu slični imaju sa monarhijom? Nikakvu! Oni služe samo protivnicima monarhije da pokušaju da kompromituju monarhističku ideju. Zato su i išli na izbore u Beogradu iako su znali da imaju rejting 0%, koliko su i osvojili.

Djordje

pre 4 godine

S'obzirom kakvi su nam bili predsednici od Milosevica do sad, mogu slobodno da kazem da nam takva pozicija u zemlji ne treba.
Glasamo za premijera a ulogu predsednika, da zameni kralj koji ce ionako da sluzi samo kao PR. Uveren sam da gore ne moze od ovih alfa i omega predsednik-premijer-gradonacelnik...

A svi koji se smeju princu sto ne zna srpski dobro, pola Srbije ne zna ni osnovna pravila gramatike tako da su svi na istom. On makar govori nekoliko jezika, i odlicnim je odnosima sa ostalim monarhijama Evrope (Danska, Velika Britanija...)

sturmmann

pre 4 godine

Za republiku ili za monarhiju?

Svejedno.

Za Nemačku, za Švedsku, za Norvešku, za Dansku, za Holandiju, za Australiju, za Kanadu, itd, itd...

Za kruzer, za Legiju stranaca, za kamione, za naftu platformu, itd, itd...

Svejedno, samo u inostranstvo.

snatic

pre 4 godine

Pitanje drzavnog uredjenja nikada ne zastareva, to je uvek aktuelna tema, pogotovo u drzavi gde se uredjenje vec menjalo, i to nasilnim putem.
Srbija je imala dva antifasisticka pokreta ali samo jedan je vidljiv na paradi u cast pobede, a pritom pitanje svih pitanja je koliko nas je srpskih zivota kostala "njihova" pobeda.

Palanka

pre 4 godine

Mi oduvek i imamo monarhiju, i diktaturu, samo sto nije nasledna kako neko dole rece. Mi nikad nismo imali republiku ni demokratiju, niti znamo sta je to. A onda te toliko izmaltretiraju u zivotu da kazes ma nije za nas demokratija ni republika (koje ne znas ni sta su niti si ih ikad osetio), nama treba diktator i onda dobije ovo sto imas sad i tako sve u krug.

anketirani

pre 4 godine

Trenutno je na papiru parlamentarna demokratija, vlada je protočni bojler ili ti fikus u ćošku a vlast se ponaša kao da je na snazi predsjednički sistem sa primjesama pravoslavne džamahirije, veoma slično kao u Iranu. Znači, da bih glasao na anketi mora se dodati još najmanje dvije opcije.

Covek

pre 4 godine

Ja ne vidim sta ce Srbija da prosperira od monarhije. Ni jedan monarhista nije rekao zasto je monarhija bolja, samo uzvikuju parole "za kralja i otadzbinu", a ne govore sta cemo da postignemo time sto postanemo monarhija?

Sava

pre 4 godine

Kralju je zabranjeno da napusta drzavu tokom mandata. Zasto bi neko pokrao drzavu u kojoj ce ziveti njegov sin i svi njegovi potomci dok je kralja i kraljevine. Ako neko nije razumeo ono sto sam hteo da kazem bilo je:danasnji politicari se nakradu i odu negde da uzivaju, a nas ostave da se patimo,a da kralj pocne da krade i ode negde, njegov sin ce morati da ostane u drzavi u kojoj je ekonomija očajna.