Četvrtak, 16.09.2004.

12:19

Ljiljana Čolić podnela ostavku

Izvor: B92

Ljiljana Èoliæ podnela ostavku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

vladimir

pre 19 godina

Mislim da je postpetooktobarski polet, uz sve dobro sto je nosio sa sobom, uticao i na to da se kriticko razmisljanje medju ljudima prilicno zanemari (kritika = vestina procenjivanja!). Javno mnjenje je olako prelazilo preko stvari o kojima cesto zna malo ili ni toliko. Potez ministarke je, uprkos svemu, korektan. Gresilo se, jasno je, narocito u recitovanju (skolsko doba, ha ha). Ali verujem da se tamo i dalje neko kida po celi dan da stvari dodju na svoje i to treba postovati. Glave gore!

milan

pre 19 godina

Konacnooo, jer moguce, prva reakcija fantasticno, ali... ko zna ko ce da je zameni, da nas ne vrati iz srednjeg u paleolitsko doba.

P.J

pre 19 godina

Ljiljana Colic podnela ostavku

...Vera u boga nije unistila Srpki Narod, nego je to ucinio bezboznicki komunizam. Darvinova teorija nije dokazana teorija i zasto bi onda vazila kao stvarnost. Ustvari vise lici na pretpostavku da je covek evolucijom postao od majmuna. I zar nije logicno da deca u prvom razredu prvo nauce maternji jezik da citaju,pishu i govore, a u kasnijim razredima da uce strane jezike. Ako je zbog svega ovaga gospodja Colicka toliko napadnuta, onda je to dokaz da smo vrlo malo odmakli od komunistickog nasledja.

Aleksandar Jovicic

pre 19 godina

Mozda ima nade za ovu drzavu... Konacno su ministri poceli da podnose ostavke :) ... Samo jos da vidimo ko je sledeci ministar prosvete... a ako i on pocne sa vracanjem u srednji vek... zna se ... opet cemo da dizemo dreku :)

boba

pre 19 godina

1.Za premijera, da nam ne bude neobavesten: zakon je postojao i to veoma moderan, Nacionalni prosvetni savet nije formiran i kasni 45 dana sto je protiv ovog novog retrozakona, strajkova nije bilo ni na pocetku prethodne dve godine
2.Medijima hvala, mnogo su pomogli
3.Ona ode, ali kompletna njena ekipa je ostala
4.Tek kad se u Sluzbenom glasniku RS-prosvetni glasnik pojavi povratak teorije evolucije i nastavnici sa B2 ostanu na poslu i "Od igracke do racunara" bude na spisku predmeta, mozemo se malcice opustiti
5.Za gospodina Gasu Knezevica dovoljno je i to sto, kad je onaj iz Haga postao profesor na pravnom, imao hrabrosti da ode sa istog

milhaus

pre 19 godina

Napokon Kostunica moze da pokaze da postaje razuman, neka namoli Gasu Knezevica da se vrati na mesto ministra prosvete, nadam se da se bar malo urazumio i shvatio da ovako vise ne moze. Gaso vrati se.

ponovo mlad

pre 19 godina

Rados Ljusic novi ministar? Totalno super. Jos kad bi negde ugurali Kostu Cavoskog i Obrena, pa da ponovo osetim onu buntovnicku zar u grudima..

Pedja

pre 19 godina

Samo opusteno. Ne razumem likove koji nju zale. Ej, pa to je samo njena procena da ce joj biti bolje, kao i njenoj porodici, ako bude ambasador u nekoj zemlji, odskoluje decu sredi sve i teraj dalje.
E, deco, deco.... zar ne vidite sta se desava?!

jovan

pre 19 godina

Farsa! Ministarka je smenjena da bi se postavio neko rigidniji. Gotovo da mi je žao žene, ispala je poput onih koje šibicari opelješe. Pogledajte njen Kolegijum, njen Savet ministra. Biraće sada između Lipkovskog i Ljušića, ako ih SPS ne 'usmeri' i postave Vučelu. Posle lošeg, uvek dolazi gore!

pedagog

pre 19 godina

Kaze: "Ja bih zaista voleo da mnogi drugi, koji su skloni kritikama, postupe na taj način." Izgleda ne shvata da je tim recima i sam sebi nacrtao put za izlaz. Narod ne ocekuje nista manje. Kada cemo moci da ocekujemo njegov "gest odgovornosti"?

aca milosevic

pre 19 godina

Ministarka nije trebalo da daje ostavku.
Darvinova teorija se ne uci u skolama mnogih americkih saveznih drzava. Za nju ima jako malo dokaza.
DSS je podlegao pritiscima raznih vidova komunista. Kod nas dominiraju 2 tipa:
-nacional-komunisti tj. staljinisti, SPS i sl.
-gradjanski komunisti tj. titoisti, GSS i sl.
Jadna Srbija.
Tako ce neko i veronauku da ukine.

ljiljana simovic

pre 19 godina

Nasa sadasnja Vlada je toliko konfuzna, kukavicka.. da me prosto obuzima neka sramota od njihovog javnog nastupa. Za mene vise vredi ova nasmejana Djindjiceva slika, sto mi stoji kraj racunara i njegove reci: "Ako neki misle...", nego svo njihovo mucanje i stenjanje. Dragi moji istomisljenici, skupite snagu, stegnite srce i, strpljivo i hrabro, uzmimo ono sto nam pripada.

Dragan..

pre 19 godina

Zar stvarno mislite da cemo preko Darvinove teorije (bezbostva) da budemo blizi Evropi... U koliko neverovatnih stvari (teorija evolucije) nevernici moraju da veruju, da bi i dalje ostali nevernici!!!! A sto se tice ministarke, pa trebace jos vremena da bi mnogi razumeli razloge nekih njenih odluka...

Rasa

pre 19 godina

Otisla je ministarka, ali ce je zamenjivati, do imenovanja novog ministra, gospodin Brdar, koji je tvrdio da ucenje stranog jezika od prvog razreda nije nas strateski interes. Dakle, Colicka je samo malo vise nespretna od Brdara, a kontinuitet povratka obrazovanja u period pre Dositeja, ostaje.

CALEXICO

pre 19 godina

Koliko je Kostunica nahvalio ministarku prosvete, covek mora se upita: Pa zasto je ona uopste podnela ostavku, kad je tako dobro radila?

Ministar

pre 19 godina

Ja sam, ustvari, tek sada postao svestan u kakvoj mi zemlji zivimo. Naime, nas je cenjeni premijer toliko tolerantan i dobrodusan, a narocito vaspitan covek, da nema srca da ikoga otpusti, razresi, najuri ili kako vec hocete. Od danas pocinjem da ulazem napore da postanem neki ministar u vladi, dok je Kostunica jos na njenom celu, jer to je mesto gde si zasticeniji od polarnog medveda. Mozes da radis sta hoces, da prekrajas zakone kako ti se cefne i na koliko dana to odlucis, nema nista da se sekiras za svoje mesto, a ako bas odlucis da odes jer ti je dosadno, ishvalice te ili se bar potruditi da te ne muci griza savesti tako sto ce izjaviti da si ustvari radio posteno i savesno.
Lud zbunjenog ili nesto drugo?

Uros

pre 19 godina

Ljudi, krenulo je! Ljiljana je dala ostavku, pa jos i ministar privrede! Ne bojte se, sad ce jedan po jedan da odu, a onda ce doci nove, mlade snage koje su bile zaustavljene i prekinute da urade ono sto se ovde mora uraditi... I jos samo nesto: Gaso Knezevic jeste doktor nauka i profesor na Pravnom fakultetu. Tek da se zna.

Pedja

pre 19 godina

To sto je g.Kostunica PRIHVATIO OSTAVKU Colicke je dokaz da:
1. Nije smenio izuzetno stetnu osobu na osetljivom polozaju.
2. Nije kritikovao njene odluke.
3. POSTAVIO je takvu osobu za ministra.
I cemu da aplaudiram?

acafaca

pre 19 godina

Najzad!!! Koliko treba da čekamo da nepopularni ministri odu! Koliko smo samo čekali da onaj bivši ministar, ciji je auto ubio mladu devojku na semaforu, da ostavku... sramota! Treba i da im se sudi!

Bane

pre 19 godina

Prerano se radujete! Za novog ministra je viden dekan Matematičkog fakulteta, inače dobar prijatelj Mire Marković. Plakaćemo mi za Čolićkom još!

Sava

pre 19 godina

Ministri ove disonantne vlade pomazu opstem haoticnom (ne)vidjenju Srbije u svetu. A svi mi znamo kako nam je vazno da lepo izgledamo u svetu. Taj prokleti sindrom koji nas kao mali narod vuce u prokletstvo jednog jedinog pitanja "a kako nas tamo u Americi/Kanadi/Australiji/Zapadnoj Evropi vide drugi?"
E pa dragi moji Srbi, odgovor je kratak i bolan "ne vide nas uopste". A zbog ove Vlade cak i ako nas ovlas pogledaju brzo skrecu pogled na neke interesantnije "pejsaze". Zato pamet u glavu i birajte ljude koji na izborima cine stvari za vas, a ne kako ce neko da vas vidi u svetu.

Maja

pre 19 godina

Konacno dobra vest! Nije g-dja Ministarka najgora od dosadasnjih ministara, ona je samo "uspesno" nastavila negativan niz. Cinilo se da posle katastrofe koju je napravio g. Gasa nista gore ne moze da snadjenase napaceno skolstvo, ali eto, g-dja Ministarka se potrudila da nas demantuje. I ko zna dokle bi to trajalo da konacno nismo dobili vladu u kojoj pod pritiskom javnosti IPAK dolazi do smena. Setimo se samo ministara uhvacenih u spijunazi sopstvene zemlje, uhvacenih da finansiraju samo predstave u kojima i sami glume, pobeglih sa mesta nesrece koju su izazvali, onih koji javno kazu da vode svoju politiku mimo vlade koju predstavljaju i milion slicnih primera do najdrasticnijeg ex ministra policije - nikom nije palo na pamet da milom, makar ponudi, ako ne i podnese ostavku, a i pod pritiskom su ih vala jedva davali. Neki, naravno, ni tada. Zato sam zahvalna gosp. Kostunici koji je prevazisao sebe, uradio nesto sto je njemu sigurno tesko palo, ali ipak je pokazao da su ministri smenjivi, vlast prolazna. Samo od njega je i moglo da se ocekuje tako nesto, kao sto ce i verovatno biti jedini u istoriji ove zemlje koji ce umeti da ode dostojanstveno sa vlasti, kad to bude potrebno. Hvala i g-dji Ministarki sto nas je uveseljavala prethodnih dana, ali srecom komedija je zavrsena.

opijum

pre 19 godina

Pa sta bi uopste g.Kostunica imao da zameri svojoj ministarki. Sve je to ista - da upotrebim najblazi izraz - ekipa. Sve to treba razjuriti i saterati tamo gde pripada - na njivu i u crkve. Tamo im ne treba ni engleski, ni Darvin ni kompjuteri. Koji mrakovi!

Cile Delija

pre 19 godina

Pa nemojte da krivite gospodina Kostunicu sto od monahinje nije trazio ranije ostavku. Covek je bio NEOBAVESTEN. Samo se nadam da ce ga narod obavestiti da je doslo vreme da ide da neko drugi vodi vladu.

Nik

pre 19 godina

Cini mi se da je stvar u DSS-u a ne u vladi DOS-a (prvoj demokratskoj pose 60 godina) - bese tamo i onaj Obren Joksimovic - cvecka ko i ova Ljiljana, koji je isto smenjen. Oni stalno proizvode takve likove, mora biti da je lift iz kog je ta stranka izasla prilicno veliki.

Gradjanin Dejan

pre 19 godina

Osoba koja je svoja licna ubedjenja bez ikakve tolerancije naumila da nametne generacijama, morala je da ode. To je tek prvi, manje bitan deo price. Bitniji deo price je da treba ostati na oprezu sto se tice licnosti novog ministra, jer cesto jedan fanatik nosi drugog pod skutima. Mislim da je jezgro DSS-a je klerikalna stranka. Cast pragmaticnim izuzecima kakav je g.Drakulic.

Rus

pre 19 godina

Hvala bogu! Jos samo da ukinu ocenjivanje u drugom razredu, uvedu engleski i racunare, pa je jedina steta koju je nanela u povecanoj potrosnji bensedina. Valjda ce i predsednik da sledi njen primer.

Magla

pre 19 godina

Zastrasuje me cinjenica da je ona dala ostavku, a da nije smenjena (ili zvanicno ostavka zatrazena). Iako sam verovao u DSS, vise nemam cak ni simpatije za njih, jer su njihovi 'aktuelni' kadrovi kao zombiji. Bilo kakva nova (mladja) struja je marginalizovana, i samo elita iz stranke ima uticaja. Gospodin Ristivojevic (kojeg postujem i cenim) je bio sef poslanicke grupe DSS-a, ali je i njemu na kraju svega bilo dosta. Mediji su malo paznje poklonili njegovom odlasku sa te funkcije, kao i 'rotaciji' nekih poslanika DSS-a u parlamentu. A bas te ljude je DSS trebao, a ne da stranku i drzavu vode likovi iz 15. veka. E, doslo je vreme zetve, pa ce DSS da zanje ono sto je posejao... Za DSS cu ponovo glasati kada vise u njoj ne bude bilo NIKOGA od "matoraca" iz trenutne garniture. Sada na izbore ne izlazim da bih glasao protiv radikala; sada izlazim da bih glasao protiv radikala i DSS-a.

ona koja je daleko

pre 19 godina

Ovo je nesto najbolje sto sam od jutros cula. Svaka cast gospodji Ljiljani sto je donela takvu odluku tj. ne vidi sebe u novom sistemu skolstva. Postujem...

Nemanja mozga

pre 19 godina

... Ovo je dokaz da Srbija ne zna gde ide. Od obijanja trafika do ministra, od "postenog" coveka do Legije, od Boga do Darvina, od autiste do premijera, od Cacanskog djilkosa do ministra kapitalca, od finansijera stranke do gradonacelnika, od (zeninog) pisanja ustava do (ne)saradnje sa Hagom, od "dajem rec", do "ne znam sta da radim", od imanja velikih ideja do nemanja znanja kako to uraditi ... E pa ja se nesto ne secam ovakvih @&%#&*@ u Vladi dr. Djindjica!

ana

pre 19 godina

Samo, sta ce sada biti sa studentima Filoloskog fakulteta, jedva su se bili ratosiljali profesorke koja uopset ne govori turski, a predaje osmanski na katedri za turski. Kad dodju Turci u posetu, prica na engleskom, a vec godinama daje pogresne prevode studentima i diktira napamet naucena predavanja. Kako se u DSS-u nisu raspitali na vreme ko je zena koju postavljaju na mesto ministra, pa njoj se ceo Filoloski fakultet smeje ...

Bruka

pre 19 godina

Jedini logican potez da se pomeri posle niza gluposti koje je napravila. Jedino podrzavam da deca nemaju uopste predmet kompjuteri od prvog razreda ali ne zbog onakvog objasnjenja ministarke vec iz drugih razloga.

nesa - uporni

pre 19 godina

Ha, sigurno joj se javio Darvin i rekao de ce je retorgradnom evolucijom preobratiti u kokos ako ne podnese ostavku. Ocekujem da se Darvin javi i ostalim clanovima Vlade...

Milos

pre 19 godina

DSS je jos jednom dokazao da je demokratija prvo pravilo svake vlade. Ovako hrabar potez pred izbore može da uradi samo stranka kojoj je do vlasti stalo toliko, koliko je potrebno da svom narodu pruži bolji život.

Dundara

pre 19 godina

Ne treba se unapred radovati ovoj vesti, jer i sami mozete pretpostaviti kakva joj zamena sledi. Ustranili su i Mihajlova pa propast zemlje nije zaustavljena. Ovo ce jedino imati smisla ako DSS podnese kolektivnu ostavku i sebe izbrise sa liste pozenljih pojava u drustvenom zivotu Srbije. A taktika kojom pokusavaju da zadrze autoritet je najprimitivniji osvetnicko-interesni pristup vladavini i nadmoci nad gradjanstvom. Oni cak nisu ni svesni da nas nece moci zavesti tako sto ce vredjati sposobnosti naroda da rasudjuje. A hoce li ove "patriote" odgovarati za izgubljeno nam vreme, to ce se tek ustanoviti.

Milan Negotin

pre 19 godina

Dragi moji prijatelji, danas je na trecem kanalu RTS-a gostovao prof. Marko Mladenovic i ustvrdio da ce Srbi za 25 godina biti manjina u Srbiji, za 50 godina cemo ziveti kao sada na Kosovu u enklavama a za 100 godina nas nece ni biti. Mislite li da imamo vremena da se igramo sa mlakonjama i pravdamo ovako glupave poteze. Nemamo mi buducnosti ako brzo ne budemo radili. A sto se tice Ljusica, nece on biti strasan, muka ce biti ako ministar bude otac Filaret!?

aqualung

pre 19 godina

Jao ljudi, pa sta treba Kostunica da uradi da bi prijatno iznenadio vas?! Dok, sta god Bogdanovic kaze, svi mu tapsu.
Propadamo!

aca

pre 19 godina

Neverovatno! Koliko negativnih komentara na vest da je Kostunica prihvatio ostavku! A kakvi bi komentari bili da nije!? Stvarno da se covek zapita da li on moze ista da uradi da ljudi (i to isti) ne prokomentarisu negativno!

Andjelka

pre 19 godina

Odavno nisam procitala dobru vest, a da je ovog dela Balkana. Yeesss! Mada, cudi me da ostavku nisu obrazlozili vrlo negativnim uticajem na reforme skolstva i na decu, a ne na DSS. Ili je ipak "partija iznad svega"?!

Nemanja

pre 19 godina

Leeepooo... Konacno, za promenu, malo odgovornog ponasanja prema drzavi. ... U prethodnoj vladi ministri mnisu podnosili ostavke kada su njihovi dzipovi gazili ljude po BGu, kada su provaljivani u sumnjivim tenderima (npr. kupovina Veterinarskog insituta)... Tada su ostanci na funkciji pravdani visim ciljevima i nije bilo ni upola buke kao sada oko ovde nesrecnice koja, eto, ode.

Demijan

pre 19 godina

Pravo pitanje je u stvari odgovornost Kostunice i DSS-a za ceo ovaj slucaj ili AFERU "ministarka prosvete Ljiljana Colic" jer cilj svake stranke je osvajanje vlasti i da se na vlasti odrzi a to se dobrim delom postize time sto na najbitnija mesta postavljas svoje najbolje ljude koji gradjanima pokazuju ono sto je najbolje od DSS-a ili generalno od stranaka koje su na vlasti i to pogotovo na pozicijama koja su najeksponiranija siroj javnosti - kao sto su Ministarska mesta. Ukoliko je Ljiljana Colic zaista nesto najbolje sto DSS moze da ponudi, pa kakvi li su tek onda ostali anonimusi is DSS-a koji su tu negde u vrhu funkcija ili su po raznim odborima javnih preduzeca a koje mi gradjani ne vidimo jer nisu medijski eksponirani? Kakve li su tek oni onda stetocine? ...

Mashinovodja

pre 19 godina

Ovo je jako dobro, jer nažalost, na ovim prostorima nije bilo uobičajeno da državni činovnik ode sa položaja kad baš prekardaši razumnu količinu količinu gluposti za jednog čoveka. Ne sviđa mi se navedeni razlog, "pad rejtinga DSS-a", mada je potpuno opravdan. Ipak, više bih voleo da su naveli nešto u smislu "debilne odluke i nesposobnost", ali za decu je bolje i to, samo da je više nema.
Naravno, ako umesto Ljilje uskoči neka DSS-ova perjanica istog, ili još goreg mentalnog sklopa, tipa Radoš Ljušić ili Nikola Milošević, onda smo džaba krečili.
Na kraju, zamolio bih, "ode Ljilja, neka se pripremi Velja".

Uros

pre 19 godina

Mislim da je to pravi potez premijera Kostunice i da je time pokazao da ova Vlada ceni i postuje rad, ali da se ne ustrucava da kazni nerad, ne cekajuci da ministar nekog ubije ili osnuje firmu u svom resoru!

GuC

pre 19 godina

Ovo ja vama pišem na pergamnentu, nemam kompjuter i ozračena sam. A to znam jer imam gajgerov brojač u džepu. E da nema imunitet pa da vidimo: nenadležno donošenje odluka o rektoru, nastavnom planu = zloupotreba službenog položaja = 3 godine? A?! Meni lepo zvuči, za slučaj da onaj što je zabranio kobasicijadu dodje umesto nje.

zuki,Toronto

pre 19 godina

...Razlog sto je smenjuju je taj sto je gospodja ministarka "svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS" a ne zbog stete sto je nanela skolstvu?!

Milko ponovo

pre 19 godina

Dakle, naterali su je na ostavku, ali iz razloga sto se Drakulic bezrazlozno nada ulasku u drugi krug. Ta ostavka je takticke a ne principijelne prirode. Ona kazuje jos nesto. Ministarka je lojalna stranci i tako reaguje. Kao sto je poslusno dala ostavku, tako je poslusno provodila politiku stranke u svom ministarstvu. Dakle, sve gluposti koje je pocinila u stvari su gluposti DSS-a. A drugog ministra ne moraju ni birati. Nema ni ministra privrede, pa ko to primecuje. Sa DSS-ovim ministrima je bilo problema tek onda kada bi se videlo da nesto rade. Cim nesto probaju uraditi, eto afere. Zato im treba pomoci da lepo svi odu, pa da biramo novu vladu, sto prije to bolje.

Braca

pre 19 godina

Bivša ministarka je počinila poprilično štete za svoga "ministrovanja", pa bi shodno tome trebalo da snosi malo teže posledice od gubitka ministarske fotelje. Gde ih samo pronalaze? Ona će i dalje ostati profesor i predavaće mladim ljudima željnim znanja!?

ligier

pre 19 godina

Mislim da je ovo iznudjen potez premijera Kostunice, koji nece doprineti boljem rezultatu DSS na lokalnim izborima. Bice vrlo interesantno videti kako ce vlada pronaci vecinu za izbor dva nova ministra i da li je ova vlada krenula da se sama urusava kao prethodna?
Kao sto rece neki od mojih predhodnika nista jos nije gotovo jer ne znamo ko ce biti predlozen za naslednika. Definitivno nemamo srece sa ministrima prosvete jer osim g.-dina Knezevica koji nije bio los ali je isto pravio gluposti, svi ostali su bili potpuna katastrofa.

Dragutin

pre 19 godina

Velikom srecom, pre nego sto oni stignu da izglasaju Radosa Ljusica i pre nego sto se dogovore kako da potplate SPS, pre toga ce pasti Vlada.

Kartmen

pre 19 godina

Sta znaci Drakuliceva izjava da je "ministarka svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS u vreme lokalnih izbora"? Dakle, ministarka je uradila vrlo dobru stvar kada je ukinula predavanja teorije evolucije, ali je to bilo lose shvaceno od nas, glupih i slepih biraca? Ima li dna da zadrzi ove likove koji vladaju, da ne tonemo vise sa njima?!

Hrabri Aleksa

pre 19 godina

Ostavka sama po sebi nista ne znaci ukoliko se ne poniste sve stetne odluke koje je (bivsa) ministarka donela za vreme svog mandata. Iskreno, nisam optimista, jer je tesko poverovati da je Ljiljana Colic odluke donosila samostalno. Pre ce biti da su najnovije "reforme" skolstva izraz politike i filozofije DSS-a koja je sama po sebi ultrakonzervativna i nazadna. Prosto je nemoguce da iz tog drustva izleti neko ko ce da srbijansko obrazovanje prikljuci najmodernijim evropskim i svetskim tokovima. Znaci, nije problem u licnosti, vec u shvatanju sveta grupe na vlasti koja se zove DSS. Dok se oni ne promene i vrate tamo odakle su dosli, situacija ce ostati ista, a i dalje cemo se sablaznjavati "mudrim" potezima ne samo u prosveti, vec u svim oblastima u kojima ova druzina ima kontrolu.

papreni

pre 19 godina

Ko visoko leti nisko pada.
I, ako bivsa ministarka cita ove komentare kod kuce neka se dovoljno odmakne od monitora da slučajno ne bi pokvarila vid ili ne daj bože tj. Darvine, oslepila od silnog zračenja monitora.

Ivan

pre 19 godina

Ali, najvazniji argument za smenu ministra prosvete je nekakvo snizenje necijeg rejtinga!? A o snizenju ukupnog nivoa obrazovanosti i koeficijenta inteligencije celih generacija ni reci?

Pela

pre 19 godina

G.Kostunice, pa zar nisi mogao bar to sam da odlucis? Zar je morala ona da daje ostavku umesto da je smenis? I onako znamo da se duboko slazes sa gluostima koje je radila ali zar bar zbog imidza DSS-a nisi mogao da predjes preko svojih uverenja? ...

Dragoljub

pre 19 godina

Steta sto Drakulic verovatno nece da prodje u drugi krug. Bila bi to prilika da, zbog propagande a sve nekoliko sati pred izbornu tisinu, jos neki podnesu ostavke...

miskec

pre 19 godina

Lepo sam pre neki dan rekao da je Gašo Knežević doktor nauka za bivšu ministarku, mada nije potrebno mnogo pa biti bolji od nje. Mada, ovo nije dovoljno, jer će ove njene papazjanije ostaviti traga i na decu i na nastavnike. Drugo, ona će i dalje biti tu dok se ne izabere drugi ministar, verovatno po partijskom ključu. Mada ako dođe drugi iz DSS-a, treba se čuvati, njihove ideje samo Bog razume. Eh, šta nam uradiše propalice, Legija i ostale bitange, kod Đinđića bi ovi bili u ministarstvu, ali samo kao higijeničari.

nenad ns

pre 19 godina

Ovo zaista predstavlja olaksanje. Ne radi se ovde o steti koju je ona napravila svojoj stranci (jos vecu stetu istoj su pravili i Tijanic i Mihailov) vec o steti koju je nanela citavom skolstvu, a pre svega deci. Hvala javnosti Srbije na ostroj reakciji na pogubne poteze bivse ministarke, hvala i Drakulicu. Zaista bi bilo pravo osvezenje da DSS ponudi neke nove mlade i otvorene ljude (kako je to Drakulic najavio u interviju Danasu).

Zeljko

pre 19 godina

Ne mogu da poverujem koliko malicioznosti u komentarima. Zena je zabrljala i zbog toga otisla iz vlade, sistem funkcionise. Nisam fan DSS-a, ali ovo je najnormalniji i najposteniji razvoj situacije.

Lidija Petrovic

pre 19 godina

Sad ce sigurno da postane ambasadorka pri Vatikanu. Jos bolje bi bilo da postane ambasadorka na Svetoj gori, ali tamo jos uvek nemamo ambasadu. Dace bog, otvorice Kostunica.

Boban

pre 19 godina

Pa neka je sa srecom! NE bih da budem apriori kriticar, ali znajuci da riba od glave smrdi, ne bi me nimalo iznenadilo da za novog ministra premijer predlozi Ljusica, Nikolu Milosevica, Amfilohija.... No dobro, videcemo, bitno je da je Colicka usla u istoriju kao nesto jako lose. Bitno za buduca pokolenja.

simoone

pre 19 godina

Djacki rastanak... sve, sve, ali toliku glupost, pa jos ministarka prosvete... sramota me bre gde zivim i kakvi su nam ministri. Ko ju je terao da prica o necemu o cemu nema pojma?

nsv

pre 19 godina

G-dja ministarka je podnela ostavku, ali je steta ostala. Ostvarila je glavne zadatke svoje misije: ukinula engleski jezik od pocetka skolovanja i drskim dovodjenjem u pitanje Darvinove teorije stavila prst u oko svima koji misle da je Srbiji mesto na Zapadu. Navodni borac za demokratiju, Kostunica uspeva da izdegenerise samu njenu sustinu: forma DA, sustina: NIKADA. Da li i gospodin Kostunica po misljenje odlazi tamo gde je pre njega isao Sloba?

Nemanja

pre 19 godina

BRAVO ZA VLADU! Odlican dokaz da Srbija ide putem demokratije. Zivimo u zemlji gde pritisak obicnog naroda moze da smeni ministra. Nesto se ne secam da su ministri u Djindjicevoj ili Zivkovicevoj vladi cije su ostavke trazene (Lecic, Mihajlovic, Batic, Micic itd.) podnosili te ostavke zbog pritiska naroda. DS-ovci, gledajte i ucite se demokratiji, vi ste jos uvek predskolski uzrast demokratskog obrazovanja.

maki

pre 19 godina

Napokon se setila da podnese ostavku i to raduje ogromnu vecinu naroda, s tim sto bi i ostatak vlade mogao njenim stopama...bila bi to radosna vest!Njihovo licemerno objasnjenje - kao stetila je ionako ocajno ugledu doticne stranke,a to sto je konstanto za vreme svog mandata urnisala prosvetu i svojim delovanjem vredjala sve obrazovane ljude, to kao i nije tako bitno!? Svi znamo da je ovde odavno sistem vrednosti poremecen, ali ovo je stvarno bilo previse...pa ta zena, uz podrsku svojih kolega iz stranke i vlade, se izgleda jako lepo uzivela u ulogu inkviztora! Najgore od svega je sto se zna da su u toj vladajucoj koaliciji takvi profili ljudi, da ne smem ni da zamislim ko ce biti novi ministar prosvete?! Mozda Ljusic, inace moj sef katedre na istoriji, pa da nam od dece prave male Hitlere! Ako ne iskorenimo uzrok bolesti, ta bolest ce se konstanto pojavljivati...

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ja sam mislio da se zamonasila... Trebalo joj dati otkaz posle nanesene stete. Ako je toliko zatucana ne treba i nasoj deci da nanese stetu!

Herr

pre 19 godina

Da vidimo ovako... Vuk Obradović podneo ostavku zbog optužbe za teško krivično delo, Perišić zbog optužbe za još teže krivično delo, Pravdić i Obren zbog stranačke politike, Novakovića oterao Beba, Kori zato što ni žena za sve ne može da radi BAŠ sve, Veselinov gazio pešake... Majkumu, Čolićka je prvi ministar u Srbiji koji je podneo ostavku zbog pritiska javnosti što nije radila svoj posao kako treba. Što će reći da je ova vlada u Srbiji prva koja sluša glas naroda. Da je Zoran Đinđić smenjivao sve ministre koji su radili loše i davali dubiozne izjave, njegova vlada bi trajala čitave tri nedelje...

Hromi Daba

pre 19 godina

Ex-ministarka, molim vas, ne citajte ove komentare. Prvo, nece vam se nimalo dopasti. Drugo, nigde se ne pominje sv. Sava. Trece, od zracenja ekrana osusice vam se kicma.

baki

pre 19 godina

Posle svih egzibicija i nepromišljenosti konačno se setila ostavke (čitaj neko joj je rekao da to učini).
Mada, kada bolje pogledamo, ona i nije toliko loša koliko njen prethodnik koji je bio oprezniji pa je svoje egzibicije i obrazovne ludorije pokrivao jakim lobijem privatnih biznisa (čitaj NVO) koji je bio dobro plaćan od strane raznih donatora koji, kao što je poznato, žele sve najbolje deci Srbije.

Sale

pre 19 godina

Sada mi je zao jer vise necemo imati dnevnu rubriku "Aktivnosti ministarke prosvete"... al' dobro tu su ovi ostali iz vlade da se pobrinu da "pozabave" ovaj napaceni narod...

tata jednog osnovca

pre 19 godina

U poredjenju sa puzevskom sporoscu DSS-a, ovo je izvedeno nevidjenom brzinom. Mora biti zbog pretnje da ce presahnuti (tesko stecena) finansijska sredstva g. Drakulica. A taj covek koji glumi svetskog biznismena trebalo je da se ljudski, intelektualno i moralno zgrozi nad a) Colickinom izjavom b) mogucnoscu da neko dekretima uprvlja/vlada/presudjuje o krajnje nespornim pitanjima i teorijama. Umesto toga, g. Drakulica je zabrinulo rejting pred izbore. Forma, a ne sutina! I gde to vodi? U nove budalastine i gafove u nove nesrece i ludosti!

jovan

pre 19 godina

Ako se ne varam, ostavku ministarke trazio je i GSS. Gle ti taj obrt situacije! Drakulic i GSS misle isto! Naravno, iz razlicitih pobuda. Uostalom, ovo je pobeda strucne javnosti i pobeda pritisaka javnog mnjenja. Neka malo... to je dobro za demokratiju...

kempes

pre 19 godina

Definitivno je jasno da će DSS konačno otkriti ko je, u stvari, vodio Ministarstvo prosvete i sporta.
To je, za neobaveštene, g-din Radoš Ljušić, "siva eminencija" iz redova DSS-a, budući ministar prosvete.

Srdjan

pre 19 godina

Još jedna potvrda da ova Vlada radi demokratski i vodi računa o javnom mnenju i stavu gradjana.
Setite te se da je ranije smena ili ostavka ministra bila nezamisliva. Setite se Batića koji se nije slagao sa zvaničnim stavom Vlade o SCG ali mu nije padalo napamet da podnese ostavku ili Mihajlovića kome ni takav propust u radu koji je doveo do ubistva Premijera nije bio razlog za ostavku.

Dača

pre 19 godina

Pozdravljam ovu odluku ministarke Colic. Znam da je nasledila velike probleme od Gase Knezevica koji nista konkretno nije uradio. Mislim da je imala dobre namere, ali jednostavno nije se snasla. Mislim da bi novi ministar trebao da bude nestranacka licnost i zelim mu puno srece.

vesna

pre 19 godina

Grese oni koji likuju! Jos ne znamo ko ce zameniti ovaj slavni lik kontrareformacije! Mozda Ljilja Nedeljkovic! Brrrrrrrrrr! Uostalom, prosveta je spasena, ali je diplomatija u opasnosti. Mada, mozda ima neka zemlja gde se ne govori engleski (jer steti identitetu), gde se ne proucava Darvin i gde se ne koriste kompjuteri... Juce ministarka bese u nasem stanu, a evo je sutra u.... Avganistanu!

J.Pavlovic

pre 19 godina

Ovo je lepa i ohrabrujuca vest. Ovako se radi u demokratskom drustvu. Glas naroda mora da se postuje i cuje. I ako ckilji, ipak svetli na kraju tunela.

sale

pre 19 godina

Sjajna pobeda globalista. Doduse, lazima o smrti Darvina, ali to je njihov stil. Naime, Darvin je ostao u 6. razredu, a oziveo i u 8. za svaki slucaj.

Rasa

pre 19 godina

Sada vec bivsa ministarka je imala tu priliku da oseti sta znaci vlast. Shvatila je i kako je blizu bila i kako je lako promeniti svet. Ostavila je sa gorkim ukusom zablude sve one koji su mislili da je vreme direktiva proslo.

sasa jokic

pre 19 godina

Ovo je naravno objavljeno nakon konsultacija unutar DSS-a, a verovatno kao velika olaksica za Kostunicu, obzirom da znamo da on tesko donosi odluke, narocito nepopularne. Sada ce imati dobar izgovor (sto nama pragmaticnima nije potrebno, jer je Colicka svojim odlukama pored smene zasluzila i krivicnu i moralnu odgovornost) da je smeni, kao Drakulic trazio, ne smemo da mu ugrozavamo kampanju. I ta stranka sa ovakvim kadrovima predvodi vladu, Djiki se prevrce u grobu!

Paja PDJ

pre 19 godina

E neka je otišla! Problem je jedino što nam je toliko unazadila školstvo da će nam biti potrebna dvojica Gaše Kneževića da stvari vrate u normalu i ponovo nas usklade sa svetom. Jedino što je ta žena loše frizure uopšte i uspela bilo je da uništi sve na čemu je njen prethodnik toliko radio. Sada će dotična dama imati dovoljno vremena da vežba krasnopis, staroslovenski i druguje sa Veljom Ilićem ...

Ivan M

pre 19 godina

Sada ministarka "prosvete" moze da se posveti Svetosavlju i drugim stvarima u kojima je bila sputana dok je bila ministarka. Treba je sada izloziti Darvinu i zracenju iz kompjutera...

strahota

pre 19 godina

Pa ovo je bilo najlogicnije i svi su ocekivali ostavku jos mnogo pre. Ali se cekalo da se u vrhu DSS o ovome raspravlja. Cak je i Drakulic "uslovio" svoju (finansijsku) podrsku DSS-u ukoliko se ovakvi istupi celnika DSS-a i pojedinih ministara nastave. Da sama Ministarka to nije uradila morao bi premijer da je izbaci iz vlade, ali onda bi se poljulja i sama izvrsna vlast u DSS-u, jer bi se onda napravili klanovi u samom DSS-u. Ocekujemo i jos neke ostavke, na prvom mesto Jocic iz iste stranke, a sve mi se cini da Veljin "zalogaj" sa tri ministarstva nije urodio plodom, ili ce se opet podeliti ili ce i Velja krenuti putem sada vec ex ministarke.

Nikad zadovoljna

pre 19 godina

E, pa, bilo bi mnogo vise za postovanje da je g.Drakulic obrazlozio svoj zahtev stetnim delovanjem ministarke na srpsku prosvetu umesto slabljenjem rejtinga Demokratske stranke Srbije u vreme lokalnih izbora. No, dobro je i ovo.

Šiki

pre 19 godina

Svaka čast medijima i javnosti na reakciji. Svaka čast i organizacijama koje su digle svoj glas protiv ovakvog upravljanja obrazovanjem. Ovakav ministar je morao da padne još ranije, ali ni sad nije kasno. Međutim iskopaće ova vlast još takvih i opet ćemo imati problem, zato Vlada mora uskoro pasti inače ode mast u propast.

Dusan Dragutinovic

pre 19 godina

Gospodin Drakulic je, kako je navedeno u vestima "Zahtev za smenu Ljiljane Čolić obrazložio procenom da je ministarka svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS u vreme lokalnih izbora".
Primecuje li neko da gospodin Drakulic gleda samo interes i ugled DSS-a, koji je narusen, a ne i cinjenicu da ce zbog nastavnog plana i programa sadasnjeg Ministarstva prosvete mnogo dece i omladine snositi veliki gubitak, kada je u pitanju ucenje odredjenog gradiva. Mislim da bi DSS morao da obrati paznju na ovako krupne stvari, a ne na svoj imidz, koji je na kraju najvazniji i o kome gospodin Drakulic sve vreme prica. Sramota.

Zivkovic

pre 19 godina

Ostavka g-dje Colic je bila neminovna jer je bila i predlozena kao partijski, a ne kao strucni kadar. Znaci da svu krivicu za njen debakl i debakl DSS snosi mandatar Vlade, po pravilu licne odgovrnosti za pogresan izbor. Koliko je to nanelo stete izgledima g.Drakulica da bude izabran ne znam; mislim da nije imao sanse ni ranije jer beogradjani ne vole one koji su se obogatili (umesto da bude obrnuto!) ali da g.Drakulic ima uslova i kapacitete, a izgleda i namere, da razdrma DSS iz hibernacije - to da. Cak mislim da ce se Kostunica provesti u DSS sa Drakulicem kao svojevremeno g.Micunovic sa mladim, dolazecim Djindjicem. Prezime g. Drakulica i njegov sportski, pobednicki mentalitet to obecavaju.

vlada ns

pre 19 godina

pohvale nezavisnim medijima i strukovnim udruzenjima koji nisu dozvolili da serija APP (ako prodje prodje) dekreta bivse nam ministarke prosvete i sporta prodje kao da se to ne tice svih nas.

DexPex

pre 19 godina

Sta misle ti DSS-ovci? Da su ovde svi naivni i blesavi. Izmislili su citavu pricu, samo da bi ona imala ovakav finale. Prvo se ulizuju Crkvi, vernicima i bibliofilima, toboze istupajuci protiv Darvinove teorije. Potom Drakulic, perjanica slobodoumlja i liberalizma (ko je on uopste?) shvata da se otislo predaleko. Savremeni kandidat za gradonacelnika simulira unutarstranacku demokraticnost, te predlaze premijeru, koji je takodje cudo od demokrate u svakom pogledu, "prociscavanje redova", pred izbore naravno. Egzekucija je izvrsena, pravda demonstrirana, jednu zenu ubise dva Milosa... Poruka je poslata, treba samo da poverujemo. Najvecu tragediju zapravo niko i ne sluti. Zamislite, posto sve u DSS-u vrvi od neobavestenosti, da ex ministraka nije ni bila svesna, ne samo kako su je "ispreskakali" u stranci, za racun nekoga ko na izborima sanse nema, vec i kako je Darvin definitivno bio u pravu.

Aco Miloradovic

pre 19 godina

Dobila zena novi poso' u Sinodu..
..a i zapostavila je, tokom ministrovanja, ovaj svoj "ngo"- Obraz. Pa se sad malo vraca bazi.
Ne bi me iznenadilo da sad kazu da, iako je Premijer prihvatio "ostavku", isti nije bio obavesten da je ostavku odbio Sveti Petar himself i da ce ova morati da zavrsi svoj (dozivotni)mandat (citaj:misiju)ipak kao ministarka.
Ma, joojjj, sto sam srecan!

Dejan

pre 19 godina

Konacno je neko naseg premijera obavestio o necemu! Sad znamo koliko je potrebno da neki ministar u vladi napravi gluposti da bi ga smenili!

bezbožnik

pre 19 godina

Nisam ni mislio da će je smeniti zbog toga što je preuzela ulogu portparola crkve, a kako bi se zaštitila deca koja bi se njenim reformama vratila u srednji vek. Oni hoće da je smene jer šteti rejtingu stranke. A ovakav zahtev ne šteti? Njegovo preosveštenstvo premijer u svetoj arhijerejskoj Vladi verovatno neće biti obavešten ni o Drakulićevom zahtevu i sve će ostati u rukama božjim. Ili Vladike eparhije kapitalno-čačanske Velje!

Milko

pre 19 godina

Jucer sam to najavio u svom komentaru. Drakulic je zaista zatrazio smenu procenjuci da bi mu to pomoglo, a sta ce uraditi Kostunica, videcemo.

P.J

pre 19 godina

Ljiljana Colic podnela ostavku

...Vera u boga nije unistila Srpki Narod, nego je to ucinio bezboznicki komunizam. Darvinova teorija nije dokazana teorija i zasto bi onda vazila kao stvarnost. Ustvari vise lici na pretpostavku da je covek evolucijom postao od majmuna. I zar nije logicno da deca u prvom razredu prvo nauce maternji jezik da citaju,pishu i govore, a u kasnijim razredima da uce strane jezike. Ako je zbog svega ovaga gospodja Colicka toliko napadnuta, onda je to dokaz da smo vrlo malo odmakli od komunistickog nasledja.

opijum

pre 19 godina

Pa sta bi uopste g.Kostunica imao da zameri svojoj ministarki. Sve je to ista - da upotrebim najblazi izraz - ekipa. Sve to treba razjuriti i saterati tamo gde pripada - na njivu i u crkve. Tamo im ne treba ni engleski, ni Darvin ni kompjuteri. Koji mrakovi!

aca milosevic

pre 19 godina

Ministarka nije trebalo da daje ostavku.
Darvinova teorija se ne uci u skolama mnogih americkih saveznih drzava. Za nju ima jako malo dokaza.
DSS je podlegao pritiscima raznih vidova komunista. Kod nas dominiraju 2 tipa:
-nacional-komunisti tj. staljinisti, SPS i sl.
-gradjanski komunisti tj. titoisti, GSS i sl.
Jadna Srbija.
Tako ce neko i veronauku da ukine.

Milko

pre 19 godina

Jucer sam to najavio u svom komentaru. Drakulic je zaista zatrazio smenu procenjuci da bi mu to pomoglo, a sta ce uraditi Kostunica, videcemo.

bezbožnik

pre 19 godina

Nisam ni mislio da će je smeniti zbog toga što je preuzela ulogu portparola crkve, a kako bi se zaštitila deca koja bi se njenim reformama vratila u srednji vek. Oni hoće da je smene jer šteti rejtingu stranke. A ovakav zahtev ne šteti? Njegovo preosveštenstvo premijer u svetoj arhijerejskoj Vladi verovatno neće biti obavešten ni o Drakulićevom zahtevu i sve će ostati u rukama božjim. Ili Vladike eparhije kapitalno-čačanske Velje!

sasa jokic

pre 19 godina

Ovo je naravno objavljeno nakon konsultacija unutar DSS-a, a verovatno kao velika olaksica za Kostunicu, obzirom da znamo da on tesko donosi odluke, narocito nepopularne. Sada ce imati dobar izgovor (sto nama pragmaticnima nije potrebno, jer je Colicka svojim odlukama pored smene zasluzila i krivicnu i moralnu odgovornost) da je smeni, kao Drakulic trazio, ne smemo da mu ugrozavamo kampanju. I ta stranka sa ovakvim kadrovima predvodi vladu, Djiki se prevrce u grobu!

Nikad zadovoljna

pre 19 godina

E, pa, bilo bi mnogo vise za postovanje da je g.Drakulic obrazlozio svoj zahtev stetnim delovanjem ministarke na srpsku prosvetu umesto slabljenjem rejtinga Demokratske stranke Srbije u vreme lokalnih izbora. No, dobro je i ovo.

DexPex

pre 19 godina

Sta misle ti DSS-ovci? Da su ovde svi naivni i blesavi. Izmislili su citavu pricu, samo da bi ona imala ovakav finale. Prvo se ulizuju Crkvi, vernicima i bibliofilima, toboze istupajuci protiv Darvinove teorije. Potom Drakulic, perjanica slobodoumlja i liberalizma (ko je on uopste?) shvata da se otislo predaleko. Savremeni kandidat za gradonacelnika simulira unutarstranacku demokraticnost, te predlaze premijeru, koji je takodje cudo od demokrate u svakom pogledu, "prociscavanje redova", pred izbore naravno. Egzekucija je izvrsena, pravda demonstrirana, jednu zenu ubise dva Milosa... Poruka je poslata, treba samo da poverujemo. Najvecu tragediju zapravo niko i ne sluti. Zamislite, posto sve u DSS-u vrvi od neobavestenosti, da ex ministraka nije ni bila svesna, ne samo kako su je "ispreskakali" u stranci, za racun nekoga ko na izborima sanse nema, vec i kako je Darvin definitivno bio u pravu.

Ivan M

pre 19 godina

Sada ministarka "prosvete" moze da se posveti Svetosavlju i drugim stvarima u kojima je bila sputana dok je bila ministarka. Treba je sada izloziti Darvinu i zracenju iz kompjutera...

Šiki

pre 19 godina

Svaka čast medijima i javnosti na reakciji. Svaka čast i organizacijama koje su digle svoj glas protiv ovakvog upravljanja obrazovanjem. Ovakav ministar je morao da padne još ranije, ali ni sad nije kasno. Međutim iskopaće ova vlast još takvih i opet ćemo imati problem, zato Vlada mora uskoro pasti inače ode mast u propast.

sale

pre 19 godina

Sjajna pobeda globalista. Doduse, lazima o smrti Darvina, ali to je njihov stil. Naime, Darvin je ostao u 6. razredu, a oziveo i u 8. za svaki slucaj.

Zivkovic

pre 19 godina

Ostavka g-dje Colic je bila neminovna jer je bila i predlozena kao partijski, a ne kao strucni kadar. Znaci da svu krivicu za njen debakl i debakl DSS snosi mandatar Vlade, po pravilu licne odgovrnosti za pogresan izbor. Koliko je to nanelo stete izgledima g.Drakulica da bude izabran ne znam; mislim da nije imao sanse ni ranije jer beogradjani ne vole one koji su se obogatili (umesto da bude obrnuto!) ali da g.Drakulic ima uslova i kapacitete, a izgleda i namere, da razdrma DSS iz hibernacije - to da. Cak mislim da ce se Kostunica provesti u DSS sa Drakulicem kao svojevremeno g.Micunovic sa mladim, dolazecim Djindjicem. Prezime g. Drakulica i njegov sportski, pobednicki mentalitet to obecavaju.

strahota

pre 19 godina

Pa ovo je bilo najlogicnije i svi su ocekivali ostavku jos mnogo pre. Ali se cekalo da se u vrhu DSS o ovome raspravlja. Cak je i Drakulic "uslovio" svoju (finansijsku) podrsku DSS-u ukoliko se ovakvi istupi celnika DSS-a i pojedinih ministara nastave. Da sama Ministarka to nije uradila morao bi premijer da je izbaci iz vlade, ali onda bi se poljulja i sama izvrsna vlast u DSS-u, jer bi se onda napravili klanovi u samom DSS-u. Ocekujemo i jos neke ostavke, na prvom mesto Jocic iz iste stranke, a sve mi se cini da Veljin "zalogaj" sa tri ministarstva nije urodio plodom, ili ce se opet podeliti ili ce i Velja krenuti putem sada vec ex ministarke.

Paja PDJ

pre 19 godina

E neka je otišla! Problem je jedino što nam je toliko unazadila školstvo da će nam biti potrebna dvojica Gaše Kneževića da stvari vrate u normalu i ponovo nas usklade sa svetom. Jedino što je ta žena loše frizure uopšte i uspela bilo je da uništi sve na čemu je njen prethodnik toliko radio. Sada će dotična dama imati dovoljno vremena da vežba krasnopis, staroslovenski i druguje sa Veljom Ilićem ...

Dusan Dragutinovic

pre 19 godina

Gospodin Drakulic je, kako je navedeno u vestima "Zahtev za smenu Ljiljane Čolić obrazložio procenom da je ministarka svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS u vreme lokalnih izbora".
Primecuje li neko da gospodin Drakulic gleda samo interes i ugled DSS-a, koji je narusen, a ne i cinjenicu da ce zbog nastavnog plana i programa sadasnjeg Ministarstva prosvete mnogo dece i omladine snositi veliki gubitak, kada je u pitanju ucenje odredjenog gradiva. Mislim da bi DSS morao da obrati paznju na ovako krupne stvari, a ne na svoj imidz, koji je na kraju najvazniji i o kome gospodin Drakulic sve vreme prica. Sramota.

vlada ns

pre 19 godina

pohvale nezavisnim medijima i strukovnim udruzenjima koji nisu dozvolili da serija APP (ako prodje prodje) dekreta bivse nam ministarke prosvete i sporta prodje kao da se to ne tice svih nas.

Aco Miloradovic

pre 19 godina

Dobila zena novi poso' u Sinodu..
..a i zapostavila je, tokom ministrovanja, ovaj svoj "ngo"- Obraz. Pa se sad malo vraca bazi.
Ne bi me iznenadilo da sad kazu da, iako je Premijer prihvatio "ostavku", isti nije bio obavesten da je ostavku odbio Sveti Petar himself i da ce ova morati da zavrsi svoj (dozivotni)mandat (citaj:misiju)ipak kao ministarka.
Ma, joojjj, sto sam srecan!

Rasa

pre 19 godina

Sada vec bivsa ministarka je imala tu priliku da oseti sta znaci vlast. Shvatila je i kako je blizu bila i kako je lako promeniti svet. Ostavila je sa gorkim ukusom zablude sve one koji su mislili da je vreme direktiva proslo.

Dejan

pre 19 godina

Konacno je neko naseg premijera obavestio o necemu! Sad znamo koliko je potrebno da neki ministar u vladi napravi gluposti da bi ga smenili!

J.Pavlovic

pre 19 godina

Ovo je lepa i ohrabrujuca vest. Ovako se radi u demokratskom drustvu. Glas naroda mora da se postuje i cuje. I ako ckilji, ipak svetli na kraju tunela.

Sale

pre 19 godina

Sada mi je zao jer vise necemo imati dnevnu rubriku "Aktivnosti ministarke prosvete"... al' dobro tu su ovi ostali iz vlade da se pobrinu da "pozabave" ovaj napaceni narod...

papreni

pre 19 godina

Ko visoko leti nisko pada.
I, ako bivsa ministarka cita ove komentare kod kuce neka se dovoljno odmakne od monitora da slučajno ne bi pokvarila vid ili ne daj bože tj. Darvine, oslepila od silnog zračenja monitora.

nenad ns

pre 19 godina

Ovo zaista predstavlja olaksanje. Ne radi se ovde o steti koju je ona napravila svojoj stranci (jos vecu stetu istoj su pravili i Tijanic i Mihailov) vec o steti koju je nanela citavom skolstvu, a pre svega deci. Hvala javnosti Srbije na ostroj reakciji na pogubne poteze bivse ministarke, hvala i Drakulicu. Zaista bi bilo pravo osvezenje da DSS ponudi neke nove mlade i otvorene ljude (kako je to Drakulic najavio u interviju Danasu).

Ivan

pre 19 godina

Ali, najvazniji argument za smenu ministra prosvete je nekakvo snizenje necijeg rejtinga!? A o snizenju ukupnog nivoa obrazovanosti i koeficijenta inteligencije celih generacija ni reci?

Srdjan

pre 19 godina

Još jedna potvrda da ova Vlada radi demokratski i vodi računa o javnom mnenju i stavu gradjana.
Setite te se da je ranije smena ili ostavka ministra bila nezamisliva. Setite se Batića koji se nije slagao sa zvaničnim stavom Vlade o SCG ali mu nije padalo napamet da podnese ostavku ili Mihajlovića kome ni takav propust u radu koji je doveo do ubistva Premijera nije bio razlog za ostavku.

jovan

pre 19 godina

Ako se ne varam, ostavku ministarke trazio je i GSS. Gle ti taj obrt situacije! Drakulic i GSS misle isto! Naravno, iz razlicitih pobuda. Uostalom, ovo je pobeda strucne javnosti i pobeda pritisaka javnog mnjenja. Neka malo... to je dobro za demokratiju...

nsv

pre 19 godina

G-dja ministarka je podnela ostavku, ali je steta ostala. Ostvarila je glavne zadatke svoje misije: ukinula engleski jezik od pocetka skolovanja i drskim dovodjenjem u pitanje Darvinove teorije stavila prst u oko svima koji misle da je Srbiji mesto na Zapadu. Navodni borac za demokratiju, Kostunica uspeva da izdegenerise samu njenu sustinu: forma DA, sustina: NIKADA. Da li i gospodin Kostunica po misljenje odlazi tamo gde je pre njega isao Sloba?

Dragoljub

pre 19 godina

Steta sto Drakulic verovatno nece da prodje u drugi krug. Bila bi to prilika da, zbog propagande a sve nekoliko sati pred izbornu tisinu, jos neki podnesu ostavke...

Dača

pre 19 godina

Pozdravljam ovu odluku ministarke Colic. Znam da je nasledila velike probleme od Gase Knezevica koji nista konkretno nije uradio. Mislim da je imala dobre namere, ali jednostavno nije se snasla. Mislim da bi novi ministar trebao da bude nestranacka licnost i zelim mu puno srece.

baki

pre 19 godina

Posle svih egzibicija i nepromišljenosti konačno se setila ostavke (čitaj neko joj je rekao da to učini).
Mada, kada bolje pogledamo, ona i nije toliko loša koliko njen prethodnik koji je bio oprezniji pa je svoje egzibicije i obrazovne ludorije pokrivao jakim lobijem privatnih biznisa (čitaj NVO) koji je bio dobro plaćan od strane raznih donatora koji, kao što je poznato, žele sve najbolje deci Srbije.

Zeljko

pre 19 godina

Ne mogu da poverujem koliko malicioznosti u komentarima. Zena je zabrljala i zbog toga otisla iz vlade, sistem funkcionise. Nisam fan DSS-a, ali ovo je najnormalniji i najposteniji razvoj situacije.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ja sam mislio da se zamonasila... Trebalo joj dati otkaz posle nanesene stete. Ako je toliko zatucana ne treba i nasoj deci da nanese stetu!

simoone

pre 19 godina

Djacki rastanak... sve, sve, ali toliku glupost, pa jos ministarka prosvete... sramota me bre gde zivim i kakvi su nam ministri. Ko ju je terao da prica o necemu o cemu nema pojma?

kempes

pre 19 godina

Definitivno je jasno da će DSS konačno otkriti ko je, u stvari, vodio Ministarstvo prosvete i sporta.
To je, za neobaveštene, g-din Radoš Ljušić, "siva eminencija" iz redova DSS-a, budući ministar prosvete.

Herr

pre 19 godina

Da vidimo ovako... Vuk Obradović podneo ostavku zbog optužbe za teško krivično delo, Perišić zbog optužbe za još teže krivično delo, Pravdić i Obren zbog stranačke politike, Novakovića oterao Beba, Kori zato što ni žena za sve ne može da radi BAŠ sve, Veselinov gazio pešake... Majkumu, Čolićka je prvi ministar u Srbiji koji je podneo ostavku zbog pritiska javnosti što nije radila svoj posao kako treba. Što će reći da je ova vlada u Srbiji prva koja sluša glas naroda. Da je Zoran Đinđić smenjivao sve ministre koji su radili loše i davali dubiozne izjave, njegova vlada bi trajala čitave tri nedelje...

Hromi Daba

pre 19 godina

Ex-ministarka, molim vas, ne citajte ove komentare. Prvo, nece vam se nimalo dopasti. Drugo, nigde se ne pominje sv. Sava. Trece, od zracenja ekrana osusice vam se kicma.

Lidija Petrovic

pre 19 godina

Sad ce sigurno da postane ambasadorka pri Vatikanu. Jos bolje bi bilo da postane ambasadorka na Svetoj gori, ali tamo jos uvek nemamo ambasadu. Dace bog, otvorice Kostunica.

tata jednog osnovca

pre 19 godina

U poredjenju sa puzevskom sporoscu DSS-a, ovo je izvedeno nevidjenom brzinom. Mora biti zbog pretnje da ce presahnuti (tesko stecena) finansijska sredstva g. Drakulica. A taj covek koji glumi svetskog biznismena trebalo je da se ljudski, intelektualno i moralno zgrozi nad a) Colickinom izjavom b) mogucnoscu da neko dekretima uprvlja/vlada/presudjuje o krajnje nespornim pitanjima i teorijama. Umesto toga, g. Drakulica je zabrinulo rejting pred izbore. Forma, a ne sutina! I gde to vodi? U nove budalastine i gafove u nove nesrece i ludosti!

maki

pre 19 godina

Napokon se setila da podnese ostavku i to raduje ogromnu vecinu naroda, s tim sto bi i ostatak vlade mogao njenim stopama...bila bi to radosna vest!Njihovo licemerno objasnjenje - kao stetila je ionako ocajno ugledu doticne stranke,a to sto je konstanto za vreme svog mandata urnisala prosvetu i svojim delovanjem vredjala sve obrazovane ljude, to kao i nije tako bitno!? Svi znamo da je ovde odavno sistem vrednosti poremecen, ali ovo je stvarno bilo previse...pa ta zena, uz podrsku svojih kolega iz stranke i vlade, se izgleda jako lepo uzivela u ulogu inkviztora! Najgore od svega je sto se zna da su u toj vladajucoj koaliciji takvi profili ljudi, da ne smem ni da zamislim ko ce biti novi ministar prosvete?! Mozda Ljusic, inace moj sef katedre na istoriji, pa da nam od dece prave male Hitlere! Ako ne iskorenimo uzrok bolesti, ta bolest ce se konstanto pojavljivati...

vesna

pre 19 godina

Grese oni koji likuju! Jos ne znamo ko ce zameniti ovaj slavni lik kontrareformacije! Mozda Ljilja Nedeljkovic! Brrrrrrrrrr! Uostalom, prosveta je spasena, ali je diplomatija u opasnosti. Mada, mozda ima neka zemlja gde se ne govori engleski (jer steti identitetu), gde se ne proucava Darvin i gde se ne koriste kompjuteri... Juce ministarka bese u nasem stanu, a evo je sutra u.... Avganistanu!

miskec

pre 19 godina

Lepo sam pre neki dan rekao da je Gašo Knežević doktor nauka za bivšu ministarku, mada nije potrebno mnogo pa biti bolji od nje. Mada, ovo nije dovoljno, jer će ove njene papazjanije ostaviti traga i na decu i na nastavnike. Drugo, ona će i dalje biti tu dok se ne izabere drugi ministar, verovatno po partijskom ključu. Mada ako dođe drugi iz DSS-a, treba se čuvati, njihove ideje samo Bog razume. Eh, šta nam uradiše propalice, Legija i ostale bitange, kod Đinđića bi ovi bili u ministarstvu, ali samo kao higijeničari.

Pela

pre 19 godina

G.Kostunice, pa zar nisi mogao bar to sam da odlucis? Zar je morala ona da daje ostavku umesto da je smenis? I onako znamo da se duboko slazes sa gluostima koje je radila ali zar bar zbog imidza DSS-a nisi mogao da predjes preko svojih uverenja? ...

Kartmen

pre 19 godina

Sta znaci Drakuliceva izjava da je "ministarka svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS u vreme lokalnih izbora"? Dakle, ministarka je uradila vrlo dobru stvar kada je ukinula predavanja teorije evolucije, ali je to bilo lose shvaceno od nas, glupih i slepih biraca? Ima li dna da zadrzi ove likove koji vladaju, da ne tonemo vise sa njima?!

Nemanja

pre 19 godina

BRAVO ZA VLADU! Odlican dokaz da Srbija ide putem demokratije. Zivimo u zemlji gde pritisak obicnog naroda moze da smeni ministra. Nesto se ne secam da su ministri u Djindjicevoj ili Zivkovicevoj vladi cije su ostavke trazene (Lecic, Mihajlovic, Batic, Micic itd.) podnosili te ostavke zbog pritiska naroda. DS-ovci, gledajte i ucite se demokratiji, vi ste jos uvek predskolski uzrast demokratskog obrazovanja.

Hrabri Aleksa

pre 19 godina

Ostavka sama po sebi nista ne znaci ukoliko se ne poniste sve stetne odluke koje je (bivsa) ministarka donela za vreme svog mandata. Iskreno, nisam optimista, jer je tesko poverovati da je Ljiljana Colic odluke donosila samostalno. Pre ce biti da su najnovije "reforme" skolstva izraz politike i filozofije DSS-a koja je sama po sebi ultrakonzervativna i nazadna. Prosto je nemoguce da iz tog drustva izleti neko ko ce da srbijansko obrazovanje prikljuci najmodernijim evropskim i svetskim tokovima. Znaci, nije problem u licnosti, vec u shvatanju sveta grupe na vlasti koja se zove DSS. Dok se oni ne promene i vrate tamo odakle su dosli, situacija ce ostati ista, a i dalje cemo se sablaznjavati "mudrim" potezima ne samo u prosveti, vec u svim oblastima u kojima ova druzina ima kontrolu.

Boban

pre 19 godina

Pa neka je sa srecom! NE bih da budem apriori kriticar, ali znajuci da riba od glave smrdi, ne bi me nimalo iznenadilo da za novog ministra premijer predlozi Ljusica, Nikolu Milosevica, Amfilohija.... No dobro, videcemo, bitno je da je Colicka usla u istoriju kao nesto jako lose. Bitno za buduca pokolenja.

Demijan

pre 19 godina

Pravo pitanje je u stvari odgovornost Kostunice i DSS-a za ceo ovaj slucaj ili AFERU "ministarka prosvete Ljiljana Colic" jer cilj svake stranke je osvajanje vlasti i da se na vlasti odrzi a to se dobrim delom postize time sto na najbitnija mesta postavljas svoje najbolje ljude koji gradjanima pokazuju ono sto je najbolje od DSS-a ili generalno od stranaka koje su na vlasti i to pogotovo na pozicijama koja su najeksponiranija siroj javnosti - kao sto su Ministarska mesta. Ukoliko je Ljiljana Colic zaista nesto najbolje sto DSS moze da ponudi, pa kakvi li su tek onda ostali anonimusi is DSS-a koji su tu negde u vrhu funkcija ili su po raznim odborima javnih preduzeca a koje mi gradjani ne vidimo jer nisu medijski eksponirani? Kakve li su tek oni onda stetocine? ...

aca

pre 19 godina

Neverovatno! Koliko negativnih komentara na vest da je Kostunica prihvatio ostavku! A kakvi bi komentari bili da nije!? Stvarno da se covek zapita da li on moze ista da uradi da ljudi (i to isti) ne prokomentarisu negativno!

ligier

pre 19 godina

Mislim da je ovo iznudjen potez premijera Kostunice, koji nece doprineti boljem rezultatu DSS na lokalnim izborima. Bice vrlo interesantno videti kako ce vlada pronaci vecinu za izbor dva nova ministra i da li je ova vlada krenula da se sama urusava kao prethodna?
Kao sto rece neki od mojih predhodnika nista jos nije gotovo jer ne znamo ko ce biti predlozen za naslednika. Definitivno nemamo srece sa ministrima prosvete jer osim g.-dina Knezevica koji nije bio los ali je isto pravio gluposti, svi ostali su bili potpuna katastrofa.

Braca

pre 19 godina

Bivša ministarka je počinila poprilično štete za svoga "ministrovanja", pa bi shodno tome trebalo da snosi malo teže posledice od gubitka ministarske fotelje. Gde ih samo pronalaze? Ona će i dalje ostati profesor i predavaće mladim ljudima željnim znanja!?

zuki,Toronto

pre 19 godina

...Razlog sto je smenjuju je taj sto je gospodja ministarka "svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS" a ne zbog stete sto je nanela skolstvu?!

Uros

pre 19 godina

Mislim da je to pravi potez premijera Kostunice i da je time pokazao da ova Vlada ceni i postuje rad, ali da se ne ustrucava da kazni nerad, ne cekajuci da ministar nekog ubije ili osnuje firmu u svom resoru!

Mashinovodja

pre 19 godina

Ovo je jako dobro, jer nažalost, na ovim prostorima nije bilo uobičajeno da državni činovnik ode sa položaja kad baš prekardaši razumnu količinu količinu gluposti za jednog čoveka. Ne sviđa mi se navedeni razlog, "pad rejtinga DSS-a", mada je potpuno opravdan. Ipak, više bih voleo da su naveli nešto u smislu "debilne odluke i nesposobnost", ali za decu je bolje i to, samo da je više nema.
Naravno, ako umesto Ljilje uskoči neka DSS-ova perjanica istog, ili još goreg mentalnog sklopa, tipa Radoš Ljušić ili Nikola Milošević, onda smo džaba krečili.
Na kraju, zamolio bih, "ode Ljilja, neka se pripremi Velja".

Milko ponovo

pre 19 godina

Dakle, naterali su je na ostavku, ali iz razloga sto se Drakulic bezrazlozno nada ulasku u drugi krug. Ta ostavka je takticke a ne principijelne prirode. Ona kazuje jos nesto. Ministarka je lojalna stranci i tako reaguje. Kao sto je poslusno dala ostavku, tako je poslusno provodila politiku stranke u svom ministarstvu. Dakle, sve gluposti koje je pocinila u stvari su gluposti DSS-a. A drugog ministra ne moraju ni birati. Nema ni ministra privrede, pa ko to primecuje. Sa DSS-ovim ministrima je bilo problema tek onda kada bi se videlo da nesto rade. Cim nesto probaju uraditi, eto afere. Zato im treba pomoci da lepo svi odu, pa da biramo novu vladu, sto prije to bolje.

Nemanja

pre 19 godina

Leeepooo... Konacno, za promenu, malo odgovornog ponasanja prema drzavi. ... U prethodnoj vladi ministri mnisu podnosili ostavke kada su njihovi dzipovi gazili ljude po BGu, kada su provaljivani u sumnjivim tenderima (npr. kupovina Veterinarskog insituta)... Tada su ostanci na funkciji pravdani visim ciljevima i nije bilo ni upola buke kao sada oko ovde nesrecnice koja, eto, ode.

Dragutin

pre 19 godina

Velikom srecom, pre nego sto oni stignu da izglasaju Radosa Ljusica i pre nego sto se dogovore kako da potplate SPS, pre toga ce pasti Vlada.

Andjelka

pre 19 godina

Odavno nisam procitala dobru vest, a da je ovog dela Balkana. Yeesss! Mada, cudi me da ostavku nisu obrazlozili vrlo negativnim uticajem na reforme skolstva i na decu, a ne na DSS. Ili je ipak "partija iznad svega"?!

GuC

pre 19 godina

Ovo ja vama pišem na pergamnentu, nemam kompjuter i ozračena sam. A to znam jer imam gajgerov brojač u džepu. E da nema imunitet pa da vidimo: nenadležno donošenje odluka o rektoru, nastavnom planu = zloupotreba službenog položaja = 3 godine? A?! Meni lepo zvuči, za slučaj da onaj što je zabranio kobasicijadu dodje umesto nje.

Magla

pre 19 godina

Zastrasuje me cinjenica da je ona dala ostavku, a da nije smenjena (ili zvanicno ostavka zatrazena). Iako sam verovao u DSS, vise nemam cak ni simpatije za njih, jer su njihovi 'aktuelni' kadrovi kao zombiji. Bilo kakva nova (mladja) struja je marginalizovana, i samo elita iz stranke ima uticaja. Gospodin Ristivojevic (kojeg postujem i cenim) je bio sef poslanicke grupe DSS-a, ali je i njemu na kraju svega bilo dosta. Mediji su malo paznje poklonili njegovom odlasku sa te funkcije, kao i 'rotaciji' nekih poslanika DSS-a u parlamentu. A bas te ljude je DSS trebao, a ne da stranku i drzavu vode likovi iz 15. veka. E, doslo je vreme zetve, pa ce DSS da zanje ono sto je posejao... Za DSS cu ponovo glasati kada vise u njoj ne bude bilo NIKOGA od "matoraca" iz trenutne garniture. Sada na izbore ne izlazim da bih glasao protiv radikala; sada izlazim da bih glasao protiv radikala i DSS-a.

Nemanja mozga

pre 19 godina

... Ovo je dokaz da Srbija ne zna gde ide. Od obijanja trafika do ministra, od "postenog" coveka do Legije, od Boga do Darvina, od autiste do premijera, od Cacanskog djilkosa do ministra kapitalca, od finansijera stranke do gradonacelnika, od (zeninog) pisanja ustava do (ne)saradnje sa Hagom, od "dajem rec", do "ne znam sta da radim", od imanja velikih ideja do nemanja znanja kako to uraditi ... E pa ja se nesto ne secam ovakvih @&%#&*@ u Vladi dr. Djindjica!

Rus

pre 19 godina

Hvala bogu! Jos samo da ukinu ocenjivanje u drugom razredu, uvedu engleski i racunare, pa je jedina steta koju je nanela u povecanoj potrosnji bensedina. Valjda ce i predsednik da sledi njen primer.

ona koja je daleko

pre 19 godina

Ovo je nesto najbolje sto sam od jutros cula. Svaka cast gospodji Ljiljani sto je donela takvu odluku tj. ne vidi sebe u novom sistemu skolstva. Postujem...

Milan Negotin

pre 19 godina

Dragi moji prijatelji, danas je na trecem kanalu RTS-a gostovao prof. Marko Mladenovic i ustvrdio da ce Srbi za 25 godina biti manjina u Srbiji, za 50 godina cemo ziveti kao sada na Kosovu u enklavama a za 100 godina nas nece ni biti. Mislite li da imamo vremena da se igramo sa mlakonjama i pravdamo ovako glupave poteze. Nemamo mi buducnosti ako brzo ne budemo radili. A sto se tice Ljusica, nece on biti strasan, muka ce biti ako ministar bude otac Filaret!?

Bruka

pre 19 godina

Jedini logican potez da se pomeri posle niza gluposti koje je napravila. Jedino podrzavam da deca nemaju uopste predmet kompjuteri od prvog razreda ali ne zbog onakvog objasnjenja ministarke vec iz drugih razloga.

ana

pre 19 godina

Samo, sta ce sada biti sa studentima Filoloskog fakulteta, jedva su se bili ratosiljali profesorke koja uopset ne govori turski, a predaje osmanski na katedri za turski. Kad dodju Turci u posetu, prica na engleskom, a vec godinama daje pogresne prevode studentima i diktira napamet naucena predavanja. Kako se u DSS-u nisu raspitali na vreme ko je zena koju postavljaju na mesto ministra, pa njoj se ceo Filoloski fakultet smeje ...

Dundara

pre 19 godina

Ne treba se unapred radovati ovoj vesti, jer i sami mozete pretpostaviti kakva joj zamena sledi. Ustranili su i Mihajlova pa propast zemlje nije zaustavljena. Ovo ce jedino imati smisla ako DSS podnese kolektivnu ostavku i sebe izbrise sa liste pozenljih pojava u drustvenom zivotu Srbije. A taktika kojom pokusavaju da zadrze autoritet je najprimitivniji osvetnicko-interesni pristup vladavini i nadmoci nad gradjanstvom. Oni cak nisu ni svesni da nas nece moci zavesti tako sto ce vredjati sposobnosti naroda da rasudjuje. A hoce li ove "patriote" odgovarati za izgubljeno nam vreme, to ce se tek ustanoviti.

Milos

pre 19 godina

DSS je jos jednom dokazao da je demokratija prvo pravilo svake vlade. Ovako hrabar potez pred izbore može da uradi samo stranka kojoj je do vlasti stalo toliko, koliko je potrebno da svom narodu pruži bolji život.

aqualung

pre 19 godina

Jao ljudi, pa sta treba Kostunica da uradi da bi prijatno iznenadio vas?! Dok, sta god Bogdanovic kaze, svi mu tapsu.
Propadamo!

nesa - uporni

pre 19 godina

Ha, sigurno joj se javio Darvin i rekao de ce je retorgradnom evolucijom preobratiti u kokos ako ne podnese ostavku. Ocekujem da se Darvin javi i ostalim clanovima Vlade...

Gradjanin Dejan

pre 19 godina

Osoba koja je svoja licna ubedjenja bez ikakve tolerancije naumila da nametne generacijama, morala je da ode. To je tek prvi, manje bitan deo price. Bitniji deo price je da treba ostati na oprezu sto se tice licnosti novog ministra, jer cesto jedan fanatik nosi drugog pod skutima. Mislim da je jezgro DSS-a je klerikalna stranka. Cast pragmaticnim izuzecima kakav je g.Drakulic.

Cile Delija

pre 19 godina

Pa nemojte da krivite gospodina Kostunicu sto od monahinje nije trazio ranije ostavku. Covek je bio NEOBAVESTEN. Samo se nadam da ce ga narod obavestiti da je doslo vreme da ide da neko drugi vodi vladu.

Maja

pre 19 godina

Konacno dobra vest! Nije g-dja Ministarka najgora od dosadasnjih ministara, ona je samo "uspesno" nastavila negativan niz. Cinilo se da posle katastrofe koju je napravio g. Gasa nista gore ne moze da snadjenase napaceno skolstvo, ali eto, g-dja Ministarka se potrudila da nas demantuje. I ko zna dokle bi to trajalo da konacno nismo dobili vladu u kojoj pod pritiskom javnosti IPAK dolazi do smena. Setimo se samo ministara uhvacenih u spijunazi sopstvene zemlje, uhvacenih da finansiraju samo predstave u kojima i sami glume, pobeglih sa mesta nesrece koju su izazvali, onih koji javno kazu da vode svoju politiku mimo vlade koju predstavljaju i milion slicnih primera do najdrasticnijeg ex ministra policije - nikom nije palo na pamet da milom, makar ponudi, ako ne i podnese ostavku, a i pod pritiskom su ih vala jedva davali. Neki, naravno, ni tada. Zato sam zahvalna gosp. Kostunici koji je prevazisao sebe, uradio nesto sto je njemu sigurno tesko palo, ali ipak je pokazao da su ministri smenjivi, vlast prolazna. Samo od njega je i moglo da se ocekuje tako nesto, kao sto ce i verovatno biti jedini u istoriji ove zemlje koji ce umeti da ode dostojanstveno sa vlasti, kad to bude potrebno. Hvala i g-dji Ministarki sto nas je uveseljavala prethodnih dana, ali srecom komedija je zavrsena.

Bane

pre 19 godina

Prerano se radujete! Za novog ministra je viden dekan Matematičkog fakulteta, inače dobar prijatelj Mire Marković. Plakaćemo mi za Čolićkom još!

Sava

pre 19 godina

Ministri ove disonantne vlade pomazu opstem haoticnom (ne)vidjenju Srbije u svetu. A svi mi znamo kako nam je vazno da lepo izgledamo u svetu. Taj prokleti sindrom koji nas kao mali narod vuce u prokletstvo jednog jedinog pitanja "a kako nas tamo u Americi/Kanadi/Australiji/Zapadnoj Evropi vide drugi?"
E pa dragi moji Srbi, odgovor je kratak i bolan "ne vide nas uopste". A zbog ove Vlade cak i ako nas ovlas pogledaju brzo skrecu pogled na neke interesantnije "pejsaze". Zato pamet u glavu i birajte ljude koji na izborima cine stvari za vas, a ne kako ce neko da vas vidi u svetu.

Nik

pre 19 godina

Cini mi se da je stvar u DSS-u a ne u vladi DOS-a (prvoj demokratskoj pose 60 godina) - bese tamo i onaj Obren Joksimovic - cvecka ko i ova Ljiljana, koji je isto smenjen. Oni stalno proizvode takve likove, mora biti da je lift iz kog je ta stranka izasla prilicno veliki.

Pedja

pre 19 godina

To sto je g.Kostunica PRIHVATIO OSTAVKU Colicke je dokaz da:
1. Nije smenio izuzetno stetnu osobu na osetljivom polozaju.
2. Nije kritikovao njene odluke.
3. POSTAVIO je takvu osobu za ministra.
I cemu da aplaudiram?

Uros

pre 19 godina

Ljudi, krenulo je! Ljiljana je dala ostavku, pa jos i ministar privrede! Ne bojte se, sad ce jedan po jedan da odu, a onda ce doci nove, mlade snage koje su bile zaustavljene i prekinute da urade ono sto se ovde mora uraditi... I jos samo nesto: Gaso Knezevic jeste doktor nauka i profesor na Pravnom fakultetu. Tek da se zna.

Ministar

pre 19 godina

Ja sam, ustvari, tek sada postao svestan u kakvoj mi zemlji zivimo. Naime, nas je cenjeni premijer toliko tolerantan i dobrodusan, a narocito vaspitan covek, da nema srca da ikoga otpusti, razresi, najuri ili kako vec hocete. Od danas pocinjem da ulazem napore da postanem neki ministar u vladi, dok je Kostunica jos na njenom celu, jer to je mesto gde si zasticeniji od polarnog medveda. Mozes da radis sta hoces, da prekrajas zakone kako ti se cefne i na koliko dana to odlucis, nema nista da se sekiras za svoje mesto, a ako bas odlucis da odes jer ti je dosadno, ishvalice te ili se bar potruditi da te ne muci griza savesti tako sto ce izjaviti da si ustvari radio posteno i savesno.
Lud zbunjenog ili nesto drugo?

acafaca

pre 19 godina

Najzad!!! Koliko treba da čekamo da nepopularni ministri odu! Koliko smo samo čekali da onaj bivši ministar, ciji je auto ubio mladu devojku na semaforu, da ostavku... sramota! Treba i da im se sudi!

CALEXICO

pre 19 godina

Koliko je Kostunica nahvalio ministarku prosvete, covek mora se upita: Pa zasto je ona uopste podnela ostavku, kad je tako dobro radila?

Dragan..

pre 19 godina

Zar stvarno mislite da cemo preko Darvinove teorije (bezbostva) da budemo blizi Evropi... U koliko neverovatnih stvari (teorija evolucije) nevernici moraju da veruju, da bi i dalje ostali nevernici!!!! A sto se tice ministarke, pa trebace jos vremena da bi mnogi razumeli razloge nekih njenih odluka...

Rasa

pre 19 godina

Otisla je ministarka, ali ce je zamenjivati, do imenovanja novog ministra, gospodin Brdar, koji je tvrdio da ucenje stranog jezika od prvog razreda nije nas strateski interes. Dakle, Colicka je samo malo vise nespretna od Brdara, a kontinuitet povratka obrazovanja u period pre Dositeja, ostaje.

ljiljana simovic

pre 19 godina

Nasa sadasnja Vlada je toliko konfuzna, kukavicka.. da me prosto obuzima neka sramota od njihovog javnog nastupa. Za mene vise vredi ova nasmejana Djindjiceva slika, sto mi stoji kraj racunara i njegove reci: "Ako neki misle...", nego svo njihovo mucanje i stenjanje. Dragi moji istomisljenici, skupite snagu, stegnite srce i, strpljivo i hrabro, uzmimo ono sto nam pripada.

pedagog

pre 19 godina

Kaze: "Ja bih zaista voleo da mnogi drugi, koji su skloni kritikama, postupe na taj način." Izgleda ne shvata da je tim recima i sam sebi nacrtao put za izlaz. Narod ne ocekuje nista manje. Kada cemo moci da ocekujemo njegov "gest odgovornosti"?

jovan

pre 19 godina

Farsa! Ministarka je smenjena da bi se postavio neko rigidniji. Gotovo da mi je žao žene, ispala je poput onih koje šibicari opelješe. Pogledajte njen Kolegijum, njen Savet ministra. Biraće sada između Lipkovskog i Ljušića, ako ih SPS ne 'usmeri' i postave Vučelu. Posle lošeg, uvek dolazi gore!

ponovo mlad

pre 19 godina

Rados Ljusic novi ministar? Totalno super. Jos kad bi negde ugurali Kostu Cavoskog i Obrena, pa da ponovo osetim onu buntovnicku zar u grudima..

Pedja

pre 19 godina

Samo opusteno. Ne razumem likove koji nju zale. Ej, pa to je samo njena procena da ce joj biti bolje, kao i njenoj porodici, ako bude ambasador u nekoj zemlji, odskoluje decu sredi sve i teraj dalje.
E, deco, deco.... zar ne vidite sta se desava?!

milhaus

pre 19 godina

Napokon Kostunica moze da pokaze da postaje razuman, neka namoli Gasu Knezevica da se vrati na mesto ministra prosvete, nadam se da se bar malo urazumio i shvatio da ovako vise ne moze. Gaso vrati se.

boba

pre 19 godina

1.Za premijera, da nam ne bude neobavesten: zakon je postojao i to veoma moderan, Nacionalni prosvetni savet nije formiran i kasni 45 dana sto je protiv ovog novog retrozakona, strajkova nije bilo ni na pocetku prethodne dve godine
2.Medijima hvala, mnogo su pomogli
3.Ona ode, ali kompletna njena ekipa je ostala
4.Tek kad se u Sluzbenom glasniku RS-prosvetni glasnik pojavi povratak teorije evolucije i nastavnici sa B2 ostanu na poslu i "Od igracke do racunara" bude na spisku predmeta, mozemo se malcice opustiti
5.Za gospodina Gasu Knezevica dovoljno je i to sto, kad je onaj iz Haga postao profesor na pravnom, imao hrabrosti da ode sa istog

Aleksandar Jovicic

pre 19 godina

Mozda ima nade za ovu drzavu... Konacno su ministri poceli da podnose ostavke :) ... Samo jos da vidimo ko je sledeci ministar prosvete... a ako i on pocne sa vracanjem u srednji vek... zna se ... opet cemo da dizemo dreku :)

vladimir

pre 19 godina

Mislim da je postpetooktobarski polet, uz sve dobro sto je nosio sa sobom, uticao i na to da se kriticko razmisljanje medju ljudima prilicno zanemari (kritika = vestina procenjivanja!). Javno mnjenje je olako prelazilo preko stvari o kojima cesto zna malo ili ni toliko. Potez ministarke je, uprkos svemu, korektan. Gresilo se, jasno je, narocito u recitovanju (skolsko doba, ha ha). Ali verujem da se tamo i dalje neko kida po celi dan da stvari dodju na svoje i to treba postovati. Glave gore!

milan

pre 19 godina

Konacnooo, jer moguce, prva reakcija fantasticno, ali... ko zna ko ce da je zameni, da nas ne vrati iz srednjeg u paleolitsko doba.

P.J

pre 19 godina

Ljiljana Colic podnela ostavku

...Vera u boga nije unistila Srpki Narod, nego je to ucinio bezboznicki komunizam. Darvinova teorija nije dokazana teorija i zasto bi onda vazila kao stvarnost. Ustvari vise lici na pretpostavku da je covek evolucijom postao od majmuna. I zar nije logicno da deca u prvom razredu prvo nauce maternji jezik da citaju,pishu i govore, a u kasnijim razredima da uce strane jezike. Ako je zbog svega ovaga gospodja Colicka toliko napadnuta, onda je to dokaz da smo vrlo malo odmakli od komunistickog nasledja.

milan

pre 19 godina

Konacnooo, jer moguce, prva reakcija fantasticno, ali... ko zna ko ce da je zameni, da nas ne vrati iz srednjeg u paleolitsko doba.

baki

pre 19 godina

Posle svih egzibicija i nepromišljenosti konačno se setila ostavke (čitaj neko joj je rekao da to učini).
Mada, kada bolje pogledamo, ona i nije toliko loša koliko njen prethodnik koji je bio oprezniji pa je svoje egzibicije i obrazovne ludorije pokrivao jakim lobijem privatnih biznisa (čitaj NVO) koji je bio dobro plaćan od strane raznih donatora koji, kao što je poznato, žele sve najbolje deci Srbije.

Zeljko

pre 19 godina

Ne mogu da poverujem koliko malicioznosti u komentarima. Zena je zabrljala i zbog toga otisla iz vlade, sistem funkcionise. Nisam fan DSS-a, ali ovo je najnormalniji i najposteniji razvoj situacije.

Pedja

pre 19 godina

To sto je g.Kostunica PRIHVATIO OSTAVKU Colicke je dokaz da:
1. Nije smenio izuzetno stetnu osobu na osetljivom polozaju.
2. Nije kritikovao njene odluke.
3. POSTAVIO je takvu osobu za ministra.
I cemu da aplaudiram?

Dragan..

pre 19 godina

Zar stvarno mislite da cemo preko Darvinove teorije (bezbostva) da budemo blizi Evropi... U koliko neverovatnih stvari (teorija evolucije) nevernici moraju da veruju, da bi i dalje ostali nevernici!!!! A sto se tice ministarke, pa trebace jos vremena da bi mnogi razumeli razloge nekih njenih odluka...

aca milosevic

pre 19 godina

Ministarka nije trebalo da daje ostavku.
Darvinova teorija se ne uci u skolama mnogih americkih saveznih drzava. Za nju ima jako malo dokaza.
DSS je podlegao pritiscima raznih vidova komunista. Kod nas dominiraju 2 tipa:
-nacional-komunisti tj. staljinisti, SPS i sl.
-gradjanski komunisti tj. titoisti, GSS i sl.
Jadna Srbija.
Tako ce neko i veronauku da ukine.

milhaus

pre 19 godina

Napokon Kostunica moze da pokaze da postaje razuman, neka namoli Gasu Knezevica da se vrati na mesto ministra prosvete, nadam se da se bar malo urazumio i shvatio da ovako vise ne moze. Gaso vrati se.

Aleksandar Jovicic

pre 19 godina

Mozda ima nade za ovu drzavu... Konacno su ministri poceli da podnose ostavke :) ... Samo jos da vidimo ko je sledeci ministar prosvete... a ako i on pocne sa vracanjem u srednji vek... zna se ... opet cemo da dizemo dreku :)

Milko

pre 19 godina

Jucer sam to najavio u svom komentaru. Drakulic je zaista zatrazio smenu procenjuci da bi mu to pomoglo, a sta ce uraditi Kostunica, videcemo.

bezbožnik

pre 19 godina

Nisam ni mislio da će je smeniti zbog toga što je preuzela ulogu portparola crkve, a kako bi se zaštitila deca koja bi se njenim reformama vratila u srednji vek. Oni hoće da je smene jer šteti rejtingu stranke. A ovakav zahtev ne šteti? Njegovo preosveštenstvo premijer u svetoj arhijerejskoj Vladi verovatno neće biti obavešten ni o Drakulićevom zahtevu i sve će ostati u rukama božjim. Ili Vladike eparhije kapitalno-čačanske Velje!

sasa jokic

pre 19 godina

Ovo je naravno objavljeno nakon konsultacija unutar DSS-a, a verovatno kao velika olaksica za Kostunicu, obzirom da znamo da on tesko donosi odluke, narocito nepopularne. Sada ce imati dobar izgovor (sto nama pragmaticnima nije potrebno, jer je Colicka svojim odlukama pored smene zasluzila i krivicnu i moralnu odgovornost) da je smeni, kao Drakulic trazio, ne smemo da mu ugrozavamo kampanju. I ta stranka sa ovakvim kadrovima predvodi vladu, Djiki se prevrce u grobu!

Nikad zadovoljna

pre 19 godina

E, pa, bilo bi mnogo vise za postovanje da je g.Drakulic obrazlozio svoj zahtev stetnim delovanjem ministarke na srpsku prosvetu umesto slabljenjem rejtinga Demokratske stranke Srbije u vreme lokalnih izbora. No, dobro je i ovo.

DexPex

pre 19 godina

Sta misle ti DSS-ovci? Da su ovde svi naivni i blesavi. Izmislili su citavu pricu, samo da bi ona imala ovakav finale. Prvo se ulizuju Crkvi, vernicima i bibliofilima, toboze istupajuci protiv Darvinove teorije. Potom Drakulic, perjanica slobodoumlja i liberalizma (ko je on uopste?) shvata da se otislo predaleko. Savremeni kandidat za gradonacelnika simulira unutarstranacku demokraticnost, te predlaze premijeru, koji je takodje cudo od demokrate u svakom pogledu, "prociscavanje redova", pred izbore naravno. Egzekucija je izvrsena, pravda demonstrirana, jednu zenu ubise dva Milosa... Poruka je poslata, treba samo da poverujemo. Najvecu tragediju zapravo niko i ne sluti. Zamislite, posto sve u DSS-u vrvi od neobavestenosti, da ex ministraka nije ni bila svesna, ne samo kako su je "ispreskakali" u stranci, za racun nekoga ko na izborima sanse nema, vec i kako je Darvin definitivno bio u pravu.

Ivan M

pre 19 godina

Sada ministarka "prosvete" moze da se posveti Svetosavlju i drugim stvarima u kojima je bila sputana dok je bila ministarka. Treba je sada izloziti Darvinu i zracenju iz kompjutera...

Šiki

pre 19 godina

Svaka čast medijima i javnosti na reakciji. Svaka čast i organizacijama koje su digle svoj glas protiv ovakvog upravljanja obrazovanjem. Ovakav ministar je morao da padne još ranije, ali ni sad nije kasno. Međutim iskopaće ova vlast još takvih i opet ćemo imati problem, zato Vlada mora uskoro pasti inače ode mast u propast.

sale

pre 19 godina

Sjajna pobeda globalista. Doduse, lazima o smrti Darvina, ali to je njihov stil. Naime, Darvin je ostao u 6. razredu, a oziveo i u 8. za svaki slucaj.

Zivkovic

pre 19 godina

Ostavka g-dje Colic je bila neminovna jer je bila i predlozena kao partijski, a ne kao strucni kadar. Znaci da svu krivicu za njen debakl i debakl DSS snosi mandatar Vlade, po pravilu licne odgovrnosti za pogresan izbor. Koliko je to nanelo stete izgledima g.Drakulica da bude izabran ne znam; mislim da nije imao sanse ni ranije jer beogradjani ne vole one koji su se obogatili (umesto da bude obrnuto!) ali da g.Drakulic ima uslova i kapacitete, a izgleda i namere, da razdrma DSS iz hibernacije - to da. Cak mislim da ce se Kostunica provesti u DSS sa Drakulicem kao svojevremeno g.Micunovic sa mladim, dolazecim Djindjicem. Prezime g. Drakulica i njegov sportski, pobednicki mentalitet to obecavaju.

strahota

pre 19 godina

Pa ovo je bilo najlogicnije i svi su ocekivali ostavku jos mnogo pre. Ali se cekalo da se u vrhu DSS o ovome raspravlja. Cak je i Drakulic "uslovio" svoju (finansijsku) podrsku DSS-u ukoliko se ovakvi istupi celnika DSS-a i pojedinih ministara nastave. Da sama Ministarka to nije uradila morao bi premijer da je izbaci iz vlade, ali onda bi se poljulja i sama izvrsna vlast u DSS-u, jer bi se onda napravili klanovi u samom DSS-u. Ocekujemo i jos neke ostavke, na prvom mesto Jocic iz iste stranke, a sve mi se cini da Veljin "zalogaj" sa tri ministarstva nije urodio plodom, ili ce se opet podeliti ili ce i Velja krenuti putem sada vec ex ministarke.

Paja PDJ

pre 19 godina

E neka je otišla! Problem je jedino što nam je toliko unazadila školstvo da će nam biti potrebna dvojica Gaše Kneževića da stvari vrate u normalu i ponovo nas usklade sa svetom. Jedino što je ta žena loše frizure uopšte i uspela bilo je da uništi sve na čemu je njen prethodnik toliko radio. Sada će dotična dama imati dovoljno vremena da vežba krasnopis, staroslovenski i druguje sa Veljom Ilićem ...

Dusan Dragutinovic

pre 19 godina

Gospodin Drakulic je, kako je navedeno u vestima "Zahtev za smenu Ljiljane Čolić obrazložio procenom da je ministarka svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS u vreme lokalnih izbora".
Primecuje li neko da gospodin Drakulic gleda samo interes i ugled DSS-a, koji je narusen, a ne i cinjenicu da ce zbog nastavnog plana i programa sadasnjeg Ministarstva prosvete mnogo dece i omladine snositi veliki gubitak, kada je u pitanju ucenje odredjenog gradiva. Mislim da bi DSS morao da obrati paznju na ovako krupne stvari, a ne na svoj imidz, koji je na kraju najvazniji i o kome gospodin Drakulic sve vreme prica. Sramota.

vlada ns

pre 19 godina

pohvale nezavisnim medijima i strukovnim udruzenjima koji nisu dozvolili da serija APP (ako prodje prodje) dekreta bivse nam ministarke prosvete i sporta prodje kao da se to ne tice svih nas.

Aco Miloradovic

pre 19 godina

Dobila zena novi poso' u Sinodu..
..a i zapostavila je, tokom ministrovanja, ovaj svoj "ngo"- Obraz. Pa se sad malo vraca bazi.
Ne bi me iznenadilo da sad kazu da, iako je Premijer prihvatio "ostavku", isti nije bio obavesten da je ostavku odbio Sveti Petar himself i da ce ova morati da zavrsi svoj (dozivotni)mandat (citaj:misiju)ipak kao ministarka.
Ma, joojjj, sto sam srecan!

Rasa

pre 19 godina

Sada vec bivsa ministarka je imala tu priliku da oseti sta znaci vlast. Shvatila je i kako je blizu bila i kako je lako promeniti svet. Ostavila je sa gorkim ukusom zablude sve one koji su mislili da je vreme direktiva proslo.

Dejan

pre 19 godina

Konacno je neko naseg premijera obavestio o necemu! Sad znamo koliko je potrebno da neki ministar u vladi napravi gluposti da bi ga smenili!

J.Pavlovic

pre 19 godina

Ovo je lepa i ohrabrujuca vest. Ovako se radi u demokratskom drustvu. Glas naroda mora da se postuje i cuje. I ako ckilji, ipak svetli na kraju tunela.

Sale

pre 19 godina

Sada mi je zao jer vise necemo imati dnevnu rubriku "Aktivnosti ministarke prosvete"... al' dobro tu su ovi ostali iz vlade da se pobrinu da "pozabave" ovaj napaceni narod...

papreni

pre 19 godina

Ko visoko leti nisko pada.
I, ako bivsa ministarka cita ove komentare kod kuce neka se dovoljno odmakne od monitora da slučajno ne bi pokvarila vid ili ne daj bože tj. Darvine, oslepila od silnog zračenja monitora.

nenad ns

pre 19 godina

Ovo zaista predstavlja olaksanje. Ne radi se ovde o steti koju je ona napravila svojoj stranci (jos vecu stetu istoj su pravili i Tijanic i Mihailov) vec o steti koju je nanela citavom skolstvu, a pre svega deci. Hvala javnosti Srbije na ostroj reakciji na pogubne poteze bivse ministarke, hvala i Drakulicu. Zaista bi bilo pravo osvezenje da DSS ponudi neke nove mlade i otvorene ljude (kako je to Drakulic najavio u interviju Danasu).

Ivan

pre 19 godina

Ali, najvazniji argument za smenu ministra prosvete je nekakvo snizenje necijeg rejtinga!? A o snizenju ukupnog nivoa obrazovanosti i koeficijenta inteligencije celih generacija ni reci?

Srdjan

pre 19 godina

Još jedna potvrda da ova Vlada radi demokratski i vodi računa o javnom mnenju i stavu gradjana.
Setite te se da je ranije smena ili ostavka ministra bila nezamisliva. Setite se Batića koji se nije slagao sa zvaničnim stavom Vlade o SCG ali mu nije padalo napamet da podnese ostavku ili Mihajlovića kome ni takav propust u radu koji je doveo do ubistva Premijera nije bio razlog za ostavku.

jovan

pre 19 godina

Ako se ne varam, ostavku ministarke trazio je i GSS. Gle ti taj obrt situacije! Drakulic i GSS misle isto! Naravno, iz razlicitih pobuda. Uostalom, ovo je pobeda strucne javnosti i pobeda pritisaka javnog mnjenja. Neka malo... to je dobro za demokratiju...

nsv

pre 19 godina

G-dja ministarka je podnela ostavku, ali je steta ostala. Ostvarila je glavne zadatke svoje misije: ukinula engleski jezik od pocetka skolovanja i drskim dovodjenjem u pitanje Darvinove teorije stavila prst u oko svima koji misle da je Srbiji mesto na Zapadu. Navodni borac za demokratiju, Kostunica uspeva da izdegenerise samu njenu sustinu: forma DA, sustina: NIKADA. Da li i gospodin Kostunica po misljenje odlazi tamo gde je pre njega isao Sloba?

Dragoljub

pre 19 godina

Steta sto Drakulic verovatno nece da prodje u drugi krug. Bila bi to prilika da, zbog propagande a sve nekoliko sati pred izbornu tisinu, jos neki podnesu ostavke...

Dača

pre 19 godina

Pozdravljam ovu odluku ministarke Colic. Znam da je nasledila velike probleme od Gase Knezevica koji nista konkretno nije uradio. Mislim da je imala dobre namere, ali jednostavno nije se snasla. Mislim da bi novi ministar trebao da bude nestranacka licnost i zelim mu puno srece.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ja sam mislio da se zamonasila... Trebalo joj dati otkaz posle nanesene stete. Ako je toliko zatucana ne treba i nasoj deci da nanese stetu!

simoone

pre 19 godina

Djacki rastanak... sve, sve, ali toliku glupost, pa jos ministarka prosvete... sramota me bre gde zivim i kakvi su nam ministri. Ko ju je terao da prica o necemu o cemu nema pojma?

kempes

pre 19 godina

Definitivno je jasno da će DSS konačno otkriti ko je, u stvari, vodio Ministarstvo prosvete i sporta.
To je, za neobaveštene, g-din Radoš Ljušić, "siva eminencija" iz redova DSS-a, budući ministar prosvete.

Herr

pre 19 godina

Da vidimo ovako... Vuk Obradović podneo ostavku zbog optužbe za teško krivično delo, Perišić zbog optužbe za još teže krivično delo, Pravdić i Obren zbog stranačke politike, Novakovića oterao Beba, Kori zato što ni žena za sve ne može da radi BAŠ sve, Veselinov gazio pešake... Majkumu, Čolićka je prvi ministar u Srbiji koji je podneo ostavku zbog pritiska javnosti što nije radila svoj posao kako treba. Što će reći da je ova vlada u Srbiji prva koja sluša glas naroda. Da je Zoran Đinđić smenjivao sve ministre koji su radili loše i davali dubiozne izjave, njegova vlada bi trajala čitave tri nedelje...

Hromi Daba

pre 19 godina

Ex-ministarka, molim vas, ne citajte ove komentare. Prvo, nece vam se nimalo dopasti. Drugo, nigde se ne pominje sv. Sava. Trece, od zracenja ekrana osusice vam se kicma.

Lidija Petrovic

pre 19 godina

Sad ce sigurno da postane ambasadorka pri Vatikanu. Jos bolje bi bilo da postane ambasadorka na Svetoj gori, ali tamo jos uvek nemamo ambasadu. Dace bog, otvorice Kostunica.

tata jednog osnovca

pre 19 godina

U poredjenju sa puzevskom sporoscu DSS-a, ovo je izvedeno nevidjenom brzinom. Mora biti zbog pretnje da ce presahnuti (tesko stecena) finansijska sredstva g. Drakulica. A taj covek koji glumi svetskog biznismena trebalo je da se ljudski, intelektualno i moralno zgrozi nad a) Colickinom izjavom b) mogucnoscu da neko dekretima uprvlja/vlada/presudjuje o krajnje nespornim pitanjima i teorijama. Umesto toga, g. Drakulica je zabrinulo rejting pred izbore. Forma, a ne sutina! I gde to vodi? U nove budalastine i gafove u nove nesrece i ludosti!

maki

pre 19 godina

Napokon se setila da podnese ostavku i to raduje ogromnu vecinu naroda, s tim sto bi i ostatak vlade mogao njenim stopama...bila bi to radosna vest!Njihovo licemerno objasnjenje - kao stetila je ionako ocajno ugledu doticne stranke,a to sto je konstanto za vreme svog mandata urnisala prosvetu i svojim delovanjem vredjala sve obrazovane ljude, to kao i nije tako bitno!? Svi znamo da je ovde odavno sistem vrednosti poremecen, ali ovo je stvarno bilo previse...pa ta zena, uz podrsku svojih kolega iz stranke i vlade, se izgleda jako lepo uzivela u ulogu inkviztora! Najgore od svega je sto se zna da su u toj vladajucoj koaliciji takvi profili ljudi, da ne smem ni da zamislim ko ce biti novi ministar prosvete?! Mozda Ljusic, inace moj sef katedre na istoriji, pa da nam od dece prave male Hitlere! Ako ne iskorenimo uzrok bolesti, ta bolest ce se konstanto pojavljivati...

vesna

pre 19 godina

Grese oni koji likuju! Jos ne znamo ko ce zameniti ovaj slavni lik kontrareformacije! Mozda Ljilja Nedeljkovic! Brrrrrrrrrr! Uostalom, prosveta je spasena, ali je diplomatija u opasnosti. Mada, mozda ima neka zemlja gde se ne govori engleski (jer steti identitetu), gde se ne proucava Darvin i gde se ne koriste kompjuteri... Juce ministarka bese u nasem stanu, a evo je sutra u.... Avganistanu!

miskec

pre 19 godina

Lepo sam pre neki dan rekao da je Gašo Knežević doktor nauka za bivšu ministarku, mada nije potrebno mnogo pa biti bolji od nje. Mada, ovo nije dovoljno, jer će ove njene papazjanije ostaviti traga i na decu i na nastavnike. Drugo, ona će i dalje biti tu dok se ne izabere drugi ministar, verovatno po partijskom ključu. Mada ako dođe drugi iz DSS-a, treba se čuvati, njihove ideje samo Bog razume. Eh, šta nam uradiše propalice, Legija i ostale bitange, kod Đinđića bi ovi bili u ministarstvu, ali samo kao higijeničari.

Pela

pre 19 godina

G.Kostunice, pa zar nisi mogao bar to sam da odlucis? Zar je morala ona da daje ostavku umesto da je smenis? I onako znamo da se duboko slazes sa gluostima koje je radila ali zar bar zbog imidza DSS-a nisi mogao da predjes preko svojih uverenja? ...

Kartmen

pre 19 godina

Sta znaci Drakuliceva izjava da je "ministarka svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS u vreme lokalnih izbora"? Dakle, ministarka je uradila vrlo dobru stvar kada je ukinula predavanja teorije evolucije, ali je to bilo lose shvaceno od nas, glupih i slepih biraca? Ima li dna da zadrzi ove likove koji vladaju, da ne tonemo vise sa njima?!

Nemanja

pre 19 godina

BRAVO ZA VLADU! Odlican dokaz da Srbija ide putem demokratije. Zivimo u zemlji gde pritisak obicnog naroda moze da smeni ministra. Nesto se ne secam da su ministri u Djindjicevoj ili Zivkovicevoj vladi cije su ostavke trazene (Lecic, Mihajlovic, Batic, Micic itd.) podnosili te ostavke zbog pritiska naroda. DS-ovci, gledajte i ucite se demokratiji, vi ste jos uvek predskolski uzrast demokratskog obrazovanja.

Hrabri Aleksa

pre 19 godina

Ostavka sama po sebi nista ne znaci ukoliko se ne poniste sve stetne odluke koje je (bivsa) ministarka donela za vreme svog mandata. Iskreno, nisam optimista, jer je tesko poverovati da je Ljiljana Colic odluke donosila samostalno. Pre ce biti da su najnovije "reforme" skolstva izraz politike i filozofije DSS-a koja je sama po sebi ultrakonzervativna i nazadna. Prosto je nemoguce da iz tog drustva izleti neko ko ce da srbijansko obrazovanje prikljuci najmodernijim evropskim i svetskim tokovima. Znaci, nije problem u licnosti, vec u shvatanju sveta grupe na vlasti koja se zove DSS. Dok se oni ne promene i vrate tamo odakle su dosli, situacija ce ostati ista, a i dalje cemo se sablaznjavati "mudrim" potezima ne samo u prosveti, vec u svim oblastima u kojima ova druzina ima kontrolu.

Boban

pre 19 godina

Pa neka je sa srecom! NE bih da budem apriori kriticar, ali znajuci da riba od glave smrdi, ne bi me nimalo iznenadilo da za novog ministra premijer predlozi Ljusica, Nikolu Milosevica, Amfilohija.... No dobro, videcemo, bitno je da je Colicka usla u istoriju kao nesto jako lose. Bitno za buduca pokolenja.

Demijan

pre 19 godina

Pravo pitanje je u stvari odgovornost Kostunice i DSS-a za ceo ovaj slucaj ili AFERU "ministarka prosvete Ljiljana Colic" jer cilj svake stranke je osvajanje vlasti i da se na vlasti odrzi a to se dobrim delom postize time sto na najbitnija mesta postavljas svoje najbolje ljude koji gradjanima pokazuju ono sto je najbolje od DSS-a ili generalno od stranaka koje su na vlasti i to pogotovo na pozicijama koja su najeksponiranija siroj javnosti - kao sto su Ministarska mesta. Ukoliko je Ljiljana Colic zaista nesto najbolje sto DSS moze da ponudi, pa kakvi li su tek onda ostali anonimusi is DSS-a koji su tu negde u vrhu funkcija ili su po raznim odborima javnih preduzeca a koje mi gradjani ne vidimo jer nisu medijski eksponirani? Kakve li su tek oni onda stetocine? ...

aca

pre 19 godina

Neverovatno! Koliko negativnih komentara na vest da je Kostunica prihvatio ostavku! A kakvi bi komentari bili da nije!? Stvarno da se covek zapita da li on moze ista da uradi da ljudi (i to isti) ne prokomentarisu negativno!

ligier

pre 19 godina

Mislim da je ovo iznudjen potez premijera Kostunice, koji nece doprineti boljem rezultatu DSS na lokalnim izborima. Bice vrlo interesantno videti kako ce vlada pronaci vecinu za izbor dva nova ministra i da li je ova vlada krenula da se sama urusava kao prethodna?
Kao sto rece neki od mojih predhodnika nista jos nije gotovo jer ne znamo ko ce biti predlozen za naslednika. Definitivno nemamo srece sa ministrima prosvete jer osim g.-dina Knezevica koji nije bio los ali je isto pravio gluposti, svi ostali su bili potpuna katastrofa.

Braca

pre 19 godina

Bivša ministarka je počinila poprilično štete za svoga "ministrovanja", pa bi shodno tome trebalo da snosi malo teže posledice od gubitka ministarske fotelje. Gde ih samo pronalaze? Ona će i dalje ostati profesor i predavaće mladim ljudima željnim znanja!?

zuki,Toronto

pre 19 godina

...Razlog sto je smenjuju je taj sto je gospodja ministarka "svojim potezima doprinela slabljenju rejtinga DSS" a ne zbog stete sto je nanela skolstvu?!

Uros

pre 19 godina

Mislim da je to pravi potez premijera Kostunice i da je time pokazao da ova Vlada ceni i postuje rad, ali da se ne ustrucava da kazni nerad, ne cekajuci da ministar nekog ubije ili osnuje firmu u svom resoru!

Mashinovodja

pre 19 godina

Ovo je jako dobro, jer nažalost, na ovim prostorima nije bilo uobičajeno da državni činovnik ode sa položaja kad baš prekardaši razumnu količinu količinu gluposti za jednog čoveka. Ne sviđa mi se navedeni razlog, "pad rejtinga DSS-a", mada je potpuno opravdan. Ipak, više bih voleo da su naveli nešto u smislu "debilne odluke i nesposobnost", ali za decu je bolje i to, samo da je više nema.
Naravno, ako umesto Ljilje uskoči neka DSS-ova perjanica istog, ili još goreg mentalnog sklopa, tipa Radoš Ljušić ili Nikola Milošević, onda smo džaba krečili.
Na kraju, zamolio bih, "ode Ljilja, neka se pripremi Velja".

Milko ponovo

pre 19 godina

Dakle, naterali su je na ostavku, ali iz razloga sto se Drakulic bezrazlozno nada ulasku u drugi krug. Ta ostavka je takticke a ne principijelne prirode. Ona kazuje jos nesto. Ministarka je lojalna stranci i tako reaguje. Kao sto je poslusno dala ostavku, tako je poslusno provodila politiku stranke u svom ministarstvu. Dakle, sve gluposti koje je pocinila u stvari su gluposti DSS-a. A drugog ministra ne moraju ni birati. Nema ni ministra privrede, pa ko to primecuje. Sa DSS-ovim ministrima je bilo problema tek onda kada bi se videlo da nesto rade. Cim nesto probaju uraditi, eto afere. Zato im treba pomoci da lepo svi odu, pa da biramo novu vladu, sto prije to bolje.

Nemanja

pre 19 godina

Leeepooo... Konacno, za promenu, malo odgovornog ponasanja prema drzavi. ... U prethodnoj vladi ministri mnisu podnosili ostavke kada su njihovi dzipovi gazili ljude po BGu, kada su provaljivani u sumnjivim tenderima (npr. kupovina Veterinarskog insituta)... Tada su ostanci na funkciji pravdani visim ciljevima i nije bilo ni upola buke kao sada oko ovde nesrecnice koja, eto, ode.

Dragutin

pre 19 godina

Velikom srecom, pre nego sto oni stignu da izglasaju Radosa Ljusica i pre nego sto se dogovore kako da potplate SPS, pre toga ce pasti Vlada.

Andjelka

pre 19 godina

Odavno nisam procitala dobru vest, a da je ovog dela Balkana. Yeesss! Mada, cudi me da ostavku nisu obrazlozili vrlo negativnim uticajem na reforme skolstva i na decu, a ne na DSS. Ili je ipak "partija iznad svega"?!

GuC

pre 19 godina

Ovo ja vama pišem na pergamnentu, nemam kompjuter i ozračena sam. A to znam jer imam gajgerov brojač u džepu. E da nema imunitet pa da vidimo: nenadležno donošenje odluka o rektoru, nastavnom planu = zloupotreba službenog položaja = 3 godine? A?! Meni lepo zvuči, za slučaj da onaj što je zabranio kobasicijadu dodje umesto nje.

Magla

pre 19 godina

Zastrasuje me cinjenica da je ona dala ostavku, a da nije smenjena (ili zvanicno ostavka zatrazena). Iako sam verovao u DSS, vise nemam cak ni simpatije za njih, jer su njihovi 'aktuelni' kadrovi kao zombiji. Bilo kakva nova (mladja) struja je marginalizovana, i samo elita iz stranke ima uticaja. Gospodin Ristivojevic (kojeg postujem i cenim) je bio sef poslanicke grupe DSS-a, ali je i njemu na kraju svega bilo dosta. Mediji su malo paznje poklonili njegovom odlasku sa te funkcije, kao i 'rotaciji' nekih poslanika DSS-a u parlamentu. A bas te ljude je DSS trebao, a ne da stranku i drzavu vode likovi iz 15. veka. E, doslo je vreme zetve, pa ce DSS da zanje ono sto je posejao... Za DSS cu ponovo glasati kada vise u njoj ne bude bilo NIKOGA od "matoraca" iz trenutne garniture. Sada na izbore ne izlazim da bih glasao protiv radikala; sada izlazim da bih glasao protiv radikala i DSS-a.

Nemanja mozga

pre 19 godina

... Ovo je dokaz da Srbija ne zna gde ide. Od obijanja trafika do ministra, od "postenog" coveka do Legije, od Boga do Darvina, od autiste do premijera, od Cacanskog djilkosa do ministra kapitalca, od finansijera stranke do gradonacelnika, od (zeninog) pisanja ustava do (ne)saradnje sa Hagom, od "dajem rec", do "ne znam sta da radim", od imanja velikih ideja do nemanja znanja kako to uraditi ... E pa ja se nesto ne secam ovakvih @&%#&*@ u Vladi dr. Djindjica!

Rus

pre 19 godina

Hvala bogu! Jos samo da ukinu ocenjivanje u drugom razredu, uvedu engleski i racunare, pa je jedina steta koju je nanela u povecanoj potrosnji bensedina. Valjda ce i predsednik da sledi njen primer.

ona koja je daleko

pre 19 godina

Ovo je nesto najbolje sto sam od jutros cula. Svaka cast gospodji Ljiljani sto je donela takvu odluku tj. ne vidi sebe u novom sistemu skolstva. Postujem...

Milan Negotin

pre 19 godina

Dragi moji prijatelji, danas je na trecem kanalu RTS-a gostovao prof. Marko Mladenovic i ustvrdio da ce Srbi za 25 godina biti manjina u Srbiji, za 50 godina cemo ziveti kao sada na Kosovu u enklavama a za 100 godina nas nece ni biti. Mislite li da imamo vremena da se igramo sa mlakonjama i pravdamo ovako glupave poteze. Nemamo mi buducnosti ako brzo ne budemo radili. A sto se tice Ljusica, nece on biti strasan, muka ce biti ako ministar bude otac Filaret!?

Bruka

pre 19 godina

Jedini logican potez da se pomeri posle niza gluposti koje je napravila. Jedino podrzavam da deca nemaju uopste predmet kompjuteri od prvog razreda ali ne zbog onakvog objasnjenja ministarke vec iz drugih razloga.

ana

pre 19 godina

Samo, sta ce sada biti sa studentima Filoloskog fakulteta, jedva su se bili ratosiljali profesorke koja uopset ne govori turski, a predaje osmanski na katedri za turski. Kad dodju Turci u posetu, prica na engleskom, a vec godinama daje pogresne prevode studentima i diktira napamet naucena predavanja. Kako se u DSS-u nisu raspitali na vreme ko je zena koju postavljaju na mesto ministra, pa njoj se ceo Filoloski fakultet smeje ...

Dundara

pre 19 godina

Ne treba se unapred radovati ovoj vesti, jer i sami mozete pretpostaviti kakva joj zamena sledi. Ustranili su i Mihajlova pa propast zemlje nije zaustavljena. Ovo ce jedino imati smisla ako DSS podnese kolektivnu ostavku i sebe izbrise sa liste pozenljih pojava u drustvenom zivotu Srbije. A taktika kojom pokusavaju da zadrze autoritet je najprimitivniji osvetnicko-interesni pristup vladavini i nadmoci nad gradjanstvom. Oni cak nisu ni svesni da nas nece moci zavesti tako sto ce vredjati sposobnosti naroda da rasudjuje. A hoce li ove "patriote" odgovarati za izgubljeno nam vreme, to ce se tek ustanoviti.

Milos

pre 19 godina

DSS je jos jednom dokazao da je demokratija prvo pravilo svake vlade. Ovako hrabar potez pred izbore može da uradi samo stranka kojoj je do vlasti stalo toliko, koliko je potrebno da svom narodu pruži bolji život.

aqualung

pre 19 godina

Jao ljudi, pa sta treba Kostunica da uradi da bi prijatno iznenadio vas?! Dok, sta god Bogdanovic kaze, svi mu tapsu.
Propadamo!

nesa - uporni

pre 19 godina

Ha, sigurno joj se javio Darvin i rekao de ce je retorgradnom evolucijom preobratiti u kokos ako ne podnese ostavku. Ocekujem da se Darvin javi i ostalim clanovima Vlade...

Gradjanin Dejan

pre 19 godina

Osoba koja je svoja licna ubedjenja bez ikakve tolerancije naumila da nametne generacijama, morala je da ode. To je tek prvi, manje bitan deo price. Bitniji deo price je da treba ostati na oprezu sto se tice licnosti novog ministra, jer cesto jedan fanatik nosi drugog pod skutima. Mislim da je jezgro DSS-a je klerikalna stranka. Cast pragmaticnim izuzecima kakav je g.Drakulic.

Cile Delija

pre 19 godina

Pa nemojte da krivite gospodina Kostunicu sto od monahinje nije trazio ranije ostavku. Covek je bio NEOBAVESTEN. Samo se nadam da ce ga narod obavestiti da je doslo vreme da ide da neko drugi vodi vladu.

Maja

pre 19 godina

Konacno dobra vest! Nije g-dja Ministarka najgora od dosadasnjih ministara, ona je samo "uspesno" nastavila negativan niz. Cinilo se da posle katastrofe koju je napravio g. Gasa nista gore ne moze da snadjenase napaceno skolstvo, ali eto, g-dja Ministarka se potrudila da nas demantuje. I ko zna dokle bi to trajalo da konacno nismo dobili vladu u kojoj pod pritiskom javnosti IPAK dolazi do smena. Setimo se samo ministara uhvacenih u spijunazi sopstvene zemlje, uhvacenih da finansiraju samo predstave u kojima i sami glume, pobeglih sa mesta nesrece koju su izazvali, onih koji javno kazu da vode svoju politiku mimo vlade koju predstavljaju i milion slicnih primera do najdrasticnijeg ex ministra policije - nikom nije palo na pamet da milom, makar ponudi, ako ne i podnese ostavku, a i pod pritiskom su ih vala jedva davali. Neki, naravno, ni tada. Zato sam zahvalna gosp. Kostunici koji je prevazisao sebe, uradio nesto sto je njemu sigurno tesko palo, ali ipak je pokazao da su ministri smenjivi, vlast prolazna. Samo od njega je i moglo da se ocekuje tako nesto, kao sto ce i verovatno biti jedini u istoriji ove zemlje koji ce umeti da ode dostojanstveno sa vlasti, kad to bude potrebno. Hvala i g-dji Ministarki sto nas je uveseljavala prethodnih dana, ali srecom komedija je zavrsena.

Bane

pre 19 godina

Prerano se radujete! Za novog ministra je viden dekan Matematičkog fakulteta, inače dobar prijatelj Mire Marković. Plakaćemo mi za Čolićkom još!

opijum

pre 19 godina

Pa sta bi uopste g.Kostunica imao da zameri svojoj ministarki. Sve je to ista - da upotrebim najblazi izraz - ekipa. Sve to treba razjuriti i saterati tamo gde pripada - na njivu i u crkve. Tamo im ne treba ni engleski, ni Darvin ni kompjuteri. Koji mrakovi!

Sava

pre 19 godina

Ministri ove disonantne vlade pomazu opstem haoticnom (ne)vidjenju Srbije u svetu. A svi mi znamo kako nam je vazno da lepo izgledamo u svetu. Taj prokleti sindrom koji nas kao mali narod vuce u prokletstvo jednog jedinog pitanja "a kako nas tamo u Americi/Kanadi/Australiji/Zapadnoj Evropi vide drugi?"
E pa dragi moji Srbi, odgovor je kratak i bolan "ne vide nas uopste". A zbog ove Vlade cak i ako nas ovlas pogledaju brzo skrecu pogled na neke interesantnije "pejsaze". Zato pamet u glavu i birajte ljude koji na izborima cine stvari za vas, a ne kako ce neko da vas vidi u svetu.

Nik

pre 19 godina

Cini mi se da je stvar u DSS-u a ne u vladi DOS-a (prvoj demokratskoj pose 60 godina) - bese tamo i onaj Obren Joksimovic - cvecka ko i ova Ljiljana, koji je isto smenjen. Oni stalno proizvode takve likove, mora biti da je lift iz kog je ta stranka izasla prilicno veliki.

Uros

pre 19 godina

Ljudi, krenulo je! Ljiljana je dala ostavku, pa jos i ministar privrede! Ne bojte se, sad ce jedan po jedan da odu, a onda ce doci nove, mlade snage koje su bile zaustavljene i prekinute da urade ono sto se ovde mora uraditi... I jos samo nesto: Gaso Knezevic jeste doktor nauka i profesor na Pravnom fakultetu. Tek da se zna.

Ministar

pre 19 godina

Ja sam, ustvari, tek sada postao svestan u kakvoj mi zemlji zivimo. Naime, nas je cenjeni premijer toliko tolerantan i dobrodusan, a narocito vaspitan covek, da nema srca da ikoga otpusti, razresi, najuri ili kako vec hocete. Od danas pocinjem da ulazem napore da postanem neki ministar u vladi, dok je Kostunica jos na njenom celu, jer to je mesto gde si zasticeniji od polarnog medveda. Mozes da radis sta hoces, da prekrajas zakone kako ti se cefne i na koliko dana to odlucis, nema nista da se sekiras za svoje mesto, a ako bas odlucis da odes jer ti je dosadno, ishvalice te ili se bar potruditi da te ne muci griza savesti tako sto ce izjaviti da si ustvari radio posteno i savesno.
Lud zbunjenog ili nesto drugo?

acafaca

pre 19 godina

Najzad!!! Koliko treba da čekamo da nepopularni ministri odu! Koliko smo samo čekali da onaj bivši ministar, ciji je auto ubio mladu devojku na semaforu, da ostavku... sramota! Treba i da im se sudi!

CALEXICO

pre 19 godina

Koliko je Kostunica nahvalio ministarku prosvete, covek mora se upita: Pa zasto je ona uopste podnela ostavku, kad je tako dobro radila?

Rasa

pre 19 godina

Otisla je ministarka, ali ce je zamenjivati, do imenovanja novog ministra, gospodin Brdar, koji je tvrdio da ucenje stranog jezika od prvog razreda nije nas strateski interes. Dakle, Colicka je samo malo vise nespretna od Brdara, a kontinuitet povratka obrazovanja u period pre Dositeja, ostaje.

ljiljana simovic

pre 19 godina

Nasa sadasnja Vlada je toliko konfuzna, kukavicka.. da me prosto obuzima neka sramota od njihovog javnog nastupa. Za mene vise vredi ova nasmejana Djindjiceva slika, sto mi stoji kraj racunara i njegove reci: "Ako neki misle...", nego svo njihovo mucanje i stenjanje. Dragi moji istomisljenici, skupite snagu, stegnite srce i, strpljivo i hrabro, uzmimo ono sto nam pripada.

pedagog

pre 19 godina

Kaze: "Ja bih zaista voleo da mnogi drugi, koji su skloni kritikama, postupe na taj način." Izgleda ne shvata da je tim recima i sam sebi nacrtao put za izlaz. Narod ne ocekuje nista manje. Kada cemo moci da ocekujemo njegov "gest odgovornosti"?

jovan

pre 19 godina

Farsa! Ministarka je smenjena da bi se postavio neko rigidniji. Gotovo da mi je žao žene, ispala je poput onih koje šibicari opelješe. Pogledajte njen Kolegijum, njen Savet ministra. Biraće sada između Lipkovskog i Ljušića, ako ih SPS ne 'usmeri' i postave Vučelu. Posle lošeg, uvek dolazi gore!

ponovo mlad

pre 19 godina

Rados Ljusic novi ministar? Totalno super. Jos kad bi negde ugurali Kostu Cavoskog i Obrena, pa da ponovo osetim onu buntovnicku zar u grudima..

Pedja

pre 19 godina

Samo opusteno. Ne razumem likove koji nju zale. Ej, pa to je samo njena procena da ce joj biti bolje, kao i njenoj porodici, ako bude ambasador u nekoj zemlji, odskoluje decu sredi sve i teraj dalje.
E, deco, deco.... zar ne vidite sta se desava?!

boba

pre 19 godina

1.Za premijera, da nam ne bude neobavesten: zakon je postojao i to veoma moderan, Nacionalni prosvetni savet nije formiran i kasni 45 dana sto je protiv ovog novog retrozakona, strajkova nije bilo ni na pocetku prethodne dve godine
2.Medijima hvala, mnogo su pomogli
3.Ona ode, ali kompletna njena ekipa je ostala
4.Tek kad se u Sluzbenom glasniku RS-prosvetni glasnik pojavi povratak teorije evolucije i nastavnici sa B2 ostanu na poslu i "Od igracke do racunara" bude na spisku predmeta, mozemo se malcice opustiti
5.Za gospodina Gasu Knezevica dovoljno je i to sto, kad je onaj iz Haga postao profesor na pravnom, imao hrabrosti da ode sa istog

vladimir

pre 19 godina

Mislim da je postpetooktobarski polet, uz sve dobro sto je nosio sa sobom, uticao i na to da se kriticko razmisljanje medju ljudima prilicno zanemari (kritika = vestina procenjivanja!). Javno mnjenje je olako prelazilo preko stvari o kojima cesto zna malo ili ni toliko. Potez ministarke je, uprkos svemu, korektan. Gresilo se, jasno je, narocito u recitovanju (skolsko doba, ha ha). Ali verujem da se tamo i dalje neko kida po celi dan da stvari dodju na svoje i to treba postovati. Glave gore!