Sreda, 10.10.2018.

17:07

"Za mene je Kosovo država, ako Dodik krene s blokadama..."

Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je za <a href="https://www.dw.com/sr/za-mene-je-kosovo-nezavisna-dr%C5%BEava/a-45831444" class="text-link" target= "_blank">Dojče vele</a> da je za njega Kosovo nezavisna država.

Izvor: Dojèe vele

"Za mene je Kosovo država, ako Dodik krene s blokadama..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

a sme li ovaj u dolinu Neretve ili šeta samo oko Miljacke?
javite nam Vi iz doline Neretve pa da znamo kako da gledamo na njega!

Fajt

pre 5 godina

Kakav salabajzer. Treba ga potpuno ignorisati kao da ne postoji, a to bi trebalo da urade i Hrvati u Hercegovini. Treba pokazati ovim uzurpatorima u Sarajevu kako izgleda kad ih stavimo na led.

nenad rs

pre 5 godina

Zbog takvih kao ti Bosanac, BiH je samo ljuštura, a te urbane legende o padu ovog ili onog grada okači mačku o rep, bilo je kako su Ameri htjeli a tako je i sada.

"nacija" nastala na stokholmskom sindromu. nevidjeno na svetu

pre 5 godina

@Bosanac

Vidi ti "junacine internetske".... "da nas nisu zaustavili"... Hahahahahaa. Kakvih sve bolida ima na internetu. Idi sredi te bubuljice pa da smuvas vec nesto. I o kakvim cinjenicama ti pricas? Srbija je medjunarodno priznata drzava, prema R1244, prema nalazima Badinterove komisije, na osnovu Helsinskog akta o nepovredivosti granica, pa cak i prema Ustavu bivse Jugoslavije Kosovo je autonomna oblast u okviru Srbije. Republika Srpska ima vise elemenata samostalnosti i medjunarodnog legaliteta nego ta samoproglasena albanska paradrzava na Kosovu. Ali nema veze, samo vi "priznajete kosovo", ima da vas se vrati kao bumerang.

Zoki

pre 5 godina

@Bosanac, koga su zaustavili, HV/HVO ili tzv. Armiju BiH? Samo su pustili VRS da leti 24 sata i pokazali vam kako bi borba izgledala kada protivnicima nisu svezane ruke.

Jeremija

pre 5 godina

Ovako to govore "pravi" Hrvati (i Hrvatice):

Kolinda Grabar-Kitarović: "Po meni je Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovjesti i tko je Srbin po nacionalnosti. On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina".

Eto, sve je predsjednica lijepo "objasnila". Analogno u Srbiji: "Po meni je Srbin i onaj tko je katoličke vjeroispovjesti i tko je Hrvat po nacionalnosti. On je ipak Srbin u smislu srpskog državljanina". I u BiH: "Po meni je Bosanac i Hercegovac i onaj tko je katoličke/pravoslavne/islamske vjeroispovjesti i tko je Hrvat/Srbin/Bošnjak po nacionalnosti. On je ipak Bosanac i Hercegovac u smislu bosanskohercegovačkog državljanina".

tadej

pre 5 godina

Ovo je ključan detalj i bilo bi dobro da ga građani Srbije nauče, ako žele, iskreno sumnjam da žele..

"Objasnio je i da po Ustavu BiH ne postoje predstavnici naroda u Predsedništvu BiH. Po našem Ustavu postoje pripadnici naroda u Predsedništvu BiH. Dakle nema takvog legitimiteta. Legitimitet se po našem Ustavu ne izvodi iz naroda kao kolektiviteta nego se izvodi iz građana. Dakle ta priča o legitimitetu je potpuno besmislena."

Još da napomenem da je u prošli saziv predsjeništva BiH ušao Mladen Ivanić ALI ali uz pomoć bošnjačkih glasova. Pozdrav svima.
(Bossanac, 10. oktobar 2018 18:35)

Meni se čini da ćeš uskoro i ti i tebi slični koji izabraste ovog klovna da naučite kada vam Hrvati blokiraju uspostavu vlasti kroz Dom naroda, da se legitimitet u Bosni po ustavu i zakonu ipak izvlači iz naroda.

Xpbat

pre 5 godina

Sada sam se šokirao. Baš sam mislio da će neki Hrvat drugačije da misli.
(Marko, 10. oktobar 2018 17:57) #

Komsic nije Hrvat. Bio je u Armiji BiH (ne u HVO) i odlikovan je od strane muslimana. Izabran je od strane njih i ne predstavlja bosanske Hrvate ni po čemu pa ni po tom mišljenju.

Bosanac

pre 5 godina

A za mene licno Bosna nije drzava, a Republika Srpska jeste... Eto licno!!!
(dragan, 10. oktobar 2018 19:29)Halo mučeniče, čovijek barata činjenicama a to što se nekome ne sviđa, to je njegov problem....BiH je međunarodno priznata država i članica UN, rs je entitet te države i budite sretni što nas zaustaviše 95-te pred Banjalukom, ne bi ni njega bilo a najvjerovatnije ni dosta vas koji se busate u prsa...Spustite se na zemlju...

zab

pre 5 godina

Prijatelju moj, nema tih granica koje su nepromenljive, bez obzira koja ih je komisija ili mirovna konferencija utvrdila. Ne da nisu promenljive, nego naprotiv, stalno se menjaju. Kupi neki udžbenik iz istorije, ako ne veruješ.

ko od dupeta živi taj na kraju sa apsu plaća

pre 5 godina

Ono kada nema sopstvenu biračku bazu pa podtura gu*icu misleći da će neko da mu da nešto za nju.

слобода

pre 5 godina

Па наши властодршци да имају између ногу оно што сваки мушкарац има као прво би поништили ту бадинтерову комисију јер је направљена по титоистичким границама а та банана држава од босне за коју се овај као залаже не би никад била оволика и у оваквим границама а такође и данашња велика НДХ са 3 хиљаде километара мора којој јој по богу и закону не припадају а са не говорим о осталим српским земљама,лика,далмација,Славонија барања западни срем....

e moj druze zagrebacki

pre 5 godina

e to je ono kad su lse igrali pravljenja drzave pa napravili bosnu i makedoniju.ne ide to tako ajde nesto da napravimo pa sta bude

tanja

pre 5 godina

Draga BH srecno! Prvi put čujem, malopre na N1, čoveka koji govori razložno I pametno. Njegova pobeda govori da je mnogima dosta "prebrojavanja krvnih zrnaca". Bilo bi dobro kada bi se I ostali pribrali I počeli da gledaju gde, od čega I kako žive. A sve vas kojima je važno šta je komšija po nacionalnosti ili veroispovesti - sram da vas bude! Gurate pošten svet u mračna vremena srednjeg veka! Dokle?

Komša

pre 5 godina

@Bossanac
Tačno.Valja ovo ozbiljno shvatiti. Malo je falilo da Bakir ima sva tri predstavnika. Ovo što su uradili Hrvatima je očigledan primer majorizacije i pokazatelj kako bi mi prošli da nema Srpske. Sramota je sa Hrvati nemaju svog predstavnika. Bolje da ih zastupa Dodik nego ovaj unitarista.

braco

pre 5 godina

bitno je da srbi sve vide protiv sebe...
hrvati takodje...
bosnjaci takodje...
sve u svemu smo jedna velika zaostala gurema koja se jos uvek moze nahajcati na najprimitivniji nacin...

miki

pre 5 godina

Tako je brate Komsicu!
Dodi samo treba pucati kontru odmah od starta, kao sto radi i on.
Jos dok presuda Mladicu i Karadzicu za genocid u Hagu postane pravosnazna, tek ces onda Dodi moc da radis sa hoces!

Bice Dodo manji od makovog zrna, bice najveci Bošnjak u BiH!

misanemac

pre 5 godina

ovaj cough cough ..ronja je pupet-kadar, nit su ga izabrali hrvati nit zastupa bošnjake.. zapadnjačka marioneta. zato i priča kako zapad naredi..

DRAGAN

pre 5 godina

Ako ovaj zastupa hrvate u BiH, ne pise im se dobro. Ovaj je naprosto zalutao, a Dodik nema sta da trazi u Sarajevo za pomoc RS. Narod je jos jednom izigran i prevaren. Nikada tu nema dogovora.

ökjhg

pre 5 godina

I Republika Srpska je drzava po istom arsinu.Od hrvatskog clana koji zastupa bosnjacke interese nismo nista drugo ni ocekivali,ali tisina i ignorisanje nacina na koji je izabran za predstavnika Hrvata od strane zapadnih zemalja,e tu se krije prava poruka Srbima.Dakli sve je dozvoljeno ako je protiv Srba i tu se nije bas nista promenilo od devedesetih do danas.

Jankovic

pre 5 godina

Gospodin Dodik,moze da blokira priznanje kosova...???!!!!Ali ovo sa NATO-paktom....?????!!!!!nemoze????!!!!!Komsicu,komsijo,kosmarska....????!!!!!Alal ti...........,decki,ta netko mora izgubit....????!!!!ne?!(kod nas u kraju rekose:NEZ’A “DI BIJE!

VS

pre 5 godina

Od ovog covjeka apsolutno nikakve koristi nece biti, samo ce nam zakomplikovati zivot s Peljescem pa cemo opet ostati bez mosta na Savi kod Gradiske. To sto je za njega Kosovo nezavisno, isto je kako da je neko to od nas rekao, nista se tu ne pitamo.

eureka

pre 5 godina

Ako oni ne postuju teritorijalni integritet Srbije..zasto bi mi njihov?
(milan, 10. oktobar 2018 19:20)

pročitaj članak do kraja, ti i svi drugi koji napadate Komšića

Sajke

pre 5 godina

Kakav car, kada je u pitanju celovitost BIH, onda postoji potvrda Badinterove komisije, a kada je u pitanju Srbija, onda je za njega Kosovo nezavisna država. Dvostruki aršini na sve strane.

Obicni Srbin

pre 5 godina

Do k je Srba ,Bosna nikada nece postati clanica fasisticke organizacije NATO.To zna svaki prosjecan gradjanin,samo ova BUDALA jos nezna.P.S. Znam da ovo necete objaviti jer ste govna ko i on. To je Vasa DEMOKRATIJA.

Bossanac

pre 5 godina

Ovo je ključan detalj i bilo bi dobro da ga građani Srbije nauče, ako žele, iskreno sumnjam da žele..

"Objasnio je i da po Ustavu BiH ne postoje predstavnici naroda u Predsedništvu BiH. Po našem Ustavu postoje pripadnici naroda u Predsedništvu BiH. Dakle nema takvog legitimiteta. Legitimitet se po našem Ustavu ne izvodi iz naroda kao kolektiviteta nego se izvodi iz građana. Dakle ta priča o legitimitetu je potpuno besmislena."

Još da napomenem da je u prošli saziv predsjeništva BiH ušao Mladen Ivanić ALI ali uz pomoć bošnjačkih glasova. Pozdrav svima.

sempervivum

pre 5 godina

Ето, као што је за овог Косово држава, тако је и за Додика Република Српска држава...

igor

pre 5 godina

I za nas je Republika Srpska nezavisna država i nadam se da će Federacija razumeti nas stav i prihvatiti to stanje stvari kao definitivno i nepovratno.

Невен

pre 5 godina

Прави лидер босне! Али нема човек с ким да ради, ова двојица скроз некооперативни... Једино решење Жељко је отцепљење! Распиши референдум у централној босни за отцепљење од Српске и прави своју државу! Кад може Крим, може и средњебосански кантон...

yugosvaba

pre 5 godina

na izboru ovog covjeka se oslikava citava tragikomedija u bivsoj SFRJ. Njega su, kao sto svi znaju izabrali u ime Hrvata drugi narodi, prije svega Bosnjaci iz Federacije. Nije da mi je zao, jer Hrvati su igrali u BiH izmedju Srba i Bosnjaka, pa sta im odgovara u odredjenom momentu(kao Tito izmedju SSSR i USA), pa im sad dosao racun na naplatu. A ovaj gospodin moze pricat sta hoce, to ne pije vode..

Igor

pre 5 godina

Па ко ће други да призна лажну државу него лажни хрватски члан председништва БиХ?

Sajke

pre 5 godina

Kakav car, kada je u pitanju celovitost BIH, onda postoji potvrda Badinterove komisije, a kada je u pitanju Srbija, onda je za njega Kosovo nezavisna država. Dvostruki aršini na sve strane.

ökjhg

pre 5 godina

I Republika Srpska je drzava po istom arsinu.Od hrvatskog clana koji zastupa bosnjacke interese nismo nista drugo ni ocekivali,ali tisina i ignorisanje nacina na koji je izabran za predstavnika Hrvata od strane zapadnih zemalja,e tu se krije prava poruka Srbima.Dakli sve je dozvoljeno ako je protiv Srba i tu se nije bas nista promenilo od devedesetih do danas.

yugosvaba

pre 5 godina

na izboru ovog covjeka se oslikava citava tragikomedija u bivsoj SFRJ. Njega su, kao sto svi znaju izabrali u ime Hrvata drugi narodi, prije svega Bosnjaci iz Federacije. Nije da mi je zao, jer Hrvati su igrali u BiH izmedju Srba i Bosnjaka, pa sta im odgovara u odredjenom momentu(kao Tito izmedju SSSR i USA), pa im sad dosao racun na naplatu. A ovaj gospodin moze pricat sta hoce, to ne pije vode..

Obicni Srbin

pre 5 godina

Do k je Srba ,Bosna nikada nece postati clanica fasisticke organizacije NATO.To zna svaki prosjecan gradjanin,samo ova BUDALA jos nezna.P.S. Znam da ovo necete objaviti jer ste govna ko i on. To je Vasa DEMOKRATIJA.

Igor

pre 5 godina

Па ко ће други да призна лажну државу него лажни хрватски члан председништва БиХ?

sempervivum

pre 5 godina

Ето, као што је за овог Косово држава, тако је и за Додика Република Српска држава...

igor

pre 5 godina

I za nas je Republika Srpska nezavisna država i nadam se da će Federacija razumeti nas stav i prihvatiti to stanje stvari kao definitivno i nepovratno.

Невен

pre 5 godina

Прави лидер босне! Али нема човек с ким да ради, ова двојица скроз некооперативни... Једино решење Жељко је отцепљење! Распиши референдум у централној босни за отцепљење од Српске и прави своју државу! Кад може Крим, може и средњебосански кантон...

Komša

pre 5 godina

@Bossanac
Tačno.Valja ovo ozbiljno shvatiti. Malo je falilo da Bakir ima sva tri predstavnika. Ovo što su uradili Hrvatima je očigledan primer majorizacije i pokazatelj kako bi mi prošli da nema Srpske. Sramota je sa Hrvati nemaju svog predstavnika. Bolje da ih zastupa Dodik nego ovaj unitarista.

ko od dupeta živi taj na kraju sa apsu plaća

pre 5 godina

Ono kada nema sopstvenu biračku bazu pa podtura gu*icu misleći da će neko da mu da nešto za nju.

misanemac

pre 5 godina

ovaj cough cough ..ronja je pupet-kadar, nit su ga izabrali hrvati nit zastupa bošnjake.. zapadnjačka marioneta. zato i priča kako zapad naredi..

Bossanac

pre 5 godina

Ovo je ključan detalj i bilo bi dobro da ga građani Srbije nauče, ako žele, iskreno sumnjam da žele..

"Objasnio je i da po Ustavu BiH ne postoje predstavnici naroda u Predsedništvu BiH. Po našem Ustavu postoje pripadnici naroda u Predsedništvu BiH. Dakle nema takvog legitimiteta. Legitimitet se po našem Ustavu ne izvodi iz naroda kao kolektiviteta nego se izvodi iz građana. Dakle ta priča o legitimitetu je potpuno besmislena."

Još da napomenem da je u prošli saziv predsjeništva BiH ušao Mladen Ivanić ALI ali uz pomoć bošnjačkih glasova. Pozdrav svima.

DRAGAN

pre 5 godina

Ako ovaj zastupa hrvate u BiH, ne pise im se dobro. Ovaj je naprosto zalutao, a Dodik nema sta da trazi u Sarajevo za pomoc RS. Narod je jos jednom izigran i prevaren. Nikada tu nema dogovora.

tanja

pre 5 godina

Draga BH srecno! Prvi put čujem, malopre na N1, čoveka koji govori razložno I pametno. Njegova pobeda govori da je mnogima dosta "prebrojavanja krvnih zrnaca". Bilo bi dobro kada bi se I ostali pribrali I počeli da gledaju gde, od čega I kako žive. A sve vas kojima je važno šta je komšija po nacionalnosti ili veroispovesti - sram da vas bude! Gurate pošten svet u mračna vremena srednjeg veka! Dokle?

VS

pre 5 godina

Od ovog covjeka apsolutno nikakve koristi nece biti, samo ce nam zakomplikovati zivot s Peljescem pa cemo opet ostati bez mosta na Savi kod Gradiske. To sto je za njega Kosovo nezavisno, isto je kako da je neko to od nas rekao, nista se tu ne pitamo.

Xpbat

pre 5 godina

Sada sam se šokirao. Baš sam mislio da će neki Hrvat drugačije da misli.
(Marko, 10. oktobar 2018 17:57) #

Komsic nije Hrvat. Bio je u Armiji BiH (ne u HVO) i odlikovan je od strane muslimana. Izabran je od strane njih i ne predstavlja bosanske Hrvate ni po čemu pa ni po tom mišljenju.

zab

pre 5 godina

Prijatelju moj, nema tih granica koje su nepromenljive, bez obzira koja ih je komisija ili mirovna konferencija utvrdila. Ne da nisu promenljive, nego naprotiv, stalno se menjaju. Kupi neki udžbenik iz istorije, ako ne veruješ.

Bosanac

pre 5 godina

A za mene licno Bosna nije drzava, a Republika Srpska jeste... Eto licno!!!
(dragan, 10. oktobar 2018 19:29)Halo mučeniče, čovijek barata činjenicama a to što se nekome ne sviđa, to je njegov problem....BiH je međunarodno priznata država i članica UN, rs je entitet te države i budite sretni što nas zaustaviše 95-te pred Banjalukom, ne bi ni njega bilo a najvjerovatnije ni dosta vas koji se busate u prsa...Spustite se na zemlju...

слобода

pre 5 godina

Па наши властодршци да имају између ногу оно што сваки мушкарац има као прво би поништили ту бадинтерову комисију јер је направљена по титоистичким границама а та банана држава од босне за коју се овај као залаже не би никад била оволика и у оваквим границама а такође и данашња велика НДХ са 3 хиљаде километара мора којој јој по богу и закону не припадају а са не говорим о осталим српским земљама,лика,далмација,Славонија барања западни срем....

Fajt

pre 5 godina

Kakav salabajzer. Treba ga potpuno ignorisati kao da ne postoji, a to bi trebalo da urade i Hrvati u Hercegovini. Treba pokazati ovim uzurpatorima u Sarajevu kako izgleda kad ih stavimo na led.

e moj druze zagrebacki

pre 5 godina

e to je ono kad su lse igrali pravljenja drzave pa napravili bosnu i makedoniju.ne ide to tako ajde nesto da napravimo pa sta bude

tadej

pre 5 godina

Ovo je ključan detalj i bilo bi dobro da ga građani Srbije nauče, ako žele, iskreno sumnjam da žele..

"Objasnio je i da po Ustavu BiH ne postoje predstavnici naroda u Predsedništvu BiH. Po našem Ustavu postoje pripadnici naroda u Predsedništvu BiH. Dakle nema takvog legitimiteta. Legitimitet se po našem Ustavu ne izvodi iz naroda kao kolektiviteta nego se izvodi iz građana. Dakle ta priča o legitimitetu je potpuno besmislena."

Još da napomenem da je u prošli saziv predsjeništva BiH ušao Mladen Ivanić ALI ali uz pomoć bošnjačkih glasova. Pozdrav svima.
(Bossanac, 10. oktobar 2018 18:35)

Meni se čini da ćeš uskoro i ti i tebi slični koji izabraste ovog klovna da naučite kada vam Hrvati blokiraju uspostavu vlasti kroz Dom naroda, da se legitimitet u Bosni po ustavu i zakonu ipak izvlači iz naroda.

nenad rs

pre 5 godina

Zbog takvih kao ti Bosanac, BiH je samo ljuštura, a te urbane legende o padu ovog ili onog grada okači mačku o rep, bilo je kako su Ameri htjeli a tako je i sada.

"nacija" nastala na stokholmskom sindromu. nevidjeno na svetu

pre 5 godina

@Bosanac

Vidi ti "junacine internetske".... "da nas nisu zaustavili"... Hahahahahaa. Kakvih sve bolida ima na internetu. Idi sredi te bubuljice pa da smuvas vec nesto. I o kakvim cinjenicama ti pricas? Srbija je medjunarodno priznata drzava, prema R1244, prema nalazima Badinterove komisije, na osnovu Helsinskog akta o nepovredivosti granica, pa cak i prema Ustavu bivse Jugoslavije Kosovo je autonomna oblast u okviru Srbije. Republika Srpska ima vise elemenata samostalnosti i medjunarodnog legaliteta nego ta samoproglasena albanska paradrzava na Kosovu. Ali nema veze, samo vi "priznajete kosovo", ima da vas se vrati kao bumerang.

miki

pre 5 godina

Tako je brate Komsicu!
Dodi samo treba pucati kontru odmah od starta, kao sto radi i on.
Jos dok presuda Mladicu i Karadzicu za genocid u Hagu postane pravosnazna, tek ces onda Dodi moc da radis sa hoces!

Bice Dodo manji od makovog zrna, bice najveci Bošnjak u BiH!

eureka

pre 5 godina

Ako oni ne postuju teritorijalni integritet Srbije..zasto bi mi njihov?
(milan, 10. oktobar 2018 19:20)

pročitaj članak do kraja, ti i svi drugi koji napadate Komšića

Zoki

pre 5 godina

@Bosanac, koga su zaustavili, HV/HVO ili tzv. Armiju BiH? Samo su pustili VRS da leti 24 sata i pokazali vam kako bi borba izgledala kada protivnicima nisu svezane ruke.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

a sme li ovaj u dolinu Neretve ili šeta samo oko Miljacke?
javite nam Vi iz doline Neretve pa da znamo kako da gledamo na njega!

braco

pre 5 godina

bitno je da srbi sve vide protiv sebe...
hrvati takodje...
bosnjaci takodje...
sve u svemu smo jedna velika zaostala gurema koja se jos uvek moze nahajcati na najprimitivniji nacin...

Jankovic

pre 5 godina

Gospodin Dodik,moze da blokira priznanje kosova...???!!!!Ali ovo sa NATO-paktom....?????!!!!!nemoze????!!!!!Komsicu,komsijo,kosmarska....????!!!!!Alal ti...........,decki,ta netko mora izgubit....????!!!!ne?!(kod nas u kraju rekose:NEZ’A “DI BIJE!

Jeremija

pre 5 godina

Ovako to govore "pravi" Hrvati (i Hrvatice):

Kolinda Grabar-Kitarović: "Po meni je Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovjesti i tko je Srbin po nacionalnosti. On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina".

Eto, sve je predsjednica lijepo "objasnila". Analogno u Srbiji: "Po meni je Srbin i onaj tko je katoličke vjeroispovjesti i tko je Hrvat po nacionalnosti. On je ipak Srbin u smislu srpskog državljanina". I u BiH: "Po meni je Bosanac i Hercegovac i onaj tko je katoličke/pravoslavne/islamske vjeroispovjesti i tko je Hrvat/Srbin/Bošnjak po nacionalnosti. On je ipak Bosanac i Hercegovac u smislu bosanskohercegovačkog državljanina".

Невен

pre 5 godina

Прави лидер босне! Али нема човек с ким да ради, ова двојица скроз некооперативни... Једино решење Жељко је отцепљење! Распиши референдум у централној босни за отцепљење од Српске и прави своју државу! Кад може Крим, може и средњебосански кантон...

Bossanac

pre 5 godina

Ovo je ključan detalj i bilo bi dobro da ga građani Srbije nauče, ako žele, iskreno sumnjam da žele..

"Objasnio je i da po Ustavu BiH ne postoje predstavnici naroda u Predsedništvu BiH. Po našem Ustavu postoje pripadnici naroda u Predsedništvu BiH. Dakle nema takvog legitimiteta. Legitimitet se po našem Ustavu ne izvodi iz naroda kao kolektiviteta nego se izvodi iz građana. Dakle ta priča o legitimitetu je potpuno besmislena."

Još da napomenem da je u prošli saziv predsjeništva BiH ušao Mladen Ivanić ALI ali uz pomoć bošnjačkih glasova. Pozdrav svima.

слобода

pre 5 godina

Па наши властодршци да имају између ногу оно што сваки мушкарац има као прво би поништили ту бадинтерову комисију јер је направљена по титоистичким границама а та банана држава од босне за коју се овај као залаже не би никад била оволика и у оваквим границама а такође и данашња велика НДХ са 3 хиљаде километара мора којој јој по богу и закону не припадају а са не говорим о осталим српским земљама,лика,далмација,Славонија барања западни срем....

Bosanac

pre 5 godina

A za mene licno Bosna nije drzava, a Republika Srpska jeste... Eto licno!!!
(dragan, 10. oktobar 2018 19:29)Halo mučeniče, čovijek barata činjenicama a to što se nekome ne sviđa, to je njegov problem....BiH je međunarodno priznata država i članica UN, rs je entitet te države i budite sretni što nas zaustaviše 95-te pred Banjalukom, ne bi ni njega bilo a najvjerovatnije ni dosta vas koji se busate u prsa...Spustite se na zemlju...

miki

pre 5 godina

Tako je brate Komsicu!
Dodi samo treba pucati kontru odmah od starta, kao sto radi i on.
Jos dok presuda Mladicu i Karadzicu za genocid u Hagu postane pravosnazna, tek ces onda Dodi moc da radis sa hoces!

Bice Dodo manji od makovog zrna, bice najveci Bošnjak u BiH!

zab

pre 5 godina

Prijatelju moj, nema tih granica koje su nepromenljive, bez obzira koja ih je komisija ili mirovna konferencija utvrdila. Ne da nisu promenljive, nego naprotiv, stalno se menjaju. Kupi neki udžbenik iz istorije, ako ne veruješ.

eureka

pre 5 godina

Ako oni ne postuju teritorijalni integritet Srbije..zasto bi mi njihov?
(milan, 10. oktobar 2018 19:20)

pročitaj članak do kraja, ti i svi drugi koji napadate Komšića

braco

pre 5 godina

bitno je da srbi sve vide protiv sebe...
hrvati takodje...
bosnjaci takodje...
sve u svemu smo jedna velika zaostala gurema koja se jos uvek moze nahajcati na najprimitivniji nacin...

Obicni Srbin

pre 5 godina

Do k je Srba ,Bosna nikada nece postati clanica fasisticke organizacije NATO.To zna svaki prosjecan gradjanin,samo ova BUDALA jos nezna.P.S. Znam da ovo necete objaviti jer ste govna ko i on. To je Vasa DEMOKRATIJA.

Sajke

pre 5 godina

Kakav car, kada je u pitanju celovitost BIH, onda postoji potvrda Badinterove komisije, a kada je u pitanju Srbija, onda je za njega Kosovo nezavisna država. Dvostruki aršini na sve strane.

ökjhg

pre 5 godina

I Republika Srpska je drzava po istom arsinu.Od hrvatskog clana koji zastupa bosnjacke interese nismo nista drugo ni ocekivali,ali tisina i ignorisanje nacina na koji je izabran za predstavnika Hrvata od strane zapadnih zemalja,e tu se krije prava poruka Srbima.Dakli sve je dozvoljeno ako je protiv Srba i tu se nije bas nista promenilo od devedesetih do danas.

Jankovic

pre 5 godina

Gospodin Dodik,moze da blokira priznanje kosova...???!!!!Ali ovo sa NATO-paktom....?????!!!!!nemoze????!!!!!Komsicu,komsijo,kosmarska....????!!!!!Alal ti...........,decki,ta netko mora izgubit....????!!!!ne?!(kod nas u kraju rekose:NEZ’A “DI BIJE!

igor

pre 5 godina

I za nas je Republika Srpska nezavisna država i nadam se da će Federacija razumeti nas stav i prihvatiti to stanje stvari kao definitivno i nepovratno.

e moj druze zagrebacki

pre 5 godina

e to je ono kad su lse igrali pravljenja drzave pa napravili bosnu i makedoniju.ne ide to tako ajde nesto da napravimo pa sta bude

sempervivum

pre 5 godina

Ето, као што је за овог Косово држава, тако је и за Додика Република Српска држава...

Igor

pre 5 godina

Па ко ће други да призна лажну државу него лажни хрватски члан председништва БиХ?

yugosvaba

pre 5 godina

na izboru ovog covjeka se oslikava citava tragikomedija u bivsoj SFRJ. Njega su, kao sto svi znaju izabrali u ime Hrvata drugi narodi, prije svega Bosnjaci iz Federacije. Nije da mi je zao, jer Hrvati su igrali u BiH izmedju Srba i Bosnjaka, pa sta im odgovara u odredjenom momentu(kao Tito izmedju SSSR i USA), pa im sad dosao racun na naplatu. A ovaj gospodin moze pricat sta hoce, to ne pije vode..

tanja

pre 5 godina

Draga BH srecno! Prvi put čujem, malopre na N1, čoveka koji govori razložno I pametno. Njegova pobeda govori da je mnogima dosta "prebrojavanja krvnih zrnaca". Bilo bi dobro kada bi se I ostali pribrali I počeli da gledaju gde, od čega I kako žive. A sve vas kojima je važno šta je komšija po nacionalnosti ili veroispovesti - sram da vas bude! Gurate pošten svet u mračna vremena srednjeg veka! Dokle?

Xpbat

pre 5 godina

Sada sam se šokirao. Baš sam mislio da će neki Hrvat drugačije da misli.
(Marko, 10. oktobar 2018 17:57) #

Komsic nije Hrvat. Bio je u Armiji BiH (ne u HVO) i odlikovan je od strane muslimana. Izabran je od strane njih i ne predstavlja bosanske Hrvate ni po čemu pa ni po tom mišljenju.

Komša

pre 5 godina

@Bossanac
Tačno.Valja ovo ozbiljno shvatiti. Malo je falilo da Bakir ima sva tri predstavnika. Ovo što su uradili Hrvatima je očigledan primer majorizacije i pokazatelj kako bi mi prošli da nema Srpske. Sramota je sa Hrvati nemaju svog predstavnika. Bolje da ih zastupa Dodik nego ovaj unitarista.

"nacija" nastala na stokholmskom sindromu. nevidjeno na svetu

pre 5 godina

@Bosanac

Vidi ti "junacine internetske".... "da nas nisu zaustavili"... Hahahahahaa. Kakvih sve bolida ima na internetu. Idi sredi te bubuljice pa da smuvas vec nesto. I o kakvim cinjenicama ti pricas? Srbija je medjunarodno priznata drzava, prema R1244, prema nalazima Badinterove komisije, na osnovu Helsinskog akta o nepovredivosti granica, pa cak i prema Ustavu bivse Jugoslavije Kosovo je autonomna oblast u okviru Srbije. Republika Srpska ima vise elemenata samostalnosti i medjunarodnog legaliteta nego ta samoproglasena albanska paradrzava na Kosovu. Ali nema veze, samo vi "priznajete kosovo", ima da vas se vrati kao bumerang.

VS

pre 5 godina

Od ovog covjeka apsolutno nikakve koristi nece biti, samo ce nam zakomplikovati zivot s Peljescem pa cemo opet ostati bez mosta na Savi kod Gradiske. To sto je za njega Kosovo nezavisno, isto je kako da je neko to od nas rekao, nista se tu ne pitamo.

Jeremija

pre 5 godina

Ovako to govore "pravi" Hrvati (i Hrvatice):

Kolinda Grabar-Kitarović: "Po meni je Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovjesti i tko je Srbin po nacionalnosti. On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina".

Eto, sve je predsjednica lijepo "objasnila". Analogno u Srbiji: "Po meni je Srbin i onaj tko je katoličke vjeroispovjesti i tko je Hrvat po nacionalnosti. On je ipak Srbin u smislu srpskog državljanina". I u BiH: "Po meni je Bosanac i Hercegovac i onaj tko je katoličke/pravoslavne/islamske vjeroispovjesti i tko je Hrvat/Srbin/Bošnjak po nacionalnosti. On je ipak Bosanac i Hercegovac u smislu bosanskohercegovačkog državljanina".

Fajt

pre 5 godina

Kakav salabajzer. Treba ga potpuno ignorisati kao da ne postoji, a to bi trebalo da urade i Hrvati u Hercegovini. Treba pokazati ovim uzurpatorima u Sarajevu kako izgleda kad ih stavimo na led.

DRAGAN

pre 5 godina

Ako ovaj zastupa hrvate u BiH, ne pise im se dobro. Ovaj je naprosto zalutao, a Dodik nema sta da trazi u Sarajevo za pomoc RS. Narod je jos jednom izigran i prevaren. Nikada tu nema dogovora.

misanemac

pre 5 godina

ovaj cough cough ..ronja je pupet-kadar, nit su ga izabrali hrvati nit zastupa bošnjake.. zapadnjačka marioneta. zato i priča kako zapad naredi..

ko od dupeta živi taj na kraju sa apsu plaća

pre 5 godina

Ono kada nema sopstvenu biračku bazu pa podtura gu*icu misleći da će neko da mu da nešto za nju.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

a sme li ovaj u dolinu Neretve ili šeta samo oko Miljacke?
javite nam Vi iz doline Neretve pa da znamo kako da gledamo na njega!

Zoki

pre 5 godina

@Bosanac, koga su zaustavili, HV/HVO ili tzv. Armiju BiH? Samo su pustili VRS da leti 24 sata i pokazali vam kako bi borba izgledala kada protivnicima nisu svezane ruke.

nenad rs

pre 5 godina

Zbog takvih kao ti Bosanac, BiH je samo ljuštura, a te urbane legende o padu ovog ili onog grada okači mačku o rep, bilo je kako su Ameri htjeli a tako je i sada.

tadej

pre 5 godina

Ovo je ključan detalj i bilo bi dobro da ga građani Srbije nauče, ako žele, iskreno sumnjam da žele..

"Objasnio je i da po Ustavu BiH ne postoje predstavnici naroda u Predsedništvu BiH. Po našem Ustavu postoje pripadnici naroda u Predsedništvu BiH. Dakle nema takvog legitimiteta. Legitimitet se po našem Ustavu ne izvodi iz naroda kao kolektiviteta nego se izvodi iz građana. Dakle ta priča o legitimitetu je potpuno besmislena."

Još da napomenem da je u prošli saziv predsjeništva BiH ušao Mladen Ivanić ALI ali uz pomoć bošnjačkih glasova. Pozdrav svima.
(Bossanac, 10. oktobar 2018 18:35)

Meni se čini da ćeš uskoro i ti i tebi slični koji izabraste ovog klovna da naučite kada vam Hrvati blokiraju uspostavu vlasti kroz Dom naroda, da se legitimitet u Bosni po ustavu i zakonu ipak izvlači iz naroda.