Ponedeljak, 10.09.2018.

07:14

KW-568: Alijin saradnik ubijao Srbe iz zabave

Osman Mehmedagić "Osmica", aktuelni šef Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH, tokom rata ubijao je snajperom Srbe u Sarajevu, kaže zaštićeni haški svedok KW-568.

Izvor: Tanjug

KW-568: Alijin saradnik ubijao Srbe iz zabave IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

ćika Muhamed

pre 5 godina

I ako bi neko htio pucati iz bolnica to nije moguce iz dva razloga: daljina i visoke zgrade. 

ko ne vjeruje neka ide na internet pa neka vidi mapu. ali etno-fasistima nikakava cinjenica ne pije vode oni od lazi ne vide fasizam i cetnike.
(neretva, 10. septembar 2018 11:16)

Pa kako bolan, sad ta priča !? Kako nema visokih zgrada i nema velike daljine kad "ćetnici" pucaju na bolnicu? Izgleda da su "ćetnici" imali neku tehnologiju kojom sklone zgrade, primaknu bolnicu pa opletu po njoj, a onda vrate zgrade i izmaknu bolnicu da se sa nje ne bi moglo pucati po "ćetnicima". Ili je ipak istina da "ćetnici" nisu pucali po bolnicama, nego je to vaša propagandna laž. Polako sve dolazi na svoje mesto. A, opet, tvoji argumenti potvrđuju da su za eksploziju na Markalama i u ulici Vase Miskina ipak odgovorni muslimani, jer i jedno i drugo su mnogo udaljenije od linija razdvajanja nego bivša vojna bolnica, stvarno zaklonjeni zgradama, žrtve uglavnom povređivane u predelu nogu i do struka, što ukazuje na postavljen eksploziv i tako dalje. Ali, vama je svejedno, kad već počnete da lažete, nemate ni mere ni skrupula.

Kapetan Nemo

pre 5 godina

Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti.
(explorer, 10. septembar 2018 08:25)

Istina ume da bude surova, ružna, odvratna, često nepodnišljiva... Ponekad je vrlo teško suočiti se sa istinom. Ume strašno da zaboli. Ipak, istina može da bude i otrežnjujuća, rasterećujuća, prosvetljujuća... Mnogo je lakše slagati nago se suočiti sa istinom a najlakše je slagati sebe! Laž je zanimljivija, živopisnija, maštovitija... Laž je lepa a istina je ružna!
Za razliku od tebe, prijatelju moj bošnjački, ja želim da znam istinu. Želim da znam ko je koga i zašto ubijao u tom glupom ratu. Da budemo načisto, svi ratovi su glupi! Naročito želim da znam koji su to ,,Srbi'' ubijali ,,one druge" u moje ime. Mrtve ne mogu da vratim ali želim da znam čiju to sramotu moram da sperem sa svog obraza. Nije najgore poginuti, najgore je ubiti! Ne zbog kazne, zbog godina provedenih u zatvoru, ne! Najgore kad legneš da spavaš. Spava ti se a ne želiš da zaspiš jer ne znaš ko će ti doći u san i kakvom će te noćnom morom mučiti. Mirno spavaju samo one ubice koje su psihopate ili su sebe ubedile u laž da su ,,oni drugi" potpuno zaslužili da budu ubijeni samo zato što su ,,oni drugi". Nema veze što su nevini, dovoljno je samo da su ,,oni drugi".
...A ti, prijatelju moj bošnjački, mirno spavaj uljujkujući se u toj laži da su svi Srbi zločinci. Razumem te, tako je mnogo lakše podneti činjenicu da su neki ,,Bošnjaci" ubijali nevine ljude, Srbe, bez razloga.
Ipak, na, tamo nekom, sudu, tamo neki, Bošnjak, kažu drugi čovek najelitnije jedinice bošnjačke armije, optužuje prvog čoveka te iste jedinice da je ubijao snajperskom puškom nevine ljude, Srbe, po Sarajevu iz čistog zadovoljstva.
Teško je svariti činjenicu da su neki ljudi ubijali nevine i da su smišljali razne podle smicalice kako bi međunarodna javnost dobila sliku da su svi Srbi zločinci a da su svi Bošnjaci nevine žrtve.
Nisu svi Srbi zločinci kao što ni svi Bošnjaci (Hrvati, Albanci, Nemci, Amerikanci...) nisu zločinci. Zločinci su jednostavno zločinci i ništa drugo!
...A ti, prijatelju moj bošnjački, veruj u laži kojima su te zadojili. Razumem te, tako je lakše.
Eeeeeeee, Bosno ,,moja"!!!

mare

pre 5 godina

Остаје нам само да се надамо да ће једног дана проговорити и о "нашим" убицама/садистима на Косову !!!
(да да, 10. septembar 2018 10:17)

Pa eno ih vecina leze u Hagu. A nekome su takvi premijeri.

Vladimirr

pre 5 godina

1) Pobio iz zabave, kao onaj ruski pisac?
2) Kako to nije ostalo srpskih civila u sarajevu? Licno znam porodicu koja je bila tamo svo vreme okupacije, mrze Aliju i ekipu ali bili tamo, preziveli...
3) Pa, srpskih zrtava bilo 4100(RDC)-7450 civila(ICTY) (Wikipedia), istina Bosanaca mnogo vise(31000-25600), ali i te ljude je neko pobio, da li iz snajpera ili na drugi nacin, ali ako Bosanci prosto poricu svoje zlocine to ce biti isto tako kao sa Srbima tokom rata.

humanitarac

pre 5 godina

Ja vjerujem da Srbi nikoga nisu ubijali.Da mi je da i druge ubijedim u to.Mi smo bili humanitarci.Gledajte televizije iz Beograda i ovu našu iz Banjaluke, one su mi najbolji svjedok.

mlekadzija

pre 5 godina

Jos jedna podla podmetacina smisljena da makar malo okrnji status jedine zrtve u gradjanskom ratu u BiH. Naravno srpske tajne sluzbe. Muslimanj nisu pocinili ni jedan ratni zlocin jel tako explorer?

LondonCalling

pre 5 godina

"Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti."

Ovaj tvoj komentar je jedini koji isijava mrznjom...
Mi smo svesni i priznajemo da su mnogi Srbi cinili uzasne zlocine u Bosni...a vi? Vi nista niste cinili? Imate li ogledalo? Makar malo savesti? Vasa sramota nije nimalo manja, a to znate i lazete sami sebe...

Митар пфк

pre 5 godina

Има таквих попут османа много, и Срби то знају и без свједока , ништа ново ..Само је проблем , што баш нико од џелата Српских није на робији , брука западне"цивилизације" а и овог несретнога нам комшилука ..

neretva

pre 5 godina

"..... pri čemu je snajpersko gnezdo bilo i u vojnoj bolnici, gde su, kaže, svi spratovi iznad četvrtog bili zatvoreni, a na vrhu se nalazio - ubica.

"Odatle se pucalo po Grbavici i Jevrejskom groblju. Sećam se da je novinar Bi-Bi-Sija jedini imao dozvolu da snima sa vrha bolnice, jer kada bi naši pripucali Srbi bi uzvraćali. Sa krova bolnice su nastajali "potrebni snimci" za svetsku javnost "o srpskom maletretiranju Sarajlija", priča KW-568."

ko zna gdje je vojna bolnica u sarajevu kao i to groblje i grbavica znati ce da su ovo lazi u stilu Gebelsa i CIA-e. I ako bi neko htio pucati iz bolnica to nije moguce iz dva razloga: daljina i visoke zgrade.

ko ne vjeruje neka ide na internet pa neka vidi mapu. ali etno-fasistima nikakava cinjenica ne pije vode oni od lazi ne vide fasizam i cetnike.

Arsa

pre 5 godina

@rex specijalis

Beograd se suočio sa zločinima koji su rađeni u ime srpskog naroda. Da naravno ima i onih koji to poriču ali su u manjini. Sa druge strane vi ste ti koji negiraju kako odgovornost za izbijanje građanskog rata tako i zločine koje ste vršili i koji moram da primetim prethode zločinima sa druge strane. Propaganda koju ste odradili devedesetih ne pije vodu, u međuvremenu se dosta stvari promenilo kao i višenje tog sukoba u zapadnom javnom mnjenju.
Umesto što ostavljaš ovde komentare bolje bi bilo da u vlastitom okruženju jasno staviš do znanja da monsutrum i ratni zločinac Naser Orić mora da bude kažnjen.

да да

pre 5 godina

Остаје нам само да се надамо да ће једног дана проговорити и о "нашим" убицама/садистима на Косову !!!

Tja

pre 5 godina

Znate kako se kaze: vest je da uzmes perjani jastuk i raspes perje sa zgrade, a demanti je da pokupis sve peruske. Sad mozemo da pricamo sta hocemo, i tada se sve to znalo, samo sto smo imali (kao i inace) nesposobnu vlast koja nije znala kako stvari funkcionisu i gurala glavom u zid ko tele u ogradu... Oni su obezbedili medijsku podrsku i svoja nedela prikazali kao mucenicku borbu, dok smo mi i za napad i za odbranu bili isto krivi.. njih sad niko ne pita za njihove zveri koje sede po ambasadama i uzivaju.

Dragan

pre 5 godina

Evo čitam komentare. Zašto je ovo "nebulozna priča"???
Koliko sam shvatio ovo je izjava zaštićenog svedoka, nije neka priča rekla-kazala.

Smarty

pre 5 godina

@explorer:Tako je, sami smo se ubijali, obožavali smo sami sebi da odsečemo glavu!Nisu to bili ni mudžahedini, ma niko, eto, sami sebe ubijali.Mi smo bili i ostali zli Srbi, a vi-šećer!

miša

pre 5 godina

I, šta ćemo sad?
Ništa. Ovo svedočenje će biti stavljeno u istu fijoku gde i ostala, zajedno sa snimcima mudžahedina sa "trofejima" i svim ostalim dokazima da rat u Bosni nije bio ni približno ono što je narečeni BBC pisao.

explorer

pre 5 godina

Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti.

rex specijalis

pre 5 godina

Vrijeme je da se Beograd istrgne iz ovih nebuloznih priča, ovo je u rangu onog izvještaja gdje "srpska nejač završava u kavezu sa lavovima". Vrijeme je da Beograd prestane sa pokušajima izjednačavanja krivice i da počne objavljivati DOKAZANE detalje srpske opsade Sarajeva. Samo da Vas napomenem da tužilaštvo i sudovi u Republici Srpskoj nisu niti jedan jedini slučaj ratnih zločina nad srpskim narodom doveli do kraja. Pišite istinu gospodo, istina krijepi i osvježava dušu. pozz

bunjuel

pre 5 godina

on sam je to možda radio iz zabave, ali je bez ikakve sumnje puštan ili čak ohrabrivan na to. Upravo to bilo ključni aspekt strategije muslimanske strane, ne samo u Sarajevu. I ne samo njih, nego i Albanaca na Kosovu i u manjoj meri Hrvata u drugim ratovima devedesetih. Poenta je isprovocirati konflikt pa pomoću zapadnih medija optužiti Srbe za neizazvan napad na civile. Isti potpis, ista kuhinja. Dobro je što ovakve stvari izlaze u javnost, ako ni zbog čega drugog, ono da začepi gubicu svim zapadofilima, posebno u Srbiji, koji ne propuštaju priliku da svale svu krivicu na Srbe i Srbiju.

Smarty

pre 5 godina

@explorer:Tako je, sami smo se ubijali, obožavali smo sami sebi da odsečemo glavu!Nisu to bili ni mudžahedini, ma niko, eto, sami sebe ubijali.Mi smo bili i ostali zli Srbi, a vi-šećer!

bunjuel

pre 5 godina

on sam je to možda radio iz zabave, ali je bez ikakve sumnje puštan ili čak ohrabrivan na to. Upravo to bilo ključni aspekt strategije muslimanske strane, ne samo u Sarajevu. I ne samo njih, nego i Albanaca na Kosovu i u manjoj meri Hrvata u drugim ratovima devedesetih. Poenta je isprovocirati konflikt pa pomoću zapadnih medija optužiti Srbe za neizazvan napad na civile. Isti potpis, ista kuhinja. Dobro je što ovakve stvari izlaze u javnost, ako ni zbog čega drugog, ono da začepi gubicu svim zapadofilima, posebno u Srbiji, koji ne propuštaju priliku da svale svu krivicu na Srbe i Srbiju.

miša

pre 5 godina

I, šta ćemo sad?
Ništa. Ovo svedočenje će biti stavljeno u istu fijoku gde i ostala, zajedno sa snimcima mudžahedina sa "trofejima" i svim ostalim dokazima da rat u Bosni nije bio ni približno ono što je narečeni BBC pisao.

explorer

pre 5 godina

Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti.

rex specijalis

pre 5 godina

Vrijeme je da se Beograd istrgne iz ovih nebuloznih priča, ovo je u rangu onog izvještaja gdje "srpska nejač završava u kavezu sa lavovima". Vrijeme je da Beograd prestane sa pokušajima izjednačavanja krivice i da počne objavljivati DOKAZANE detalje srpske opsade Sarajeva. Samo da Vas napomenem da tužilaštvo i sudovi u Republici Srpskoj nisu niti jedan jedini slučaj ratnih zločina nad srpskim narodom doveli do kraja. Pišite istinu gospodo, istina krijepi i osvježava dušu. pozz

Arsa

pre 5 godina

@rex specijalis

Beograd se suočio sa zločinima koji su rađeni u ime srpskog naroda. Da naravno ima i onih koji to poriču ali su u manjini. Sa druge strane vi ste ti koji negiraju kako odgovornost za izbijanje građanskog rata tako i zločine koje ste vršili i koji moram da primetim prethode zločinima sa druge strane. Propaganda koju ste odradili devedesetih ne pije vodu, u međuvremenu se dosta stvari promenilo kao i višenje tog sukoba u zapadnom javnom mnjenju.
Umesto što ostavljaš ovde komentare bolje bi bilo da u vlastitom okruženju jasno staviš do znanja da monsutrum i ratni zločinac Naser Orić mora da bude kažnjen.

LondonCalling

pre 5 godina

"Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti."

Ovaj tvoj komentar je jedini koji isijava mrznjom...
Mi smo svesni i priznajemo da su mnogi Srbi cinili uzasne zlocine u Bosni...a vi? Vi nista niste cinili? Imate li ogledalo? Makar malo savesti? Vasa sramota nije nimalo manja, a to znate i lazete sami sebe...

Kapetan Nemo

pre 5 godina

Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti.
(explorer, 10. septembar 2018 08:25)

Istina ume da bude surova, ružna, odvratna, često nepodnišljiva... Ponekad je vrlo teško suočiti se sa istinom. Ume strašno da zaboli. Ipak, istina može da bude i otrežnjujuća, rasterećujuća, prosvetljujuća... Mnogo je lakše slagati nago se suočiti sa istinom a najlakše je slagati sebe! Laž je zanimljivija, živopisnija, maštovitija... Laž je lepa a istina je ružna!
Za razliku od tebe, prijatelju moj bošnjački, ja želim da znam istinu. Želim da znam ko je koga i zašto ubijao u tom glupom ratu. Da budemo načisto, svi ratovi su glupi! Naročito želim da znam koji su to ,,Srbi'' ubijali ,,one druge" u moje ime. Mrtve ne mogu da vratim ali želim da znam čiju to sramotu moram da sperem sa svog obraza. Nije najgore poginuti, najgore je ubiti! Ne zbog kazne, zbog godina provedenih u zatvoru, ne! Najgore kad legneš da spavaš. Spava ti se a ne želiš da zaspiš jer ne znaš ko će ti doći u san i kakvom će te noćnom morom mučiti. Mirno spavaju samo one ubice koje su psihopate ili su sebe ubedile u laž da su ,,oni drugi" potpuno zaslužili da budu ubijeni samo zato što su ,,oni drugi". Nema veze što su nevini, dovoljno je samo da su ,,oni drugi".
...A ti, prijatelju moj bošnjački, mirno spavaj uljujkujući se u toj laži da su svi Srbi zločinci. Razumem te, tako je mnogo lakše podneti činjenicu da su neki ,,Bošnjaci" ubijali nevine ljude, Srbe, bez razloga.
Ipak, na, tamo nekom, sudu, tamo neki, Bošnjak, kažu drugi čovek najelitnije jedinice bošnjačke armije, optužuje prvog čoveka te iste jedinice da je ubijao snajperskom puškom nevine ljude, Srbe, po Sarajevu iz čistog zadovoljstva.
Teško je svariti činjenicu da su neki ljudi ubijali nevine i da su smišljali razne podle smicalice kako bi međunarodna javnost dobila sliku da su svi Srbi zločinci a da su svi Bošnjaci nevine žrtve.
Nisu svi Srbi zločinci kao što ni svi Bošnjaci (Hrvati, Albanci, Nemci, Amerikanci...) nisu zločinci. Zločinci su jednostavno zločinci i ništa drugo!
...A ti, prijatelju moj bošnjački, veruj u laži kojima su te zadojili. Razumem te, tako je lakše.
Eeeeeeee, Bosno ,,moja"!!!

Dragan

pre 5 godina

Evo čitam komentare. Zašto je ovo "nebulozna priča"???
Koliko sam shvatio ovo je izjava zaštićenog svedoka, nije neka priča rekla-kazala.

Митар пфк

pre 5 godina

Има таквих попут османа много, и Срби то знају и без свједока , ништа ново ..Само је проблем , што баш нико од џелата Српских није на робији , брука западне"цивилизације" а и овог несретнога нам комшилука ..

Tja

pre 5 godina

Znate kako se kaze: vest je da uzmes perjani jastuk i raspes perje sa zgrade, a demanti je da pokupis sve peruske. Sad mozemo da pricamo sta hocemo, i tada se sve to znalo, samo sto smo imali (kao i inace) nesposobnu vlast koja nije znala kako stvari funkcionisu i gurala glavom u zid ko tele u ogradu... Oni su obezbedili medijsku podrsku i svoja nedela prikazali kao mucenicku borbu, dok smo mi i za napad i za odbranu bili isto krivi.. njih sad niko ne pita za njihove zveri koje sede po ambasadama i uzivaju.

neretva

pre 5 godina

"..... pri čemu je snajpersko gnezdo bilo i u vojnoj bolnici, gde su, kaže, svi spratovi iznad četvrtog bili zatvoreni, a na vrhu se nalazio - ubica.

"Odatle se pucalo po Grbavici i Jevrejskom groblju. Sećam se da je novinar Bi-Bi-Sija jedini imao dozvolu da snima sa vrha bolnice, jer kada bi naši pripucali Srbi bi uzvraćali. Sa krova bolnice su nastajali "potrebni snimci" za svetsku javnost "o srpskom maletretiranju Sarajlija", priča KW-568."

ko zna gdje je vojna bolnica u sarajevu kao i to groblje i grbavica znati ce da su ovo lazi u stilu Gebelsa i CIA-e. I ako bi neko htio pucati iz bolnica to nije moguce iz dva razloga: daljina i visoke zgrade.

ko ne vjeruje neka ide na internet pa neka vidi mapu. ali etno-fasistima nikakava cinjenica ne pije vode oni od lazi ne vide fasizam i cetnike.

mare

pre 5 godina

Остаје нам само да се надамо да ће једног дана проговорити и о "нашим" убицама/садистима на Косову !!!
(да да, 10. septembar 2018 10:17)

Pa eno ih vecina leze u Hagu. A nekome su takvi premijeri.

humanitarac

pre 5 godina

Ja vjerujem da Srbi nikoga nisu ubijali.Da mi je da i druge ubijedim u to.Mi smo bili humanitarci.Gledajte televizije iz Beograda i ovu našu iz Banjaluke, one su mi najbolji svjedok.

mlekadzija

pre 5 godina

Jos jedna podla podmetacina smisljena da makar malo okrnji status jedine zrtve u gradjanskom ratu u BiH. Naravno srpske tajne sluzbe. Muslimanj nisu pocinili ni jedan ratni zlocin jel tako explorer?

ćika Muhamed

pre 5 godina

I ako bi neko htio pucati iz bolnica to nije moguce iz dva razloga: daljina i visoke zgrade. 

ko ne vjeruje neka ide na internet pa neka vidi mapu. ali etno-fasistima nikakava cinjenica ne pije vode oni od lazi ne vide fasizam i cetnike.
(neretva, 10. septembar 2018 11:16)

Pa kako bolan, sad ta priča !? Kako nema visokih zgrada i nema velike daljine kad "ćetnici" pucaju na bolnicu? Izgleda da su "ćetnici" imali neku tehnologiju kojom sklone zgrade, primaknu bolnicu pa opletu po njoj, a onda vrate zgrade i izmaknu bolnicu da se sa nje ne bi moglo pucati po "ćetnicima". Ili je ipak istina da "ćetnici" nisu pucali po bolnicama, nego je to vaša propagandna laž. Polako sve dolazi na svoje mesto. A, opet, tvoji argumenti potvrđuju da su za eksploziju na Markalama i u ulici Vase Miskina ipak odgovorni muslimani, jer i jedno i drugo su mnogo udaljenije od linija razdvajanja nego bivša vojna bolnica, stvarno zaklonjeni zgradama, žrtve uglavnom povređivane u predelu nogu i do struka, što ukazuje na postavljen eksploziv i tako dalje. Ali, vama je svejedno, kad već počnete da lažete, nemate ni mere ni skrupula.

да да

pre 5 godina

Остаје нам само да се надамо да ће једног дана проговорити и о "нашим" убицама/садистима на Косову !!!

Vladimirr

pre 5 godina

1) Pobio iz zabave, kao onaj ruski pisac?
2) Kako to nije ostalo srpskih civila u sarajevu? Licno znam porodicu koja je bila tamo svo vreme okupacije, mrze Aliju i ekipu ali bili tamo, preziveli...
3) Pa, srpskih zrtava bilo 4100(RDC)-7450 civila(ICTY) (Wikipedia), istina Bosanaca mnogo vise(31000-25600), ali i te ljude je neko pobio, da li iz snajpera ili na drugi nacin, ali ako Bosanci prosto poricu svoje zlocine to ce biti isto tako kao sa Srbima tokom rata.

explorer

pre 5 godina

Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti.

rex specijalis

pre 5 godina

Vrijeme je da se Beograd istrgne iz ovih nebuloznih priča, ovo je u rangu onog izvještaja gdje "srpska nejač završava u kavezu sa lavovima". Vrijeme je da Beograd prestane sa pokušajima izjednačavanja krivice i da počne objavljivati DOKAZANE detalje srpske opsade Sarajeva. Samo da Vas napomenem da tužilaštvo i sudovi u Republici Srpskoj nisu niti jedan jedini slučaj ratnih zločina nad srpskim narodom doveli do kraja. Pišite istinu gospodo, istina krijepi i osvježava dušu. pozz

Smarty

pre 5 godina

@explorer:Tako je, sami smo se ubijali, obožavali smo sami sebi da odsečemo glavu!Nisu to bili ni mudžahedini, ma niko, eto, sami sebe ubijali.Mi smo bili i ostali zli Srbi, a vi-šećer!

neretva

pre 5 godina

"..... pri čemu je snajpersko gnezdo bilo i u vojnoj bolnici, gde su, kaže, svi spratovi iznad četvrtog bili zatvoreni, a na vrhu se nalazio - ubica.

"Odatle se pucalo po Grbavici i Jevrejskom groblju. Sećam se da je novinar Bi-Bi-Sija jedini imao dozvolu da snima sa vrha bolnice, jer kada bi naši pripucali Srbi bi uzvraćali. Sa krova bolnice su nastajali "potrebni snimci" za svetsku javnost "o srpskom maletretiranju Sarajlija", priča KW-568."

ko zna gdje je vojna bolnica u sarajevu kao i to groblje i grbavica znati ce da su ovo lazi u stilu Gebelsa i CIA-e. I ako bi neko htio pucati iz bolnica to nije moguce iz dva razloga: daljina i visoke zgrade.

ko ne vjeruje neka ide na internet pa neka vidi mapu. ali etno-fasistima nikakava cinjenica ne pije vode oni od lazi ne vide fasizam i cetnike.

miša

pre 5 godina

I, šta ćemo sad?
Ništa. Ovo svedočenje će biti stavljeno u istu fijoku gde i ostala, zajedno sa snimcima mudžahedina sa "trofejima" i svim ostalim dokazima da rat u Bosni nije bio ni približno ono što je narečeni BBC pisao.

bunjuel

pre 5 godina

on sam je to možda radio iz zabave, ali je bez ikakve sumnje puštan ili čak ohrabrivan na to. Upravo to bilo ključni aspekt strategije muslimanske strane, ne samo u Sarajevu. I ne samo njih, nego i Albanaca na Kosovu i u manjoj meri Hrvata u drugim ratovima devedesetih. Poenta je isprovocirati konflikt pa pomoću zapadnih medija optužiti Srbe za neizazvan napad na civile. Isti potpis, ista kuhinja. Dobro je što ovakve stvari izlaze u javnost, ako ni zbog čega drugog, ono da začepi gubicu svim zapadofilima, posebno u Srbiji, koji ne propuštaju priliku da svale svu krivicu na Srbe i Srbiju.

humanitarac

pre 5 godina

Ja vjerujem da Srbi nikoga nisu ubijali.Da mi je da i druge ubijedim u to.Mi smo bili humanitarci.Gledajte televizije iz Beograda i ovu našu iz Banjaluke, one su mi najbolji svjedok.

да да

pre 5 godina

Остаје нам само да се надамо да ће једног дана проговорити и о "нашим" убицама/садистима на Косову !!!

Vladimirr

pre 5 godina

1) Pobio iz zabave, kao onaj ruski pisac?
2) Kako to nije ostalo srpskih civila u sarajevu? Licno znam porodicu koja je bila tamo svo vreme okupacije, mrze Aliju i ekipu ali bili tamo, preziveli...
3) Pa, srpskih zrtava bilo 4100(RDC)-7450 civila(ICTY) (Wikipedia), istina Bosanaca mnogo vise(31000-25600), ali i te ljude je neko pobio, da li iz snajpera ili na drugi nacin, ali ako Bosanci prosto poricu svoje zlocine to ce biti isto tako kao sa Srbima tokom rata.

mlekadzija

pre 5 godina

Jos jedna podla podmetacina smisljena da makar malo okrnji status jedine zrtve u gradjanskom ratu u BiH. Naravno srpske tajne sluzbe. Muslimanj nisu pocinili ni jedan ratni zlocin jel tako explorer?

Arsa

pre 5 godina

@rex specijalis

Beograd se suočio sa zločinima koji su rađeni u ime srpskog naroda. Da naravno ima i onih koji to poriču ali su u manjini. Sa druge strane vi ste ti koji negiraju kako odgovornost za izbijanje građanskog rata tako i zločine koje ste vršili i koji moram da primetim prethode zločinima sa druge strane. Propaganda koju ste odradili devedesetih ne pije vodu, u međuvremenu se dosta stvari promenilo kao i višenje tog sukoba u zapadnom javnom mnjenju.
Umesto što ostavljaš ovde komentare bolje bi bilo da u vlastitom okruženju jasno staviš do znanja da monsutrum i ratni zločinac Naser Orić mora da bude kažnjen.

LondonCalling

pre 5 godina

"Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti."

Ovaj tvoj komentar je jedini koji isijava mrznjom...
Mi smo svesni i priznajemo da su mnogi Srbi cinili uzasne zlocine u Bosni...a vi? Vi nista niste cinili? Imate li ogledalo? Makar malo savesti? Vasa sramota nije nimalo manja, a to znate i lazete sami sebe...

Kapetan Nemo

pre 5 godina

Nevjerovatno koliko je još uvijek mržnje i laži u vama srbima.Pokušavate na sve moguće načine da nas izjednačite u ratu.... NE MOŽE.Vi ste zločinci koje će istorija upamtiti.
(explorer, 10. septembar 2018 08:25)

Istina ume da bude surova, ružna, odvratna, često nepodnišljiva... Ponekad je vrlo teško suočiti se sa istinom. Ume strašno da zaboli. Ipak, istina može da bude i otrežnjujuća, rasterećujuća, prosvetljujuća... Mnogo je lakše slagati nago se suočiti sa istinom a najlakše je slagati sebe! Laž je zanimljivija, živopisnija, maštovitija... Laž je lepa a istina je ružna!
Za razliku od tebe, prijatelju moj bošnjački, ja želim da znam istinu. Želim da znam ko je koga i zašto ubijao u tom glupom ratu. Da budemo načisto, svi ratovi su glupi! Naročito želim da znam koji su to ,,Srbi'' ubijali ,,one druge" u moje ime. Mrtve ne mogu da vratim ali želim da znam čiju to sramotu moram da sperem sa svog obraza. Nije najgore poginuti, najgore je ubiti! Ne zbog kazne, zbog godina provedenih u zatvoru, ne! Najgore kad legneš da spavaš. Spava ti se a ne želiš da zaspiš jer ne znaš ko će ti doći u san i kakvom će te noćnom morom mučiti. Mirno spavaju samo one ubice koje su psihopate ili su sebe ubedile u laž da su ,,oni drugi" potpuno zaslužili da budu ubijeni samo zato što su ,,oni drugi". Nema veze što su nevini, dovoljno je samo da su ,,oni drugi".
...A ti, prijatelju moj bošnjački, mirno spavaj uljujkujući se u toj laži da su svi Srbi zločinci. Razumem te, tako je mnogo lakše podneti činjenicu da su neki ,,Bošnjaci" ubijali nevine ljude, Srbe, bez razloga.
Ipak, na, tamo nekom, sudu, tamo neki, Bošnjak, kažu drugi čovek najelitnije jedinice bošnjačke armije, optužuje prvog čoveka te iste jedinice da je ubijao snajperskom puškom nevine ljude, Srbe, po Sarajevu iz čistog zadovoljstva.
Teško je svariti činjenicu da su neki ljudi ubijali nevine i da su smišljali razne podle smicalice kako bi međunarodna javnost dobila sliku da su svi Srbi zločinci a da su svi Bošnjaci nevine žrtve.
Nisu svi Srbi zločinci kao što ni svi Bošnjaci (Hrvati, Albanci, Nemci, Amerikanci...) nisu zločinci. Zločinci su jednostavno zločinci i ništa drugo!
...A ti, prijatelju moj bošnjački, veruj u laži kojima su te zadojili. Razumem te, tako je lakše.
Eeeeeeee, Bosno ,,moja"!!!

mare

pre 5 godina

Остаје нам само да се надамо да ће једног дана проговорити и о "нашим" убицама/садистима на Косову !!!
(да да, 10. septembar 2018 10:17)

Pa eno ih vecina leze u Hagu. A nekome su takvi premijeri.

Митар пфк

pre 5 godina

Има таквих попут османа много, и Срби то знају и без свједока , ништа ново ..Само је проблем , што баш нико од џелата Српских није на робији , брука западне"цивилизације" а и овог несретнога нам комшилука ..

ćika Muhamed

pre 5 godina

I ako bi neko htio pucati iz bolnica to nije moguce iz dva razloga: daljina i visoke zgrade. 

ko ne vjeruje neka ide na internet pa neka vidi mapu. ali etno-fasistima nikakava cinjenica ne pije vode oni od lazi ne vide fasizam i cetnike.
(neretva, 10. septembar 2018 11:16)

Pa kako bolan, sad ta priča !? Kako nema visokih zgrada i nema velike daljine kad "ćetnici" pucaju na bolnicu? Izgleda da su "ćetnici" imali neku tehnologiju kojom sklone zgrade, primaknu bolnicu pa opletu po njoj, a onda vrate zgrade i izmaknu bolnicu da se sa nje ne bi moglo pucati po "ćetnicima". Ili je ipak istina da "ćetnici" nisu pucali po bolnicama, nego je to vaša propagandna laž. Polako sve dolazi na svoje mesto. A, opet, tvoji argumenti potvrđuju da su za eksploziju na Markalama i u ulici Vase Miskina ipak odgovorni muslimani, jer i jedno i drugo su mnogo udaljenije od linija razdvajanja nego bivša vojna bolnica, stvarno zaklonjeni zgradama, žrtve uglavnom povređivane u predelu nogu i do struka, što ukazuje na postavljen eksploziv i tako dalje. Ali, vama je svejedno, kad već počnete da lažete, nemate ni mere ni skrupula.

Tja

pre 5 godina

Znate kako se kaze: vest je da uzmes perjani jastuk i raspes perje sa zgrade, a demanti je da pokupis sve peruske. Sad mozemo da pricamo sta hocemo, i tada se sve to znalo, samo sto smo imali (kao i inace) nesposobnu vlast koja nije znala kako stvari funkcionisu i gurala glavom u zid ko tele u ogradu... Oni su obezbedili medijsku podrsku i svoja nedela prikazali kao mucenicku borbu, dok smo mi i za napad i za odbranu bili isto krivi.. njih sad niko ne pita za njihove zveri koje sede po ambasadama i uzivaju.

Dragan

pre 5 godina

Evo čitam komentare. Zašto je ovo "nebulozna priča"???
Koliko sam shvatio ovo je izjava zaštićenog svedoka, nije neka priča rekla-kazala.