Četvrtak, 26.07.2018.

10:19

Nova ključna reč u kosovskom čvoru – “razgraničenje“

Rešavanje situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom je ključna tema srpskog političkog vrha, a poslednjih dana je u raspravu “uveden“ novi pojam – razgraničenje.

Izvor: B92

Nova kljuèna reè u kosovskom èvoru – “razgranièenje“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

gde ja zivim

pre 5 godina

Zelim samo da kazem:

Ljudi se dele na dobre i lose, to je jedina podela koju priznajem. Dok god budu hteli 100% albanski zivalj na svojoj teritoriji i dok mi gledamo isto tako na stvari, nema nam napredka ni nama ni njima. Masovno cemo odlaziti sa svojih ognjista sto dalje moguce. Sta ce im Velika Albanija kad nece imati ljude u njoj... A ti isti srbi i albanci se pomazu i druze u Svajcarskoj, Nemackoj i td. U zemljama u kojima imaju prostora za napredovanjem, sto u finansijskom, sto u emotivnom, mentalnom smislu. Briga one u Svedskoj npr. ko je ko, zato sto je sistem zdrav i radi se na stalnom poboljsavanju zivotnog standarda... E ali posto je ovde plata 200€ od malih nogu slusam o raznim podelama i demarkacijama. Obezbedi mi prijatelju da mogu od svog postenog rada, da odem na more, da odem na zimovanje, da obidjem bar pola Srbije i te nase manastire dole, omoguci mi da zaradim da platim ratu za auto i stan... E kad sve to Gospodo ostvarite, onda nece ni biti ovakvih budalastina. Najlakse je prostom narodu prosipati pricu kako su siptari krivi za sve ili hrvati ili ne znam vise koji...a to sto im vi licno derete kozu sa ledja, to nazivate nekim blagim imenima. Najveci neprijatelji smo sami sebi i u isto vreme svaka vlast koja zasedne na presto. I na kraju jos jednom, pogledajte najace i najmocnije ekonomske sile sveta (Ameriku, Nemacku, Francusku...), koliko tu nacija i vera zivi na jedom mestu...pa se zapitajte...

SvetOkoMene

pre 5 godina

Razgraničenje je dobra ideja, samo nam treba mudra vlast da to uradi kako treba: sever Kosova Srbiji; razmeniti albansko stanovništvo Preševske doline sa stanovništvom srpskih enklava na Kosovu!
https://svetokomene.wordpress.com/2013/05/07/nova-srbija/

stvari su uvek vrlo proste, samo mi nećemo da ih vidimo

pre 5 godina

Vidi se da su NATO biznismeni postali nestrpljivi da krenu u svoje 100 milijardi $ vredne biznise na Kosovu (mislim na procenjenu vrednost rudnih bogatstava na Kosovu), pa hoće što pre da se reše srpskog remetilačkog faktora na severu Kosova.

cojle

pre 5 godina

znači izgubili smo 15-16 godina i ko zna koliko para!?
Kad je Đinđić tamo neke 2001-2002 predlagao podelu Kosova u zamenu za otpis milijardi $ kredita i expres ulazak u EU...spojenoprsti ga je nazivao
DOMAĆIM IZDAJNIKOM
STRANIM PLAĆENIKOM
a omiljena mu je bila
KOSOVO NIJE TVOJA DEDOVINA...

Kad je Čeda neke 2008. predlagao podelu, Vučić mu ga je nazivao
DOMAĆIM IZDAJNIKOM
STRANIM PLAĆENIKOM
a omiljena mu je bila
KOSOVO NIJE TVOJA DEDOVINA...

Pa...šta se promenilo, sem što smo zbog spojenoprstog i njegove bratije izgubili skoro pa 30 godina života?!

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Setimo se da je Ivica Dacic govorio o podeli KiM. Ta opcija nece proci iz vise razloga. Pristina na to ne pristaje.Protiv etnickih razgranicenja je EU. Podelom bi se dve trecine Srba na KiM, koji zive juzno od Ibra, nasli u nezavidnom polozaju. Ubrzalo bi se njihovo iseljavanje, jer bi se osecali izdanim od strane Beograda kojem su prepustili pregovore o njihovoj sudbini. Sve srpske svetinje se nalaze juzno od Ibra. Ne treba potezati nerealna, a u ovom slucaju i stetna, pitanja, jer to moze dovesti do radikalizacije javnog mnjenja Srbije, cija saglasnost je potrebna za postizanje sporazuma sa Pristinom. Podelom KiM bi se najverovatnije otvorilo pitanje takozvane presevske doline. Treba se usesrediti na zivot i status Srba u celini na KiM. Ahtisarijev dokument koji je temelj ustava Kosova garantuje neka prava. Treba se u pregovorima izboriti za postovanje tog dokumenta, kao i za njegovo poboljsanje u korist ekonomskog i etnickog polozaja Srba.

veselnik

pre 5 godina

U ovoj drzavi svi zakoni se primenjuju selektivno, pa tako i Ustav! Da li je predsednik citao Ustav, rezoluciju UN 1244, da li zna da je Srbija clanica UN kao SUVERENA drzava i da li zna sta je to suverenitet? Zasto se u UN ne postavi pitanje njenim clanicama koje su priznale "Kosovo" sa kojim pravom ne postuju UN, odnosno da li zele da ostanu u UN ili da vode suprotnu politiku?

Somborac

pre 5 godina

@samo da kazem...
Pa niko se ni od Hrvata iz Zagreba ili Splita nakon ''Oluje'' nije preselio u Knin, Udbinu ili Glinu, pa ih to nije demoralisalo da urade to što su uradili.

Mirko pazi..

pre 5 godina

Sto šiptarima dajete nase pasose i dozvoljavate da ovde rade. Stigli su do Beograda bez rata. Prodajte Kosovo za brisanje spoljnjeg duga i zadrzati manastire.

samo da kazem...

pre 5 godina

Iskreno, nikad nisam bio na Kosovu za skoro 50 godina života, niti planiram da odem da živim tamo. Pogotovo posle bombardovanja uranijumom, kada je živeti tamo veoma nezdravo. Mislim da bi pametnije bilo da se Srbi dosele u ostatak Srbije... Bolje oni nego migranti... A mislim da tako misli većina građana Srbije.

Raca

pre 5 godina

Teritorijalno razgraničenje srpskog i albanskog naroda,uz podelu i razmenu teritorija.
Eksteritorijalni status za srpske manastire koji bi ostali na albanskoj strani,uz čvrste međunarodne garancije.
Što pre i jednom za svagda.Na obostranu korist oba naroda i kao jedino rešenje koje može obezbediti dugoročni mir.

marsovac

pre 5 godina

Logičan sled istorijski poteza kroz vreme:
Postojao je nekda Aleksandar ujedinitelj .
A neko će postati Aleksandar razgranitelj :)

Ovaj prvi nije bio nešto uspešan i dalekovid.
A to ne znači da ovaj drugi to neće biti.

NoName

pre 5 godina

@vp

O cemu ti pricas? Cim neka teritorija dobije MEDJUNARODNI pozivni broj, tu je kraj. Prekinite da zivite u izmisljenim pricama koji vam ovi serviraju i ukljucite taj mozak malo.

bimmer

pre 5 godina

Od Karlobaga-Ogulina- Virovitice do toga da je ugroženo i Vranje. Hvala bogu pa sam daleko od tog ludila, bar moja deca neće morati da se nose sa raznim ludacima na vlasti.

marko

pre 5 godina

socijalisti ce nas definitivno sahraniti kao naciju, koja nacija koja drži do sebe će da se odrekne tolike teritorije, kakvi uopšte pregovori. srbija treba samo da pregovara, i to sa eu/sad a ne albancima, o zaštiti srpskih manastira/crkava i ostalog istorijskog nasleđa i srpskog naroda, sve ostalo je obično traćenje vremena i resursa.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

sprema se vucic da prizna kosovo, zbog toga je i doveden tu gde jeste, pitanje je dana kada ce to uraditi, e sada, nije siguran kako ce narod da reaguje, on ima armiju od oko milion ipo clanova sns uhlebljenih u razna drzvana preduzeca, ima kontrolu nad navijacima zvezde, partizana, rada, ima kontrolu nad skoro svim nacionalistickim udruzenjima obraz, 1389 i slicno, ali u srbiji i pored tih milion ipo koji su se prodali za sendvic ima jos 5 miliona srba, plus jos 2 miliona u okruzenju i to njega plasi, i ne zna kako da reaguje, pritiskaju ga zapadni mentori mora da prizna kosovo, a to moze da vodi do gubitka vlasti, a zna se da su on i bato mu usli u opasne biznise i da barataju milijardama, a toga nece da bude ako izgubi vlast!!!

treba uciti iz istorije

pre 5 godina

Kada je u pitanju 'razgranicenje' upravo pogledah wikipediju i kao primer navode kako kada je Engleskla resila da napusti Indiju stvorili su u sredini sadasnju Indiju sa vecinskim hindusima a na zapadu i istoku od nje su stvorili muslimanske drzave Pakistan i Istocni Pakistan koji je posle postao Banglades
A u filmu 'Gandi' smo najbolje videli kako je izgledala seoba naroda koja je usledila posle toga

Doktor drmr

pre 5 godina

Konačno da se rešimo balasta koji se vuče već 30 godina.. tolike republike izgubljene sad je kao bitna neka nerazvijena pokrajina.. Za celu jugoslaviju su naši preci krvarili a ne samo za kosovo..

ninepi

pre 5 godina

Kakav Ferizaj, kakav Skenderaj. To se zove Urosevac i Srbica. Iredentisti se nisu svidela, pa im je dao svoja, kao i za Obilic. Za sva ostala mesta na Kosovu usvojili su nasa imena, jer smo ih mi i osnovali i imaju koren u srpskom jeziku.

Dorcol Dorcolcima

pre 5 godina

Decane, Patrijarsiju, Gracanicu, Bogorodicu Ljevisku u Prizrenu, i druge spomenike ne treba NAPUSTITI nego PRENETI na nasu stranu i drugde u Srbiju!
Uostalom najvrednije na Kosovu nije teritorija nego nase kulturno nasledje. A oni sto su nas bombardovali i sve ovo zakuvali bi mogli to prenosenje i da plate. Ili da bar pomognu.

crypto

pre 5 godina

Kosovo je izgubljeno i svako razgranicenje je bolje nego ovako. Albanci u poslednjih 100 godina imaju vecinu na Kosovu, a sad u poslednjih 20 godina apsolutnu vecinu!!! Jedino resenje je proglasenje okupirane teritorije tj nema ni ulaz ni izlaz izmedju ili ovako neko "razgranicenje"

vp

pre 5 godina

ljudi, jel vi shvatate da Kosovo, 100% nase (kako bi stvarno trebalo da bude) moze samo ratom da se dobije? A koliko vidim cesto u komentarima, niko nije voljan da rizikuje zivot, kao sto su nasi preci cinili

herzzeg

pre 5 godina

Je li ovo patriJota Vulin predaje Kosovo Albancima kao da mu ga je babo ostavio u nasledje? Dokle seze ljudska glupost to je za ne poverovati...

Nikola

pre 5 godina

Koliko je shvatam “razgraničenje“ je postavljanje neke granice s nekom državom i priznanje te države i ona priznaje tebe i postajete države.

vikipedija

pre 5 godina

razgranicenje:

pojam koji zamenjuje rec izdaja, predaja, priznanje Kosova sa stolicom u UN, kada se neko sam sa sobom razgranicava na svojoj teritoriji, daje nesto svoje u zamenu za nesto vrlo malo svog.

miodrag

pre 5 godina

A za one sa plicim mozgovima.

Razgranicenje = Demarkacija

Demarkacija - ženski rod znaci - Razgraničavanje, utvrđivanje granične linije na osnovu ugovora i postavljanje graničnih znakova;
Ograničavanje, omeđavanje, obeležavanje granične linije. (fr.)

Odnosno, sada se odredjuju granice. A gradnice se odredjuju sa drzavama, znaci da ova vlast priznaje Kosovo. Bravo. Lepo receneo za glup srpski narod.

Srboljub

pre 5 godina

Molim vas da ne potencirate ovo kao rešenje. Ne znam čije je to rešenje ali svakako nije rešenje građana Srbije. Mogu da uzmu šta hoće jer su jači, ali u našim glavama nikada neće dobiti odobrenje za to.

miodrag

pre 5 godina

A za one sa plicim mozgovima.

Razgranicenje = Demarkacija

Demarkacija - ženski rod znaci - Razgraničavanje, utvrđivanje granične linije na osnovu ugovora i postavljanje graničnih znakova;
Ograničavanje, omeđavanje, obeležavanje granične linije. (fr.)

Odnosno, sada se odredjuju granice. A gradnice se odredjuju sa drzavama, znaci da ova vlast priznaje Kosovo. Bravo. Lepo receneo za glup srpski narod.

vikipedija

pre 5 godina

razgranicenje:

pojam koji zamenjuje rec izdaja, predaja, priznanje Kosova sa stolicom u UN, kada se neko sam sa sobom razgranicava na svojoj teritoriji, daje nesto svoje u zamenu za nesto vrlo malo svog.

Nikola

pre 5 godina

Koliko je shvatam “razgraničenje“ je postavljanje neke granice s nekom državom i priznanje te države i ona priznaje tebe i postajete države.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

sprema se vucic da prizna kosovo, zbog toga je i doveden tu gde jeste, pitanje je dana kada ce to uraditi, e sada, nije siguran kako ce narod da reaguje, on ima armiju od oko milion ipo clanova sns uhlebljenih u razna drzvana preduzeca, ima kontrolu nad navijacima zvezde, partizana, rada, ima kontrolu nad skoro svim nacionalistickim udruzenjima obraz, 1389 i slicno, ali u srbiji i pored tih milion ipo koji su se prodali za sendvic ima jos 5 miliona srba, plus jos 2 miliona u okruzenju i to njega plasi, i ne zna kako da reaguje, pritiskaju ga zapadni mentori mora da prizna kosovo, a to moze da vodi do gubitka vlasti, a zna se da su on i bato mu usli u opasne biznise i da barataju milijardama, a toga nece da bude ako izgubi vlast!!!

bimmer

pre 5 godina

Od Karlobaga-Ogulina- Virovitice do toga da je ugroženo i Vranje. Hvala bogu pa sam daleko od tog ludila, bar moja deca neće morati da se nose sa raznim ludacima na vlasti.

ninepi

pre 5 godina

Kakav Ferizaj, kakav Skenderaj. To se zove Urosevac i Srbica. Iredentisti se nisu svidela, pa im je dao svoja, kao i za Obilic. Za sva ostala mesta na Kosovu usvojili su nasa imena, jer smo ih mi i osnovali i imaju koren u srpskom jeziku.

herzzeg

pre 5 godina

Je li ovo patriJota Vulin predaje Kosovo Albancima kao da mu ga je babo ostavio u nasledje? Dokle seze ljudska glupost to je za ne poverovati...

Srboljub

pre 5 godina

Molim vas da ne potencirate ovo kao rešenje. Ne znam čije je to rešenje ali svakako nije rešenje građana Srbije. Mogu da uzmu šta hoće jer su jači, ali u našim glavama nikada neće dobiti odobrenje za to.

NoName

pre 5 godina

@vp

O cemu ti pricas? Cim neka teritorija dobije MEDJUNARODNI pozivni broj, tu je kraj. Prekinite da zivite u izmisljenim pricama koji vam ovi serviraju i ukljucite taj mozak malo.

vp

pre 5 godina

ljudi, jel vi shvatate da Kosovo, 100% nase (kako bi stvarno trebalo da bude) moze samo ratom da se dobije? A koliko vidim cesto u komentarima, niko nije voljan da rizikuje zivot, kao sto su nasi preci cinili

marko

pre 5 godina

socijalisti ce nas definitivno sahraniti kao naciju, koja nacija koja drži do sebe će da se odrekne tolike teritorije, kakvi uopšte pregovori. srbija treba samo da pregovara, i to sa eu/sad a ne albancima, o zaštiti srpskih manastira/crkava i ostalog istorijskog nasleđa i srpskog naroda, sve ostalo je obično traćenje vremena i resursa.

Raca

pre 5 godina

Teritorijalno razgraničenje srpskog i albanskog naroda,uz podelu i razmenu teritorija.
Eksteritorijalni status za srpske manastire koji bi ostali na albanskoj strani,uz čvrste međunarodne garancije.
Što pre i jednom za svagda.Na obostranu korist oba naroda i kao jedino rešenje koje može obezbediti dugoročni mir.

SvetOkoMene

pre 5 godina

Razgraničenje je dobra ideja, samo nam treba mudra vlast da to uradi kako treba: sever Kosova Srbiji; razmeniti albansko stanovništvo Preševske doline sa stanovništvom srpskih enklava na Kosovu!
https://svetokomene.wordpress.com/2013/05/07/nova-srbija/

Doktor drmr

pre 5 godina

Konačno da se rešimo balasta koji se vuče već 30 godina.. tolike republike izgubljene sad je kao bitna neka nerazvijena pokrajina.. Za celu jugoslaviju su naši preci krvarili a ne samo za kosovo..

samo da kazem...

pre 5 godina

Iskreno, nikad nisam bio na Kosovu za skoro 50 godina života, niti planiram da odem da živim tamo. Pogotovo posle bombardovanja uranijumom, kada je živeti tamo veoma nezdravo. Mislim da bi pametnije bilo da se Srbi dosele u ostatak Srbije... Bolje oni nego migranti... A mislim da tako misli većina građana Srbije.

marsovac

pre 5 godina

Logičan sled istorijski poteza kroz vreme:
Postojao je nekda Aleksandar ujedinitelj .
A neko će postati Aleksandar razgranitelj :)

Ovaj prvi nije bio nešto uspešan i dalekovid.
A to ne znači da ovaj drugi to neće biti.

treba uciti iz istorije

pre 5 godina

Kada je u pitanju 'razgranicenje' upravo pogledah wikipediju i kao primer navode kako kada je Engleskla resila da napusti Indiju stvorili su u sredini sadasnju Indiju sa vecinskim hindusima a na zapadu i istoku od nje su stvorili muslimanske drzave Pakistan i Istocni Pakistan koji je posle postao Banglades
A u filmu 'Gandi' smo najbolje videli kako je izgledala seoba naroda koja je usledila posle toga

Dorcol Dorcolcima

pre 5 godina

Decane, Patrijarsiju, Gracanicu, Bogorodicu Ljevisku u Prizrenu, i druge spomenike ne treba NAPUSTITI nego PRENETI na nasu stranu i drugde u Srbiju!
Uostalom najvrednije na Kosovu nije teritorija nego nase kulturno nasledje. A oni sto su nas bombardovali i sve ovo zakuvali bi mogli to prenosenje i da plate. Ili da bar pomognu.

Mirko pazi..

pre 5 godina

Sto šiptarima dajete nase pasose i dozvoljavate da ovde rade. Stigli su do Beograda bez rata. Prodajte Kosovo za brisanje spoljnjeg duga i zadrzati manastire.

Somborac

pre 5 godina

@samo da kazem...
Pa niko se ni od Hrvata iz Zagreba ili Splita nakon ''Oluje'' nije preselio u Knin, Udbinu ili Glinu, pa ih to nije demoralisalo da urade to što su uradili.

crypto

pre 5 godina

Kosovo je izgubljeno i svako razgranicenje je bolje nego ovako. Albanci u poslednjih 100 godina imaju vecinu na Kosovu, a sad u poslednjih 20 godina apsolutnu vecinu!!! Jedino resenje je proglasenje okupirane teritorije tj nema ni ulaz ni izlaz izmedju ili ovako neko "razgranicenje"

cojle

pre 5 godina

znači izgubili smo 15-16 godina i ko zna koliko para!?
Kad je Đinđić tamo neke 2001-2002 predlagao podelu Kosova u zamenu za otpis milijardi $ kredita i expres ulazak u EU...spojenoprsti ga je nazivao
DOMAĆIM IZDAJNIKOM
STRANIM PLAĆENIKOM
a omiljena mu je bila
KOSOVO NIJE TVOJA DEDOVINA...

Kad je Čeda neke 2008. predlagao podelu, Vučić mu ga je nazivao
DOMAĆIM IZDAJNIKOM
STRANIM PLAĆENIKOM
a omiljena mu je bila
KOSOVO NIJE TVOJA DEDOVINA...

Pa...šta se promenilo, sem što smo zbog spojenoprstog i njegove bratije izgubili skoro pa 30 godina života?!

stvari su uvek vrlo proste, samo mi nećemo da ih vidimo

pre 5 godina

Vidi se da su NATO biznismeni postali nestrpljivi da krenu u svoje 100 milijardi $ vredne biznise na Kosovu (mislim na procenjenu vrednost rudnih bogatstava na Kosovu), pa hoće što pre da se reše srpskog remetilačkog faktora na severu Kosova.

veselnik

pre 5 godina

U ovoj drzavi svi zakoni se primenjuju selektivno, pa tako i Ustav! Da li je predsednik citao Ustav, rezoluciju UN 1244, da li zna da je Srbija clanica UN kao SUVERENA drzava i da li zna sta je to suverenitet? Zasto se u UN ne postavi pitanje njenim clanicama koje su priznale "Kosovo" sa kojim pravom ne postuju UN, odnosno da li zele da ostanu u UN ili da vode suprotnu politiku?

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Setimo se da je Ivica Dacic govorio o podeli KiM. Ta opcija nece proci iz vise razloga. Pristina na to ne pristaje.Protiv etnickih razgranicenja je EU. Podelom bi se dve trecine Srba na KiM, koji zive juzno od Ibra, nasli u nezavidnom polozaju. Ubrzalo bi se njihovo iseljavanje, jer bi se osecali izdanim od strane Beograda kojem su prepustili pregovore o njihovoj sudbini. Sve srpske svetinje se nalaze juzno od Ibra. Ne treba potezati nerealna, a u ovom slucaju i stetna, pitanja, jer to moze dovesti do radikalizacije javnog mnjenja Srbije, cija saglasnost je potrebna za postizanje sporazuma sa Pristinom. Podelom KiM bi se najverovatnije otvorilo pitanje takozvane presevske doline. Treba se usesrediti na zivot i status Srba u celini na KiM. Ahtisarijev dokument koji je temelj ustava Kosova garantuje neka prava. Treba se u pregovorima izboriti za postovanje tog dokumenta, kao i za njegovo poboljsanje u korist ekonomskog i etnickog polozaja Srba.

gde ja zivim

pre 5 godina

Zelim samo da kazem:

Ljudi se dele na dobre i lose, to je jedina podela koju priznajem. Dok god budu hteli 100% albanski zivalj na svojoj teritoriji i dok mi gledamo isto tako na stvari, nema nam napredka ni nama ni njima. Masovno cemo odlaziti sa svojih ognjista sto dalje moguce. Sta ce im Velika Albanija kad nece imati ljude u njoj... A ti isti srbi i albanci se pomazu i druze u Svajcarskoj, Nemackoj i td. U zemljama u kojima imaju prostora za napredovanjem, sto u finansijskom, sto u emotivnom, mentalnom smislu. Briga one u Svedskoj npr. ko je ko, zato sto je sistem zdrav i radi se na stalnom poboljsavanju zivotnog standarda... E ali posto je ovde plata 200€ od malih nogu slusam o raznim podelama i demarkacijama. Obezbedi mi prijatelju da mogu od svog postenog rada, da odem na more, da odem na zimovanje, da obidjem bar pola Srbije i te nase manastire dole, omoguci mi da zaradim da platim ratu za auto i stan... E kad sve to Gospodo ostvarite, onda nece ni biti ovakvih budalastina. Najlakse je prostom narodu prosipati pricu kako su siptari krivi za sve ili hrvati ili ne znam vise koji...a to sto im vi licno derete kozu sa ledja, to nazivate nekim blagim imenima. Najveci neprijatelji smo sami sebi i u isto vreme svaka vlast koja zasedne na presto. I na kraju jos jednom, pogledajte najace i najmocnije ekonomske sile sveta (Ameriku, Nemacku, Francusku...), koliko tu nacija i vera zivi na jedom mestu...pa se zapitajte...

miodrag

pre 5 godina

A za one sa plicim mozgovima.

Razgranicenje = Demarkacija

Demarkacija - ženski rod znaci - Razgraničavanje, utvrđivanje granične linije na osnovu ugovora i postavljanje graničnih znakova;
Ograničavanje, omeđavanje, obeležavanje granične linije. (fr.)

Odnosno, sada se odredjuju granice. A gradnice se odredjuju sa drzavama, znaci da ova vlast priznaje Kosovo. Bravo. Lepo receneo za glup srpski narod.

vikipedija

pre 5 godina

razgranicenje:

pojam koji zamenjuje rec izdaja, predaja, priznanje Kosova sa stolicom u UN, kada se neko sam sa sobom razgranicava na svojoj teritoriji, daje nesto svoje u zamenu za nesto vrlo malo svog.

Nikola

pre 5 godina

Koliko je shvatam “razgraničenje“ je postavljanje neke granice s nekom državom i priznanje te države i ona priznaje tebe i postajete države.

bimmer

pre 5 godina

Od Karlobaga-Ogulina- Virovitice do toga da je ugroženo i Vranje. Hvala bogu pa sam daleko od tog ludila, bar moja deca neće morati da se nose sa raznim ludacima na vlasti.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

sprema se vucic da prizna kosovo, zbog toga je i doveden tu gde jeste, pitanje je dana kada ce to uraditi, e sada, nije siguran kako ce narod da reaguje, on ima armiju od oko milion ipo clanova sns uhlebljenih u razna drzvana preduzeca, ima kontrolu nad navijacima zvezde, partizana, rada, ima kontrolu nad skoro svim nacionalistickim udruzenjima obraz, 1389 i slicno, ali u srbiji i pored tih milion ipo koji su se prodali za sendvic ima jos 5 miliona srba, plus jos 2 miliona u okruzenju i to njega plasi, i ne zna kako da reaguje, pritiskaju ga zapadni mentori mora da prizna kosovo, a to moze da vodi do gubitka vlasti, a zna se da su on i bato mu usli u opasne biznise i da barataju milijardama, a toga nece da bude ako izgubi vlast!!!

herzzeg

pre 5 godina

Je li ovo patriJota Vulin predaje Kosovo Albancima kao da mu ga je babo ostavio u nasledje? Dokle seze ljudska glupost to je za ne poverovati...

crypto

pre 5 godina

Kosovo je izgubljeno i svako razgranicenje je bolje nego ovako. Albanci u poslednjih 100 godina imaju vecinu na Kosovu, a sad u poslednjih 20 godina apsolutnu vecinu!!! Jedino resenje je proglasenje okupirane teritorije tj nema ni ulaz ni izlaz izmedju ili ovako neko "razgranicenje"

NoName

pre 5 godina

@vp

O cemu ti pricas? Cim neka teritorija dobije MEDJUNARODNI pozivni broj, tu je kraj. Prekinite da zivite u izmisljenim pricama koji vam ovi serviraju i ukljucite taj mozak malo.

cojle

pre 5 godina

znači izgubili smo 15-16 godina i ko zna koliko para!?
Kad je Đinđić tamo neke 2001-2002 predlagao podelu Kosova u zamenu za otpis milijardi $ kredita i expres ulazak u EU...spojenoprsti ga je nazivao
DOMAĆIM IZDAJNIKOM
STRANIM PLAĆENIKOM
a omiljena mu je bila
KOSOVO NIJE TVOJA DEDOVINA...

Kad je Čeda neke 2008. predlagao podelu, Vučić mu ga je nazivao
DOMAĆIM IZDAJNIKOM
STRANIM PLAĆENIKOM
a omiljena mu je bila
KOSOVO NIJE TVOJA DEDOVINA...

Pa...šta se promenilo, sem što smo zbog spojenoprstog i njegove bratije izgubili skoro pa 30 godina života?!

marsovac

pre 5 godina

Logičan sled istorijski poteza kroz vreme:
Postojao je nekda Aleksandar ujedinitelj .
A neko će postati Aleksandar razgranitelj :)

Ovaj prvi nije bio nešto uspešan i dalekovid.
A to ne znači da ovaj drugi to neće biti.

marko

pre 5 godina

socijalisti ce nas definitivno sahraniti kao naciju, koja nacija koja drži do sebe će da se odrekne tolike teritorije, kakvi uopšte pregovori. srbija treba samo da pregovara, i to sa eu/sad a ne albancima, o zaštiti srpskih manastira/crkava i ostalog istorijskog nasleđa i srpskog naroda, sve ostalo je obično traćenje vremena i resursa.

veselnik

pre 5 godina

U ovoj drzavi svi zakoni se primenjuju selektivno, pa tako i Ustav! Da li je predsednik citao Ustav, rezoluciju UN 1244, da li zna da je Srbija clanica UN kao SUVERENA drzava i da li zna sta je to suverenitet? Zasto se u UN ne postavi pitanje njenim clanicama koje su priznale "Kosovo" sa kojim pravom ne postuju UN, odnosno da li zele da ostanu u UN ili da vode suprotnu politiku?

Doktor drmr

pre 5 godina

Konačno da se rešimo balasta koji se vuče već 30 godina.. tolike republike izgubljene sad je kao bitna neka nerazvijena pokrajina.. Za celu jugoslaviju su naši preci krvarili a ne samo za kosovo..

samo da kazem...

pre 5 godina

Iskreno, nikad nisam bio na Kosovu za skoro 50 godina života, niti planiram da odem da živim tamo. Pogotovo posle bombardovanja uranijumom, kada je živeti tamo veoma nezdravo. Mislim da bi pametnije bilo da se Srbi dosele u ostatak Srbije... Bolje oni nego migranti... A mislim da tako misli većina građana Srbije.

ninepi

pre 5 godina

Kakav Ferizaj, kakav Skenderaj. To se zove Urosevac i Srbica. Iredentisti se nisu svidela, pa im je dao svoja, kao i za Obilic. Za sva ostala mesta na Kosovu usvojili su nasa imena, jer smo ih mi i osnovali i imaju koren u srpskom jeziku.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Setimo se da je Ivica Dacic govorio o podeli KiM. Ta opcija nece proci iz vise razloga. Pristina na to ne pristaje.Protiv etnickih razgranicenja je EU. Podelom bi se dve trecine Srba na KiM, koji zive juzno od Ibra, nasli u nezavidnom polozaju. Ubrzalo bi se njihovo iseljavanje, jer bi se osecali izdanim od strane Beograda kojem su prepustili pregovore o njihovoj sudbini. Sve srpske svetinje se nalaze juzno od Ibra. Ne treba potezati nerealna, a u ovom slucaju i stetna, pitanja, jer to moze dovesti do radikalizacije javnog mnjenja Srbije, cija saglasnost je potrebna za postizanje sporazuma sa Pristinom. Podelom KiM bi se najverovatnije otvorilo pitanje takozvane presevske doline. Treba se usesrediti na zivot i status Srba u celini na KiM. Ahtisarijev dokument koji je temelj ustava Kosova garantuje neka prava. Treba se u pregovorima izboriti za postovanje tog dokumenta, kao i za njegovo poboljsanje u korist ekonomskog i etnickog polozaja Srba.

Dorcol Dorcolcima

pre 5 godina

Decane, Patrijarsiju, Gracanicu, Bogorodicu Ljevisku u Prizrenu, i druge spomenike ne treba NAPUSTITI nego PRENETI na nasu stranu i drugde u Srbiju!
Uostalom najvrednije na Kosovu nije teritorija nego nase kulturno nasledje. A oni sto su nas bombardovali i sve ovo zakuvali bi mogli to prenosenje i da plate. Ili da bar pomognu.

Srboljub

pre 5 godina

Molim vas da ne potencirate ovo kao rešenje. Ne znam čije je to rešenje ali svakako nije rešenje građana Srbije. Mogu da uzmu šta hoće jer su jači, ali u našim glavama nikada neće dobiti odobrenje za to.

Raca

pre 5 godina

Teritorijalno razgraničenje srpskog i albanskog naroda,uz podelu i razmenu teritorija.
Eksteritorijalni status za srpske manastire koji bi ostali na albanskoj strani,uz čvrste međunarodne garancije.
Što pre i jednom za svagda.Na obostranu korist oba naroda i kao jedino rešenje koje može obezbediti dugoročni mir.

vp

pre 5 godina

ljudi, jel vi shvatate da Kosovo, 100% nase (kako bi stvarno trebalo da bude) moze samo ratom da se dobije? A koliko vidim cesto u komentarima, niko nije voljan da rizikuje zivot, kao sto su nasi preci cinili

Mirko pazi..

pre 5 godina

Sto šiptarima dajete nase pasose i dozvoljavate da ovde rade. Stigli su do Beograda bez rata. Prodajte Kosovo za brisanje spoljnjeg duga i zadrzati manastire.

Somborac

pre 5 godina

@samo da kazem...
Pa niko se ni od Hrvata iz Zagreba ili Splita nakon ''Oluje'' nije preselio u Knin, Udbinu ili Glinu, pa ih to nije demoralisalo da urade to što su uradili.

stvari su uvek vrlo proste, samo mi nećemo da ih vidimo

pre 5 godina

Vidi se da su NATO biznismeni postali nestrpljivi da krenu u svoje 100 milijardi $ vredne biznise na Kosovu (mislim na procenjenu vrednost rudnih bogatstava na Kosovu), pa hoće što pre da se reše srpskog remetilačkog faktora na severu Kosova.

SvetOkoMene

pre 5 godina

Razgraničenje je dobra ideja, samo nam treba mudra vlast da to uradi kako treba: sever Kosova Srbiji; razmeniti albansko stanovništvo Preševske doline sa stanovništvom srpskih enklava na Kosovu!
https://svetokomene.wordpress.com/2013/05/07/nova-srbija/

treba uciti iz istorije

pre 5 godina

Kada je u pitanju 'razgranicenje' upravo pogledah wikipediju i kao primer navode kako kada je Engleskla resila da napusti Indiju stvorili su u sredini sadasnju Indiju sa vecinskim hindusima a na zapadu i istoku od nje su stvorili muslimanske drzave Pakistan i Istocni Pakistan koji je posle postao Banglades
A u filmu 'Gandi' smo najbolje videli kako je izgledala seoba naroda koja je usledila posle toga

gde ja zivim

pre 5 godina

Zelim samo da kazem:

Ljudi se dele na dobre i lose, to je jedina podela koju priznajem. Dok god budu hteli 100% albanski zivalj na svojoj teritoriji i dok mi gledamo isto tako na stvari, nema nam napredka ni nama ni njima. Masovno cemo odlaziti sa svojih ognjista sto dalje moguce. Sta ce im Velika Albanija kad nece imati ljude u njoj... A ti isti srbi i albanci se pomazu i druze u Svajcarskoj, Nemackoj i td. U zemljama u kojima imaju prostora za napredovanjem, sto u finansijskom, sto u emotivnom, mentalnom smislu. Briga one u Svedskoj npr. ko je ko, zato sto je sistem zdrav i radi se na stalnom poboljsavanju zivotnog standarda... E ali posto je ovde plata 200€ od malih nogu slusam o raznim podelama i demarkacijama. Obezbedi mi prijatelju da mogu od svog postenog rada, da odem na more, da odem na zimovanje, da obidjem bar pola Srbije i te nase manastire dole, omoguci mi da zaradim da platim ratu za auto i stan... E kad sve to Gospodo ostvarite, onda nece ni biti ovakvih budalastina. Najlakse je prostom narodu prosipati pricu kako su siptari krivi za sve ili hrvati ili ne znam vise koji...a to sto im vi licno derete kozu sa ledja, to nazivate nekim blagim imenima. Najveci neprijatelji smo sami sebi i u isto vreme svaka vlast koja zasedne na presto. I na kraju jos jednom, pogledajte najace i najmocnije ekonomske sile sveta (Ameriku, Nemacku, Francusku...), koliko tu nacija i vera zivi na jedom mestu...pa se zapitajte...