Sreda, 14.03.2018.

11:27

Vučić: Od ZSO najverovatnije ništa, da su hteli...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa Vesom Mičelom imao dobar, otvoren, sadržajan i bitan razgovor za odnose između Srbije i SAD.

Izvor: B92

Vuèiæ: Od ZSO najverovatnije ništa, da su hteli... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

Slovenac 1952

pre 6 godina

ZSO ce se sigurno formirati ali ne kako kaze i trazi Vucic. ZSO je predvidjena i Ahtisarijevim planom ali bez izvrsnih ovlascenja. Ono na sta insistira Vucic je Republika Srpska na Kosovu, sto nece prihvatiti ni Albanci ni medjunarodna zajednica znajuci kakve probleme imaju u BiH.
(bond stil, 14. mart 2018 16:42)
Zanimljivo, to svi znamo, čak je to potpisano u Bruxellu, a onaj, koji je to potpisao, pravi se mutav i lud! Ave CESARE!:)

lupetanje pusto

pre 6 godina

@Das,
e moj ti. Ti si gori od ovoga kojeg kritikujes.
Iznosis poredjenje sa mitoloskom lazi.
Taj Vuk Brankovic uopste nije bio taj izdajnik kako ti mislis. Procitaj istoriju detaljnije pre nego sto je upotrebis za poredjenje.
Marko Kraljevic nije gonio Turke kako mitologija to navidi upravo suprotno bio vazal ponizni sultanov tako ni Vuk Brankovic nije bio ono kako ga prikazuje mitologija. Opasno je mesati mitologiju sa istorijom. A kod nas vecina ne moze da razlikuje izmedju ta dva.

Miroslav

pre 6 godina

"Tači iskosa sa desne strane neodbranjivim udarcem odveo Kosovo u sledeći krug." "Srbija ispala iz kvalifikacija nakon bezidejne igre i bez ijednog udarca u okvir gola" "Selektor Srbije izjavio:igrali smo hrabro, ali nismo imali sreće." "Selektor Srbije: Ostavka? Ne. Zašto?" "Kapiten Srbije: Čini mi se da nas je sudija oštetio, ali reći ću vam više kad hladne glave odgledam snimak sa selektorom" samo su neki od naslova u srpskoj štampi nakon duela iz kojeg je, moramo priznati bolja i kvalitetnija ekipa otišla dalje. Nama ostaje da se što bolje pripremimo za naredne kvalifikacije koje počinju na jesen.

Tar

pre 6 godina

Pa predsednice sta vam znaci Briselski sporazum? Da li je on sobzirom na vasu izjavu validan ili ga celog treba osporiti?. Da li ga treba odbaciti i vratiti se na stanje pre sporazuma?. Oni malo po malo ostvare svoje ciljeve pa bezi kod saveznika. Sta dalje vi pregovarate?.

belgrado

pre 6 godina

a kako nista?
pa onaj djuric je pricao 5-0 za nas,razbijamo..?!
ti i dacic svake nedelje u brisel idete i branite srbiju od zlotvora ,pa i gvibundi je povukao priznanje kosova,


a sad kao nista ?!?!

rale

pre 6 godina

Hvala,Ovom,a hvala i Onom, sto su nas saslusali, pa opet hvala Onom,a hvala i Ovom sto nas saslusase,itd.U nedogled, hvala,hvala, hvala,i jos jedno HVALAAAAAAAA!

Eidos

pre 6 godina

Nadolazeci referendum o Kosovu ce biti poslednji ekser u zatvorenom sanduku zvanom Kosovo je Srbija. Satro ce da bude "demokratski" referendum,i gle cuda,vecina ce biti za nezavisnost Kosova.Izbori za gradonacelnika prestonice,za predsednika Srbija,premijera Srbije su bili samo uvezbavanje za poslednji cin.

Влада

pre 6 godina

Ето сам си признао да си испао будала што си веровао у вези договора. И шта сад? Хоћеш ли да сносиш одговорност за то што си радио против интереса државе и народа на КиМ или ником ништа?

milan

pre 6 godina

Kakva je razlika između "čuti" i "saslušati" za mene nikakva a kakve smo koristi imali do sada što sme jedini tumačili neke "dogovore" tako a drugi uvek drugačije, najčešće u našu štetu. Da četiri tačke ne postoje niko do sada nije rekao a verovatno po stavu zapada postoje tako do sada gde smo bili nigde i gde smo stigli nigde.

Huan Pablo Don Fernando

pre 6 godina

znaci predsednik drzave javno prizna poraz politike koju vodi, javno prizna da je on licno,a i drzava srbija njegovom pogresnom politikom prevarena!!! i sta ce sada uraditi po tom pitanju? hoce li biti ostavki, sankcija, kazni... u svakoj normalnoj zemlji bi pojedini zaglavili zatvor zbog izdaje, a pitanje casti i ostavki se ne bi ni postavljalo!!

Mile

pre 6 godina

Pa sada je na Americi i Eu, da izvrse pritisak na Pristinu da i oni daju neki znak da su spremni na pregovore i resavanje problema. Ali da to urade na delu, a ne samo recima!

ALEKSANDAR VELIKI

pre 6 godina

Vazno da je proglasio uspeh na pregovorima tada dao im pozivni broj i ukinuo institucije Srbije na Kosovu i Metohiji.
(bikkojisedi, 14. mart 2018 16:19)
Ništa on nije dao i pogotovo ništa nije ukinuo. Ne može on da se meša u tuđu državu.

chombe

pre 6 godina

Napisite lepo da je Srbija izgubila, pored vojne, i diplomatsku bitku, i to potpunim debaklom. Kosovska vojska, sto je gazenje srpskog ustava, prijem Kosova u UN, a od srpske zajednice na Kosovu sipak. Znaci, potpuni poraz. Jos da nas nateraju da priznamo Kosovo i to ce pored poraza biti i kompletno ponizenje. Dobro, znali smo mi to i ranije, ali evo doslo.

alibaba

pre 6 godina

Kako ga nije sramota da kaze: "od toga izgleda nema nista"!? Pa nije obican covek sa ulice da tako kaze! Boze sacuvaj! Sramota je ziveti u ovoj zemlji... sramota...

Aew

pre 6 godina

Kritikovali Tadica sto je namagarcen za medjunarodni sud pravde a oni namagarceni ne moz' gore. Predali smo sve, pravosudje policiju civilnu zastitu telekomunikacije i ostalo a nismo dobili nista. 5:0 postade 0:5. Oce li ko odgovarati za to? Hoce li iko da prestane da potpisuje razne akte u korist Albanaca? Ocigledno nece, samo nastavite da potpisujete.

ZSO

pre 6 godina

Šta napravi čoveče? Šest godina nas zamajavaš i šta sad? Ništa ne uradi, sem što raspisa 6-7 izbora. A tvoji jastrebovi bi još jedne. Sramota.

aca

pre 6 godina

Kada cemo shvatiti da je Kosovo izgubljeno losom politikom tadasnje koja je i sadasnja vlast, koja je uspela da nas posvadja sa nasim vekovnim saveznicima iz velikih ratova i pobeda.

Henry Chinasky

pre 6 godina

Kosovo je srce Srbije, polako prelazi u Kosovo je teret Srbije. Bar tako predsednik i njegova ekipa hoće da ga predstave. Za šest godina vlasti i pregovora uspeli su samo da izgube pozicije koje su zatekli. Namerno ili neznanjem isto je. Šteta što dobar deo naroda to neće da vidi.

faton

pre 6 godina

kakva bre Rezolucja 1244, vi ste je sami unistili u tom trenutku kada ste insistirali za misljenje Medjunarodnog Suda o nesavisnosti Kosova.

on ti i sam kaze da ako hoce vojsku moze i niko nema pravo da im zabrani pa i nikakva Rezolucija.

komsija

pre 6 godina

@Zuja:
Kazes kako "Kosovo ne može ni putem SB da postane član UN niti preko skupštine UN-a". Slazem se sa vama pod predpostavkom da mi znamo istinu na nivou zelja.
Drugo sto ja bih pomenio vama je da to moze preko Srbije. Bas zbog toga se vode razgovori. Ako Srbija priznaje, dobitce Evropu, ako nece neka vi kazi sta ce. Za mene izraz "Kosovo je kamen na vrata Srbije" nije samo na vrata Srbije ali izraz mentaliteta kako vi protumacite situaciju kada se radi o Kosovu....

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 6 godina

Od kad si zgrabio vlast 1244 i povratak srpske vojske nisi spomenuo. Sada kad si shvatio da si izgubio sve na tim pregovorima sada pretis oraznom puskom. Hvala ti Vucicu, istorica ce te pamtiti, istorija ce ti suditi.

droidan

pre 6 godina

Oliver Ivanovic je predlagao da Srbi na Kosovu i R. Srbija sami formiraju ZSO. Medjutim njega vise nema, ostali su samo "politicari" koji slusaju vlast u Beogradu podrzani od lokalnih kriminalaca. Ova izjava A. Vucica je toliko licemerna i tuzna i baca u vodu sve ono sto su pricali od 2013. godine.

bond stil

pre 6 godina

ZSO ce se sigurno formirati ali ne kako kaze i trazi Vucic. ZSO je predvidjena i Ahtisarijevim planom ali bez izvrsnih ovlascenja. Ono na sta insistira Vucic je Republika Srpska na Kosovu, sto nece prihvatiti ni Albanci ni medjunarodna zajednica znajuci kakve probleme imaju u BiH.

Vuk

pre 6 godina

Znači, džaba si pravio vladu Haradinaju ? Vreme ja da ti odgovaraš srpskoj javnosti. Za mnoge stvari. Kosovo je tu manji problem , u odnosu na ono što vam je dozvoljeno da radite ovde..

Eh

pre 6 godina

Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.
(nesss, 14. mart 2018 12:06)
Lepo je to ali ulazak u EU nece dovesti do povecanja para i penzija bar deceniju, dve (vidi Bugare, njima smo najslicniji) a svi ce tek tada jos lakse da uhvate maglu i odu tako da dece nece biti takodje.
Tako da sve jedno, na kraju krajeva Srbiji se lose pise sta god.
Ne vidim stvarno sta ocekujete od ulaska u EU? Da nam zamene mozgove pa postanemo Nemci?

skijas

pre 6 godina

Mene zanima kakav ekonomski rast planiraju Velja nevolja i Vucicev sin ppsto sma ih licno video na Kopaoniku 2 puta kako pijuckaju picenca i verovatno pricaju kako ce da se zaposle u toj fabrici...

Utin

pre 6 godina

# Не разумем што уопште било кога питамо? Оснујмо сами ту ЗСО на КиМ. 'Албанци су деценијама живели неки свој паралелни живот на Косову, не поштујући никакве прерогативе српске државе, па што то сада не би и Срби кад је "њихова држава" у питању?

Jesmo u krajini pa eto gde smo sada... za nastavak tvog komentara, znaci ti predlazen jos bar deset gradonacelnika, zamenika, veca, sekretarica itd, na racun nas srba iz srbije. Taman da se kosovari koji nisu zaposleni da se zaposle. Lepo

Skywalker

pre 6 godina

"Vučić: Od ZSO najverovatnije ništa, da su hteli..."
Salis se? Ma, on se to sali. Jadnicak zaboravio da je Srbima jos pre dve i po godine cestitao Srbima formiranje ZSO.

milos

pre 6 godina

Pitanje svih pitanja je - a zasto Albanci imaju podrsku medjunarodne zajednice, a mi nemamo?!? Zar to nije pitanje dobre/lose politike koju vodimo? Albanci svojom politikom dobijaju podrsku zapada, a mi svojom ne dobijamo. Da ne lezi zec u tom grmu?...

Runner

pre 6 godina

Не разумем што уопште било кога питамо? Оснујмо сами ту ЗСО на КиМ. 'Албанци су деценијама живели неки свој паралелни живот на Косову, не поштујући никакве прерогативе српске државе, па што то сада не би и Срби кад је "њихова држава" у питању? Крајем Другог светског рата југословенска држава је са подручја Далмације, Истре и Словеначког приморја протерала преко 200 хиљада етничких Талијана тзв. оптанта. Ти оптанти су сваке четврте године бирали и постављали градоначелнике Задра, Новог Винодолског, Цриквенице, Опатије, Ријеке, Умага, Пазина, Савудрије, Порторожа. Изоле, Пирана, Копра и др. Нешто слично треба да чини и наша држава.

jd

pre 6 godina

Posto je tako, kao sto kazes, ajd sad lepo svi ostavke, pa da dodje neko ko ce taj problem resiti. Znali ste vi svi dobro da od ZSO nema nista, pa ste opet ispunili sve sto su trazili, sad kada su i prakricno nezavisna drzava, zasto bi ispunili taj uslov...

Zuja

pre 6 godina

Kosovo ne može ni putem SB da postane član UN niti preko skupštine UN-a. Ja ne mogu da verujem šta ljudi pišu i upoređuju Palestinu sa ovime. Da bi putem skupštine UN mogla da bude primljena nova članica treba nešto preko 70% glasova da bude na strani KIM kako bi bili primljeni. To je još teže nego putem SB gde ima prava veta od strane dve stalne članice Rusije i Kine. Pa šta oni misle da Španija, Grčka, Rusija, Indija, Kina, Brazil, Meksiko, Argentina priznaju Kosovo u Skupštini UN na glasanju kao novog člana a ovamo ne priznaju Kosovo kao državu? Od toga nema ništa, džabe postavljate takvu mogućnost. Srbija se pita kako god okreneš u vezi statusa Kosova i ništa tu nije rešeno. Ja ne kapiram naše političare koji to ne umeju da iskoriste nego prihvataju sve što im se ponudi zarad EU, koja može sutra da prestane sa postojanjem. Kao što smo videli Britanija je napustila EU i lako može da se desi da neke druge članice izađu iz te zajednice. Mi ostanemo bez velikog procenta teritorije zarad nečega što nije sigurno da će opstati u nekoj dalekoj budućnosti, niti je garantovano da će Srbija ikada ući u tu EU.

C i n i k

pre 6 godina

Drugim recima, Srbija ce ostati pusto ostrvo u Evropi zaglibljeno u daleku proslost. Narod neuk i prostodusan, oni sto iole hoce vise od zivota beze odavde glavom bez obzira, i tako koliko vec decenija, vekova?
A zivot i inace nije dug, ogromna vecina naroda koji zivi na Kosovu su albanci, trgovina i ostalo funkcionise izmedju nas, ne vidim bas nijedan razlog da mi Kosovu ne pruzimo ruku, i da svakako priznamo da smo strahovito pogresili,sta je radjeno iz Bgd 90.nije normalno, i istinita je ona izreka, gde je rezim iz Bgd "branio" Srbe, njih tamo vise nema, i nikad se vratiti nece. Ali i danas, umesto da izvucemo pouke, radimo iste stvari, mi surujemo sa rujama umesto da budemo bliski sa zapadom, pa kako iole normalan covek da se ne zapita, kako covece mislis da ista napravis za ovaj nesrecni narod po Srbiji ako nisi dobar sa USA?! Na koju foru to mislis?! Ko je to, koja drzava, je ikada uspela?

idemo dalje

pre 6 godina

Sokro 12 godina(2001-2012)su trajali pregovori nekoliko srpskih vlada,koje su predvodile DS i DSS,sa međunarodnom zajednicom,tačnije zapadom o Kosovu.Ni ti pregovori nisu bili uspešni,jer na svaki ustupak,koji je srpska vlada napravila(poput poziva kosovskih Srba na glasanje ili prebacivanje pregovora u Brisel)zauzvrat ni Srbija,a ni kosovski Srbi ništa nisu dobili.SNS i Vučić su posle samo10 meseci provedenih na vlasti potpisali briselski sporazum,kojim se Srbija odriče svojih institucija i još mnogo toga na Kosovu.Ne verujem da je Vučić glup i naivan političar da je poverovao u tu šarenu lažu o zajednici srpskih opštinu ili većim pravima kosovskih Srba.Sporazum je on potpisao još pre nego što je doveden,od strane zapada(Vašingtona i Berlina),na vlast.To je bio glavni uslov da bi došao na vlast i nije mu mnogo vremena trebalo da ga ispuni,bez obzira na obećanja data u predizbornoj kampanji,poput vraćanje pregovora u UN i sl.Ali ko se sada toga seća,kao i da su prilikom usvajanja sporazuma govorili kako će to biti trajno rešenje za Kosovo i koje će rešiti buduće odnose Srba i Albanaca.A izgleda da nije,jer je prošle godine predsednik započeo konačni dijalog o Kosovu.Očigledno je da se Vučiću žuri da završi sa Kosovom,a kome je to u interesu prosudite sami.

cole

pre 6 godina

A da sednes da se dogoviris sa tim Amerima i da sredis sta treba za par dana? Zato politika i sluzi. Ono trla baba lan sa Rusima je zaista sjajna stvar ako hoce da ti daju armiju da udaris na Kosovo i isto tako sredis stvar za par dana. E sad sta smo naucili od prosli put? Nista izgleda.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

ZSO je nešto kao grupa gradjana.Za to "kao nešto" dali smo svašta i dobili ništa. 
Genijalno.
(Komša, 14. mart 2018 13:23)

Uglavnom uvek i dobijemo nista.

Serbissimo

pre 6 godina

Svaki kompromis je težak, ali mora da ga prihvati i druga i treća strana“, naveo je Vučić.

Ne mora. U rukama druge i trece strane je i noz i pogaca.

“Hvala Mičelu što je u Prištini rekao da to nije ispunjeno. Biću otvoren, mislim da od toga neće biti ništa, da su hteli uradili bi to u prethodnih pet godina i u tome što nisu formirali ZSO su imali podršku dela međunarodne zajednice."

I sta sad? Kako ces ih naterati na kompromis?

Vlada Rolovic

pre 6 godina

G-dine predsednice, da li Vi to kazete da su Vas preverili i Vi i dalje voidite neke pregovore?
Odkud uverenje da Vas opet nece prevariti?
Nije problem sto Vas varaju, bolje da Vas varaju nego celu zemlju - kako Vi to umete lepo da kazete.
Problem je ovde sto je cela zemlja prevarena zahvaljujuci Vama i nastavljanju pregovora i posle prevare.
Mozda da se manete corava posla?

Petar

pre 6 godina

Ovaj ladno javno kaze da Kosovo nece stvoriti ZSO iako su potpisali. Pa covece to se ne prica javno!! Predsednik Srbije izadje i kaze da Kosovo to nikad nece napraviti, ok znaci Srbija se je pomirila time da nece biti ZSO, lepo, sad idemo dalje... ja ne verujem kakvi ljudi vode zemlju

Тарми пфк

pre 6 godina

Не мора признање за ЕУ , десиће се ЗСО, нема оружаних снага косова ...Тако је било мјесецима по причи , сад одједном друга воденица , чини се...

lelr

pre 6 godina

@Ratko - nije tacno da je za prijem Kosova u UM potrebma saglasnost Srbije. Shodno Rezuciji Ujedinjeni za mir, ukoliko o nekom pjtanju nema saglasnosti u SBUM, ono se moze uvrstiti u dnevni red Generalne skupstine UN gde nema veta. Poslednji primer - nedavna rezolucija o Jerusalemu. Samo je pitanje oportunosti kada da se to uradi

Cirkus

pre 6 godina

I bombardovanje '99 nije bilo u skladu s medjunarodnim propisima i rezolucijama pa su nas bombardovali. Tako da to sto se formiranje vojske Kosova ne spominje u ovoj ili onoj rezoluciji mozemo da okacimo macki o rep. Bice onako kako Ameri odluce ko sto je bilo do sada milion puta. Ovo su izjave za unutrasnju upotrebu i mazanje ociju.

I can tell future

pre 6 godina

Moja staklena kugla mi ovako govori: Vucic je na putu sigurnog priznanja Kosova kao nezavisne drzave, kukumavcice i plakati kako on jadan mora da se zrtvuje i da ga niko ne razume, uglavnom vec ustaljeni klisei. To priznanje nece biti direktno i ocigledno nego umotano da bi raja mogla lakse da proguta.
Dacemo sve a dobicemo nista, u EU necemo biti primljeni posto nam je drzava u rasulu i bezakonju. Sto je najapsurdnije on i njegovi ce jos uvek biti na vlasti a njihovo verno stado ce im klicati i velicati.
Zato ako imate bilo kakvu priliku bezite is te proklete avlije i barem svojoj deci obezbedite kakvu takvu buducnost.
U Srbiji nikad nece biti bolje.

nebavezno

pre 6 godina

To se i ocekivalo! Trebalo ja samo da posluzi kao mamac srpskoj javnosti i opravdanje za sledece manifetluke do krajnjeg cilja kada ce nas staviti pred svrsen cin.

Pfff

pre 6 godina

Ok navozali su nas. Samo sto ste vi na vlasti to znali, da ce biti tako. Sada kukate kako ste prevareni, to vam je cist bonus. Ali znali ste sve, bez foliranja

veselnik

pre 6 godina

Bio je cist diletantizam dati SVE po briselskom sporazumu BEZ pomaka za ZSO! Morao se primeniti reciprocitet - mi jedan korak, vi jedan korak. Ovako, mi ceo put, a oni NI JEDAN korak! I to je uspesna politika?

blabla

pre 6 godina

Cekaj, ti sada nama to govoris? Briselski sporazum je bio katastrofa ali smo cak i tada znali da ni to malo nece ispuniti. I sad vi nista niste krivi i eto, sta jadni da radite kad vas samo cuskaju, ali su oni pre vas potpuno krivi i sram ih bilo... A i ja budala pa se nerviram...

Ratko

pre 6 godina

Ko garantuje nama da ćemo ući i postati član EU ako Kosovu dozvolimo da bude član UN? Niko! To su sve samo obećanja i šarene laže. Sigurno je samo jedno a to je da KIM nikada neće biti u UN i imati potpunu nezavisnost ako to Srbija ne bude dozvolila. Zašto? Pa zato što Srbija ima Rusiju i Kinu kao stalne članice SB koji nam daju podršku u našim diplomatskim naporima što se jasno vidi. To je jedino izvesno a sve ostalo je rekla kazala. I pored te podrške mi i dalje popuštamo uslovima dela EU i SAD pa smo tako prihvatili 7-8 stavki a Albanci ne prihvataju ništa. Dokle to Vučić misli da mi prihvatamo maglu? Kakav je to dogovor gde jedna strana prihvata sve a druga ništa? Onda nam ne valjaju pregovarači i trebalo bi ih zameniti.

Bedri Doroci

pre 6 godina

Hajde prestanite da lazete sebe i druge . Niste nista dasli Kosovu da biste dobili ZSO. Sve sto ste "dali" je da biste dosli do EU Fondova a to vas je spasilo od drzavnog bankrota. Kosovo nece formirati ZSO sa ovlscenjima koja su protiv ustava Kosova i to stoji u Briselskom sporazumu ...

jojo

pre 6 godina

Slušam Vučića i ne čujem državnika, čujem nekog ko kuka.
Koje je rešenje? Možda i ne može da kaže javno, ali ovako stvari izgledaju kao da su vas izradili maksimalno.
Meni se čini očiglednim da osim nekim fiktivnim otvaranjima poglavlja EU nema više ni šargarepa za Srbiju. Molio bih one koji misle da mi dobijamo neku pomoć od EU, da pogledaju konkretan sadržaj te pomoći. To su sve neki fondovi za neke usluge, konsultanstke prazne priče, gde njihovi tzv stručnjaci dođu da uzmu pare i podele sa onima koji su budžetirali te gluposti. To vam je 90% pomoći. Dakle, u se i u svoje kljuse. Ako nemamo toliko dostojanstva, onda nas ne treba ni biti. Dajte referendum za EU i Kosovo, pa da vidimo.

tricikl

pre 6 godina

Moj skromni utisak je da je Vuciceva spoljna politika je dobra koliko je unutrasnja losa. Igramo ples sa USA, Rusijom, Kinom, EU... Dobri partneri u migranskoj krizi, nismo uveli sankcije Rusiji, grade se pruge, putevi sa zemljama u okruzenju... E, sad, sto se tice Briselskog sporazuma, ocigledno je da mi sad ne mozemo da se spakujemo i da kazemo, odosmo mi. Ne, nego treba svakako napadati stalno i mislim da je to ok. I sad, ovo je igra, i mislim da je solidno igramo.

Pade ri

pre 6 godina

Šta je ono beše rekao kada su Rusi stavili veto na predlog V. Britanije u savetu bezbednosti: "Treba da počnemo da se navikavamo da više ne gubimo"? Pa nije nam baš potrajalo. Šta god da je radio sa Kosovom ništa nam nije u interesu. Ako je uspeh da ljudi više ne ginu, onda je to sramota, jer to treba da se podrazumeva.

sasa jokic

pre 6 godina

Hajde da budemo realni. Amerika kaze da su bezbednosne snage na Kosovu neophodne i da podrzavaju formiranje istih. Vucic kaze, to je protivni Rezoluciji 1244. Sta ce se desiti? Ko ce pobediti? Sta nam iskustvo kaze? Mi cemo se inatiti, udarati u grudi, bezbednosne snage Kosova ce biti formirane, a mi cemo i dalje biti trn u oku SAD.
Ono sto nije receno, a sto je vise puta ponovljeno vlastima u Beogradu (svim Vladama od 2000) u cetei oka. Gospodo svi znamo da je Rezolucija 1244 bila sarena laza za gradjane Srbije i molba Milosevica koji je preko tog dokumenta pokusavao da spase vlast i proglasi “pobedu” nad NATO. Dali smo mu to (pogresili) kako bi prekinuli bombardovanje, i slrecili kopnenu invaziju, koja bi donela mnogo zrtava na obe strane, ali je svima bilo jasno da je Kosovo izgubljeno kapitulacijom Srbije i da je nezavisnost gotova stvar. Vi to sada koristite u pokiticke svrhe, ali to nije dobro za narod i drzavu. Ok, kako hocete, ali mi cemo svoje isterati, sa vama ili bez vas.

djeram

pre 6 godina

Tamo gde su Srbe branili radikali, tamo Srba nije ostalo.
(Pera, 14. mart 2018 11:40)

Susta istina, gde god su oni "odradili", sve je krenulo naopako (u "oni" ukljucujem i koalicione partnere)!!!

Najneverovatnija stvar je da ih bas oni koji su najvise izgubili, tvrdoglavo decenijama podrzavaju i vole???

Da li se radi o nekom poludelom genu, koji sprecava da ti ljudi pocnu da koriste svoj mozak???

deks

pre 6 godina

Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.
(nesss, 14. mart 2018 12:06)
Jel ti pricas o Srbiji ili Bugarskoj koja je sa 9 miliona stanovnika pre ulaska u EU spala na manje od 5 miliona.

botina

pre 6 godina

Predsedniče:
Jel nema ništa od ZSO?
Jeste li oberučke dali sve što je traženo i tu nema povratka?
Jeste li Vi i Vaš tim direktno pregovarali sa Tačijem?

Logično je da posle ovakvog blama podnesete NEOPOZIVU OSTAVKU!

U normalnom društvu bi posle ovakvog poniženja cela vlada podnela ostavku i ne bi se pojavila više na političkoj sceni... Ali sam nekako siuguran da će SNS opet naći još jedan izgovor za svoje neuspehe u "žutima", novinarima, hejterima ili čemu god samo da opet skrenu pažnju sa svoje nesposobnosti?

Očekujem da zvanična izjava na SNS konferenciji za novinare počne sa: "A ŠTA SU OVI PRETHODNI URADILI..."

deks

pre 6 godina

Hajde shvatite vec jednom da Srbiju NIKO NECE NI PITATI,NITI OD SRBIJE TRAZITI DOZVOLU za formiranje Vojske Kosova. Apsolutno je ne vazno sta Srbija misli o tome.
(Mare, 14. mart 2018 12:32)
Ne kapiras. Pokusacu da ti objasbnim. Vojska Kosova ne moze se formirati bez promene Ustava tzv. Kosova a to ne moze bez saglasnosti Srpske liste koja šak nece nista da uradi bez saglanosti Beograda. Jel ti sada bar malo jasnije?

Darko

pre 6 godina

Sada se pokazuje u stvari da mi ni nemamo našu politiku. Naša politika se svodi na to da Vučić ode u Brisel da dobije instrukcije kako da se naredni koraci predstave našoj javnosti.

Mitko

pre 6 godina

"Pozivam sve da nađu jedan jedini papir, jedno jedino slovo u nekom međunarodnom aktu u kojem piše da je to dozvoljeno." Kao pravnik bi trebao da zna da je u sustini sve dozvoljeno osim onoga sto je izricito zabranjeno.

nesss

pre 6 godina

Nema ZSO, nema Briselskog sporazuma, jednostavno.
(Doktor nauka, 14. mart 2018 11:46)
Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.

Mare

pre 6 godina

Srbija je ispunila sve iz Briselskog sporazuma, red je na Pristinu da ispuni svoje, Srbija nikad nece dozvoliti formiranje Vojske Kosova.
(boki87, 14. mart 2018 11:49)

Hajde shvatite vec jednom da Srbiju NIKO NECE NI PITATI,NITI OD SRBIJE TRAZITI DOZVOLU za formiranje Vojske Kosova. Apsolutno je ne vazno sta Srbija misli o tome.

BSV

pre 6 godina

Kaj je Briselski sporazum Međunarodni pravni ugovor kada je Ustavni sud rekao da je politički? Šta sad bi sa pobedom od 5:0? A da možda sada svi kolektivno priznate da ste tim potpisom u stvari priznali Republiku Kosovo, ili ako vam je lakše Kosovo*.

Steve G

pre 6 godina

Sada bi trebalo da objasne vucic i djuric kako to da nema nista od ZSO, a zarad te ZSO se uslo u koaliciju sa haradinajem (barem su nam tako to predstavili u onoj romanticnoj "aco srbine" noci). I plus ona zakletva sudija i tuzilaca... Ako to nije bilo ponizavanje najgore vrste, ja ne znam sta je!?

Goran

pre 6 godina

I sta sad?! Hocete li se vratiti na polazne pozicije, hocete li pozvati Srbe da napuste parlament, policiju, pravosudje i ostale institucije tzv. nezavisnog Kosova u koje ste ih silom ugurali pricanjem bajki o ZSO?! Hocete li preuzeti odgovornost za katastrofalnu politiku prema Kosovu i nasem narodu na njemu u zadnjih pet godina?!?!

Z

pre 6 godina

Zamrzavanje konflikta=kupovanje vremena, i čekanje trenutka da moć SAD dovoljno oslabi. Po meni je to Vučićev cilj i tu mu se nema šta zameriti, za razliku od katastrofalne unutrašnje politike.

sempervivum

pre 6 godina

Читам коментаре: "Они добили све, ми ништа!"
Па није то баш тачно...
Ми смо добили величанственог АВ, који неограничено може да прича како водимо са 5:0 и како су сви издајници, нерадници и страни плаћеници, а једино је он вредан, паметан, искрен патриота...

Такву власт му је (у знак захвалности за потписе) одобрила препоштена "међународна заједница".

ilic

pre 6 godina

Zna li neko u Srbiji,sta je vucicev kompromis po pitanju Kosova,sta je to sto on nudi kao kompromis,koji je to plan,ko ga je video,ko o tom kompromisu zna bilo sta.

Boris

pre 6 godina

Pa nije Mičel sa Vučićem razgovarao o formiranju vojske Kosova nego sa Tačijem i Haradinajem. Neće Vučić tu vojsku formirati nego Albanci, pa nema šta Vučić o tome da raspravlja niti da se pita.

Neca

pre 6 godina

Znalo se to jos od pocetka da je sarena laza kako bi Srbi sami prihvatili ukidanje srpskog pravosudja, zastitnih snaga isl i prihvatili da se integrisu u ustavno-pravni sistem tzv. nezavisnog Kosova. Bas cekam da vidim reakcije onih na KiM koji su Vucica slusali ovih 6 godina, koji su mu klicali i koji su ga docekivali. Ostalo je jos samo da se jedno jutro probude i procitaju ili cuju vest o priznanju.

Јужна пруга

pre 6 godina

И шта сад?? Ко је одговоран због тога што је Србија дала све,а ноје добила ништа?? Ко је одговоран што смо победили са 5:0, а у ствари је то пораз од 10:0 ???

samosovinist

pre 6 godina

Hm. ima dve varijante. ili čist amaterizam gde je trebalo formirati ZSO pa onda dati to što se dalo. Ili je u pitanju znanje unapred, pa se igramo laži. Šta je gore ja ne znam.

pinoche

pre 6 godina

Ono sto je najgore ne postoji nacin da amere prigrabimo na svoju stranu,to necemo uraditi ni priznanjem kosova,ni stopiranjem saradnje sa Rusijom,Kinom itd. ne postoji ni jedan nacin da nas podrze u bilo cemu sem u tome da "izgradimo" Srbiju kakvu oni zele,a verujem da nam je svima jasno da nemaju bas lepe planove oko toga. jedino nam preostaje "pamet u glavu", mudra politika,sloga sto je najvaznije i da cekamo neka bolja vremena koja i nisu bas daleko, zbog toga je njihov pritisak iz dana u dan sve veci i veci,zuri im se,ali je bitno da mi istrajemo u nasoj borbi, nasi preci da nisu bili mudri,slozni,hrabri,da se nisu borili, da su slusali druge sta i kako da rade, Srbija danas verovatno nebi ni postojala. pozdrav i zivi bili.

Agim

pre 6 godina

Vučić kaže "Albanci su imali samo jednu i to iz međunarodnog pravnog ugovora, a to je Zajednica srpskih opština, a to nisu ispunili"
Međunarodni pravni ugovor !!!

Samo mali podsetnik za Vučića “Međunarodni ugovor je svaki sporazum sklopljen između dvaju ili više subjekata međunarodnog prava (tj. država), koji je uređen međunarodnim pravom, bilo da je sadržan u jedinstvenoj ispravi ili u više međusobno povezanih isprava, bez ozbira na njegov poseban naziv.

Da li Vučić smatra das u Republika Srbija i Republika Kosovo potpisale međunarodni ugovor?

asterix

pre 6 godina

Tako ce raditi i za taj kopromis koji non stop pominjes. Pristace na taj kompromis ucice u UN a ono sto oni treba da urade nece postovati. Znas to ti dobro Vucicu, zna EU, zna SAD. Samo je bitno kako da ti izadjes cist a ono sto si obeco moras i uraditi.

Odlicno vodjenje Briselskih sporazuma

pre 6 godina

Reciprocnost :
Mi ispunimo 7-8 oni ne mogu ni jedan. Svaka cast onima sto pregovaraju za nasu stranu. Alal vam vera. Domacinski poklanjate sve. Pa ko vas je ucio da pregovarate amatercine jedne. Aloo.

umesto glave TV

pre 6 godina

hvala ovome, hvala onome, a najvise hvala vernim biracima koji svaki neuspeh, ustupak, promaseni postupak ... ove vlasti bogato nagradjuju na izborima

vladimirputin

pre 6 godina

Od zso nista?Al zato ste im u prethodne tri godine dali bukvalno sve za nista a botovi i dalje odavaju hvalopojke AV-u kako AV radi za dobrobit Srbije.

Dragan, NBG

pre 6 godina

Ne vodim više evidenciju - jel sada već 7:0 za nas ili.....? Svaka čast Vučiću jer uspeo je da potpiše sporazum takav da mi ne dobijemo ništa, a oni sve. Uzgred, ovo što je Vučić potpisao jeisto ono za šta je, dok je bio opozicija, rušio pola Beograda sa huliganima koji (ni)su pod njegovom kontrolom....sjajno...

Ali tako (ni)smo glasali tako da je sve u redu...

Kladivar

pre 6 godina

Da li danas shvatamo da je jedino što je dobijeno za našu političku servilnost jedino podrška jednom čoveku da vlada bez ograničenja nad ovom teritorijom koja se zove Srbija?

Djuro

pre 6 godina

pa i mi nismo hteli nista da im damo...pa smo im izgleda dali sve...a oni nama nista...to je nasa nova Srpska politika...to su nasi Srpski Radikali...

VodjoIzdrzi

pre 6 godina

Vodji nije lako. Treba resiti Kosovo i zadovoljiti strane nalogodavce, a to uraditi tako da se narodu pokaze da je postignut kompromis..Eh, muke su to..

Zlatko

pre 6 godina

Postoji jedan dokument u ovoj državi koji se zove USTAV i koji još uvek nije ukinut ili mi nismo informisani. Zašto se neko ne oglasi, makar iz tzv. opozicije za flagrantno kršenje USTAV-a od strane jednog čoveka? Da li vama iz medija nekada padne na pamet da edukativno delujete prema korisnicima vašeg portala da pozovete nekog ko zna da tumači USTAV, ako sme, i objasni šta se zapravo događa u državi i šta je na sceni već godinama.

Djuro

pre 6 godina

pa i mi nismo hteli nista da im damo...pa smo im izgleda dali sve...a oni nama nista...to je nasa nova Srpska politika...to su nasi Srpski Radikali...

vladimirputin

pre 6 godina

Od zso nista?Al zato ste im u prethodne tri godine dali bukvalno sve za nista a botovi i dalje odavaju hvalopojke AV-u kako AV radi za dobrobit Srbije.

VodjoIzdrzi

pre 6 godina

Vodji nije lako. Treba resiti Kosovo i zadovoljiti strane nalogodavce, a to uraditi tako da se narodu pokaze da je postignut kompromis..Eh, muke su to..

Dragan, NBG

pre 6 godina

Ne vodim više evidenciju - jel sada već 7:0 za nas ili.....? Svaka čast Vučiću jer uspeo je da potpiše sporazum takav da mi ne dobijemo ništa, a oni sve. Uzgred, ovo što je Vučić potpisao jeisto ono za šta je, dok je bio opozicija, rušio pola Beograda sa huliganima koji (ni)su pod njegovom kontrolom....sjajno...

Ali tako (ni)smo glasali tako da je sve u redu...

Zlatko

pre 6 godina

Postoji jedan dokument u ovoj državi koji se zove USTAV i koji još uvek nije ukinut ili mi nismo informisani. Zašto se neko ne oglasi, makar iz tzv. opozicije za flagrantno kršenje USTAV-a od strane jednog čoveka? Da li vama iz medija nekada padne na pamet da edukativno delujete prema korisnicima vašeg portala da pozovete nekog ko zna da tumači USTAV, ako sme, i objasni šta se zapravo događa u državi i šta je na sceni već godinama.

Darko

pre 6 godina

Sada se pokazuje u stvari da mi ni nemamo našu politiku. Naša politika se svodi na to da Vučić ode u Brisel da dobije instrukcije kako da se naredni koraci predstave našoj javnosti.

botina

pre 6 godina

Predsedniče:
Jel nema ništa od ZSO?
Jeste li oberučke dali sve što je traženo i tu nema povratka?
Jeste li Vi i Vaš tim direktno pregovarali sa Tačijem?

Logično je da posle ovakvog blama podnesete NEOPOZIVU OSTAVKU!

U normalnom društvu bi posle ovakvog poniženja cela vlada podnela ostavku i ne bi se pojavila više na političkoj sceni... Ali sam nekako siuguran da će SNS opet naći još jedan izgovor za svoje neuspehe u "žutima", novinarima, hejterima ili čemu god samo da opet skrenu pažnju sa svoje nesposobnosti?

Očekujem da zvanična izjava na SNS konferenciji za novinare počne sa: "A ŠTA SU OVI PRETHODNI URADILI..."

I can tell future

pre 6 godina

Moja staklena kugla mi ovako govori: Vucic je na putu sigurnog priznanja Kosova kao nezavisne drzave, kukumavcice i plakati kako on jadan mora da se zrtvuje i da ga niko ne razume, uglavnom vec ustaljeni klisei. To priznanje nece biti direktno i ocigledno nego umotano da bi raja mogla lakse da proguta.
Dacemo sve a dobicemo nista, u EU necemo biti primljeni posto nam je drzava u rasulu i bezakonju. Sto je najapsurdnije on i njegovi ce jos uvek biti na vlasti a njihovo verno stado ce im klicati i velicati.
Zato ako imate bilo kakvu priliku bezite is te proklete avlije i barem svojoj deci obezbedite kakvu takvu buducnost.
U Srbiji nikad nece biti bolje.

ZSO

pre 6 godina

Šta napravi čoveče? Šest godina nas zamajavaš i šta sad? Ništa ne uradi, sem što raspisa 6-7 izbora. A tvoji jastrebovi bi još jedne. Sramota.

djeram

pre 6 godina

Tamo gde su Srbe branili radikali, tamo Srba nije ostalo.
(Pera, 14. mart 2018 11:40)

Susta istina, gde god su oni "odradili", sve je krenulo naopako (u "oni" ukljucujem i koalicione partnere)!!!

Najneverovatnija stvar je da ih bas oni koji su najvise izgubili, tvrdoglavo decenijama podrzavaju i vole???

Da li se radi o nekom poludelom genu, koji sprecava da ti ljudi pocnu da koriste svoj mozak???

Odlicno vodjenje Briselskih sporazuma

pre 6 godina

Reciprocnost :
Mi ispunimo 7-8 oni ne mogu ni jedan. Svaka cast onima sto pregovaraju za nasu stranu. Alal vam vera. Domacinski poklanjate sve. Pa ko vas je ucio da pregovarate amatercine jedne. Aloo.

Јужна пруга

pre 6 godina

И шта сад?? Ко је одговоран због тога што је Србија дала све,а ноје добила ништа?? Ко је одговоран што смо победили са 5:0, а у ствари је то пораз од 10:0 ???

Kladivar

pre 6 godina

Da li danas shvatamo da je jedino što je dobijeno za našu političku servilnost jedino podrška jednom čoveku da vlada bez ograničenja nad ovom teritorijom koja se zove Srbija?

alibaba

pre 6 godina

Kako ga nije sramota da kaze: "od toga izgleda nema nista"!? Pa nije obican covek sa ulice da tako kaze! Boze sacuvaj! Sramota je ziveti u ovoj zemlji... sramota...

sempervivum

pre 6 godina

Читам коментаре: "Они добили све, ми ништа!"
Па није то баш тачно...
Ми смо добили величанственог АВ, који неограничено може да прича како водимо са 5:0 и како су сви издајници, нерадници и страни плаћеници, а једино је он вредан, паметан, искрен патриота...

Такву власт му је (у знак захвалности за потписе) одобрила препоштена "међународна заједница".

umesto glave TV

pre 6 godina

hvala ovome, hvala onome, a najvise hvala vernim biracima koji svaki neuspeh, ustupak, promaseni postupak ... ove vlasti bogato nagradjuju na izborima

Boris

pre 6 godina

Pa nije Mičel sa Vučićem razgovarao o formiranju vojske Kosova nego sa Tačijem i Haradinajem. Neće Vučić tu vojsku formirati nego Albanci, pa nema šta Vučić o tome da raspravlja niti da se pita.

Petar

pre 6 godina

Ovaj ladno javno kaze da Kosovo nece stvoriti ZSO iako su potpisali. Pa covece to se ne prica javno!! Predsednik Srbije izadje i kaze da Kosovo to nikad nece napraviti, ok znaci Srbija se je pomirila time da nece biti ZSO, lepo, sad idemo dalje... ja ne verujem kakvi ljudi vode zemlju

Agim

pre 6 godina

Vučić kaže "Albanci su imali samo jednu i to iz međunarodnog pravnog ugovora, a to je Zajednica srpskih opština, a to nisu ispunili"
Međunarodni pravni ugovor !!!

Samo mali podsetnik za Vučića “Međunarodni ugovor je svaki sporazum sklopljen između dvaju ili više subjekata međunarodnog prava (tj. država), koji je uređen međunarodnim pravom, bilo da je sadržan u jedinstvenoj ispravi ili u više međusobno povezanih isprava, bez ozbira na njegov poseban naziv.

Da li Vučić smatra das u Republika Srbija i Republika Kosovo potpisale međunarodni ugovor?

idemo dalje

pre 6 godina

Sokro 12 godina(2001-2012)su trajali pregovori nekoliko srpskih vlada,koje su predvodile DS i DSS,sa međunarodnom zajednicom,tačnije zapadom o Kosovu.Ni ti pregovori nisu bili uspešni,jer na svaki ustupak,koji je srpska vlada napravila(poput poziva kosovskih Srba na glasanje ili prebacivanje pregovora u Brisel)zauzvrat ni Srbija,a ni kosovski Srbi ništa nisu dobili.SNS i Vučić su posle samo10 meseci provedenih na vlasti potpisali briselski sporazum,kojim se Srbija odriče svojih institucija i još mnogo toga na Kosovu.Ne verujem da je Vučić glup i naivan političar da je poverovao u tu šarenu lažu o zajednici srpskih opštinu ili većim pravima kosovskih Srba.Sporazum je on potpisao još pre nego što je doveden,od strane zapada(Vašingtona i Berlina),na vlast.To je bio glavni uslov da bi došao na vlast i nije mu mnogo vremena trebalo da ga ispuni,bez obzira na obećanja data u predizbornoj kampanji,poput vraćanje pregovora u UN i sl.Ali ko se sada toga seća,kao i da su prilikom usvajanja sporazuma govorili kako će to biti trajno rešenje za Kosovo i koje će rešiti buduće odnose Srba i Albanaca.A izgleda da nije,jer je prošle godine predsednik započeo konačni dijalog o Kosovu.Očigledno je da se Vučiću žuri da završi sa Kosovom,a kome je to u interesu prosudite sami.

blabla

pre 6 godina

Cekaj, ti sada nama to govoris? Briselski sporazum je bio katastrofa ali smo cak i tada znali da ni to malo nece ispuniti. I sad vi nista niste krivi i eto, sta jadni da radite kad vas samo cuskaju, ali su oni pre vas potpuno krivi i sram ih bilo... A i ja budala pa se nerviram...

Skywalker

pre 6 godina

"Vučić: Od ZSO najverovatnije ništa, da su hteli..."
Salis se? Ma, on se to sali. Jadnicak zaboravio da je Srbima jos pre dve i po godine cestitao Srbima formiranje ZSO.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

ZSO je nešto kao grupa gradjana.Za to "kao nešto" dali smo svašta i dobili ništa. 
Genijalno.
(Komša, 14. mart 2018 13:23)

Uglavnom uvek i dobijemo nista.

jd

pre 6 godina

Posto je tako, kao sto kazes, ajd sad lepo svi ostavke, pa da dodje neko ko ce taj problem resiti. Znali ste vi svi dobro da od ZSO nema nista, pa ste opet ispunili sve sto su trazili, sad kada su i prakricno nezavisna drzava, zasto bi ispunili taj uslov...

Влада

pre 6 godina

Ето сам си признао да си испао будала што си веровао у вези договора. И шта сад? Хоћеш ли да сносиш одговорност за то што си радио против интереса државе и народа на КиМ или ником ништа?

Huan Pablo Don Fernando

pre 6 godina

znaci predsednik drzave javno prizna poraz politike koju vodi, javno prizna da je on licno,a i drzava srbija njegovom pogresnom politikom prevarena!!! i sta ce sada uraditi po tom pitanju? hoce li biti ostavki, sankcija, kazni... u svakoj normalnoj zemlji bi pojedini zaglavili zatvor zbog izdaje, a pitanje casti i ostavki se ne bi ni postavljalo!!

Serbissimo

pre 6 godina

Svaki kompromis je težak, ali mora da ga prihvati i druga i treća strana“, naveo je Vučić.

Ne mora. U rukama druge i trece strane je i noz i pogaca.

“Hvala Mičelu što je u Prištini rekao da to nije ispunjeno. Biću otvoren, mislim da od toga neće biti ništa, da su hteli uradili bi to u prethodnih pet godina i u tome što nisu formirali ZSO su imali podršku dela međunarodne zajednice."

I sta sad? Kako ces ih naterati na kompromis?

ilic

pre 6 godina

Zna li neko u Srbiji,sta je vucicev kompromis po pitanju Kosova,sta je to sto on nudi kao kompromis,koji je to plan,ko ga je video,ko o tom kompromisu zna bilo sta.

Eidos

pre 6 godina

Nadolazeci referendum o Kosovu ce biti poslednji ekser u zatvorenom sanduku zvanom Kosovo je Srbija. Satro ce da bude "demokratski" referendum,i gle cuda,vecina ce biti za nezavisnost Kosova.Izbori za gradonacelnika prestonice,za predsednika Srbija,premijera Srbije su bili samo uvezbavanje za poslednji cin.

Steve G

pre 6 godina

Sada bi trebalo da objasne vucic i djuric kako to da nema nista od ZSO, a zarad te ZSO se uslo u koaliciju sa haradinajem (barem su nam tako to predstavili u onoj romanticnoj "aco srbine" noci). I plus ona zakletva sudija i tuzilaca... Ako to nije bilo ponizavanje najgore vrste, ja ne znam sta je!?

Cirkus

pre 6 godina

I bombardovanje '99 nije bilo u skladu s medjunarodnim propisima i rezolucijama pa su nas bombardovali. Tako da to sto se formiranje vojske Kosova ne spominje u ovoj ili onoj rezoluciji mozemo da okacimo macki o rep. Bice onako kako Ameri odluce ko sto je bilo do sada milion puta. Ovo su izjave za unutrasnju upotrebu i mazanje ociju.

nesss

pre 6 godina

Nema ZSO, nema Briselskog sporazuma, jednostavno.
(Doktor nauka, 14. mart 2018 11:46)
Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.

BSV

pre 6 godina

Kaj je Briselski sporazum Međunarodni pravni ugovor kada je Ustavni sud rekao da je politički? Šta sad bi sa pobedom od 5:0? A da možda sada svi kolektivno priznate da ste tim potpisom u stvari priznali Republiku Kosovo, ili ako vam je lakše Kosovo*.

Vlada Rolovic

pre 6 godina

G-dine predsednice, da li Vi to kazete da su Vas preverili i Vi i dalje voidite neke pregovore?
Odkud uverenje da Vas opet nece prevariti?
Nije problem sto Vas varaju, bolje da Vas varaju nego celu zemlju - kako Vi to umete lepo da kazete.
Problem je ovde sto je cela zemlja prevarena zahvaljujuci Vama i nastavljanju pregovora i posle prevare.
Mozda da se manete corava posla?

Goran

pre 6 godina

I sta sad?! Hocete li se vratiti na polazne pozicije, hocete li pozvati Srbe da napuste parlament, policiju, pravosudje i ostale institucije tzv. nezavisnog Kosova u koje ste ih silom ugurali pricanjem bajki o ZSO?! Hocete li preuzeti odgovornost za katastrofalnu politiku prema Kosovu i nasem narodu na njemu u zadnjih pet godina?!?!

Aew

pre 6 godina

Kritikovali Tadica sto je namagarcen za medjunarodni sud pravde a oni namagarceni ne moz' gore. Predali smo sve, pravosudje policiju civilnu zastitu telekomunikacije i ostalo a nismo dobili nista. 5:0 postade 0:5. Oce li ko odgovarati za to? Hoce li iko da prestane da potpisuje razne akte u korist Albanaca? Ocigledno nece, samo nastavite da potpisujete.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 6 godina

Od kad si zgrabio vlast 1244 i povratak srpske vojske nisi spomenuo. Sada kad si shvatio da si izgubio sve na tim pregovorima sada pretis oraznom puskom. Hvala ti Vucicu, istorica ce te pamtiti, istorija ce ti suditi.

skijas

pre 6 godina

Mene zanima kakav ekonomski rast planiraju Velja nevolja i Vucicev sin ppsto sma ih licno video na Kopaoniku 2 puta kako pijuckaju picenca i verovatno pricaju kako ce da se zaposle u toj fabrici...

samosovinist

pre 6 godina

Hm. ima dve varijante. ili čist amaterizam gde je trebalo formirati ZSO pa onda dati to što se dalo. Ili je u pitanju znanje unapred, pa se igramo laži. Šta je gore ja ne znam.

droidan

pre 6 godina

Oliver Ivanovic je predlagao da Srbi na Kosovu i R. Srbija sami formiraju ZSO. Medjutim njega vise nema, ostali su samo "politicari" koji slusaju vlast u Beogradu podrzani od lokalnih kriminalaca. Ova izjava A. Vucica je toliko licemerna i tuzna i baca u vodu sve ono sto su pricali od 2013. godine.

Neca

pre 6 godina

Znalo se to jos od pocetka da je sarena laza kako bi Srbi sami prihvatili ukidanje srpskog pravosudja, zastitnih snaga isl i prihvatili da se integrisu u ustavno-pravni sistem tzv. nezavisnog Kosova. Bas cekam da vidim reakcije onih na KiM koji su Vucica slusali ovih 6 godina, koji su mu klicali i koji su ga docekivali. Ostalo je jos samo da se jedno jutro probude i procitaju ili cuju vest o priznanju.

pinoche

pre 6 godina

Ono sto je najgore ne postoji nacin da amere prigrabimo na svoju stranu,to necemo uraditi ni priznanjem kosova,ni stopiranjem saradnje sa Rusijom,Kinom itd. ne postoji ni jedan nacin da nas podrze u bilo cemu sem u tome da "izgradimo" Srbiju kakvu oni zele,a verujem da nam je svima jasno da nemaju bas lepe planove oko toga. jedino nam preostaje "pamet u glavu", mudra politika,sloga sto je najvaznije i da cekamo neka bolja vremena koja i nisu bas daleko, zbog toga je njihov pritisak iz dana u dan sve veci i veci,zuri im se,ali je bitno da mi istrajemo u nasoj borbi, nasi preci da nisu bili mudri,slozni,hrabri,da se nisu borili, da su slusali druge sta i kako da rade, Srbija danas verovatno nebi ni postojala. pozdrav i zivi bili.

Mare

pre 6 godina

Srbija je ispunila sve iz Briselskog sporazuma, red je na Pristinu da ispuni svoje, Srbija nikad nece dozvoliti formiranje Vojske Kosova.
(boki87, 14. mart 2018 11:49)

Hajde shvatite vec jednom da Srbiju NIKO NECE NI PITATI,NITI OD SRBIJE TRAZITI DOZVOLU za formiranje Vojske Kosova. Apsolutno je ne vazno sta Srbija misli o tome.

Henry Chinasky

pre 6 godina

Kosovo je srce Srbije, polako prelazi u Kosovo je teret Srbije. Bar tako predsednik i njegova ekipa hoće da ga predstave. Za šest godina vlasti i pregovora uspeli su samo da izgube pozicije koje su zatekli. Namerno ili neznanjem isto je. Šteta što dobar deo naroda to neće da vidi.

Pfff

pre 6 godina

Ok navozali su nas. Samo sto ste vi na vlasti to znali, da ce biti tako. Sada kukate kako ste prevareni, to vam je cist bonus. Ali znali ste sve, bez foliranja

asterix

pre 6 godina

Tako ce raditi i za taj kopromis koji non stop pominjes. Pristace na taj kompromis ucice u UN a ono sto oni treba da urade nece postovati. Znas to ti dobro Vucicu, zna EU, zna SAD. Samo je bitno kako da ti izadjes cist a ono sto si obeco moras i uraditi.

nebavezno

pre 6 godina

To se i ocekivalo! Trebalo ja samo da posluzi kao mamac srpskoj javnosti i opravdanje za sledece manifetluke do krajnjeg cilja kada ce nas staviti pred svrsen cin.

veselnik

pre 6 godina

Bio je cist diletantizam dati SVE po briselskom sporazumu BEZ pomaka za ZSO! Morao se primeniti reciprocitet - mi jedan korak, vi jedan korak. Ovako, mi ceo put, a oni NI JEDAN korak! I to je uspesna politika?

Mitko

pre 6 godina

"Pozivam sve da nađu jedan jedini papir, jedno jedino slovo u nekom međunarodnom aktu u kojem piše da je to dozvoljeno." Kao pravnik bi trebao da zna da je u sustini sve dozvoljeno osim onoga sto je izricito zabranjeno.

milos

pre 6 godina

Pitanje svih pitanja je - a zasto Albanci imaju podrsku medjunarodne zajednice, a mi nemamo?!? Zar to nije pitanje dobre/lose politike koju vodimo? Albanci svojom politikom dobijaju podrsku zapada, a mi svojom ne dobijamo. Da ne lezi zec u tom grmu?...

chombe

pre 6 godina

Napisite lepo da je Srbija izgubila, pored vojne, i diplomatsku bitku, i to potpunim debaklom. Kosovska vojska, sto je gazenje srpskog ustava, prijem Kosova u UN, a od srpske zajednice na Kosovu sipak. Znaci, potpuni poraz. Jos da nas nateraju da priznamo Kosovo i to ce pored poraza biti i kompletno ponizenje. Dobro, znali smo mi to i ranije, ali evo doslo.

Vuk

pre 6 godina

Znači, džaba si pravio vladu Haradinaju ? Vreme ja da ti odgovaraš srpskoj javnosti. Za mnoge stvari. Kosovo je tu manji problem , u odnosu na ono što vam je dozvoljeno da radite ovde..

bond stil

pre 6 godina

ZSO ce se sigurno formirati ali ne kako kaze i trazi Vucic. ZSO je predvidjena i Ahtisarijevim planom ali bez izvrsnih ovlascenja. Ono na sta insistira Vucic je Republika Srpska na Kosovu, sto nece prihvatiti ni Albanci ni medjunarodna zajednica znajuci kakve probleme imaju u BiH.

jojo

pre 6 godina

Slušam Vučića i ne čujem državnika, čujem nekog ko kuka.
Koje je rešenje? Možda i ne može da kaže javno, ali ovako stvari izgledaju kao da su vas izradili maksimalno.
Meni se čini očiglednim da osim nekim fiktivnim otvaranjima poglavlja EU nema više ni šargarepa za Srbiju. Molio bih one koji misle da mi dobijamo neku pomoć od EU, da pogledaju konkretan sadržaj te pomoći. To su sve neki fondovi za neke usluge, konsultanstke prazne priče, gde njihovi tzv stručnjaci dođu da uzmu pare i podele sa onima koji su budžetirali te gluposti. To vam je 90% pomoći. Dakle, u se i u svoje kljuse. Ako nemamo toliko dostojanstva, onda nas ne treba ni biti. Dajte referendum za EU i Kosovo, pa da vidimo.

Тарми пфк

pre 6 godina

Не мора признање за ЕУ , десиће се ЗСО, нема оружаних снага косова ...Тако је било мјесецима по причи , сад одједном друга воденица , чини се...

Zuja

pre 6 godina

Kosovo ne može ni putem SB da postane član UN niti preko skupštine UN-a. Ja ne mogu da verujem šta ljudi pišu i upoređuju Palestinu sa ovime. Da bi putem skupštine UN mogla da bude primljena nova članica treba nešto preko 70% glasova da bude na strani KIM kako bi bili primljeni. To je još teže nego putem SB gde ima prava veta od strane dve stalne članice Rusije i Kine. Pa šta oni misle da Španija, Grčka, Rusija, Indija, Kina, Brazil, Meksiko, Argentina priznaju Kosovo u Skupštini UN na glasanju kao novog člana a ovamo ne priznaju Kosovo kao državu? Od toga nema ništa, džabe postavljate takvu mogućnost. Srbija se pita kako god okreneš u vezi statusa Kosova i ništa tu nije rešeno. Ja ne kapiram naše političare koji to ne umeju da iskoriste nego prihvataju sve što im se ponudi zarad EU, koja može sutra da prestane sa postojanjem. Kao što smo videli Britanija je napustila EU i lako može da se desi da neke druge članice izađu iz te zajednice. Mi ostanemo bez velikog procenta teritorije zarad nečega što nije sigurno da će opstati u nekoj dalekoj budućnosti, niti je garantovano da će Srbija ikada ući u tu EU.

Bedri Doroci

pre 6 godina

Hajde prestanite da lazete sebe i druge . Niste nista dasli Kosovu da biste dobili ZSO. Sve sto ste "dali" je da biste dosli do EU Fondova a to vas je spasilo od drzavnog bankrota. Kosovo nece formirati ZSO sa ovlscenjima koja su protiv ustava Kosova i to stoji u Briselskom sporazumu ...

Pade ri

pre 6 godina

Šta je ono beše rekao kada su Rusi stavili veto na predlog V. Britanije u savetu bezbednosti: "Treba da počnemo da se navikavamo da više ne gubimo"? Pa nije nam baš potrajalo. Šta god da je radio sa Kosovom ništa nam nije u interesu. Ako je uspeh da ljudi više ne ginu, onda je to sramota, jer to treba da se podrazumeva.

C i n i k

pre 6 godina

Drugim recima, Srbija ce ostati pusto ostrvo u Evropi zaglibljeno u daleku proslost. Narod neuk i prostodusan, oni sto iole hoce vise od zivota beze odavde glavom bez obzira, i tako koliko vec decenija, vekova?
A zivot i inace nije dug, ogromna vecina naroda koji zivi na Kosovu su albanci, trgovina i ostalo funkcionise izmedju nas, ne vidim bas nijedan razlog da mi Kosovu ne pruzimo ruku, i da svakako priznamo da smo strahovito pogresili,sta je radjeno iz Bgd 90.nije normalno, i istinita je ona izreka, gde je rezim iz Bgd "branio" Srbe, njih tamo vise nema, i nikad se vratiti nece. Ali i danas, umesto da izvucemo pouke, radimo iste stvari, mi surujemo sa rujama umesto da budemo bliski sa zapadom, pa kako iole normalan covek da se ne zapita, kako covece mislis da ista napravis za ovaj nesrecni narod po Srbiji ako nisi dobar sa USA?! Na koju foru to mislis?! Ko je to, koja drzava, je ikada uspela?

milan

pre 6 godina

Kakva je razlika između "čuti" i "saslušati" za mene nikakva a kakve smo koristi imali do sada što sme jedini tumačili neke "dogovore" tako a drugi uvek drugačije, najčešće u našu štetu. Da četiri tačke ne postoje niko do sada nije rekao a verovatno po stavu zapada postoje tako do sada gde smo bili nigde i gde smo stigli nigde.

Ratko

pre 6 godina

Ko garantuje nama da ćemo ući i postati član EU ako Kosovu dozvolimo da bude član UN? Niko! To su sve samo obećanja i šarene laže. Sigurno je samo jedno a to je da KIM nikada neće biti u UN i imati potpunu nezavisnost ako to Srbija ne bude dozvolila. Zašto? Pa zato što Srbija ima Rusiju i Kinu kao stalne članice SB koji nam daju podršku u našim diplomatskim naporima što se jasno vidi. To je jedino izvesno a sve ostalo je rekla kazala. I pored te podrške mi i dalje popuštamo uslovima dela EU i SAD pa smo tako prihvatili 7-8 stavki a Albanci ne prihvataju ništa. Dokle to Vučić misli da mi prihvatamo maglu? Kakav je to dogovor gde jedna strana prihvata sve a druga ništa? Onda nam ne valjaju pregovarači i trebalo bi ih zameniti.

Eh

pre 6 godina

Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.
(nesss, 14. mart 2018 12:06)
Lepo je to ali ulazak u EU nece dovesti do povecanja para i penzija bar deceniju, dve (vidi Bugare, njima smo najslicniji) a svi ce tek tada jos lakse da uhvate maglu i odu tako da dece nece biti takodje.
Tako da sve jedno, na kraju krajeva Srbiji se lose pise sta god.
Ne vidim stvarno sta ocekujete od ulaska u EU? Da nam zamene mozgove pa postanemo Nemci?

rale

pre 6 godina

Hvala,Ovom,a hvala i Onom, sto su nas saslusali, pa opet hvala Onom,a hvala i Ovom sto nas saslusase,itd.U nedogled, hvala,hvala, hvala,i jos jedno HVALAAAAAAAA!

sasa jokic

pre 6 godina

Hajde da budemo realni. Amerika kaze da su bezbednosne snage na Kosovu neophodne i da podrzavaju formiranje istih. Vucic kaze, to je protivni Rezoluciji 1244. Sta ce se desiti? Ko ce pobediti? Sta nam iskustvo kaze? Mi cemo se inatiti, udarati u grudi, bezbednosne snage Kosova ce biti formirane, a mi cemo i dalje biti trn u oku SAD.
Ono sto nije receno, a sto je vise puta ponovljeno vlastima u Beogradu (svim Vladama od 2000) u cetei oka. Gospodo svi znamo da je Rezolucija 1244 bila sarena laza za gradjane Srbije i molba Milosevica koji je preko tog dokumenta pokusavao da spase vlast i proglasi “pobedu” nad NATO. Dali smo mu to (pogresili) kako bi prekinuli bombardovanje, i slrecili kopnenu invaziju, koja bi donela mnogo zrtava na obe strane, ali je svima bilo jasno da je Kosovo izgubljeno kapitulacijom Srbije i da je nezavisnost gotova stvar. Vi to sada koristite u pokiticke svrhe, ali to nije dobro za narod i drzavu. Ok, kako hocete, ali mi cemo svoje isterati, sa vama ili bez vas.

Mile

pre 6 godina

Pa sada je na Americi i Eu, da izvrse pritisak na Pristinu da i oni daju neki znak da su spremni na pregovore i resavanje problema. Ali da to urade na delu, a ne samo recima!

deks

pre 6 godina

Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.
(nesss, 14. mart 2018 12:06)
Jel ti pricas o Srbiji ili Bugarskoj koja je sa 9 miliona stanovnika pre ulaska u EU spala na manje od 5 miliona.

faton

pre 6 godina

kakva bre Rezolucja 1244, vi ste je sami unistili u tom trenutku kada ste insistirali za misljenje Medjunarodnog Suda o nesavisnosti Kosova.

on ti i sam kaze da ako hoce vojsku moze i niko nema pravo da im zabrani pa i nikakva Rezolucija.

Runner

pre 6 godina

Не разумем што уопште било кога питамо? Оснујмо сами ту ЗСО на КиМ. 'Албанци су деценијама живели неки свој паралелни живот на Косову, не поштујући никакве прерогативе српске државе, па што то сада не би и Срби кад је "њихова држава" у питању? Крајем Другог светског рата југословенска држава је са подручја Далмације, Истре и Словеначког приморја протерала преко 200 хиљада етничких Талијана тзв. оптанта. Ти оптанти су сваке четврте године бирали и постављали градоначелнике Задра, Новог Винодолског, Цриквенице, Опатије, Ријеке, Умага, Пазина, Савудрије, Порторожа. Изоле, Пирана, Копра и др. Нешто слично треба да чини и наша држава.

aca

pre 6 godina

Kada cemo shvatiti da je Kosovo izgubljeno losom politikom tadasnje koja je i sadasnja vlast, koja je uspela da nas posvadja sa nasim vekovnim saveznicima iz velikih ratova i pobeda.

cole

pre 6 godina

A da sednes da se dogoviris sa tim Amerima i da sredis sta treba za par dana? Zato politika i sluzi. Ono trla baba lan sa Rusima je zaista sjajna stvar ako hoce da ti daju armiju da udaris na Kosovo i isto tako sredis stvar za par dana. E sad sta smo naucili od prosli put? Nista izgleda.

Utin

pre 6 godina

# Не разумем што уопште било кога питамо? Оснујмо сами ту ЗСО на КиМ. 'Албанци су деценијама живели неки свој паралелни живот на Косову, не поштујући никакве прерогативе српске државе, па што то сада не би и Срби кад је "њихова држава" у питању?

Jesmo u krajini pa eto gde smo sada... za nastavak tvog komentara, znaci ti predlazen jos bar deset gradonacelnika, zamenika, veca, sekretarica itd, na racun nas srba iz srbije. Taman da se kosovari koji nisu zaposleni da se zaposle. Lepo

belgrado

pre 6 godina

a kako nista?
pa onaj djuric je pricao 5-0 za nas,razbijamo..?!
ti i dacic svake nedelje u brisel idete i branite srbiju od zlotvora ,pa i gvibundi je povukao priznanje kosova,


a sad kao nista ?!?!

Z

pre 6 godina

Zamrzavanje konflikta=kupovanje vremena, i čekanje trenutka da moć SAD dovoljno oslabi. Po meni je to Vučićev cilj i tu mu se nema šta zameriti, za razliku od katastrofalne unutrašnje politike.

Miroslav

pre 6 godina

"Tači iskosa sa desne strane neodbranjivim udarcem odveo Kosovo u sledeći krug." "Srbija ispala iz kvalifikacija nakon bezidejne igre i bez ijednog udarca u okvir gola" "Selektor Srbije izjavio:igrali smo hrabro, ali nismo imali sreće." "Selektor Srbije: Ostavka? Ne. Zašto?" "Kapiten Srbije: Čini mi se da nas je sudija oštetio, ali reći ću vam više kad hladne glave odgledam snimak sa selektorom" samo su neki od naslova u srpskoj štampi nakon duela iz kojeg je, moramo priznati bolja i kvalitetnija ekipa otišla dalje. Nama ostaje da se što bolje pripremimo za naredne kvalifikacije koje počinju na jesen.

Slovenac 1952

pre 6 godina

ZSO ce se sigurno formirati ali ne kako kaze i trazi Vucic. ZSO je predvidjena i Ahtisarijevim planom ali bez izvrsnih ovlascenja. Ono na sta insistira Vucic je Republika Srpska na Kosovu, sto nece prihvatiti ni Albanci ni medjunarodna zajednica znajuci kakve probleme imaju u BiH.
(bond stil, 14. mart 2018 16:42)
Zanimljivo, to svi znamo, čak je to potpisano u Bruxellu, a onaj, koji je to potpisao, pravi se mutav i lud! Ave CESARE!:)

ALEKSANDAR VELIKI

pre 6 godina

Vazno da je proglasio uspeh na pregovorima tada dao im pozivni broj i ukinuo institucije Srbije na Kosovu i Metohiji.
(bikkojisedi, 14. mart 2018 16:19)
Ništa on nije dao i pogotovo ništa nije ukinuo. Ne može on da se meša u tuđu državu.

deks

pre 6 godina

Hajde shvatite vec jednom da Srbiju NIKO NECE NI PITATI,NITI OD SRBIJE TRAZITI DOZVOLU za formiranje Vojske Kosova. Apsolutno je ne vazno sta Srbija misli o tome.
(Mare, 14. mart 2018 12:32)
Ne kapiras. Pokusacu da ti objasbnim. Vojska Kosova ne moze se formirati bez promene Ustava tzv. Kosova a to ne moze bez saglasnosti Srpske liste koja šak nece nista da uradi bez saglanosti Beograda. Jel ti sada bar malo jasnije?

lupetanje pusto

pre 6 godina

@Das,
e moj ti. Ti si gori od ovoga kojeg kritikujes.
Iznosis poredjenje sa mitoloskom lazi.
Taj Vuk Brankovic uopste nije bio taj izdajnik kako ti mislis. Procitaj istoriju detaljnije pre nego sto je upotrebis za poredjenje.
Marko Kraljevic nije gonio Turke kako mitologija to navidi upravo suprotno bio vazal ponizni sultanov tako ni Vuk Brankovic nije bio ono kako ga prikazuje mitologija. Opasno je mesati mitologiju sa istorijom. A kod nas vecina ne moze da razlikuje izmedju ta dva.

Tar

pre 6 godina

Pa predsednice sta vam znaci Briselski sporazum? Da li je on sobzirom na vasu izjavu validan ili ga celog treba osporiti?. Da li ga treba odbaciti i vratiti se na stanje pre sporazuma?. Oni malo po malo ostvare svoje ciljeve pa bezi kod saveznika. Sta dalje vi pregovarate?.

lelr

pre 6 godina

@Ratko - nije tacno da je za prijem Kosova u UM potrebma saglasnost Srbije. Shodno Rezuciji Ujedinjeni za mir, ukoliko o nekom pjtanju nema saglasnosti u SBUM, ono se moze uvrstiti u dnevni red Generalne skupstine UN gde nema veta. Poslednji primer - nedavna rezolucija o Jerusalemu. Samo je pitanje oportunosti kada da se to uradi

komsija

pre 6 godina

@Zuja:
Kazes kako "Kosovo ne može ni putem SB da postane član UN niti preko skupštine UN-a". Slazem se sa vama pod predpostavkom da mi znamo istinu na nivou zelja.
Drugo sto ja bih pomenio vama je da to moze preko Srbije. Bas zbog toga se vode razgovori. Ako Srbija priznaje, dobitce Evropu, ako nece neka vi kazi sta ce. Za mene izraz "Kosovo je kamen na vrata Srbije" nije samo na vrata Srbije ali izraz mentaliteta kako vi protumacite situaciju kada se radi o Kosovu....

tricikl

pre 6 godina

Moj skromni utisak je da je Vuciceva spoljna politika je dobra koliko je unutrasnja losa. Igramo ples sa USA, Rusijom, Kinom, EU... Dobri partneri u migranskoj krizi, nismo uveli sankcije Rusiji, grade se pruge, putevi sa zemljama u okruzenju... E, sad, sto se tice Briselskog sporazuma, ocigledno je da mi sad ne mozemo da se spakujemo i da kazemo, odosmo mi. Ne, nego treba svakako napadati stalno i mislim da je to ok. I sad, ovo je igra, i mislim da je solidno igramo.

Djuro

pre 6 godina

pa i mi nismo hteli nista da im damo...pa smo im izgleda dali sve...a oni nama nista...to je nasa nova Srpska politika...to su nasi Srpski Radikali...

tricikl

pre 6 godina

Moj skromni utisak je da je Vuciceva spoljna politika je dobra koliko je unutrasnja losa. Igramo ples sa USA, Rusijom, Kinom, EU... Dobri partneri u migranskoj krizi, nismo uveli sankcije Rusiji, grade se pruge, putevi sa zemljama u okruzenju... E, sad, sto se tice Briselskog sporazuma, ocigledno je da mi sad ne mozemo da se spakujemo i da kazemo, odosmo mi. Ne, nego treba svakako napadati stalno i mislim da je to ok. I sad, ovo je igra, i mislim da je solidno igramo.

Zlatko

pre 6 godina

Postoji jedan dokument u ovoj državi koji se zove USTAV i koji još uvek nije ukinut ili mi nismo informisani. Zašto se neko ne oglasi, makar iz tzv. opozicije za flagrantno kršenje USTAV-a od strane jednog čoveka? Da li vama iz medija nekada padne na pamet da edukativno delujete prema korisnicima vašeg portala da pozovete nekog ko zna da tumači USTAV, ako sme, i objasni šta se zapravo događa u državi i šta je na sceni već godinama.

Z

pre 6 godina

Zamrzavanje konflikta=kupovanje vremena, i čekanje trenutka da moć SAD dovoljno oslabi. Po meni je to Vučićev cilj i tu mu se nema šta zameriti, za razliku od katastrofalne unutrašnje politike.

vladimirputin

pre 6 godina

Od zso nista?Al zato ste im u prethodne tri godine dali bukvalno sve za nista a botovi i dalje odavaju hvalopojke AV-u kako AV radi za dobrobit Srbije.

VodjoIzdrzi

pre 6 godina

Vodji nije lako. Treba resiti Kosovo i zadovoljiti strane nalogodavce, a to uraditi tako da se narodu pokaze da je postignut kompromis..Eh, muke su to..

nesss

pre 6 godina

Nema ZSO, nema Briselskog sporazuma, jednostavno.
(Doktor nauka, 14. mart 2018 11:46)
Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.

C i n i k

pre 6 godina

Drugim recima, Srbija ce ostati pusto ostrvo u Evropi zaglibljeno u daleku proslost. Narod neuk i prostodusan, oni sto iole hoce vise od zivota beze odavde glavom bez obzira, i tako koliko vec decenija, vekova?
A zivot i inace nije dug, ogromna vecina naroda koji zivi na Kosovu su albanci, trgovina i ostalo funkcionise izmedju nas, ne vidim bas nijedan razlog da mi Kosovu ne pruzimo ruku, i da svakako priznamo da smo strahovito pogresili,sta je radjeno iz Bgd 90.nije normalno, i istinita je ona izreka, gde je rezim iz Bgd "branio" Srbe, njih tamo vise nema, i nikad se vratiti nece. Ali i danas, umesto da izvucemo pouke, radimo iste stvari, mi surujemo sa rujama umesto da budemo bliski sa zapadom, pa kako iole normalan covek da se ne zapita, kako covece mislis da ista napravis za ovaj nesrecni narod po Srbiji ako nisi dobar sa USA?! Na koju foru to mislis?! Ko je to, koja drzava, je ikada uspela?

Bedri Doroci

pre 6 godina

Hajde prestanite da lazete sebe i druge . Niste nista dasli Kosovu da biste dobili ZSO. Sve sto ste "dali" je da biste dosli do EU Fondova a to vas je spasilo od drzavnog bankrota. Kosovo nece formirati ZSO sa ovlscenjima koja su protiv ustava Kosova i to stoji u Briselskom sporazumu ...

deks

pre 6 godina

Hajde shvatite vec jednom da Srbiju NIKO NECE NI PITATI,NITI OD SRBIJE TRAZITI DOZVOLU za formiranje Vojske Kosova. Apsolutno je ne vazno sta Srbija misli o tome.
(Mare, 14. mart 2018 12:32)
Ne kapiras. Pokusacu da ti objasbnim. Vojska Kosova ne moze se formirati bez promene Ustava tzv. Kosova a to ne moze bez saglasnosti Srpske liste koja šak nece nista da uradi bez saglanosti Beograda. Jel ti sada bar malo jasnije?

Dragan, NBG

pre 6 godina

Ne vodim više evidenciju - jel sada već 7:0 za nas ili.....? Svaka čast Vučiću jer uspeo je da potpiše sporazum takav da mi ne dobijemo ništa, a oni sve. Uzgred, ovo što je Vučić potpisao jeisto ono za šta je, dok je bio opozicija, rušio pola Beograda sa huliganima koji (ni)su pod njegovom kontrolom....sjajno...

Ali tako (ni)smo glasali tako da je sve u redu...

Slovenac 1952

pre 6 godina

ZSO ce se sigurno formirati ali ne kako kaze i trazi Vucic. ZSO je predvidjena i Ahtisarijevim planom ali bez izvrsnih ovlascenja. Ono na sta insistira Vucic je Republika Srpska na Kosovu, sto nece prihvatiti ni Albanci ni medjunarodna zajednica znajuci kakve probleme imaju u BiH.
(bond stil, 14. mart 2018 16:42)
Zanimljivo, to svi znamo, čak je to potpisano u Bruxellu, a onaj, koji je to potpisao, pravi se mutav i lud! Ave CESARE!:)

ALEKSANDAR VELIKI

pre 6 godina

Vazno da je proglasio uspeh na pregovorima tada dao im pozivni broj i ukinuo institucije Srbije na Kosovu i Metohiji.
(bikkojisedi, 14. mart 2018 16:19)
Ništa on nije dao i pogotovo ništa nije ukinuo. Ne može on da se meša u tuđu državu.

Miroslav

pre 6 godina

"Tači iskosa sa desne strane neodbranjivim udarcem odveo Kosovo u sledeći krug." "Srbija ispala iz kvalifikacija nakon bezidejne igre i bez ijednog udarca u okvir gola" "Selektor Srbije izjavio:igrali smo hrabro, ali nismo imali sreće." "Selektor Srbije: Ostavka? Ne. Zašto?" "Kapiten Srbije: Čini mi se da nas je sudija oštetio, ali reći ću vam više kad hladne glave odgledam snimak sa selektorom" samo su neki od naslova u srpskoj štampi nakon duela iz kojeg je, moramo priznati bolja i kvalitetnija ekipa otišla dalje. Nama ostaje da se što bolje pripremimo za naredne kvalifikacije koje počinju na jesen.

deks

pre 6 godina

Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.
(nesss, 14. mart 2018 12:06)
Jel ti pricas o Srbiji ili Bugarskoj koja je sa 9 miliona stanovnika pre ulaska u EU spala na manje od 5 miliona.

Utin

pre 6 godina

# Не разумем што уопште било кога питамо? Оснујмо сами ту ЗСО на КиМ. 'Албанци су деценијама живели неки свој паралелни живот на Косову, не поштујући никакве прерогативе српске државе, па што то сада не би и Срби кад је "њихова држава" у питању?

Jesmo u krajini pa eto gde smo sada... za nastavak tvog komentara, znaci ti predlazen jos bar deset gradonacelnika, zamenika, veca, sekretarica itd, na racun nas srba iz srbije. Taman da se kosovari koji nisu zaposleni da se zaposle. Lepo

Vuk

pre 6 godina

Znači, džaba si pravio vladu Haradinaju ? Vreme ja da ti odgovaraš srpskoj javnosti. Za mnoge stvari. Kosovo je tu manji problem , u odnosu na ono što vam je dozvoljeno da radite ovde..

faton

pre 6 godina

kakva bre Rezolucja 1244, vi ste je sami unistili u tom trenutku kada ste insistirali za misljenje Medjunarodnog Suda o nesavisnosti Kosova.

on ti i sam kaze da ako hoce vojsku moze i niko nema pravo da im zabrani pa i nikakva Rezolucija.

cole

pre 6 godina

A da sednes da se dogoviris sa tim Amerima i da sredis sta treba za par dana? Zato politika i sluzi. Ono trla baba lan sa Rusima je zaista sjajna stvar ako hoce da ti daju armiju da udaris na Kosovo i isto tako sredis stvar za par dana. E sad sta smo naucili od prosli put? Nista izgleda.

Serbissimo

pre 6 godina

Svaki kompromis je težak, ali mora da ga prihvati i druga i treća strana“, naveo je Vučić.

Ne mora. U rukama druge i trece strane je i noz i pogaca.

“Hvala Mičelu što je u Prištini rekao da to nije ispunjeno. Biću otvoren, mislim da od toga neće biti ništa, da su hteli uradili bi to u prethodnih pet godina i u tome što nisu formirali ZSO su imali podršku dela međunarodne zajednice."

I sta sad? Kako ces ih naterati na kompromis?

Agim

pre 6 godina

Vučić kaže "Albanci su imali samo jednu i to iz međunarodnog pravnog ugovora, a to je Zajednica srpskih opština, a to nisu ispunili"
Međunarodni pravni ugovor !!!

Samo mali podsetnik za Vučića “Međunarodni ugovor je svaki sporazum sklopljen između dvaju ili više subjekata međunarodnog prava (tj. država), koji je uređen međunarodnim pravom, bilo da je sadržan u jedinstvenoj ispravi ili u više međusobno povezanih isprava, bez ozbira na njegov poseban naziv.

Da li Vučić smatra das u Republika Srbija i Republika Kosovo potpisale međunarodni ugovor?

lelr

pre 6 godina

@Ratko - nije tacno da je za prijem Kosova u UM potrebma saglasnost Srbije. Shodno Rezuciji Ujedinjeni za mir, ukoliko o nekom pjtanju nema saglasnosti u SBUM, ono se moze uvrstiti u dnevni red Generalne skupstine UN gde nema veta. Poslednji primer - nedavna rezolucija o Jerusalemu. Samo je pitanje oportunosti kada da se to uradi

umesto glave TV

pre 6 godina

hvala ovome, hvala onome, a najvise hvala vernim biracima koji svaki neuspeh, ustupak, promaseni postupak ... ove vlasti bogato nagradjuju na izborima

Cirkus

pre 6 godina

I bombardovanje '99 nije bilo u skladu s medjunarodnim propisima i rezolucijama pa su nas bombardovali. Tako da to sto se formiranje vojske Kosova ne spominje u ovoj ili onoj rezoluciji mozemo da okacimo macki o rep. Bice onako kako Ameri odluce ko sto je bilo do sada milion puta. Ovo su izjave za unutrasnju upotrebu i mazanje ociju.

sasa jokic

pre 6 godina

Hajde da budemo realni. Amerika kaze da su bezbednosne snage na Kosovu neophodne i da podrzavaju formiranje istih. Vucic kaze, to je protivni Rezoluciji 1244. Sta ce se desiti? Ko ce pobediti? Sta nam iskustvo kaze? Mi cemo se inatiti, udarati u grudi, bezbednosne snage Kosova ce biti formirane, a mi cemo i dalje biti trn u oku SAD.
Ono sto nije receno, a sto je vise puta ponovljeno vlastima u Beogradu (svim Vladama od 2000) u cetei oka. Gospodo svi znamo da je Rezolucija 1244 bila sarena laza za gradjane Srbije i molba Milosevica koji je preko tog dokumenta pokusavao da spase vlast i proglasi “pobedu” nad NATO. Dali smo mu to (pogresili) kako bi prekinuli bombardovanje, i slrecili kopnenu invaziju, koja bi donela mnogo zrtava na obe strane, ali je svima bilo jasno da je Kosovo izgubljeno kapitulacijom Srbije i da je nezavisnost gotova stvar. Vi to sada koristite u pokiticke svrhe, ali to nije dobro za narod i drzavu. Ok, kako hocete, ali mi cemo svoje isterati, sa vama ili bez vas.

asterix

pre 6 godina

Tako ce raditi i za taj kopromis koji non stop pominjes. Pristace na taj kompromis ucice u UN a ono sto oni treba da urade nece postovati. Znas to ti dobro Vucicu, zna EU, zna SAD. Samo je bitno kako da ti izadjes cist a ono sto si obeco moras i uraditi.

Kladivar

pre 6 godina

Da li danas shvatamo da je jedino što je dobijeno za našu političku servilnost jedino podrška jednom čoveku da vlada bez ograničenja nad ovom teritorijom koja se zove Srbija?

pinoche

pre 6 godina

Ono sto je najgore ne postoji nacin da amere prigrabimo na svoju stranu,to necemo uraditi ni priznanjem kosova,ni stopiranjem saradnje sa Rusijom,Kinom itd. ne postoji ni jedan nacin da nas podrze u bilo cemu sem u tome da "izgradimo" Srbiju kakvu oni zele,a verujem da nam je svima jasno da nemaju bas lepe planove oko toga. jedino nam preostaje "pamet u glavu", mudra politika,sloga sto je najvaznije i da cekamo neka bolja vremena koja i nisu bas daleko, zbog toga je njihov pritisak iz dana u dan sve veci i veci,zuri im se,ali je bitno da mi istrajemo u nasoj borbi, nasi preci da nisu bili mudri,slozni,hrabri,da se nisu borili, da su slusali druge sta i kako da rade, Srbija danas verovatno nebi ni postojala. pozdrav i zivi bili.

aca

pre 6 godina

Kada cemo shvatiti da je Kosovo izgubljeno losom politikom tadasnje koja je i sadasnja vlast, koja je uspela da nas posvadja sa nasim vekovnim saveznicima iz velikih ratova i pobeda.

Mile

pre 6 godina

Pa sada je na Americi i Eu, da izvrse pritisak na Pristinu da i oni daju neki znak da su spremni na pregovore i resavanje problema. Ali da to urade na delu, a ne samo recima!

Boris

pre 6 godina

Pa nije Mičel sa Vučićem razgovarao o formiranju vojske Kosova nego sa Tačijem i Haradinajem. Neće Vučić tu vojsku formirati nego Albanci, pa nema šta Vučić o tome da raspravlja niti da se pita.

rale

pre 6 godina

Hvala,Ovom,a hvala i Onom, sto su nas saslusali, pa opet hvala Onom,a hvala i Ovom sto nas saslusase,itd.U nedogled, hvala,hvala, hvala,i jos jedno HVALAAAAAAAA!

komsija

pre 6 godina

@Zuja:
Kazes kako "Kosovo ne može ni putem SB da postane član UN niti preko skupštine UN-a". Slazem se sa vama pod predpostavkom da mi znamo istinu na nivou zelja.
Drugo sto ja bih pomenio vama je da to moze preko Srbije. Bas zbog toga se vode razgovori. Ako Srbija priznaje, dobitce Evropu, ako nece neka vi kazi sta ce. Za mene izraz "Kosovo je kamen na vrata Srbije" nije samo na vrata Srbije ali izraz mentaliteta kako vi protumacite situaciju kada se radi o Kosovu....

Runner

pre 6 godina

Не разумем што уопште било кога питамо? Оснујмо сами ту ЗСО на КиМ. 'Албанци су деценијама живели неки свој паралелни живот на Косову, не поштујући никакве прерогативе српске државе, па што то сада не би и Срби кад је "њихова држава" у питању? Крајем Другог светског рата југословенска држава је са подручја Далмације, Истре и Словеначког приморја протерала преко 200 хиљада етничких Талијана тзв. оптанта. Ти оптанти су сваке четврте године бирали и постављали градоначелнике Задра, Новог Винодолског, Цриквенице, Опатије, Ријеке, Умага, Пазина, Савудрије, Порторожа. Изоле, Пирана, Копра и др. Нешто слично треба да чини и наша држава.

Zuja

pre 6 godina

Kosovo ne može ni putem SB da postane član UN niti preko skupštine UN-a. Ja ne mogu da verujem šta ljudi pišu i upoređuju Palestinu sa ovime. Da bi putem skupštine UN mogla da bude primljena nova članica treba nešto preko 70% glasova da bude na strani KIM kako bi bili primljeni. To je još teže nego putem SB gde ima prava veta od strane dve stalne članice Rusije i Kine. Pa šta oni misle da Španija, Grčka, Rusija, Indija, Kina, Brazil, Meksiko, Argentina priznaju Kosovo u Skupštini UN na glasanju kao novog člana a ovamo ne priznaju Kosovo kao državu? Od toga nema ništa, džabe postavljate takvu mogućnost. Srbija se pita kako god okreneš u vezi statusa Kosova i ništa tu nije rešeno. Ja ne kapiram naše političare koji to ne umeju da iskoriste nego prihvataju sve što im se ponudi zarad EU, koja može sutra da prestane sa postojanjem. Kao što smo videli Britanija je napustila EU i lako može da se desi da neke druge članice izađu iz te zajednice. Mi ostanemo bez velikog procenta teritorije zarad nečega što nije sigurno da će opstati u nekoj dalekoj budućnosti, niti je garantovano da će Srbija ikada ući u tu EU.

droidan

pre 6 godina

Oliver Ivanovic je predlagao da Srbi na Kosovu i R. Srbija sami formiraju ZSO. Medjutim njega vise nema, ostali su samo "politicari" koji slusaju vlast u Beogradu podrzani od lokalnih kriminalaca. Ova izjava A. Vucica je toliko licemerna i tuzna i baca u vodu sve ono sto su pricali od 2013. godine.

lupetanje pusto

pre 6 godina

@Das,
e moj ti. Ti si gori od ovoga kojeg kritikujes.
Iznosis poredjenje sa mitoloskom lazi.
Taj Vuk Brankovic uopste nije bio taj izdajnik kako ti mislis. Procitaj istoriju detaljnije pre nego sto je upotrebis za poredjenje.
Marko Kraljevic nije gonio Turke kako mitologija to navidi upravo suprotno bio vazal ponizni sultanov tako ni Vuk Brankovic nije bio ono kako ga prikazuje mitologija. Opasno je mesati mitologiju sa istorijom. A kod nas vecina ne moze da razlikuje izmedju ta dva.

bond stil

pre 6 godina

ZSO ce se sigurno formirati ali ne kako kaze i trazi Vucic. ZSO je predvidjena i Ahtisarijevim planom ali bez izvrsnih ovlascenja. Ono na sta insistira Vucic je Republika Srpska na Kosovu, sto nece prihvatiti ni Albanci ni medjunarodna zajednica znajuci kakve probleme imaju u BiH.

BSV

pre 6 godina

Kaj je Briselski sporazum Međunarodni pravni ugovor kada je Ustavni sud rekao da je politički? Šta sad bi sa pobedom od 5:0? A da možda sada svi kolektivno priznate da ste tim potpisom u stvari priznali Republiku Kosovo, ili ako vam je lakše Kosovo*.

I can tell future

pre 6 godina

Moja staklena kugla mi ovako govori: Vucic je na putu sigurnog priznanja Kosova kao nezavisne drzave, kukumavcice i plakati kako on jadan mora da se zrtvuje i da ga niko ne razume, uglavnom vec ustaljeni klisei. To priznanje nece biti direktno i ocigledno nego umotano da bi raja mogla lakse da proguta.
Dacemo sve a dobicemo nista, u EU necemo biti primljeni posto nam je drzava u rasulu i bezakonju. Sto je najapsurdnije on i njegovi ce jos uvek biti na vlasti a njihovo verno stado ce im klicati i velicati.
Zato ako imate bilo kakvu priliku bezite is te proklete avlije i barem svojoj deci obezbedite kakvu takvu buducnost.
U Srbiji nikad nece biti bolje.

blabla

pre 6 godina

Cekaj, ti sada nama to govoris? Briselski sporazum je bio katastrofa ali smo cak i tada znali da ni to malo nece ispuniti. I sad vi nista niste krivi i eto, sta jadni da radite kad vas samo cuskaju, ali su oni pre vas potpuno krivi i sram ih bilo... A i ja budala pa se nerviram...

Odlicno vodjenje Briselskih sporazuma

pre 6 godina

Reciprocnost :
Mi ispunimo 7-8 oni ne mogu ni jedan. Svaka cast onima sto pregovaraju za nasu stranu. Alal vam vera. Domacinski poklanjate sve. Pa ko vas je ucio da pregovarate amatercine jedne. Aloo.

Mare

pre 6 godina

Srbija je ispunila sve iz Briselskog sporazuma, red je na Pristinu da ispuni svoje, Srbija nikad nece dozvoliti formiranje Vojske Kosova.
(boki87, 14. mart 2018 11:49)

Hajde shvatite vec jednom da Srbiju NIKO NECE NI PITATI,NITI OD SRBIJE TRAZITI DOZVOLU za formiranje Vojske Kosova. Apsolutno je ne vazno sta Srbija misli o tome.

Јужна пруга

pre 6 godina

И шта сад?? Ко је одговоран због тога што је Србија дала све,а ноје добила ништа?? Ко је одговоран што смо победили са 5:0, а у ствари је то пораз од 10:0 ???

milos

pre 6 godina

Pitanje svih pitanja je - a zasto Albanci imaju podrsku medjunarodne zajednice, a mi nemamo?!? Zar to nije pitanje dobre/lose politike koju vodimo? Albanci svojom politikom dobijaju podrsku zapada, a mi svojom ne dobijamo. Da ne lezi zec u tom grmu?...

samosovinist

pre 6 godina

Hm. ima dve varijante. ili čist amaterizam gde je trebalo formirati ZSO pa onda dati to što se dalo. Ili je u pitanju znanje unapred, pa se igramo laži. Šta je gore ja ne znam.

djeram

pre 6 godina

Tamo gde su Srbe branili radikali, tamo Srba nije ostalo.
(Pera, 14. mart 2018 11:40)

Susta istina, gde god su oni "odradili", sve je krenulo naopako (u "oni" ukljucujem i koalicione partnere)!!!

Najneverovatnija stvar je da ih bas oni koji su najvise izgubili, tvrdoglavo decenijama podrzavaju i vole???

Da li se radi o nekom poludelom genu, koji sprecava da ti ljudi pocnu da koriste svoj mozak???

ilic

pre 6 godina

Zna li neko u Srbiji,sta je vucicev kompromis po pitanju Kosova,sta je to sto on nudi kao kompromis,koji je to plan,ko ga je video,ko o tom kompromisu zna bilo sta.

nebavezno

pre 6 godina

To se i ocekivalo! Trebalo ja samo da posluzi kao mamac srpskoj javnosti i opravdanje za sledece manifetluke do krajnjeg cilja kada ce nas staviti pred svrsen cin.

jojo

pre 6 godina

Slušam Vučića i ne čujem državnika, čujem nekog ko kuka.
Koje je rešenje? Možda i ne može da kaže javno, ali ovako stvari izgledaju kao da su vas izradili maksimalno.
Meni se čini očiglednim da osim nekim fiktivnim otvaranjima poglavlja EU nema više ni šargarepa za Srbiju. Molio bih one koji misle da mi dobijamo neku pomoć od EU, da pogledaju konkretan sadržaj te pomoći. To su sve neki fondovi za neke usluge, konsultanstke prazne priče, gde njihovi tzv stručnjaci dođu da uzmu pare i podele sa onima koji su budžetirali te gluposti. To vam je 90% pomoći. Dakle, u se i u svoje kljuse. Ako nemamo toliko dostojanstva, onda nas ne treba ni biti. Dajte referendum za EU i Kosovo, pa da vidimo.

Ratko

pre 6 godina

Ko garantuje nama da ćemo ući i postati član EU ako Kosovu dozvolimo da bude član UN? Niko! To su sve samo obećanja i šarene laže. Sigurno je samo jedno a to je da KIM nikada neće biti u UN i imati potpunu nezavisnost ako to Srbija ne bude dozvolila. Zašto? Pa zato što Srbija ima Rusiju i Kinu kao stalne članice SB koji nam daju podršku u našim diplomatskim naporima što se jasno vidi. To je jedino izvesno a sve ostalo je rekla kazala. I pored te podrške mi i dalje popuštamo uslovima dela EU i SAD pa smo tako prihvatili 7-8 stavki a Albanci ne prihvataju ništa. Dokle to Vučić misli da mi prihvatamo maglu? Kakav je to dogovor gde jedna strana prihvata sve a druga ništa? Onda nam ne valjaju pregovarači i trebalo bi ih zameniti.

jd

pre 6 godina

Posto je tako, kao sto kazes, ajd sad lepo svi ostavke, pa da dodje neko ko ce taj problem resiti. Znali ste vi svi dobro da od ZSO nema nista, pa ste opet ispunili sve sto su trazili, sad kada su i prakricno nezavisna drzava, zasto bi ispunili taj uslov...

Skywalker

pre 6 godina

"Vučić: Od ZSO najverovatnije ništa, da su hteli..."
Salis se? Ma, on se to sali. Jadnicak zaboravio da je Srbima jos pre dve i po godine cestitao Srbima formiranje ZSO.

Darko

pre 6 godina

Sada se pokazuje u stvari da mi ni nemamo našu politiku. Naša politika se svodi na to da Vučić ode u Brisel da dobije instrukcije kako da se naredni koraci predstave našoj javnosti.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 6 godina

Od kad si zgrabio vlast 1244 i povratak srpske vojske nisi spomenuo. Sada kad si shvatio da si izgubio sve na tim pregovorima sada pretis oraznom puskom. Hvala ti Vucicu, istorica ce te pamtiti, istorija ce ti suditi.

Henry Chinasky

pre 6 godina

Kosovo je srce Srbije, polako prelazi u Kosovo je teret Srbije. Bar tako predsednik i njegova ekipa hoće da ga predstave. Za šest godina vlasti i pregovora uspeli su samo da izgube pozicije koje su zatekli. Namerno ili neznanjem isto je. Šteta što dobar deo naroda to neće da vidi.

Petar

pre 6 godina

Ovaj ladno javno kaze da Kosovo nece stvoriti ZSO iako su potpisali. Pa covece to se ne prica javno!! Predsednik Srbije izadje i kaze da Kosovo to nikad nece napraviti, ok znaci Srbija se je pomirila time da nece biti ZSO, lepo, sad idemo dalje... ja ne verujem kakvi ljudi vode zemlju

idemo dalje

pre 6 godina

Sokro 12 godina(2001-2012)su trajali pregovori nekoliko srpskih vlada,koje su predvodile DS i DSS,sa međunarodnom zajednicom,tačnije zapadom o Kosovu.Ni ti pregovori nisu bili uspešni,jer na svaki ustupak,koji je srpska vlada napravila(poput poziva kosovskih Srba na glasanje ili prebacivanje pregovora u Brisel)zauzvrat ni Srbija,a ni kosovski Srbi ništa nisu dobili.SNS i Vučić su posle samo10 meseci provedenih na vlasti potpisali briselski sporazum,kojim se Srbija odriče svojih institucija i još mnogo toga na Kosovu.Ne verujem da je Vučić glup i naivan političar da je poverovao u tu šarenu lažu o zajednici srpskih opštinu ili većim pravima kosovskih Srba.Sporazum je on potpisao još pre nego što je doveden,od strane zapada(Vašingtona i Berlina),na vlast.To je bio glavni uslov da bi došao na vlast i nije mu mnogo vremena trebalo da ga ispuni,bez obzira na obećanja data u predizbornoj kampanji,poput vraćanje pregovora u UN i sl.Ali ko se sada toga seća,kao i da su prilikom usvajanja sporazuma govorili kako će to biti trajno rešenje za Kosovo i koje će rešiti buduće odnose Srba i Albanaca.A izgleda da nije,jer je prošle godine predsednik započeo konačni dijalog o Kosovu.Očigledno je da se Vučiću žuri da završi sa Kosovom,a kome je to u interesu prosudite sami.

botina

pre 6 godina

Predsedniče:
Jel nema ništa od ZSO?
Jeste li oberučke dali sve što je traženo i tu nema povratka?
Jeste li Vi i Vaš tim direktno pregovarali sa Tačijem?

Logično je da posle ovakvog blama podnesete NEOPOZIVU OSTAVKU!

U normalnom društvu bi posle ovakvog poniženja cela vlada podnela ostavku i ne bi se pojavila više na političkoj sceni... Ali sam nekako siuguran da će SNS opet naći još jedan izgovor za svoje neuspehe u "žutima", novinarima, hejterima ili čemu god samo da opet skrenu pažnju sa svoje nesposobnosti?

Očekujem da zvanična izjava na SNS konferenciji za novinare počne sa: "A ŠTA SU OVI PRETHODNI URADILI..."

Pade ri

pre 6 godina

Šta je ono beše rekao kada su Rusi stavili veto na predlog V. Britanije u savetu bezbednosti: "Treba da počnemo da se navikavamo da više ne gubimo"? Pa nije nam baš potrajalo. Šta god da je radio sa Kosovom ništa nam nije u interesu. Ako je uspeh da ljudi više ne ginu, onda je to sramota, jer to treba da se podrazumeva.

Goran

pre 6 godina

I sta sad?! Hocete li se vratiti na polazne pozicije, hocete li pozvati Srbe da napuste parlament, policiju, pravosudje i ostale institucije tzv. nezavisnog Kosova u koje ste ih silom ugurali pricanjem bajki o ZSO?! Hocete li preuzeti odgovornost za katastrofalnu politiku prema Kosovu i nasem narodu na njemu u zadnjih pet godina?!?!

veselnik

pre 6 godina

Bio je cist diletantizam dati SVE po briselskom sporazumu BEZ pomaka za ZSO! Morao se primeniti reciprocitet - mi jedan korak, vi jedan korak. Ovako, mi ceo put, a oni NI JEDAN korak! I to je uspesna politika?

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

ZSO je nešto kao grupa gradjana.Za to "kao nešto" dali smo svašta i dobili ništa. 
Genijalno.
(Komša, 14. mart 2018 13:23)

Uglavnom uvek i dobijemo nista.

Mitko

pre 6 godina

"Pozivam sve da nađu jedan jedini papir, jedno jedino slovo u nekom međunarodnom aktu u kojem piše da je to dozvoljeno." Kao pravnik bi trebao da zna da je u sustini sve dozvoljeno osim onoga sto je izricito zabranjeno.

Eidos

pre 6 godina

Nadolazeci referendum o Kosovu ce biti poslednji ekser u zatvorenom sanduku zvanom Kosovo je Srbija. Satro ce da bude "demokratski" referendum,i gle cuda,vecina ce biti za nezavisnost Kosova.Izbori za gradonacelnika prestonice,za predsednika Srbija,premijera Srbije su bili samo uvezbavanje za poslednji cin.

Pfff

pre 6 godina

Ok navozali su nas. Samo sto ste vi na vlasti to znali, da ce biti tako. Sada kukate kako ste prevareni, to vam je cist bonus. Ali znali ste sve, bez foliranja

Тарми пфк

pre 6 godina

Не мора признање за ЕУ , десиће се ЗСО, нема оружаних снага косова ...Тако је било мјесецима по причи , сад одједном друга воденица , чини се...

sempervivum

pre 6 godina

Читам коментаре: "Они добили све, ми ништа!"
Па није то баш тачно...
Ми смо добили величанственог АВ, који неограничено може да прича како водимо са 5:0 и како су сви издајници, нерадници и страни плаћеници, а једино је он вредан, паметан, искрен патриота...

Такву власт му је (у знак захвалности за потписе) одобрила препоштена "међународна заједница".

Neca

pre 6 godina

Znalo se to jos od pocetka da je sarena laza kako bi Srbi sami prihvatili ukidanje srpskog pravosudja, zastitnih snaga isl i prihvatili da se integrisu u ustavno-pravni sistem tzv. nezavisnog Kosova. Bas cekam da vidim reakcije onih na KiM koji su Vucica slusali ovih 6 godina, koji su mu klicali i koji su ga docekivali. Ostalo je jos samo da se jedno jutro probude i procitaju ili cuju vest o priznanju.

Steve G

pre 6 godina

Sada bi trebalo da objasne vucic i djuric kako to da nema nista od ZSO, a zarad te ZSO se uslo u koaliciju sa haradinajem (barem su nam tako to predstavili u onoj romanticnoj "aco srbine" noci). I plus ona zakletva sudija i tuzilaca... Ako to nije bilo ponizavanje najgore vrste, ja ne znam sta je!?

Vlada Rolovic

pre 6 godina

G-dine predsednice, da li Vi to kazete da su Vas preverili i Vi i dalje voidite neke pregovore?
Odkud uverenje da Vas opet nece prevariti?
Nije problem sto Vas varaju, bolje da Vas varaju nego celu zemlju - kako Vi to umete lepo da kazete.
Problem je ovde sto je cela zemlja prevarena zahvaljujuci Vama i nastavljanju pregovora i posle prevare.
Mozda da se manete corava posla?

Eh

pre 6 godina

Nema Briselskog sporazuma, nema EU, nema povećanja plata i penzija, prosek 250eur, nema poslova, nema radjanja dece, svake godine 50.000 manje i za nekoliko decenija nema ni Srba..to su činjenice a ti ih vidi jednostavno.
(nesss, 14. mart 2018 12:06)
Lepo je to ali ulazak u EU nece dovesti do povecanja para i penzija bar deceniju, dve (vidi Bugare, njima smo najslicniji) a svi ce tek tada jos lakse da uhvate maglu i odu tako da dece nece biti takodje.
Tako da sve jedno, na kraju krajeva Srbiji se lose pise sta god.
Ne vidim stvarno sta ocekujete od ulaska u EU? Da nam zamene mozgove pa postanemo Nemci?

Huan Pablo Don Fernando

pre 6 godina

znaci predsednik drzave javno prizna poraz politike koju vodi, javno prizna da je on licno,a i drzava srbija njegovom pogresnom politikom prevarena!!! i sta ce sada uraditi po tom pitanju? hoce li biti ostavki, sankcija, kazni... u svakoj normalnoj zemlji bi pojedini zaglavili zatvor zbog izdaje, a pitanje casti i ostavki se ne bi ni postavljalo!!

Aew

pre 6 godina

Kritikovali Tadica sto je namagarcen za medjunarodni sud pravde a oni namagarceni ne moz' gore. Predali smo sve, pravosudje policiju civilnu zastitu telekomunikacije i ostalo a nismo dobili nista. 5:0 postade 0:5. Oce li ko odgovarati za to? Hoce li iko da prestane da potpisuje razne akte u korist Albanaca? Ocigledno nece, samo nastavite da potpisujete.

alibaba

pre 6 godina

Kako ga nije sramota da kaze: "od toga izgleda nema nista"!? Pa nije obican covek sa ulice da tako kaze! Boze sacuvaj! Sramota je ziveti u ovoj zemlji... sramota...

Влада

pre 6 godina

Ето сам си признао да си испао будала што си веровао у вези договора. И шта сад? Хоћеш ли да сносиш одговорност за то што си радио против интереса државе и народа на КиМ или ником ништа?

ZSO

pre 6 godina

Šta napravi čoveče? Šest godina nas zamajavaš i šta sad? Ništa ne uradi, sem što raspisa 6-7 izbora. A tvoji jastrebovi bi još jedne. Sramota.

skijas

pre 6 godina

Mene zanima kakav ekonomski rast planiraju Velja nevolja i Vucicev sin ppsto sma ih licno video na Kopaoniku 2 puta kako pijuckaju picenca i verovatno pricaju kako ce da se zaposle u toj fabrici...

milan

pre 6 godina

Kakva je razlika između "čuti" i "saslušati" za mene nikakva a kakve smo koristi imali do sada što sme jedini tumačili neke "dogovore" tako a drugi uvek drugačije, najčešće u našu štetu. Da četiri tačke ne postoje niko do sada nije rekao a verovatno po stavu zapada postoje tako do sada gde smo bili nigde i gde smo stigli nigde.

chombe

pre 6 godina

Napisite lepo da je Srbija izgubila, pored vojne, i diplomatsku bitku, i to potpunim debaklom. Kosovska vojska, sto je gazenje srpskog ustava, prijem Kosova u UN, a od srpske zajednice na Kosovu sipak. Znaci, potpuni poraz. Jos da nas nateraju da priznamo Kosovo i to ce pored poraza biti i kompletno ponizenje. Dobro, znali smo mi to i ranije, ali evo doslo.

belgrado

pre 6 godina

a kako nista?
pa onaj djuric je pricao 5-0 za nas,razbijamo..?!
ti i dacic svake nedelje u brisel idete i branite srbiju od zlotvora ,pa i gvibundi je povukao priznanje kosova,


a sad kao nista ?!?!

Tar

pre 6 godina

Pa predsednice sta vam znaci Briselski sporazum? Da li je on sobzirom na vasu izjavu validan ili ga celog treba osporiti?. Da li ga treba odbaciti i vratiti se na stanje pre sporazuma?. Oni malo po malo ostvare svoje ciljeve pa bezi kod saveznika. Sta dalje vi pregovarate?.