1. Ako jedna Severna Koreja ima rast populacije od 0.5 procenata cak i danas u moderno vreme kad to nije prioritet i kad i dalje imaju 600g (za vreme velikih gladi i do 200g cak)hrane po osobi od drzave oni i dalje opstaju u surovim uslovima i dalje radjaju, a daleko su losiji u svim segmentima od Srbije, sem u vojnom gde trose budalastih 1/4 budzeta.

  Ako imate 50000 stanovnika manje svake godine plus emigraciju plus odliv strucnog kadra onda ne moze se ocekivati poboljsanje u ekonomskom smislu.
  Slogani naravno ne sluze kao resenje. Jos manje da podrzavam trenutno stanje. Jedino resenje je da prestanemo da budemo toksicni prema svemu i sto vec rece jedan komentar ostavimo cigarete, alkohol, kafu, ne obracamo paznju na tv i ne inatimo se i pocnemo da mislimo o naciji.
   (mkultra, 19. februar 2018 21:46)

  # Link komentara

 2. Za decu trebaju pare a moja deca da zive kao bednici i rintaju za dzabe e pa nece moci.Samo vi smisljajte slogane.
  (Dusan, 19. februar 2018 18:58)

  # Link komentara

 3. @nikad gledalac rijalitija
  Svaka čast, potpuno se slažem. Ne zaboravite da za taj standard koji si često i umišljate da je potreban da bi ste imali dete, mnogi na zapadu ni ne viđaju decu jer rade od jutra do mraka. Gdje deca nisu besna ni kuća nije tesna. Pravite decu dok ste mladi, jer mnogi koje poznajem se kaju što nisu na vreme, a sa četrdeset i kusur je na žalost kasno.
  (majka troje dece, 19. februar 2018 17:21)

  # Link komentara

 4. U ovoj zemlji se uvek teško živelo, barem ja ne pamtim blagostanje u onom smislu u kom bi se ono poimalo spram datog trenutka. Ali....dece je uvek bilo. U stvari, bilo ih je toliko da se oduvek odavde odlazilo, ali populacija je svejedno rasla. Iz navedenih razloga molim lokalne rešavaoce svih problema da se okanu kritikovanja svega oko sebe i da naprave ili rode makar po jedno dete. Uz izuzetak onih nesrećnika po crnoj hronici, ničije gospodo nije umrlo od gladi, pa neće ni vaše. Nemoj da ga rađate ni zbog Vučića, niti da bi za 18 godina glaslo protiv nekog tadašnjeg Vučića. Rađajte ga da biste svoj mozak trošili na nešto svrsishodno, da bi imali valjan razlog da ostavite duvan i kafu (jer vam treba para za pelene), da biste možda uspeli da odgajite biće čestitije i pametnije od vas samih, da se zahvalite roditeljima koji su vas rodili, da biste se malo samodisciplinovali i shvatili da one vrednosti koje vam servira tv (i dobar i loš tv) NISU važne, da nas komšijski narodi ne pojedu natalitetom...razloga za je pregršt, a razloga protiv svega nekoliko zaista opravdanih (zdravlje, ozbiljno siromaštvo kad nemaš da jedeš, eventulno nemogućnost da pronađeš partnera/ku). Udrite minuse koliko hoćete, ali ako si zdrav, imaš da jedeš i imaš momka/devojku, onda je samo do tebe. Znam šta pričam, imam dvoje, nadam se trećem i nemam nikoga u familiji sa državnim poslom i funkcijom.
   (nikad gledalac rijalitija, 19. februar 2018 16:14)

  # Link komentara

 5. navrsio sam 4 decenije i jos nemam decu, a voleo bih bar 4. al kad pogledam.. da ovako zivi na hladnom, da kuburi sa hranom. neka hvala.. sam cu hvala vam. za koga?, za vas da radjamo? da vam budu robovi, topovsko meso??
   (hasamobudjavetorte, 19. februar 2018 15:59)

  # Link komentara

 6. Ukinu ti dečiji dodatak ali zato dobiješ fantastičan slogan.
  Ako narode moj, glasao si sad ponavljaj slogane.
   (Monte Kristo, 19. februar 2018 15:40)

  # Link komentara

 7. Diplomiraj pa bezi - ne otezi.
  (Dragan, 19. februar 2018 15:16)

  # Link komentara

 8. A gde ti je torta, prijatelju? Zašto je tvoja koleginica Đukić-Dejanović pristala da bude na čelu ministarstva koje treba da se bavi populacionim pitanjima, ali bez budžeta.
  (S. k. pesmu, pa 'ajd' na česmu, 19. februar 2018 15:12)

  # Link komentara