1. A zasto moraju Srbi I Hrvati biti u dve drzave kad je u pitanju narod koji govori istim jezikom, ima isti mentalitet i izgleda potpuno isto? Treba da smo podjednako tuzni za sve zrtve tog naroda i da progonimo one koji ga dele zbog svog mizernog srednjovekovnog shvatanja vasione.
   (make yugoslavia great again!, 26. januar 2018 18:53)

  # Link komentara

 2. Pomirenje je isprazna fraza i floskula u koju nitko ne vjeruje. Zasto ? Zato sta isto nije moguce, s kim da se ja pomirim ? Meni nitko nista nije uradio, a i da je, onda se mogu pomirit samo sa osobom koja ima ime i prezime, a nikako sa kolektivom. Kada je rijec o cinjenicama iz povijeti, to je onda stvar drzavnog vrha dvije drzave, u ovom slucaju Hrvatske i Srbije, medjutim, ovdje stvari iz perioda raspada SFRJ nisu ujednacene i te dvije drzave imaju dijametralno suprotna stajalista o tim krvavim godinama. To ce tako ostati i u buducnosti, tako da nikad nece doci do ujednacavanja stajalista izmedju nase dvije drzave, shodno tome ni do pomirenja na drzavnom nivou. Sa druge strane, ljudi se druze i zivot tece, mada s utegom oko vrata. Tako ce ostati i u narednim desetljecima. Lp.
  (Frane, 26. januar 2018 12:07)

  # Link komentara

 3. Ovaj Dačić opet je krenuo u ciklus provociranja suseda. Danas Hrvatska, sutra Makedonija itd. Današnja Hrvatska (a pre nje i SR Hrvatska) nema nikakve veze sa fašističkom "NDH". Moja prabaka skončala je u Jasenovcu i ja od Plenkovića ne tražim da se izvinjava za to. U vreme "NDH" ni Plenkovićevi roditelji nisu bili rođeni.
  (Toxic, 26. januar 2018 10:30)

  Kad su pominju srpske žrtve to je provociranje, a za druge treba da bude istina i pravda, pametnom dosta. Plenković treba da se pokloni u Jasenovcu jer je predsjednik države i naroda u čije ime je neko činio masovne zločine.
  (srBska Čast, 26. januar 2018 12:01)

  # Link komentara

 4. Ma šta su znali generali i brkati majori?
  Jedino da viču "PALI"!
  Ali nisu najgori.
  Krivi smo mi...
   (Little Red Rooster, 26. januar 2018 11:47)

  # Link komentara

 5. @ Toxic

  Ni danasnja Republika Srbija nema nista sa SR Jugoslavijom a narocito sa delovima Vojske RS koja je pocinila strasan zlocin u Srebrenici. Ja sam, na primer, tada imao samo 9 godina, i sta ja imam da se nekome izvinjavam i da trpim zbog toga? I sto bih ja uopste morao da znam sve o tome?
  (AntiBot, 26. januar 2018 11:41)

  # Link komentara

 6. Jel sam Dačić bio u Jasenovcu?
  (Vitez, 26. januar 2018 10:30)

  # Link komentara

 7. Ovaj Dačić opet je krenuo u ciklus provociranja suseda. Danas Hrvatska, sutra Makedonija itd. Današnja Hrvatska (a pre nje i SR Hrvatska) nema nikakve veze sa fašističkom "NDH". Moja prabaka skončala je u Jasenovcu i ja od Plenkovića ne tražim da se izvinjava za to. U vreme "NDH" ni Plenkovićevi roditelji nisu bili rođeni.
  (Toxic, 26. januar 2018 10:30)

  # Link komentara

 8. Ne razumem zašto se Dačić prepucava sa hrvatskim zvaničnicima. Izložba u holu zgrade UN u Njujurku, pod nazivom "Jasenovac - The Right to Remembrance" organizovana je pod pokroviteljstvom Stalne misije Republike Srbije u UN, a priređena je i vođena od strane prof. dr. Gideona Grifa (Gideon Greif), stručnjaka za Aušvic, Majdanek i Jasenovac, koji je ujedno i direktor izložbe. Pa nek se njemu obrate za sadržaj izložbe.

  Treba dodati da ova izložba predstavlja samo jedan od niza događaja kojima se obelažavaju sećanja na holokaust (izložbe, projekcije filmova, tribine, itd) u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, od 18. do 31. januara 2018. godine. Organizator je Odeljenje za javne informacije Ujedinjenih nacija. [link: [link]]
  (Skupljači tuđeg perja, 26. januar 2018 10:29)

  # Link komentara

 9. Hrvatski stav je da ovaj potez "ne doprinosi pomirenju".
  Već više od 70 godina proturaju istu priču - pominjanje srpskih žrtava je kvarilo "bratstvo i jedinstvo" a sada "ne doprinosi pomirenju".
  Srpske žrtve su prećutkivane,spomenici se dizali nekim tobožnjim "antifašistima" i "palim rodoljubima" namerno izbegavajući da se pomene etnička pripadnost tih žrtava i pravi razlog stradanja - stradali su jer su bili Srbi.
  Prećutkivali su se zločini "vražje divizije" i slični u periodu pre i za vreme Velikog rata zbog iluzije Alekdandra Karadjordjevića o Jugoslovenstvu.
  Više saradnje sa Jevrejskim organizacijama po pitanju čuvanja sećanja na stradale.
  To što su naši narodi preživeli i od koga ne sme da se zaboravi.
  (Komša, 26. januar 2018 10:10)

  # Link komentara

 10. Jel on to ozbiljno?!
  Javite mu brzo koja je godina.
  (petrica kerempuh, 26. januar 2018 10:00)

  # Link komentara