Četvrtak, 30.11.2017.

11:28

Vučić o Praljku: Ne bih se rugao i nazivao kukavičkim

Činu Slobodana Praljka pred Haškim tribunalom se ne bih rugao ni na koji način, niti bih ga nazivao kukavičkim, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Vuèiæ o Praljku: Ne bih se rugao i nazivao kukavièkim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Goran Bajagić

pre 6 godina

Nata: Nije to jedina greška Haga.Da je ukazana adekvatna medicinska pomoć Slobodanu Miloševiću , čovek bi i danas bio živ.

Volor

pre 6 godina

Cin ovog zlocinca je smisljen cin, koji sluzi da se od njega napravi mucenik. Hrvati kao Hrvati, u nedostatku svojih istorijskih junaka napravice kult od ratnog zlocinca.

petronije

pre 6 godina

Vucic svojim stavovima jasno pokazuje da je zagovornik mira, regionalne stabilnosti i saradnje ali isto tako da nece dozvoliti da bilo ko gazi po Srbiji.

Tamara

pre 6 godina

Slazem se sa time da nam ni malo ne prilici da se rugamo tome sto se jedan zivot ugasio, a isto tako ga ne treba ni nazivati kukaviclukom. Nije na nama da sudimo.

Marica

pre 6 godina

Ne znam ni sama da li bih ovaj čin nepriznavanja sopstvene krivice i bežanje u smrt od izdržavanja kazne nazvala hrabrim ili kukavičkim, ali sigurna sam da sam nije mogao sa svojom savešću da se izbori.

Јабучило

pre 6 godina

Samoubistvo je vrhunac kukavicluka i to NIJE ruganje, nego ISTINA.
(KG, 30. novembar 2017 11:47)

Самоубиство, у зависности од контекста, може да буде и чин храбрости. Ево ти као примери Милутин Тепић, Ервин Ромел и Јан Палах.

Nikola

pre 6 godina

Prvo, ne pada mi na pamet da branim nekoga ko je zlocinac, ili potencijalni zlocinac. ALi malo ko razumije ovu situaciju, ili sta je Vucic htio da kaze. Covjek je trebao da izadje iz zatvora za godinu-dvije jer bi odsluzio 2/3 kazne. Medjutim oduzeo je sebi zivot ? Nekom logikom postavlja se pitanje da li je onda bio kriv, ili stvarno nije zelio da zivi sa etiketom ratnog zlocinca ? I treba biti hrabar dici ruku na sebe.

Masha

pre 6 godina

Uglavnom se slazem sa izjavom.
Na Mladica je sve otislo, mada ne treba zaboraviti, to bih naglasila, da svi oni koji su poticali iz JNA su bili mnogo casniji i oficiri i vojnici od onih drugih paravojski i slicno. Da ne pricam o muslimanskoj vojsci koja je pripremala laziranja i podmetala, a glavne savetnike je imala iz muslimanskih zemalja.

Gde je bila otisla pamet onima koji su mesecima bombardovali Sarajevo ja ne znam, ali tada smo kao narod definitivno izgubili i vec postojece simpatije. Za Prljka kazu da je dokazao naucno da njegova vojska nije mogla da srudi most u Mostaru, da je bilo podmetnuto. Ali ne vredi.

Moj zakljucak je> nema na ovom svetu pravde, i svako ko se nada definitivnoj pravdi je u zabludi. Tek verujuci ljudi veruju u konacnu pravdu, a ona mozda zaista i psotoji, ili preko reinkarnacije ili Hristovog dolaska, ali to je jedina moguca pravda... sve ovde je samo delimicno, parcijalno... nekada cak i pogresno.

Ferster

pre 6 godina

A ko se rugao, i ko je nazvao cin kukavickim? Ne razumem opet predsednika? Kome se obraca? Narodu, opoziciji, ili nekom u vlastitim redovima? Help

Bokili

pre 6 godina

Svi snose odgovornost za 90-te. Prestanimo sa međusobnim optuživanjem i sukobima. Vreme je da se bolni događaji polako počnu zaboravljati, a ratni zločinci odu na izvršenje predviđenih zatvorskih kazni.

****** se svi

pre 6 godina

Ti se ne bi sprdao, a ja bi. I sa Praljkom i sa Mladićem, jer za bolje nisu. Što ovaj ne popi otrov pre nego što je silan narod pobio? Nije se nadao kazni, već pustio srcu na volju. Sad kad treba junak biti - hop, on otrov! Kukavica!

Jasan mi je tvoj pijetet. Ti njima duguješ sve: i stan, i slavu i karijeru. Da nije tog nesrećnog rata, ko bi ikada čuo i za tebe i za sve njih? Niko nikada.

I tvoje i Slobina i Šešeljeve i zasluge cele te družine jahača apokalipse su bile dobre samo za vas i vaše okruženje, a narodi su propali.

Šta ja imam od svih tih vaših nacionalistickih sranja i ratnih podviga tipa Srebrenica? Muku, sramotu, siromaštvo i unakažen život.

Zato, što bi rekao Sergej Trifunovic...

analiticar

pre 6 godina

Sud u Hagu bi najpre morao da objasni javnosti u sto kracem roku kako je bocica sa otrovom dospela u ruke ovog zatvorenika. Mogu samo zamisliti sta bi se desilo da je ovo uradio Ratko Mladic.

leptirica

pre 6 godina

Ovdje se svađamo Srbi i Hrvati, a od muslimana skoro da nitko nije osuđen. Po Hagu ispada da su samo stajali jadni dok su ih Srbi i Hrvati ubijali. Pustite prepucavanja, nije ni Hrvatska smjela pisnut protiv Haga prije nego što je ušla u EU, sad Hrvatskoj nemogu blokirati pregovore, nemogu joj ništa i to je istina. Da je Srbija u EU mogla bi i ona dizati glas protiv presuda koje smatra nepravednim.

kakodane

pre 6 godina

Pa ovaj se posvađao sam sa sobom :) Dajte shvatite više: u Hrvatskoj nema nikakvih informacija iz Srbije zato i dolazimo ovdje pročitati što se kod vas događa. Žalosno je to ali ovdje možete prije pročitati što se dogodilo u Austriji i Mađarskoj nego u ostatku Balkana (s iznimkom Slovenije i BiH)

Na kraju moram reći da izjava "Jeste li vi normalni?" ne priliči nikakvoj raspravi a posebno ne onoj diplomatskoj.

Hvala na objavi komentara.

objavite i moj

pre 6 godina

(Srrrrrrrdjan, 30. novembar 2017 12:21)

Legendo, ja razumem da ne podnosis njegovu politiku, ni ja je ne podnosim, ali brkati to sa nekom krivicnom odgovornoscu govori da nemas nikakve demokratske stavove vec ono ko ti se svidja svdija a ko ne na vesala...

Stevan

pre 6 godina

Upravo ovakav stav je bio potreban Srbiji,neko ko se ne plaši da kaže istinu.Ali moramo se boriti i za budućnost.Vreme će samo pokazati i ispraviti nepravdu kao i uvek.

Гаврило Принџип

pre 6 godina

Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде.

Predrag

pre 6 godina

Ne zanima me politika ali je presedniku svaka reč na mestu. U početku nisam bio za njega ali mi se sada sve više sviđa i na sledećim izboroma ima moj glas. Nije on isporučio srpske generale i državnike nego onaj koji igra basket sa telohraniteljima na Kalemegdanu i niko ga nije u medijima ni pomenu biti mu se zahvalio za ovo što nam se dešava. Razmislite malo o tome.

pera

pre 6 godina

Budimo iskreni. Da je predsednik prilikom izricanja presude Mladiću bilo kako odreagovao verovatno bi do sad Srbiji udarili sankcije, a hrvati urade tako nešto i još javno osude takvu presudu i ništa! EEE nije lako biti srbin!

Brankica

pre 6 godina

Gradjani iskljucuju frizidere prazni su a u marketima predjeni rokovi prehrabeni proizvoda narod ne pazari.Nas savrseno ne interesuju vasa iskakanja i informacije javnosti o bilo kojoj temi.

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Prema Vucicevim rečima, 95 procenata građana Srbije smatra da je “presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama“
Odakle ti taj procenat nesreco jedna radikalska? Po tome ispada da Srbi u tolikom procentu podrzavaju ratne zlocine i zlocince??? Sramota od coveka, ali sta drugo ocekivati: jednom radikal uvek radikal!

skeptik

pre 6 godina

Ha,ha,ha...kakav demagog. 95% procenata gradjana Srbije protiv presude Mladica, odakle ti ovaj podatak, sefe? Onako frljoke, iz glave ali zvuci mocno jer ti kao spadas u onih 5% za koje on nije heroj. Kaze, postuje presude, pa ako je tako sto onda ne priznas Srebrenicu i genocid kako je to utvrdio Haski sud. Brukas Srbiju svojim nebuloznim izjavama poput Kondoline. Tesko nama sa vama.

zokili

pre 6 godina

Čovek je preminuo od posledica trovanja i ne treba se rugati nečijoj smrti. Ali hrvati su dobili zasluženu presudu iako je i Gotovina trebao biti u zatvoru.

Miloš

pre 6 godina

Iz Mostara su udruženi, muslimani i hrvati za vreme rata proterali pa gotovo sve Srbe. Ko nije na vreme utekao, nije živ ostao. Tako je bilo i u centralnoj Bosni. Niko od muslimana i hrvata za to nije odgovarao. Toliko o haškoj pravdi.

moralni_gmizavac

pre 6 godina

“Prema njegovim rečima, 95 procenata građana Srbije smatra da je “presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama” Hahahahahahah, mozda u nekoj njegovoj paralelnoj Srbiji. Hit!

ana rodić

pre 6 godina

Mislim da je Hrvatska polako počela da zaboravlja na žrtve i da predstavnici Vlade koriste i dalje svaku priliku da napadnu Srbiju. U pravu su svi kada kažu da ne trebamo napadati, ali ne trebamo ni ćutati.

Danijela

pre 6 godina

Ti nazivas svoje gradjane politicke protivnike ubicama a prosipas finocu i kulturu.Samo da ti nepreti packa iz Hrvatrke zjapio bi na sva zvona Ustasa Ustasa.

Srrrrrrrdjan

pre 6 godina

Prijatelju moj, Hag je trebao da osudi tebe i jos 50 tebi slicnih raspirivaca mrznje iz svih zemalja ex yu (mesic, seselj, dacic, vulin,...), jer bi tek tada pravda bila zadovoljena a pomirenje medju narodima - moguce!
Ovako imamo uvek jedne te iste ljude koji su nas svadjali a sada nas kao mire.

zabrinut

pre 6 godina

Moze Vucic iz radikala, ali ne moze radikal iz njega. Ovo su vec izuzetno opasne izjave i polako pocinju da smrde na dobro poznatu nacisticku retoriku po kojoj je bio poznat. Priznajem, plasi me sve ovo.

pobegli

pre 6 godina

Koje je to istrazivanje pokazalo da 95% Srba ne osudjuje Mladica kao zlocinca?
Ova izjava je sramotna.
Naravno da ga osudjujemo, kao i sve zlocince sa sve tri, cetiri, svih umesanih strana. I naravno da je dobro da ih Haski tribunal osudjuje kako bi se oslobodili kolektivne krivice. Ali nije Haski tribunal kriv za to sto se nigde u svetu ne cuje broj srpskih zrtava u Hrvatskoj, Bosni, na Kosovu. Kriva je nesposobna vlada, losa diplomatija i uzasne finansije koje ne mogu nikako da pokriju nikakvo lobiranje bilo gde u svetu. Uz sve to totalno odsustvo dijaspore, jer ambasadori Srbije, cast izuzecima, su uglavnom udomljeni stranacki poslusnici. Eto to je nasa krivica. Nasa, opet, znaci svih nas koji se prodaju za male pare ili usluge kada dodju izbori.

marija

pre 6 godina

Kukavički i zločinački je bio njegov koncentracioni logor Dretelj kod Čapljine, gde su bili zatočeni Muslimani.
Treba pročitati svedočenje novinara Gardijana.

I u Bosni je Tudjman hteo hrvatsku etnički čistu teritoriju.

filozof

pre 6 godina

Hrvati su se radovali presudi Ratka Mladića, ali ne vidim ih sada da se raduju i presudama njihovom Praljku i njegovim saborcima za presudu zločinačkog poduhvata.

Vuk

pre 6 godina

Ako ostanemo zarobljeni u proslosti, to nikome nece doneti dobro. U pravu je covek kad kaze da moramo da gledamo u buducnost. Buducnost smo mi, buducnost su nasa deca.

Miki In

pre 6 godina

Kad čitam pojedine komentare ili izjave političara stičem utisak da je ova šestorka a isto tako i Mladić pa i svi ostali koji su manje više ili nikako osudjeni u Hagu (Šešelj,Orić,Haradinaj,Gotovina itd) da nisu ni bili u Un tribunalu za ratne zločine nego u najmanju ruku na dodeli Nobelove nagrade za mir . Pravda ? Pomirenje? Kad kako sa ovim političarima i ovakvim sudovima , ja nemam odgovor.

ABC

pre 6 godina

Čini mi se da je ovo situacija koju bi jedan pametan i staložen političar iskoristio na maksimalni način i, ako ne promenio, onda bar počeo da menja shvatanje koje zapad ima o Srbiji i Hrvatskoj. Neko bi platio za ovakvu priliku, ali mi je jasno da je AV neće iskoristiti kako treba - daj Bože da ne napravi i više štete nego koristi.

Ko nam je kriv? Niko. Tako smo birali.

analiticar

pre 6 godina

Naravno da je tebi i tvom mentoru Seselju, taj samoubilacko-teatralni cin nesto sto je za pohvalu. I sam patis od enormne teatralnosti, na stetu naroda Srbije.

Gospodar Zarin

pre 6 godina

Ovaj demagog uvek koristi isti šablon - prvo obavezno pomene neku aktuelnu temu i uvek nedorečenom izjavom, da bi ostavio utisak nekoga ko mnogo više zna. A u drugom koraku ubaci sebe u varijanti vezanoj za prvi korak, obavezno u ulozi žrtve pravednika borca za narod i državu. Ova dva koraka su apsolutno dovoljna kao dnevna doza ispiranja mozga svom biračkom telu koje nije sposobno da poveže više od dve stvari. Eto kako se jednostavno svakodnevno odrađuje politički marketing.

sasa jokic

pre 6 godina

Jedan Hrvat na portalu je dao najbolji komentar. Steta sto svi nisu popili taj otrov 1990. Ne bi bilo raspada drzave, rata, pljacki, bigacenja kriminalaca i kvazi politicara, bili bi deo EU.
Sin tog “casnog” generala vlasnik je stotine hiljada kvadrata poslovnog prostora u Zagrebu, a kako ih je stekao? Kao i sinovi nasih politicara i tajkuna (kriminalaca) na krvi sopstvenog naroda.
Nema cadti kod rih kriminalaca, ovaj pokisaj da se “opere” i od sebe napravi heroja treba osuditi, i treba objasniti ljidima za sta je osudjen. Mnoge su majke ostale zbog svoje dece, deca bez roditelja, zbog obih “heroja”.
Ne treba im se rugati, nego pricati o njihovim “delima”, da se nikada vise ne ponovi!!!

sasa jokic

pre 6 godina

Jedan Hrvat na portalu je dao najbolji komentar. Steta sto svi nisu popili taj otrov 1990. Ne bi bilo raspada drzave, rata, pljacki, bigacenja kriminalaca i kvazi politicara, bili bi deo EU.
Sin tog “casnog” generala vlasnik je stotine hiljada kvadrata poslovnog prostora u Zagrebu, a kako ih je stekao? Kao i sinovi nasih politicara i tajkuna (kriminalaca) na krvi sopstvenog naroda.
Nema cadti kod rih kriminalaca, ovaj pokisaj da se “opere” i od sebe napravi heroja treba osuditi, i treba objasniti ljidima za sta je osudjen. Mnoge su majke ostale zbog svoje dece, deca bez roditelja, zbog obih “heroja”.
Ne treba im se rugati, nego pricati o njihovim “delima”, da se nikada vise ne ponovi!!!

Miloš

pre 6 godina

Iz Mostara su udruženi, muslimani i hrvati za vreme rata proterali pa gotovo sve Srbe. Ko nije na vreme utekao, nije živ ostao. Tako je bilo i u centralnoj Bosni. Niko od muslimana i hrvata za to nije odgovarao. Toliko o haškoj pravdi.

filozof

pre 6 godina

Hrvati su se radovali presudi Ratka Mladića, ali ne vidim ih sada da se raduju i presudama njihovom Praljku i njegovim saborcima za presudu zločinačkog poduhvata.

zokili

pre 6 godina

Čovek je preminuo od posledica trovanja i ne treba se rugati nečijoj smrti. Ali hrvati su dobili zasluženu presudu iako je i Gotovina trebao biti u zatvoru.

pera

pre 6 godina

Budimo iskreni. Da je predsednik prilikom izricanja presude Mladiću bilo kako odreagovao verovatno bi do sad Srbiji udarili sankcije, a hrvati urade tako nešto i još javno osude takvu presudu i ništa! EEE nije lako biti srbin!

ana rodić

pre 6 godina

Mislim da je Hrvatska polako počela da zaboravlja na žrtve i da predstavnici Vlade koriste i dalje svaku priliku da napadnu Srbiju. U pravu su svi kada kažu da ne trebamo napadati, ali ne trebamo ni ćutati.

Stevan

pre 6 godina

Upravo ovakav stav je bio potreban Srbiji,neko ko se ne plaši da kaže istinu.Ali moramo se boriti i za budućnost.Vreme će samo pokazati i ispraviti nepravdu kao i uvek.

Srrrrrrrdjan

pre 6 godina

Prijatelju moj, Hag je trebao da osudi tebe i jos 50 tebi slicnih raspirivaca mrznje iz svih zemalja ex yu (mesic, seselj, dacic, vulin,...), jer bi tek tada pravda bila zadovoljena a pomirenje medju narodima - moguce!
Ovako imamo uvek jedne te iste ljude koji su nas svadjali a sada nas kao mire.

Vuk

pre 6 godina

Ako ostanemo zarobljeni u proslosti, to nikome nece doneti dobro. U pravu je covek kad kaze da moramo da gledamo u buducnost. Buducnost smo mi, buducnost su nasa deca.

analiticar

pre 6 godina

Sud u Hagu bi najpre morao da objasni javnosti u sto kracem roku kako je bocica sa otrovom dospela u ruke ovog zatvorenika. Mogu samo zamisliti sta bi se desilo da je ovo uradio Ratko Mladic.

zabrinut

pre 6 godina

Moze Vucic iz radikala, ali ne moze radikal iz njega. Ovo su vec izuzetno opasne izjave i polako pocinju da smrde na dobro poznatu nacisticku retoriku po kojoj je bio poznat. Priznajem, plasi me sve ovo.

Predrag

pre 6 godina

Ne zanima me politika ali je presedniku svaka reč na mestu. U početku nisam bio za njega ali mi se sada sve više sviđa i na sledećim izboroma ima moj glas. Nije on isporučio srpske generale i državnike nego onaj koji igra basket sa telohraniteljima na Kalemegdanu i niko ga nije u medijima ni pomenu biti mu se zahvalio za ovo što nam se dešava. Razmislite malo o tome.

skeptik

pre 6 godina

Ha,ha,ha...kakav demagog. 95% procenata gradjana Srbije protiv presude Mladica, odakle ti ovaj podatak, sefe? Onako frljoke, iz glave ali zvuci mocno jer ti kao spadas u onih 5% za koje on nije heroj. Kaze, postuje presude, pa ako je tako sto onda ne priznas Srebrenicu i genocid kako je to utvrdio Haski sud. Brukas Srbiju svojim nebuloznim izjavama poput Kondoline. Tesko nama sa vama.

Gospodar Zarin

pre 6 godina

Ovaj demagog uvek koristi isti šablon - prvo obavezno pomene neku aktuelnu temu i uvek nedorečenom izjavom, da bi ostavio utisak nekoga ko mnogo više zna. A u drugom koraku ubaci sebe u varijanti vezanoj za prvi korak, obavezno u ulozi žrtve pravednika borca za narod i državu. Ova dva koraka su apsolutno dovoljna kao dnevna doza ispiranja mozga svom biračkom telu koje nije sposobno da poveže više od dve stvari. Eto kako se jednostavno svakodnevno odrađuje politički marketing.

objavite i moj

pre 6 godina

(Srrrrrrrdjan, 30. novembar 2017 12:21)

Legendo, ja razumem da ne podnosis njegovu politiku, ni ja je ne podnosim, ali brkati to sa nekom krivicnom odgovornoscu govori da nemas nikakve demokratske stavove vec ono ko ti se svidja svdija a ko ne na vesala...

moralni_gmizavac

pre 6 godina

“Prema njegovim rečima, 95 procenata građana Srbije smatra da je “presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama” Hahahahahahah, mozda u nekoj njegovoj paralelnoj Srbiji. Hit!

analiticar

pre 6 godina

Naravno da je tebi i tvom mentoru Seselju, taj samoubilacko-teatralni cin nesto sto je za pohvalu. I sam patis od enormne teatralnosti, na stetu naroda Srbije.

Brankica

pre 6 godina

Gradjani iskljucuju frizidere prazni su a u marketima predjeni rokovi prehrabeni proizvoda narod ne pazari.Nas savrseno ne interesuju vasa iskakanja i informacije javnosti o bilo kojoj temi.

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Prema Vucicevim rečima, 95 procenata građana Srbije smatra da je “presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama“
Odakle ti taj procenat nesreco jedna radikalska? Po tome ispada da Srbi u tolikom procentu podrzavaju ratne zlocine i zlocince??? Sramota od coveka, ali sta drugo ocekivati: jednom radikal uvek radikal!

pobegli

pre 6 godina

Koje je to istrazivanje pokazalo da 95% Srba ne osudjuje Mladica kao zlocinca?
Ova izjava je sramotna.
Naravno da ga osudjujemo, kao i sve zlocince sa sve tri, cetiri, svih umesanih strana. I naravno da je dobro da ih Haski tribunal osudjuje kako bi se oslobodili kolektivne krivice. Ali nije Haski tribunal kriv za to sto se nigde u svetu ne cuje broj srpskih zrtava u Hrvatskoj, Bosni, na Kosovu. Kriva je nesposobna vlada, losa diplomatija i uzasne finansije koje ne mogu nikako da pokriju nikakvo lobiranje bilo gde u svetu. Uz sve to totalno odsustvo dijaspore, jer ambasadori Srbije, cast izuzecima, su uglavnom udomljeni stranacki poslusnici. Eto to je nasa krivica. Nasa, opet, znaci svih nas koji se prodaju za male pare ili usluge kada dodju izbori.

ABC

pre 6 godina

Čini mi se da je ovo situacija koju bi jedan pametan i staložen političar iskoristio na maksimalni način i, ako ne promenio, onda bar počeo da menja shvatanje koje zapad ima o Srbiji i Hrvatskoj. Neko bi platio za ovakvu priliku, ali mi je jasno da je AV neće iskoristiti kako treba - daj Bože da ne napravi i više štete nego koristi.

Ko nam je kriv? Niko. Tako smo birali.

marija

pre 6 godina

Kukavički i zločinački je bio njegov koncentracioni logor Dretelj kod Čapljine, gde su bili zatočeni Muslimani.
Treba pročitati svedočenje novinara Gardijana.

I u Bosni je Tudjman hteo hrvatsku etnički čistu teritoriju.

Danijela

pre 6 godina

Ti nazivas svoje gradjane politicke protivnike ubicama a prosipas finocu i kulturu.Samo da ti nepreti packa iz Hrvatrke zjapio bi na sva zvona Ustasa Ustasa.

leptirica

pre 6 godina

Ovdje se svađamo Srbi i Hrvati, a od muslimana skoro da nitko nije osuđen. Po Hagu ispada da su samo stajali jadni dok su ih Srbi i Hrvati ubijali. Pustite prepucavanja, nije ni Hrvatska smjela pisnut protiv Haga prije nego što je ušla u EU, sad Hrvatskoj nemogu blokirati pregovore, nemogu joj ništa i to je istina. Da je Srbija u EU mogla bi i ona dizati glas protiv presuda koje smatra nepravednim.

Miki In

pre 6 godina

Kad čitam pojedine komentare ili izjave političara stičem utisak da je ova šestorka a isto tako i Mladić pa i svi ostali koji su manje više ili nikako osudjeni u Hagu (Šešelj,Orić,Haradinaj,Gotovina itd) da nisu ni bili u Un tribunalu za ratne zločine nego u najmanju ruku na dodeli Nobelove nagrade za mir . Pravda ? Pomirenje? Kad kako sa ovim političarima i ovakvim sudovima , ja nemam odgovor.

Masha

pre 6 godina

Uglavnom se slazem sa izjavom.
Na Mladica je sve otislo, mada ne treba zaboraviti, to bih naglasila, da svi oni koji su poticali iz JNA su bili mnogo casniji i oficiri i vojnici od onih drugih paravojski i slicno. Da ne pricam o muslimanskoj vojsci koja je pripremala laziranja i podmetala, a glavne savetnike je imala iz muslimanskih zemalja.

Gde je bila otisla pamet onima koji su mesecima bombardovali Sarajevo ja ne znam, ali tada smo kao narod definitivno izgubili i vec postojece simpatije. Za Prljka kazu da je dokazao naucno da njegova vojska nije mogla da srudi most u Mostaru, da je bilo podmetnuto. Ali ne vredi.

Moj zakljucak je> nema na ovom svetu pravde, i svako ko se nada definitivnoj pravdi je u zabludi. Tek verujuci ljudi veruju u konacnu pravdu, a ona mozda zaista i psotoji, ili preko reinkarnacije ili Hristovog dolaska, ali to je jedina moguca pravda... sve ovde je samo delimicno, parcijalno... nekada cak i pogresno.

Гаврило Принџип

pre 6 godina

Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде.

Bokili

pre 6 godina

Svi snose odgovornost za 90-te. Prestanimo sa međusobnim optuživanjem i sukobima. Vreme je da se bolni događaji polako počnu zaboravljati, a ratni zločinci odu na izvršenje predviđenih zatvorskih kazni.

****** se svi

pre 6 godina

Ti se ne bi sprdao, a ja bi. I sa Praljkom i sa Mladićem, jer za bolje nisu. Što ovaj ne popi otrov pre nego što je silan narod pobio? Nije se nadao kazni, već pustio srcu na volju. Sad kad treba junak biti - hop, on otrov! Kukavica!

Jasan mi je tvoj pijetet. Ti njima duguješ sve: i stan, i slavu i karijeru. Da nije tog nesrećnog rata, ko bi ikada čuo i za tebe i za sve njih? Niko nikada.

I tvoje i Slobina i Šešeljeve i zasluge cele te družine jahača apokalipse su bile dobre samo za vas i vaše okruženje, a narodi su propali.

Šta ja imam od svih tih vaših nacionalistickih sranja i ratnih podviga tipa Srebrenica? Muku, sramotu, siromaštvo i unakažen život.

Zato, što bi rekao Sergej Trifunovic...

kakodane

pre 6 godina

Pa ovaj se posvađao sam sa sobom :) Dajte shvatite više: u Hrvatskoj nema nikakvih informacija iz Srbije zato i dolazimo ovdje pročitati što se kod vas događa. Žalosno je to ali ovdje možete prije pročitati što se dogodilo u Austriji i Mađarskoj nego u ostatku Balkana (s iznimkom Slovenije i BiH)

Na kraju moram reći da izjava "Jeste li vi normalni?" ne priliči nikakvoj raspravi a posebno ne onoj diplomatskoj.

Hvala na objavi komentara.

Ferster

pre 6 godina

A ko se rugao, i ko je nazvao cin kukavickim? Ne razumem opet predsednika? Kome se obraca? Narodu, opoziciji, ili nekom u vlastitim redovima? Help

Nikola

pre 6 godina

Prvo, ne pada mi na pamet da branim nekoga ko je zlocinac, ili potencijalni zlocinac. ALi malo ko razumije ovu situaciju, ili sta je Vucic htio da kaze. Covjek je trebao da izadje iz zatvora za godinu-dvije jer bi odsluzio 2/3 kazne. Medjutim oduzeo je sebi zivot ? Nekom logikom postavlja se pitanje da li je onda bio kriv, ili stvarno nije zelio da zivi sa etiketom ratnog zlocinca ? I treba biti hrabar dici ruku na sebe.

Јабучило

pre 6 godina

Samoubistvo je vrhunac kukavicluka i to NIJE ruganje, nego ISTINA.
(KG, 30. novembar 2017 11:47)

Самоубиство, у зависности од контекста, може да буде и чин храбрости. Ево ти као примери Милутин Тепић, Ервин Ромел и Јан Палах.

Volor

pre 6 godina

Cin ovog zlocinca je smisljen cin, koji sluzi da se od njega napravi mucenik. Hrvati kao Hrvati, u nedostatku svojih istorijskih junaka napravice kult od ratnog zlocinca.

Goran Bajagić

pre 6 godina

Nata: Nije to jedina greška Haga.Da je ukazana adekvatna medicinska pomoć Slobodanu Miloševiću , čovek bi i danas bio živ.

Marica

pre 6 godina

Ne znam ni sama da li bih ovaj čin nepriznavanja sopstvene krivice i bežanje u smrt od izdržavanja kazne nazvala hrabrim ili kukavičkim, ali sigurna sam da sam nije mogao sa svojom savešću da se izbori.

Tamara

pre 6 godina

Slazem se sa time da nam ni malo ne prilici da se rugamo tome sto se jedan zivot ugasio, a isto tako ga ne treba ni nazivati kukaviclukom. Nije na nama da sudimo.

petronije

pre 6 godina

Vucic svojim stavovima jasno pokazuje da je zagovornik mira, regionalne stabilnosti i saradnje ali isto tako da nece dozvoliti da bilo ko gazi po Srbiji.

Gospodar Zarin

pre 6 godina

Ovaj demagog uvek koristi isti šablon - prvo obavezno pomene neku aktuelnu temu i uvek nedorečenom izjavom, da bi ostavio utisak nekoga ko mnogo više zna. A u drugom koraku ubaci sebe u varijanti vezanoj za prvi korak, obavezno u ulozi žrtve pravednika borca za narod i državu. Ova dva koraka su apsolutno dovoljna kao dnevna doza ispiranja mozga svom biračkom telu koje nije sposobno da poveže više od dve stvari. Eto kako se jednostavno svakodnevno odrađuje politički marketing.

pobegli

pre 6 godina

Koje je to istrazivanje pokazalo da 95% Srba ne osudjuje Mladica kao zlocinca?
Ova izjava je sramotna.
Naravno da ga osudjujemo, kao i sve zlocince sa sve tri, cetiri, svih umesanih strana. I naravno da je dobro da ih Haski tribunal osudjuje kako bi se oslobodili kolektivne krivice. Ali nije Haski tribunal kriv za to sto se nigde u svetu ne cuje broj srpskih zrtava u Hrvatskoj, Bosni, na Kosovu. Kriva je nesposobna vlada, losa diplomatija i uzasne finansije koje ne mogu nikako da pokriju nikakvo lobiranje bilo gde u svetu. Uz sve to totalno odsustvo dijaspore, jer ambasadori Srbije, cast izuzecima, su uglavnom udomljeni stranacki poslusnici. Eto to je nasa krivica. Nasa, opet, znaci svih nas koji se prodaju za male pare ili usluge kada dodju izbori.

moralni_gmizavac

pre 6 godina

“Prema njegovim rečima, 95 procenata građana Srbije smatra da je “presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama” Hahahahahahah, mozda u nekoj njegovoj paralelnoj Srbiji. Hit!

Srrrrrrrdjan

pre 6 godina

Prijatelju moj, Hag je trebao da osudi tebe i jos 50 tebi slicnih raspirivaca mrznje iz svih zemalja ex yu (mesic, seselj, dacic, vulin,...), jer bi tek tada pravda bila zadovoljena a pomirenje medju narodima - moguce!
Ovako imamo uvek jedne te iste ljude koji su nas svadjali a sada nas kao mire.

Rusofilija bolest najmilija

pre 6 godina

Prema Vucicevim rečima, 95 procenata građana Srbije smatra da je “presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama“
Odakle ti taj procenat nesreco jedna radikalska? Po tome ispada da Srbi u tolikom procentu podrzavaju ratne zlocine i zlocince??? Sramota od coveka, ali sta drugo ocekivati: jednom radikal uvek radikal!

Danijela

pre 6 godina

Ti nazivas svoje gradjane politicke protivnike ubicama a prosipas finocu i kulturu.Samo da ti nepreti packa iz Hrvatrke zjapio bi na sva zvona Ustasa Ustasa.

marija

pre 6 godina

Kukavički i zločinački je bio njegov koncentracioni logor Dretelj kod Čapljine, gde su bili zatočeni Muslimani.
Treba pročitati svedočenje novinara Gardijana.

I u Bosni je Tudjman hteo hrvatsku etnički čistu teritoriju.

Brankica

pre 6 godina

Gradjani iskljucuju frizidere prazni su a u marketima predjeni rokovi prehrabeni proizvoda narod ne pazari.Nas savrseno ne interesuju vasa iskakanja i informacije javnosti o bilo kojoj temi.

zabrinut

pre 6 godina

Moze Vucic iz radikala, ali ne moze radikal iz njega. Ovo su vec izuzetno opasne izjave i polako pocinju da smrde na dobro poznatu nacisticku retoriku po kojoj je bio poznat. Priznajem, plasi me sve ovo.

ABC

pre 6 godina

Čini mi se da je ovo situacija koju bi jedan pametan i staložen političar iskoristio na maksimalni način i, ako ne promenio, onda bar počeo da menja shvatanje koje zapad ima o Srbiji i Hrvatskoj. Neko bi platio za ovakvu priliku, ali mi je jasno da je AV neće iskoristiti kako treba - daj Bože da ne napravi i više štete nego koristi.

Ko nam je kriv? Niko. Tako smo birali.

skeptik

pre 6 godina

Ha,ha,ha...kakav demagog. 95% procenata gradjana Srbije protiv presude Mladica, odakle ti ovaj podatak, sefe? Onako frljoke, iz glave ali zvuci mocno jer ti kao spadas u onih 5% za koje on nije heroj. Kaze, postuje presude, pa ako je tako sto onda ne priznas Srebrenicu i genocid kako je to utvrdio Haski sud. Brukas Srbiju svojim nebuloznim izjavama poput Kondoline. Tesko nama sa vama.

analiticar

pre 6 godina

Naravno da je tebi i tvom mentoru Seselju, taj samoubilacko-teatralni cin nesto sto je za pohvalu. I sam patis od enormne teatralnosti, na stetu naroda Srbije.

Miki In

pre 6 godina

Kad čitam pojedine komentare ili izjave političara stičem utisak da je ova šestorka a isto tako i Mladić pa i svi ostali koji su manje više ili nikako osudjeni u Hagu (Šešelj,Orić,Haradinaj,Gotovina itd) da nisu ni bili u Un tribunalu za ratne zločine nego u najmanju ruku na dodeli Nobelove nagrade za mir . Pravda ? Pomirenje? Kad kako sa ovim političarima i ovakvim sudovima , ja nemam odgovor.

sasa jokic

pre 6 godina

Jedan Hrvat na portalu je dao najbolji komentar. Steta sto svi nisu popili taj otrov 1990. Ne bi bilo raspada drzave, rata, pljacki, bigacenja kriminalaca i kvazi politicara, bili bi deo EU.
Sin tog “casnog” generala vlasnik je stotine hiljada kvadrata poslovnog prostora u Zagrebu, a kako ih je stekao? Kao i sinovi nasih politicara i tajkuna (kriminalaca) na krvi sopstvenog naroda.
Nema cadti kod rih kriminalaca, ovaj pokisaj da se “opere” i od sebe napravi heroja treba osuditi, i treba objasniti ljidima za sta je osudjen. Mnoge su majke ostale zbog svoje dece, deca bez roditelja, zbog obih “heroja”.
Ne treba im se rugati, nego pricati o njihovim “delima”, da se nikada vise ne ponovi!!!

****** se svi

pre 6 godina

Ti se ne bi sprdao, a ja bi. I sa Praljkom i sa Mladićem, jer za bolje nisu. Što ovaj ne popi otrov pre nego što je silan narod pobio? Nije se nadao kazni, već pustio srcu na volju. Sad kad treba junak biti - hop, on otrov! Kukavica!

Jasan mi je tvoj pijetet. Ti njima duguješ sve: i stan, i slavu i karijeru. Da nije tog nesrećnog rata, ko bi ikada čuo i za tebe i za sve njih? Niko nikada.

I tvoje i Slobina i Šešeljeve i zasluge cele te družine jahača apokalipse su bile dobre samo za vas i vaše okruženje, a narodi su propali.

Šta ja imam od svih tih vaših nacionalistickih sranja i ratnih podviga tipa Srebrenica? Muku, sramotu, siromaštvo i unakažen život.

Zato, što bi rekao Sergej Trifunovic...

Ferster

pre 6 godina

A ko se rugao, i ko je nazvao cin kukavickim? Ne razumem opet predsednika? Kome se obraca? Narodu, opoziciji, ili nekom u vlastitim redovima? Help

kakodane

pre 6 godina

Pa ovaj se posvađao sam sa sobom :) Dajte shvatite više: u Hrvatskoj nema nikakvih informacija iz Srbije zato i dolazimo ovdje pročitati što se kod vas događa. Žalosno je to ali ovdje možete prije pročitati što se dogodilo u Austriji i Mađarskoj nego u ostatku Balkana (s iznimkom Slovenije i BiH)

Na kraju moram reći da izjava "Jeste li vi normalni?" ne priliči nikakvoj raspravi a posebno ne onoj diplomatskoj.

Hvala na objavi komentara.

Nikola

pre 6 godina

Prvo, ne pada mi na pamet da branim nekoga ko je zlocinac, ili potencijalni zlocinac. ALi malo ko razumije ovu situaciju, ili sta je Vucic htio da kaze. Covjek je trebao da izadje iz zatvora za godinu-dvije jer bi odsluzio 2/3 kazne. Medjutim oduzeo je sebi zivot ? Nekom logikom postavlja se pitanje da li je onda bio kriv, ili stvarno nije zelio da zivi sa etiketom ratnog zlocinca ? I treba biti hrabar dici ruku na sebe.

pera

pre 6 godina

Budimo iskreni. Da je predsednik prilikom izricanja presude Mladiću bilo kako odreagovao verovatno bi do sad Srbiji udarili sankcije, a hrvati urade tako nešto i još javno osude takvu presudu i ništa! EEE nije lako biti srbin!

Vuk

pre 6 godina

Ako ostanemo zarobljeni u proslosti, to nikome nece doneti dobro. U pravu je covek kad kaze da moramo da gledamo u buducnost. Buducnost smo mi, buducnost su nasa deca.

Predrag

pre 6 godina

Ne zanima me politika ali je presedniku svaka reč na mestu. U početku nisam bio za njega ali mi se sada sve više sviđa i na sledećim izboroma ima moj glas. Nije on isporučio srpske generale i državnike nego onaj koji igra basket sa telohraniteljima na Kalemegdanu i niko ga nije u medijima ni pomenu biti mu se zahvalio za ovo što nam se dešava. Razmislite malo o tome.

Stevan

pre 6 godina

Upravo ovakav stav je bio potreban Srbiji,neko ko se ne plaši da kaže istinu.Ali moramo se boriti i za budućnost.Vreme će samo pokazati i ispraviti nepravdu kao i uvek.

Miloš

pre 6 godina

Iz Mostara su udruženi, muslimani i hrvati za vreme rata proterali pa gotovo sve Srbe. Ko nije na vreme utekao, nije živ ostao. Tako je bilo i u centralnoj Bosni. Niko od muslimana i hrvata za to nije odgovarao. Toliko o haškoj pravdi.

zokili

pre 6 godina

Čovek je preminuo od posledica trovanja i ne treba se rugati nečijoj smrti. Ali hrvati su dobili zasluženu presudu iako je i Gotovina trebao biti u zatvoru.

filozof

pre 6 godina

Hrvati su se radovali presudi Ratka Mladića, ali ne vidim ih sada da se raduju i presudama njihovom Praljku i njegovim saborcima za presudu zločinačkog poduhvata.

ana rodić

pre 6 godina

Mislim da je Hrvatska polako počela da zaboravlja na žrtve i da predstavnici Vlade koriste i dalje svaku priliku da napadnu Srbiju. U pravu su svi kada kažu da ne trebamo napadati, ali ne trebamo ni ćutati.

objavite i moj

pre 6 godina

(Srrrrrrrdjan, 30. novembar 2017 12:21)

Legendo, ja razumem da ne podnosis njegovu politiku, ni ja je ne podnosim, ali brkati to sa nekom krivicnom odgovornoscu govori da nemas nikakve demokratske stavove vec ono ko ti se svidja svdija a ko ne na vesala...

Јабучило

pre 6 godina

Samoubistvo je vrhunac kukavicluka i to NIJE ruganje, nego ISTINA.
(KG, 30. novembar 2017 11:47)

Самоубиство, у зависности од контекста, може да буде и чин храбрости. Ево ти као примери Милутин Тепић, Ервин Ромел и Јан Палах.

Гаврило Принџип

pre 6 godina

Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде.

analiticar

pre 6 godina

Sud u Hagu bi najpre morao da objasni javnosti u sto kracem roku kako je bocica sa otrovom dospela u ruke ovog zatvorenika. Mogu samo zamisliti sta bi se desilo da je ovo uradio Ratko Mladic.

petronije

pre 6 godina

Vucic svojim stavovima jasno pokazuje da je zagovornik mira, regionalne stabilnosti i saradnje ali isto tako da nece dozvoliti da bilo ko gazi po Srbiji.

leptirica

pre 6 godina

Ovdje se svađamo Srbi i Hrvati, a od muslimana skoro da nitko nije osuđen. Po Hagu ispada da su samo stajali jadni dok su ih Srbi i Hrvati ubijali. Pustite prepucavanja, nije ni Hrvatska smjela pisnut protiv Haga prije nego što je ušla u EU, sad Hrvatskoj nemogu blokirati pregovore, nemogu joj ništa i to je istina. Da je Srbija u EU mogla bi i ona dizati glas protiv presuda koje smatra nepravednim.

Masha

pre 6 godina

Uglavnom se slazem sa izjavom.
Na Mladica je sve otislo, mada ne treba zaboraviti, to bih naglasila, da svi oni koji su poticali iz JNA su bili mnogo casniji i oficiri i vojnici od onih drugih paravojski i slicno. Da ne pricam o muslimanskoj vojsci koja je pripremala laziranja i podmetala, a glavne savetnike je imala iz muslimanskih zemalja.

Gde je bila otisla pamet onima koji su mesecima bombardovali Sarajevo ja ne znam, ali tada smo kao narod definitivno izgubili i vec postojece simpatije. Za Prljka kazu da je dokazao naucno da njegova vojska nije mogla da srudi most u Mostaru, da je bilo podmetnuto. Ali ne vredi.

Moj zakljucak je> nema na ovom svetu pravde, i svako ko se nada definitivnoj pravdi je u zabludi. Tek verujuci ljudi veruju u konacnu pravdu, a ona mozda zaista i psotoji, ili preko reinkarnacije ili Hristovog dolaska, ali to je jedina moguca pravda... sve ovde je samo delimicno, parcijalno... nekada cak i pogresno.

Bokili

pre 6 godina

Svi snose odgovornost za 90-te. Prestanimo sa međusobnim optuživanjem i sukobima. Vreme je da se bolni događaji polako počnu zaboravljati, a ratni zločinci odu na izvršenje predviđenih zatvorskih kazni.

Volor

pre 6 godina

Cin ovog zlocinca je smisljen cin, koji sluzi da se od njega napravi mucenik. Hrvati kao Hrvati, u nedostatku svojih istorijskih junaka napravice kult od ratnog zlocinca.

Goran Bajagić

pre 6 godina

Nata: Nije to jedina greška Haga.Da je ukazana adekvatna medicinska pomoć Slobodanu Miloševiću , čovek bi i danas bio živ.

Marica

pre 6 godina

Ne znam ni sama da li bih ovaj čin nepriznavanja sopstvene krivice i bežanje u smrt od izdržavanja kazne nazvala hrabrim ili kukavičkim, ali sigurna sam da sam nije mogao sa svojom savešću da se izbori.

Tamara

pre 6 godina

Slazem se sa time da nam ni malo ne prilici da se rugamo tome sto se jedan zivot ugasio, a isto tako ga ne treba ni nazivati kukaviclukom. Nije na nama da sudimo.