UN: Egzodus Rohingja se nastavlja

Ženeva -- Ujedinjene nacije upozorile su na to da se egozodus Rohingja iz Mjanmara u Bangladeš nastavlja, šest nedelja od kako je počeo.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. @Бата Стојковић
  Pre te "pažnje" pomerani su i Albanci, prvo pomeranje pa "pažnja". Mjanamar, Bangladeš sve je u blizini spornih zona ili takozvanih linija aktivne kontrole izmedju Indije i Kine. Premešta se mulsimansko stanovništvo i to u zemljama gde je religija način života i stoga politički faktor boli glava, a kako Dalaj Lama ima 80+ godina, to jest sledi izbor novog, a reinkarnacija može da bude sa bilo kog mesta... ova promena političke slike može da bude muka za Kinu (jer Indija koristi Dalaj Lamu da zadrži fokus zapada na sporne oblasti, i jedni i drugi kontrolišu teritorije koje pripadaju ovom drugom duž himalaja i barmaputre, sve sama strateška mesta). U principu za rat ti trebaju ljudi, ljudi moraju da budu voljni za to i da deluje opravdano, a nigde nije tako lako kao kod muslimana religijsko učenje pretvarati u političku realnost (ID, država inspirisana 17 vekom i oni ginu za to u ime vere). Premestiš Muslimane a onda izmešaš sa budistima )koji idu na poklon novom lami) i imaš eksplozivnu supicu. Tako da ovo kuvaju Kini.
  (nije zlato sve što sija, pogotovu ne UN MZ Gn, 6. oktobar 2017 19:39)

  # Link komentara

 2. Чиме ли су Албанци заслужили онолику бригу а за ове нико живи не мари? Ах да ови су пука сиротиња и немају милионе нарко долара.
   (Бата Стојковић, 6. oktobar 2017 17:05)

  # Link komentara