1. "Da bi taj sporazum morao da bude u direktnoj volji građana", i dodao "da će u nastavku dijaloga direktno učestvovati i Sjedinjene Američke Države".Dakle Referundumsko pitanje smo imali 23.04.1998 godine i ono se odnosilo na učešće sranih predstavnika o rešavanju problema Srbija-KiM.Ako se dobro sećam zvanično je 94% glasalo protiv.Isti tu si nas nepunih godinu adana kasnije odvalili i oteli KiM.Nismo hteli da "pričamo" s njima onda su oni čak bez odobrenja UN uzeli i njih čini mi se 19 nas odvaljivalo 3 meseca.Koje to i kako bi trebalo d aglasi referendumsko pitanje.Da li će isto pitanje biti za gradjane koji žive na teritoriji KiM i za gradjane Srbije pa onda da se izvedu računice.Dalje pitanje za g-dina Vučića i g-dina Tačija.Ako otvarate "nove"faze"(nove FRAZE)u Vašem dijalogu šta će Vam SAD?Ceo svet i gradjani Srbije znaju šta se dogodi na kraju gde se SAD uključi u pregovore.Ako se narod izjasni na referendumu kako god se izjasnio -šta će Vam SAD?Kome su garant nečega?Ostaje velika zagonetka kako bi to pitanje za bilo koje stanovnike današnjih teritorija Srbije (sa KiM)trebalo da glasi.Referendum je samo izbačena jedna kovanica koja ništa ne znači kao ni sam referendum.Rezultati za koga bi bili obavezujući i od kada bis eprimenjivali.Srbija će glasati protiv priznanja KiM,KiM će glasati da ne želi da bude pod zastavom Srbije eto Vama prostora još 50 godina da naglabate.Uz Prisustvo SAD-a,oružje samo zvecka.Dok "sede"glave se češkaju mladi krvare gaće po rovovima.
  (Grunf, 1. septembar 2017 08:48)

  # Link komentara

 2. Daće Bog da se konačno uspostavi mir između Albanaca i Srba!
  (Zujka, 31. avgust 2017 23:42)

  # Link komentara

 3. Taci obmanjuje Srbiju i Brisel EU bi morala da preduzme odredene korake kako bi obavezala Tacija sto se u Briselu dogovore predstavnici Srbije predsednik Vucic visoka predstavnica EU Mogerini I sam Taci da ima obavezu da to I sprovede .
  (minabegobic, 31. avgust 2017 23:35)

  # Link komentara

 4. Iako Taci kaze da ce građani kroz referendum dobiti priliku da se izjasne o konačnom sporazumu između Kosova i Srbije, ja sam ubedjena da ce on biti taj koji ce o svemu doneti krajnju odluku.
  (Milka, 31. avgust 2017 22:25)

  On? Pa on ne zna tri rečenice da sastavi. Odlučiće oni koji su '99 skinuli Ibrahima Rugovu i postavili njega za "glavnog". On je marioneta kao i svi na ovim prostorima.
   (ThoR, 31. avgust 2017 23:22)

  # Link komentara

 5. Do nekog rešenja se mora doći, ali ključnu ulogu moramo mi odigrati, a ne oni.
  (zumbul, 31. avgust 2017 23:17)

  # Link komentara

 6. Šta je sa referendumom u Srbiji? Kad to pitam, ne mislim samo i jedino na pitanje Kosova, ima još stvari koje se ovde rešavaju kako se prohte i ne pita se volja građana...Doduše, otvoreno se prodaje magla da je volja građana viđena na izborima, a opet se vrlo dobro zna da to nije tačno i da su to sve različiti kriterijumi i različite stvari, ali izgleda da referendum nekome ne ide u prilog, zato ga i nema...
  (Pyntux, 31. avgust 2017 23:02)

  # Link komentara

 7. Mora da se pronadje balans u odnosima, jer se to ocekuje od nas.Mir i stabilnost pre svega.
  (www, 31. avgust 2017 22:45)

  # Link komentara

 8. Verovatno takav referendum se treba odrzati isto u Srbiji pa kako narod kaze.
  (Nikola, 31. avgust 2017 22:42)

  # Link komentara

 9. Haha pa "narod" će da odbije ako se Srbiji i mrvica da, tako da, izgovor da se odbije sve što je na štetu albanskog Kosova...
   (Rozenkranc, 31. avgust 2017 22:39)

  # Link komentara

 10. Ništa od toga znači...
  (Mrmot, 31. avgust 2017 22:34)

  # Link komentara

 11. Pre 7 dana se Martinović obratio Bošku Obradoviću u skupštini i rekao da Srbija ni po koju cenu neće ići u Evropsku uniju već sa Kosovom pošto je u sastavu Srbije.
   (Branka, 31. avgust 2017 22:30)

  # Link komentara

 12. Iako Taci kaze da ce građani kroz referendum dobiti priliku da se izjasne o konačnom sporazumu između Kosova i Srbije, ja sam ubedjena da ce on biti taj koji ce o svemu doneti krajnju odluku.
  (Milka, 31. avgust 2017 22:25)

  # Link komentara

 13. Drago mi je da se Tači barem malo smirio i da vidi da nema drugog načina za napredak bez saradnje Srbije i Kosova.
  (Nemanja, 31. avgust 2017 22:22)

  # Link komentara

 14. Najava referenduma je pokusaj prebacivanja odgovornosti na gradjane za neminovne ustupke na koje ce Pristina biti prisiljena u zamenu za prihvatanje kosovske stvarnosti od strane Beograda. Nikakav referendum EU i SAD nece dozvoliti na Kosovu, jer to moze da destabilizuje tamosnje politicke i bezbedonosne prilike. Ista preporuka bice upucena i Beogradu. Najavljeni unutrasnji dijalog jeste takodje pokusaj podele odgovornosti za novu kosovsku politiku Srbije, odn. prihvatanje kosovske stvarnosti. Medjutim, taj dijalog je potreban, kako bi vise politickih opcija dalo svoje predloge. Nadajmo se da ce stranke i intelektualci koji budu ucestvovali u tom dijalogu, konsultovati ljude koji poznaju kosovske prilike i probleme tamosnjih Srba. Kosmetski Srbi moraju biti najveci dobitnici buduceg dogovora Beograda i Pristine, kako bi nakon toga opstali na svojim ognjistima, a oni raseljeni se vratili tamo gde je to moguce. Dobar sporazum za Srbe i njegovo sprovodjenje moze se postici samo jasnim i iskrenim opredeljenjem Srbije za clanstvo u EU i NATO. Antizapadna kampanja koju vode tabloidi, televizije i analiticari bliski vlastima ne daje nadu da ce tako i biti. Vlast mora odrediti jasne ciljeve i strategiju prilagoditi njima. Biti na evropskom putu, a voditi antizapadnu kampanju ne ide nikako jedno sa drugim.
  (Zemun grad SPO, 31. avgust 2017 22:17)

  # Link komentara

 15. Ок. Укључимо ми онда Русију и Кину. А референдум треба одржати у целој Србији, дакле и на Космету. И да, базу дати и Русима, није лепо да само каубоји имају базу у Србији.
   (досадни трн, 31. avgust 2017 22:10)

  # Link komentara

 16. Svi su, od Triglava do Djevdjelije, u toku raspada SFRJ dobili sansu da iskazu svoj stav na referendumu. Samo Srbija nije...Zasto nam je to pravo uskraceno?
   (Iza brda, 31. avgust 2017 21:50)

  # Link komentara

 17. pomirenje moze da bude samo deklarativno jer nam amerika i eu zavrcu ruku, tako da albanci nikada nece biti sigurni kada su srbi u pitanju, a to oni vrlo dobro znaju.
   (milutin stojkov, 31. avgust 2017 21:49)

  # Link komentara

 18. Pomirenje, hvala Bogu!
   (Boža, 31. avgust 2017 21:48)

  # Link komentara