1. Kolega "15 godina" očigledno misli da postoje objektivni kriterijumimi, zbog toga je još pomoćnik. Još samo nekih petnaestak godina i tona tih optužnih akata kojima se hvališ ne znam ni ja zbog čega jer je daleko veća veština potrebna za istragu i zastupanje optužbe, bićeš biran po objektivnim kriterijumima. Za to vreme nemoj slučajno da ti padne na pamet da se stručno usavršavaš, da naučiš nešto novo osim pisanja optužnih akata ili ne daj bože da pokušaš da položiš prijemni za akademiju i zaista pokažeš svoje znanje ukoliko ga poseduješ. Srdačan pozdrav
  (Vaše ime, 6. april 2017 19:45)

  # Link komentara

 2. Akademiju sigurno ne zavrsavaju dovoljno dokoni i bogati, kao sto je nama poslodavac sud, tako je njima poslodavac Akademija, koja im isplacuje platu, ne placaju oni koliko sam shvatila. Mislim da su kriterijumi jako strogi, i da je zaista tesko upisati akademiju, ali svakako nameravam da konkurisem jos jednom, posto sam prvi put bila odmah ispod crte. Pratila sam konkurse i vidim zapravo da je dovoljno da saradnik bude član udruzenja saradnika-USTP, da bi bio predlozen, pa gde su tu kriterijumi DVT-a ili VSS-a? Ja ne zelim da budem ni u kakvom udruzenju, ja jednostavno zelim da budem izabrana po objektivnim kriterijumima, i mislim da se i Akademija bori za to.
  (Sudijski saradnik, 6. april 2017 18:22)

  # Link komentara

 3. Ja sam bivsi saradnik koji je upisao akademiju. Za razliku od vecine kolega saradnika, nije me mrzelo da ucim i spremam prijemni. Odlicno znam kakvu obuku prolaze saradnici a kakvu akademci, i odgovorno tvrdim da uz sve nedostake koje ima obuka na PA (a za koje su sami akademci najmanje krivi), ista trenutno predstavlja najbolje moguce pripremanje sudija i tuzilaca za buduce funkcije.
  (Bivsi saradnik-sadasnji akademac, 6. april 2017 18:17)

  # Link komentara

 4. Zanimljivo je, tuzno, paradoksalno i uvredljivo za one koji po 15 i vise godina rade u sudovima i tuzilastvima, kada vide da se privilegovani bore zbog neravnopravnosti. Stidite se gospodo sa te akademije koja nemilosrdno svake godine trosi drzavne milione prodavajuci maglu i na studijska putovanja po svetu i Evropi. Vujic da odgovara zbog nesprovodjenja zakona o toj samozvanoj akademiji koju su zavrsili svi dovoljno bogati i dokoni. Upuceni ce znati o cemu govorim. Nacin rada DVT-a im smeta jer ih ne tretira kao privilegovane. Izazivam ih neka urade jedan optuzni akt bolje od mene ili nekoga od mojih kolega koji to svakodnevno radimo vec po 10-15 godina
  (Tuzilacki pomocnik, 6. april 2017 17:30)

  # Link komentara

 5. Poglavlje 23 koje ''samo sto nije'' i sredjeno pravosudje...kako da ne. Lovimo u mutnom dok Brisel mozda nekad nekako pomalo ne pritisne!
  (OliverK, 6. april 2017 15:44)

  # Link komentara

 6. DVT ništa ne radi javno, sve diskreciono. Ne objavljuje zapisnike sa sednica, ne obaveštava javnost o svom radu adekavatno, zato uopšte ne čudi što samo povlašćeni mogu postati javni tužioci u Srbiji ili njihovi zamenici. Očigledno krši Zakon o javnom tužilaštvu u kome piše da se na testu za izbor zamenika javnih tužilaca dobijaju ocene od 1 do 5, a DVT daje ocenu 8! Rade šta hoće, jer ne postoji pravo žalbe na njihove odluke, koje je garantovano svim građanima Ustavom.

  Ako nemamo pošten izbor na funkciju, nećemo imati ni poštene funkcionere. To je isto kolo koje se samo vrti, jer i ti koji biraju nove tužioce su na isti način došli do svoje funkcije.
  (Pavle, 6. april 2017 13:42)

  # Link komentara