1. "On je podsetio na činjenicu da poglavlje 31 u okviru pristupnih pregovora predviđa da svaka zemlja koja želi da postane članica mora, korak po korak, da se harmonizuje u spoljnoj i bezbednosnoj politici sa EU." Kazu Nemci su uvek precizni i jasni pa bih ja da pitam ovog gospodina zasto su neke zemlje EU priznale Kosovo kao drzavu a druge nisu ako su svi u EU jedinstveni po pitanju spoljne politike? Pa Srbija nije clanica EU i odnos prema njoj po svemu spada u domen spoljne politike. Drugo zasto bi Srbija priznavala teritorijalnu celivitost drugih zemalja a negirala svoj sopstveni teritorijalni integritet samo zato sto tako hoce neke, ponavljam neke a ne sve clanice EU? Ko to vodi dvolicnu politiku, Nemci ili mi?
   (Bata Stojkovic, 19. oktobar 2016 21:31)

  # Link komentara

 2. Međunarodna pravo ne određuju samo sudovi,vec i međudržavni ugovori i rezolucije UN-a. Rusija se međudržavnim ugovorom obvezala da ce poštovati cjelovitost i nece zadirati u integritet i cjelovitost Ukrajine i tu je prekršen međunarodnopravni dokument. Osim toga UN je referendum na Krimu proglasio nevazecim i aneksiju Krima međunarodnopravno nevazecom. Moje je mišljenje da se Kosovo treba reintegrirati u sastav Srbije po nekom modelu vece autonomije,jer ovi presedani daju slobodu dijelovima bilo koje zemlje da se svojevoljno odvajaju što lako može dovesti do ratova. Zato mi ni nije jasno zašto Srbija ne pokrene ovo pitanje, imate na svojoj strani rezoluciju UN-a. Kao da je Kosovo pušteno u zamjenu za pregovore o pristupanju EU. Žalosno.
   (leptirica, 19. oktobar 2016 17:08)

  # Link komentara

 3. Krim nije prisvojen nego su Krimljani na referendumu odlučili sa se pridruže Rusiji. Dakle, nije prekršeno nikakvo međunarodno pravo jer EU a ni dotični gospodin nisu međunarodni sud niti su mjerodavni da donose takvu odluku u kontekstu međunarodnog prava.

  Jasno je meni da je u njihovim glavama međunarodna zajednica i pravo = Zapad, ali za psiho-poremećaje takve vrste postoje neka druga struka koja se bavi tom problematikom.

  Dakle, nije prekršeno nikakvo pravo nego Zapadna percepcija tog prava.
   (Rip Kirbi, 19. oktobar 2016 14:21)

  # Link komentara

 4. Ipak, podsetio je, Rusija je aneksijom Krima masivno prekršila međunarodno pravo, na šta je EU imala odgovor, ali se Srbija nije pridružila mehanizmu sankcija, što Brisel mora da prihvati.
  "Poštujem odluku Srbije, ali ona mora da zna da je EU jedinstvena", naglasio je Makalister.
  - Možda treba reći da je i većina zemalja EU masivno prekršila međunarodno pravo i priznala nezavisnost Kosova. Sa druge strane pet zemalja EU ne priznaje nelegalnu kosovsku nezavisnost. Da li je EU stvarno jedinstvena, ili je to mantra koju EU birokrate sapoštavaju selektivno i po potrebi?
  (Zemljoradnik, 19. oktobar 2016 13:47)

  # Link komentara