Petak, 14.10.2016.

07:00

BG: Ubijen Aleksandar Stanković – Sale Mutavi

Aleksandar Stanković (29), poznatiji kao Sale Mutavi i u javnosti predstavljen kao jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je u četvrtak uveče u Beogradu.

Izvor: B92

BG: Ubijen Aleksandar Stankoviæ – Sale Mutavi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Tako je, nego kako?

pre 7 godina

"... Jer, kad pitaš ljude koji žive sa tim "navijačima", svi kažu da oni "navijaju" jer im je to posao! Samo, ko ih plaća za taj posao i šta to rade? Nikako da objasne familiji da oni ne navijaju, već savijaju i nabijaju, pale kada treba, gde treba i koga treba, postavljaju balvane/blokade po Kosovu ako treba, obilaze izborna mesta po unutrašnjosti, itd."
(Res, 14. oktobar 2016 09:35)

Sve navedeno, plus po potrebi (i naređenju), navlače fantomke i idu da odrade noćnu smenu na građevini.

Dakle, kao što vidimo, posao profesionalnog "navijača" u Srbiji podrazumeva obavljanje raznih vrlo korisnih poslova. Za Nekoga. Zato je i red da budu plaćeni za svoje "navijanje". I naravno, najviše dobija "Vođa". Jer bez Vođe ništa...

Hajde, kazite nesto !

pre 7 godina

Devedesetih je pravosudje bilo lose jer su sudije imale male plate. Kukali su da, kada im se povise plate, bice mnogo bolje ! I sta je ovo sada ? Plate im nisu podignute dovoljno ? Koliko im treba da pocnu da rade svoj posao posteno ? 2.000, 5.000, 10.000 ?

Barakuda

pre 7 godina

Prvo je bio Delija, pa onda Grobar. To nikako ne govori o njegovom moralu, kako to neki komentarisu, vec govori za koga je radio i za koga rade drugari "Janicari". DB mu je dao zadatak na Severu, pa nesto kasnije drugi zadatak na Jugu. Dokaz za ovo je i da su ubice tako brzo nadjene. Kad je DB zainteresovan svaki kriminalni delikt se vrlo brzo razjasni!

Nenad

pre 7 godina

Nekada je Miloševićev režim ljutito pretio baš kao danas Stefanović ali za ubistvo direktora Jata ili ministra odbrane, odnosno visoke funkcionere MUPa, a danas ljutito prete odmazdom zbog ubistva najokorelijeg ološa, narkodilera i uličara.
E to je slika Srbije danas naspram Srbije u vreme za koje smo mislili da je bilo gore i zbog kojeg smo pokrenuli 5. oktobar.
Reakcija Stefanovića danas je blago zabrinjavajuća, kao da je neko ugledniji stradao od ruku mafije. Njega boli što su to Crnogorci. Izvrće smisao i suštinu. Da su naši ne bi bilo tako strašno.. Da li si ti normalan čoveče!?

Dragoljub

pre 7 godina

@Peki
Kada već pišeš, raspitaj se, da se ne brukaš!
Na garažama u Medakoviću 3 sa leve strane su iscrtana lica tri momka koji su poginuli pre 20-e godine života, u saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda, potez Avala-Bubanj potok, inače deca iz naselja, nisu bili u Audiju, BMV ili Mercedesu, ako te to brine.
Pokosio ih je Turski kamiondžija koji je zaspao za volanom, a takvih udesa je u Srbiji sve više, ne znam za koga su navijali, ali ti si jedini genije koji je njihovu tragediju doveo u ovako negativan kontekst, čini mi se iz potpunog neznanja.
Nek ti je na čast!

Miroslav Petrovic

pre 7 godina

Otisao je na visi sud a tamo nema protekcije.....otvori se knjiga i onda po zasluzi odnosno onome sto je ucinio za zivota.
Neka mu se Bog smiluje na gresnom zivotu.
Amin.

Neko iz mase

pre 7 godina

@petar-pfc

Bio je na Severu pa je presao na Jug kao i svi iz te grupe - zato se i zovu "Janjicari". A za "zanimanje navijac" naravno bez komentara :-)

Dzoni

pre 7 godina

Presuda je postala izvršna 14. maja 2013. i dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kada je priveden zbog napada na Vazuru ZASTO nije odmah sproveden na izdrzavanje kazne zatvora koja je PRAVOSNAZNA I IZVRSNA ???"
Odmah uhapsiti odgovorne za taj propust posto se tu radi o korupciji ili nesposobnosti drzavnih sluzbenika.

Ognjen

pre 7 godina

Ubijeni je bio član vladajuće sranke (viđen više puta u prostorijama), a obezbeđivao ga je čovek koji radi u državnoj službi. Izbegavao je pravosnažnu presudu i kaznu zatvora nekoliko godina. Meni je žao svakog ljudskog bića, ali mislim da je ovde sve jasno.

Naša država je banana republika i dok god se ne očisti sistem iz korena ovakve stvari će se događati na štetu nas poštenih građana, koji ćemo je u međuvremenu možda i napustiti i negde drugde mirno raditi, živeti, te doprinositi napretku te druge zemlje, ali uz mnogo više sigurnosti, mira i uz bolji standard. Nažalost, Srbija tone...

mikeleplacido

pre 7 godina

Gledali ste,bar stariji Hobotnicu.I videli u kom grmu lezi zekonja.
Mafija je u vrhu,ovaj cuvar sitan igrac.Drzava sve omogucuje,tj.strukture drzave.Da nije tako,imali bi red i zakon,a ovakvi bi bili po 30 godina u zatvoru,kao u Rusiji,Nemackoj,Americi tek.
Dok ne budemo imali Duartea nekog imacemo ovo.Najgore sto ovaj krimos nije nikad zatvor primirisao,a a imao par presuda i vise krivicnih dela od svih nas sto imamo po neku prekrsajnu za saobracajni prekrsaj nevezivanja pojasa npr. I dodje tako nekom izvrsitelj,za neplacanje struje od par hiljade dinara sa policijom i kamarilom,a ovaj krimos zbog tkz.bolesti odlagao vecito izvrsenje kazne.Inace radnik teretane.Navijac,slobodnom vremenu prebija.
E drzavo,banano.Sablja II pod hitno,pa neka se buniVmoler Djuka poslanik i svi likovi iz devedesete koji nas sad jashu.

ten yard penalty

pre 7 godina

Bolje da se sam potrudio da se shto pre javi u tvorza na odlezzavanje kazne...ovako su ga poslali pred Vrhovni sud,samo ne ovaj nash zemaljski,nego maaaalko drugachiji,gde vrhovni sudija NE MOZZE da primi mito i bude korumpiran...nek mu je laka zemlja ako ne popuca od tezzine!...

Realno

pre 7 godina

@boki

zbog ovakvih sinova, brace i ostalih rodbina, imamo stanje kakvo je danas: kriminalci voze skupa kola, diluju drogu i pucaju na sred ulice, "od ranije su poznati policiji" ali nikako da ih neko uhapsi ili poslaje na odsluzenje zatvorske kazne koja je pravosnazna od 2013.god; novac iz budzeta ide za fudbalske kulubove koji su najveci duznici u zemlji a njihove "vodje navijaca" najveci kriminalci....a u isto vreme za lecenje necijih drugih sinova i brace nema para nego se novac skuplja putem SMS poruka!

Saul Goodman

pre 7 godina

Država u kojoj narkodiler ima telohranitelja iz ministarstva pravde, država u kojoj predsednik posećuje Bogoljuba Karića za kim je raspisana međunarodna poternica... Mi nismo država, mi smo propali eksperiment. Zaposlen sam, skupljam novac da konačno pobegnem odavde jer stvarno više ne mogu. Okruženje počinje negativno da utiče na moje psihičko stanje i bolje da odem...

Hospitalizacija

pre 7 godina

Prvo je bio Delija, pa je pnda postao Grobar! To sve govori i o moralu i o gluposti. Navijačke grupe treba tretirati isključivo kao kriminalne bande i ništa drugo jer ništa drugo i nisu. Dno.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Citam vest da je ministar Stefanovic objavio "rat" mafiji. Ministre pocnite iz svojih redova. Gomila ljudi iz policije i zandarmerije "radi" za mafioze kao telohranitelji. Povecajte ljudima plate iz policije da ih nekupuju za sitne pare koje kakve barabe.

Hocete najlakse da ih pohvatate?

Stanite pored stadiona i sve te kada izlaze iz kola pokupite i pravac na proveru od kuda mu audi ili neki drugi skup auto a neradi nigde? Od kuda mu sat od 30-40 000 evra i sve druge skupe stvari. Nemogu sebi da priustim luksuz da napunim rezervoar mesecno na krntiji od 20 god a radim vec 39 god za platu od 35000 i jos me jure da platim na vreme struju,vodu komunalije, a sta cu da jedem sta koga briga dok mi decu na stadionu jure takve barabe da prodaju drogu, obecavajuci lep zivot.

Treba li svi da postanemo kriminalci da bi bolje ziveli?

leni

pre 7 godina

Kad su tukli coveka iz obezbedjenja ispred Parizanovog stadiona on nije nikog pipnuo, rece onomad Aleksandar.
(KOKI, 14. oktobar 2016 10:43)

U boljem slucaju, Aca ne zna sta u krivicnom pravu znaci "podstrekavanje", kao i za jos neke stvari ...
A ono sto smo gledali ispred Partizana je pokusaj ubistva, prosecan covek od onoga dobije izliv krvi u mozgu i umre ako ne usledi adekvatna medicinska intervencija.

Miki

pre 7 godina

Da je bio u zatvoru gde je trebao biti, danas bi bio ziv. Zatvor postoji ne samo da javnost bude bezbedna, vec i da zlikovci kao sto je ovaj budu bezbedni od "samih sebe".

petar-pfc

pre 7 godina

Ne kapiram čiji je vođa bio Partizana ili CZV ili oba? Čini mi se da će u Srbiji biti izmišljeno novo zanimanje profesionalni "vođa navijača".

Ivan

pre 7 godina

Krivim putem ode sinko, šteta, mogao si imati ženu, decu, da se raduješ njihovim uspehu, da deliš njihovu sreću, da ti život bude ispunjen. Ovako, vozio si audi, unesrećio ko zna koliko ljudi, i to je to. Takoreći nebitan i ničim vredan pažnje život.
Valjda će neko od tvojih drugara da nauči nešto na ovim tvojim greškama...

Silver Surfer

pre 7 godina

Vazno da je napomenuto da policija intezivno traga za pociniocima. A sta drugo treba da radi pokicija?!
Jedva cekam da cujem nemusto saopstenje Nebojse iz Beograda a jos vise verbalnu gimnastiku naseg premijera koji ce verovatno da optuzi gradjane da su razmazeni jer prave dramu oko nekog tamo ubistva a onda ce kroz izmisljenu statistiku da nam objasni kako je Beograd, ustvari, najsigurniji grad u svetu.

NoName

pre 7 godina

@Boki

Pa sta ako je neciji brat. Los covek je los covek. Kad bi svi razmisljali kao ti, onda ne bi trebalo da imamo Zakone, policiju, sudstvo. U Srbiji, kao i da ih i nemamo, ali to je sto je i to treba pod hitno popraviti. Ova drzava je postala debelo leglo kriminalaca, previse su se nakotili i treba jedna debela cistka. Jer ovo nije Srbija sada. Ne znam kako bih je nazvao, ali ne treba bezati odavde, nego pocistiti sva *****.

Luj XIV

pre 7 godina

Nisu ovakvi likovi jaci od " drzave" srbije, oni su " drzava" srbija. Ta trula udbaska kancerogena tvorevina je ustolicena bez ikakvih ogranicenja za vreme vladavine Miloseviceve kamarile. Vama , lumpen-proleterijatu ,su prodali pricu o srBstvu i patriJotizmu , lobotomizirali vas uz obilatu dozu TV Bastilje, Kosave, Pinka, Treceg Oka, arlaukanja "pevacica" tipa srBske majke Cece... I dan danas funkcionisu na potpuno istim osnovama...

Drug Ostoja

pre 7 godina

Najjače mi je kad neko kaze da Srbi žele veliku Srbiju! Pa ni ovoliku kolika jeste ne znaju da vode. Ja političarima našim ne bih dao da budu predsjednici seoske zadruge a kamoli funkciju predsjednika jedne države.

mrmlj

pre 7 godina

@(srecko, 14. oktobar 2016 10:21)
a ko je branio policiji da istrazuje jos stvari o njemu od 2006. do 2013. ili do danas?
siguran sam da su mogli da mu nadju jos desetine krivicnih dela, da ga stegnu tako da ceo zivot proklinje dan kad se odlucio za bavljenje kriminalom, a oni ga pustili da se seta po gradu 10 godina i sad se prica o jadnim policajcima kako nemaju motivaciju jer dzabe rade svoj posao kad ih je izneverilo tuzilastvo i sudstvo.

monden

pre 7 godina

U normalnim zemljama, ovakvi likovi, u najboljem slučaju, rade na kamenolomu.A u ovom svinjcu, od kvazi države, to su po defaultu "velikosrpske patriJote"(čitaj dileri droge i razbojnici, "zaposleni" kao "vođe navijača").

john wayne

pre 7 godina

nogomet je igra za navijace...navijaci bezuvjetno vole svoj klub...tako bi trebalo bit u nekom normalnom svijetu ali danas je sve obratno...nogomet i navijanje se veze samo uz novce i povlastice...do tog je i dovelo ovo ubojstvo i tu nece stat...sramota je da najveci klubovi u srbiji su rasadnici malih mafijasa a drzava ih stiti za normalne ne preostaje nista nego selidba na madagaskar

Djolence

pre 7 godina

Za neupucene, vodje navijaca imaju svoju kancelariju na stadionima zvezde i partizana. Cesto ucestvuju na sednicama kluba i pitaju se za mnoga kljucna pitanja. Nebojsa iz Beograda to sve zna, ali su policiji vezane ruke u tom slucaju. Kad milion ljudi ode u zatvor, pocece da nsm bude bolje, do tad cutite i trpite teror jer ste kukavice.

srecko

pre 7 godina

2006. god. uhapse, presuda postala izvrsna 2013. godine. Kako motivisati policiju za rad kad ima ovakvo sudstvo. Zasto bilo koga da hapse kad nam je pravni sistem gori negu u Ruandu.

sismis75

pre 7 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jel, 14. oktobar 2016 08:34)
Da pokušam da ti razjasnim taj fenomen.
Pocetkom 21 veka Zvezda u raspadu, parizan uzima titule, igra Ligu sampiona, Ligu evrope, Evroligu... Sever "pun" samo par puta godišnje, loše za "biznis", morao je čpvek da ostavi staru ljubav, "trbuhom za kruh , pravac jug ".
P.S. uskoro će i Delije dobiti "janjicare " :)

Wllaxy

pre 7 godina

.... ti državu u kojoj jednom kriminalcu kazna zatvora postane izvršna još 2013. godine i tri godine niko ne reaguje niti se pita zašto ovaj nije već u zatvoru! Što je najgore on ne samo da se za to vreme nije pritajio već je i nastavio sa starim aktivnostima i nikom ništa!

stung

pre 7 godina

Kompletno pravosudje i kompletan MUP sa sve tetkicama i kafe kuvaricama otpustiti i na radnu akciju! Ej! Drzava salje izvrsitelje da sirotinji uzima stvari iz kuce, poreska salje neka upozorenja (ali ne i najvecim duznicima, znamo cijim finansijerima) a OVO seta slobodno?!

Ivan

pre 7 godina

Citam tekst i svaka rec-recenica mi podize pritisak, ne znam zasto citam dalje ali ne mogu da prestanem!
Reci: Partizan, Zvezda, Juzni front, vodja navijaca, narkotici, kriminal, apelacioni sud, Ministarstvo, Mutavi, telohranitelj i za kraj ona najgora NEMOCNA DRZAVA!
Joj Boze sto smo jadni, nemamo pojma koliko... :(

boki

pre 7 godina

@ (čarobno jutro, 14. oktobar 2016 08:22)

ne branim doticnog, ali treba ipak sacuvati neko dostojanstvo pri komentarisanju...ovo je neciji sin...brat
makar zbog njih neku saosjecajnost pokazati.

mrmlj

pre 7 godina

@(Анти-бот, 14. oktobar 2016 09:47)
odakle uopste ta ideja da policija radi svoj posao?
kao, oni su ga uhapsili pre 10 godina i to je to. nema sta dalje da rade, njihov posao je zavrsen. da policija radi svoj posao, on bi dobar deo poslednjih 10 godina proveo u pritvoru dok traju raznorazne istrage.
ili mislis da je prestao da se bavi raznim kriminalnim radnjama nakon sto je uhapsen? da je ovo ubistvo zbog necega iz 2005.-2006. godine samo nisu mogli ranije da ga nadju?

Zmago

pre 7 godina

Zasto je ova vest na naslovnoj strani? Ako je za to da ukaze da drzavni organi nista ne rade po pitanju suzbijanja kriminala onda ima opravdanja, ali posto svi znamo da to nije bila namera sisaca Veranove kite koji je pisao tekst, onda znamo da je palo cuclanje kite jutros.

veteran

pre 7 godina

Uzasno mi je "zao" sto je ovako fin momak"slucajno" izgubio zivot! Sada treba procesljati sve o sudijama koje su mu sudile i sve ih oterati na visedecenijsku robiju!

Анти-бот

pre 7 godina

@ (29, 14. oktobar 2016 08:57)
Друже, полиција итекако ради свој посао, међутим, проблем су директиве са врха и судство.

punkd

pre 7 godina

Nisu oni jaci od drzave, oni rade za drzavu. Zato ne idu u zatvor. Drzava verovatno ima svoj deo od svih tih kriminalnih radnji. Uostalom politicari su najveci kriminalci..

NBGD

pre 7 godina

Ja ne razumem kako niko ne trazi kompletnu smenu sudstva. Pa ko su ti ljudi koji se igraju nasim zivotima? On je po meni isto saucesnik u ubistvu kada pusti ovake likove da setaju ulicama. Proverava li neko njihov rad? Jesu li oni pod nekom ucenom pa sude ovako kako sude? Kako je moguce imati ovoliki dosije,a ne biti optuzen na duze? Kako mi koji ne platimo kaznu ili komunalije imamo isti teetman kao ovi koji vijaju po ulicama pistoljima i drogama?

gradjanin normalan

pre 7 godina

@nosi fenjer,navija za fener,
nije pravosudje nesposobno nego korumpirano i pod kontrolom politickih partija. Zato se to pitanje ne moze resiti sa ovim politicarima i partijama.

Nista novo od 1990-te.

pre 7 godina

Ajmo komentatori. Jedni 'bio je dobar decko/komsija bla bla' a drugi 'jedan krimos manje...'
Prestanite da dajete paznju ovakvim stvarima. Medijima je svejedno, samo da se pise.
Ko ga zali, doci ce mu na sahranu. Koga ne zanima ovakav tip i milje, samo klikne na drugu vest. Dalje od toga ne treba ici.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Uhapšen u martu 2006 ,osuđen u decembru 2011.???
Presuda postala izvršna u u februaru 2013.??
Na slobodi do oktobra 2016.??
O čemu mi pričamo? 10 godina posle hapšenja,pet godina posle presude on i dalje na slobodi?
Pravosuđe je najgori deo ovog društva,najnesposobniji,najkorumpiraniji.Zamazivanje očiju naroda sa dizanjem frke na ostale (prosvetu,zdravstvo,policiju) služi samo da se skrene pažnja sa njih.Kod ostalih se radi o pojedinačnim slučajevima,u pravosuđu je to sistemski pokvareno.

Res

pre 7 godina

Kada se ova vest sinoć pojavila, neko ko se potpisao kao igor je dao sjajan komentar, koji zaslužuje da se pojavi na bilbordima u Srbiji:

"Sad kada je upražnjena pozicija vođe navijača, hoće li oglas za radno mesto raspisati ministarstvo za sport ili Vlada?
Jer, kad pitaš ljude koji žive sa tim "navijačima", svi kažu da oni "navijaju" jer im je to posao! Samo, ko ih plaća za taj posao i šta to rade? Nikako da objasne familiji da oni ne navijaju, već savijaju i nabijaju, pale kada treba, gde treba i koga treba, postavljaju balvane/blokade po Kosovu ako treba, obilaze izborna mesta po unutrašnjosti, itd.. Onda onaj koji plaća pusti da se malo bave drogom/reketiranjem, to im daje kao "bonus" na platu...eto, to su "navijači" kada pročamo o CZV i PFC"

Šaban iz Loznice

pre 7 godina

Haha, zar postoji druga država osim Srbije gde se "vođa navijača" predstavlja kao profesija? Pazi, 'ladno se u tekstu navodi kako je dotični "prešao sa severne tribine na južnu tribinu", kao da je promenio nekog poslodavca uz bolje uslove. Iz navedenog teksta može da se potvrdi ono što mi izgleda svi znamo, a država izgleda neće ili ne sme da prizna: naše (jače) tribine su samo tržište za narkomane i koriste se isključivo za preprodaju droge i štićenje političkih igrača. Realno, ni malo mi nije žao ovog tipa, s obzirom kako se ponašao.

Bio, video

pre 7 godina

@Secam se secam
"Usao u svoj auto marke audi a model poslednji a6. Intelektualci se voze u puntu a eminentni buzdovani zive kao intelektualci na zapadu. "

Ne, intelektualci ne voze A6 na zapadu, to znam bar za Nemacku, ne voze ni obicni Nemci koji nisu intelektualci, nego voze Golfa ili Astru ili odgovarajuce japance. A6 voze drzavne sluzbe ili trgovacki putnici, oni koji se ne svrckaju po gradu nego prelaze veliku kilometrazu na autobanu.

Stefan

pre 7 godina

Postoji na Vukajliji tačna definicija vođe navijača: "Diler droge koji eventualno navija za neki klub, pri čemu ovo drugo nije neophodno".
Sa 19 godina bio glavni diler, vozi audi i ima obezbeđenje i naravno da ga niko ne zove u zatvor, gde nu je mesto, a mene pre neki dan kazne jer sam stao ispred Poštanske na minut. Da nisam platio, priveli bi mi.
Kao i bilo koga od vas koji čitate ovaj komentar.

chombe

pre 7 godina

@Dejan Vidikovac: To ste predlazete je utopija. Kada bi se takve grupacije i formirale, odmah bi ih "sluzbe" rasturile, jer sistemu nikako ne odgovara da postoje udruzeni svesni ljudi, samo oni kojima se moze manipulisati. Ali, tako je svuda u svetu, nije samo u "africkim" drzavama poput nase. Jedino kada broj svesnih ljudi premasi kriticnu tacku, a to nije ni blizu, onda je to moguce. Do tad, mrak dugo, jos dugo.

borivoje

pre 7 godina

M.Đ.nije bio bilo ko već službenik vlade Srbije-tačnije ministastva pravde, na njegovom platnom spisku iz budžeta Srbije. Kriminalac je kriminalac ali vladinog službenika da dodatno plaća kriminalac e, to u normalnoj državi ne može. Ima da leti iz službe sutradan. Po saznanju. Samo neko treba da organizuje u vladi da se takvi slučajevi otkriju i sankcionišu. Dobra novina bi odmah zatražila komentar od ministra pravde. Oseća li odgovornost i stid?

Ritter

pre 7 godina

Sve ovo je posledica cinjenice da su srpska policija, ministri i premijeri jos od komunistickog doba do dan danas usko povezani sa navijackim grupama koje koriste za svoje dnevno-politicke svrhe a ovi naravno zauzvrat moraju nesto da dobiju kao nagradu. Zato smo dosli dotle da se o njima ovoliko i sa strahopostovanjem pise, da im niko nista ne sme, pa cak i u ovom clanku se kaze "jedan od vidjenijih gostiju", kao da se radi o diplomati ili nekom kulturnom radniku a ne vodji navijaca, da ne kazem huligana.

veljo gegelj

pre 7 godina

ovaj lik nema veze sa navijanjem i nije mi jasno zasto se uporno ponavlja fraza "vodja navijaca" . sta ce vodji navijaca telohranitelji ? lik je bio krimos i diler narkotika pa tako i napisite a ne uporno "vodja navijaca partizana"

Sasa

pre 7 godina

Mi vise nismo ni banana drzava, nego jos gore. Pazi covek je zaposlen kao obezbedjenje u teretani a svi znaju cime se bavi. Ima telohranitelja, vozi novi Audi A6 i nikom nista. A meni drzava svake godine na legalno zaradjenu i prijavljenu platu uzima jos i dodatan porez na dohodak. Pa ovde je svako lud ko je posten. Jedva cekam da dobijem madjarsko drzavljanstvo i da pobegnem odavde.

koska

pre 7 godina

Alo ljudi pa zbog ovakvih navoda o izbegavanju odsluzenja kazne u svakoj malo normalnijoj drzavi bi Ministri pravde i policije bili smenjeni i odgovarali bi pred sudom ,ali nazalost samo kod nas su ovakve stvari moguce.Javnost sazna ovakve podatke tek kada sa dogodi neko ubistvo,sada se obelodanilo za Mutavog, a ko zna jos koliko ima ovakvih slucaja .Pa se posle mnogi cude sto nam visoko obrazovani ljude masovno odlaze preko granice.EEEEE moja Srbijo dokle si dosla.

Sokozoveorla

pre 7 godina

Kad su mladi ljudi poput ovog nesretnika jaci od drzave i zakona onda je svima jasno gde zivimo.Pa nas premijer jer javno nekoliko puta priznao da ne moze nista da uradi oko privatizacije klubova jer se sa tim ne slazu "navijac4i"...Ne slazu se jer indirektno uzimaju reket od drzave koja iz budzeta daje pare Zvezdi i Partizanu a od njih izimaju pomenuti "navijaci".Javna tajna.Mnogo je los sistem gde pretnje klinaca koji cine na
jgora kriminalna dela dozvoljava luksuz da ne idu u zatvore jer su eto sudije i tuzioci u strahu od osvete pa ce radije uzeti mito nego podici policiju i pohapsiti tu bandu...

daniele

pre 7 godina

Eto, da je bio u zatvoru, gde je trebalo da bude, ne bi bio ubijen. Nego, zasto nije bio u zatvoru? 2013. je trebalo da legne a 2018. da izadje. Premijer preuzima odgovornost, opet?

Реално

pre 7 godina

Можемо ли да ове криминалце (покојни је имао и правоснажну пресуду која потврђује да је био криминалац) да зовемо криминалцима а не "навијач", "вођа навијача", "бизнисмен", "контроверзни бизнисмен"... итд. Евидентно је да је дотичном криминалцу, "навијач" била секундарна занимација а продаја дроге примарна.

kukusiganama

pre 7 godina

Obračuni narko bandi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu... doživljavaju kulminaciju! Policija nemoćna da tome stane na kraj! Srbija sve više liči na Kolumbiju iz doba Pabla Eskobara ! Valjda se zato naša vlada na čelu sa premijerom sklonila u kasarnu, tamo se osećaju bezbednije! A mi obični smrtnici šta nam bog da...

čarobno jutro

pre 7 godina

Kakav početak dana. Otvorim portal kad ono udarna vest ubijen Sale Mutavi. Pošto zbog ovakvih mutavih dugo ne odlazim na stadione rekoh hajde da proverim ko je dotični, nađoh snimak brutalnog premlaćivanja, i ono ništa, nema emocija, ni suza. Da zaključim, jedna budala manje, dan je zapravo odlično počeo.

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

Rekao je premijer nedavno da ne postoji konsenzus u drustvu za obracun sa kriminalom u i oko klubova. Po principu Crne Guje, 99% stanovnistva je za ovakav obracu, ja i moji nismo.

zapisničar

pre 7 godina

Ovaj tekst da se prepiše u udženike istorije o Srbiji na prelazu iz 20. u 21. vek - sve objašnjava:

- automobil marke “audi“ kod Centralnog zatvora
- ranjen bivši čuvar u Centralnom zatvoru, koji je odnedavno radio kao telohranitelj ubijenog
- ubijeni je uhapšen 2006, kao vođa dilera droge
- pravosnažno osuđen 2013 na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci.
- presuđeno mu je i da plati 50.000 dinara (!!!)
- presuda je dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu. I?
- policija intenzivno traga...
- ubijeni bio tema emisija Insajder, gde je navedeno da godinama izbegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne
- šira javnost o njemu saznala tek kada je objavljeno da je učestvovao u incidentu ispred stadiona kada je teško povređen pripadnik obezbeđenja direktora beogradskog kluba, ali ...
- iako je snimljen videonadzorom, protiv njega nije pokrenut krivični postupak.
- ubijeni bio jedan od vođa navijačke grupe koja je posle ubistva Brisa Tatona, preuzela primat na južnoj tribini stadiona u Humskoj
- prethodno je ubijeni bio jedan jedan od vođa navijača na stadionu Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde

Srbija, talog.

jel

pre 7 godina

Sve sve, ali kako je moguće u tom navijackom svetu ovo iz poslednjeg pasusa, to mi nije jasno. Bio na Zvezdinoj tribini, a onda postao jedan od vođa Partizanovih navijača.

EU Citizen

pre 7 godina

Toj kriminalnoj kulturi treba slomiti kičmu, problem je samo što da bi se to uradilo treba krenuti od mesta od kojeg riba obično smrdi, to jest od glave, jer je očigledno da neki ljudi u sadašnjem naprednjačko-socijalističkom, isto kao i u prethodnom demokratskom režimu štite ove zločince koji se predstavljaju kao "navijači", jer im očigledno povremeno trebaju. Naravno, nije slučajno ni to da se, gle čuda, radi upravo o onim ljudima koji su najbliži udbaškim i tajkunskim strukturama nasleđenim još iz doba Miloševićeve diktature, pa je, u suštini, ova "navijačka" pošast samo nova metamorfoza fenomena poznatog još iz Brozovog doba kada su komunistički razbojnici na vlasti koristeći "privatne" razbojnike za prljave poslove u inistranstvu u zamenu za imunitet i razne priviliegije, a na uštrb poštenog sveta, uspostavili ovu, uostalom sasvim prirodnu, lopovi se uvek dogovore, sinergiju političkog i "normalnog" organizovanog kriminala, koja je devedesetih, sa Arkanom u skupštini i članovima Miloševićeve porodice i ključnim režimskim ljudima upetljanim u klasičan kriminal dostigla vrhunac, ali i danas predstavlja konstantu srpske nenormalne svakodnevice. Naravno, nikada ne treba zaboraviti ni odgovornost žrtava: ti koji trpe reketiranje i zulum "navijača", čiju decu ubija heroin ili se prostituišu, uporno glasaju za udbaške političke opcije i svojim tolerantnim stavom prema zločinu stvaraju od kriminalaca javne ličnosti i uzore mladih, pa ih svakako ne treba previše žaliti.

29

pre 7 godina

a naša policija to nije policija....to je ekipa za zapisnik i uviđaj i pokrivanje najlonom žrtava...jedno ubistvo su rešili i to preko dnk,a nisu rešili preko 25 ubistava visokih zverki od 2012...ljudi te ubice hodaju gradom i piju pored vas kada izađete u izlazak...i onda izadje ministar koji treba prvo sam sebe da uhapsi zbog falsifikovanja dokumenata o obrazovanju i kaže kako nema kriminala...

Mirko i Slavko

pre 7 godina

Šta si po zanimanju?
Pa završio sam srednju navijačku,pa sam radio kao navijač i Zvezde i Partizana a bio sam i na privremenom radu u Maincu.

Dejan Vidikovac

pre 7 godina

Drustveni talog koga ima sve vise, a sto je delimicno posledica neadekvatne reakcije drzave (koja je sama kreirala i gajila i gaji i dalje ovakve kreature) I razorene socijalne strukture drustva (za sta drzava nema viziju i plan). Spas bi bio organizovanje samosvesnog dela stanivnistva, nezatrovanog politicarenjem, koje bi kroz javne akcije vise uticalo na politicku elitu da se fokusira i bolje sluzi narodu. Jedini nacin da se kompletno zlo u kome se nalazi nase drustvo je akcija samosvesnog dela stanovnistva

Dacha

pre 7 godina

Ejjj srpsko pravosudje,uhapsen 2006,pravosnazno osudjen 2013,a 2016 jos nije u zatvoru,znaci 10 godina izbegava zatvor plus sto na oci cele Srbije prebija,jos malo pa ubija coveka i za to ne biva osudjen,pa sta jos on treba da uradi da bi zavrsio u zatvoru??! Mislim sada vise nije ni bitno ali ko zna koliko ima ovakvih,a meni stize da idem u zatvor jer zaboga nisam platio kaznu za pojas,pa ja sam bre veliki kriminalac a da nisam ni znao kad malo bolje razmislim,opasan po drustvo!!!

warcraft

pre 7 godina

pa da, ti juri mene, drzavo, jer nemam struju da platim, a ovakve likove, koji su pretnja za mir gde god se pojave, njih kazni kucnim pritvorom. tuzno...

Iscrpljen

pre 7 godina

Gledam sliku na prvu i govorim u sebi, pa to je jedan od likova sto su tukli onog coveka ispred stadiona, iz Vizurinog obezbedjenja!29 godina, Vodja navijaca ( jednog bio, drugog kluba trenutno!, samo ne znam kad je pre stigao), vozi audi, prodaja narkotika i teske telesne povrede i to pred video nadzorom i nije pokrenut krivicni postupak. Ima svog telohranitelja!!! Zivimo u takvoj drzavi, gde kad te neko bude maltretirao, ti nemas kome da se obratis i niko ne moze da ti pomogne, jer oni ima TATU koji je ko zna sta tamo. Ili su ga ubila ista g**na kao sto je i on bio ili je nekome dojadio pa mu se smucilo da ga trpi. Zao mi je kad covek nastrada, al kao coveka mi je zao (nisam siguran koliko je u njemu postojao covek), ali zbog svega ostalog nema ni trunke zaljenja. Ko zna koliko njih je on sam zavio u crno! Drzavo moja! I sutra treba dete da mi raste ovde!

Narod zna

pre 7 godina

I onda neko treba da pusti dete na stadion a tamo caruju narkodileri. Država je kriva. Da imamo zakon o poreklu imovine a oni svi nezaposleni ne bi mogli da kupe ni skup auto a ne splav ili nešto vrednije. Ali ne smeju političari zbog sebe i svoje imovine da donesu taj zakon. Što bi rekli sve je to ista ekipa, samo na različite načine nelegalno stiču imovinu.

bbr

pre 7 godina

kakvi su to profili ljudi,dileri,lopovi,vodje navijaca Zvezde pa promene na Partizan,pa se vrate na Zvezdu i obrnuto.Ljudi bez morala,etike,ikakvog postenja.Idoli neobrazovanih klinaca.

Peki

pre 7 godina

Pozivam grad i policiju da prefarbaju vrata garaza sa leve strane kada se od Plavog mosta ide ka Medakovicu. Ljudima su preko vrata garaza iscrtali slike ubijenih navijaca Partizana. To lici na geto ili favele. Ljudi to sami ne smeju da prefarbaju jer se plase odmazde. Dakle neka grad i policija to urade. Stop huliganima-kriminalcima.

Zokara

pre 7 godina

Mafijski obraćun ili kako već...? Jedan od pokazatelja stanja u društvu je i način izveštavanja novinara. Zbog strahovanja ne žele reči bobu bob.

Secam se secam

pre 7 godina

Usao u svoj auto marke audi a model poslednji a6. Intelektualci se voze u puntu a eminentni buzdovani zive kao intelektualci na zapadu.

Bice bolje za dve godine, ali onima koji odu odavde.

Devedesete ne da su se vratile vec je ovo evolucija na gore devedesetih.

Vukodav

pre 7 godina

Pogledajte samo taj oštroumni pogled, kakva tragedija, kakav gubitak...

„Svaka država ima svoju mafiju samo u Srbiji mafija ima svoju državu.“

Nije kriv Klinton već mi sami, ovakva drzava je samo naš izbor.

Mutljavina

pre 7 godina

Ubistvo nikad nije dobro, ali za ovo je krivo naše pravosudje. Stankovic je trebalo da ode u maju 2013. godine u zatvor na 5 i kusur godina, a ubijen je NA SLOBODI. To nije smelo da se desi! Uzgred, kako to zaposleni u Ministarstvu PRAVDE postaju telohranitelji osudjenim kriminalcima? U nirmalnim državama to nije normalno, a u SNS državi jeste normalno.

čarobno jutro

pre 7 godina

Kakav početak dana. Otvorim portal kad ono udarna vest ubijen Sale Mutavi. Pošto zbog ovakvih mutavih dugo ne odlazim na stadione rekoh hajde da proverim ko je dotični, nađoh snimak brutalnog premlaćivanja, i ono ništa, nema emocija, ni suza. Da zaključim, jedna budala manje, dan je zapravo odlično počeo.

Sasa

pre 7 godina

Mi vise nismo ni banana drzava, nego jos gore. Pazi covek je zaposlen kao obezbedjenje u teretani a svi znaju cime se bavi. Ima telohranitelja, vozi novi Audi A6 i nikom nista. A meni drzava svake godine na legalno zaradjenu i prijavljenu platu uzima jos i dodatan porez na dohodak. Pa ovde je svako lud ko je posten. Jedva cekam da dobijem madjarsko drzavljanstvo i da pobegnem odavde.

Stefan

pre 7 godina

Postoji na Vukajliji tačna definicija vođe navijača: "Diler droge koji eventualno navija za neki klub, pri čemu ovo drugo nije neophodno".
Sa 19 godina bio glavni diler, vozi audi i ima obezbeđenje i naravno da ga niko ne zove u zatvor, gde nu je mesto, a mene pre neki dan kazne jer sam stao ispred Poštanske na minut. Da nisam platio, priveli bi mi.
Kao i bilo koga od vas koji čitate ovaj komentar.

Mirko i Slavko

pre 7 godina

Šta si po zanimanju?
Pa završio sam srednju navijačku,pa sam radio kao navijač i Zvezde i Partizana a bio sam i na privremenom radu u Maincu.

zapisničar

pre 7 godina

Ovaj tekst da se prepiše u udženike istorije o Srbiji na prelazu iz 20. u 21. vek - sve objašnjava:

- automobil marke “audi“ kod Centralnog zatvora
- ranjen bivši čuvar u Centralnom zatvoru, koji je odnedavno radio kao telohranitelj ubijenog
- ubijeni je uhapšen 2006, kao vođa dilera droge
- pravosnažno osuđen 2013 na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci.
- presuđeno mu je i da plati 50.000 dinara (!!!)
- presuda je dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu. I?
- policija intenzivno traga...
- ubijeni bio tema emisija Insajder, gde je navedeno da godinama izbegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne
- šira javnost o njemu saznala tek kada je objavljeno da je učestvovao u incidentu ispred stadiona kada je teško povređen pripadnik obezbeđenja direktora beogradskog kluba, ali ...
- iako je snimljen videonadzorom, protiv njega nije pokrenut krivični postupak.
- ubijeni bio jedan od vođa navijačke grupe koja je posle ubistva Brisa Tatona, preuzela primat na južnoj tribini stadiona u Humskoj
- prethodno je ubijeni bio jedan jedan od vođa navijača na stadionu Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde

Srbija, talog.

koska

pre 7 godina

Alo ljudi pa zbog ovakvih navoda o izbegavanju odsluzenja kazne u svakoj malo normalnijoj drzavi bi Ministri pravde i policije bili smenjeni i odgovarali bi pred sudom ,ali nazalost samo kod nas su ovakve stvari moguce.Javnost sazna ovakve podatke tek kada sa dogodi neko ubistvo,sada se obelodanilo za Mutavog, a ko zna jos koliko ima ovakvih slucaja .Pa se posle mnogi cude sto nam visoko obrazovani ljude masovno odlaze preko granice.EEEEE moja Srbijo dokle si dosla.

warcraft

pre 7 godina

pa da, ti juri mene, drzavo, jer nemam struju da platim, a ovakve likove, koji su pretnja za mir gde god se pojave, njih kazni kucnim pritvorom. tuzno...

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Uhapšen u martu 2006 ,osuđen u decembru 2011.???
Presuda postala izvršna u u februaru 2013.??
Na slobodi do oktobra 2016.??
O čemu mi pričamo? 10 godina posle hapšenja,pet godina posle presude on i dalje na slobodi?
Pravosuđe je najgori deo ovog društva,najnesposobniji,najkorumpiraniji.Zamazivanje očiju naroda sa dizanjem frke na ostale (prosvetu,zdravstvo,policiju) služi samo da se skrene pažnja sa njih.Kod ostalih se radi o pojedinačnim slučajevima,u pravosuđu je to sistemski pokvareno.

veljo gegelj

pre 7 godina

ovaj lik nema veze sa navijanjem i nije mi jasno zasto se uporno ponavlja fraza "vodja navijaca" . sta ce vodji navijaca telohranitelji ? lik je bio krimos i diler narkotika pa tako i napisite a ne uporno "vodja navijaca partizana"

Luj XIV

pre 7 godina

Nisu ovakvi likovi jaci od " drzave" srbije, oni su " drzava" srbija. Ta trula udbaska kancerogena tvorevina je ustolicena bez ikakvih ogranicenja za vreme vladavine Miloseviceve kamarile. Vama , lumpen-proleterijatu ,su prodali pricu o srBstvu i patriJotizmu , lobotomizirali vas uz obilatu dozu TV Bastilje, Kosave, Pinka, Treceg Oka, arlaukanja "pevacica" tipa srBske majke Cece... I dan danas funkcionisu na potpuno istim osnovama...

Res

pre 7 godina

Kada se ova vest sinoć pojavila, neko ko se potpisao kao igor je dao sjajan komentar, koji zaslužuje da se pojavi na bilbordima u Srbiji:

"Sad kada je upražnjena pozicija vođe navijača, hoće li oglas za radno mesto raspisati ministarstvo za sport ili Vlada?
Jer, kad pitaš ljude koji žive sa tim "navijačima", svi kažu da oni "navijaju" jer im je to posao! Samo, ko ih plaća za taj posao i šta to rade? Nikako da objasne familiji da oni ne navijaju, već savijaju i nabijaju, pale kada treba, gde treba i koga treba, postavljaju balvane/blokade po Kosovu ako treba, obilaze izborna mesta po unutrašnjosti, itd.. Onda onaj koji plaća pusti da se malo bave drogom/reketiranjem, to im daje kao "bonus" na platu...eto, to su "navijači" kada pročamo o CZV i PFC"

kukusiganama

pre 7 godina

Obračuni narko bandi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu... doživljavaju kulminaciju! Policija nemoćna da tome stane na kraj! Srbija sve više liči na Kolumbiju iz doba Pabla Eskobara ! Valjda se zato naša vlada na čelu sa premijerom sklonila u kasarnu, tamo se osećaju bezbednije! A mi obični smrtnici šta nam bog da...

daniele

pre 7 godina

Eto, da je bio u zatvoru, gde je trebalo da bude, ne bi bio ubijen. Nego, zasto nije bio u zatvoru? 2013. je trebalo da legne a 2018. da izadje. Premijer preuzima odgovornost, opet?

Saul Goodman

pre 7 godina

Država u kojoj narkodiler ima telohranitelja iz ministarstva pravde, država u kojoj predsednik posećuje Bogoljuba Karića za kim je raspisana međunarodna poternica... Mi nismo država, mi smo propali eksperiment. Zaposlen sam, skupljam novac da konačno pobegnem odavde jer stvarno više ne mogu. Okruženje počinje negativno da utiče na moje psihičko stanje i bolje da odem...

punkd

pre 7 godina

Nisu oni jaci od drzave, oni rade za drzavu. Zato ne idu u zatvor. Drzava verovatno ima svoj deo od svih tih kriminalnih radnji. Uostalom politicari su najveci kriminalci..

29

pre 7 godina

a naša policija to nije policija....to je ekipa za zapisnik i uviđaj i pokrivanje najlonom žrtava...jedno ubistvo su rešili i to preko dnk,a nisu rešili preko 25 ubistava visokih zverki od 2012...ljudi te ubice hodaju gradom i piju pored vas kada izađete u izlazak...i onda izadje ministar koji treba prvo sam sebe da uhapsi zbog falsifikovanja dokumenata o obrazovanju i kaže kako nema kriminala...

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Citam vest da je ministar Stefanovic objavio "rat" mafiji. Ministre pocnite iz svojih redova. Gomila ljudi iz policije i zandarmerije "radi" za mafioze kao telohranitelji. Povecajte ljudima plate iz policije da ih nekupuju za sitne pare koje kakve barabe.

Hocete najlakse da ih pohvatate?

Stanite pored stadiona i sve te kada izlaze iz kola pokupite i pravac na proveru od kuda mu audi ili neki drugi skup auto a neradi nigde? Od kuda mu sat od 30-40 000 evra i sve druge skupe stvari. Nemogu sebi da priustim luksuz da napunim rezervoar mesecno na krntiji od 20 god a radim vec 39 god za platu od 35000 i jos me jure da platim na vreme struju,vodu komunalije, a sta cu da jedem sta koga briga dok mi decu na stadionu jure takve barabe da prodaju drogu, obecavajuci lep zivot.

Treba li svi da postanemo kriminalci da bi bolje ziveli?

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

Rekao je premijer nedavno da ne postoji konsenzus u drustvu za obracun sa kriminalom u i oko klubova. Po principu Crne Guje, 99% stanovnistva je za ovakav obracu, ja i moji nismo.

Реално

pre 7 godina

Можемо ли да ове криминалце (покојни је имао и правоснажну пресуду која потврђује да је био криминалац) да зовемо криминалцима а не "навијач", "вођа навијача", "бизнисмен", "контроверзни бизнисмен"... итд. Евидентно је да је дотичном криминалцу, "навијач" била секундарна занимација а продаја дроге примарна.

borivoje

pre 7 godina

M.Đ.nije bio bilo ko već službenik vlade Srbije-tačnije ministastva pravde, na njegovom platnom spisku iz budžeta Srbije. Kriminalac je kriminalac ali vladinog službenika da dodatno plaća kriminalac e, to u normalnoj državi ne može. Ima da leti iz službe sutradan. Po saznanju. Samo neko treba da organizuje u vladi da se takvi slučajevi otkriju i sankcionišu. Dobra novina bi odmah zatražila komentar od ministra pravde. Oseća li odgovornost i stid?

Ivan

pre 7 godina

Citam tekst i svaka rec-recenica mi podize pritisak, ne znam zasto citam dalje ali ne mogu da prestanem!
Reci: Partizan, Zvezda, Juzni front, vodja navijaca, narkotici, kriminal, apelacioni sud, Ministarstvo, Mutavi, telohranitelj i za kraj ona najgora NEMOCNA DRZAVA!
Joj Boze sto smo jadni, nemamo pojma koliko... :(

Iscrpljen

pre 7 godina

Gledam sliku na prvu i govorim u sebi, pa to je jedan od likova sto su tukli onog coveka ispred stadiona, iz Vizurinog obezbedjenja!29 godina, Vodja navijaca ( jednog bio, drugog kluba trenutno!, samo ne znam kad je pre stigao), vozi audi, prodaja narkotika i teske telesne povrede i to pred video nadzorom i nije pokrenut krivicni postupak. Ima svog telohranitelja!!! Zivimo u takvoj drzavi, gde kad te neko bude maltretirao, ti nemas kome da se obratis i niko ne moze da ti pomogne, jer oni ima TATU koji je ko zna sta tamo. Ili su ga ubila ista g**na kao sto je i on bio ili je nekome dojadio pa mu se smucilo da ga trpi. Zao mi je kad covek nastrada, al kao coveka mi je zao (nisam siguran koliko je u njemu postojao covek), ali zbog svega ostalog nema ni trunke zaljenja. Ko zna koliko njih je on sam zavio u crno! Drzavo moja! I sutra treba dete da mi raste ovde!

leni

pre 7 godina

Kad su tukli coveka iz obezbedjenja ispred Parizanovog stadiona on nije nikog pipnuo, rece onomad Aleksandar.
(KOKI, 14. oktobar 2016 10:43)

U boljem slucaju, Aca ne zna sta u krivicnom pravu znaci "podstrekavanje", kao i za jos neke stvari ...
A ono sto smo gledali ispred Partizana je pokusaj ubistva, prosecan covek od onoga dobije izliv krvi u mozgu i umre ako ne usledi adekvatna medicinska intervencija.

petar-pfc

pre 7 godina

Ne kapiram čiji je vođa bio Partizana ili CZV ili oba? Čini mi se da će u Srbiji biti izmišljeno novo zanimanje profesionalni "vođa navijača".

stung

pre 7 godina

Kompletno pravosudje i kompletan MUP sa sve tetkicama i kafe kuvaricama otpustiti i na radnu akciju! Ej! Drzava salje izvrsitelje da sirotinji uzima stvari iz kuce, poreska salje neka upozorenja (ali ne i najvecim duznicima, znamo cijim finansijerima) a OVO seta slobodno?!

Ivan

pre 7 godina

Krivim putem ode sinko, šteta, mogao si imati ženu, decu, da se raduješ njihovim uspehu, da deliš njihovu sreću, da ti život bude ispunjen. Ovako, vozio si audi, unesrećio ko zna koliko ljudi, i to je to. Takoreći nebitan i ničim vredan pažnje život.
Valjda će neko od tvojih drugara da nauči nešto na ovim tvojim greškama...

Mutljavina

pre 7 godina

Ubistvo nikad nije dobro, ali za ovo je krivo naše pravosudje. Stankovic je trebalo da ode u maju 2013. godine u zatvor na 5 i kusur godina, a ubijen je NA SLOBODI. To nije smelo da se desi! Uzgred, kako to zaposleni u Ministarstvu PRAVDE postaju telohranitelji osudjenim kriminalcima? U nirmalnim državama to nije normalno, a u SNS državi jeste normalno.

Sokozoveorla

pre 7 godina

Kad su mladi ljudi poput ovog nesretnika jaci od drzave i zakona onda je svima jasno gde zivimo.Pa nas premijer jer javno nekoliko puta priznao da ne moze nista da uradi oko privatizacije klubova jer se sa tim ne slazu "navijac4i"...Ne slazu se jer indirektno uzimaju reket od drzave koja iz budzeta daje pare Zvezdi i Partizanu a od njih izimaju pomenuti "navijaci".Javna tajna.Mnogo je los sistem gde pretnje klinaca koji cine na
jgora kriminalna dela dozvoljava luksuz da ne idu u zatvore jer su eto sudije i tuzioci u strahu od osvete pa ce radije uzeti mito nego podici policiju i pohapsiti tu bandu...

Dejan Vidikovac

pre 7 godina

Drustveni talog koga ima sve vise, a sto je delimicno posledica neadekvatne reakcije drzave (koja je sama kreirala i gajila i gaji i dalje ovakve kreature) I razorene socijalne strukture drustva (za sta drzava nema viziju i plan). Spas bi bio organizovanje samosvesnog dela stanivnistva, nezatrovanog politicarenjem, koje bi kroz javne akcije vise uticalo na politicku elitu da se fokusira i bolje sluzi narodu. Jedini nacin da se kompletno zlo u kome se nalazi nase drustvo je akcija samosvesnog dela stanovnistva

jel

pre 7 godina

Sve sve, ali kako je moguće u tom navijackom svetu ovo iz poslednjeg pasusa, to mi nije jasno. Bio na Zvezdinoj tribini, a onda postao jedan od vođa Partizanovih navijača.

Dacha

pre 7 godina

Ejjj srpsko pravosudje,uhapsen 2006,pravosnazno osudjen 2013,a 2016 jos nije u zatvoru,znaci 10 godina izbegava zatvor plus sto na oci cele Srbije prebija,jos malo pa ubija coveka i za to ne biva osudjen,pa sta jos on treba da uradi da bi zavrsio u zatvoru??! Mislim sada vise nije ni bitno ali ko zna koliko ima ovakvih,a meni stize da idem u zatvor jer zaboga nisam platio kaznu za pojas,pa ja sam bre veliki kriminalac a da nisam ni znao kad malo bolje razmislim,opasan po drustvo!!!

Dzoni

pre 7 godina

Presuda je postala izvršna 14. maja 2013. i dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kada je priveden zbog napada na Vazuru ZASTO nije odmah sproveden na izdrzavanje kazne zatvora koja je PRAVOSNAZNA I IZVRSNA ???"
Odmah uhapsiti odgovorne za taj propust posto se tu radi o korupciji ili nesposobnosti drzavnih sluzbenika.

Peki

pre 7 godina

Pozivam grad i policiju da prefarbaju vrata garaza sa leve strane kada se od Plavog mosta ide ka Medakovicu. Ljudima su preko vrata garaza iscrtali slike ubijenih navijaca Partizana. To lici na geto ili favele. Ljudi to sami ne smeju da prefarbaju jer se plase odmazde. Dakle neka grad i policija to urade. Stop huliganima-kriminalcima.

EU Citizen

pre 7 godina

Toj kriminalnoj kulturi treba slomiti kičmu, problem je samo što da bi se to uradilo treba krenuti od mesta od kojeg riba obično smrdi, to jest od glave, jer je očigledno da neki ljudi u sadašnjem naprednjačko-socijalističkom, isto kao i u prethodnom demokratskom režimu štite ove zločince koji se predstavljaju kao "navijači", jer im očigledno povremeno trebaju. Naravno, nije slučajno ni to da se, gle čuda, radi upravo o onim ljudima koji su najbliži udbaškim i tajkunskim strukturama nasleđenim još iz doba Miloševićeve diktature, pa je, u suštini, ova "navijačka" pošast samo nova metamorfoza fenomena poznatog još iz Brozovog doba kada su komunistički razbojnici na vlasti koristeći "privatne" razbojnike za prljave poslove u inistranstvu u zamenu za imunitet i razne priviliegije, a na uštrb poštenog sveta, uspostavili ovu, uostalom sasvim prirodnu, lopovi se uvek dogovore, sinergiju političkog i "normalnog" organizovanog kriminala, koja je devedesetih, sa Arkanom u skupštini i članovima Miloševićeve porodice i ključnim režimskim ljudima upetljanim u klasičan kriminal dostigla vrhunac, ali i danas predstavlja konstantu srpske nenormalne svakodnevice. Naravno, nikada ne treba zaboraviti ni odgovornost žrtava: ti koji trpe reketiranje i zulum "navijača", čiju decu ubija heroin ili se prostituišu, uporno glasaju za udbaške političke opcije i svojim tolerantnim stavom prema zločinu stvaraju od kriminalaca javne ličnosti i uzore mladih, pa ih svakako ne treba previše žaliti.

bbr

pre 7 godina

kakvi su to profili ljudi,dileri,lopovi,vodje navijaca Zvezde pa promene na Partizan,pa se vrate na Zvezdu i obrnuto.Ljudi bez morala,etike,ikakvog postenja.Idoli neobrazovanih klinaca.

Ritter

pre 7 godina

Sve ovo je posledica cinjenice da su srpska policija, ministri i premijeri jos od komunistickog doba do dan danas usko povezani sa navijackim grupama koje koriste za svoje dnevno-politicke svrhe a ovi naravno zauzvrat moraju nesto da dobiju kao nagradu. Zato smo dosli dotle da se o njima ovoliko i sa strahopostovanjem pise, da im niko nista ne sme, pa cak i u ovom clanku se kaze "jedan od vidjenijih gostiju", kao da se radi o diplomati ili nekom kulturnom radniku a ne vodji navijaca, da ne kazem huligana.

Djolence

pre 7 godina

Za neupucene, vodje navijaca imaju svoju kancelariju na stadionima zvezde i partizana. Cesto ucestvuju na sednicama kluba i pitaju se za mnoga kljucna pitanja. Nebojsa iz Beograda to sve zna, ali su policiji vezane ruke u tom slucaju. Kad milion ljudi ode u zatvor, pocece da nsm bude bolje, do tad cutite i trpite teror jer ste kukavice.

Silver Surfer

pre 7 godina

Vazno da je napomenuto da policija intezivno traga za pociniocima. A sta drugo treba da radi pokicija?!
Jedva cekam da cujem nemusto saopstenje Nebojse iz Beograda a jos vise verbalnu gimnastiku naseg premijera koji ce verovatno da optuzi gradjane da su razmazeni jer prave dramu oko nekog tamo ubistva a onda ce kroz izmisljenu statistiku da nam objasni kako je Beograd, ustvari, najsigurniji grad u svetu.

Bio, video

pre 7 godina

@Secam se secam
"Usao u svoj auto marke audi a model poslednji a6. Intelektualci se voze u puntu a eminentni buzdovani zive kao intelektualci na zapadu. "

Ne, intelektualci ne voze A6 na zapadu, to znam bar za Nemacku, ne voze ni obicni Nemci koji nisu intelektualci, nego voze Golfa ili Astru ili odgovarajuce japance. A6 voze drzavne sluzbe ili trgovacki putnici, oni koji se ne svrckaju po gradu nego prelaze veliku kilometrazu na autobanu.

chombe

pre 7 godina

@Dejan Vidikovac: To ste predlazete je utopija. Kada bi se takve grupacije i formirale, odmah bi ih "sluzbe" rasturile, jer sistemu nikako ne odgovara da postoje udruzeni svesni ljudi, samo oni kojima se moze manipulisati. Ali, tako je svuda u svetu, nije samo u "africkim" drzavama poput nase. Jedino kada broj svesnih ljudi premasi kriticnu tacku, a to nije ni blizu, onda je to moguce. Do tad, mrak dugo, jos dugo.

Secam se secam

pre 7 godina

Usao u svoj auto marke audi a model poslednji a6. Intelektualci se voze u puntu a eminentni buzdovani zive kao intelektualci na zapadu.

Bice bolje za dve godine, ali onima koji odu odavde.

Devedesete ne da su se vratile vec je ovo evolucija na gore devedesetih.

monden

pre 7 godina

U normalnim zemljama, ovakvi likovi, u najboljem slučaju, rade na kamenolomu.A u ovom svinjcu, od kvazi države, to su po defaultu "velikosrpske patriJote"(čitaj dileri droge i razbojnici, "zaposleni" kao "vođe navijača").

Neko iz mase

pre 7 godina

@petar-pfc

Bio je na Severu pa je presao na Jug kao i svi iz te grupe - zato se i zovu "Janjicari". A za "zanimanje navijac" naravno bez komentara :-)

veteran

pre 7 godina

Uzasno mi je "zao" sto je ovako fin momak"slucajno" izgubio zivot! Sada treba procesljati sve o sudijama koje su mu sudile i sve ih oterati na visedecenijsku robiju!

Hospitalizacija

pre 7 godina

Prvo je bio Delija, pa je pnda postao Grobar! To sve govori i o moralu i o gluposti. Navijačke grupe treba tretirati isključivo kao kriminalne bande i ništa drugo jer ništa drugo i nisu. Dno.

Ognjen

pre 7 godina

Ubijeni je bio član vladajuće sranke (viđen više puta u prostorijama), a obezbeđivao ga je čovek koji radi u državnoj službi. Izbegavao je pravosnažnu presudu i kaznu zatvora nekoliko godina. Meni je žao svakog ljudskog bića, ali mislim da je ovde sve jasno.

Naša država je banana republika i dok god se ne očisti sistem iz korena ovakve stvari će se događati na štetu nas poštenih građana, koji ćemo je u međuvremenu možda i napustiti i negde drugde mirno raditi, živeti, te doprinositi napretku te druge zemlje, ali uz mnogo više sigurnosti, mira i uz bolji standard. Nažalost, Srbija tone...

NoName

pre 7 godina

@Boki

Pa sta ako je neciji brat. Los covek je los covek. Kad bi svi razmisljali kao ti, onda ne bi trebalo da imamo Zakone, policiju, sudstvo. U Srbiji, kao i da ih i nemamo, ali to je sto je i to treba pod hitno popraviti. Ova drzava je postala debelo leglo kriminalaca, previse su se nakotili i treba jedna debela cistka. Jer ovo nije Srbija sada. Ne znam kako bih je nazvao, ali ne treba bezati odavde, nego pocistiti sva *****.

Šaban iz Loznice

pre 7 godina

Haha, zar postoji druga država osim Srbije gde se "vođa navijača" predstavlja kao profesija? Pazi, 'ladno se u tekstu navodi kako je dotični "prešao sa severne tribine na južnu tribinu", kao da je promenio nekog poslodavca uz bolje uslove. Iz navedenog teksta može da se potvrdi ono što mi izgleda svi znamo, a država izgleda neće ili ne sme da prizna: naše (jače) tribine su samo tržište za narkomane i koriste se isključivo za preprodaju droge i štićenje političkih igrača. Realno, ni malo mi nije žao ovog tipa, s obzirom kako se ponašao.

mikeleplacido

pre 7 godina

Gledali ste,bar stariji Hobotnicu.I videli u kom grmu lezi zekonja.
Mafija je u vrhu,ovaj cuvar sitan igrac.Drzava sve omogucuje,tj.strukture drzave.Da nije tako,imali bi red i zakon,a ovakvi bi bili po 30 godina u zatvoru,kao u Rusiji,Nemackoj,Americi tek.
Dok ne budemo imali Duartea nekog imacemo ovo.Najgore sto ovaj krimos nije nikad zatvor primirisao,a a imao par presuda i vise krivicnih dela od svih nas sto imamo po neku prekrsajnu za saobracajni prekrsaj nevezivanja pojasa npr. I dodje tako nekom izvrsitelj,za neplacanje struje od par hiljade dinara sa policijom i kamarilom,a ovaj krimos zbog tkz.bolesti odlagao vecito izvrsenje kazne.Inace radnik teretane.Navijac,slobodnom vremenu prebija.
E drzavo,banano.Sablja II pod hitno,pa neka se buniVmoler Djuka poslanik i svi likovi iz devedesete koji nas sad jashu.

Анти-бот

pre 7 godina

@ (29, 14. oktobar 2016 08:57)
Друже, полиција итекако ради свој посао, међутим, проблем су директиве са врха и судство.

srecko

pre 7 godina

2006. god. uhapse, presuda postala izvrsna 2013. godine. Kako motivisati policiju za rad kad ima ovakvo sudstvo. Zasto bilo koga da hapse kad nam je pravni sistem gori negu u Ruandu.

Wllaxy

pre 7 godina

.... ti državu u kojoj jednom kriminalcu kazna zatvora postane izvršna još 2013. godine i tri godine niko ne reaguje niti se pita zašto ovaj nije već u zatvoru! Što je najgore on ne samo da se za to vreme nije pritajio već je i nastavio sa starim aktivnostima i nikom ništa!

NBGD

pre 7 godina

Ja ne razumem kako niko ne trazi kompletnu smenu sudstva. Pa ko su ti ljudi koji se igraju nasim zivotima? On je po meni isto saucesnik u ubistvu kada pusti ovake likove da setaju ulicama. Proverava li neko njihov rad? Jesu li oni pod nekom ucenom pa sude ovako kako sude? Kako je moguce imati ovoliki dosije,a ne biti optuzen na duze? Kako mi koji ne platimo kaznu ili komunalije imamo isti teetman kao ovi koji vijaju po ulicama pistoljima i drogama?

Narod zna

pre 7 godina

I onda neko treba da pusti dete na stadion a tamo caruju narkodileri. Država je kriva. Da imamo zakon o poreklu imovine a oni svi nezaposleni ne bi mogli da kupe ni skup auto a ne splav ili nešto vrednije. Ali ne smeju političari zbog sebe i svoje imovine da donesu taj zakon. Što bi rekli sve je to ista ekipa, samo na različite načine nelegalno stiču imovinu.

sismis75

pre 7 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jel, 14. oktobar 2016 08:34)
Da pokušam da ti razjasnim taj fenomen.
Pocetkom 21 veka Zvezda u raspadu, parizan uzima titule, igra Ligu sampiona, Ligu evrope, Evroligu... Sever "pun" samo par puta godišnje, loše za "biznis", morao je čpvek da ostavi staru ljubav, "trbuhom za kruh , pravac jug ".
P.S. uskoro će i Delije dobiti "janjicare " :)

Zokara

pre 7 godina

Mafijski obraćun ili kako već...? Jedan od pokazatelja stanja u društvu je i način izveštavanja novinara. Zbog strahovanja ne žele reči bobu bob.

john wayne

pre 7 godina

nogomet je igra za navijace...navijaci bezuvjetno vole svoj klub...tako bi trebalo bit u nekom normalnom svijetu ali danas je sve obratno...nogomet i navijanje se veze samo uz novce i povlastice...do tog je i dovelo ovo ubojstvo i tu nece stat...sramota je da najveci klubovi u srbiji su rasadnici malih mafijasa a drzava ih stiti za normalne ne preostaje nista nego selidba na madagaskar

gradjanin normalan

pre 7 godina

@nosi fenjer,navija za fener,
nije pravosudje nesposobno nego korumpirano i pod kontrolom politickih partija. Zato se to pitanje ne moze resiti sa ovim politicarima i partijama.

Nenad

pre 7 godina

Nekada je Miloševićev režim ljutito pretio baš kao danas Stefanović ali za ubistvo direktora Jata ili ministra odbrane, odnosno visoke funkcionere MUPa, a danas ljutito prete odmazdom zbog ubistva najokorelijeg ološa, narkodilera i uličara.
E to je slika Srbije danas naspram Srbije u vreme za koje smo mislili da je bilo gore i zbog kojeg smo pokrenuli 5. oktobar.
Reakcija Stefanovića danas je blago zabrinjavajuća, kao da je neko ugledniji stradao od ruku mafije. Njega boli što su to Crnogorci. Izvrće smisao i suštinu. Da su naši ne bi bilo tako strašno.. Da li si ti normalan čoveče!?

Realno

pre 7 godina

@boki

zbog ovakvih sinova, brace i ostalih rodbina, imamo stanje kakvo je danas: kriminalci voze skupa kola, diluju drogu i pucaju na sred ulice, "od ranije su poznati policiji" ali nikako da ih neko uhapsi ili poslaje na odsluzenje zatvorske kazne koja je pravosnazna od 2013.god; novac iz budzeta ide za fudbalske kulubove koji su najveci duznici u zemlji a njihove "vodje navijaca" najveci kriminalci....a u isto vreme za lecenje necijih drugih sinova i brace nema para nego se novac skuplja putem SMS poruka!

mrmlj

pre 7 godina

@(srecko, 14. oktobar 2016 10:21)
a ko je branio policiji da istrazuje jos stvari o njemu od 2006. do 2013. ili do danas?
siguran sam da su mogli da mu nadju jos desetine krivicnih dela, da ga stegnu tako da ceo zivot proklinje dan kad se odlucio za bavljenje kriminalom, a oni ga pustili da se seta po gradu 10 godina i sad se prica o jadnim policajcima kako nemaju motivaciju jer dzabe rade svoj posao kad ih je izneverilo tuzilastvo i sudstvo.

Drug Ostoja

pre 7 godina

Najjače mi je kad neko kaze da Srbi žele veliku Srbiju! Pa ni ovoliku kolika jeste ne znaju da vode. Ja političarima našim ne bih dao da budu predsjednici seoske zadruge a kamoli funkciju predsjednika jedne države.

Vukodav

pre 7 godina

Pogledajte samo taj oštroumni pogled, kakva tragedija, kakav gubitak...

„Svaka država ima svoju mafiju samo u Srbiji mafija ima svoju državu.“

Nije kriv Klinton već mi sami, ovakva drzava je samo naš izbor.

Miki

pre 7 godina

Da je bio u zatvoru gde je trebao biti, danas bi bio ziv. Zatvor postoji ne samo da javnost bude bezbedna, vec i da zlikovci kao sto je ovaj budu bezbedni od "samih sebe".

Barakuda

pre 7 godina

Prvo je bio Delija, pa onda Grobar. To nikako ne govori o njegovom moralu, kako to neki komentarisu, vec govori za koga je radio i za koga rade drugari "Janicari". DB mu je dao zadatak na Severu, pa nesto kasnije drugi zadatak na Jugu. Dokaz za ovo je i da su ubice tako brzo nadjene. Kad je DB zainteresovan svaki kriminalni delikt se vrlo brzo razjasni!

mrmlj

pre 7 godina

@(Анти-бот, 14. oktobar 2016 09:47)
odakle uopste ta ideja da policija radi svoj posao?
kao, oni su ga uhapsili pre 10 godina i to je to. nema sta dalje da rade, njihov posao je zavrsen. da policija radi svoj posao, on bi dobar deo poslednjih 10 godina proveo u pritvoru dok traju raznorazne istrage.
ili mislis da je prestao da se bavi raznim kriminalnim radnjama nakon sto je uhapsen? da je ovo ubistvo zbog necega iz 2005.-2006. godine samo nisu mogli ranije da ga nadju?

Miroslav Petrovic

pre 7 godina

Otisao je na visi sud a tamo nema protekcije.....otvori se knjiga i onda po zasluzi odnosno onome sto je ucinio za zivota.
Neka mu se Bog smiluje na gresnom zivotu.
Amin.

Dragoljub

pre 7 godina

@Peki
Kada već pišeš, raspitaj se, da se ne brukaš!
Na garažama u Medakoviću 3 sa leve strane su iscrtana lica tri momka koji su poginuli pre 20-e godine života, u saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda, potez Avala-Bubanj potok, inače deca iz naselja, nisu bili u Audiju, BMV ili Mercedesu, ako te to brine.
Pokosio ih je Turski kamiondžija koji je zaspao za volanom, a takvih udesa je u Srbiji sve više, ne znam za koga su navijali, ali ti si jedini genije koji je njihovu tragediju doveo u ovako negativan kontekst, čini mi se iz potpunog neznanja.
Nek ti je na čast!

ten yard penalty

pre 7 godina

Bolje da se sam potrudio da se shto pre javi u tvorza na odlezzavanje kazne...ovako su ga poslali pred Vrhovni sud,samo ne ovaj nash zemaljski,nego maaaalko drugachiji,gde vrhovni sudija NE MOZZE da primi mito i bude korumpiran...nek mu je laka zemlja ako ne popuca od tezzine!...

Zmago

pre 7 godina

Zasto je ova vest na naslovnoj strani? Ako je za to da ukaze da drzavni organi nista ne rade po pitanju suzbijanja kriminala onda ima opravdanja, ali posto svi znamo da to nije bila namera sisaca Veranove kite koji je pisao tekst, onda znamo da je palo cuclanje kite jutros.

Nista novo od 1990-te.

pre 7 godina

Ajmo komentatori. Jedni 'bio je dobar decko/komsija bla bla' a drugi 'jedan krimos manje...'
Prestanite da dajete paznju ovakvim stvarima. Medijima je svejedno, samo da se pise.
Ko ga zali, doci ce mu na sahranu. Koga ne zanima ovakav tip i milje, samo klikne na drugu vest. Dalje od toga ne treba ici.

Hajde, kazite nesto !

pre 7 godina

Devedesetih je pravosudje bilo lose jer su sudije imale male plate. Kukali su da, kada im se povise plate, bice mnogo bolje ! I sta je ovo sada ? Plate im nisu podignute dovoljno ? Koliko im treba da pocnu da rade svoj posao posteno ? 2.000, 5.000, 10.000 ?

boki

pre 7 godina

@ (čarobno jutro, 14. oktobar 2016 08:22)

ne branim doticnog, ali treba ipak sacuvati neko dostojanstvo pri komentarisanju...ovo je neciji sin...brat
makar zbog njih neku saosjecajnost pokazati.

Tako je, nego kako?

pre 7 godina

"... Jer, kad pitaš ljude koji žive sa tim "navijačima", svi kažu da oni "navijaju" jer im je to posao! Samo, ko ih plaća za taj posao i šta to rade? Nikako da objasne familiji da oni ne navijaju, već savijaju i nabijaju, pale kada treba, gde treba i koga treba, postavljaju balvane/blokade po Kosovu ako treba, obilaze izborna mesta po unutrašnjosti, itd."
(Res, 14. oktobar 2016 09:35)

Sve navedeno, plus po potrebi (i naređenju), navlače fantomke i idu da odrade noćnu smenu na građevini.

Dakle, kao što vidimo, posao profesionalnog "navijača" u Srbiji podrazumeva obavljanje raznih vrlo korisnih poslova. Za Nekoga. Zato je i red da budu plaćeni za svoje "navijanje". I naravno, najviše dobija "Vođa". Jer bez Vođe ništa...

boki

pre 7 godina

@ (čarobno jutro, 14. oktobar 2016 08:22)

ne branim doticnog, ali treba ipak sacuvati neko dostojanstvo pri komentarisanju...ovo je neciji sin...brat
makar zbog njih neku saosjecajnost pokazati.

Nista novo od 1990-te.

pre 7 godina

Ajmo komentatori. Jedni 'bio je dobar decko/komsija bla bla' a drugi 'jedan krimos manje...'
Prestanite da dajete paznju ovakvim stvarima. Medijima je svejedno, samo da se pise.
Ko ga zali, doci ce mu na sahranu. Koga ne zanima ovakav tip i milje, samo klikne na drugu vest. Dalje od toga ne treba ici.

veljo gegelj

pre 7 godina

ovaj lik nema veze sa navijanjem i nije mi jasno zasto se uporno ponavlja fraza "vodja navijaca" . sta ce vodji navijaca telohranitelji ? lik je bio krimos i diler narkotika pa tako i napisite a ne uporno "vodja navijaca partizana"

čarobno jutro

pre 7 godina

Kakav početak dana. Otvorim portal kad ono udarna vest ubijen Sale Mutavi. Pošto zbog ovakvih mutavih dugo ne odlazim na stadione rekoh hajde da proverim ko je dotični, nađoh snimak brutalnog premlaćivanja, i ono ništa, nema emocija, ni suza. Da zaključim, jedna budala manje, dan je zapravo odlično počeo.

Анти-бот

pre 7 godina

@ (29, 14. oktobar 2016 08:57)
Друже, полиција итекако ради свој посао, међутим, проблем су директиве са врха и судство.

Sasa

pre 7 godina

Mi vise nismo ni banana drzava, nego jos gore. Pazi covek je zaposlen kao obezbedjenje u teretani a svi znaju cime se bavi. Ima telohranitelja, vozi novi Audi A6 i nikom nista. A meni drzava svake godine na legalno zaradjenu i prijavljenu platu uzima jos i dodatan porez na dohodak. Pa ovde je svako lud ko je posten. Jedva cekam da dobijem madjarsko drzavljanstvo i da pobegnem odavde.

Luj XIV

pre 7 godina

Nisu ovakvi likovi jaci od " drzave" srbije, oni su " drzava" srbija. Ta trula udbaska kancerogena tvorevina je ustolicena bez ikakvih ogranicenja za vreme vladavine Miloseviceve kamarile. Vama , lumpen-proleterijatu ,su prodali pricu o srBstvu i patriJotizmu , lobotomizirali vas uz obilatu dozu TV Bastilje, Kosave, Pinka, Treceg Oka, arlaukanja "pevacica" tipa srBske majke Cece... I dan danas funkcionisu na potpuno istim osnovama...

Miroslav Petrovic

pre 7 godina

Otisao je na visi sud a tamo nema protekcije.....otvori se knjiga i onda po zasluzi odnosno onome sto je ucinio za zivota.
Neka mu se Bog smiluje na gresnom zivotu.
Amin.

Dragoljub

pre 7 godina

@Peki
Kada već pišeš, raspitaj se, da se ne brukaš!
Na garažama u Medakoviću 3 sa leve strane su iscrtana lica tri momka koji su poginuli pre 20-e godine života, u saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda, potez Avala-Bubanj potok, inače deca iz naselja, nisu bili u Audiju, BMV ili Mercedesu, ako te to brine.
Pokosio ih je Turski kamiondžija koji je zaspao za volanom, a takvih udesa je u Srbiji sve više, ne znam za koga su navijali, ali ti si jedini genije koji je njihovu tragediju doveo u ovako negativan kontekst, čini mi se iz potpunog neznanja.
Nek ti je na čast!

Res

pre 7 godina

Kada se ova vest sinoć pojavila, neko ko se potpisao kao igor je dao sjajan komentar, koji zaslužuje da se pojavi na bilbordima u Srbiji:

"Sad kada je upražnjena pozicija vođe navijača, hoće li oglas za radno mesto raspisati ministarstvo za sport ili Vlada?
Jer, kad pitaš ljude koji žive sa tim "navijačima", svi kažu da oni "navijaju" jer im je to posao! Samo, ko ih plaća za taj posao i šta to rade? Nikako da objasne familiji da oni ne navijaju, već savijaju i nabijaju, pale kada treba, gde treba i koga treba, postavljaju balvane/blokade po Kosovu ako treba, obilaze izborna mesta po unutrašnjosti, itd.. Onda onaj koji plaća pusti da se malo bave drogom/reketiranjem, to im daje kao "bonus" na platu...eto, to su "navijači" kada pročamo o CZV i PFC"

Bio, video

pre 7 godina

@Secam se secam
"Usao u svoj auto marke audi a model poslednji a6. Intelektualci se voze u puntu a eminentni buzdovani zive kao intelektualci na zapadu. "

Ne, intelektualci ne voze A6 na zapadu, to znam bar za Nemacku, ne voze ni obicni Nemci koji nisu intelektualci, nego voze Golfa ili Astru ili odgovarajuce japance. A6 voze drzavne sluzbe ili trgovacki putnici, oni koji se ne svrckaju po gradu nego prelaze veliku kilometrazu na autobanu.

EU Citizen

pre 7 godina

Toj kriminalnoj kulturi treba slomiti kičmu, problem je samo što da bi se to uradilo treba krenuti od mesta od kojeg riba obično smrdi, to jest od glave, jer je očigledno da neki ljudi u sadašnjem naprednjačko-socijalističkom, isto kao i u prethodnom demokratskom režimu štite ove zločince koji se predstavljaju kao "navijači", jer im očigledno povremeno trebaju. Naravno, nije slučajno ni to da se, gle čuda, radi upravo o onim ljudima koji su najbliži udbaškim i tajkunskim strukturama nasleđenim još iz doba Miloševićeve diktature, pa je, u suštini, ova "navijačka" pošast samo nova metamorfoza fenomena poznatog još iz Brozovog doba kada su komunistički razbojnici na vlasti koristeći "privatne" razbojnike za prljave poslove u inistranstvu u zamenu za imunitet i razne priviliegije, a na uštrb poštenog sveta, uspostavili ovu, uostalom sasvim prirodnu, lopovi se uvek dogovore, sinergiju političkog i "normalnog" organizovanog kriminala, koja je devedesetih, sa Arkanom u skupštini i članovima Miloševićeve porodice i ključnim režimskim ljudima upetljanim u klasičan kriminal dostigla vrhunac, ali i danas predstavlja konstantu srpske nenormalne svakodnevice. Naravno, nikada ne treba zaboraviti ni odgovornost žrtava: ti koji trpe reketiranje i zulum "navijača", čiju decu ubija heroin ili se prostituišu, uporno glasaju za udbaške političke opcije i svojim tolerantnim stavom prema zločinu stvaraju od kriminalaca javne ličnosti i uzore mladih, pa ih svakako ne treba previše žaliti.

Mirko i Slavko

pre 7 godina

Šta si po zanimanju?
Pa završio sam srednju navijačku,pa sam radio kao navijač i Zvezde i Partizana a bio sam i na privremenom radu u Maincu.

Peki

pre 7 godina

Pozivam grad i policiju da prefarbaju vrata garaza sa leve strane kada se od Plavog mosta ide ka Medakovicu. Ljudima su preko vrata garaza iscrtali slike ubijenih navijaca Partizana. To lici na geto ili favele. Ljudi to sami ne smeju da prefarbaju jer se plase odmazde. Dakle neka grad i policija to urade. Stop huliganima-kriminalcima.

Zmago

pre 7 godina

Zasto je ova vest na naslovnoj strani? Ako je za to da ukaze da drzavni organi nista ne rade po pitanju suzbijanja kriminala onda ima opravdanja, ali posto svi znamo da to nije bila namera sisaca Veranove kite koji je pisao tekst, onda znamo da je palo cuclanje kite jutros.

warcraft

pre 7 godina

pa da, ti juri mene, drzavo, jer nemam struju da platim, a ovakve likove, koji su pretnja za mir gde god se pojave, njih kazni kucnim pritvorom. tuzno...

jel

pre 7 godina

Sve sve, ali kako je moguće u tom navijackom svetu ovo iz poslednjeg pasusa, to mi nije jasno. Bio na Zvezdinoj tribini, a onda postao jedan od vođa Partizanovih navijača.

zapisničar

pre 7 godina

Ovaj tekst da se prepiše u udženike istorije o Srbiji na prelazu iz 20. u 21. vek - sve objašnjava:

- automobil marke “audi“ kod Centralnog zatvora
- ranjen bivši čuvar u Centralnom zatvoru, koji je odnedavno radio kao telohranitelj ubijenog
- ubijeni je uhapšen 2006, kao vođa dilera droge
- pravosnažno osuđen 2013 na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci.
- presuđeno mu je i da plati 50.000 dinara (!!!)
- presuda je dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu. I?
- policija intenzivno traga...
- ubijeni bio tema emisija Insajder, gde je navedeno da godinama izbegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne
- šira javnost o njemu saznala tek kada je objavljeno da je učestvovao u incidentu ispred stadiona kada je teško povređen pripadnik obezbeđenja direktora beogradskog kluba, ali ...
- iako je snimljen videonadzorom, protiv njega nije pokrenut krivični postupak.
- ubijeni bio jedan od vođa navijačke grupe koja je posle ubistva Brisa Tatona, preuzela primat na južnoj tribini stadiona u Humskoj
- prethodno je ubijeni bio jedan jedan od vođa navijača na stadionu Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde

Srbija, talog.

Stefan

pre 7 godina

Postoji na Vukajliji tačna definicija vođe navijača: "Diler droge koji eventualno navija za neki klub, pri čemu ovo drugo nije neophodno".
Sa 19 godina bio glavni diler, vozi audi i ima obezbeđenje i naravno da ga niko ne zove u zatvor, gde nu je mesto, a mene pre neki dan kazne jer sam stao ispred Poštanske na minut. Da nisam platio, priveli bi mi.
Kao i bilo koga od vas koji čitate ovaj komentar.

sismis75

pre 7 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jel, 14. oktobar 2016 08:34)
Da pokušam da ti razjasnim taj fenomen.
Pocetkom 21 veka Zvezda u raspadu, parizan uzima titule, igra Ligu sampiona, Ligu evrope, Evroligu... Sever "pun" samo par puta godišnje, loše za "biznis", morao je čpvek da ostavi staru ljubav, "trbuhom za kruh , pravac jug ".
P.S. uskoro će i Delije dobiti "janjicare " :)

mrmlj

pre 7 godina

@(Анти-бот, 14. oktobar 2016 09:47)
odakle uopste ta ideja da policija radi svoj posao?
kao, oni su ga uhapsili pre 10 godina i to je to. nema sta dalje da rade, njihov posao je zavrsen. da policija radi svoj posao, on bi dobar deo poslednjih 10 godina proveo u pritvoru dok traju raznorazne istrage.
ili mislis da je prestao da se bavi raznim kriminalnim radnjama nakon sto je uhapsen? da je ovo ubistvo zbog necega iz 2005.-2006. godine samo nisu mogli ranije da ga nadju?

Dejan Vidikovac

pre 7 godina

Drustveni talog koga ima sve vise, a sto je delimicno posledica neadekvatne reakcije drzave (koja je sama kreirala i gajila i gaji i dalje ovakve kreature) I razorene socijalne strukture drustva (za sta drzava nema viziju i plan). Spas bi bio organizovanje samosvesnog dela stanivnistva, nezatrovanog politicarenjem, koje bi kroz javne akcije vise uticalo na politicku elitu da se fokusira i bolje sluzi narodu. Jedini nacin da se kompletno zlo u kome se nalazi nase drustvo je akcija samosvesnog dela stanovnistva

srecko

pre 7 godina

2006. god. uhapse, presuda postala izvrsna 2013. godine. Kako motivisati policiju za rad kad ima ovakvo sudstvo. Zasto bilo koga da hapse kad nam je pravni sistem gori negu u Ruandu.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Citam vest da je ministar Stefanovic objavio "rat" mafiji. Ministre pocnite iz svojih redova. Gomila ljudi iz policije i zandarmerije "radi" za mafioze kao telohranitelji. Povecajte ljudima plate iz policije da ih nekupuju za sitne pare koje kakve barabe.

Hocete najlakse da ih pohvatate?

Stanite pored stadiona i sve te kada izlaze iz kola pokupite i pravac na proveru od kuda mu audi ili neki drugi skup auto a neradi nigde? Od kuda mu sat od 30-40 000 evra i sve druge skupe stvari. Nemogu sebi da priustim luksuz da napunim rezervoar mesecno na krntiji od 20 god a radim vec 39 god za platu od 35000 i jos me jure da platim na vreme struju,vodu komunalije, a sta cu da jedem sta koga briga dok mi decu na stadionu jure takve barabe da prodaju drogu, obecavajuci lep zivot.

Treba li svi da postanemo kriminalci da bi bolje ziveli?

stung

pre 7 godina

Kompletno pravosudje i kompletan MUP sa sve tetkicama i kafe kuvaricama otpustiti i na radnu akciju! Ej! Drzava salje izvrsitelje da sirotinji uzima stvari iz kuce, poreska salje neka upozorenja (ali ne i najvecim duznicima, znamo cijim finansijerima) a OVO seta slobodno?!

monden

pre 7 godina

U normalnim zemljama, ovakvi likovi, u najboljem slučaju, rade na kamenolomu.A u ovom svinjcu, od kvazi države, to su po defaultu "velikosrpske patriJote"(čitaj dileri droge i razbojnici, "zaposleni" kao "vođe navijača").

Ivan

pre 7 godina

Citam tekst i svaka rec-recenica mi podize pritisak, ne znam zasto citam dalje ali ne mogu da prestanem!
Reci: Partizan, Zvezda, Juzni front, vodja navijaca, narkotici, kriminal, apelacioni sud, Ministarstvo, Mutavi, telohranitelj i za kraj ona najgora NEMOCNA DRZAVA!
Joj Boze sto smo jadni, nemamo pojma koliko... :(

29

pre 7 godina

a naša policija to nije policija....to je ekipa za zapisnik i uviđaj i pokrivanje najlonom žrtava...jedno ubistvo su rešili i to preko dnk,a nisu rešili preko 25 ubistava visokih zverki od 2012...ljudi te ubice hodaju gradom i piju pored vas kada izađete u izlazak...i onda izadje ministar koji treba prvo sam sebe da uhapsi zbog falsifikovanja dokumenata o obrazovanju i kaže kako nema kriminala...

mrmlj

pre 7 godina

@(srecko, 14. oktobar 2016 10:21)
a ko je branio policiji da istrazuje jos stvari o njemu od 2006. do 2013. ili do danas?
siguran sam da su mogli da mu nadju jos desetine krivicnih dela, da ga stegnu tako da ceo zivot proklinje dan kad se odlucio za bavljenje kriminalom, a oni ga pustili da se seta po gradu 10 godina i sad se prica o jadnim policajcima kako nemaju motivaciju jer dzabe rade svoj posao kad ih je izneverilo tuzilastvo i sudstvo.

Nenad

pre 7 godina

Nekada je Miloševićev režim ljutito pretio baš kao danas Stefanović ali za ubistvo direktora Jata ili ministra odbrane, odnosno visoke funkcionere MUPa, a danas ljutito prete odmazdom zbog ubistva najokorelijeg ološa, narkodilera i uličara.
E to je slika Srbije danas naspram Srbije u vreme za koje smo mislili da je bilo gore i zbog kojeg smo pokrenuli 5. oktobar.
Reakcija Stefanovića danas je blago zabrinjavajuća, kao da je neko ugledniji stradao od ruku mafije. Njega boli što su to Crnogorci. Izvrće smisao i suštinu. Da su naši ne bi bilo tako strašno.. Da li si ti normalan čoveče!?

Ritter

pre 7 godina

Sve ovo je posledica cinjenice da su srpska policija, ministri i premijeri jos od komunistickog doba do dan danas usko povezani sa navijackim grupama koje koriste za svoje dnevno-politicke svrhe a ovi naravno zauzvrat moraju nesto da dobiju kao nagradu. Zato smo dosli dotle da se o njima ovoliko i sa strahopostovanjem pise, da im niko nista ne sme, pa cak i u ovom clanku se kaze "jedan od vidjenijih gostiju", kao da se radi o diplomati ili nekom kulturnom radniku a ne vodji navijaca, da ne kazem huligana.

koska

pre 7 godina

Alo ljudi pa zbog ovakvih navoda o izbegavanju odsluzenja kazne u svakoj malo normalnijoj drzavi bi Ministri pravde i policije bili smenjeni i odgovarali bi pred sudom ,ali nazalost samo kod nas su ovakve stvari moguce.Javnost sazna ovakve podatke tek kada sa dogodi neko ubistvo,sada se obelodanilo za Mutavog, a ko zna jos koliko ima ovakvih slucaja .Pa se posle mnogi cude sto nam visoko obrazovani ljude masovno odlaze preko granice.EEEEE moja Srbijo dokle si dosla.

veteran

pre 7 godina

Uzasno mi je "zao" sto je ovako fin momak"slucajno" izgubio zivot! Sada treba procesljati sve o sudijama koje su mu sudile i sve ih oterati na visedecenijsku robiju!

Djolence

pre 7 godina

Za neupucene, vodje navijaca imaju svoju kancelariju na stadionima zvezde i partizana. Cesto ucestvuju na sednicama kluba i pitaju se za mnoga kljucna pitanja. Nebojsa iz Beograda to sve zna, ali su policiji vezane ruke u tom slucaju. Kad milion ljudi ode u zatvor, pocece da nsm bude bolje, do tad cutite i trpite teror jer ste kukavice.

Ivan

pre 7 godina

Krivim putem ode sinko, šteta, mogao si imati ženu, decu, da se raduješ njihovim uspehu, da deliš njihovu sreću, da ti život bude ispunjen. Ovako, vozio si audi, unesrećio ko zna koliko ljudi, i to je to. Takoreći nebitan i ničim vredan pažnje život.
Valjda će neko od tvojih drugara da nauči nešto na ovim tvojim greškama...

Saul Goodman

pre 7 godina

Država u kojoj narkodiler ima telohranitelja iz ministarstva pravde, država u kojoj predsednik posećuje Bogoljuba Karića za kim je raspisana međunarodna poternica... Mi nismo država, mi smo propali eksperiment. Zaposlen sam, skupljam novac da konačno pobegnem odavde jer stvarno više ne mogu. Okruženje počinje negativno da utiče na moje psihičko stanje i bolje da odem...

leni

pre 7 godina

Kad su tukli coveka iz obezbedjenja ispred Parizanovog stadiona on nije nikog pipnuo, rece onomad Aleksandar.
(KOKI, 14. oktobar 2016 10:43)

U boljem slucaju, Aca ne zna sta u krivicnom pravu znaci "podstrekavanje", kao i za jos neke stvari ...
A ono sto smo gledali ispred Partizana je pokusaj ubistva, prosecan covek od onoga dobije izliv krvi u mozgu i umre ako ne usledi adekvatna medicinska intervencija.

Ognjen

pre 7 godina

Ubijeni je bio član vladajuće sranke (viđen više puta u prostorijama), a obezbeđivao ga je čovek koji radi u državnoj službi. Izbegavao je pravosnažnu presudu i kaznu zatvora nekoliko godina. Meni je žao svakog ljudskog bića, ali mislim da je ovde sve jasno.

Naša država je banana republika i dok god se ne očisti sistem iz korena ovakve stvari će se događati na štetu nas poštenih građana, koji ćemo je u međuvremenu možda i napustiti i negde drugde mirno raditi, živeti, te doprinositi napretku te druge zemlje, ali uz mnogo više sigurnosti, mira i uz bolji standard. Nažalost, Srbija tone...

john wayne

pre 7 godina

nogomet je igra za navijace...navijaci bezuvjetno vole svoj klub...tako bi trebalo bit u nekom normalnom svijetu ali danas je sve obratno...nogomet i navijanje se veze samo uz novce i povlastice...do tog je i dovelo ovo ubojstvo i tu nece stat...sramota je da najveci klubovi u srbiji su rasadnici malih mafijasa a drzava ih stiti za normalne ne preostaje nista nego selidba na madagaskar

Silver Surfer

pre 7 godina

Vazno da je napomenuto da policija intezivno traga za pociniocima. A sta drugo treba da radi pokicija?!
Jedva cekam da cujem nemusto saopstenje Nebojse iz Beograda a jos vise verbalnu gimnastiku naseg premijera koji ce verovatno da optuzi gradjane da su razmazeni jer prave dramu oko nekog tamo ubistva a onda ce kroz izmisljenu statistiku da nam objasni kako je Beograd, ustvari, najsigurniji grad u svetu.

petar-pfc

pre 7 godina

Ne kapiram čiji je vođa bio Partizana ili CZV ili oba? Čini mi se da će u Srbiji biti izmišljeno novo zanimanje profesionalni "vođa navijača".

ten yard penalty

pre 7 godina

Bolje da se sam potrudio da se shto pre javi u tvorza na odlezzavanje kazne...ovako su ga poslali pred Vrhovni sud,samo ne ovaj nash zemaljski,nego maaaalko drugachiji,gde vrhovni sudija NE MOZZE da primi mito i bude korumpiran...nek mu je laka zemlja ako ne popuca od tezzine!...

Vukodav

pre 7 godina

Pogledajte samo taj oštroumni pogled, kakva tragedija, kakav gubitak...

„Svaka država ima svoju mafiju samo u Srbiji mafija ima svoju državu.“

Nije kriv Klinton već mi sami, ovakva drzava je samo naš izbor.

punkd

pre 7 godina

Nisu oni jaci od drzave, oni rade za drzavu. Zato ne idu u zatvor. Drzava verovatno ima svoj deo od svih tih kriminalnih radnji. Uostalom politicari su najveci kriminalci..

NoName

pre 7 godina

@Boki

Pa sta ako je neciji brat. Los covek je los covek. Kad bi svi razmisljali kao ti, onda ne bi trebalo da imamo Zakone, policiju, sudstvo. U Srbiji, kao i da ih i nemamo, ali to je sto je i to treba pod hitno popraviti. Ova drzava je postala debelo leglo kriminalaca, previse su se nakotili i treba jedna debela cistka. Jer ovo nije Srbija sada. Ne znam kako bih je nazvao, ali ne treba bezati odavde, nego pocistiti sva *****.

Hospitalizacija

pre 7 godina

Prvo je bio Delija, pa je pnda postao Grobar! To sve govori i o moralu i o gluposti. Navijačke grupe treba tretirati isključivo kao kriminalne bande i ništa drugo jer ništa drugo i nisu. Dno.

Secam se secam

pre 7 godina

Usao u svoj auto marke audi a model poslednji a6. Intelektualci se voze u puntu a eminentni buzdovani zive kao intelektualci na zapadu.

Bice bolje za dve godine, ali onima koji odu odavde.

Devedesete ne da su se vratile vec je ovo evolucija na gore devedesetih.

Iscrpljen

pre 7 godina

Gledam sliku na prvu i govorim u sebi, pa to je jedan od likova sto su tukli onog coveka ispred stadiona, iz Vizurinog obezbedjenja!29 godina, Vodja navijaca ( jednog bio, drugog kluba trenutno!, samo ne znam kad je pre stigao), vozi audi, prodaja narkotika i teske telesne povrede i to pred video nadzorom i nije pokrenut krivicni postupak. Ima svog telohranitelja!!! Zivimo u takvoj drzavi, gde kad te neko bude maltretirao, ti nemas kome da se obratis i niko ne moze da ti pomogne, jer oni ima TATU koji je ko zna sta tamo. Ili su ga ubila ista g**na kao sto je i on bio ili je nekome dojadio pa mu se smucilo da ga trpi. Zao mi je kad covek nastrada, al kao coveka mi je zao (nisam siguran koliko je u njemu postojao covek), ali zbog svega ostalog nema ni trunke zaljenja. Ko zna koliko njih je on sam zavio u crno! Drzavo moja! I sutra treba dete da mi raste ovde!

kukusiganama

pre 7 godina

Obračuni narko bandi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu... doživljavaju kulminaciju! Policija nemoćna da tome stane na kraj! Srbija sve više liči na Kolumbiju iz doba Pabla Eskobara ! Valjda se zato naša vlada na čelu sa premijerom sklonila u kasarnu, tamo se osećaju bezbednije! A mi obični smrtnici šta nam bog da...

chombe

pre 7 godina

@Dejan Vidikovac: To ste predlazete je utopija. Kada bi se takve grupacije i formirale, odmah bi ih "sluzbe" rasturile, jer sistemu nikako ne odgovara da postoje udruzeni svesni ljudi, samo oni kojima se moze manipulisati. Ali, tako je svuda u svetu, nije samo u "africkim" drzavama poput nase. Jedino kada broj svesnih ljudi premasi kriticnu tacku, a to nije ni blizu, onda je to moguce. Do tad, mrak dugo, jos dugo.

gradjanin normalan

pre 7 godina

@nosi fenjer,navija za fener,
nije pravosudje nesposobno nego korumpirano i pod kontrolom politickih partija. Zato se to pitanje ne moze resiti sa ovim politicarima i partijama.

Drug Ostoja

pre 7 godina

Najjače mi je kad neko kaze da Srbi žele veliku Srbiju! Pa ni ovoliku kolika jeste ne znaju da vode. Ja političarima našim ne bih dao da budu predsjednici seoske zadruge a kamoli funkciju predsjednika jedne države.

bbr

pre 7 godina

kakvi su to profili ljudi,dileri,lopovi,vodje navijaca Zvezde pa promene na Partizan,pa se vrate na Zvezdu i obrnuto.Ljudi bez morala,etike,ikakvog postenja.Idoli neobrazovanih klinaca.

Mutljavina

pre 7 godina

Ubistvo nikad nije dobro, ali za ovo je krivo naše pravosudje. Stankovic je trebalo da ode u maju 2013. godine u zatvor na 5 i kusur godina, a ubijen je NA SLOBODI. To nije smelo da se desi! Uzgred, kako to zaposleni u Ministarstvu PRAVDE postaju telohranitelji osudjenim kriminalcima? U nirmalnim državama to nije normalno, a u SNS državi jeste normalno.

Реално

pre 7 godina

Можемо ли да ове криминалце (покојни је имао и правоснажну пресуду која потврђује да је био криминалац) да зовемо криминалцима а не "навијач", "вођа навијача", "бизнисмен", "контроверзни бизнисмен"... итд. Евидентно је да је дотичном криминалцу, "навијач" била секундарна занимација а продаја дроге примарна.

Marko (Dorcol)

pre 7 godina

Rekao je premijer nedavno da ne postoji konsenzus u drustvu za obracun sa kriminalom u i oko klubova. Po principu Crne Guje, 99% stanovnistva je za ovakav obracu, ja i moji nismo.

Sokozoveorla

pre 7 godina

Kad su mladi ljudi poput ovog nesretnika jaci od drzave i zakona onda je svima jasno gde zivimo.Pa nas premijer jer javno nekoliko puta priznao da ne moze nista da uradi oko privatizacije klubova jer se sa tim ne slazu "navijac4i"...Ne slazu se jer indirektno uzimaju reket od drzave koja iz budzeta daje pare Zvezdi i Partizanu a od njih izimaju pomenuti "navijaci".Javna tajna.Mnogo je los sistem gde pretnje klinaca koji cine na
jgora kriminalna dela dozvoljava luksuz da ne idu u zatvore jer su eto sudije i tuzioci u strahu od osvete pa ce radije uzeti mito nego podici policiju i pohapsiti tu bandu...

daniele

pre 7 godina

Eto, da je bio u zatvoru, gde je trebalo da bude, ne bi bio ubijen. Nego, zasto nije bio u zatvoru? 2013. je trebalo da legne a 2018. da izadje. Premijer preuzima odgovornost, opet?

borivoje

pre 7 godina

M.Đ.nije bio bilo ko već službenik vlade Srbije-tačnije ministastva pravde, na njegovom platnom spisku iz budžeta Srbije. Kriminalac je kriminalac ali vladinog službenika da dodatno plaća kriminalac e, to u normalnoj državi ne može. Ima da leti iz službe sutradan. Po saznanju. Samo neko treba da organizuje u vladi da se takvi slučajevi otkriju i sankcionišu. Dobra novina bi odmah zatražila komentar od ministra pravde. Oseća li odgovornost i stid?

Dacha

pre 7 godina

Ejjj srpsko pravosudje,uhapsen 2006,pravosnazno osudjen 2013,a 2016 jos nije u zatvoru,znaci 10 godina izbegava zatvor plus sto na oci cele Srbije prebija,jos malo pa ubija coveka i za to ne biva osudjen,pa sta jos on treba da uradi da bi zavrsio u zatvoru??! Mislim sada vise nije ni bitno ali ko zna koliko ima ovakvih,a meni stize da idem u zatvor jer zaboga nisam platio kaznu za pojas,pa ja sam bre veliki kriminalac a da nisam ni znao kad malo bolje razmislim,opasan po drustvo!!!

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Uhapšen u martu 2006 ,osuđen u decembru 2011.???
Presuda postala izvršna u u februaru 2013.??
Na slobodi do oktobra 2016.??
O čemu mi pričamo? 10 godina posle hapšenja,pet godina posle presude on i dalje na slobodi?
Pravosuđe je najgori deo ovog društva,najnesposobniji,najkorumpiraniji.Zamazivanje očiju naroda sa dizanjem frke na ostale (prosvetu,zdravstvo,policiju) služi samo da se skrene pažnja sa njih.Kod ostalih se radi o pojedinačnim slučajevima,u pravosuđu je to sistemski pokvareno.

Šaban iz Loznice

pre 7 godina

Haha, zar postoji druga država osim Srbije gde se "vođa navijača" predstavlja kao profesija? Pazi, 'ladno se u tekstu navodi kako je dotični "prešao sa severne tribine na južnu tribinu", kao da je promenio nekog poslodavca uz bolje uslove. Iz navedenog teksta može da se potvrdi ono što mi izgleda svi znamo, a država izgleda neće ili ne sme da prizna: naše (jače) tribine su samo tržište za narkomane i koriste se isključivo za preprodaju droge i štićenje političkih igrača. Realno, ni malo mi nije žao ovog tipa, s obzirom kako se ponašao.

Narod zna

pre 7 godina

I onda neko treba da pusti dete na stadion a tamo caruju narkodileri. Država je kriva. Da imamo zakon o poreklu imovine a oni svi nezaposleni ne bi mogli da kupe ni skup auto a ne splav ili nešto vrednije. Ali ne smeju političari zbog sebe i svoje imovine da donesu taj zakon. Što bi rekli sve je to ista ekipa, samo na različite načine nelegalno stiču imovinu.

mikeleplacido

pre 7 godina

Gledali ste,bar stariji Hobotnicu.I videli u kom grmu lezi zekonja.
Mafija je u vrhu,ovaj cuvar sitan igrac.Drzava sve omogucuje,tj.strukture drzave.Da nije tako,imali bi red i zakon,a ovakvi bi bili po 30 godina u zatvoru,kao u Rusiji,Nemackoj,Americi tek.
Dok ne budemo imali Duartea nekog imacemo ovo.Najgore sto ovaj krimos nije nikad zatvor primirisao,a a imao par presuda i vise krivicnih dela od svih nas sto imamo po neku prekrsajnu za saobracajni prekrsaj nevezivanja pojasa npr. I dodje tako nekom izvrsitelj,za neplacanje struje od par hiljade dinara sa policijom i kamarilom,a ovaj krimos zbog tkz.bolesti odlagao vecito izvrsenje kazne.Inace radnik teretane.Navijac,slobodnom vremenu prebija.
E drzavo,banano.Sablja II pod hitno,pa neka se buniVmoler Djuka poslanik i svi likovi iz devedesete koji nas sad jashu.

Zokara

pre 7 godina

Mafijski obraćun ili kako već...? Jedan od pokazatelja stanja u društvu je i način izveštavanja novinara. Zbog strahovanja ne žele reči bobu bob.

Wllaxy

pre 7 godina

.... ti državu u kojoj jednom kriminalcu kazna zatvora postane izvršna još 2013. godine i tri godine niko ne reaguje niti se pita zašto ovaj nije već u zatvoru! Što je najgore on ne samo da se za to vreme nije pritajio već je i nastavio sa starim aktivnostima i nikom ništa!

Miki

pre 7 godina

Da je bio u zatvoru gde je trebao biti, danas bi bio ziv. Zatvor postoji ne samo da javnost bude bezbedna, vec i da zlikovci kao sto je ovaj budu bezbedni od "samih sebe".

Neko iz mase

pre 7 godina

@petar-pfc

Bio je na Severu pa je presao na Jug kao i svi iz te grupe - zato se i zovu "Janjicari". A za "zanimanje navijac" naravno bez komentara :-)

Dzoni

pre 7 godina

Presuda je postala izvršna 14. maja 2013. i dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kada je priveden zbog napada na Vazuru ZASTO nije odmah sproveden na izdrzavanje kazne zatvora koja je PRAVOSNAZNA I IZVRSNA ???"
Odmah uhapsiti odgovorne za taj propust posto se tu radi o korupciji ili nesposobnosti drzavnih sluzbenika.

Hajde, kazite nesto !

pre 7 godina

Devedesetih je pravosudje bilo lose jer su sudije imale male plate. Kukali su da, kada im se povise plate, bice mnogo bolje ! I sta je ovo sada ? Plate im nisu podignute dovoljno ? Koliko im treba da pocnu da rade svoj posao posteno ? 2.000, 5.000, 10.000 ?

Realno

pre 7 godina

@boki

zbog ovakvih sinova, brace i ostalih rodbina, imamo stanje kakvo je danas: kriminalci voze skupa kola, diluju drogu i pucaju na sred ulice, "od ranije su poznati policiji" ali nikako da ih neko uhapsi ili poslaje na odsluzenje zatvorske kazne koja je pravosnazna od 2013.god; novac iz budzeta ide za fudbalske kulubove koji su najveci duznici u zemlji a njihove "vodje navijaca" najveci kriminalci....a u isto vreme za lecenje necijih drugih sinova i brace nema para nego se novac skuplja putem SMS poruka!

NBGD

pre 7 godina

Ja ne razumem kako niko ne trazi kompletnu smenu sudstva. Pa ko su ti ljudi koji se igraju nasim zivotima? On je po meni isto saucesnik u ubistvu kada pusti ovake likove da setaju ulicama. Proverava li neko njihov rad? Jesu li oni pod nekom ucenom pa sude ovako kako sude? Kako je moguce imati ovoliki dosije,a ne biti optuzen na duze? Kako mi koji ne platimo kaznu ili komunalije imamo isti teetman kao ovi koji vijaju po ulicama pistoljima i drogama?

Barakuda

pre 7 godina

Prvo je bio Delija, pa onda Grobar. To nikako ne govori o njegovom moralu, kako to neki komentarisu, vec govori za koga je radio i za koga rade drugari "Janicari". DB mu je dao zadatak na Severu, pa nesto kasnije drugi zadatak na Jugu. Dokaz za ovo je i da su ubice tako brzo nadjene. Kad je DB zainteresovan svaki kriminalni delikt se vrlo brzo razjasni!

Tako je, nego kako?

pre 7 godina

"... Jer, kad pitaš ljude koji žive sa tim "navijačima", svi kažu da oni "navijaju" jer im je to posao! Samo, ko ih plaća za taj posao i šta to rade? Nikako da objasne familiji da oni ne navijaju, već savijaju i nabijaju, pale kada treba, gde treba i koga treba, postavljaju balvane/blokade po Kosovu ako treba, obilaze izborna mesta po unutrašnjosti, itd."
(Res, 14. oktobar 2016 09:35)

Sve navedeno, plus po potrebi (i naređenju), navlače fantomke i idu da odrade noćnu smenu na građevini.

Dakle, kao što vidimo, posao profesionalnog "navijača" u Srbiji podrazumeva obavljanje raznih vrlo korisnih poslova. Za Nekoga. Zato je i red da budu plaćeni za svoje "navijanje". I naravno, najviše dobija "Vođa". Jer bez Vođe ništa...