Četvrtak, 18.08.2016.

09:33

Nikolić: Spomenik Miloševiću bi trebalo da nas ujedini

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da je, kao i cela Srbija, podeljen između želje za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću i protivljenja tome.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Spomenik Miloševiæu bi trebalo da nas ujedini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

171 Komentari

Sortiraj po:

Miloš

pre 7 godina

(Aleksa, 18. avgust 2016 15:43)

Koji to spomenik je podignut Titu ili partizanima u zadnje tri decenije? Koliko ja znam ti spomenici su ruseni ili sklanjani.

Nije Tito kriv vec kralj. Kralj je 1918 mogao da gradi SHS na na zdravim temeljima kao federaciju velike Srbije dve nezavisne Hrvatske i Sloveniije ali nije hteo to vec je hteo veliku kraljevinu iako su mnogi pametni govorili da Hrvati i Slovenci kraljevinu gledaju samo kao prelazno resenje do nezavisnosti. I vec 1921 je to bilo jasno ko dan Misic je bio poslat u Hrvatsku da snimi stanje i lepo je rekao ili uvode vojnu upravu ili ih pusti da idu svojim putem. Ovo drugo bi bilo daleko bolje jer bi znatno manje Srba poginulo u DSR, pa bi nas danas bilo mozda i 20miliona.

Dakle Tito je dosao na ono sto je kralj stvorio.

Maxx80

pre 7 godina

Ja sam protiv ideje da nas je Milosevic posvadjao sa svetom. To je izmisljotina njegovih politickih protivnika. On je vladao u izuzetno teskim vremenima kada se raspadao Sovjetski Savez, pao Berlinski zid, Raspala se Cehoslovacka i td.. Dakle opsti zemljotres u Evropi.. da nije i za to mozda Milosevic kriv?I Juga je morala da se raspadne ,Tzv. Badinterova komisija je rekla sve republike postaju drzave. Milosevic je pokusao da okupi i spasi sto se spasiti moze. Da nije njega bilo Crna Gora bi se odvojila jos 1991. Kosovo i Vojvodima takodje. Ne bi bilo mozda ni Republike Srpske. Nisu oni napali nas zbog njega nego njega zbog nas. Da je uradio sve sto mu je zapad rekao, dao kosovo i celu BIH sad bi jos bio ziv. Al ko ce nama valjati. Tesko gospodi sto smo otrpeli 3 godine sankcija, nasi preci su izdrzali strasnije stvari za nas narod i zato danas postojimo. Treba gledati siru sliku.

Воркапић

pre 7 godina

@(Nikola, 19. avgust 2016 09:16)
Никола, само Ваш коментар је довољно да се прочита. Браво!

bautechnik

pre 7 godina

Taman pomisliš da ne može da odvali veću glupost, kad on prevazidje samog sebe!
(Dejan, 18. avgust 2016 16:21)

Dejane, ovo je izjava godine, svaka ti čast.

Nikola

pre 7 godina

Naprevite ga u mom kraju, da me podseti kako sam kao dete isao u skolu sa tankim parcetom hleba namazanim dzemom, koji je moja majka rucno pravila, peske noseci sipurke sa planine, jer nije mogla da kupi 2 litra goriva da ode kolima da ga donese. Kao deca smo komentarisali kako je neki komsija bahat sto se hvali da jede pljeskavicu u skoli, tata mu krao naftu iz firme i prodavao. Ja nisam znao da je pljeskavica nesto sto je ustvari toliko dostupno. Za mene je to bilo tad, kao da sad neko dete jede kavijar za uzinu u restoranu pored skole. Skupi se nas 10 da kupimo litarski sok, pa svi pijemo iz flase ispred diskonta kao prasici, pa ako je jedan bio bolestan, sledeci dan ne dodje pola odeljenja u skolu. Otac je radio u firmi u kojoj 3,5 godine nije primio ni dinar plate, a majka je radila 5 godina bez plate, ali joj je to posteno nadoknadjeno u dinarima posle 15 godina. Od svoje petogodisnje plate, kupila je salamoreznicu od 3000 dinara, da je podseti 5 godina posla bez para. Ja kad vidim debelog Slobinog posinka, kako je u svakoj vlasti, zeludac mi se prevrne. On mi dodje kao taj spomenik koji hocete da napravite.

Antisha

pre 7 godina

Pa on je prve tenkove izveo protiv Srpskog naroda u Srbiji? Šta vam je, več godinama rehabilitirate sopstvene koljače, pa se čudite što Hrvati rade isto sa Stepincima itd...

Dobrivoje

pre 7 godina

A Djindjicu porucuje da je i Tita bolela noga pred smrt.Zasto je ovaj dobri narod ovako surovo kaznjen.Ja mislim bas. zbog dobrote i naivnosti.

Slovenac 1952

pre 7 godina

Što veći spomenik, to bolji! Za natpis: Čovek, koji je rasturio Jugoslaviju, a Srbi su mu svestrano pomogli, sve do uništenja i Juge i Srbije! JOŠ PAMTITE, DRUGOVI!?

Baba

pre 7 godina

Slobin spomenik treba da nas ujedini?

I hoće, Nikoliću. U protestima. Dignite spomenik zlotvoru i eto mene.

Jesam matora, jeste da me mrzi, ali kreni da uništavaš budućnost moje dece i eto me.

Smučilo mi se više.

Dobrivoje

pre 7 godina

Covek koji je bio diktator,koji je bio najveci stetocina u istoriji,protiv koga je Srpski narod godinama demonstrirao i jedva ga se otresao, covek koji je neduznom narodu navukao celu planetu.Covek koji nam je pokrao zivotnu ustedjevinu,stvorio hiperinflaciju.covek koji je pogubio sve ratove i uveo nas u sankcije,Covek koji je uz pomoc ovih koji hoce da mu podignu spomenik ubijao politicke protivnike i novinare.Covek koji je saradjivao sa kriminalcina i pretvorio nase ulice u klanicu.A za svo to vreme su se enormno obogatili.Sin mu je od nosenja gajbica napravio nekoliko miliona maraka.Gospodo preterali ste on je valjao vama a ne narodu i vi cete biti oduvani kao i on samo je pitanje vremena.

cole

pre 7 godina

Nikada nismo imali ulicu i spomenik nijednog miloševića, hvala bogu nećemo ni imati ako bude imalo pameti. Čega ja lepog, makar jednu lepu stvar, mogu da se setim za njegove vladavine ? Ajte molim vas, kakav spomenik ? On je za zaborav i ništa drugo. Upropastio nas je totalno i uništio je zemlju, dakle, on je bio jedan diktator i štetočina ! - pa ga vi veličajte sada.

Saša

pre 7 godina

Milošević izgubio sve ratove koje pokrenuo, izgubio i velik dio teritorija Srbije, Kosovo, navukao Nato bombe na Srbiju, pokrao Srbijance, Srbiju odveo u Haag nna suđenje i osigurao preko 1000 godina robije Srbima, pa zaslužuje spomenik.

Usain Bot

pre 7 godina

Kako je nama lako uvaliti kosku. Sad se raspravljamo oko spomenika Milosevicu s plate nam 200e. Ratovi i sankcije prosli pre skoro 20 godina a nismo se pomerili s mesta. jedni te isti vladaju vec godinama samo menjaju funkcije

ivan

pre 7 godina

Inace:
'da je 1992. godine "pametni" srpski narod na izborima izabrao za predsednika Milana Panica'

Jeste - Panic je izabran 1992., ali je S. M. lazirao izbore glasovima sa Kosova (kao i uvek - svi Albanci su 'glasali' za SPS)!

Inace, i to je bio drugaciji Srpski narod, pre nego sto je oterano pola milona obrazovanih iz zemlje i dok nije doslo pola miliona Seseljevaca.

1999., Kumanovskim sporazumom smo resili problem laziranja glasova sa Kosova i Milosevic je pao.

Brutalna istina...

PS - zato i referendum o novom 'Kostunicinom Ustavu' tehnicki nije prosao, jer su gradjani Kosova bojkotovali glasanje - odnosno nije izaslo preko 50% gradjana Srbije...
U suprtnom, ako imamo validan Ustav, onda znaci da smo se odrekli Kosova i njegovih gradjana, sta god pisalo u 'preambuli'...

Zumbul

pre 7 godina

Ova drzava definitivno ide u pogresnom pravcu sa ovakvim predsednikom koji se usudjuje da "bude podeljen" oko podizanja spomenika politicaru koga se treba stideti... ej moj Nikolicu, jadan ovaj narod sa tobom!

Aleksa

pre 7 godina

Хрвати дижу споменике људима одговорним за настанак и самосталност њихове државе - Павелићу, Степинцу, Барешићу. Ми дижемо споменике људима одговорним за колапс наше државе - Милошевићу, Титу и партизанима.

RadeBG

pre 7 godina

mozda nije odgovoran za zlocine ali je sigurno odgovoran sto smo se unazadili 30 godina.
e zato mu ne treba nista podizati
(lucchese)

Nije bio odgovoran za zlocine - po nekim pravnim standardima mozda nije bilo dokaza van svake razumne sumnje da se dokaze namera i direktno ucesce tone papira su unistene a nije ni bio glup ali treba se aista praviti lud i ne znati da ni zlocini u RSK ni u RS (a bili su masovni) nisu mogli bez vojske i paravojske i naoruzanja iz Srbije - kasnije je poceo da glumi mirotvorca kada su najgori zlocini vec pocinjeni ali ga ovi vise nisu slusali. A ni batajnica ni hladnjace ni masovni zlocini ni pokusaj deportacije Albanaca nisu izmisljeni...

a

pre 7 godina

"Ukratko Milosevic nije bio ni Velikosrbin, ni Jugosloven. On nije bio cak ni Komunista, a Socijalista jos manje, on je bio samo Milosevicevac"

Dobro si ovo rekao

?

pre 7 godina

Hvatao ljude po ulicama i silom slao u rat, izveo tenkove i vojsku na nas, plavi nas ljustili bez imalo pardona i svesti o dogadjajima u kojima zive.

Nemojte se zezati.

Nezaposleni gradjanin Srbije

pre 7 godina

Nikakav spomenik ili naziv ulice po Milosevicu u Beogradu, osim ako Pozarevac tome zudi. Sramtoa je dati ime ulici, trgu ili dignuti spomenik na javnom mestu nekome ko je promasenom politikom 90 tih godina koja nam je donela sankcije, da nam se u Srbiju dodju nekoliko stotina hiljada izbeglih Srba, rat i bombradovanje 1999 tj unistio je Srbiju i njene gradjne za sva vremena , jer se zbog njegove politike nazalost nikada necemo oporaviti sto ekonomski , sto i na druge nacine.

predrag slučajno sa androida

pre 7 godina

Ljudi, da li je moguće da se uopšte o ovome priča?
Predsednik ove zemlje?
O Miloševiću na ovaj način, potpuno suprotan od onog na koji bi trebalo? Hoćemo li i ovo gutati?
Auuuuu....

Ne moze

pre 7 godina

Da nas ujedini Milosevic koji je svoje neistomisljenike nazivao Poturicama ,stranim placenicima,izdajnicima....

Sjajan primer ujedinjenja i pomirenja

baba-nada

pre 7 godina

Narod definitivno nije podeljen sto se ovog tice. Niko normalan ne bi dozvolio da se ovako desi. Grozno nam je kad Hrvati podizu spomenike, a sad hocemo i mi, i to njemu? Ako cemo da se inatimo Hrvatima, postoje pametniji nacini da ih pratimo u njihovim odlukama, pa i budemo bolji. Milosevic je... nemam reci.

EVA

pre 7 godina

Zanimljivo je da niko od komentatora nije pročitao tekst i u njemu celu Nikolićevu izjavu, već samo naslov.
(expert)

A sta je to u tekstu sto menja sustinu njegove glavne teze - spomenik bi nas ujedinio svi bi prihvatili da je on bio neki super srpski junak znaci ostali su bili ruzni, prljavi, zli. Ili sto je rekao u smislu da ga je on podrzavao samo ne u delu kada nije "zavrsio posao" (odustajao). Koji to posao? Gde? RSK? Kosovo? RS? Objasni molim te koji deo mi to ne razumemo? Sto se ne bi ujedinili u otklonu od zla umesto dizanjem spomenika zlu? Valjda zato sto ga je i on podrzavao (dok nije izgubio kavobag vivovitica granicu).

Veliki heroj - drugima

pre 7 godina

Aj navedi ti Tomo jednu jednu dobru stvar koju je za Srbe i Srbiju Milosevic uradio.

Nema je.

Prema tome, radi se o najvecem nacionalnom heroju Albanaca i Hrvata, i da nisu licemerni njegov spomenik bi krasio svaki njihov bitniji grad, a svako mesto bi moralo imati ime ulice po njemu, jer dao im je vise nego Tito.

Milko

pre 7 godina

Čemu čudjenje.
Srbija se sasvim jasno poslednjih godina opredelila pozitivno prema Miloševićevoj politici i na izborima se u znatnoj većini opredelila za stranke koje su vladale devedesetih i bile saučesnici u svom zlu koje je počinjeno u Srbiji i izvan nje.
Šešelj, Nikolić, Vučić, Dačić, Drašković ... svi su na dvoru, uz presto ili kao dvorske lude al' tu su.

So na ranu

pre 7 godina

Spomenik čoveku koji je radio sve na štetu vlastitog naroda bi bio "dolivanje ulja na vatru", "ljuta trava na ljutu ranu" svih žrtava njegove bestijalne vladavine.
Nismo mazohisti !

goca

pre 7 godina

Sta smo sve preziveli za vreme vlasti Milosevica kao sto je rat,sankcije,nestasice, svakodnevna ubistva na ulicama, i licno bogacenje njegove porodice, i sada treba da nas ujedini dizanjem spomenika. To je suluda ideja.

Salonski levičar

pre 7 godina

Da li je ovo realno. Pa sve i da su se svih 6 republika razišle na najmirniji mogući način, evo ruka, hvala lepo prijatno, opet ostaje hiljadu stvari sa kojima je Milošević zagorčao život svom vlastitom narodu. Ne pada mi na panet da ih nabrajam, to su opštepoznate stvari.Uglavnom, jadno i bedno. Populistički nacionalizam za mase sa dna kace

Neko kome ne objavljujete komentare

pre 7 godina

Spomenik coveku koji je toliko popularan medju narodom da je morao da bude sahranjen u sopstvenom dvoristu, jer svi znamo sta bi se desilo da je sahranjen na groblju? Koja ideja.

Uostalom, taj spomenik bi bio cisto bacanje para, posto biste morali da placate i cuvare 24/7 ako mislite da taj spomenik opstane bar jedan dan.

Ako baš hoćeš

pre 7 godina

Šta je Asad Srbi za vas?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (poz, 18. avgust 2016 10:52)

Isto što i Milošević, nerazumni diktator.

Bosna komentarise

pre 7 godina

Odlicna ideja, evo imamo viska bronze pa nek odrade i Aliju i Franju odmah pored Milosevica. To bi ujedinilo ne Srbiju nego i region. Ispod spomenika neka se ispise njihova poruka "Podmladili smo naciju, vratili smo vas sve 100 godina unazad."

Sasa

pre 7 godina

Zar ovo nije godina preduzetnistva? Šta je sa izvozom srpskih Mercedesa iz predizborne kampanje 2014 godine? Ne zamlacujte nas pričama od kojih se ne živi. Ostavite to za neka druga vremena.

Ivan Cepelin

pre 7 godina

Eh, mladji se ne secaju, ali samo da je 1992. godine "pametni" srpski narod na izborima izabrao za predsednika Milana Panica, a ne Slobodana Milosevica danas bi ziveli daleko bolje, imali mnogo vece plate, ne bi bilo bombardovanja Srbije 1999. Bili bi normalna zemlja. Ali nas polupismeni narod zamajan televizijama i medijskom propagandom je doneo katastrofalnu odluku. Za sve smo sami krivi, ali smo kukavice da priznamo, kad god je trebalo ne dozvoliti ljudima bez biografije da postanu nase vodje mi smo uradili suprotno. Zato danas imao Nikolica, Dacica, Vucica, Seselja ljude koji nikada sami nisu nista stvorili i vecito su kao politicari ziveli na grbaci naroda. Pored njih ne trebaju nama ni Amerikanci, ni Rusi, ni Hrvati da nam rade o glavi i za svoje interese. Ovi su dovoljno da se samounistimo.

djordje

pre 7 godina

nazalost ono sto ce da nas ujedini je glasanje za onog ko bude imao najvise sanse da te zameni. Sto se Slobe tice bilo ne ponovilo se, isto kao sto bi bilo lepo da se i tvoja vladavina nasom prcijom ne ponovi...

Marlon

pre 7 godina

Ne može spomenik da se podigne nekom ko je državi natovario sankcije, ratove, gubitak teritorije, pogibiju i iseljavanje naroda i privrednu kataklizmu.

Dragan

pre 7 godina

Ja uopste nisam podeljen, ali sam normalan. Podici spomenik nekome ko mi je unistio mladost, zemlju i buducnost? Jel za to treba covek da se dvoumi? U sta ste onda sigurni predsednice?

todos

pre 7 godina

Treba govoriti u svoje ime. Upropašćena mladost većini neki koji su otišli bar su se izvukli iz ove bede, mnogi su pomrli ne videvši staru štednju, drugi su izgubili svoje najmilije zbog ratova koji su se dešavali na ovim prostorima...
Oni što su profitirali iz ove bede i njima treba da pružimo ruku pomirenja i oprost... ne...

kgh

pre 7 godina

A za koje to zasluge je Milosevic zasluzio spomenik? Za sve nedace koje su nas zadesile? Vas radikale, pardon naprednjeke , razumem jer ste mu bili udarna pesnica u dogadjanjima devedesetih.

Coco Bill

pre 7 godina

Ukratko Milosevic nije bio ni Velikosrbin, ni Jugosloven. On nije bio cak ni Komunista, a Socijalista jos manje, on je bio samo Milosevicevac !!! Jednostavno zeleo je da vlada Srbijom kao sto danas vladaju,`velike` licnosti kao sto je Lukasenko u Belorusiji, onda onaj Kim Severnoj Koreji, a moze se reci cak i za Mila u Crnoj Gori, samo sto je on specifican i to je mneka druga prica. Dakle, nikakva politika, to je njemu bila samo postapalica u odredjeno vreme da bi bolje drzao na uzdu svoj narod, ili da bi se bolje `predstavio` medjunarodnoj javnost, njemu je samo bitna bila iskljucivo samo njegova i njegove zene vlast. E sad, ako takav covek zasluzuje spomenik i da ce jos da ujedini ljude onda, svaka cast Tomo !!!

Bane

pre 7 godina

Ha ha. Nasmejao me je komentar da je Milošević bio zapadni čovek. Pa da je bio zapadni onda bi Amerika ili Engleska pružile utočište Miri, Marku, Karićima, Šljivančaninu itd. kada je Srbija za njima izdala poternice. Da je bio zapadni ne bi Srbija ratovala sa tim istim zapadom i ne bi, od trenutka kad Sloba dolazi na vlast, svi mediji počeli da pišu protiv zapada. Milošević je bio čovek ne cele Rusije već KPRF-a, ruskih komunista. Jeljcin i njegova i Putinova partije ER (Edinaya Rossia) je bila rival Zjuganovljevim komunistima i zato Sloba nije dobio pomoć odande, ali svakako mu je matica ta istočna strana. To je potpuno očigledno. Da l vam Amerika i zapad deluju tako glupi da instaliraju nekoga ko će da se bori protiv nje, da ih pljuje? Smešno. Ali teorije zavere po nekima su veće istine od potpuno očiglednog. Prozapadni režimi bili su oni u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji i Bugarskoj. Zato su oni odmah krenuli u integracije sa EU i profitirali dok smo mi sa proruskim režimom terali kontru.

Dambo

pre 7 godina

Ovo stvarno postaje već bizarno... Kad sve čovek sagleda apsolutno nema mesta čuđenju zašto nam je ovako i zašto nije bolje, prosto je-nismo ni zaslužili. Čoveku koji je unazadio državu, minimum pola veka moža i trajno u odnosu na razvijena društva, prouzrokovao, sa pajtosima iz drugih republika, tolike ratove, izazvao najgore siromaštvo od II svetskog rata, srozao društvo na nivo najgoreg primitivizma, započeo tajkunizaciju zemlje, ubijao političke protivnika, progonio neistomišljenike, mogao bi čovek do sutra da nabraja sve loše što je uradio ovaj čovek... al ne, to nema veze bitno je da je on, šta? Kao i kod komšija hrvata, Tuđman je bio Slobin preslikač, al veliki hrvat! To je bilo dovoljno da podobija ulice, trgove, šetališta, aerodrome... Sve je čovek uspeo da opere samo zato jer je ljubio zastavu i isticao hrvatstvo. Naravno isto važi i za Slobu, jer sem tog segmenta, ne vidim ništa zbog čega bi zaslužio bilo kakav spomen a kamoli spomenik! Ova bizarnost oko ideje podizanja spomenika je samo plod njegove vladavine, nezrelo, zaostalo sadomazo društvo bez ikakve perspektive...

Nemanja

pre 7 godina

Gospodine Predsednice, kao prvo dokazite narodu Srbije da ste legalno zavrsili fakultet. Kao drugo objavite javno Briselski sporazum koji ste potpisali. Kao trece dokazite da od 2000 godine na vlasti u BG-u nisu zapadne marionete. Kao cetvrto dokazite konacno sta ste direktno uradili za srpski narod da je on osetio neki boljitak u svom zivotu. Sta radite protiv bele kuge? Dokazano je da ce Srbi biti u sopstvenoj drzavi za nekih 50 godina nacionalna manjina. Kolika je bila prosecna plata 2006 a kolika 2016? Dajte da vidimo sta se to dobro radi za drpski narod. Pozdrav

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Izgubljena RS Krajina,izgubljeno 70 posto teritorije BiH...
(valter, 18. avgust 2016 11:38)

Prijatelju, Krajina nikad nije bila srpska. To šta su nekim dijelovima većinski živjeli Srbi ne znači da pripada Srbima.
Ima u jednoj pokrajini u Austriji djelova gdje stotinama godina većinski žive Hrvati pa to ne znači da taj teritorij pripada Hrvatskoj.
A šta se BiH tiče, o kakvih 70% gubitka teritorija pričaš, pa u BiH je Srba bilo nekih 30 i nešto posto a dobili ste 49% temeljito etnički očišćenog teritorija i de facto državu u državi.

scoby

pre 7 godina

"Podržavao sa njegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga.''.
U ovom kontekstu bi stvarno trebalo podići spomenik voljenom I nikad prežaljenom slobici, jer da je na njegovom mestu tada bio aktuelni Predsednik, ne bi nas vise ni bilo...

Punoglavac iz žabokrečine

pre 7 godina

"Nikolić: Spomenik Miloševiću bi trebalo da nas ujedini". Hehe, i da se Srbija ponovo vrati "Miloševićevim stazama revolucije"!

Dela a ne stranačka pripadnost...

pre 7 godina

Ne ulazeći previše u Miloševićeve zasluge ili krivicu za katastrofu Srbije 90-ih, smatram da ne treba podizati spomenik nekome ko je sa aspekta istorije, krajnje kontroverzna osoba i oko koga ne postoji opšti konsenzus u našem društvu da se radi o osobi od značaja za istoriju i kulturu Srbije (kao što konsenzus postoji za Teslu, Pupina, Andrića, Crnjanskog, Nadeždu Petović, Cvijića, Karađorđa i sl...). Da ne bude zabune, svojevremeno sam bio protiv i da se jedan bulevar u BG nazove po Đinđiću jer je ovaj nesrećni čovek ipak bio prekratko na poziciji sa koje je mogao da uradi nešto značajnije za Srbiju.

Sizif

pre 7 godina

A kada to niste bili ujedinjeni? bili ste najglasniji na "dogadjanjima naroda", Milosevic se lazno predstavljao kao komunista (da je bio ne bi vas bilo ni u tragovima) i Jugosloven (odakle pravi jugosloveni - tj ono sto smo mi znali kao jugoslovenstvo - mogu tolerisati nego promovisati cetnistvo i biti u istim redovima vojno i politicki kao 90tih). I jos kukamo kako su drugi rusili Jugoslaviju i drzimo svima lekcije a Nikolic posegne za Titovim legatom i zaslugama kada mu zatreba "grebe" se od njegovu slavu u svetu gde god stigne.

Marko

pre 7 godina

Uzas...Pa kao da nismo doziveli devedesete ! To je bio pakao za obicnog coveka.Sve posle 2000 ,lici na med i mleko (a bilo je i dosta losih stvari)...

Knoll

pre 7 godina

Vas u tom blatu od države baš boli uvo za sve! Vi sve radite suprotno od onoga što trebate da radite da bi nekada navodno postali članovi EU.
Umesto da se suočite sa istinom, da se izvinite drugim narodima za zločine koje je u vaše ime napravio Milošević...vi mu dižete spomenik!
Vas, u tom blatu od države baš boli uvo za sve, i zbog toga vam je baš lepo.

Pravi predstavnik gradjanske Srbije

pre 7 godina

Bravo g. Bozo!!!
Dok se ovo ne bude ucilo u skolama nece nam svanuti.

Milosevic je bio “vrhunsko oruzje” Mirinih komunista. Osnovao je opozicione stranke, razbio SFRJ, isprovocirao NATO-pakt monstruoznim zlocinima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, da bi namerno iznudio sankcije, obezvredio privredu, osiromasio narod hiper-inflacijom, izneo 10-ak milijardi dolara na Kipar i ostala ostrva, izazvao bombardovanje, izgubio vlast i prepustio DOS-u “vruc krompir” (privatizaciju preduzeca njegovim tajkunima). Taj zadatak je perfektno odradio. Milosevic i Sainovic su se zrtvovali, da bi obezbedili svoje porodice i prebacili preko 70% celokupnog bogatstva Srbije u ruke udbaskih tajkuna.
Milosevic je najvecu stetu naneo srpskom narodu, pa je DOS morao da mu sudi u Srbiji, osudi ga na smrt, izvrsi kaznu i zabrani ratno-huskacke i zlocinacke stranke. Ostali narodi ce Milosevicu kad tad podici spomenik, jer se bez njega nikada ne bi osamostalili. Izgubili smo Kosovo, a jos nismo udarili u dno.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 18. avgust 2016 10:41)

Ivan

pre 7 godina

Jedino mesto gde taj spomenik ima logike da bude je Trg bana Jelacica, s tim sto bi i trg trebao da promeni ime. Njima je dao drzavu, nama bedu, sramotu i izopstenost. Sto se tice izjave, da je bilo pravde, osoba koja se predstavlja kao predsednik isto kao i osoba koja vodi Vladu, ne bi imali pravo ucesca u politickom zivotu nikada vise. Ovako ce nastaviti da nas vozaju i masu slicnim glupostima kao ovo dok maznjavaju kintu.

Povraća mi se

pre 7 godina

Svašta bih ti rekao ali neće mi objaviti komentar.Sram te bilo svih žrtava Miloševićevog režima po kojima sada pljuješ.Ti nisi moj predsednik,a mene je sramota što sam srbin dok me ti predstavljaš.

ilija

pre 7 godina

A šta bi bili razlozi za spominik? To što je preminuo u Hagu, ili što mu se tamo sudilo, ili to što je tolike godine bio presednik pa su neki i dalje vezani za njega. Ni istoričarima neće biti lako da izmere. Ali da li je posve odogovoran za raspad SFRJ i krivac, pa nije, da li je uspeo da je sačuva,nije bio kadar, da li je kriv za ratove,nije, a da li je uspeo da sačuva narod, pa baš i nije, na to devizna štednja, piramidalne šeme, šverc, sve učinjeno na unutrašnjem planu bilo je suprotno od geopolitičkog potencijala koji je bio pred SFRJ ili čak samo Srbijom u trenutku smrti istočnog bloka. Ako je bio sposoban za nešto to je bilo poznavanje sklonosti naroda i da se sa malo informacija jako dobro posluži za svoj položaj i ništa više od toga. Kada je tražena zanova PVO sistema, jer se nešto novca našlo, a rusi rasprodaju, on pita ekonomiste sa lokala (tipa direktori) na glasačkoj konvenciji šta sa novcem, ovi mozgovi kažu pa uložiti u ekonomiju, oružje uvek možeš da kupiš (glupost) i novac ode na šivenje policijskih uniformi i razvoj novog motora za model 101 na 1500 pre svega za potrebe policije (otišo je budućim tajkunima u stvari, čak ni tamo). Ono što je dobro znao jeste da je Srbija majka, kojoj se posavio kao dete, a ova je zarad deteta spremna da trpi i brak sa nasilnikom pa i život da izgubi braneći ga. Ako mu i spomenik podigne to je spomenik zlostavljanje majke koja mora i dalje svoje dete da voli bez obzira na sve. On nije dete, ali deca jesu stradala.

dejan

pre 7 godina

Podići spomenik toj nesreći koja se zvala Milošević bi bila nacionalna sramota jer je taj čovek bio lopuža i ubica. Svi oni bolesnici koji misle da je taj čovek bio veliki Srbin neka samo makar na momenat zamisle da su oni ubijeni po njegovom naređenju i oni koji su izginuli kao posledica katastrofalne politike koju je vodio, njihova deca ili očevi. Gurnuo je narod u nesrećne ratove iz kojih je posle bežao i ostavio stotine hiljada ljudi na cedilu. Naređivao ubistva političkih protivnika. Omogućio krađu neviđenih razmera svojim poslušnicima i svojoj deci. Zavadio nas sa svetom i posledice te politike ćemo još dugo da osećamo. Podići tom čoveku spomenik mogu samo oni kojima je omogućio da dobro žive tada pljačkajući ovu zemlju. Na kraju : "Ono čega se pametan čovek stidi, time se budala ponosi" Podsećam samo na to da je naš komični predsednik javno izjavio da mu nije žao što je ubijen Ćuruvija. Sramota !

Dobro

pre 7 godina

Podići spomenik svakako. Kada se srpski narod na čelu sa Miloševićem usprotivio zapadnjačkoj dominaciji Gebelsova propaganda je od njega napravila sve i svašta. Smatram da su prošla vremena antisrpske propagande i narod sve više svata istinu - i činjenice iz devedesetih godina koje su nas snašle u vreme vladavine sile zapadnjaka i njihovih mentora u Srbiji.
Slobu država treba posthumno odlikovati najvećim odlikovanjem a SPC ga proglasiti za svecem kao mučenika od strane islamsko zapadnjačke koalicije.

Nenad

pre 7 godina

Razglabati o Miloševiću kao političaru je jedno, ali podizati spomenik nalogodavcu ubistava Ivana Stambolića, čelnika SPO na ibarskoj magistrali, Slavku Ćuruviji kao i drugim nerazjašnjenim ubistvima koje je izvela JSO po njegovom nalogu, je smejanje u lice porodicama njegovih žrtava kao i svima nama.
Sram bilo sve koji to ne žele da vide i da se bar prema njegovim žrtvama ponašaju pristojno i sa dostojanstvom.

Filozof

pre 7 godina

Milošević je imao dosta grešaka prema svome narodu, no ne može mu se stavljati na teret stvaranje velike Srbije na temelju zločina jer Milošević je hteo očuvati zajednicu naroda SFRJ. (poz)

Ti se salis? on se lazno predsatvljao (kao alibi) kao cuvar Jugoslavije dok je sekirom razvaljivao nasiljem, teskim nacionalizmom najgore vrste, masovnim ubistvima i diktaturom, dovodjenjem na scenu takvih kao Toma i Seselj - pa on je ubio Jugoslovenstvo u najzadrtijim Jugoslovenima van Srbije i omogucio dovodjenje anti-jugoslovenskih lidera van Srbije gde su do tada takvi bili na nivou statisticke greske. Jugoslavija je jedan koncept ideologija stanje svesti koju je Milosevic izdao zajedno sa ovim govornikom i misliocem vojvodom. Da je htio Jugosloviju kakvu je mi znamo cetnici mu nikada ne bi bili obavezna "dekoracija" u valsti i van nje.

francisco pancho villa

pre 7 godina

Kao neutralni nestranački posmatrač mislim da Milošević nije nikakav zločinac, i nema dokaza za to, danas u svetu mnogi pravi zločinci vode svoje države. Da li treba ipak podići spomenik Miloševiću? Ne, nikako, zato što nije prepoznao geopolitičku situaciju, otimao se svojim savetnicima, nijednu stvar nije odradio kako treba, sve ovo što se dešava danas sa Srbijom njegovom je zaslugom. I mislim da predsednik (na šta itekako ima pravo) treba pod hitno da prestane da deli ordene kojekvima i naravno podizanje spomenika. Ne treba narod da se ujedini, dovoljno je to da urade političari, jer su oni ti koji nas predstavljaju, i treba da rade pametno i da ovaj narod počne da živi normalno sa boljim standardom.

vojvodina

pre 7 godina

Primernije je da mu podignu spomenik Crnogorci Bosanci Hrvati Albanci Slovenci makedonci (je li ostao neko sa nama da ga slucajno ne nabrojim)

jedna kolaterala

pre 7 godina

Ne dajte Predsednice da vas zavede profesija, ostavite se

groblja i spomenika.

Previse je grobova u osnovi vase karijere.

Spomenicima nemamo sta obeleziti iz perioda vaseg stvaralastva.

Opusteno.

gepard

pre 7 godina

Njemu spomenik, a u centru grada jos uvek nema spomenika Stefanu Nemanji, Milutinu, Urosu prvom...Ne zna se ko je zasluzniji za kulturni procvat i razvoj Srpske drzave jos pre 10 vekova...Pa Obrenovici...Karadjordjevici...kralj Pera jos nema spomenik kakav zasluzuje ali zato Milosevic ...nemam reci....

Pera

pre 7 godina

Jel ovo ozbiljno? Nije kriv za ubijanje po Bosni ( kao ) pa cemo da mu zaboravimo ubijanje po Srbiji? Hoce li Vuk Draskovic, Stamboliceva i Curuvijina porodica da budu pozvani na otkrivanje? N.e.v.e.r.o.v.a.t.n.o!

adam

pre 7 godina

Pa ko je ovde lud!Spomenik coveku koji nas je proveo kroz besmislene ratove,najvecu inflaciju u istoriji,ubijao politicke protivnike,nije hteo da prizna rezultate izbora,nego ga narod na ulici smenio.Alo,imal ovde neko normalan!

Svaka cast

pre 7 godina

Pa sad, mozda je spomenik je prevelik zalogaj... Ali neki orden, onako posthumno, moglo bi da prodje. I onako odavno nisi delio, a mogao bi da se privuce i neki glasac sa Miloseviceve strane. Valja se za predsednicke izbore.

valter

pre 7 godina

Postoje cinjenice...Izgubljena RS Krajina,izgubljeno 70 posto teritorije BiH,uvedene sankcije Srbima preko Drine,izgubljena teritorija Kosovo i Metohija,raseljeno preko 800000 Srba...to je ucinjeno za vreme vladavine Slobodana Milosevica...i sada Srbi hoce da mu podignu spomenik.

saca

pre 7 godina

I ovo je predsednik Srbije, pa to covek sam sebi oci da iskopa od nemoci sta ovi ljudi rade. Ko je to podeljen u Srbiji za i protiv Milosevica, sto lupetas kad moram svom predsedniku da kazem, pa ti si zajedno sa Seseljem vikao crvena vestica, zlocinacka porodica, a pozivao u rat za osvajanje srpskih teritorija, i sad hoces da miris narod, kako vas ne pohapsise i ne proterase iz zemlje zajedno sa celom porodicom. Ako hoces digni mu spomenik u svom dvoristu u selu, kada si mogao crkvu da okajes grehe, mozes i spomenik.

miki

pre 7 godina

Ne treba podici spomenik Milosevicu niti mu dati ulicu, vec bi trebalo da se sve ulice i spomenici Djindjicu i bilo kom politicaru iz poslednjih 100ak godina ukinu i promene.

Master of Disaster

pre 7 godina

Slobodan Milošević je ličnost koja je uništila ovu državu u svakom smislu. Istorija mu je već presudila a spomenike neka mu podižu žena i deca. Na svu sreću T.Nikoliću se brzo završava mandat i više nećemo morati da slušamo njegove nebulozne izjave.

Storno

pre 7 godina

Hoce li krugu dvojke konacno biti jasno da je vecina Srbije patriotska i da je Slobodan Milosevic ne samo za njih nego za ceo sloboduljubivi svet bio heroj o kome ce se tek pisati i čiji će spomenici biti postavljani po celome svetu!
Globalna vladavina SAD i liberalni kapitalizam je doziveo propast a borci za slobodu kao Slobodan Milosevic i slobodoljubive nacije su se oslobodili stega i lanaca NVO-medijsko-tajkunsko-bezbednosnih-struktura vlasti i konačno slobodno mogu reći ono što je istina! Slobodan Milošević je heroj koji je sprečio NATO rasparčavanje Srbije i svojom ličnom žrtvom zaustavio spolja spremljeni a iznutra podržani gradjanski rat! Neka mu je večna Slava i Hvala!

dagy

pre 7 godina

Гледај само да се подигне у Загребу, за њих је ипак највише (у)радио.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (popeye, 18. avgust 2016 09:55)

BRavo majstore, u srz problema.
Da se srbi iz BOSNE nisu digli protiv milosevica, i oni bi prebegli kao i iz hrvatske.

nikada nikome izvini

pre 7 godina

Ne vidim cime je Slobodan Milosevic zasluzio spomenik...on cak nije sahranjen na groblju da mu neko ne bi oskrnavio grob koliko ga je narod "voleo"...iz moje perspektive "zasluzan" je za najvece MORALNO POSRTANJE SRPSKOG NARODA U ISTORIJI...Pink...dizelasi...kriminal...pljacka penzionog fonda...urusavanje skolstva i kulture...hiper inflacija...ubistva svojih neistomisljenika...ponzenje sopstvenog naroda...bombardovanje 1999...ima toga jos...tako da sam ja licno protiv spomenika...jer njegova politika je stavila MATERIJALNO iznad MORALNOG...

Lula

pre 7 godina

Ma on ja za, samo sto ne sme otvoreno da kaze. Ipak ga je Milosevic finansirao 90ih, gde sad da mu okrene ledja. Mada je i Seselju okrenuo ledja, ali ovaj nije mogao da ga placa, ipak se zna ko je bio gazda.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Сахранити милошевића у алеју великана и направити трг споменик у бг

6. oktobar

pre 7 godina

Milosevic i svi koji su ga podrzavali su ekonomski, kulturno, diplomatski, demografski i moralno unistili nasu naciju a bez da je nas narod dobio ista osim patnje. Da nije bilo DoS-a da nas spasi bankrota i daljeg umiranja nasih civila Srbija ne bi docekala 2016.

Milosevic je bio izdajnik Srbije i njen unistitelj a ti i tvoji drugari iz tog perioda ste ponovo zajahali nekim lazima o evropejstvu da bi zavrsili njegov posao. Ustav je temelj jedne republike a vi ga uporno i rado razarate da bi bili tudja gubernerija koju cete da rasprodate i zapalite na taj isti Zapad protiv koga ste se sa Milosevicem satro borili.

slobodan milosevic

pre 7 godina

Nikad spomenik, unazadio je nas narod 100 godina, unistio sistem vrednosti, stvorio tajkunsku kamarilu, izdao narod koji je nahuskao u rat, oterao stotine hiljada mladih iz Srbije, zavio u crno stotine hiljada porodica sirom ex-yu. Dakle nikad spomenik, samo prokletstvo i opomena za buducnost. A ovi mali ljudi, vecite sluge, koji su sluzili njemu pa posle drugima zavrsise na robiji kad tad...

Dejan

pre 7 godina

Ovaj čovek malo priča, ali kad kaže... Bože me sačuvaj.
Dopada mi se ideja da napravimo kompleks pomirenja sa spomenicima Slobi, Franji i Aliji.

Siki

pre 7 godina

Jedini spomenik koji bi "ujedinio" Srbiju bi bio neki zajednički spomenik Đinđiću i Miloševiću (npr. kako sede na kanabetu) pod nazivom, recimo: "S one strane dobra i zla", pa da ga svako tumači po svom nahođenju.

Aleksandar

pre 7 godina

Kad bih napisao šta mi je prvo palo na pamet nakon čitanja ove poslednje njegove, hmmm, mudrosti - komentar mi ne bi bio objavljen. Alal nam vera na izboru predsednika! I tadašnjeg i sadašnjeg.

sale

pre 7 godina

sramota je da za nekoga koga si pljuvao ceo život, zarad par glasova socijalista na predsedničkim izborima, daješ podršku oko budalaštine sa spomenikom... ali da zanemarimo tzv. predsednika i zamislimo da u centru Berlina stoji spomenik Adolfu

Dusan

pre 7 godina

"Koja se zemlja ujedinila oko spomenika zločincu? Hoće li Rusija ponovo biti moćna ako u svakom selu podignu spomenike Staljinu i Romanovima?"

Potpuno se slazem. Mislim da je sramota sto je i spomenik Romanovu podignut u Beogradu.

PROFA

pre 7 godina

Da dižemo spomenik onome koji je slao vojnike u rat, a onda govorio da Srbija nije u ratu. Da dižemo spomenik onome, što je dogovorio prodaju Krajine i Zapadne Slavonije Hrvatima. Da dižemo spomenik onome što je opljačkao srpska preduzeća, a novac odneo na Kipar, Kinu i Švajcarsku. Da spomenik dižemo onome, koji je oraganizovao kriminal u ovoj zemlji, pa smo svaki dan imali krvava ubistva na Beogradskim ulicama. Da dižemo spomenik onome što je obećavao Švedski standard i silikonsku dolinu, pa smo umesto blagostanja i normalnog života, imali plate i penzije od 10 Nemačkih maraka. Da dižemo spomenik onome, za vreme čije vladavine se gorivo kupovalo na ulici i to flaširano i obojeno, zbog kojeg su nam motri crkavali, a radnje bile prazne, dok su humanitarne organizacije delile hleb i paštetu gladnom narodu na ulici. Da dižemo spomenik onome, što je gušio svaku slobodnu misao, a sve one koji nisu bili na njegovoj liniji, ili je ubijao ili stavljao na stubove srama. Da dižemo spomenik onome, što nas je gurnuo pod NATO bombe, ali kome nije palo napamet, da deo ukradenog novca iskorisit za kupovinu sistema S-300 da bismo se branili od NATO-a. Da dižemo spomenik onome, koji je Albancima sve vreme prodavao oružje, dok su od istog ginuli naši vojnici i policajci. Kome bre da dižemo spomenik? Lopovu i hoštapleru koji nas je ojadio, kome bi mi morali da sudimo, da nije bilo HAGA. Unesrećio je generacije, uništio je državu, institucije, a koliko vidim, ti se od njega mnogo ne razlikuješ.

poz

pre 7 godina

Milošević je imao dosta grešaka prema svome narodu, no ne može mu se stavljati na teret stvaranje velike Srbije na temelju zločina jer Milošević je hteo očuvati zajednicu naroda SFRJ.
Ta zajednica napadnuta je iznutra i spolja, pomognuta je zapadom.
To jeste bio rat protiv zajednice naroda SFRJ i vodjen je spolja od zapadnih sila i njenih magnata.
Rezultat svih tih ratova je etničko čišćenje Srba uz raznih prostora SFRJ.Srbija postaje zemlja sa najviše izbeglica u Evropi.
Ti je bio rat protiv Srba, zapadni svet je vodio rat protiv Srba preko naroda SFRJ koji su iskoristeni u tome ratu.
Buduće generacije razumece ko su oni i zašto su ratovali protiv Srba.Oni su ti koji su preko leševa išli po svoje ibterese.
Milošević je bio slični ono što je danas Asad.
Šta je Asad Srbi za vas?

biti pristojan ili ološ je lična odluka

pre 7 godina

To što Miloševiću zbog smrti nije utvrđena krivica još uvek ne znači da je isti i nevin. Isto kao što i oslobađajuća presuda Dačiću u aferi kofer ne znači da nije uzeo novac. Postoji nešto što se zove osnovana sumnja na šta se oslanjaju ljudi koji su pristojni i pismeni i postoje formalni propusti i nedostaci na šta se poziva ološ. Kojoj grupi ćete pripadati zavisi isključivo od vašeg odnosa prema Miloševiću i Dačiću.

Rade

pre 7 godina

Pa nije baš cela Srbija, predsedniče ! Možda tih desetak posto glasačkog tela ali ni oni se možda ne slažu da treba podići spomenik nekom ko nas je toliko mnogo upropastio, pokrao (njegova familij), koji je, istini za volju, i Kosovo prokockao. obrukao nas, unizio pred celim svetom , toliko da se taj svet nqa kraju dogovorio da nas bombarduje. Gurao je prst u oko velikim silama a to ne radi pametan čovek. Zar njemu spomenik, zar njemu ! ! !

Srboljub

pre 7 godina

Ovo nije standardna blamaža u Tominoj režiji na koju čovek vremenom ogugla, ovo je opasna ideja koja suštinski treba njega i njegove da abolira odgovornosti, primetite ko su najglasniji u sumanutoj ideji: Slobini saradnici i klončići. Ni rehabilitacije višedecenijskih dosijea ne prolaze lako kako bi revizionisti istorije priželjkivali, a kamo li ono što mnogi živi povezuju sa ukradenom mladošću. Tim kursom, sa spomenikom S.M. sledi za par godina i prav žena predsednik u Srba, udova mis Marković. No pasaran.

e-krem

pre 7 godina

– Naglo nabujali korov Slobodana Miloševića stvara novu srpsku prošlost. Ništa ne sme biti kako je bilo, nego kako oni hoće da je bilo. Srbi nisu Njemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi. U novoj srpskoj prošlosti, već se slave i tek će se slaviti zločinci, dizat će im se i spomenici, bit će proglašavani i za svetitelje – zaključuje Drašković.

5.10.2000

pre 7 godina

Ako srpski narod podigne (ili dozvoli da se podigne, svejedno) spomenik Slobodanu Miloševiću, ja, bivši srpski student, gutač suzavca i primač pendreka, decenijski zatočenik sulude politike, čiju je generaciju taj tiranin rasterao i uništio, obećavam da ću se odreći srpskog državljanstva, a u Srbiju više dolaziti neću, osim jednom godišnje, na jedan dan, da posetim grobove roditelja. S decom više neću pričati srpski i neću ih više dovoditi u tu, za mene od tog trenutka beznadežno prokletu zemlju.

To što su se njegovi stari drugari rehabilitovali i ponovo, više puta, dobili dvotrećinsku podršku mog naroda me je zgrozilo ali sam nekako progutao i čak uspeo da zadržim trunku optimizma. Spomenik njemu bi bio previše. Toliko.

DxB

pre 7 godina

Cinjenica: Milosevic je simbol politike koja nam je razorila zemlju. Da li je on imao dobru nameru ili ne - apsolutno je irelevantno. Kakav, bre, spomenik?!!! Ti, Nikolicu, pravi mu spomenik u svom dvoristu ako ti se pravi!

mup

pre 7 godina

Covek je pao smarsa. Slobin spomenik da nas ujedini? Pa nastao bi haos i Srbija bi se podelila do mogućeg krvoprolića. Miloševićeva politika je bila ludačka, izazvati NATO i ratovati sa njima, u komšiluku povesti tuce ratova i sve ih izgubiti bez ijednog saveznika i prijatelja. Posledice njegove politike ćemo osećati decenijama

tako je bilo

pre 7 godina

Da se mi ne lazemo, Milosevic je bio zapadni covek. Od kako se vratio sa "usavrsavanja" u SAD, munjevito je napredovao u politickoj karijeri i postao predsednik. Vec i vrapci znaju da je sa Tudjmanom imao dogovoreni rat u kojem su stradali pre svega Srbi. Kada je Zapad pozeleo da skine sa vlasti Milosevica, ovaj je postao "patriota". O tome se radi. Ista prica vazi i za njegove naslednike na mestu predsednika/premijera Srbije. Svi reodom ispunjavaju zapadnu agendu i kada u tome nisu uspesni, Zapad ih smenjuje. Konstanta za sve nase vlasti od 1990. do danas je da su bile apsolutno nesposobne i stetocincke sto se vidi po propadanju drzave i naroda.
Jedino sto se promenilo je to sto od 5. oktobra ambasadori SAD, Britanije i Nemacke imaju vise stvarne moci od samih ministara. Dakle, nikakav spomenik nije zasluzio Milosevic. Isto vazi i za Djindjica. A jednog dana ce vaziti za Tadica, Kostunicu, Vucica, Nikolica...

djodjo

pre 7 godina

Ljudi da li je ovo normalno? Da li smo toliko na dnu morala i da li je moguće da nam pamćenje traje dve,tri godine? Bio ratni zločinac ili ne,Milošević ne zaslužuje ni smetlište istorije,a ne spomenik,pogotovo u zemlji čiji je narod unakazio politikom i lopovlukom. Ne mogu da verujem sta čitam

Vodeni zeka

pre 7 godina

A da mi podignemo spomenik svoj trojici velikana iz tog vremena(Slobi,Aliji i Franji) pa da svi budu zadovoljni? Kad može na Tašu spomenik azerbejdžanskom diktatoru šta fali ovoj trojici da napravimo spomenik?

Miki

pre 7 godina

Srbija nebitnijeg predsednika nije imala, Vučić je obezvredio funkciju predsednika, kao što je Tadić obezvredio funkciju premijera kada je on bio predsednik. Tako je i u Crnoj Gori Milo Djukanovic, kad je bio predsednik bio je i premijer, kad je bio premijer bio je i predsednik, to sad radi i Dodik u R.Srpskoj, sad je kao predsednik u stvari i premijer. Dokaz da je nebitno jesi li predsednik ili premijer, već da si jaka ličnost koja odlučuje o svemu. To danas u svetu radi i Erdogan u Turskoj, kao predsednik on je i premijer.

Novak

pre 7 godina

U pravu je predsednik. Spomenik Slobodanu Miloševiću bi trebalo da nas sve ujedini u stavu da taj čovek nikakav spomenik nije zaslužio. Vladajuće stranke uspešno mesecima bacaju narodu prašinu u oči, izmišljajući na smenu nepostojeće teme da zabave pučinu, i odvrate pažnju od realnih problema sa kojima se država i narod sreću. Stari trik političara, koji u Srbiji uspešno deluje.

12

pre 7 godina

Kad je spomenik Barešiću u pitanju onda se prigovara centralnoj vlasti, kad je spomenik Miloševiću u pitanju e onda je stvar delegirana na "gradske i lokalne vlasti".

Posteno

pre 7 godina

Po tom pitanju misljenja su podeljena. Samo mi nije jasno otkud je i Toma nesiguran? Pa Milosevic je zasluzio da ga od zlata izliju. Podelio im je prve stanove da ne zive vise u Bataji, dao na upravljanje (citaj: cerupanje) Zemun, a Vuku Beograd i onda im je krenul. Maloletna deca su pocela da uplacuju po par hiljada DM poklona stranackoj blagajni, pecenje se na veliko vuklo iz Kapetanije u stranacke prostorije, pasulj je ostao ruzno secanje... Za uzvrat sada se pitaju spomenik ili ne? Da je postenja i Toma i Vuk bi zajednicki lobirali za spomenik Milosevicu. Od golja napravio je domacine.

milvol

pre 7 godina

Pita se Vulin? Pa onda nema dileme da će dići spomenik. A vi ćete da ćutite i svalićete krivicu na ministarstvo, iako potajno želite da se spomenik podigne. Sve ok, ali čime je Milošević toliko zadužio ovu zemlju da mu ona vraća spomenikom i ulicom? Čime je zadužio, osim izolacije, sankcija, ratova, gladi i nemaštine. Ja sam generacija koja je to osetila i gledala roditelje kako se snalaze na razne načine da nas prehrane.
Jel za to dižete spomenik? Karma je čudo, vratiće vam se sve ovo.

drax

pre 7 godina

Milosevic ako dobije spomenik idem prvi da ga razbijam cekicem u sred bela dana.Na sta ovo lici bree ??? Ovi na vlasti su dobili priliku da vode drzavu zato sto je 2008 kriza ubila Tadica a SPS je tu da popuni vecinu niko njih ne smatra nizasta.Na vlasti su zbog apatije naroda ne zato sto se neko slaze sa njihovom politikom.Narod mrzi Milosevica i nije podeljen po tom pitanju.

Bacvanin

pre 7 godina

Ako ne mozes uticati, zasto onda govoris o tome sta bi taj spomenik trebao da radi?
Na kraju krajeva, pitaj Dadinu porodicu, Stambolicevu, i niz drugih porodica, o misljenju za spomenik Milosevicu.

Fica

pre 7 godina

Mani se politikanstva imamo pametnija posla. Da je zaduzio Srbiju do sada bi mu vec bio podignut spomenik. Taj spomenik treba politikantima SPS, Vulin, Mira itd gradjanima to ne treba.

Boza Bogdanovic

pre 7 godina

Milosevic je bio “vrhunsko oruzje” Mirinih komunista. Osnovao je opozicione stranke, razbio SFRJ, isprovocirao NATO-pakt monstruoznim zlocinima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, da bi namerno iznudio sankcije, obezvredio privredu, osiromasio narod hiper-inflacijom, izneo 10-ak milijardi dolara na Kipar i ostala ostrva, izazvao bombardovanje, izgubio vlast i prepustio DOS-u “vruc krompir” (privatizaciju preduzeca njegovim tajkunima). Taj zadatak je perfektno odradio. Milosevic i Sainovic su se zrtvovali, da bi obezbedili svoje porodice i prebacili preko 70% celokupnog bogatstva Srbije u ruke udbaskih tajkuna.
Milosevic je najvecu stetu naneo srpskom narodu, pa je DOS morao da mu sudi u Srbiji, osudi ga na smrt, izvrsi kaznu i zabrani ratno-huskacke i zlocinacke stranke. Ostali narodi ce Milosevicu kad tad podici spomenik, jer se bez njega nikada ne bi osamostalili. Izgubili smo Kosovo, a jos nismo udarili u dno.
Boza Bogdanovic, Bor

bob

pre 7 godina

sta nam rade ovi neoradikali i sps pa to nije normalno!milosevic nije oslobodjen krivice i to ste izvukli iz konteksta osude karadjicu.kakav spomenik milosevicu? da li ste vi normalni?on ce da nas ujedini?naprotiv!on ce jos vise da nas razjedini!tako je to kad narod ne nauci nista od istorije,onda je duzan da je ponavlja

puskica

pre 7 godina

Tomo, pređi već jednom u taj SPS. Odgovaraš i po stavu i po obrazovanju tom miljeu. A sigurno će te podržati za predsednika, kao onomad Sloba Šešelja.

Cika Ramadan

pre 7 godina

Spomenik Milosevicu ???
Cika Ramadan se slaze za Milosevicev spomenik i to pored Adema Jasarija. Ni Adem Jasari nije mogao da doveze do nezavistnosti Kosova koliko doveo Milosevic. Hvala njemu...hvala i njegovog nasledika Dacica....rade u nasem koristu samo da bi ostao na vlasti. Cika Ramadan se plasi tim srbskim poliricarima sto se pozdrave dobrovoljno sa albanskim politicarima, a nikada srbskim patriotima * politicara*.
Prema tome Milosevecu treba spomenik i to od strane albanaca.

Bacvanin

pre 7 godina

Ako ne mozes uticati, zasto onda govoris o tome sta bi taj spomenik trebao da radi?
Na kraju krajeva, pitaj Dadinu porodicu, Stambolicevu, i niz drugih porodica, o misljenju za spomenik Milosevicu.

Boza Bogdanovic

pre 7 godina

Milosevic je bio “vrhunsko oruzje” Mirinih komunista. Osnovao je opozicione stranke, razbio SFRJ, isprovocirao NATO-pakt monstruoznim zlocinima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, da bi namerno iznudio sankcije, obezvredio privredu, osiromasio narod hiper-inflacijom, izneo 10-ak milijardi dolara na Kipar i ostala ostrva, izazvao bombardovanje, izgubio vlast i prepustio DOS-u “vruc krompir” (privatizaciju preduzeca njegovim tajkunima). Taj zadatak je perfektno odradio. Milosevic i Sainovic su se zrtvovali, da bi obezbedili svoje porodice i prebacili preko 70% celokupnog bogatstva Srbije u ruke udbaskih tajkuna.
Milosevic je najvecu stetu naneo srpskom narodu, pa je DOS morao da mu sudi u Srbiji, osudi ga na smrt, izvrsi kaznu i zabrani ratno-huskacke i zlocinacke stranke. Ostali narodi ce Milosevicu kad tad podici spomenik, jer se bez njega nikada ne bi osamostalili. Izgubili smo Kosovo, a jos nismo udarili u dno.
Boza Bogdanovic, Bor

PROFA

pre 7 godina

Da dižemo spomenik onome koji je slao vojnike u rat, a onda govorio da Srbija nije u ratu. Da dižemo spomenik onome, što je dogovorio prodaju Krajine i Zapadne Slavonije Hrvatima. Da dižemo spomenik onome što je opljačkao srpska preduzeća, a novac odneo na Kipar, Kinu i Švajcarsku. Da spomenik dižemo onome, koji je oraganizovao kriminal u ovoj zemlji, pa smo svaki dan imali krvava ubistva na Beogradskim ulicama. Da dižemo spomenik onome što je obećavao Švedski standard i silikonsku dolinu, pa smo umesto blagostanja i normalnog života, imali plate i penzije od 10 Nemačkih maraka. Da dižemo spomenik onome, za vreme čije vladavine se gorivo kupovalo na ulici i to flaširano i obojeno, zbog kojeg su nam motri crkavali, a radnje bile prazne, dok su humanitarne organizacije delile hleb i paštetu gladnom narodu na ulici. Da dižemo spomenik onome, što je gušio svaku slobodnu misao, a sve one koji nisu bili na njegovoj liniji, ili je ubijao ili stavljao na stubove srama. Da dižemo spomenik onome, što nas je gurnuo pod NATO bombe, ali kome nije palo napamet, da deo ukradenog novca iskorisit za kupovinu sistema S-300 da bismo se branili od NATO-a. Da dižemo spomenik onome, koji je Albancima sve vreme prodavao oružje, dok su od istog ginuli naši vojnici i policajci. Kome bre da dižemo spomenik? Lopovu i hoštapleru koji nas je ojadio, kome bi mi morali da sudimo, da nije bilo HAGA. Unesrećio je generacije, uništio je državu, institucije, a koliko vidim, ti se od njega mnogo ne razlikuješ.

5.10.2000

pre 7 godina

Ako srpski narod podigne (ili dozvoli da se podigne, svejedno) spomenik Slobodanu Miloševiću, ja, bivši srpski student, gutač suzavca i primač pendreka, decenijski zatočenik sulude politike, čiju je generaciju taj tiranin rasterao i uništio, obećavam da ću se odreći srpskog državljanstva, a u Srbiju više dolaziti neću, osim jednom godišnje, na jedan dan, da posetim grobove roditelja. S decom više neću pričati srpski i neću ih više dovoditi u tu, za mene od tog trenutka beznadežno prokletu zemlju.

To što su se njegovi stari drugari rehabilitovali i ponovo, više puta, dobili dvotrećinsku podršku mog naroda me je zgrozilo ali sam nekako progutao i čak uspeo da zadržim trunku optimizma. Spomenik njemu bi bio previše. Toliko.

Vodeni zeka

pre 7 godina

A da mi podignemo spomenik svoj trojici velikana iz tog vremena(Slobi,Aliji i Franji) pa da svi budu zadovoljni? Kad može na Tašu spomenik azerbejdžanskom diktatoru šta fali ovoj trojici da napravimo spomenik?

nikada nikome izvini

pre 7 godina

Ne vidim cime je Slobodan Milosevic zasluzio spomenik...on cak nije sahranjen na groblju da mu neko ne bi oskrnavio grob koliko ga je narod "voleo"...iz moje perspektive "zasluzan" je za najvece MORALNO POSRTANJE SRPSKOG NARODA U ISTORIJI...Pink...dizelasi...kriminal...pljacka penzionog fonda...urusavanje skolstva i kulture...hiper inflacija...ubistva svojih neistomisljenika...ponzenje sopstvenog naroda...bombardovanje 1999...ima toga jos...tako da sam ja licno protiv spomenika...jer njegova politika je stavila MATERIJALNO iznad MORALNOG...

djodjo

pre 7 godina

Ljudi da li je ovo normalno? Da li smo toliko na dnu morala i da li je moguće da nam pamćenje traje dve,tri godine? Bio ratni zločinac ili ne,Milošević ne zaslužuje ni smetlište istorije,a ne spomenik,pogotovo u zemlji čiji je narod unakazio politikom i lopovlukom. Ne mogu da verujem sta čitam

?

pre 7 godina

Hvatao ljude po ulicama i silom slao u rat, izveo tenkove i vojsku na nas, plavi nas ljustili bez imalo pardona i svesti o dogadjajima u kojima zive.

Nemojte se zezati.

mup

pre 7 godina

Covek je pao smarsa. Slobin spomenik da nas ujedini? Pa nastao bi haos i Srbija bi se podelila do mogućeg krvoprolića. Miloševićeva politika je bila ludačka, izazvati NATO i ratovati sa njima, u komšiluku povesti tuce ratova i sve ih izgubiti bez ijednog saveznika i prijatelja. Posledice njegove politike ćemo osećati decenijama

milvol

pre 7 godina

Pita se Vulin? Pa onda nema dileme da će dići spomenik. A vi ćete da ćutite i svalićete krivicu na ministarstvo, iako potajno želite da se spomenik podigne. Sve ok, ali čime je Milošević toliko zadužio ovu zemlju da mu ona vraća spomenikom i ulicom? Čime je zadužio, osim izolacije, sankcija, ratova, gladi i nemaštine. Ja sam generacija koja je to osetila i gledala roditelje kako se snalaze na razne načine da nas prehrane.
Jel za to dižete spomenik? Karma je čudo, vratiće vam se sve ovo.

slobodan milosevic

pre 7 godina

Nikad spomenik, unazadio je nas narod 100 godina, unistio sistem vrednosti, stvorio tajkunsku kamarilu, izdao narod koji je nahuskao u rat, oterao stotine hiljada mladih iz Srbije, zavio u crno stotine hiljada porodica sirom ex-yu. Dakle nikad spomenik, samo prokletstvo i opomena za buducnost. A ovi mali ljudi, vecite sluge, koji su sluzili njemu pa posle drugima zavrsise na robiji kad tad...

Ivan Cepelin

pre 7 godina

Eh, mladji se ne secaju, ali samo da je 1992. godine "pametni" srpski narod na izborima izabrao za predsednika Milana Panica, a ne Slobodana Milosevica danas bi ziveli daleko bolje, imali mnogo vece plate, ne bi bilo bombardovanja Srbije 1999. Bili bi normalna zemlja. Ali nas polupismeni narod zamajan televizijama i medijskom propagandom je doneo katastrofalnu odluku. Za sve smo sami krivi, ali smo kukavice da priznamo, kad god je trebalo ne dozvoliti ljudima bez biografije da postanu nase vodje mi smo uradili suprotno. Zato danas imao Nikolica, Dacica, Vucica, Seselja ljude koji nikada sami nisu nista stvorili i vecito su kao politicari ziveli na grbaci naroda. Pored njih ne trebaju nama ni Amerikanci, ni Rusi, ni Hrvati da nam rade o glavi i za svoje interese. Ovi su dovoljno da se samounistimo.

Master of Disaster

pre 7 godina

Slobodan Milošević je ličnost koja je uništila ovu državu u svakom smislu. Istorija mu je već presudila a spomenike neka mu podižu žena i deca. Na svu sreću T.Nikoliću se brzo završava mandat i više nećemo morati da slušamo njegove nebulozne izjave.

Dragan

pre 7 godina

Ja uopste nisam podeljen, ali sam normalan. Podici spomenik nekome ko mi je unistio mladost, zemlju i buducnost? Jel za to treba covek da se dvoumi? U sta ste onda sigurni predsednice?

Bosna komentarise

pre 7 godina

Odlicna ideja, evo imamo viska bronze pa nek odrade i Aliju i Franju odmah pored Milosevica. To bi ujedinilo ne Srbiju nego i region. Ispod spomenika neka se ispise njihova poruka "Podmladili smo naciju, vratili smo vas sve 100 godina unazad."

a

pre 7 godina

"Ukratko Milosevic nije bio ni Velikosrbin, ni Jugosloven. On nije bio cak ni Komunista, a Socijalista jos manje, on je bio samo Milosevicevac"

Dobro si ovo rekao

Dobrivoje

pre 7 godina

Covek koji je bio diktator,koji je bio najveci stetocina u istoriji,protiv koga je Srpski narod godinama demonstrirao i jedva ga se otresao, covek koji je neduznom narodu navukao celu planetu.Covek koji nam je pokrao zivotnu ustedjevinu,stvorio hiperinflaciju.covek koji je pogubio sve ratove i uveo nas u sankcije,Covek koji je uz pomoc ovih koji hoce da mu podignu spomenik ubijao politicke protivnike i novinare.Covek koji je saradjivao sa kriminalcina i pretvorio nase ulice u klanicu.A za svo to vreme su se enormno obogatili.Sin mu je od nosenja gajbica napravio nekoliko miliona maraka.Gospodo preterali ste on je valjao vama a ne narodu i vi cete biti oduvani kao i on samo je pitanje vremena.

Siki

pre 7 godina

Jedini spomenik koji bi "ujedinio" Srbiju bi bio neki zajednički spomenik Đinđiću i Miloševiću (npr. kako sede na kanabetu) pod nazivom, recimo: "S one strane dobra i zla", pa da ga svako tumači po svom nahođenju.

Aleksandar

pre 7 godina

Kad bih napisao šta mi je prvo palo na pamet nakon čitanja ove poslednje njegove, hmmm, mudrosti - komentar mi ne bi bio objavljen. Alal nam vera na izboru predsednika! I tadašnjeg i sadašnjeg.

Srboljub

pre 7 godina

Ovo nije standardna blamaža u Tominoj režiji na koju čovek vremenom ogugla, ovo je opasna ideja koja suštinski treba njega i njegove da abolira odgovornosti, primetite ko su najglasniji u sumanutoj ideji: Slobini saradnici i klončići. Ni rehabilitacije višedecenijskih dosijea ne prolaze lako kako bi revizionisti istorije priželjkivali, a kamo li ono što mnogi živi povezuju sa ukradenom mladošću. Tim kursom, sa spomenikom S.M. sledi za par godina i prav žena predsednik u Srba, udova mis Marković. No pasaran.

Saša

pre 7 godina

Milošević izgubio sve ratove koje pokrenuo, izgubio i velik dio teritorija Srbije, Kosovo, navukao Nato bombe na Srbiju, pokrao Srbijance, Srbiju odveo u Haag nna suđenje i osigurao preko 1000 godina robije Srbima, pa zaslužuje spomenik.

predrag slučajno sa androida

pre 7 godina

Ljudi, da li je moguće da se uopšte o ovome priča?
Predsednik ove zemlje?
O Miloševiću na ovaj način, potpuno suprotan od onog na koji bi trebalo? Hoćemo li i ovo gutati?
Auuuuu....

Milko

pre 7 godina

Čemu čudjenje.
Srbija se sasvim jasno poslednjih godina opredelila pozitivno prema Miloševićevoj politici i na izborima se u znatnoj većini opredelila za stranke koje su vladale devedesetih i bile saučesnici u svom zlu koje je počinjeno u Srbiji i izvan nje.
Šešelj, Nikolić, Vučić, Dačić, Drašković ... svi su na dvoru, uz presto ili kao dvorske lude al' tu su.

Usain Bot

pre 7 godina

Kako je nama lako uvaliti kosku. Sad se raspravljamo oko spomenika Milosevicu s plate nam 200e. Ratovi i sankcije prosli pre skoro 20 godina a nismo se pomerili s mesta. jedni te isti vladaju vec godinama samo menjaju funkcije

cole

pre 7 godina

Nikada nismo imali ulicu i spomenik nijednog miloševića, hvala bogu nećemo ni imati ako bude imalo pameti. Čega ja lepog, makar jednu lepu stvar, mogu da se setim za njegove vladavine ? Ajte molim vas, kakav spomenik ? On je za zaborav i ništa drugo. Upropastio nas je totalno i uništio je zemlju, dakle, on je bio jedan diktator i štetočina ! - pa ga vi veličajte sada.

Zumbul

pre 7 godina

Ova drzava definitivno ide u pogresnom pravcu sa ovakvim predsednikom koji se usudjuje da "bude podeljen" oko podizanja spomenika politicaru koga se treba stideti... ej moj Nikolicu, jadan ovaj narod sa tobom!

Povraća mi se

pre 7 godina

Svašta bih ti rekao ali neće mi objaviti komentar.Sram te bilo svih žrtava Miloševićevog režima po kojima sada pljuješ.Ti nisi moj predsednik,a mene je sramota što sam srbin dok me ti predstavljaš.

Nezaposleni gradjanin Srbije

pre 7 godina

Nikakav spomenik ili naziv ulice po Milosevicu u Beogradu, osim ako Pozarevac tome zudi. Sramtoa je dati ime ulici, trgu ili dignuti spomenik na javnom mestu nekome ko je promasenom politikom 90 tih godina koja nam je donela sankcije, da nam se u Srbiju dodju nekoliko stotina hiljada izbeglih Srba, rat i bombradovanje 1999 tj unistio je Srbiju i njene gradjne za sva vremena , jer se zbog njegove politike nazalost nikada necemo oporaviti sto ekonomski , sto i na druge nacine.

baba-nada

pre 7 godina

Narod definitivno nije podeljen sto se ovog tice. Niko normalan ne bi dozvolio da se ovako desi. Grozno nam je kad Hrvati podizu spomenike, a sad hocemo i mi, i to njemu? Ako cemo da se inatimo Hrvatima, postoje pametniji nacini da ih pratimo u njihovim odlukama, pa i budemo bolji. Milosevic je... nemam reci.

Rade

pre 7 godina

Pa nije baš cela Srbija, predsedniče ! Možda tih desetak posto glasačkog tela ali ni oni se možda ne slažu da treba podići spomenik nekom ko nas je toliko mnogo upropastio, pokrao (njegova familij), koji je, istini za volju, i Kosovo prokockao. obrukao nas, unizio pred celim svetom , toliko da se taj svet nqa kraju dogovorio da nas bombarduje. Gurao je prst u oko velikim silama a to ne radi pametan čovek. Zar njemu spomenik, zar njemu ! ! !

Ne moze

pre 7 godina

Da nas ujedini Milosevic koji je svoje neistomisljenike nazivao Poturicama ,stranim placenicima,izdajnicima....

Sjajan primer ujedinjenja i pomirenja

sale

pre 7 godina

sramota je da za nekoga koga si pljuvao ceo život, zarad par glasova socijalista na predsedničkim izborima, daješ podršku oko budalaštine sa spomenikom... ali da zanemarimo tzv. predsednika i zamislimo da u centru Berlina stoji spomenik Adolfu

6. oktobar

pre 7 godina

Milosevic i svi koji su ga podrzavali su ekonomski, kulturno, diplomatski, demografski i moralno unistili nasu naciju a bez da je nas narod dobio ista osim patnje. Da nije bilo DoS-a da nas spasi bankrota i daljeg umiranja nasih civila Srbija ne bi docekala 2016.

Milosevic je bio izdajnik Srbije i njen unistitelj a ti i tvoji drugari iz tog perioda ste ponovo zajahali nekim lazima o evropejstvu da bi zavrsili njegov posao. Ustav je temelj jedne republike a vi ga uporno i rado razarate da bi bili tudja gubernerija koju cete da rasprodate i zapalite na taj isti Zapad protiv koga ste se sa Milosevicem satro borili.

Neko kome ne objavljujete komentare

pre 7 godina

Spomenik coveku koji je toliko popularan medju narodom da je morao da bude sahranjen u sopstvenom dvoristu, jer svi znamo sta bi se desilo da je sahranjen na groblju? Koja ideja.

Uostalom, taj spomenik bi bio cisto bacanje para, posto biste morali da placate i cuvare 24/7 ako mislite da taj spomenik opstane bar jedan dan.

So na ranu

pre 7 godina

Spomenik čoveku koji je radio sve na štetu vlastitog naroda bi bio "dolivanje ulja na vatru", "ljuta trava na ljutu ranu" svih žrtava njegove bestijalne vladavine.
Nismo mazohisti !

Sasa

pre 7 godina

Zar ovo nije godina preduzetnistva? Šta je sa izvozom srpskih Mercedesa iz predizborne kampanje 2014 godine? Ne zamlacujte nas pričama od kojih se ne živi. Ostavite to za neka druga vremena.

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Izgubljena RS Krajina,izgubljeno 70 posto teritorije BiH...
(valter, 18. avgust 2016 11:38)

Prijatelju, Krajina nikad nije bila srpska. To šta su nekim dijelovima većinski živjeli Srbi ne znači da pripada Srbima.
Ima u jednoj pokrajini u Austriji djelova gdje stotinama godina većinski žive Hrvati pa to ne znači da taj teritorij pripada Hrvatskoj.
A šta se BiH tiče, o kakvih 70% gubitka teritorija pričaš, pa u BiH je Srba bilo nekih 30 i nešto posto a dobili ste 49% temeljito etnički očišćenog teritorija i de facto državu u državi.

goca

pre 7 godina

Sta smo sve preziveli za vreme vlasti Milosevica kao sto je rat,sankcije,nestasice, svakodnevna ubistva na ulicama, i licno bogacenje njegove porodice, i sada treba da nas ujedini dizanjem spomenika. To je suluda ideja.

kgh

pre 7 godina

A za koje to zasluge je Milosevic zasluzio spomenik? Za sve nedace koje su nas zadesile? Vas radikale, pardon naprednjeke , razumem jer ste mu bili udarna pesnica u dogadjanjima devedesetih.

Novak

pre 7 godina

U pravu je predsednik. Spomenik Slobodanu Miloševiću bi trebalo da nas sve ujedini u stavu da taj čovek nikakav spomenik nije zaslužio. Vladajuće stranke uspešno mesecima bacaju narodu prašinu u oči, izmišljajući na smenu nepostojeće teme da zabave pučinu, i odvrate pažnju od realnih problema sa kojima se država i narod sreću. Stari trik političara, koji u Srbiji uspešno deluje.

Pravi predstavnik gradjanske Srbije

pre 7 godina

Bravo g. Bozo!!!
Dok se ovo ne bude ucilo u skolama nece nam svanuti.

Milosevic je bio “vrhunsko oruzje” Mirinih komunista. Osnovao je opozicione stranke, razbio SFRJ, isprovocirao NATO-pakt monstruoznim zlocinima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, da bi namerno iznudio sankcije, obezvredio privredu, osiromasio narod hiper-inflacijom, izneo 10-ak milijardi dolara na Kipar i ostala ostrva, izazvao bombardovanje, izgubio vlast i prepustio DOS-u “vruc krompir” (privatizaciju preduzeca njegovim tajkunima). Taj zadatak je perfektno odradio. Milosevic i Sainovic su se zrtvovali, da bi obezbedili svoje porodice i prebacili preko 70% celokupnog bogatstva Srbije u ruke udbaskih tajkuna.
Milosevic je najvecu stetu naneo srpskom narodu, pa je DOS morao da mu sudi u Srbiji, osudi ga na smrt, izvrsi kaznu i zabrani ratno-huskacke i zlocinacke stranke. Ostali narodi ce Milosevicu kad tad podici spomenik, jer se bez njega nikada ne bi osamostalili. Izgubili smo Kosovo, a jos nismo udarili u dno.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 18. avgust 2016 10:41)

dejan

pre 7 godina

Podići spomenik toj nesreći koja se zvala Milošević bi bila nacionalna sramota jer je taj čovek bio lopuža i ubica. Svi oni bolesnici koji misle da je taj čovek bio veliki Srbin neka samo makar na momenat zamisle da su oni ubijeni po njegovom naređenju i oni koji su izginuli kao posledica katastrofalne politike koju je vodio, njihova deca ili očevi. Gurnuo je narod u nesrećne ratove iz kojih je posle bežao i ostavio stotine hiljada ljudi na cedilu. Naređivao ubistva političkih protivnika. Omogućio krađu neviđenih razmera svojim poslušnicima i svojoj deci. Zavadio nas sa svetom i posledice te politike ćemo još dugo da osećamo. Podići tom čoveku spomenik mogu samo oni kojima je omogućio da dobro žive tada pljačkajući ovu zemlju. Na kraju : "Ono čega se pametan čovek stidi, time se budala ponosi" Podsećam samo na to da je naš komični predsednik javno izjavio da mu nije žao što je ubijen Ćuruvija. Sramota !

Filozof

pre 7 godina

Milošević je imao dosta grešaka prema svome narodu, no ne može mu se stavljati na teret stvaranje velike Srbije na temelju zločina jer Milošević je hteo očuvati zajednicu naroda SFRJ. (poz)

Ti se salis? on se lazno predsatvljao (kao alibi) kao cuvar Jugoslavije dok je sekirom razvaljivao nasiljem, teskim nacionalizmom najgore vrste, masovnim ubistvima i diktaturom, dovodjenjem na scenu takvih kao Toma i Seselj - pa on je ubio Jugoslovenstvo u najzadrtijim Jugoslovenima van Srbije i omogucio dovodjenje anti-jugoslovenskih lidera van Srbije gde su do tada takvi bili na nivou statisticke greske. Jugoslavija je jedan koncept ideologija stanje svesti koju je Milosevic izdao zajedno sa ovim govornikom i misliocem vojvodom. Da je htio Jugosloviju kakvu je mi znamo cetnici mu nikada ne bi bili obavezna "dekoracija" u valsti i van nje.

EVA

pre 7 godina

Zanimljivo je da niko od komentatora nije pročitao tekst i u njemu celu Nikolićevu izjavu, već samo naslov.
(expert)

A sta je to u tekstu sto menja sustinu njegove glavne teze - spomenik bi nas ujedinio svi bi prihvatili da je on bio neki super srpski junak znaci ostali su bili ruzni, prljavi, zli. Ili sto je rekao u smislu da ga je on podrzavao samo ne u delu kada nije "zavrsio posao" (odustajao). Koji to posao? Gde? RSK? Kosovo? RS? Objasni molim te koji deo mi to ne razumemo? Sto se ne bi ujedinili u otklonu od zla umesto dizanjem spomenika zlu? Valjda zato sto ga je i on podrzavao (dok nije izgubio kavobag vivovitica granicu).

Salonski levičar

pre 7 godina

Da li je ovo realno. Pa sve i da su se svih 6 republika razišle na najmirniji mogući način, evo ruka, hvala lepo prijatno, opet ostaje hiljadu stvari sa kojima je Milošević zagorčao život svom vlastitom narodu. Ne pada mi na panet da ih nabrajam, to su opštepoznate stvari.Uglavnom, jadno i bedno. Populistički nacionalizam za mase sa dna kace

Nenad

pre 7 godina

Razglabati o Miloševiću kao političaru je jedno, ali podizati spomenik nalogodavcu ubistava Ivana Stambolića, čelnika SPO na ibarskoj magistrali, Slavku Ćuruviji kao i drugim nerazjašnjenim ubistvima koje je izvela JSO po njegovom nalogu, je smejanje u lice porodicama njegovih žrtava kao i svima nama.
Sram bilo sve koji to ne žele da vide i da se bar prema njegovim žrtvama ponašaju pristojno i sa dostojanstvom.

Marlon

pre 7 godina

Ne može spomenik da se podigne nekom ko je državi natovario sankcije, ratove, gubitak teritorije, pogibiju i iseljavanje naroda i privrednu kataklizmu.

djordje

pre 7 godina

nazalost ono sto ce da nas ujedini je glasanje za onog ko bude imao najvise sanse da te zameni. Sto se Slobe tice bilo ne ponovilo se, isto kao sto bi bilo lepo da se i tvoja vladavina nasom prcijom ne ponovi...

bob

pre 7 godina

sta nam rade ovi neoradikali i sps pa to nije normalno!milosevic nije oslobodjen krivice i to ste izvukli iz konteksta osude karadjicu.kakav spomenik milosevicu? da li ste vi normalni?on ce da nas ujedini?naprotiv!on ce jos vise da nas razjedini!tako je to kad narod ne nauci nista od istorije,onda je duzan da je ponavlja

e-krem

pre 7 godina

– Naglo nabujali korov Slobodana Miloševića stvara novu srpsku prošlost. Ništa ne sme biti kako je bilo, nego kako oni hoće da je bilo. Srbi nisu Njemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi. U novoj srpskoj prošlosti, već se slave i tek će se slaviti zločinci, dizat će im se i spomenici, bit će proglašavani i za svetitelje – zaključuje Drašković.

Veliki heroj - drugima

pre 7 godina

Aj navedi ti Tomo jednu jednu dobru stvar koju je za Srbe i Srbiju Milosevic uradio.

Nema je.

Prema tome, radi se o najvecem nacionalnom heroju Albanaca i Hrvata, i da nisu licemerni njegov spomenik bi krasio svaki njihov bitniji grad, a svako mesto bi moralo imati ime ulice po njemu, jer dao im je vise nego Tito.

Aleksa

pre 7 godina

Хрвати дижу споменике људима одговорним за настанак и самосталност њихове државе - Павелићу, Степинцу, Барешићу. Ми дижемо споменике људима одговорним за колапс наше државе - Милошевићу, Титу и партизанима.

Nemanja

pre 7 godina

Gospodine Predsednice, kao prvo dokazite narodu Srbije da ste legalno zavrsili fakultet. Kao drugo objavite javno Briselski sporazum koji ste potpisali. Kao trece dokazite da od 2000 godine na vlasti u BG-u nisu zapadne marionete. Kao cetvrto dokazite konacno sta ste direktno uradili za srpski narod da je on osetio neki boljitak u svom zivotu. Sta radite protiv bele kuge? Dokazano je da ce Srbi biti u sopstvenoj drzavi za nekih 50 godina nacionalna manjina. Kolika je bila prosecna plata 2006 a kolika 2016? Dajte da vidimo sta se to dobro radi za drpski narod. Pozdrav

puskica

pre 7 godina

Tomo, pređi već jednom u taj SPS. Odgovaraš i po stavu i po obrazovanju tom miljeu. A sigurno će te podržati za predsednika, kao onomad Sloba Šešelja.

Coco Bill

pre 7 godina

Ukratko Milosevic nije bio ni Velikosrbin, ni Jugosloven. On nije bio cak ni Komunista, a Socijalista jos manje, on je bio samo Milosevicevac !!! Jednostavno zeleo je da vlada Srbijom kao sto danas vladaju,`velike` licnosti kao sto je Lukasenko u Belorusiji, onda onaj Kim Severnoj Koreji, a moze se reci cak i za Mila u Crnoj Gori, samo sto je on specifican i to je mneka druga prica. Dakle, nikakva politika, to je njemu bila samo postapalica u odredjeno vreme da bi bolje drzao na uzdu svoj narod, ili da bi se bolje `predstavio` medjunarodnoj javnost, njemu je samo bitna bila iskljucivo samo njegova i njegove zene vlast. E sad, ako takav covek zasluzuje spomenik i da ce jos da ujedini ljude onda, svaka cast Tomo !!!

RadeBG

pre 7 godina

mozda nije odgovoran za zlocine ali je sigurno odgovoran sto smo se unazadili 30 godina.
e zato mu ne treba nista podizati
(lucchese)

Nije bio odgovoran za zlocine - po nekim pravnim standardima mozda nije bilo dokaza van svake razumne sumnje da se dokaze namera i direktno ucesce tone papira su unistene a nije ni bio glup ali treba se aista praviti lud i ne znati da ni zlocini u RSK ni u RS (a bili su masovni) nisu mogli bez vojske i paravojske i naoruzanja iz Srbije - kasnije je poceo da glumi mirotvorca kada su najgori zlocini vec pocinjeni ali ga ovi vise nisu slusali. A ni batajnica ni hladnjace ni masovni zlocini ni pokusaj deportacije Albanaca nisu izmisljeni...

saca

pre 7 godina

I ovo je predsednik Srbije, pa to covek sam sebi oci da iskopa od nemoci sta ovi ljudi rade. Ko je to podeljen u Srbiji za i protiv Milosevica, sto lupetas kad moram svom predsedniku da kazem, pa ti si zajedno sa Seseljem vikao crvena vestica, zlocinacka porodica, a pozivao u rat za osvajanje srpskih teritorija, i sad hoces da miris narod, kako vas ne pohapsise i ne proterase iz zemlje zajedno sa celom porodicom. Ako hoces digni mu spomenik u svom dvoristu u selu, kada si mogao crkvu da okajes grehe, mozes i spomenik.

adam

pre 7 godina

Pa ko je ovde lud!Spomenik coveku koji nas je proveo kroz besmislene ratove,najvecu inflaciju u istoriji,ubijao politicke protivnike,nije hteo da prizna rezultate izbora,nego ga narod na ulici smenio.Alo,imal ovde neko normalan!

Dambo

pre 7 godina

Ovo stvarno postaje već bizarno... Kad sve čovek sagleda apsolutno nema mesta čuđenju zašto nam je ovako i zašto nije bolje, prosto je-nismo ni zaslužili. Čoveku koji je unazadio državu, minimum pola veka moža i trajno u odnosu na razvijena društva, prouzrokovao, sa pajtosima iz drugih republika, tolike ratove, izazvao najgore siromaštvo od II svetskog rata, srozao društvo na nivo najgoreg primitivizma, započeo tajkunizaciju zemlje, ubijao političke protivnika, progonio neistomišljenike, mogao bi čovek do sutra da nabraja sve loše što je uradio ovaj čovek... al ne, to nema veze bitno je da je on, šta? Kao i kod komšija hrvata, Tuđman je bio Slobin preslikač, al veliki hrvat! To je bilo dovoljno da podobija ulice, trgove, šetališta, aerodrome... Sve je čovek uspeo da opere samo zato jer je ljubio zastavu i isticao hrvatstvo. Naravno isto važi i za Slobu, jer sem tog segmenta, ne vidim ništa zbog čega bi zaslužio bilo kakav spomen a kamoli spomenik! Ova bizarnost oko ideje podizanja spomenika je samo plod njegove vladavine, nezrelo, zaostalo sadomazo društvo bez ikakve perspektive...

Baba

pre 7 godina

Slobin spomenik treba da nas ujedini?

I hoće, Nikoliću. U protestima. Dignite spomenik zlotvoru i eto mene.

Jesam matora, jeste da me mrzi, ali kreni da uništavaš budućnost moje dece i eto me.

Smučilo mi se više.

jedna kolaterala

pre 7 godina

Ne dajte Predsednice da vas zavede profesija, ostavite se

groblja i spomenika.

Previse je grobova u osnovi vase karijere.

Spomenicima nemamo sta obeleziti iz perioda vaseg stvaralastva.

Opusteno.

Dejan

pre 7 godina

Ovaj čovek malo priča, ali kad kaže... Bože me sačuvaj.
Dopada mi se ideja da napravimo kompleks pomirenja sa spomenicima Slobi, Franji i Aliji.

Punoglavac iz žabokrečine

pre 7 godina

"Nikolić: Spomenik Miloševiću bi trebalo da nas ujedini". Hehe, i da se Srbija ponovo vrati "Miloševićevim stazama revolucije"!

Lula

pre 7 godina

Ma on ja za, samo sto ne sme otvoreno da kaze. Ipak ga je Milosevic finansirao 90ih, gde sad da mu okrene ledja. Mada je i Seselju okrenuo ledja, ali ovaj nije mogao da ga placa, ipak se zna ko je bio gazda.

Pera

pre 7 godina

Jel ovo ozbiljno? Nije kriv za ubijanje po Bosni ( kao ) pa cemo da mu zaboravimo ubijanje po Srbiji? Hoce li Vuk Draskovic, Stamboliceva i Curuvijina porodica da budu pozvani na otkrivanje? N.e.v.e.r.o.v.a.t.n.o!

Bane

pre 7 godina

Ha ha. Nasmejao me je komentar da je Milošević bio zapadni čovek. Pa da je bio zapadni onda bi Amerika ili Engleska pružile utočište Miri, Marku, Karićima, Šljivančaninu itd. kada je Srbija za njima izdala poternice. Da je bio zapadni ne bi Srbija ratovala sa tim istim zapadom i ne bi, od trenutka kad Sloba dolazi na vlast, svi mediji počeli da pišu protiv zapada. Milošević je bio čovek ne cele Rusije već KPRF-a, ruskih komunista. Jeljcin i njegova i Putinova partije ER (Edinaya Rossia) je bila rival Zjuganovljevim komunistima i zato Sloba nije dobio pomoć odande, ali svakako mu je matica ta istočna strana. To je potpuno očigledno. Da l vam Amerika i zapad deluju tako glupi da instaliraju nekoga ko će da se bori protiv nje, da ih pljuje? Smešno. Ali teorije zavere po nekima su veće istine od potpuno očiglednog. Prozapadni režimi bili su oni u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji i Bugarskoj. Zato su oni odmah krenuli u integracije sa EU i profitirali dok smo mi sa proruskim režimom terali kontru.

ivan

pre 7 godina

Inace:
'da je 1992. godine "pametni" srpski narod na izborima izabrao za predsednika Milana Panica'

Jeste - Panic je izabran 1992., ali je S. M. lazirao izbore glasovima sa Kosova (kao i uvek - svi Albanci su 'glasali' za SPS)!

Inace, i to je bio drugaciji Srpski narod, pre nego sto je oterano pola milona obrazovanih iz zemlje i dok nije doslo pola miliona Seseljevaca.

1999., Kumanovskim sporazumom smo resili problem laziranja glasova sa Kosova i Milosevic je pao.

Brutalna istina...

PS - zato i referendum o novom 'Kostunicinom Ustavu' tehnicki nije prosao, jer su gradjani Kosova bojkotovali glasanje - odnosno nije izaslo preko 50% gradjana Srbije...
U suprtnom, ako imamo validan Ustav, onda znaci da smo se odrekli Kosova i njegovih gradjana, sta god pisalo u 'preambuli'...

drax

pre 7 godina

Milosevic ako dobije spomenik idem prvi da ga razbijam cekicem u sred bela dana.Na sta ovo lici bree ??? Ovi na vlasti su dobili priliku da vode drzavu zato sto je 2008 kriza ubila Tadica a SPS je tu da popuni vecinu niko njih ne smatra nizasta.Na vlasti su zbog apatije naroda ne zato sto se neko slaze sa njihovom politikom.Narod mrzi Milosevica i nije podeljen po tom pitanju.

biti pristojan ili ološ je lična odluka

pre 7 godina

To što Miloševiću zbog smrti nije utvrđena krivica još uvek ne znači da je isti i nevin. Isto kao što i oslobađajuća presuda Dačiću u aferi kofer ne znači da nije uzeo novac. Postoji nešto što se zove osnovana sumnja na šta se oslanjaju ljudi koji su pristojni i pismeni i postoje formalni propusti i nedostaci na šta se poziva ološ. Kojoj grupi ćete pripadati zavisi isključivo od vašeg odnosa prema Miloševiću i Dačiću.

Ivan

pre 7 godina

Jedino mesto gde taj spomenik ima logike da bude je Trg bana Jelacica, s tim sto bi i trg trebao da promeni ime. Njima je dao drzavu, nama bedu, sramotu i izopstenost. Sto se tice izjave, da je bilo pravde, osoba koja se predstavlja kao predsednik isto kao i osoba koja vodi Vladu, ne bi imali pravo ucesca u politickom zivotu nikada vise. Ovako ce nastaviti da nas vozaju i masu slicnim glupostima kao ovo dok maznjavaju kintu.

Dusan

pre 7 godina

"Koja se zemlja ujedinila oko spomenika zločincu? Hoće li Rusija ponovo biti moćna ako u svakom selu podignu spomenike Staljinu i Romanovima?"

Potpuno se slazem. Mislim da je sramota sto je i spomenik Romanovu podignut u Beogradu.

DxB

pre 7 godina

Cinjenica: Milosevic je simbol politike koja nam je razorila zemlju. Da li je on imao dobru nameru ili ne - apsolutno je irelevantno. Kakav, bre, spomenik?!!! Ti, Nikolicu, pravi mu spomenik u svom dvoristu ako ti se pravi!

todos

pre 7 godina

Treba govoriti u svoje ime. Upropašćena mladost većini neki koji su otišli bar su se izvukli iz ove bede, mnogi su pomrli ne videvši staru štednju, drugi su izgubili svoje najmilije zbog ratova koji su se dešavali na ovim prostorima...
Oni što su profitirali iz ove bede i njima treba da pružimo ruku pomirenja i oprost... ne...

valter

pre 7 godina

Postoje cinjenice...Izgubljena RS Krajina,izgubljeno 70 posto teritorije BiH,uvedene sankcije Srbima preko Drine,izgubljena teritorija Kosovo i Metohija,raseljeno preko 800000 Srba...to je ucinjeno za vreme vladavine Slobodana Milosevica...i sada Srbi hoce da mu podignu spomenik.

Ako baš hoćeš

pre 7 godina

Šta je Asad Srbi za vas?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (poz, 18. avgust 2016 10:52)

Isto što i Milošević, nerazumni diktator.

Svaka cast

pre 7 godina

Pa sad, mozda je spomenik je prevelik zalogaj... Ali neki orden, onako posthumno, moglo bi da prodje. I onako odavno nisi delio, a mogao bi da se privuce i neki glasac sa Miloseviceve strane. Valja se za predsednicke izbore.

tako je bilo

pre 7 godina

Da se mi ne lazemo, Milosevic je bio zapadni covek. Od kako se vratio sa "usavrsavanja" u SAD, munjevito je napredovao u politickoj karijeri i postao predsednik. Vec i vrapci znaju da je sa Tudjmanom imao dogovoreni rat u kojem su stradali pre svega Srbi. Kada je Zapad pozeleo da skine sa vlasti Milosevica, ovaj je postao "patriota". O tome se radi. Ista prica vazi i za njegove naslednike na mestu predsednika/premijera Srbije. Svi reodom ispunjavaju zapadnu agendu i kada u tome nisu uspesni, Zapad ih smenjuje. Konstanta za sve nase vlasti od 1990. do danas je da su bile apsolutno nesposobne i stetocincke sto se vidi po propadanju drzave i naroda.
Jedino sto se promenilo je to sto od 5. oktobra ambasadori SAD, Britanije i Nemacke imaju vise stvarne moci od samih ministara. Dakle, nikakav spomenik nije zasluzio Milosevic. Isto vazi i za Djindjica. A jednog dana ce vaziti za Tadica, Kostunicu, Vucica, Nikolica...

Nikola

pre 7 godina

Naprevite ga u mom kraju, da me podseti kako sam kao dete isao u skolu sa tankim parcetom hleba namazanim dzemom, koji je moja majka rucno pravila, peske noseci sipurke sa planine, jer nije mogla da kupi 2 litra goriva da ode kolima da ga donese. Kao deca smo komentarisali kako je neki komsija bahat sto se hvali da jede pljeskavicu u skoli, tata mu krao naftu iz firme i prodavao. Ja nisam znao da je pljeskavica nesto sto je ustvari toliko dostupno. Za mene je to bilo tad, kao da sad neko dete jede kavijar za uzinu u restoranu pored skole. Skupi se nas 10 da kupimo litarski sok, pa svi pijemo iz flase ispred diskonta kao prasici, pa ako je jedan bio bolestan, sledeci dan ne dodje pola odeljenja u skolu. Otac je radio u firmi u kojoj 3,5 godine nije primio ni dinar plate, a majka je radila 5 godina bez plate, ali joj je to posteno nadoknadjeno u dinarima posle 15 godina. Od svoje petogodisnje plate, kupila je salamoreznicu od 3000 dinara, da je podseti 5 godina posla bez para. Ja kad vidim debelog Slobinog posinka, kako je u svakoj vlasti, zeludac mi se prevrne. On mi dodje kao taj spomenik koji hocete da napravite.

Marko

pre 7 godina

Uzas...Pa kao da nismo doziveli devedesete ! To je bio pakao za obicnog coveka.Sve posle 2000 ,lici na med i mleko (a bilo je i dosta losih stvari)...

Posteno

pre 7 godina

Po tom pitanju misljenja su podeljena. Samo mi nije jasno otkud je i Toma nesiguran? Pa Milosevic je zasluzio da ga od zlata izliju. Podelio im je prve stanove da ne zive vise u Bataji, dao na upravljanje (citaj: cerupanje) Zemun, a Vuku Beograd i onda im je krenul. Maloletna deca su pocela da uplacuju po par hiljada DM poklona stranackoj blagajni, pecenje se na veliko vuklo iz Kapetanije u stranacke prostorije, pasulj je ostao ruzno secanje... Za uzvrat sada se pitaju spomenik ili ne? Da je postenja i Toma i Vuk bi zajednicki lobirali za spomenik Milosevicu. Od golja napravio je domacine.

Knoll

pre 7 godina

Vas u tom blatu od države baš boli uvo za sve! Vi sve radite suprotno od onoga što trebate da radite da bi nekada navodno postali članovi EU.
Umesto da se suočite sa istinom, da se izvinite drugim narodima za zločine koje je u vaše ime napravio Milošević...vi mu dižete spomenik!
Vas, u tom blatu od države baš boli uvo za sve, i zbog toga vam je baš lepo.

dagy

pre 7 godina

Гледај само да се подигне у Загребу, за њих је ипак највише (у)радио.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (popeye, 18. avgust 2016 09:55)

BRavo majstore, u srz problema.
Da se srbi iz BOSNE nisu digli protiv milosevica, i oni bi prebegli kao i iz hrvatske.

gepard

pre 7 godina

Njemu spomenik, a u centru grada jos uvek nema spomenika Stefanu Nemanji, Milutinu, Urosu prvom...Ne zna se ko je zasluzniji za kulturni procvat i razvoj Srpske drzave jos pre 10 vekova...Pa Obrenovici...Karadjordjevici...kralj Pera jos nema spomenik kakav zasluzuje ali zato Milosevic ...nemam reci....

Dela a ne stranačka pripadnost...

pre 7 godina

Ne ulazeći previše u Miloševićeve zasluge ili krivicu za katastrofu Srbije 90-ih, smatram da ne treba podizati spomenik nekome ko je sa aspekta istorije, krajnje kontroverzna osoba i oko koga ne postoji opšti konsenzus u našem društvu da se radi o osobi od značaja za istoriju i kulturu Srbije (kao što konsenzus postoji za Teslu, Pupina, Andrića, Crnjanskog, Nadeždu Petović, Cvijića, Karađorđa i sl...). Da ne bude zabune, svojevremeno sam bio protiv i da se jedan bulevar u BG nazove po Đinđiću jer je ovaj nesrećni čovek ipak bio prekratko na poziciji sa koje je mogao da uradi nešto značajnije za Srbiju.

vojvodina

pre 7 godina

Primernije je da mu podignu spomenik Crnogorci Bosanci Hrvati Albanci Slovenci makedonci (je li ostao neko sa nama da ga slucajno ne nabrojim)

Cika Ramadan

pre 7 godina

Spomenik Milosevicu ???
Cika Ramadan se slaze za Milosevicev spomenik i to pored Adema Jasarija. Ni Adem Jasari nije mogao da doveze do nezavistnosti Kosova koliko doveo Milosevic. Hvala njemu...hvala i njegovog nasledika Dacica....rade u nasem koristu samo da bi ostao na vlasti. Cika Ramadan se plasi tim srbskim poliricarima sto se pozdrave dobrovoljno sa albanskim politicarima, a nikada srbskim patriotima * politicara*.
Prema tome Milosevecu treba spomenik i to od strane albanaca.

scoby

pre 7 godina

"Podržavao sa njegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga.''.
U ovom kontekstu bi stvarno trebalo podići spomenik voljenom I nikad prežaljenom slobici, jer da je na njegovom mestu tada bio aktuelni Predsednik, ne bi nas vise ni bilo...

Sizif

pre 7 godina

A kada to niste bili ujedinjeni? bili ste najglasniji na "dogadjanjima naroda", Milosevic se lazno predstavljao kao komunista (da je bio ne bi vas bilo ni u tragovima) i Jugosloven (odakle pravi jugosloveni - tj ono sto smo mi znali kao jugoslovenstvo - mogu tolerisati nego promovisati cetnistvo i biti u istim redovima vojno i politicki kao 90tih). I jos kukamo kako su drugi rusili Jugoslaviju i drzimo svima lekcije a Nikolic posegne za Titovim legatom i zaslugama kada mu zatreba "grebe" se od njegovu slavu u svetu gde god stigne.

Fica

pre 7 godina

Mani se politikanstva imamo pametnija posla. Da je zaduzio Srbiju do sada bi mu vec bio podignut spomenik. Taj spomenik treba politikantima SPS, Vulin, Mira itd gradjanima to ne treba.

ilija

pre 7 godina

A šta bi bili razlozi za spominik? To što je preminuo u Hagu, ili što mu se tamo sudilo, ili to što je tolike godine bio presednik pa su neki i dalje vezani za njega. Ni istoričarima neće biti lako da izmere. Ali da li je posve odogovoran za raspad SFRJ i krivac, pa nije, da li je uspeo da je sačuva,nije bio kadar, da li je kriv za ratove,nije, a da li je uspeo da sačuva narod, pa baš i nije, na to devizna štednja, piramidalne šeme, šverc, sve učinjeno na unutrašnjem planu bilo je suprotno od geopolitičkog potencijala koji je bio pred SFRJ ili čak samo Srbijom u trenutku smrti istočnog bloka. Ako je bio sposoban za nešto to je bilo poznavanje sklonosti naroda i da se sa malo informacija jako dobro posluži za svoj položaj i ništa više od toga. Kada je tražena zanova PVO sistema, jer se nešto novca našlo, a rusi rasprodaju, on pita ekonomiste sa lokala (tipa direktori) na glasačkoj konvenciji šta sa novcem, ovi mozgovi kažu pa uložiti u ekonomiju, oružje uvek možeš da kupiš (glupost) i novac ode na šivenje policijskih uniformi i razvoj novog motora za model 101 na 1500 pre svega za potrebe policije (otišo je budućim tajkunima u stvari, čak ni tamo). Ono što je dobro znao jeste da je Srbija majka, kojoj se posavio kao dete, a ova je zarad deteta spremna da trpi i brak sa nasilnikom pa i život da izgubi braneći ga. Ako mu i spomenik podigne to je spomenik zlostavljanje majke koja mora i dalje svoje dete da voli bez obzira na sve. On nije dete, ali deca jesu stradala.

Antisha

pre 7 godina

Pa on je prve tenkove izveo protiv Srpskog naroda u Srbiji? Šta vam je, več godinama rehabilitirate sopstvene koljače, pa se čudite što Hrvati rade isto sa Stepincima itd...

Miki

pre 7 godina

Srbija nebitnijeg predsednika nije imala, Vučić je obezvredio funkciju predsednika, kao što je Tadić obezvredio funkciju premijera kada je on bio predsednik. Tako je i u Crnoj Gori Milo Djukanovic, kad je bio predsednik bio je i premijer, kad je bio premijer bio je i predsednik, to sad radi i Dodik u R.Srpskoj, sad je kao predsednik u stvari i premijer. Dokaz da je nebitno jesi li predsednik ili premijer, već da si jaka ličnost koja odlučuje o svemu. To danas u svetu radi i Erdogan u Turskoj, kao predsednik on je i premijer.

12

pre 7 godina

Kad je spomenik Barešiću u pitanju onda se prigovara centralnoj vlasti, kad je spomenik Miloševiću u pitanju e onda je stvar delegirana na "gradske i lokalne vlasti".

Slovenac 1952

pre 7 godina

Što veći spomenik, to bolji! Za natpis: Čovek, koji je rasturio Jugoslaviju, a Srbi su mu svestrano pomogli, sve do uništenja i Juge i Srbije! JOŠ PAMTITE, DRUGOVI!?

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Сахранити милошевића у алеју великана и направити трг споменик у бг

Dobrivoje

pre 7 godina

A Djindjicu porucuje da je i Tita bolela noga pred smrt.Zasto je ovaj dobri narod ovako surovo kaznjen.Ja mislim bas. zbog dobrote i naivnosti.

Storno

pre 7 godina

Hoce li krugu dvojke konacno biti jasno da je vecina Srbije patriotska i da je Slobodan Milosevic ne samo za njih nego za ceo sloboduljubivi svet bio heroj o kome ce se tek pisati i čiji će spomenici biti postavljani po celome svetu!
Globalna vladavina SAD i liberalni kapitalizam je doziveo propast a borci za slobodu kao Slobodan Milosevic i slobodoljubive nacije su se oslobodili stega i lanaca NVO-medijsko-tajkunsko-bezbednosnih-struktura vlasti i konačno slobodno mogu reći ono što je istina! Slobodan Milošević je heroj koji je sprečio NATO rasparčavanje Srbije i svojom ličnom žrtvom zaustavio spolja spremljeni a iznutra podržani gradjanski rat! Neka mu je večna Slava i Hvala!

miki

pre 7 godina

Ne treba podici spomenik Milosevicu niti mu dati ulicu, vec bi trebalo da se sve ulice i spomenici Djindjicu i bilo kom politicaru iz poslednjih 100ak godina ukinu i promene.

francisco pancho villa

pre 7 godina

Kao neutralni nestranački posmatrač mislim da Milošević nije nikakav zločinac, i nema dokaza za to, danas u svetu mnogi pravi zločinci vode svoje države. Da li treba ipak podići spomenik Miloševiću? Ne, nikako, zato što nije prepoznao geopolitičku situaciju, otimao se svojim savetnicima, nijednu stvar nije odradio kako treba, sve ovo što se dešava danas sa Srbijom njegovom je zaslugom. I mislim da predsednik (na šta itekako ima pravo) treba pod hitno da prestane da deli ordene kojekvima i naravno podizanje spomenika. Ne treba narod da se ujedini, dovoljno je to da urade političari, jer su oni ti koji nas predstavljaju, i treba da rade pametno i da ovaj narod počne da živi normalno sa boljim standardom.

Dobro

pre 7 godina

Podići spomenik svakako. Kada se srpski narod na čelu sa Miloševićem usprotivio zapadnjačkoj dominaciji Gebelsova propaganda je od njega napravila sve i svašta. Smatram da su prošla vremena antisrpske propagande i narod sve više svata istinu - i činjenice iz devedesetih godina koje su nas snašle u vreme vladavine sile zapadnjaka i njihovih mentora u Srbiji.
Slobu država treba posthumno odlikovati najvećim odlikovanjem a SPC ga proglasiti za svecem kao mučenika od strane islamsko zapadnjačke koalicije.

bautechnik

pre 7 godina

Taman pomisliš da ne može da odvali veću glupost, kad on prevazidje samog sebe!
(Dejan, 18. avgust 2016 16:21)

Dejane, ovo je izjava godine, svaka ti čast.

poz

pre 7 godina

Milošević je imao dosta grešaka prema svome narodu, no ne može mu se stavljati na teret stvaranje velike Srbije na temelju zločina jer Milošević je hteo očuvati zajednicu naroda SFRJ.
Ta zajednica napadnuta je iznutra i spolja, pomognuta je zapadom.
To jeste bio rat protiv zajednice naroda SFRJ i vodjen je spolja od zapadnih sila i njenih magnata.
Rezultat svih tih ratova je etničko čišćenje Srba uz raznih prostora SFRJ.Srbija postaje zemlja sa najviše izbeglica u Evropi.
Ti je bio rat protiv Srba, zapadni svet je vodio rat protiv Srba preko naroda SFRJ koji su iskoristeni u tome ratu.
Buduće generacije razumece ko su oni i zašto su ratovali protiv Srba.Oni su ti koji su preko leševa išli po svoje ibterese.
Milošević je bio slični ono što je danas Asad.
Šta je Asad Srbi za vas?

Miloš

pre 7 godina

(Aleksa, 18. avgust 2016 15:43)

Koji to spomenik je podignut Titu ili partizanima u zadnje tri decenije? Koliko ja znam ti spomenici su ruseni ili sklanjani.

Nije Tito kriv vec kralj. Kralj je 1918 mogao da gradi SHS na na zdravim temeljima kao federaciju velike Srbije dve nezavisne Hrvatske i Sloveniije ali nije hteo to vec je hteo veliku kraljevinu iako su mnogi pametni govorili da Hrvati i Slovenci kraljevinu gledaju samo kao prelazno resenje do nezavisnosti. I vec 1921 je to bilo jasno ko dan Misic je bio poslat u Hrvatsku da snimi stanje i lepo je rekao ili uvode vojnu upravu ili ih pusti da idu svojim putem. Ovo drugo bi bilo daleko bolje jer bi znatno manje Srba poginulo u DSR, pa bi nas danas bilo mozda i 20miliona.

Dakle Tito je dosao na ono sto je kralj stvorio.

Maxx80

pre 7 godina

Ja sam protiv ideje da nas je Milosevic posvadjao sa svetom. To je izmisljotina njegovih politickih protivnika. On je vladao u izuzetno teskim vremenima kada se raspadao Sovjetski Savez, pao Berlinski zid, Raspala se Cehoslovacka i td.. Dakle opsti zemljotres u Evropi.. da nije i za to mozda Milosevic kriv?I Juga je morala da se raspadne ,Tzv. Badinterova komisija je rekla sve republike postaju drzave. Milosevic je pokusao da okupi i spasi sto se spasiti moze. Da nije njega bilo Crna Gora bi se odvojila jos 1991. Kosovo i Vojvodima takodje. Ne bi bilo mozda ni Republike Srpske. Nisu oni napali nas zbog njega nego njega zbog nas. Da je uradio sve sto mu je zapad rekao, dao kosovo i celu BIH sad bi jos bio ziv. Al ko ce nama valjati. Tesko gospodi sto smo otrpeli 3 godine sankcija, nasi preci su izdrzali strasnije stvari za nas narod i zato danas postojimo. Treba gledati siru sliku.

Воркапић

pre 7 godina

@(Nikola, 19. avgust 2016 09:16)
Никола, само Ваш коментар је довољно да се прочита. Браво!

Storno

pre 7 godina

Hoce li krugu dvojke konacno biti jasno da je vecina Srbije patriotska i da je Slobodan Milosevic ne samo za njih nego za ceo sloboduljubivi svet bio heroj o kome ce se tek pisati i čiji će spomenici biti postavljani po celome svetu!
Globalna vladavina SAD i liberalni kapitalizam je doziveo propast a borci za slobodu kao Slobodan Milosevic i slobodoljubive nacije su se oslobodili stega i lanaca NVO-medijsko-tajkunsko-bezbednosnih-struktura vlasti i konačno slobodno mogu reći ono što je istina! Slobodan Milošević je heroj koji je sprečio NATO rasparčavanje Srbije i svojom ličnom žrtvom zaustavio spolja spremljeni a iznutra podržani gradjanski rat! Neka mu je večna Slava i Hvala!

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Сахранити милошевића у алеју великана и направити трг споменик у бг

Dobro

pre 7 godina

Podići spomenik svakako. Kada se srpski narod na čelu sa Miloševićem usprotivio zapadnjačkoj dominaciji Gebelsova propaganda je od njega napravila sve i svašta. Smatram da su prošla vremena antisrpske propagande i narod sve više svata istinu - i činjenice iz devedesetih godina koje su nas snašle u vreme vladavine sile zapadnjaka i njihovih mentora u Srbiji.
Slobu država treba posthumno odlikovati najvećim odlikovanjem a SPC ga proglasiti za svecem kao mučenika od strane islamsko zapadnjačke koalicije.

poz

pre 7 godina

Milošević je imao dosta grešaka prema svome narodu, no ne može mu se stavljati na teret stvaranje velike Srbije na temelju zločina jer Milošević je hteo očuvati zajednicu naroda SFRJ.
Ta zajednica napadnuta je iznutra i spolja, pomognuta je zapadom.
To jeste bio rat protiv zajednice naroda SFRJ i vodjen je spolja od zapadnih sila i njenih magnata.
Rezultat svih tih ratova je etničko čišćenje Srba uz raznih prostora SFRJ.Srbija postaje zemlja sa najviše izbeglica u Evropi.
Ti je bio rat protiv Srba, zapadni svet je vodio rat protiv Srba preko naroda SFRJ koji su iskoristeni u tome ratu.
Buduće generacije razumece ko su oni i zašto su ratovali protiv Srba.Oni su ti koji su preko leševa išli po svoje ibterese.
Milošević je bio slični ono što je danas Asad.
Šta je Asad Srbi za vas?

Siki

pre 7 godina

Jedini spomenik koji bi "ujedinio" Srbiju bi bio neki zajednički spomenik Đinđiću i Miloševiću (npr. kako sede na kanabetu) pod nazivom, recimo: "S one strane dobra i zla", pa da ga svako tumači po svom nahođenju.

tako je bilo

pre 7 godina

Da se mi ne lazemo, Milosevic je bio zapadni covek. Od kako se vratio sa "usavrsavanja" u SAD, munjevito je napredovao u politickoj karijeri i postao predsednik. Vec i vrapci znaju da je sa Tudjmanom imao dogovoreni rat u kojem su stradali pre svega Srbi. Kada je Zapad pozeleo da skine sa vlasti Milosevica, ovaj je postao "patriota". O tome se radi. Ista prica vazi i za njegove naslednike na mestu predsednika/premijera Srbije. Svi reodom ispunjavaju zapadnu agendu i kada u tome nisu uspesni, Zapad ih smenjuje. Konstanta za sve nase vlasti od 1990. do danas je da su bile apsolutno nesposobne i stetocincke sto se vidi po propadanju drzave i naroda.
Jedino sto se promenilo je to sto od 5. oktobra ambasadori SAD, Britanije i Nemacke imaju vise stvarne moci od samih ministara. Dakle, nikakav spomenik nije zasluzio Milosevic. Isto vazi i za Djindjica. A jednog dana ce vaziti za Tadica, Kostunicu, Vucica, Nikolica...

francisco pancho villa

pre 7 godina

Kao neutralni nestranački posmatrač mislim da Milošević nije nikakav zločinac, i nema dokaza za to, danas u svetu mnogi pravi zločinci vode svoje države. Da li treba ipak podići spomenik Miloševiću? Ne, nikako, zato što nije prepoznao geopolitičku situaciju, otimao se svojim savetnicima, nijednu stvar nije odradio kako treba, sve ovo što se dešava danas sa Srbijom njegovom je zaslugom. I mislim da predsednik (na šta itekako ima pravo) treba pod hitno da prestane da deli ordene kojekvima i naravno podizanje spomenika. Ne treba narod da se ujedini, dovoljno je to da urade političari, jer su oni ti koji nas predstavljaju, i treba da rade pametno i da ovaj narod počne da živi normalno sa boljim standardom.

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Izgubljena RS Krajina,izgubljeno 70 posto teritorije BiH...
(valter, 18. avgust 2016 11:38)

Prijatelju, Krajina nikad nije bila srpska. To šta su nekim dijelovima većinski živjeli Srbi ne znači da pripada Srbima.
Ima u jednoj pokrajini u Austriji djelova gdje stotinama godina većinski žive Hrvati pa to ne znači da taj teritorij pripada Hrvatskoj.
A šta se BiH tiče, o kakvih 70% gubitka teritorija pričaš, pa u BiH je Srba bilo nekih 30 i nešto posto a dobili ste 49% temeljito etnički očišćenog teritorija i de facto državu u državi.

Boza Bogdanovic

pre 7 godina

Milosevic je bio “vrhunsko oruzje” Mirinih komunista. Osnovao je opozicione stranke, razbio SFRJ, isprovocirao NATO-pakt monstruoznim zlocinima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, da bi namerno iznudio sankcije, obezvredio privredu, osiromasio narod hiper-inflacijom, izneo 10-ak milijardi dolara na Kipar i ostala ostrva, izazvao bombardovanje, izgubio vlast i prepustio DOS-u “vruc krompir” (privatizaciju preduzeca njegovim tajkunima). Taj zadatak je perfektno odradio. Milosevic i Sainovic su se zrtvovali, da bi obezbedili svoje porodice i prebacili preko 70% celokupnog bogatstva Srbije u ruke udbaskih tajkuna.
Milosevic je najvecu stetu naneo srpskom narodu, pa je DOS morao da mu sudi u Srbiji, osudi ga na smrt, izvrsi kaznu i zabrani ratno-huskacke i zlocinacke stranke. Ostali narodi ce Milosevicu kad tad podici spomenik, jer se bez njega nikada ne bi osamostalili. Izgubili smo Kosovo, a jos nismo udarili u dno.
Boza Bogdanovic, Bor

Maxx80

pre 7 godina

Ja sam protiv ideje da nas je Milosevic posvadjao sa svetom. To je izmisljotina njegovih politickih protivnika. On je vladao u izuzetno teskim vremenima kada se raspadao Sovjetski Savez, pao Berlinski zid, Raspala se Cehoslovacka i td.. Dakle opsti zemljotres u Evropi.. da nije i za to mozda Milosevic kriv?I Juga je morala da se raspadne ,Tzv. Badinterova komisija je rekla sve republike postaju drzave. Milosevic je pokusao da okupi i spasi sto se spasiti moze. Da nije njega bilo Crna Gora bi se odvojila jos 1991. Kosovo i Vojvodima takodje. Ne bi bilo mozda ni Republike Srpske. Nisu oni napali nas zbog njega nego njega zbog nas. Da je uradio sve sto mu je zapad rekao, dao kosovo i celu BIH sad bi jos bio ziv. Al ko ce nama valjati. Tesko gospodi sto smo otrpeli 3 godine sankcija, nasi preci su izdrzali strasnije stvari za nas narod i zato danas postojimo. Treba gledati siru sliku.

Bacvanin

pre 7 godina

Ako ne mozes uticati, zasto onda govoris o tome sta bi taj spomenik trebao da radi?
Na kraju krajeva, pitaj Dadinu porodicu, Stambolicevu, i niz drugih porodica, o misljenju za spomenik Milosevicu.

Dusan

pre 7 godina

"Koja se zemlja ujedinila oko spomenika zločincu? Hoće li Rusija ponovo biti moćna ako u svakom selu podignu spomenike Staljinu i Romanovima?"

Potpuno se slazem. Mislim da je sramota sto je i spomenik Romanovu podignut u Beogradu.

Vodeni zeka

pre 7 godina

A da mi podignemo spomenik svoj trojici velikana iz tog vremena(Slobi,Aliji i Franji) pa da svi budu zadovoljni? Kad može na Tašu spomenik azerbejdžanskom diktatoru šta fali ovoj trojici da napravimo spomenik?

5.10.2000

pre 7 godina

Ako srpski narod podigne (ili dozvoli da se podigne, svejedno) spomenik Slobodanu Miloševiću, ja, bivši srpski student, gutač suzavca i primač pendreka, decenijski zatočenik sulude politike, čiju je generaciju taj tiranin rasterao i uništio, obećavam da ću se odreći srpskog državljanstva, a u Srbiju više dolaziti neću, osim jednom godišnje, na jedan dan, da posetim grobove roditelja. S decom više neću pričati srpski i neću ih više dovoditi u tu, za mene od tog trenutka beznadežno prokletu zemlju.

To što su se njegovi stari drugari rehabilitovali i ponovo, više puta, dobili dvotrećinsku podršku mog naroda me je zgrozilo ali sam nekako progutao i čak uspeo da zadržim trunku optimizma. Spomenik njemu bi bio previše. Toliko.

PROFA

pre 7 godina

Da dižemo spomenik onome koji je slao vojnike u rat, a onda govorio da Srbija nije u ratu. Da dižemo spomenik onome, što je dogovorio prodaju Krajine i Zapadne Slavonije Hrvatima. Da dižemo spomenik onome što je opljačkao srpska preduzeća, a novac odneo na Kipar, Kinu i Švajcarsku. Da spomenik dižemo onome, koji je oraganizovao kriminal u ovoj zemlji, pa smo svaki dan imali krvava ubistva na Beogradskim ulicama. Da dižemo spomenik onome što je obećavao Švedski standard i silikonsku dolinu, pa smo umesto blagostanja i normalnog života, imali plate i penzije od 10 Nemačkih maraka. Da dižemo spomenik onome, za vreme čije vladavine se gorivo kupovalo na ulici i to flaširano i obojeno, zbog kojeg su nam motri crkavali, a radnje bile prazne, dok su humanitarne organizacije delile hleb i paštetu gladnom narodu na ulici. Da dižemo spomenik onome, što je gušio svaku slobodnu misao, a sve one koji nisu bili na njegovoj liniji, ili je ubijao ili stavljao na stubove srama. Da dižemo spomenik onome, što nas je gurnuo pod NATO bombe, ali kome nije palo napamet, da deo ukradenog novca iskorisit za kupovinu sistema S-300 da bismo se branili od NATO-a. Da dižemo spomenik onome, koji je Albancima sve vreme prodavao oružje, dok su od istog ginuli naši vojnici i policajci. Kome bre da dižemo spomenik? Lopovu i hoštapleru koji nas je ojadio, kome bi mi morali da sudimo, da nije bilo HAGA. Unesrećio je generacije, uništio je državu, institucije, a koliko vidim, ti se od njega mnogo ne razlikuješ.

Ako baš hoćeš

pre 7 godina

Šta je Asad Srbi za vas?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (poz, 18. avgust 2016 10:52)

Isto što i Milošević, nerazumni diktator.

Aleksa

pre 7 godina

Хрвати дижу споменике људима одговорним за настанак и самосталност њихове државе - Павелићу, Степинцу, Барешићу. Ми дижемо споменике људима одговорним за колапс наше државе - Милошевићу, Титу и партизанима.

miki

pre 7 godina

Ne treba podici spomenik Milosevicu niti mu dati ulicu, vec bi trebalo da se sve ulice i spomenici Djindjicu i bilo kom politicaru iz poslednjih 100ak godina ukinu i promene.

sale

pre 7 godina

sramota je da za nekoga koga si pljuvao ceo život, zarad par glasova socijalista na predsedničkim izborima, daješ podršku oko budalaštine sa spomenikom... ali da zanemarimo tzv. predsednika i zamislimo da u centru Berlina stoji spomenik Adolfu

6. oktobar

pre 7 godina

Milosevic i svi koji su ga podrzavali su ekonomski, kulturno, diplomatski, demografski i moralno unistili nasu naciju a bez da je nas narod dobio ista osim patnje. Da nije bilo DoS-a da nas spasi bankrota i daljeg umiranja nasih civila Srbija ne bi docekala 2016.

Milosevic je bio izdajnik Srbije i njen unistitelj a ti i tvoji drugari iz tog perioda ste ponovo zajahali nekim lazima o evropejstvu da bi zavrsili njegov posao. Ustav je temelj jedne republike a vi ga uporno i rado razarate da bi bili tudja gubernerija koju cete da rasprodate i zapalite na taj isti Zapad protiv koga ste se sa Milosevicem satro borili.

valter

pre 7 godina

Postoje cinjenice...Izgubljena RS Krajina,izgubljeno 70 posto teritorije BiH,uvedene sankcije Srbima preko Drine,izgubljena teritorija Kosovo i Metohija,raseljeno preko 800000 Srba...to je ucinjeno za vreme vladavine Slobodana Milosevica...i sada Srbi hoce da mu podignu spomenik.

slobodan milosevic

pre 7 godina

Nikad spomenik, unazadio je nas narod 100 godina, unistio sistem vrednosti, stvorio tajkunsku kamarilu, izdao narod koji je nahuskao u rat, oterao stotine hiljada mladih iz Srbije, zavio u crno stotine hiljada porodica sirom ex-yu. Dakle nikad spomenik, samo prokletstvo i opomena za buducnost. A ovi mali ljudi, vecite sluge, koji su sluzili njemu pa posle drugima zavrsise na robiji kad tad...

Dejan

pre 7 godina

Ovaj čovek malo priča, ali kad kaže... Bože me sačuvaj.
Dopada mi se ideja da napravimo kompleks pomirenja sa spomenicima Slobi, Franji i Aliji.

nikada nikome izvini

pre 7 godina

Ne vidim cime je Slobodan Milosevic zasluzio spomenik...on cak nije sahranjen na groblju da mu neko ne bi oskrnavio grob koliko ga je narod "voleo"...iz moje perspektive "zasluzan" je za najvece MORALNO POSRTANJE SRPSKOG NARODA U ISTORIJI...Pink...dizelasi...kriminal...pljacka penzionog fonda...urusavanje skolstva i kulture...hiper inflacija...ubistva svojih neistomisljenika...ponzenje sopstvenog naroda...bombardovanje 1999...ima toga jos...tako da sam ja licno protiv spomenika...jer njegova politika je stavila MATERIJALNO iznad MORALNOG...

Master of Disaster

pre 7 godina

Slobodan Milošević je ličnost koja je uništila ovu državu u svakom smislu. Istorija mu je već presudila a spomenike neka mu podižu žena i deca. Na svu sreću T.Nikoliću se brzo završava mandat i više nećemo morati da slušamo njegove nebulozne izjave.

baba-nada

pre 7 godina

Narod definitivno nije podeljen sto se ovog tice. Niko normalan ne bi dozvolio da se ovako desi. Grozno nam je kad Hrvati podizu spomenike, a sad hocemo i mi, i to njemu? Ako cemo da se inatimo Hrvatima, postoje pametniji nacini da ih pratimo u njihovim odlukama, pa i budemo bolji. Milosevic je... nemam reci.

e-krem

pre 7 godina

– Naglo nabujali korov Slobodana Miloševića stvara novu srpsku prošlost. Ništa ne sme biti kako je bilo, nego kako oni hoće da je bilo. Srbi nisu Njemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi. U novoj srpskoj prošlosti, već se slave i tek će se slaviti zločinci, dizat će im se i spomenici, bit će proglašavani i za svetitelje – zaključuje Drašković.

cole

pre 7 godina

Nikada nismo imali ulicu i spomenik nijednog miloševića, hvala bogu nećemo ni imati ako bude imalo pameti. Čega ja lepog, makar jednu lepu stvar, mogu da se setim za njegove vladavine ? Ajte molim vas, kakav spomenik ? On je za zaborav i ništa drugo. Upropastio nas je totalno i uništio je zemlju, dakle, on je bio jedan diktator i štetočina ! - pa ga vi veličajte sada.

milvol

pre 7 godina

Pita se Vulin? Pa onda nema dileme da će dići spomenik. A vi ćete da ćutite i svalićete krivicu na ministarstvo, iako potajno želite da se spomenik podigne. Sve ok, ali čime je Milošević toliko zadužio ovu zemlju da mu ona vraća spomenikom i ulicom? Čime je zadužio, osim izolacije, sankcija, ratova, gladi i nemaštine. Ja sam generacija koja je to osetila i gledala roditelje kako se snalaze na razne načine da nas prehrane.
Jel za to dižete spomenik? Karma je čudo, vratiće vam se sve ovo.

mup

pre 7 godina

Covek je pao smarsa. Slobin spomenik da nas ujedini? Pa nastao bi haos i Srbija bi se podelila do mogućeg krvoprolića. Miloševićeva politika je bila ludačka, izazvati NATO i ratovati sa njima, u komšiluku povesti tuce ratova i sve ih izgubiti bez ijednog saveznika i prijatelja. Posledice njegove politike ćemo osećati decenijama

djodjo

pre 7 godina

Ljudi da li je ovo normalno? Da li smo toliko na dnu morala i da li je moguće da nam pamćenje traje dve,tri godine? Bio ratni zločinac ili ne,Milošević ne zaslužuje ni smetlište istorije,a ne spomenik,pogotovo u zemlji čiji je narod unakazio politikom i lopovlukom. Ne mogu da verujem sta čitam

Nenad

pre 7 godina

Razglabati o Miloševiću kao političaru je jedno, ali podizati spomenik nalogodavcu ubistava Ivana Stambolića, čelnika SPO na ibarskoj magistrali, Slavku Ćuruviji kao i drugim nerazjašnjenim ubistvima koje je izvela JSO po njegovom nalogu, je smejanje u lice porodicama njegovih žrtava kao i svima nama.
Sram bilo sve koji to ne žele da vide i da se bar prema njegovim žrtvama ponašaju pristojno i sa dostojanstvom.

Filozof

pre 7 godina

Milošević je imao dosta grešaka prema svome narodu, no ne može mu se stavljati na teret stvaranje velike Srbije na temelju zločina jer Milošević je hteo očuvati zajednicu naroda SFRJ. (poz)

Ti se salis? on se lazno predsatvljao (kao alibi) kao cuvar Jugoslavije dok je sekirom razvaljivao nasiljem, teskim nacionalizmom najgore vrste, masovnim ubistvima i diktaturom, dovodjenjem na scenu takvih kao Toma i Seselj - pa on je ubio Jugoslovenstvo u najzadrtijim Jugoslovenima van Srbije i omogucio dovodjenje anti-jugoslovenskih lidera van Srbije gde su do tada takvi bili na nivou statisticke greske. Jugoslavija je jedan koncept ideologija stanje svesti koju je Milosevic izdao zajedno sa ovim govornikom i misliocem vojvodom. Da je htio Jugosloviju kakvu je mi znamo cetnici mu nikada ne bi bili obavezna "dekoracija" u valsti i van nje.

RadeBG

pre 7 godina

mozda nije odgovoran za zlocine ali je sigurno odgovoran sto smo se unazadili 30 godina.
e zato mu ne treba nista podizati
(lucchese)

Nije bio odgovoran za zlocine - po nekim pravnim standardima mozda nije bilo dokaza van svake razumne sumnje da se dokaze namera i direktno ucesce tone papira su unistene a nije ni bio glup ali treba se aista praviti lud i ne znati da ni zlocini u RSK ni u RS (a bili su masovni) nisu mogli bez vojske i paravojske i naoruzanja iz Srbije - kasnije je poceo da glumi mirotvorca kada su najgori zlocini vec pocinjeni ali ga ovi vise nisu slusali. A ni batajnica ni hladnjace ni masovni zlocini ni pokusaj deportacije Albanaca nisu izmisljeni...

Veliki heroj - drugima

pre 7 godina

Aj navedi ti Tomo jednu jednu dobru stvar koju je za Srbe i Srbiju Milosevic uradio.

Nema je.

Prema tome, radi se o najvecem nacionalnom heroju Albanaca i Hrvata, i da nisu licemerni njegov spomenik bi krasio svaki njihov bitniji grad, a svako mesto bi moralo imati ime ulice po njemu, jer dao im je vise nego Tito.

?

pre 7 godina

Hvatao ljude po ulicama i silom slao u rat, izveo tenkove i vojsku na nas, plavi nas ljustili bez imalo pardona i svesti o dogadjajima u kojima zive.

Nemojte se zezati.

Saša

pre 7 godina

Milošević izgubio sve ratove koje pokrenuo, izgubio i velik dio teritorija Srbije, Kosovo, navukao Nato bombe na Srbiju, pokrao Srbijance, Srbiju odveo u Haag nna suđenje i osigurao preko 1000 godina robije Srbima, pa zaslužuje spomenik.

Povraća mi se

pre 7 godina

Svašta bih ti rekao ali neće mi objaviti komentar.Sram te bilo svih žrtava Miloševićevog režima po kojima sada pljuješ.Ti nisi moj predsednik,a mene je sramota što sam srbin dok me ti predstavljaš.

Pravi predstavnik gradjanske Srbije

pre 7 godina

Bravo g. Bozo!!!
Dok se ovo ne bude ucilo u skolama nece nam svanuti.

Milosevic je bio “vrhunsko oruzje” Mirinih komunista. Osnovao je opozicione stranke, razbio SFRJ, isprovocirao NATO-pakt monstruoznim zlocinima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, da bi namerno iznudio sankcije, obezvredio privredu, osiromasio narod hiper-inflacijom, izneo 10-ak milijardi dolara na Kipar i ostala ostrva, izazvao bombardovanje, izgubio vlast i prepustio DOS-u “vruc krompir” (privatizaciju preduzeca njegovim tajkunima). Taj zadatak je perfektno odradio. Milosevic i Sainovic su se zrtvovali, da bi obezbedili svoje porodice i prebacili preko 70% celokupnog bogatstva Srbije u ruke udbaskih tajkuna.
Milosevic je najvecu stetu naneo srpskom narodu, pa je DOS morao da mu sudi u Srbiji, osudi ga na smrt, izvrsi kaznu i zabrani ratno-huskacke i zlocinacke stranke. Ostali narodi ce Milosevicu kad tad podici spomenik, jer se bez njega nikada ne bi osamostalili. Izgubili smo Kosovo, a jos nismo udarili u dno.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 18. avgust 2016 10:41)

vojvodina

pre 7 godina

Primernije je da mu podignu spomenik Crnogorci Bosanci Hrvati Albanci Slovenci makedonci (je li ostao neko sa nama da ga slucajno ne nabrojim)

Bane

pre 7 godina

Ha ha. Nasmejao me je komentar da je Milošević bio zapadni čovek. Pa da je bio zapadni onda bi Amerika ili Engleska pružile utočište Miri, Marku, Karićima, Šljivančaninu itd. kada je Srbija za njima izdala poternice. Da je bio zapadni ne bi Srbija ratovala sa tim istim zapadom i ne bi, od trenutka kad Sloba dolazi na vlast, svi mediji počeli da pišu protiv zapada. Milošević je bio čovek ne cele Rusije već KPRF-a, ruskih komunista. Jeljcin i njegova i Putinova partije ER (Edinaya Rossia) je bila rival Zjuganovljevim komunistima i zato Sloba nije dobio pomoć odande, ali svakako mu je matica ta istočna strana. To je potpuno očigledno. Da l vam Amerika i zapad deluju tako glupi da instaliraju nekoga ko će da se bori protiv nje, da ih pljuje? Smešno. Ali teorije zavere po nekima su veće istine od potpuno očiglednog. Prozapadni režimi bili su oni u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji i Bugarskoj. Zato su oni odmah krenuli u integracije sa EU i profitirali dok smo mi sa proruskim režimom terali kontru.

Nezaposleni gradjanin Srbije

pre 7 godina

Nikakav spomenik ili naziv ulice po Milosevicu u Beogradu, osim ako Pozarevac tome zudi. Sramtoa je dati ime ulici, trgu ili dignuti spomenik na javnom mestu nekome ko je promasenom politikom 90 tih godina koja nam je donela sankcije, da nam se u Srbiju dodju nekoliko stotina hiljada izbeglih Srba, rat i bombradovanje 1999 tj unistio je Srbiju i njene gradjne za sva vremena , jer se zbog njegove politike nazalost nikada necemo oporaviti sto ekonomski , sto i na druge nacine.

Zumbul

pre 7 godina

Ova drzava definitivno ide u pogresnom pravcu sa ovakvim predsednikom koji se usudjuje da "bude podeljen" oko podizanja spomenika politicaru koga se treba stideti... ej moj Nikolicu, jadan ovaj narod sa tobom!

dagy

pre 7 godina

Гледај само да се подигне у Загребу, за њих је ипак највише (у)радио.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (popeye, 18. avgust 2016 09:55)

BRavo majstore, u srz problema.
Da se srbi iz BOSNE nisu digli protiv milosevica, i oni bi prebegli kao i iz hrvatske.

scoby

pre 7 godina

"Podržavao sa njegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga.''.
U ovom kontekstu bi stvarno trebalo podići spomenik voljenom I nikad prežaljenom slobici, jer da je na njegovom mestu tada bio aktuelni Predsednik, ne bi nas vise ni bilo...

Knoll

pre 7 godina

Vas u tom blatu od države baš boli uvo za sve! Vi sve radite suprotno od onoga što trebate da radite da bi nekada navodno postali članovi EU.
Umesto da se suočite sa istinom, da se izvinite drugim narodima za zločine koje je u vaše ime napravio Milošević...vi mu dižete spomenik!
Vas, u tom blatu od države baš boli uvo za sve, i zbog toga vam je baš lepo.

predrag slučajno sa androida

pre 7 godina

Ljudi, da li je moguće da se uopšte o ovome priča?
Predsednik ove zemlje?
O Miloševiću na ovaj način, potpuno suprotan od onog na koji bi trebalo? Hoćemo li i ovo gutati?
Auuuuu....

a

pre 7 godina

"Ukratko Milosevic nije bio ni Velikosrbin, ni Jugosloven. On nije bio cak ni Komunista, a Socijalista jos manje, on je bio samo Milosevicevac"

Dobro si ovo rekao

ivan

pre 7 godina

Inace:
'da je 1992. godine "pametni" srpski narod na izborima izabrao za predsednika Milana Panica'

Jeste - Panic je izabran 1992., ali je S. M. lazirao izbore glasovima sa Kosova (kao i uvek - svi Albanci su 'glasali' za SPS)!

Inace, i to je bio drugaciji Srpski narod, pre nego sto je oterano pola milona obrazovanih iz zemlje i dok nije doslo pola miliona Seseljevaca.

1999., Kumanovskim sporazumom smo resili problem laziranja glasova sa Kosova i Milosevic je pao.

Brutalna istina...

PS - zato i referendum o novom 'Kostunicinom Ustavu' tehnicki nije prosao, jer su gradjani Kosova bojkotovali glasanje - odnosno nije izaslo preko 50% gradjana Srbije...
U suprtnom, ako imamo validan Ustav, onda znaci da smo se odrekli Kosova i njegovih gradjana, sta god pisalo u 'preambuli'...

Dobrivoje

pre 7 godina

Covek koji je bio diktator,koji je bio najveci stetocina u istoriji,protiv koga je Srpski narod godinama demonstrirao i jedva ga se otresao, covek koji je neduznom narodu navukao celu planetu.Covek koji nam je pokrao zivotnu ustedjevinu,stvorio hiperinflaciju.covek koji je pogubio sve ratove i uveo nas u sankcije,Covek koji je uz pomoc ovih koji hoce da mu podignu spomenik ubijao politicke protivnike i novinare.Covek koji je saradjivao sa kriminalcina i pretvorio nase ulice u klanicu.A za svo to vreme su se enormno obogatili.Sin mu je od nosenja gajbica napravio nekoliko miliona maraka.Gospodo preterali ste on je valjao vama a ne narodu i vi cete biti oduvani kao i on samo je pitanje vremena.

Pera

pre 7 godina

Jel ovo ozbiljno? Nije kriv za ubijanje po Bosni ( kao ) pa cemo da mu zaboravimo ubijanje po Srbiji? Hoce li Vuk Draskovic, Stamboliceva i Curuvijina porodica da budu pozvani na otkrivanje? N.e.v.e.r.o.v.a.t.n.o!

Ivan

pre 7 godina

Jedino mesto gde taj spomenik ima logike da bude je Trg bana Jelacica, s tim sto bi i trg trebao da promeni ime. Njima je dao drzavu, nama bedu, sramotu i izopstenost. Sto se tice izjave, da je bilo pravde, osoba koja se predstavlja kao predsednik isto kao i osoba koja vodi Vladu, ne bi imali pravo ucesca u politickom zivotu nikada vise. Ovako ce nastaviti da nas vozaju i masu slicnim glupostima kao ovo dok maznjavaju kintu.

ilija

pre 7 godina

A šta bi bili razlozi za spominik? To što je preminuo u Hagu, ili što mu se tamo sudilo, ili to što je tolike godine bio presednik pa su neki i dalje vezani za njega. Ni istoričarima neće biti lako da izmere. Ali da li je posve odogovoran za raspad SFRJ i krivac, pa nije, da li je uspeo da je sačuva,nije bio kadar, da li je kriv za ratove,nije, a da li je uspeo da sačuva narod, pa baš i nije, na to devizna štednja, piramidalne šeme, šverc, sve učinjeno na unutrašnjem planu bilo je suprotno od geopolitičkog potencijala koji je bio pred SFRJ ili čak samo Srbijom u trenutku smrti istočnog bloka. Ako je bio sposoban za nešto to je bilo poznavanje sklonosti naroda i da se sa malo informacija jako dobro posluži za svoj položaj i ništa više od toga. Kada je tražena zanova PVO sistema, jer se nešto novca našlo, a rusi rasprodaju, on pita ekonomiste sa lokala (tipa direktori) na glasačkoj konvenciji šta sa novcem, ovi mozgovi kažu pa uložiti u ekonomiju, oružje uvek možeš da kupiš (glupost) i novac ode na šivenje policijskih uniformi i razvoj novog motora za model 101 na 1500 pre svega za potrebe policije (otišo je budućim tajkunima u stvari, čak ni tamo). Ono što je dobro znao jeste da je Srbija majka, kojoj se posavio kao dete, a ova je zarad deteta spremna da trpi i brak sa nasilnikom pa i život da izgubi braneći ga. Ako mu i spomenik podigne to je spomenik zlostavljanje majke koja mora i dalje svoje dete da voli bez obzira na sve. On nije dete, ali deca jesu stradala.

Dragan

pre 7 godina

Ja uopste nisam podeljen, ali sam normalan. Podici spomenik nekome ko mi je unistio mladost, zemlju i buducnost? Jel za to treba covek da se dvoumi? U sta ste onda sigurni predsednice?

Ne moze

pre 7 godina

Da nas ujedini Milosevic koji je svoje neistomisljenike nazivao Poturicama ,stranim placenicima,izdajnicima....

Sjajan primer ujedinjenja i pomirenja

bob

pre 7 godina

sta nam rade ovi neoradikali i sps pa to nije normalno!milosevic nije oslobodjen krivice i to ste izvukli iz konteksta osude karadjicu.kakav spomenik milosevicu? da li ste vi normalni?on ce da nas ujedini?naprotiv!on ce jos vise da nas razjedini!tako je to kad narod ne nauci nista od istorije,onda je duzan da je ponavlja

Rade

pre 7 godina

Pa nije baš cela Srbija, predsedniče ! Možda tih desetak posto glasačkog tela ali ni oni se možda ne slažu da treba podići spomenik nekom ko nas je toliko mnogo upropastio, pokrao (njegova familij), koji je, istini za volju, i Kosovo prokockao. obrukao nas, unizio pred celim svetom , toliko da se taj svet nqa kraju dogovorio da nas bombarduje. Gurao je prst u oko velikim silama a to ne radi pametan čovek. Zar njemu spomenik, zar njemu ! ! !

Aleksandar

pre 7 godina

Kad bih napisao šta mi je prvo palo na pamet nakon čitanja ove poslednje njegove, hmmm, mudrosti - komentar mi ne bi bio objavljen. Alal nam vera na izboru predsednika! I tadašnjeg i sadašnjeg.

Srboljub

pre 7 godina

Ovo nije standardna blamaža u Tominoj režiji na koju čovek vremenom ogugla, ovo je opasna ideja koja suštinski treba njega i njegove da abolira odgovornosti, primetite ko su najglasniji u sumanutoj ideji: Slobini saradnici i klončići. Ni rehabilitacije višedecenijskih dosijea ne prolaze lako kako bi revizionisti istorije priželjkivali, a kamo li ono što mnogi živi povezuju sa ukradenom mladošću. Tim kursom, sa spomenikom S.M. sledi za par godina i prav žena predsednik u Srba, udova mis Marković. No pasaran.

Fica

pre 7 godina

Mani se politikanstva imamo pametnija posla. Da je zaduzio Srbiju do sada bi mu vec bio podignut spomenik. Taj spomenik treba politikantima SPS, Vulin, Mira itd gradjanima to ne treba.

Svaka cast

pre 7 godina

Pa sad, mozda je spomenik je prevelik zalogaj... Ali neki orden, onako posthumno, moglo bi da prodje. I onako odavno nisi delio, a mogao bi da se privuce i neki glasac sa Miloseviceve strane. Valja se za predsednicke izbore.

gepard

pre 7 godina

Njemu spomenik, a u centru grada jos uvek nema spomenika Stefanu Nemanji, Milutinu, Urosu prvom...Ne zna se ko je zasluzniji za kulturni procvat i razvoj Srpske drzave jos pre 10 vekova...Pa Obrenovici...Karadjordjevici...kralj Pera jos nema spomenik kakav zasluzuje ali zato Milosevic ...nemam reci....

Punoglavac iz žabokrečine

pre 7 godina

"Nikolić: Spomenik Miloševiću bi trebalo da nas ujedini". Hehe, i da se Srbija ponovo vrati "Miloševićevim stazama revolucije"!

dejan

pre 7 godina

Podići spomenik toj nesreći koja se zvala Milošević bi bila nacionalna sramota jer je taj čovek bio lopuža i ubica. Svi oni bolesnici koji misle da je taj čovek bio veliki Srbin neka samo makar na momenat zamisle da su oni ubijeni po njegovom naređenju i oni koji su izginuli kao posledica katastrofalne politike koju je vodio, njihova deca ili očevi. Gurnuo je narod u nesrećne ratove iz kojih je posle bežao i ostavio stotine hiljada ljudi na cedilu. Naređivao ubistva političkih protivnika. Omogućio krađu neviđenih razmera svojim poslušnicima i svojoj deci. Zavadio nas sa svetom i posledice te politike ćemo još dugo da osećamo. Podići tom čoveku spomenik mogu samo oni kojima je omogućio da dobro žive tada pljačkajući ovu zemlju. Na kraju : "Ono čega se pametan čovek stidi, time se budala ponosi" Podsećam samo na to da je naš komični predsednik javno izjavio da mu nije žao što je ubijen Ćuruvija. Sramota !

Dambo

pre 7 godina

Ovo stvarno postaje već bizarno... Kad sve čovek sagleda apsolutno nema mesta čuđenju zašto nam je ovako i zašto nije bolje, prosto je-nismo ni zaslužili. Čoveku koji je unazadio državu, minimum pola veka moža i trajno u odnosu na razvijena društva, prouzrokovao, sa pajtosima iz drugih republika, tolike ratove, izazvao najgore siromaštvo od II svetskog rata, srozao društvo na nivo najgoreg primitivizma, započeo tajkunizaciju zemlje, ubijao političke protivnika, progonio neistomišljenike, mogao bi čovek do sutra da nabraja sve loše što je uradio ovaj čovek... al ne, to nema veze bitno je da je on, šta? Kao i kod komšija hrvata, Tuđman je bio Slobin preslikač, al veliki hrvat! To je bilo dovoljno da podobija ulice, trgove, šetališta, aerodrome... Sve je čovek uspeo da opere samo zato jer je ljubio zastavu i isticao hrvatstvo. Naravno isto važi i za Slobu, jer sem tog segmenta, ne vidim ništa zbog čega bi zaslužio bilo kakav spomen a kamoli spomenik! Ova bizarnost oko ideje podizanja spomenika je samo plod njegove vladavine, nezrelo, zaostalo sadomazo društvo bez ikakve perspektive...

Nemanja

pre 7 godina

Gospodine Predsednice, kao prvo dokazite narodu Srbije da ste legalno zavrsili fakultet. Kao drugo objavite javno Briselski sporazum koji ste potpisali. Kao trece dokazite da od 2000 godine na vlasti u BG-u nisu zapadne marionete. Kao cetvrto dokazite konacno sta ste direktno uradili za srpski narod da je on osetio neki boljitak u svom zivotu. Sta radite protiv bele kuge? Dokazano je da ce Srbi biti u sopstvenoj drzavi za nekih 50 godina nacionalna manjina. Kolika je bila prosecna plata 2006 a kolika 2016? Dajte da vidimo sta se to dobro radi za drpski narod. Pozdrav

Coco Bill

pre 7 godina

Ukratko Milosevic nije bio ni Velikosrbin, ni Jugosloven. On nije bio cak ni Komunista, a Socijalista jos manje, on je bio samo Milosevicevac !!! Jednostavno zeleo je da vlada Srbijom kao sto danas vladaju,`velike` licnosti kao sto je Lukasenko u Belorusiji, onda onaj Kim Severnoj Koreji, a moze se reci cak i za Mila u Crnoj Gori, samo sto je on specifican i to je mneka druga prica. Dakle, nikakva politika, to je njemu bila samo postapalica u odredjeno vreme da bi bolje drzao na uzdu svoj narod, ili da bi se bolje `predstavio` medjunarodnoj javnost, njemu je samo bitna bila iskljucivo samo njegova i njegove zene vlast. E sad, ako takav covek zasluzuje spomenik i da ce jos da ujedini ljude onda, svaka cast Tomo !!!

So na ranu

pre 7 godina

Spomenik čoveku koji je radio sve na štetu vlastitog naroda bi bio "dolivanje ulja na vatru", "ljuta trava na ljutu ranu" svih žrtava njegove bestijalne vladavine.
Nismo mazohisti !

Milko

pre 7 godina

Čemu čudjenje.
Srbija se sasvim jasno poslednjih godina opredelila pozitivno prema Miloševićevoj politici i na izborima se u znatnoj većini opredelila za stranke koje su vladale devedesetih i bile saučesnici u svom zlu koje je počinjeno u Srbiji i izvan nje.
Šešelj, Nikolić, Vučić, Dačić, Drašković ... svi su na dvoru, uz presto ili kao dvorske lude al' tu su.

Baba

pre 7 godina

Slobin spomenik treba da nas ujedini?

I hoće, Nikoliću. U protestima. Dignite spomenik zlotvoru i eto mene.

Jesam matora, jeste da me mrzi, ali kreni da uništavaš budućnost moje dece i eto me.

Smučilo mi se više.

puskica

pre 7 godina

Tomo, pređi već jednom u taj SPS. Odgovaraš i po stavu i po obrazovanju tom miljeu. A sigurno će te podržati za predsednika, kao onomad Sloba Šešelja.

saca

pre 7 godina

I ovo je predsednik Srbije, pa to covek sam sebi oci da iskopa od nemoci sta ovi ljudi rade. Ko je to podeljen u Srbiji za i protiv Milosevica, sto lupetas kad moram svom predsedniku da kazem, pa ti si zajedno sa Seseljem vikao crvena vestica, zlocinacka porodica, a pozivao u rat za osvajanje srpskih teritorija, i sad hoces da miris narod, kako vas ne pohapsise i ne proterase iz zemlje zajedno sa celom porodicom. Ako hoces digni mu spomenik u svom dvoristu u selu, kada si mogao crkvu da okajes grehe, mozes i spomenik.

adam

pre 7 godina

Pa ko je ovde lud!Spomenik coveku koji nas je proveo kroz besmislene ratove,najvecu inflaciju u istoriji,ubijao politicke protivnike,nije hteo da prizna rezultate izbora,nego ga narod na ulici smenio.Alo,imal ovde neko normalan!

kgh

pre 7 godina

A za koje to zasluge je Milosevic zasluzio spomenik? Za sve nedace koje su nas zadesile? Vas radikale, pardon naprednjeke , razumem jer ste mu bili udarna pesnica u dogadjanjima devedesetih.

Ivan Cepelin

pre 7 godina

Eh, mladji se ne secaju, ali samo da je 1992. godine "pametni" srpski narod na izborima izabrao za predsednika Milana Panica, a ne Slobodana Milosevica danas bi ziveli daleko bolje, imali mnogo vece plate, ne bi bilo bombardovanja Srbije 1999. Bili bi normalna zemlja. Ali nas polupismeni narod zamajan televizijama i medijskom propagandom je doneo katastrofalnu odluku. Za sve smo sami krivi, ali smo kukavice da priznamo, kad god je trebalo ne dozvoliti ljudima bez biografije da postanu nase vodje mi smo uradili suprotno. Zato danas imao Nikolica, Dacica, Vucica, Seselja ljude koji nikada sami nisu nista stvorili i vecito su kao politicari ziveli na grbaci naroda. Pored njih ne trebaju nama ni Amerikanci, ni Rusi, ni Hrvati da nam rade o glavi i za svoje interese. Ovi su dovoljno da se samounistimo.

Neko kome ne objavljujete komentare

pre 7 godina

Spomenik coveku koji je toliko popularan medju narodom da je morao da bude sahranjen u sopstvenom dvoristu, jer svi znamo sta bi se desilo da je sahranjen na groblju? Koja ideja.

Uostalom, taj spomenik bi bio cisto bacanje para, posto biste morali da placate i cuvare 24/7 ako mislite da taj spomenik opstane bar jedan dan.

goca

pre 7 godina

Sta smo sve preziveli za vreme vlasti Milosevica kao sto je rat,sankcije,nestasice, svakodnevna ubistva na ulicama, i licno bogacenje njegove porodice, i sada treba da nas ujedini dizanjem spomenika. To je suluda ideja.

Novak

pre 7 godina

U pravu je predsednik. Spomenik Slobodanu Miloševiću bi trebalo da nas sve ujedini u stavu da taj čovek nikakav spomenik nije zaslužio. Vladajuće stranke uspešno mesecima bacaju narodu prašinu u oči, izmišljajući na smenu nepostojeće teme da zabave pučinu, i odvrate pažnju od realnih problema sa kojima se država i narod sreću. Stari trik političara, koji u Srbiji uspešno deluje.

Miki

pre 7 godina

Srbija nebitnijeg predsednika nije imala, Vučić je obezvredio funkciju predsednika, kao što je Tadić obezvredio funkciju premijera kada je on bio predsednik. Tako je i u Crnoj Gori Milo Djukanovic, kad je bio predsednik bio je i premijer, kad je bio premijer bio je i predsednik, to sad radi i Dodik u R.Srpskoj, sad je kao predsednik u stvari i premijer. Dokaz da je nebitno jesi li predsednik ili premijer, već da si jaka ličnost koja odlučuje o svemu. To danas u svetu radi i Erdogan u Turskoj, kao predsednik on je i premijer.

Marko

pre 7 godina

Uzas...Pa kao da nismo doziveli devedesete ! To je bio pakao za obicnog coveka.Sve posle 2000 ,lici na med i mleko (a bilo je i dosta losih stvari)...

Dela a ne stranačka pripadnost...

pre 7 godina

Ne ulazeći previše u Miloševićeve zasluge ili krivicu za katastrofu Srbije 90-ih, smatram da ne treba podizati spomenik nekome ko je sa aspekta istorije, krajnje kontroverzna osoba i oko koga ne postoji opšti konsenzus u našem društvu da se radi o osobi od značaja za istoriju i kulturu Srbije (kao što konsenzus postoji za Teslu, Pupina, Andrića, Crnjanskog, Nadeždu Petović, Cvijića, Karađorđa i sl...). Da ne bude zabune, svojevremeno sam bio protiv i da se jedan bulevar u BG nazove po Đinđiću jer je ovaj nesrećni čovek ipak bio prekratko na poziciji sa koje je mogao da uradi nešto značajnije za Srbiju.

Lula

pre 7 godina

Ma on ja za, samo sto ne sme otvoreno da kaze. Ipak ga je Milosevic finansirao 90ih, gde sad da mu okrene ledja. Mada je i Seselju okrenuo ledja, ali ovaj nije mogao da ga placa, ipak se zna ko je bio gazda.

Cika Ramadan

pre 7 godina

Spomenik Milosevicu ???
Cika Ramadan se slaze za Milosevicev spomenik i to pored Adema Jasarija. Ni Adem Jasari nije mogao da doveze do nezavistnosti Kosova koliko doveo Milosevic. Hvala njemu...hvala i njegovog nasledika Dacica....rade u nasem koristu samo da bi ostao na vlasti. Cika Ramadan se plasi tim srbskim poliricarima sto se pozdrave dobrovoljno sa albanskim politicarima, a nikada srbskim patriotima * politicara*.
Prema tome Milosevecu treba spomenik i to od strane albanaca.

drax

pre 7 godina

Milosevic ako dobije spomenik idem prvi da ga razbijam cekicem u sred bela dana.Na sta ovo lici bree ??? Ovi na vlasti su dobili priliku da vode drzavu zato sto je 2008 kriza ubila Tadica a SPS je tu da popuni vecinu niko njih ne smatra nizasta.Na vlasti su zbog apatije naroda ne zato sto se neko slaze sa njihovom politikom.Narod mrzi Milosevica i nije podeljen po tom pitanju.

DxB

pre 7 godina

Cinjenica: Milosevic je simbol politike koja nam je razorila zemlju. Da li je on imao dobru nameru ili ne - apsolutno je irelevantno. Kakav, bre, spomenik?!!! Ti, Nikolicu, pravi mu spomenik u svom dvoristu ako ti se pravi!

biti pristojan ili ološ je lična odluka

pre 7 godina

To što Miloševiću zbog smrti nije utvrđena krivica još uvek ne znači da je isti i nevin. Isto kao što i oslobađajuća presuda Dačiću u aferi kofer ne znači da nije uzeo novac. Postoji nešto što se zove osnovana sumnja na šta se oslanjaju ljudi koji su pristojni i pismeni i postoje formalni propusti i nedostaci na šta se poziva ološ. Kojoj grupi ćete pripadati zavisi isključivo od vašeg odnosa prema Miloševiću i Dačiću.

todos

pre 7 godina

Treba govoriti u svoje ime. Upropašćena mladost većini neki koji su otišli bar su se izvukli iz ove bede, mnogi su pomrli ne videvši staru štednju, drugi su izgubili svoje najmilije zbog ratova koji su se dešavali na ovim prostorima...
Oni što su profitirali iz ove bede i njima treba da pružimo ruku pomirenja i oprost... ne...

Marlon

pre 7 godina

Ne može spomenik da se podigne nekom ko je državi natovario sankcije, ratove, gubitak teritorije, pogibiju i iseljavanje naroda i privrednu kataklizmu.

EVA

pre 7 godina

Zanimljivo je da niko od komentatora nije pročitao tekst i u njemu celu Nikolićevu izjavu, već samo naslov.
(expert)

A sta je to u tekstu sto menja sustinu njegove glavne teze - spomenik bi nas ujedinio svi bi prihvatili da je on bio neki super srpski junak znaci ostali su bili ruzni, prljavi, zli. Ili sto je rekao u smislu da ga je on podrzavao samo ne u delu kada nije "zavrsio posao" (odustajao). Koji to posao? Gde? RSK? Kosovo? RS? Objasni molim te koji deo mi to ne razumemo? Sto se ne bi ujedinili u otklonu od zla umesto dizanjem spomenika zlu? Valjda zato sto ga je i on podrzavao (dok nije izgubio kavobag vivovitica granicu).

jedna kolaterala

pre 7 godina

Ne dajte Predsednice da vas zavede profesija, ostavite se

groblja i spomenika.

Previse je grobova u osnovi vase karijere.

Spomenicima nemamo sta obeleziti iz perioda vaseg stvaralastva.

Opusteno.

Sizif

pre 7 godina

A kada to niste bili ujedinjeni? bili ste najglasniji na "dogadjanjima naroda", Milosevic se lazno predstavljao kao komunista (da je bio ne bi vas bilo ni u tragovima) i Jugosloven (odakle pravi jugosloveni - tj ono sto smo mi znali kao jugoslovenstvo - mogu tolerisati nego promovisati cetnistvo i biti u istim redovima vojno i politicki kao 90tih). I jos kukamo kako su drugi rusili Jugoslaviju i drzimo svima lekcije a Nikolic posegne za Titovim legatom i zaslugama kada mu zatreba "grebe" se od njegovu slavu u svetu gde god stigne.

djordje

pre 7 godina

nazalost ono sto ce da nas ujedini je glasanje za onog ko bude imao najvise sanse da te zameni. Sto se Slobe tice bilo ne ponovilo se, isto kao sto bi bilo lepo da se i tvoja vladavina nasom prcijom ne ponovi...

Posteno

pre 7 godina

Po tom pitanju misljenja su podeljena. Samo mi nije jasno otkud je i Toma nesiguran? Pa Milosevic je zasluzio da ga od zlata izliju. Podelio im je prve stanove da ne zive vise u Bataji, dao na upravljanje (citaj: cerupanje) Zemun, a Vuku Beograd i onda im je krenul. Maloletna deca su pocela da uplacuju po par hiljada DM poklona stranackoj blagajni, pecenje se na veliko vuklo iz Kapetanije u stranacke prostorije, pasulj je ostao ruzno secanje... Za uzvrat sada se pitaju spomenik ili ne? Da je postenja i Toma i Vuk bi zajednicki lobirali za spomenik Milosevicu. Od golja napravio je domacine.

Bosna komentarise

pre 7 godina

Odlicna ideja, evo imamo viska bronze pa nek odrade i Aliju i Franju odmah pored Milosevica. To bi ujedinilo ne Srbiju nego i region. Ispod spomenika neka se ispise njihova poruka "Podmladili smo naciju, vratili smo vas sve 100 godina unazad."

Salonski levičar

pre 7 godina

Da li je ovo realno. Pa sve i da su se svih 6 republika razišle na najmirniji mogući način, evo ruka, hvala lepo prijatno, opet ostaje hiljadu stvari sa kojima je Milošević zagorčao život svom vlastitom narodu. Ne pada mi na panet da ih nabrajam, to su opštepoznate stvari.Uglavnom, jadno i bedno. Populistički nacionalizam za mase sa dna kace

Slovenac 1952

pre 7 godina

Što veći spomenik, to bolji! Za natpis: Čovek, koji je rasturio Jugoslaviju, a Srbi su mu svestrano pomogli, sve do uništenja i Juge i Srbije! JOŠ PAMTITE, DRUGOVI!?

Antisha

pre 7 godina

Pa on je prve tenkove izveo protiv Srpskog naroda u Srbiji? Šta vam je, več godinama rehabilitirate sopstvene koljače, pa se čudite što Hrvati rade isto sa Stepincima itd...

Nikola

pre 7 godina

Naprevite ga u mom kraju, da me podseti kako sam kao dete isao u skolu sa tankim parcetom hleba namazanim dzemom, koji je moja majka rucno pravila, peske noseci sipurke sa planine, jer nije mogla da kupi 2 litra goriva da ode kolima da ga donese. Kao deca smo komentarisali kako je neki komsija bahat sto se hvali da jede pljeskavicu u skoli, tata mu krao naftu iz firme i prodavao. Ja nisam znao da je pljeskavica nesto sto je ustvari toliko dostupno. Za mene je to bilo tad, kao da sad neko dete jede kavijar za uzinu u restoranu pored skole. Skupi se nas 10 da kupimo litarski sok, pa svi pijemo iz flase ispred diskonta kao prasici, pa ako je jedan bio bolestan, sledeci dan ne dodje pola odeljenja u skolu. Otac je radio u firmi u kojoj 3,5 godine nije primio ni dinar plate, a majka je radila 5 godina bez plate, ali joj je to posteno nadoknadjeno u dinarima posle 15 godina. Od svoje petogodisnje plate, kupila je salamoreznicu od 3000 dinara, da je podseti 5 godina posla bez para. Ja kad vidim debelog Slobinog posinka, kako je u svakoj vlasti, zeludac mi se prevrne. On mi dodje kao taj spomenik koji hocete da napravite.

Usain Bot

pre 7 godina

Kako je nama lako uvaliti kosku. Sad se raspravljamo oko spomenika Milosevicu s plate nam 200e. Ratovi i sankcije prosli pre skoro 20 godina a nismo se pomerili s mesta. jedni te isti vladaju vec godinama samo menjaju funkcije

Miloš

pre 7 godina

(Aleksa, 18. avgust 2016 15:43)

Koji to spomenik je podignut Titu ili partizanima u zadnje tri decenije? Koliko ja znam ti spomenici su ruseni ili sklanjani.

Nije Tito kriv vec kralj. Kralj je 1918 mogao da gradi SHS na na zdravim temeljima kao federaciju velike Srbije dve nezavisne Hrvatske i Sloveniije ali nije hteo to vec je hteo veliku kraljevinu iako su mnogi pametni govorili da Hrvati i Slovenci kraljevinu gledaju samo kao prelazno resenje do nezavisnosti. I vec 1921 je to bilo jasno ko dan Misic je bio poslat u Hrvatsku da snimi stanje i lepo je rekao ili uvode vojnu upravu ili ih pusti da idu svojim putem. Ovo drugo bi bilo daleko bolje jer bi znatno manje Srba poginulo u DSR, pa bi nas danas bilo mozda i 20miliona.

Dakle Tito je dosao na ono sto je kralj stvorio.

12

pre 7 godina

Kad je spomenik Barešiću u pitanju onda se prigovara centralnoj vlasti, kad je spomenik Miloševiću u pitanju e onda je stvar delegirana na "gradske i lokalne vlasti".

Sasa

pre 7 godina

Zar ovo nije godina preduzetnistva? Šta je sa izvozom srpskih Mercedesa iz predizborne kampanje 2014 godine? Ne zamlacujte nas pričama od kojih se ne živi. Ostavite to za neka druga vremena.

bautechnik

pre 7 godina

Taman pomisliš da ne može da odvali veću glupost, kad on prevazidje samog sebe!
(Dejan, 18. avgust 2016 16:21)

Dejane, ovo je izjava godine, svaka ti čast.

Dobrivoje

pre 7 godina

A Djindjicu porucuje da je i Tita bolela noga pred smrt.Zasto je ovaj dobri narod ovako surovo kaznjen.Ja mislim bas. zbog dobrote i naivnosti.

Воркапић

pre 7 godina

@(Nikola, 19. avgust 2016 09:16)
Никола, само Ваш коментар је довољно да се прочита. Браво!