1. Bez obzira, ja kao pripadnik tog etniciteta i te države se osjećam neugodno zbog toga, bez obzira što veze s tim takvim pokretima nemam. Ponašanje kako ih ti nazivaš "ustaške" desnice smatram ekstremno štetinim ali i jadnim kako sam naveo u postu ranije. Njihove postupke uopće ne odobavam. Uopće nisam kritiku uputio na račun Pupovca već upravo na one koje ti zoveš "ustaška" desnica. (možda si krivo shvatio). Pupovac ima pravo ali i obvezu iznijeti svoj stav i kritiku. Iskreno sam za ne samo dobre međunacionalne odnose Hrvata i Srba već i za dobre susjedske odnose. U savakom slučaju za AKTIVNE odnose, nikako za izolacionizam između jednih i drugih.
  (Rudika, 3. avgust 2016 16:00)

  # Link komentara

 2. Briga me sta Hrvati hoće, ja hoću bolji život, a ne da robujem za strance u srcu Evrope...
   (sumadinac, 3. avgust 2016 15:58)

  # Link komentara

 3. @Rudika, Pupovac nije cijeloj Hrvatskoj niti svim Hrvatima napomenuo što je napomenuo već je jasno opisao proustašku desnicu u Hrvatskoj i napomenuo je što je trebao. nije Pupovac kriv što kao europskoj Hrvatskoj lojalni Srbin poziva da se Hrvatska drži europskog antifašističkog duha a ne da prlja taj duh kroz stvarno povampirenje ustaštva! zato Rudika ako si iskreno za dobre međunacionalne odnose Hrvata i Srba i svih naroda bivše Yu, kritiziraj ustašku desnicu u Hrvatskoj a ne onog koji ju samo opisuje kakva i jeste.
  (Vel Santic, 3. avgust 2016 15:03)

  # Link komentara

 4. Ovo je možda smiješno, ali je u suštini jadno! Ponašanje tipično za sitne duše. Iskreno mi je žao što država i etnicitet kojem pripadam se bez obzira na sve tako odnosi prema Srbiji (u načelu osuđujem takvo ponašanje prema bilo kome i od bilo koga). Jadno je to, to je kao ono kad se nekoj osobi koja očigledno liječi neke frustracije postavi pitanje "jel misliš da si velik ako.....?". Takva logika ne donosi nikakvo rješenje, samo se zamašnjak vrti dalje....A ovo što Pupovac napominje, taj tobožnji osjećaj "superiornosti", to je šuplje i prazno. Neće Hrvatskoj niti Hrvatima biti ništa bolje ako Srbiji bude nešto lošije i teže, kao što niti ti koji zagovaraju ovakvu logiku neće biti ništa veći zbog toga. To su šuplji argumenti koji služe određenim političkim opcijama u prikupljanju birača a koje ne nude ništa osim "pripadnosti" državi i etničkoj skupini, onda njima ovo služi kao svojevrsni "sadržaj" predstave kojem kao upućuju svojim glasačima poruku kao da postoji neka opasnost od odnosa s Srbijom. Jadno da jadnije ne može biti, ali uvijek je lako pokazivati mišiće kad se nalaziš u povoljnijem položaju, bilo kada i bilo gdje, ali to nije časno ponašanje, a o nekom viteštvu govora nema kad se tako postavljaju stvari.
  (Rudika, 3. avgust 2016 14:29)

  # Link komentara

 5. Tesko ce se zaustaviti ludilo u koju Hrvatsku uvlace nacionalisti i fasisti .Hrvatima mediji pune usi averzijom prema Srbima a EU zbog svojih problema ne moze da reaguje tako brzo.
  (ima li pameti u lijepoj njihovoj, 3. avgust 2016 14:03)

  # Link komentara

 6. @James 007Bond
  Varaš se, u ovom djelu Jadrana, od Zadra do Šibenika, najveći vlasnici, ali i budući investitori su Turci.
  (biograd, 3. avgust 2016 13:58)

  # Link komentara

 7. Hrvatska treba da napokon shvati jednu stvar--- NE MOŽE se slaviti ustaštvo u članstvu EUa! EU je ovih dana spora da to jasno poruči, ali se to podrazumijevalo i podrazumijeva kada je Hrvatska primana u EU. Srbija takođe ne može revidirati istoriju slavljenjem nedića, ljotića.
  običnom miroljubivom hrvatskom i srpskom narodu koji i nije zavađen ovo ni ne treba objašnjavati jer je jasno, zato veliki pozdrav za sve miroljubive ljude ovde bez obzira na nacionalnost i nikada ne dozvolite da vas ogavni desničarski političari zavade.
  Pupovac je ovo isto što ja rekoh poručio i sam samo svojim riječima i velike pohvale za Pupovca kao i hrvatskog profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Hrvoja Klasića!
  (Vel Santic, 3. avgust 2016 13:51)

  # Link komentara

 8. @splico

  Tvoj komentar je prvi objavljen i SVE je rekao...nemam nista da dodam!

  Pozdrav od Srbina koji nije vise u Srbiji (na zalost..ili srecu?)
  (LondonCalling, 3. avgust 2016 13:42)

  # Link komentara

 9. Jedina sila na ovim prostorima bila je Jugoslavija sve ostalo je jad i bijeda. Mi ne možemo kontrolirati ni sami sebe a kamoli dominirat drugima. Sve je to igra Zapada da nahuška susjede na Srbiju ako budu šurovali s Putinom.
  (lukazg, 3. avgust 2016 13:14)

  # Link komentara

 10. Водимо љубав а не рат.
  (ЛАЛА, 3. avgust 2016 13:13)

  # Link komentara

 11. @leptirica

  Хрватска треба Немачкој ,и то само да би још продала и оних 30% Јадрана што је још у Хрватском власништву, и онда вас пуштају низ воду.

  А Хрватско загорије је већ цело продато.

  (Знам ја како стоје ствари код вас Хрвата).
  (Џејмс 007Bond, 3. avgust 2016 12:55)

  # Link komentara

 12. A ja zelim da odem iz srbije zauvek.
  (Vasic ujak, 3. avgust 2016 12:50)

  # Link komentara

 13. kako ono kazu,nije bitno sta se reklo nego tko je rekao....a tako i ovom izjavom...
  ja nisam odavno procitao da su se srbin i hrvat potukli,napali itd,ali svaki dan citam od politicara i sa jedne i druge strane kako potpaljuju....
  pa kad je tako nek se HR sabor (glavonje) i Srpska skupstina (ili kako se vec zove skup vasih glavonja)
  zajedno nadju u nekoj dvorani pa nek jedni deugima sve kazu pa ako treba i potuku su,malo za promjenu da puste malo narod na miru,bez njih ce narod lako izaci na dobro,jer narod samo zeli mir i kruha....dok glavonje to imaju pa pocinju sa drugim stvarima....
   (ZG, 3. avgust 2016 12:49)

  # Link komentara

 14. Kosarka sigurno ne a da ne pominjem waterpolo.
  (Couch, 3. avgust 2016 10:55)

  Standard života sigurno da, da ne pominjem vlasništvo nad firmama po Srbiji.
  (samo loptajte, 3. avgust 2016 12:36)

  # Link komentara

 15. Sve to može da se promeni ako stavimo tu EU na stand by dok se ne dogovore sami sa sobom. Mi smo njima potrebniji nego oni nama i samo tako treba razmišljati.
  (Danijel, 03. avgust 2016 11:11)

  Daj mi ovo objasni molim te. Iz kojeg razloga je Srbija toliko potrebna EU?
   (leptirica, 3. avgust 2016 11:47)

  # Link komentara

 16. Hrvati žele osećaj nadmoći nad Srbijom kroz tri stvari",... Mogu oni i bilo ko drugi da zele sta god hoce, ako se mi ne osecamo inferiorni! Pitanje je samo to kako se mi osecamo i da li smo u pravu sto se tako osecamo!
  (Dosta vise Bre, 3. avgust 2016 11:46)

  # Link komentara

 17. mila


  A sa kojim kapitalom cemo razviti Srbiju da bude kao Norveska i Svajcarska . Pa nasa vlast daje silne podsticaje da bi neko ulozio u Srbiju, daje im se 5,10 hiljada evra po radnom mestu, plus besplantno zemljiste....Poredite Norvesku koja je bogata naftom koju izvozi, mi smo prodali NIS za male pare i jos smo dali da za eksplataciju nasih nalazista placaju najnizu rudnu rentu u svetu od 3 % ....uporedjujte sa Svajcarskom koja nije ratovala stotinama godinama i gde se slio silan kapital tokom oba svetska rata ....
  (b, 3. avgust 2016 11:34)

  # Link komentara

 18. Mesići, Milanovići, Pupovci, Kolinde, Hasanbegovići, Karamarkovci, Vulini, Vučići, Dačići, Nikolići i svi njima slični o ekonomiji naravno neznaju ništa, ali zato o ustašama, partizanima i četnicima znaju sve. Dok god mi budemo birali takve nemamo niti pravo oćekivati da nam bude bolje.
  (panzer general, 3. avgust 2016 11:17)

  # Link komentara

 19. Sve to može da se promeni ako stavimo tu EU na stand by dok se ne dogovore sami sa sobom. Mi smo njima potrebniji nego oni nama i samo tako treba razmišljati.
  (Danijel, 3. avgust 2016 11:11)

  # Link komentara

 20. Mislim da mi treba da se ugledamo na Švajcarsku i Norvešku. Donositi zakone u skladu sa EU zakonodavstvom, razvijati privredu ali nikako ne ulaziti u EU dok nas sami ne pozovu. Tada treba sesti i pregovarati o uslovima ulaska, tako je uradila Slovenija i Velika Britanija.
   (mila, 3. avgust 2016 11:01)

  # Link komentara

 21. Kosarka sigurno ne a da ne pominjem waterpolo.
   (Couch, 3. avgust 2016 10:55)

  # Link komentara

 22. Lakše je da se vrti stara i dosadna priča nego da se rešavaju realni problemi.
   (iz Ciriha, 3. avgust 2016 10:54)

  # Link komentara

 23. Dokle GOD velikoSrbin Pupovac vodi Hr Srbe, nema tu nekih pomaka...
  (Vitez, 3. avgust 2016 09:22)
  ------
  U pravu ste. Srbima se, ovih dana, pružila velika šansa da se "poprave". Umesto "velikoSrbina" Pupovca, sada mogu da se oslone na Glavaša, koji je upravo izašao iz zatvora /ako je tamo uopšte i bio/. Mislim da bi se ovakvi ljudi daleko više brinuli za srpske interese od ovih "velikoSrba".
  (Mladen Mladenović, 3. avgust 2016 10:50)

  # Link komentara

 24. Blago Srbiji,njena jedina briga je Hrvatska,Kad bi kod nas bio standard kao u Srbiji i mi bi se bavili samo Vama,ali u Hrvatskoj imamo problema s nezaposlenošću,narod bi htio malo veće plaće i mirovine,pa eto mi se nestignemo toliko baviti sa Vama! Drage komšije eto želim da Vam i dalje bude ovako dobro i nadam se da će i Hrvati jednog dana živjeti bolje bar upola kako je Vama!
  (Yoy, 3. avgust 2016 10:25)

  # Link komentara

 25. Pupovac je retko mudar čovek u ovoj balkanskoj političkoj kaljuzi. Razume da nama nema izbora osim civilizovanog razgovora i uzajamnog razumevanja.
   (stane, 3. avgust 2016 10:09)

  # Link komentara

 26. Dragi susjedi/komšije,
  kao prosječni Hrvat moram vam reći da prosječnog stanovnika HR više brine kako osigurati dovoljna primanja, pun frižider i spremnik goriva. Kako omogućiti djeci kvalitetno školovanje i eventualno otići jednom ili dva puta na more unutar jedne godine. Kako platiti sve režije i ne ostane nikome dužan. Kako ne brinuti o kamati stambenog kredita, tečaju Eura i slično. Želimo dobre odnose sa Srbijom i nemamo APSOLUTNO NIŠTA protiv ikojeg Srbina ili Spkinje. Ovo što čitatae na našim i vašim portalima puki je populziam. Skupljanje političkih bodova i odvračanje prosječnog puka od stvarnih problema (koje sam gore naveo). Nama je u interesu da bude mir, jer bez mira nema napretka. Kada Srbima bude lakše živjeti, biti će i Hrvatima i Bošnjacima i svima u ex YU. Boli nas jedna stvar za '41., '45. ili '91. Što je bilo - bilo je. Okrenimo se budućnosti.
  Pozdrav iz sunčanog Zagreba! (p.s. i dođite nam u goste ...99,90% ljudi će vas primiti kao najboljeg prijatelja, onih 0,10% su dio statistike i takvih ima u svakoj državi majčice Zemlje)
  (Vlado_ZG, 3. avgust 2016 09:41)

  # Link komentara

 27. Svako ko ima kompleks niže vrednosti želi da oseća nadmoć,to je normalna stvar.
   (Ploš, 3. avgust 2016 09:38)

  # Link komentara

 28. Predstava za mase. U HR su izbori u 9.mj. i politicari dogovorili podizanje tenzija kako bi se u HR skupljali jeftini politicki bodovi. Kada budu izbori u Srbiji, opet ce se dizati tenzije. Priglupi narod uvijek se hvata na iste trikove. Ekonomija u obije zemlje u rasulu, korupcija ubija... ali koga to zanima!? Vaznije su ustase, partizani, cetnici.
  (HR1, 3. avgust 2016 09:27)

  # Link komentara

 29. Dokle GOD velikoSrbin Pupovac vodi Hr Srbe, nema tu nekih pomaka...
  (Vitez, 3. avgust 2016 09:22)

  # Link komentara

 30. Kako nas lijepo dresiraju. Svaki dan po par tekstova da se sto vise mrzimo. Ljudi nemaju posla, male su place, mladi odlaze u inozemstvo itd. A "oni" uzivaju u ukradenom ili nemoralno stecenom i smiju se budalama koji se lijepe na ovakve i slicne tekstove kao muhe na govno. Cestitke novinarcicima cijele regije na potpirivanju vatre, nije bilo dosta rata, treba jos...
  (Drko, 3. avgust 2016 09:18)

  # Link komentara

 31. Meni se cini da taj Pupovac bas voli da pali vatru!
   (sestar, 3. avgust 2016 09:00)

  # Link komentara

 32. Bivsi predsjednik Josipovic je svojedobno ostro napao Pupovca nazivajuci ga - etnobiznismenom.

  Citajuci ovaj tekst polako shvacam sto je mislio pod tim.
  (12, 3. avgust 2016 08:57)

  # Link komentara

 33. Ubise ih kompleksi od onih trojki u zadnjoj sekundi
  (dooo, 3. avgust 2016 08:56)

  # Link komentara

 34. Da li Pupavac prima placu od Zagreba ili od Beograda?
  (Eheh, 3. avgust 2016 08:55)

  # Link komentara

 35. Osecaj nadmoci nad Srbijom... Hahahahahjajahahjaha
   (Sarcasam King, 3. avgust 2016 08:53)

  # Link komentara

 36. Da li ste ljudi primetili kako je svakog dana minimum 2-3 teksta o Hrvatima? Cini mi se da se na taj nacin skrece od pravih problema, a to je tesko siromastvo i kriminalizam koji nam se desava vec godinama! Dosta je bilo mrznje i sejanja iste, hocemo da zivimo normalnim zivotom sa svojim susedima!!!
  (BoriZ, 3. avgust 2016 08:47)

  # Link komentara

 37. Veoma je važno da se spreči uticaj Hr na bilo kakvom polju. Njihova inicijativa podržana od strane EU o ispoljavanju vekovne težnje ka NDH nailazi na odobravanje. Italija, Nemačka, Francuska i ostale jake članice EU ni na koji način ne osporavaju ustašku ideju Hrvatske. Oni se osećaju superiorni kao 1941 kada su bili delovi fašističke alijanse. EU je sada na istom putu. Engleska je pobegla i ostavila ovaj uzavreli evropski deo sam za sebe jer vidi da fašizam polako opet pobeđuje. Da je EU stvarno EU osudili bi divljanje ustaštva u Hr i pojavljivanje fašistoidnih ideja, ali Nemačka i Italija su te koje vode sadašnju alijansu kao i tridesetih godina XX veka, a znamo šta je sve to proizvelo jer se istorija ponavlja.
  (Aca Znalac, 3. avgust 2016 08:41)

  # Link komentara

 38. nema mladi ljudi ne optereceni prosloscu.otisli su svi a nas ostavili u mulju.treba ocistiti mulj.treba da se takmicimo da se poprave zivoti standardi srba i hrvata onda ce mulj ostati na dnu a mi isplivati
   (d, 3. avgust 2016 08:34)

  # Link komentara

 39. Sto je babi milo, to joj se i snilo. Kada ce Hrvatska shvatiti da se ona nista ne pita, vec ima da svira onako kako Nemacka kaze.
  (optimist, 3. avgust 2016 08:33)

  # Link komentara

 40. Pa svi znamo da je Hrvatska mezimica Nemacke, i da samo Nemacka moze da spreci ovu antisprsku histeriju , velicanje ustastva i nacizma. Samo je pitanje da li ce Nemacka uopste reagovati i biti ostra prema svojoj saveznici iz II Svestkog rata, jer je Nemacka u XX veku stvorila 2 Hrvatske jednu u periodu 1941 do 1945 i drugu 1991/92 godine.
  (NN, 3. avgust 2016 08:10)

  # Link komentara

 41. Živa istina...
   (sonneyboy, 3. avgust 2016 07:43)

  # Link komentara

 42. ajme ljudi dosta više. ovi političari su za izrigat triba ih sve maknit i dovest mlade ljude neopterećene prošlošću
   (splico, 3. avgust 2016 07:41)

  # Link komentara