Sreda, 13.01.2016.

16:17

Sastali se Vučić i Nikolić - na stolu i izbori

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastali su se danas, a jedna od tema njihovog razgovora bili su i vanredni izbori, saznaje B92.

Izvor: B92

Sastali se Vuèiæ i Nikoliæ - na stolu i izbori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Milić

pre 8 godina

Kad nema zvaničnog saopštenja iz kabineta predsednika ili premijera, znači da sastanka nije ni bilo. Tačnije, bez zvaničnog saopštenja mogli su se sastati i pričati o pecanju, npr.

Cakana

pre 8 godina

Nema potrebe za izborima. Narod je rekao svoje. Sada se ocekuju sve bolji i bolji rezultati, da narod bolje zivi. Izbori bi godinu dana pomnozili sa nulom, sto se tice privrednog napretka.

Uroš

pre 8 godina

Na izbore uvek mogu da izađu i uvek su spremni. Većinu mogu da dobiju samostalni, jer su pridobili poverenje građana, svojim radom i zalaganjem i ostvarivanjem postavljenih ciljeva.

Savke

pre 8 godina

Za razliku od Pajtića koji je držao vlast u Vojvodini i ako nema podršku građana, Vučić otvoreno ostavlja mogućnost vanrednih izbora jer mu očito nije teško da pogleda građane u oči i čuje da li su zadovoljni dosadašnjim radom.

iz dijaspore

pre 8 godina

Glasacu za bilo koga samo da skinemo nakaradne. Ogadila mi se Srbija zbog njih. Nisam nikad ni za koga glasao, na sledecim idem da glasam protiv seljanije. Nadam se da je mnogo takvih kao ja. Vreme je da se inteligencija probudi. Da Seljodunum ponovo postane Beograd. I DS su bili sabani, ali bar nisu bili alergicni na kulturu. Ovima je kultura ko porez Delboju.

Miroslav

pre 8 godina

Zahvaljujući dobroj volji i jedinstvu stavova Nikolić i Vučić će doneti odluku koja je najrazumnija za budućnost Srbije.Po meni ako izbori i treba da padnu, bolje onda sada o jednom trošku kad se već organizuju redovni lokalni i pokrajnski. Posle izbora rascistice se politicka scena Srbije i ostace samo najjaci.

Mikan

pre 8 godina

I trebaju izbiri.Vreme je za evroatlantske integracije i ekonomsko uzdizanje zemlje i to hitno.Posle Moldavije,Srbija ima ubedljivo najgori standard u regionu.Npr.Albanija i Makedonija imaju minimalno vece plate ali mnogo nize troskove zivota

Yakuza

pre 8 godina

Izbori su najmerodavniji nacin da se narod odluci za ljude koji ce im ubuduce krojiti sudbinu, doduse doskora nismo imali bajne lidere i cenim da gradjani vise nece praviti tako kardinalne greske.

Lala

pre 8 godina

Bilo izbora ili ne SNS je i ostaće najjača politička organizacija u Srbiji.Rezultati stoje iza SNS-a i iza Aleksandra Vučića.Borba protiv kriminala i korupcije sve je jača,reforme u toku,SNS radi i radiće isključivo u interesu građana.Potpuno zaslužena ogromna podrška naroda.

Ješćemo korijenje

pre 8 godina

Pošto su mu puleni slabašni AV će od sada da bude:predsednik vlade,predsednik pokrajinske vlade,gradonačelnik8svih gradova),predsednik opština(svih).Najbolje da raspiše vanredne izbore i za MZ i tu on da rukovodi a Boga mi i u svim kućnim savetima !Neće ni to dugo trajati jedino će Srbiju skupo koštati ali šta je tu je,zaslužili smo .

Krojset

pre 8 godina

Vec znam kako ce da tece predizborna kampanja. Na TV Pink samo Vucic.Na RTS sve stranke po minut na svaku zadatu temu. Necemo imati TV duele ozbiljnih stranaka opozicije sa Vucicem. Kada se raspusti parlament bice tehnicka vlada gde ce Vucic da puni ekrane sa "epohalnim" uspesima presecajuci vrpce nekih zanatskih radionica i seoskih puteva, gostovanje u Upitniku i pokazivanjem po obicaju nekakvih mapa i papira.Sva kritika ce biti proglasena prljavom kampanjom. Opozicija ce imati promil prostora

Marko

pre 8 godina

Neka se prestane o ovome vise, neka se izadje na izbore, neka se pokaze kakvo je stanje, neka se vidi kome ljudi veruju i neka svi shvate to vec jednom u ovom zivotu

dDokman

pre 8 godina

Prvo je demantovan g.Pajtić da o svemu odlučuje Vučić, očigledno ne, tu su predsednik države, vrh SNS, koaliciomi partneri, agencije za marketing, za proveru biračkog tela, do nedelje sve će biti u jednoj fascikli, biće izbora.

Običan smrtnik

pre 8 godina

Izbori su svakako na redu, i to u maju - pokrajinski i lokalni. Ako je procena SNS da će bolje proći na prokrajinskim i lokalnim izborima ako se istovremeno raspišu i republički izbori, onda je to osnovni razlog. Zviždanje jednog manjeg dela publike ("navijači" fudbalskih klubova) u Areni na otvaranju EP u vaterpolou pre par dana nema nikakve veze sa tim.

Nije SNS-u bitno nekakvo poverenje naroda, već je njima jednostavnije i finansijski isplativije da objedine predizbornu kampanju za sva tri nivoa vlasti, jer kao većinska stranka u Narodnoj skupštini, sa 131 mandatom od ukupno 250, imaju veoma veliko (nadmoćno u odnosu na ostale stranke) finasiranje iz budžeta. Sa druge strane, opozicija je slaba, razjedinjena, rascepkana i, uglavnom, ozloglašena u pogledu na loše rezultate i koruptivne afere u svojim ranijim mandatima. Ukoliko se SNS zaista odluči na opšte izbore, može se očekivati zaista bombastična, dosad neviđena kampanja, ali ne samo u predizborno-marketinškom užem smislu, već i u zakonodavnom, kao i u policijsko-tužilaškom aspektu. SNS će najverovatnije imati stav da ne sme da izgubi ni jedan mandat, na svim nivoima, a nama, običnim smrtnicima preostaje samo da isključimo TV aparate, ne čitamo novine (ni papirne ni elektronske) i ne gledamo ulicom i trotoarom ni levo ni desno u visini očiju ni iznad...

bravo

pre 8 godina

Sastali se a na stolu-pecenje! Koga vise briga sta Vucic kaze, misli, zeli, pati...Da ne trosim reci na Nikolica, osim sto me je sramota takvog predsenika Tarabica, stiropora, vojvode...Ubi nas Vucic ubedjujuci kako mnogo bolje zivimo, pa jos ljut, besan, kako mi to ne shvatamo. Pa ako i ne osecamo i nevidimo to, vec konstatujemo kako je obicnom coveku svake godine njegove vlasti sve gore i neizdrzivo, on podivlja i na novinare i na narod. Zar njemu neko da zvizdi? Menjaj Radovane narod!Retko bahat i bezobrazan politicar!

Slaviša Vujović

pre 8 godina

Podržavam i priznajem izbore samo ako izlaznost bude preko 90% ili se donese odluka na nivou organa da izbori budu obaveza za sva punoletna lica.
Pozdrav iz GRUŽE

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Mediji nonstop objavljuju neüto o Vučiću, samo na B92 ima barem 3 članka o njemu, na bilo koju temu. On izgleda ima u svom štabu vrhunske PR stručnjake koji se vode kao premijerovi savjetnici i plaćaju iz državnog budžeta i sigurno nisu jeftini. Svaki PR profesionalac će vam reći da ne postoji loš publicitet, samo nek se piše i priča.
Ova trakavica s vanrednim izborima traje već godinu dana, već je stoput bilo biće izbora, neće biti, znaće se krajem septembra, biće ih, pa u novembru neće biti izbora, itd.
Ali inače u Srbiji je stalno neki cirkus, Bata Gašić, Beograd na vodi, popravljanje ruskih helikoptera, Air Serbia leti za New York, kupujemo jedan polovni Airbus i aerodrom Nikola Tesla će zaposliti 120 radnika i 30 pilota, pa onda malo o čipovima i Mercedesu, prerada ribe, itd., nema kraja!
Inače u Hrvatskoj nikad nisu bili vanredni izbori, uvijek su svake 4 godine normalni izbori i to je to.
Ali po 107. put...
Ustavna ovlast predsjednika države je da raspušta parlament i raspisuje izbore kad god mu padne na pamet. Jest da to u teoriji radi na predlog premijera ali to ga na ništa ne obavezuje.
Nikolić je predsjednik svih građana Srbije a ne član SNS-a, znači treba narodu da služi a ne da ga zabrinjava SNS rejting, stoga nek raspiše već jednom te izbore ako narod želi, premijer ne odlučuje o izborima a pogotovo ne njegova stranka.
Ali kad se nonstop žalite na ovu vlast sjetite se kako Đole pjeva, "...al' nisu najgori, krivi smo mi jer smo ih pustili!".

Sirena

pre 8 godina

Kad već Srbija ide na lokalne i pokrajnske šteta bi bila ne proveriti volju naroda i novoj vladi dati još veću snagu da još brže i snažnije sprovodi planirane reforme.

popeye

pre 8 godina

Пре 15 дана рекао нема избора, треба да се ради. Пошто ће сад да зезну с Русима и да се повуку, а ми останемо празних руку да се бранимо, а на пролеће стижу нови мигранти а можда и ИД, "дајте изборе, да потрајемо још мало"...

Savo+

pre 8 godina

Otiđite do Arene, zajedno. Da proverite rejting kod normalnog naroda. Željnog da ni vas, ni bilo kog političara nigde više vidi. Željnog da ode da gleda vaterpolo, a ne vaše dosadne i grozomorne face. Gde god se nešto događa - tu ste! Izađite više iz naših života, preko svake mere ste u njima!?

Владан

pre 8 godina

Боже мили шта смо ти толико згрешили!? Ко одлучује о нашој судбини! Војвода и довојвода, никад у животу ништа створили, сем потпиривања међуетничког сукоба.

Siromasni student Rend

pre 8 godina

Nisam nikad do sad glasao,ali vrag je odneo salu i ovoga(prvog i poslednjeg) puta cu glasati.Ne podrzavam nikoga.Nikad nisam bio ni u jednoj partiji i niti cu biti,ali cu dati glas Sasi Radulovicu.Cini mi se kao gotivan lik,nadam se da ne gresim.Mislim da bi i ostali trebali isto da urade,da vidimo zutima i naprednima ledja,jer od ovoga trenutno ne moze gore.Nadam se da cete mi objaviti komentar.Pozdrav!

Farsa

pre 8 godina

Kako se igraju sa gradjanima Srbije.U svim zemljama sa duzom parlamentarnom tradicijom su razdvojeni lokalni i pokrajinski od parlamentarnih. Zasto onda ne i predsednicki. Sta se dobija izborima ako SNS ima apsolutnu vecinu i narod zivi "bolje" po njihovoj prici.Vodja ne trpi kritiku i zvizduke.Da li ce Srbija po zelji vodje svake godine da ima izbore. Jednostavno on je gospidar nasih zivota.Tako se i u Severnoj koreji odlucuje. Neko ima peivatnu drzavu kojom se vlada konverencijama za stampu

Darko Hanter

pre 8 godina

Neka budu vec jednom izbori na svim nivoima...Danasnji sastanak ukazuje na to da imamo i parlamentarne izbore...Posle izbora rascistice se politicka scena Srbije i ostace samo najjaci.

Srrrrrdjan

pre 8 godina

Sve racunam da ce raspisivanje izbora biti propraceno i sa nekoliko obavezujucih tv duela u kojima ce neko od opozicionih lidera napokon biti u mogucnosti da Vucicu postavi bar jedno pitanje. Evo vec cetiri godine do takvog razgovora nije doslo jer je Vucic uporno izbegavao i njih i nezgodne novinare. A samo ako naleti na Radulovica ovaj ce ga polupati kao staru kantu. I to po svim pitanjima a narocito u oblasti privrede i ekonomije o cemu inace veliki vodja svakodnevno toliko prica kao da je 20 godina radio u MMF-u a ne kao neko nema ni dana radnog staza.

C i n i k

pre 8 godina

Dogovaraju se kako da nas jasu jos 4 godine!
Nadam se iskreno da ce bar 20% ljudi vise da izadje nego na zadnjim izborima.
Ne valjaju,nemaju rezultata,samo obecanja i srozavanje standarda ljudi,poskupljenja i preniske plate,puno afera i korumpirani ministri,to je odlika ovog rezima poslednje 4 g!
Nece im pomoci ni blokada medija,nista,izgubice izbore ili ce biti prinudjeni da Vladu prave ponovo sa lopurdama iz Sps—Js—Pups,sto je opet lose po narod, ali ce znaciti pocetak kraja najgoreg rezima do sada, ako ne racunamo Sps 90.!

MadMax

pre 8 godina

Jedva cekam da vidim za koga ce glasati pametni iz Srbije??? Tadica, Zivkovica, Jovanovica, Seselja, Pajtica i ostale koji su vec jednom bili na vlasti i koje su takodje pametni iz Srbije izabrali pa posle nekog vremena ih terali... Pa opet nam ti neki koji dodju nece valjati posle mesec dana...
To je zacarani krug koji nas narod voli...a zasto??? Pa zato sto je najlakse drugog kriviti i sedeti u fotelji i kukati kako je lose, kako vlada divljastvo, ne zakonje itd...
Krenite prvo sebe da menjate pa onda druge, postuj one zakone, kakvi god da su ali ih postuj...ne bacaj papir na ulicu a prodjes pored kanta itd da ne nabrajam...
Kao sto sam napisao, nasem narodu nikad nista nece valjati i uvek ce kukati ko god da dodje na vlast...
Sada kukaju na ove a posle izbora da ih neko pita sta onda....odgovor naravno nemaju....

Pokojni Toza

pre 8 godina

Samo napred.
Ako i posle svega opet pobede, ja ću pod mišku moj spomenik i krstaču i odoh da tražim grobno mesto u zaostalima i na rang listama poslednjim Švajcarskoj i Finskoj.

Ненад

pre 8 godina

Ја на изборе не излазим. Од 1991. гласам да би се нешто променило а никада да се та промена деси, мислим на свој новчаник. Жути на власти или напредни или неко десети. Нема разлике. Искуство тако говори.

nebojsa

pre 8 godina

sta se tripuje ovaj vucic. na proslim izborima je bilo 3% "belih listica" koji su dali legitimitet izborima sa ukupnom izlaznoscu 51%.
SNS je "prosao dobro" zbog male izlaznosti.

ako bude 10% veca izlaznost on ce kao i ranije da sedi u poslanickoj klupi, prima platu i ponovo ne radi nista. sto je i najbolje za srbiju. bolje da primi tu poslanicku platu, gadi po onima koji rade bolje od njega
(njih), nego da vodi drzavu.

u srbiji ima kvalitetnih profesionalaca, ali se ne cuju od pljuvaca i vodja navijaca.

a ti sto su ubacili bele listice i dali legitimitet prethodnim izborima, neka se prvo pocesu iza uva pre nego sto izadju sa STATEMENT

Pokojni Toza

pre 8 godina

Samo napred.
Ako i posle svega opet pobede, ja ću pod mišku moj spomenik i krstaču i odoh da tražim grobno mesto u zaostalima i na rang listama poslednjim Švajcarskoj i Finskoj.

nebojsa

pre 8 godina

sta se tripuje ovaj vucic. na proslim izborima je bilo 3% "belih listica" koji su dali legitimitet izborima sa ukupnom izlaznoscu 51%.
SNS je "prosao dobro" zbog male izlaznosti.

ako bude 10% veca izlaznost on ce kao i ranije da sedi u poslanickoj klupi, prima platu i ponovo ne radi nista. sto je i najbolje za srbiju. bolje da primi tu poslanicku platu, gadi po onima koji rade bolje od njega
(njih), nego da vodi drzavu.

u srbiji ima kvalitetnih profesionalaca, ali se ne cuju od pljuvaca i vodja navijaca.

a ti sto su ubacili bele listice i dali legitimitet prethodnim izborima, neka se prvo pocesu iza uva pre nego sto izadju sa STATEMENT

Владан

pre 8 godina

Боже мили шта смо ти толико згрешили!? Ко одлучује о нашој судбини! Војвода и довојвода, никад у животу ништа створили, сем потпиривања међуетничког сукоба.

MadMax

pre 8 godina

Jedva cekam da vidim za koga ce glasati pametni iz Srbije??? Tadica, Zivkovica, Jovanovica, Seselja, Pajtica i ostale koji su vec jednom bili na vlasti i koje su takodje pametni iz Srbije izabrali pa posle nekog vremena ih terali... Pa opet nam ti neki koji dodju nece valjati posle mesec dana...
To je zacarani krug koji nas narod voli...a zasto??? Pa zato sto je najlakse drugog kriviti i sedeti u fotelji i kukati kako je lose, kako vlada divljastvo, ne zakonje itd...
Krenite prvo sebe da menjate pa onda druge, postuj one zakone, kakvi god da su ali ih postuj...ne bacaj papir na ulicu a prodjes pored kanta itd da ne nabrajam...
Kao sto sam napisao, nasem narodu nikad nista nece valjati i uvek ce kukati ko god da dodje na vlast...
Sada kukaju na ove a posle izbora da ih neko pita sta onda....odgovor naravno nemaju....

Sirena

pre 8 godina

Kad već Srbija ide na lokalne i pokrajnske šteta bi bila ne proveriti volju naroda i novoj vladi dati još veću snagu da još brže i snažnije sprovodi planirane reforme.

C i n i k

pre 8 godina

Dogovaraju se kako da nas jasu jos 4 godine!
Nadam se iskreno da ce bar 20% ljudi vise da izadje nego na zadnjim izborima.
Ne valjaju,nemaju rezultata,samo obecanja i srozavanje standarda ljudi,poskupljenja i preniske plate,puno afera i korumpirani ministri,to je odlika ovog rezima poslednje 4 g!
Nece im pomoci ni blokada medija,nista,izgubice izbore ili ce biti prinudjeni da Vladu prave ponovo sa lopurdama iz Sps—Js—Pups,sto je opet lose po narod, ali ce znaciti pocetak kraja najgoreg rezima do sada, ako ne racunamo Sps 90.!

dDokman

pre 8 godina

Prvo je demantovan g.Pajtić da o svemu odlučuje Vučić, očigledno ne, tu su predsednik države, vrh SNS, koaliciomi partneri, agencije za marketing, za proveru biračkog tela, do nedelje sve će biti u jednoj fascikli, biće izbora.

iz dijaspore

pre 8 godina

Glasacu za bilo koga samo da skinemo nakaradne. Ogadila mi se Srbija zbog njih. Nisam nikad ni za koga glasao, na sledecim idem da glasam protiv seljanije. Nadam se da je mnogo takvih kao ja. Vreme je da se inteligencija probudi. Da Seljodunum ponovo postane Beograd. I DS su bili sabani, ali bar nisu bili alergicni na kulturu. Ovima je kultura ko porez Delboju.

Miroslav

pre 8 godina

Zahvaljujući dobroj volji i jedinstvu stavova Nikolić i Vučić će doneti odluku koja je najrazumnija za budućnost Srbije.Po meni ako izbori i treba da padnu, bolje onda sada o jednom trošku kad se već organizuju redovni lokalni i pokrajnski. Posle izbora rascistice se politicka scena Srbije i ostace samo najjaci.

Uroš

pre 8 godina

Na izbore uvek mogu da izađu i uvek su spremni. Većinu mogu da dobiju samostalni, jer su pridobili poverenje građana, svojim radom i zalaganjem i ostvarivanjem postavljenih ciljeva.

Savke

pre 8 godina

Za razliku od Pajtića koji je držao vlast u Vojvodini i ako nema podršku građana, Vučić otvoreno ostavlja mogućnost vanrednih izbora jer mu očito nije teško da pogleda građane u oči i čuje da li su zadovoljni dosadašnjim radom.

Lala

pre 8 godina

Bilo izbora ili ne SNS je i ostaće najjača politička organizacija u Srbiji.Rezultati stoje iza SNS-a i iza Aleksandra Vučića.Borba protiv kriminala i korupcije sve je jača,reforme u toku,SNS radi i radiće isključivo u interesu građana.Potpuno zaslužena ogromna podrška naroda.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Mediji nonstop objavljuju neüto o Vučiću, samo na B92 ima barem 3 članka o njemu, na bilo koju temu. On izgleda ima u svom štabu vrhunske PR stručnjake koji se vode kao premijerovi savjetnici i plaćaju iz državnog budžeta i sigurno nisu jeftini. Svaki PR profesionalac će vam reći da ne postoji loš publicitet, samo nek se piše i priča.
Ova trakavica s vanrednim izborima traje već godinu dana, već je stoput bilo biće izbora, neće biti, znaće se krajem septembra, biće ih, pa u novembru neće biti izbora, itd.
Ali inače u Srbiji je stalno neki cirkus, Bata Gašić, Beograd na vodi, popravljanje ruskih helikoptera, Air Serbia leti za New York, kupujemo jedan polovni Airbus i aerodrom Nikola Tesla će zaposliti 120 radnika i 30 pilota, pa onda malo o čipovima i Mercedesu, prerada ribe, itd., nema kraja!
Inače u Hrvatskoj nikad nisu bili vanredni izbori, uvijek su svake 4 godine normalni izbori i to je to.
Ali po 107. put...
Ustavna ovlast predsjednika države je da raspušta parlament i raspisuje izbore kad god mu padne na pamet. Jest da to u teoriji radi na predlog premijera ali to ga na ništa ne obavezuje.
Nikolić je predsjednik svih građana Srbije a ne član SNS-a, znači treba narodu da služi a ne da ga zabrinjava SNS rejting, stoga nek raspiše već jednom te izbore ako narod želi, premijer ne odlučuje o izborima a pogotovo ne njegova stranka.
Ali kad se nonstop žalite na ovu vlast sjetite se kako Đole pjeva, "...al' nisu najgori, krivi smo mi jer smo ih pustili!".

bravo

pre 8 godina

Sastali se a na stolu-pecenje! Koga vise briga sta Vucic kaze, misli, zeli, pati...Da ne trosim reci na Nikolica, osim sto me je sramota takvog predsenika Tarabica, stiropora, vojvode...Ubi nas Vucic ubedjujuci kako mnogo bolje zivimo, pa jos ljut, besan, kako mi to ne shvatamo. Pa ako i ne osecamo i nevidimo to, vec konstatujemo kako je obicnom coveku svake godine njegove vlasti sve gore i neizdrzivo, on podivlja i na novinare i na narod. Zar njemu neko da zvizdi? Menjaj Radovane narod!Retko bahat i bezobrazan politicar!

Krojset

pre 8 godina

Vec znam kako ce da tece predizborna kampanja. Na TV Pink samo Vucic.Na RTS sve stranke po minut na svaku zadatu temu. Necemo imati TV duele ozbiljnih stranaka opozicije sa Vucicem. Kada se raspusti parlament bice tehnicka vlada gde ce Vucic da puni ekrane sa "epohalnim" uspesima presecajuci vrpce nekih zanatskih radionica i seoskih puteva, gostovanje u Upitniku i pokazivanjem po obicaju nekakvih mapa i papira.Sva kritika ce biti proglasena prljavom kampanjom. Opozicija ce imati promil prostora

Yakuza

pre 8 godina

Izbori su najmerodavniji nacin da se narod odluci za ljude koji ce im ubuduce krojiti sudbinu, doduse doskora nismo imali bajne lidere i cenim da gradjani vise nece praviti tako kardinalne greske.

Savo+

pre 8 godina

Otiđite do Arene, zajedno. Da proverite rejting kod normalnog naroda. Željnog da ni vas, ni bilo kog političara nigde više vidi. Željnog da ode da gleda vaterpolo, a ne vaše dosadne i grozomorne face. Gde god se nešto događa - tu ste! Izađite više iz naših života, preko svake mere ste u njima!?

Marko

pre 8 godina

Neka se prestane o ovome vise, neka se izadje na izbore, neka se pokaze kakvo je stanje, neka se vidi kome ljudi veruju i neka svi shvate to vec jednom u ovom zivotu

Običan smrtnik

pre 8 godina

Izbori su svakako na redu, i to u maju - pokrajinski i lokalni. Ako je procena SNS da će bolje proći na prokrajinskim i lokalnim izborima ako se istovremeno raspišu i republički izbori, onda je to osnovni razlog. Zviždanje jednog manjeg dela publike ("navijači" fudbalskih klubova) u Areni na otvaranju EP u vaterpolou pre par dana nema nikakve veze sa tim.

Nije SNS-u bitno nekakvo poverenje naroda, već je njima jednostavnije i finansijski isplativije da objedine predizbornu kampanju za sva tri nivoa vlasti, jer kao većinska stranka u Narodnoj skupštini, sa 131 mandatom od ukupno 250, imaju veoma veliko (nadmoćno u odnosu na ostale stranke) finasiranje iz budžeta. Sa druge strane, opozicija je slaba, razjedinjena, rascepkana i, uglavnom, ozloglašena u pogledu na loše rezultate i koruptivne afere u svojim ranijim mandatima. Ukoliko se SNS zaista odluči na opšte izbore, može se očekivati zaista bombastična, dosad neviđena kampanja, ali ne samo u predizborno-marketinškom užem smislu, već i u zakonodavnom, kao i u policijsko-tužilaškom aspektu. SNS će najverovatnije imati stav da ne sme da izgubi ni jedan mandat, na svim nivoima, a nama, običnim smrtnicima preostaje samo da isključimo TV aparate, ne čitamo novine (ni papirne ni elektronske) i ne gledamo ulicom i trotoarom ni levo ni desno u visini očiju ni iznad...

Darko Hanter

pre 8 godina

Neka budu vec jednom izbori na svim nivoima...Danasnji sastanak ukazuje na to da imamo i parlamentarne izbore...Posle izbora rascistice se politicka scena Srbije i ostace samo najjaci.

Siromasni student Rend

pre 8 godina

Nisam nikad do sad glasao,ali vrag je odneo salu i ovoga(prvog i poslednjeg) puta cu glasati.Ne podrzavam nikoga.Nikad nisam bio ni u jednoj partiji i niti cu biti,ali cu dati glas Sasi Radulovicu.Cini mi se kao gotivan lik,nadam se da ne gresim.Mislim da bi i ostali trebali isto da urade,da vidimo zutima i naprednima ledja,jer od ovoga trenutno ne moze gore.Nadam se da cete mi objaviti komentar.Pozdrav!

Srrrrrdjan

pre 8 godina

Sve racunam da ce raspisivanje izbora biti propraceno i sa nekoliko obavezujucih tv duela u kojima ce neko od opozicionih lidera napokon biti u mogucnosti da Vucicu postavi bar jedno pitanje. Evo vec cetiri godine do takvog razgovora nije doslo jer je Vucic uporno izbegavao i njih i nezgodne novinare. A samo ako naleti na Radulovica ovaj ce ga polupati kao staru kantu. I to po svim pitanjima a narocito u oblasti privrede i ekonomije o cemu inace veliki vodja svakodnevno toliko prica kao da je 20 godina radio u MMF-u a ne kao neko nema ni dana radnog staza.

popeye

pre 8 godina

Пре 15 дана рекао нема избора, треба да се ради. Пошто ће сад да зезну с Русима и да се повуку, а ми останемо празних руку да се бранимо, а на пролеће стижу нови мигранти а можда и ИД, "дајте изборе, да потрајемо још мало"...

Ненад

pre 8 godina

Ја на изборе не излазим. Од 1991. гласам да би се нешто променило а никада да се та промена деси, мислим на свој новчаник. Жути на власти или напредни или неко десети. Нема разлике. Искуство тако говори.

Farsa

pre 8 godina

Kako se igraju sa gradjanima Srbije.U svim zemljama sa duzom parlamentarnom tradicijom su razdvojeni lokalni i pokrajinski od parlamentarnih. Zasto onda ne i predsednicki. Sta se dobija izborima ako SNS ima apsolutnu vecinu i narod zivi "bolje" po njihovoj prici.Vodja ne trpi kritiku i zvizduke.Da li ce Srbija po zelji vodje svake godine da ima izbore. Jednostavno on je gospidar nasih zivota.Tako se i u Severnoj koreji odlucuje. Neko ima peivatnu drzavu kojom se vlada konverencijama za stampu

Cakana

pre 8 godina

Nema potrebe za izborima. Narod je rekao svoje. Sada se ocekuju sve bolji i bolji rezultati, da narod bolje zivi. Izbori bi godinu dana pomnozili sa nulom, sto se tice privrednog napretka.

Slaviša Vujović

pre 8 godina

Podržavam i priznajem izbore samo ako izlaznost bude preko 90% ili se donese odluka na nivou organa da izbori budu obaveza za sva punoletna lica.
Pozdrav iz GRUŽE

Mikan

pre 8 godina

I trebaju izbiri.Vreme je za evroatlantske integracije i ekonomsko uzdizanje zemlje i to hitno.Posle Moldavije,Srbija ima ubedljivo najgori standard u regionu.Npr.Albanija i Makedonija imaju minimalno vece plate ali mnogo nize troskove zivota

Ješćemo korijenje

pre 8 godina

Pošto su mu puleni slabašni AV će od sada da bude:predsednik vlade,predsednik pokrajinske vlade,gradonačelnik8svih gradova),predsednik opština(svih).Najbolje da raspiše vanredne izbore i za MZ i tu on da rukovodi a Boga mi i u svim kućnim savetima !Neće ni to dugo trajati jedino će Srbiju skupo koštati ali šta je tu je,zaslužili smo .

Milić

pre 8 godina

Kad nema zvaničnog saopštenja iz kabineta predsednika ili premijera, znači da sastanka nije ni bilo. Tačnije, bez zvaničnog saopštenja mogli su se sastati i pričati o pecanju, npr.

Pokojni Toza

pre 8 godina

Samo napred.
Ako i posle svega opet pobede, ja ću pod mišku moj spomenik i krstaču i odoh da tražim grobno mesto u zaostalima i na rang listama poslednjim Švajcarskoj i Finskoj.

Ненад

pre 8 godina

Ја на изборе не излазим. Од 1991. гласам да би се нешто променило а никада да се та промена деси, мислим на свој новчаник. Жути на власти или напредни или неко десети. Нема разлике. Искуство тако говори.

C i n i k

pre 8 godina

Dogovaraju se kako da nas jasu jos 4 godine!
Nadam se iskreno da ce bar 20% ljudi vise da izadje nego na zadnjim izborima.
Ne valjaju,nemaju rezultata,samo obecanja i srozavanje standarda ljudi,poskupljenja i preniske plate,puno afera i korumpirani ministri,to je odlika ovog rezima poslednje 4 g!
Nece im pomoci ni blokada medija,nista,izgubice izbore ili ce biti prinudjeni da Vladu prave ponovo sa lopurdama iz Sps—Js—Pups,sto je opet lose po narod, ali ce znaciti pocetak kraja najgoreg rezima do sada, ako ne racunamo Sps 90.!

Savo+

pre 8 godina

Otiđite do Arene, zajedno. Da proverite rejting kod normalnog naroda. Željnog da ni vas, ni bilo kog političara nigde više vidi. Željnog da ode da gleda vaterpolo, a ne vaše dosadne i grozomorne face. Gde god se nešto događa - tu ste! Izađite više iz naših života, preko svake mere ste u njima!?

nebojsa

pre 8 godina

sta se tripuje ovaj vucic. na proslim izborima je bilo 3% "belih listica" koji su dali legitimitet izborima sa ukupnom izlaznoscu 51%.
SNS je "prosao dobro" zbog male izlaznosti.

ako bude 10% veca izlaznost on ce kao i ranije da sedi u poslanickoj klupi, prima platu i ponovo ne radi nista. sto je i najbolje za srbiju. bolje da primi tu poslanicku platu, gadi po onima koji rade bolje od njega
(njih), nego da vodi drzavu.

u srbiji ima kvalitetnih profesionalaca, ali se ne cuju od pljuvaca i vodja navijaca.

a ti sto su ubacili bele listice i dali legitimitet prethodnim izborima, neka se prvo pocesu iza uva pre nego sto izadju sa STATEMENT

Običan smrtnik

pre 8 godina

Izbori su svakako na redu, i to u maju - pokrajinski i lokalni. Ako je procena SNS da će bolje proći na prokrajinskim i lokalnim izborima ako se istovremeno raspišu i republički izbori, onda je to osnovni razlog. Zviždanje jednog manjeg dela publike ("navijači" fudbalskih klubova) u Areni na otvaranju EP u vaterpolou pre par dana nema nikakve veze sa tim.

Nije SNS-u bitno nekakvo poverenje naroda, već je njima jednostavnije i finansijski isplativije da objedine predizbornu kampanju za sva tri nivoa vlasti, jer kao većinska stranka u Narodnoj skupštini, sa 131 mandatom od ukupno 250, imaju veoma veliko (nadmoćno u odnosu na ostale stranke) finasiranje iz budžeta. Sa druge strane, opozicija je slaba, razjedinjena, rascepkana i, uglavnom, ozloglašena u pogledu na loše rezultate i koruptivne afere u svojim ranijim mandatima. Ukoliko se SNS zaista odluči na opšte izbore, može se očekivati zaista bombastična, dosad neviđena kampanja, ali ne samo u predizborno-marketinškom užem smislu, već i u zakonodavnom, kao i u policijsko-tužilaškom aspektu. SNS će najverovatnije imati stav da ne sme da izgubi ni jedan mandat, na svim nivoima, a nama, običnim smrtnicima preostaje samo da isključimo TV aparate, ne čitamo novine (ni papirne ni elektronske) i ne gledamo ulicom i trotoarom ni levo ni desno u visini očiju ni iznad...

Siromasni student Rend

pre 8 godina

Nisam nikad do sad glasao,ali vrag je odneo salu i ovoga(prvog i poslednjeg) puta cu glasati.Ne podrzavam nikoga.Nikad nisam bio ni u jednoj partiji i niti cu biti,ali cu dati glas Sasi Radulovicu.Cini mi se kao gotivan lik,nadam se da ne gresim.Mislim da bi i ostali trebali isto da urade,da vidimo zutima i naprednima ledja,jer od ovoga trenutno ne moze gore.Nadam se da cete mi objaviti komentar.Pozdrav!

bravo

pre 8 godina

Sastali se a na stolu-pecenje! Koga vise briga sta Vucic kaze, misli, zeli, pati...Da ne trosim reci na Nikolica, osim sto me je sramota takvog predsenika Tarabica, stiropora, vojvode...Ubi nas Vucic ubedjujuci kako mnogo bolje zivimo, pa jos ljut, besan, kako mi to ne shvatamo. Pa ako i ne osecamo i nevidimo to, vec konstatujemo kako je obicnom coveku svake godine njegove vlasti sve gore i neizdrzivo, on podivlja i na novinare i na narod. Zar njemu neko da zvizdi? Menjaj Radovane narod!Retko bahat i bezobrazan politicar!

Farsa

pre 8 godina

Kako se igraju sa gradjanima Srbije.U svim zemljama sa duzom parlamentarnom tradicijom su razdvojeni lokalni i pokrajinski od parlamentarnih. Zasto onda ne i predsednicki. Sta se dobija izborima ako SNS ima apsolutnu vecinu i narod zivi "bolje" po njihovoj prici.Vodja ne trpi kritiku i zvizduke.Da li ce Srbija po zelji vodje svake godine da ima izbore. Jednostavno on je gospidar nasih zivota.Tako se i u Severnoj koreji odlucuje. Neko ima peivatnu drzavu kojom se vlada konverencijama za stampu

popeye

pre 8 godina

Пре 15 дана рекао нема избора, треба да се ради. Пошто ће сад да зезну с Русима и да се повуку, а ми останемо празних руку да се бранимо, а на пролеће стижу нови мигранти а можда и ИД, "дајте изборе, да потрајемо још мало"...

Владан

pre 8 godina

Боже мили шта смо ти толико згрешили!? Ко одлучује о нашој судбини! Војвода и довојвода, никад у животу ништа створили, сем потпиривања међуетничког сукоба.

Srrrrrdjan

pre 8 godina

Sve racunam da ce raspisivanje izbora biti propraceno i sa nekoliko obavezujucih tv duela u kojima ce neko od opozicionih lidera napokon biti u mogucnosti da Vucicu postavi bar jedno pitanje. Evo vec cetiri godine do takvog razgovora nije doslo jer je Vucic uporno izbegavao i njih i nezgodne novinare. A samo ako naleti na Radulovica ovaj ce ga polupati kao staru kantu. I to po svim pitanjima a narocito u oblasti privrede i ekonomije o cemu inace veliki vodja svakodnevno toliko prica kao da je 20 godina radio u MMF-u a ne kao neko nema ni dana radnog staza.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Mediji nonstop objavljuju neüto o Vučiću, samo na B92 ima barem 3 članka o njemu, na bilo koju temu. On izgleda ima u svom štabu vrhunske PR stručnjake koji se vode kao premijerovi savjetnici i plaćaju iz državnog budžeta i sigurno nisu jeftini. Svaki PR profesionalac će vam reći da ne postoji loš publicitet, samo nek se piše i priča.
Ova trakavica s vanrednim izborima traje već godinu dana, već je stoput bilo biće izbora, neće biti, znaće se krajem septembra, biće ih, pa u novembru neće biti izbora, itd.
Ali inače u Srbiji je stalno neki cirkus, Bata Gašić, Beograd na vodi, popravljanje ruskih helikoptera, Air Serbia leti za New York, kupujemo jedan polovni Airbus i aerodrom Nikola Tesla će zaposliti 120 radnika i 30 pilota, pa onda malo o čipovima i Mercedesu, prerada ribe, itd., nema kraja!
Inače u Hrvatskoj nikad nisu bili vanredni izbori, uvijek su svake 4 godine normalni izbori i to je to.
Ali po 107. put...
Ustavna ovlast predsjednika države je da raspušta parlament i raspisuje izbore kad god mu padne na pamet. Jest da to u teoriji radi na predlog premijera ali to ga na ništa ne obavezuje.
Nikolić je predsjednik svih građana Srbije a ne član SNS-a, znači treba narodu da služi a ne da ga zabrinjava SNS rejting, stoga nek raspiše već jednom te izbore ako narod želi, premijer ne odlučuje o izborima a pogotovo ne njegova stranka.
Ali kad se nonstop žalite na ovu vlast sjetite se kako Đole pjeva, "...al' nisu najgori, krivi smo mi jer smo ih pustili!".

iz dijaspore

pre 8 godina

Glasacu za bilo koga samo da skinemo nakaradne. Ogadila mi se Srbija zbog njih. Nisam nikad ni za koga glasao, na sledecim idem da glasam protiv seljanije. Nadam se da je mnogo takvih kao ja. Vreme je da se inteligencija probudi. Da Seljodunum ponovo postane Beograd. I DS su bili sabani, ali bar nisu bili alergicni na kulturu. Ovima je kultura ko porez Delboju.

Krojset

pre 8 godina

Vec znam kako ce da tece predizborna kampanja. Na TV Pink samo Vucic.Na RTS sve stranke po minut na svaku zadatu temu. Necemo imati TV duele ozbiljnih stranaka opozicije sa Vucicem. Kada se raspusti parlament bice tehnicka vlada gde ce Vucic da puni ekrane sa "epohalnim" uspesima presecajuci vrpce nekih zanatskih radionica i seoskih puteva, gostovanje u Upitniku i pokazivanjem po obicaju nekakvih mapa i papira.Sva kritika ce biti proglasena prljavom kampanjom. Opozicija ce imati promil prostora

Lala

pre 8 godina

Bilo izbora ili ne SNS je i ostaće najjača politička organizacija u Srbiji.Rezultati stoje iza SNS-a i iza Aleksandra Vučića.Borba protiv kriminala i korupcije sve je jača,reforme u toku,SNS radi i radiće isključivo u interesu građana.Potpuno zaslužena ogromna podrška naroda.

Slaviša Vujović

pre 8 godina

Podržavam i priznajem izbore samo ako izlaznost bude preko 90% ili se donese odluka na nivou organa da izbori budu obaveza za sva punoletna lica.
Pozdrav iz GRUŽE

Mikan

pre 8 godina

I trebaju izbiri.Vreme je za evroatlantske integracije i ekonomsko uzdizanje zemlje i to hitno.Posle Moldavije,Srbija ima ubedljivo najgori standard u regionu.Npr.Albanija i Makedonija imaju minimalno vece plate ali mnogo nize troskove zivota

Ješćemo korijenje

pre 8 godina

Pošto su mu puleni slabašni AV će od sada da bude:predsednik vlade,predsednik pokrajinske vlade,gradonačelnik8svih gradova),predsednik opština(svih).Najbolje da raspiše vanredne izbore i za MZ i tu on da rukovodi a Boga mi i u svim kućnim savetima !Neće ni to dugo trajati jedino će Srbiju skupo koštati ali šta je tu je,zaslužili smo .

MadMax

pre 8 godina

Jedva cekam da vidim za koga ce glasati pametni iz Srbije??? Tadica, Zivkovica, Jovanovica, Seselja, Pajtica i ostale koji su vec jednom bili na vlasti i koje su takodje pametni iz Srbije izabrali pa posle nekog vremena ih terali... Pa opet nam ti neki koji dodju nece valjati posle mesec dana...
To je zacarani krug koji nas narod voli...a zasto??? Pa zato sto je najlakse drugog kriviti i sedeti u fotelji i kukati kako je lose, kako vlada divljastvo, ne zakonje itd...
Krenite prvo sebe da menjate pa onda druge, postuj one zakone, kakvi god da su ali ih postuj...ne bacaj papir na ulicu a prodjes pored kanta itd da ne nabrajam...
Kao sto sam napisao, nasem narodu nikad nista nece valjati i uvek ce kukati ko god da dodje na vlast...
Sada kukaju na ove a posle izbora da ih neko pita sta onda....odgovor naravno nemaju....

Sirena

pre 8 godina

Kad već Srbija ide na lokalne i pokrajnske šteta bi bila ne proveriti volju naroda i novoj vladi dati još veću snagu da još brže i snažnije sprovodi planirane reforme.

Miroslav

pre 8 godina

Zahvaljujući dobroj volji i jedinstvu stavova Nikolić i Vučić će doneti odluku koja je najrazumnija za budućnost Srbije.Po meni ako izbori i treba da padnu, bolje onda sada o jednom trošku kad se već organizuju redovni lokalni i pokrajnski. Posle izbora rascistice se politicka scena Srbije i ostace samo najjaci.

Uroš

pre 8 godina

Na izbore uvek mogu da izađu i uvek su spremni. Većinu mogu da dobiju samostalni, jer su pridobili poverenje građana, svojim radom i zalaganjem i ostvarivanjem postavljenih ciljeva.

Savke

pre 8 godina

Za razliku od Pajtića koji je držao vlast u Vojvodini i ako nema podršku građana, Vučić otvoreno ostavlja mogućnost vanrednih izbora jer mu očito nije teško da pogleda građane u oči i čuje da li su zadovoljni dosadašnjim radom.

dDokman

pre 8 godina

Prvo je demantovan g.Pajtić da o svemu odlučuje Vučić, očigledno ne, tu su predsednik države, vrh SNS, koaliciomi partneri, agencije za marketing, za proveru biračkog tela, do nedelje sve će biti u jednoj fascikli, biće izbora.

Yakuza

pre 8 godina

Izbori su najmerodavniji nacin da se narod odluci za ljude koji ce im ubuduce krojiti sudbinu, doduse doskora nismo imali bajne lidere i cenim da gradjani vise nece praviti tako kardinalne greske.

Cakana

pre 8 godina

Nema potrebe za izborima. Narod je rekao svoje. Sada se ocekuju sve bolji i bolji rezultati, da narod bolje zivi. Izbori bi godinu dana pomnozili sa nulom, sto se tice privrednog napretka.

Darko Hanter

pre 8 godina

Neka budu vec jednom izbori na svim nivoima...Danasnji sastanak ukazuje na to da imamo i parlamentarne izbore...Posle izbora rascistice se politicka scena Srbije i ostace samo najjaci.

Marko

pre 8 godina

Neka se prestane o ovome vise, neka se izadje na izbore, neka se pokaze kakvo je stanje, neka se vidi kome ljudi veruju i neka svi shvate to vec jednom u ovom zivotu

Milić

pre 8 godina

Kad nema zvaničnog saopštenja iz kabineta predsednika ili premijera, znači da sastanka nije ni bilo. Tačnije, bez zvaničnog saopštenja mogli su se sastati i pričati o pecanju, npr.