Četvrtak, 03.12.2015.

14:17

General Lazarević: Preživeo sam haško gubilište

General Vladimir Lazarević pušten je na slobodu nakon što je izdržao dve trećine kazne - 14 godina zatvora, a stigao je na Aerodrom u Nišu oko 14 časova.

Izvor: B92

General Lazareviæ: Preživeo sam haško gubilište IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Tek mi sada ništa jasno nije.

pre 8 godina

Pa, dobro.
Verujem!
Čovek nevin!
Niti on niti iko od njegovi 70000 vojnika nije činio zločine.
Ali?
Pa ko je?
Ko pobi tolike civile? Ko počini tolike zločine?
To ni u članku a ni u jednome od ovih silnih komentara ne piše.
Nit manje bare - nit više (nevinih)krokodila a žrtvama broja nema.

Mile

pre 8 godina

Sramota je sto srbija nije zastitila ove ljude , da ne gube deo zivota u hagu ,
Vlast je licemerna kada se slika sa njim .
Vlasti u srbiji nisu dostojne stba o srbije

Milan

pre 8 godina

Jedini njegov "zločin" je što se borio protiv NATO kriminalaca. Čovek se borio za integritet svoje zemlje i zastitiu svog naroda od terorizma. A sudili su mu oni koji po svetu unistavju zemlje kao neke vrste sporta i sada se na slobodi sepure i cak dele nekakve moralne lekcije. Jedan takav uskoro postah savetnik nasem predseniku vlade, e to bi bila epska sramota.

Zoki

pre 8 godina

@Lukas aus Agram
Lazarević i Kordić se ne mogu porediti u smislu da je linija komandovanja između Kordića i vojnika (bojovnika) na terenu bila puno kraća. Međutim ni Kordić nije bio kriv za ono za šta je osuđen. Komandna odgovornost, na način na koji je bila formulisana u Hagu je glupost, kao uostalom i famozni "udruženi zločinački poduhvat". Da je postupak protiv vojnih lica u Hagu bio prepušteno američkom vojnom pravosuđu, 90% osuđenih bi bilo slobodno, Lazarević i Kordić među njima.

Batistuta

pre 8 godina

Dobrodosao kuci, generale.

Iz kazamata koji je oslibidio zlicince nasera orica i gotovinu vracas se kao jos veci Heroj.

Nismo te mi zabiravili.

Hvala ti za nesebicnu pomoc u odbrani.

Corto

pre 8 godina

Izuzetan operativac.Vojnicina.

Nece jos puno vremena proci a svi cemo znati istinu o herojstvu ovog coveka, i njegovom vojnom umecu.

Uostalom kad nisu vojno uspeli da ga poraze pokusali su da ga sramno diskredituju. Ali to vise o njima govori.

SRAMOTA

pre 8 godina

Jadno i bedno da ga dočekuju kao heroja... Tu je i crkva!!! Ovim samo dokazujemo da nismo ništa bolji od Hrvata, Albanac, Muslimana koji takođe dočekuju svoje, nepravedno osuđene, junake nacije.

tunguska

pre 8 godina

Kako su Hrvati docekali njihove generale, kako je Oric docekan u Sarajevu, kako Haradinaj u Pristini? E gospodo ovo je pravi general, a ne kriminalac koji je tokom rata dogurao do cina generala.

Ivan KV

pre 8 godina

O kakvoj slobodi Kraljeva ovaj čovek govori,mnogi su pogunili iz Kraljeva u raznim ratovima zbog pogubne politike koju su ti našminkani radikali vodili,tako da je zbog njih general i bio u Hagu,stvarno smo narod sa najkraćim pamćenjem,ovo je smejurija što ga isti koji su sve zakuvali devedesetih danas dočekuju kao najgori poltroni,muka i beda,moralni patuljci

Helios

pre 8 godina

@London borat NoPasaran patriota Ardbeg Steff
General Vojin Lazarević je primer onog najboljeg što Srbija ima. Vodio je amatersku vojsku u nemogućim uslovima, sačuvavši i teritoriju i ljudstvo. Apsolutno ni traga bilo kakvom zločinu nema, jer da ima 1000% bi mu ga udesetostručeno nakačili cirkuzanti Haškog Trabunjala. Od države je za ceo vek časne službe dobio mali jedva dvosobni stan i još manju penziju. Na sve to podneo je ultimativnu žrtvu, cinizam i poniženje izdaje njegove sopstvene države. Otišao je u onaj zli cirkus na nastupidniji, nejbedniji loš teatar kvazipravde da ga neljudi cimaju i u zatvor trpaju.
Ništa sve to. U najboljoj tradiciji majora Gavrilovića i generala Mišića Vojin Lazarević je pokazao da pravi čovek nosi svoju sudbinu i sve njene nepravde uvek uzdignutog čela.
Ako je neko u stanju da napiše komentare kao ove onda svakako tu oporavka nema. Zastrašujuće je to zaista, to masovno ispiranje mozga. Njegov osnovni cilj upravo i jeste da se ljudski kvalitet negira i još gore, izvrgava ruglu. Za takve nema privlačnije mete nego upravo onih koji poseduju upravo sve ono što oni nemaju. Tužilac Simeunović je ubijen jer nije ustuknuo, umalo se isto nije desilo i generalu Lazareviću. Trenutno ipak svi mi, sa oba dva teška bremena: i da smo ljudi, nešto a ne ništa, i da smo Srbi, gubimo bitku od nikojih. Ipak drugu sudbinu nemamo - ono što se traži, da NIŠTA budemo, to ne umemo a ni nećemo. I zato je ovaj dan jedan tako dobar dan.

Juznjak

pre 8 godina

General Vladimir Lazarević je pobedio NATO specijalce, teroriste OVK i mudžahedine u bici na Košarama i agresorskoj operaciji "Strela" 1999.godine. On nije izvršio nijedan zločin nad civilima, a optužen je po takozvanoj komandnoj odgovornosti.

Sacuvaj boze

pre 8 godina

Dokazanog zlocinca kojeg je osudio medjunarodni sud za ratne zlocine na visegodisnju robiju docekuju ministri kao heroja dok ga mnogi i ovde nazivaju isto tako i generalom. Zato sto smo takvi uvek ce lopovi moci ovde da budu na vlasti. Radomir Putnik, Stepa Stepanovic i ostali pravi heroji koji ni samar civilu nisu udarili se prevrcu u grobu. Ovde narod velica lopove, ubice i zlocince a ubija i saplice one koji su posteno ostvarili neki uspeh.

Bxo

pre 8 godina

General i HEROJ Srbije...covek koji je casno branio svoju otadzbinu i koji je u neprijateljskom kazamatu zavrsio samo zato sto je NATO pravio kompletnim majmunima cela 3 meseca...bombardovali nam zemlju sa 1200 aviona celih 78 dana i uspeli da pogode 12 tenkova...od toga 7 uniste no od strane terorista.
Dobro dosao kuci JUNACE!!!

55. granicni bataljon Prizren

pre 8 godina

@London, borat, patriota …
Ko je od vas bio na Kosovu 1998-1999 pa da zna sta je Vojska radila po naredjenju Lazarevica? Raspitajte se malo, a imate I ovde medju komentatorima veterane – niti je Lazarevic naredjivao zlocine niti ih je VJ cinila. Razvalili smo OVK teroriste, drzali NATO van granica dok nije receno da se povucemo. Meni dovoljno. Imam o cemu da pricam deci, da sam branio otadzbinu, ganjao krijumcare oruzja po Pastriku i Koritniku. Trebalo je da vidite respekt nemackih i americkih vojnika koji su obezbedjivali nas prolaz posle potpisivanja kumanovskog sporazuma. Priceless.
A sta ste vi radili? Kukali sto nema struje pa vam ne radi espresso mashina? Nervirali se sto vam NATO bombe smetaju da gledate filmove; sto teniski teren nije ociscen jer je osoblje mobilisano na Kosovo? To je ono sto cete vi pricati svojoj deci …
A sto se generala Lazarevica tice – nije zasluzio zatvor, nijedan americki general na njegovom mestu ne bi bio osudjen, ali mi smo tako mala zemlja da moramo da radimo i ono sto nije u redu. Covek se zrtvovao I treba mu skinuti kapu.

А

pre 8 godina

Генерале,
добро дошли!
Није заслужио да га вређате. Он ни најмање.
Часно и поштено је бранио Србију.

Petar

pre 8 godina

Znaci ministri su svecano docekali coveka koji je zvanicno ratni zlocinac
(Ardbeg, 3. decembar 2015 15:27)

Ono sto je "zvanicno" za EU i SAD najcesce nema mnogo veze sa istinom.

Dejan

pre 8 godina

Otisao je u zatvor zato sto nije imao ko da stane iza njega. Perisic radio za Amerikance, odlezao godinu dve i oslobodjen. Stanisic dao planove irackih tunela CIA-i i oslobodjen zajedno sa Frenkijem.
A Seselj prica o Lazarevicu u jednom klipu gde kaze da je u zvanicno obralozenje Haskog tribunala o presudi Lazarevicu bilo to "da je tacno da je Lazarevic kaznjavao one koji su cinili zlocine, ali je ipak kriv je nije prekinuo sve ratne operacije kad je cuo da su civili stradali " ??? Valjda je trebao da posalje svu vojsku kuci...

realan

pre 8 godina

Živeo si tamo kao bubreg u loju!imao si sve pogodnosti modernog zatvora,dok je narod u srbiji grcao i sastavljao krajeve!i sad te još sleduje i generalska penzija,skup si previše za srbiju

Dopuna

pre 8 godina

Nije on nikakav zlocinac... On je sudjen po jednoj (samo Hagu) poznatoj komandnoj odgovornosti. Znaci sudjen zato sto je bio tamo i na komandnom mestu. Niti je on,niti njegovi potcinjeni ucinio bilo sta zlocinacki, nego se mangupi iz Haga setili kako sto vise Srba da osude. Dobro je da se konacno izbavio jedne bede i da je dosao kuci. Nek dugo pozivi !

Lukas aus Agram

pre 8 godina

S osuđenim ratnim zločincima državni zvaničnici ni slučajno ne bi smjeli imati posla, ne bi se smjeli s njim ni pozdraviti a kamo li da ga prate u avionu.
Hrvatski primjer, osuđeni ratni zločinac Dario Kordić kad je pušten na slobodu, na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, premijer ili predsjednik!

Jovan

pre 8 godina

"Zahvaljujući generalu danas su slobodni i Niš, Kraljevo, Valjevo i Kruševac, svi naši gradovi i sela", rekao je Selaković. Sta lupa ministar pravde,
slobodni od koga? NATO-a cijeg su predsednika docekali sa hlebom i solju,
I u koji ce "premudri" da nas uvede.
Imao je Lazarevic sreće da se avion nije srušio, jer kada se ovi namerace na slikanje i dizanje rejtinga....Naravno sve o trosku naroda.

Данијел

pre 8 godina

Добродошао генерале!
Сви ви који прихватате његову кривицу прихватајте је у своје име.
Ово је најбољи генерал ког смо имали за време рата на Косову и Метохији.

мире

pre 8 godina

Срам вас било да га називате злочинцем! Његов једини "злочин" је тај што је бранио земљу против оних који данас њоме владају!

Steff

pre 8 godina

Jos jedan poraz za pristojnu Srbiju. Nijedna normalna zemlja ne docekuje i prihvata ratne zlocince. Zaista je steta sto Srbiju nisu okupirali '99, bar bi svi koji su cinili nepodopstine bili osudjeni kao nacisti u Nirnberskom procesu.

Tata

pre 8 godina

Za vas što kritikujete doček i čoveka o kome ne znate ili nećete da znate ništa, pročitajte pažljivije - osuđen je po komandnoj odgovornosti, zato što je bio komandant Prištinskog korpusa i kasnije komandant Treće Armije, a nije osuđen ni za jedno konkretno nedelo, niti njegovo, niti njegovih boraca, njih 70.000, niti za jedno delo protiv života i imovine, niti za kršenje pravila ratovanja.

Uveravam vas, tek ćete čuti o komandantu, čoveku heroju, od njegovih vojnika.

D.POPOVIC

pre 8 godina

Osudjen za zlocin protiv covecnosti i 2
ministra idu po njega?
(NoPasaran, 3. decembar 2015 15:14)

Bas zato. Cim procitam da je neko osudjen u Hagu, znam da je dobar covek za razliku od protuva koje su ga hapsile, optuzivale, osudile a narocito od onik koji su lazno svedocili protiov njega. Sve za cast, zast ni za sta!

"V"

pre 8 godina

General koji je sacuvao cast i dostojanstvo svog poziva i prezimena,stara skola koja kaze "zamnom" i zna razliku izmedju cojstva i junastva, ovi ostali mu nisu do clanaka a ni ime da im se pominje.

patriota

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da osudjene ratne zlocince, koji su uz to i priznali ratni zlocin i dalje docekuju viskoi drzavni i crkveni predstavnici kao da je neka ugledna osoba koja zasluzuje takav docek. Ovo je sramota, bolje da da se ne zna o ovome u javnosti. Sad ce verovatno da kaze da je morao da prizna da bi mu smanjili kaznu, ali da se ne kaje I da bi opet sve isto. Bas herojski. Ljudi bez srama vode vosjku. Jasna slika kakvi su kadrovi tu...

aca

pre 8 godina

Ova nasa vlast ce da raspameti analiticare CIA, KGB i kineske obavestajne sluzbe. Kazu hoce u EU i postuju njene odluke a samim tim i haski tribunal a onda salju specijalan avion i voze osudjeno lice (nema veze da li je za mene licno on junak) kao narodnog heroja sa pratnjom ministra odbrane, pravde i docekuje ga spalir na aerodromu. Kazu vole Ruse, Toma ljubi Putina 9 puta u danu a onda premijer pravi gaf i pred kamerama kao mali Djokica trazi uvoz Fijata a sto nije dogovoreno protokolom.
Posle Kinezima Toma kaze da smo veliki prijatelji i da ce da piju vodu sa Morave a ovi kad su saznali da voda iz Morave nije ispravna za pice tek su bili u bedaku kad mi prijatelje hocemo da otrujemo sta li tek radimo sa neprijateljima, pa jos da li ce neka sila da ih otera iz Kine pa ce morati ovamo.

Tata

pre 8 godina

Za vas što kritikujete doček i čoveka o kome ne znate ili nećete da znate ništa, pročitajte pažljivije - osuđen je po komandnoj odgovornosti, zato što je bio komandant Prištinskog korpusa i kasnije komandant Treće Armije, a nije osuđen ni za jedno konkretno nedelo, niti njegovo, niti njegovih boraca, njih 70.000, niti za jedno delo protiv života i imovine, niti za kršenje pravila ratovanja.

Uveravam vas, tek ćete čuti o komandantu, čoveku heroju, od njegovih vojnika.

Данијел

pre 8 godina

Добродошао генерале!
Сви ви који прихватате његову кривицу прихватајте је у своје име.
Ово је најбољи генерал ког смо имали за време рата на Косову и Метохији.

мире

pre 8 godina

Срам вас било да га називате злочинцем! Његов једини "злочин" је тај што је бранио земљу против оних који данас њоме владају!

D.POPOVIC

pre 8 godina

Osudjen za zlocin protiv covecnosti i 2
ministra idu po njega?
(NoPasaran, 3. decembar 2015 15:14)

Bas zato. Cim procitam da je neko osudjen u Hagu, znam da je dobar covek za razliku od protuva koje su ga hapsile, optuzivale, osudile a narocito od onik koji su lazno svedocili protiov njega. Sve za cast, zast ni za sta!

"V"

pre 8 godina

General koji je sacuvao cast i dostojanstvo svog poziva i prezimena,stara skola koja kaze "zamnom" i zna razliku izmedju cojstva i junastva, ovi ostali mu nisu do clanaka a ni ime da im se pominje.

Jovan

pre 8 godina

"Zahvaljujući generalu danas su slobodni i Niš, Kraljevo, Valjevo i Kruševac, svi naši gradovi i sela", rekao je Selaković. Sta lupa ministar pravde,
slobodni od koga? NATO-a cijeg su predsednika docekali sa hlebom i solju,
I u koji ce "premudri" da nas uvede.
Imao je Lazarevic sreće da se avion nije srušio, jer kada se ovi namerace na slikanje i dizanje rejtinga....Naravno sve o trosku naroda.

А

pre 8 godina

Генерале,
добро дошли!
Није заслужио да га вређате. Он ни најмање.
Часно и поштено је бранио Србију.

Dejan

pre 8 godina

Otisao je u zatvor zato sto nije imao ko da stane iza njega. Perisic radio za Amerikance, odlezao godinu dve i oslobodjen. Stanisic dao planove irackih tunela CIA-i i oslobodjen zajedno sa Frenkijem.
A Seselj prica o Lazarevicu u jednom klipu gde kaze da je u zvanicno obralozenje Haskog tribunala o presudi Lazarevicu bilo to "da je tacno da je Lazarevic kaznjavao one koji su cinili zlocine, ali je ipak kriv je nije prekinuo sve ratne operacije kad je cuo da su civili stradali " ??? Valjda je trebao da posalje svu vojsku kuci...

55. granicni bataljon Prizren

pre 8 godina

@London, borat, patriota …
Ko je od vas bio na Kosovu 1998-1999 pa da zna sta je Vojska radila po naredjenju Lazarevica? Raspitajte se malo, a imate I ovde medju komentatorima veterane – niti je Lazarevic naredjivao zlocine niti ih je VJ cinila. Razvalili smo OVK teroriste, drzali NATO van granica dok nije receno da se povucemo. Meni dovoljno. Imam o cemu da pricam deci, da sam branio otadzbinu, ganjao krijumcare oruzja po Pastriku i Koritniku. Trebalo je da vidite respekt nemackih i americkih vojnika koji su obezbedjivali nas prolaz posle potpisivanja kumanovskog sporazuma. Priceless.
A sta ste vi radili? Kukali sto nema struje pa vam ne radi espresso mashina? Nervirali se sto vam NATO bombe smetaju da gledate filmove; sto teniski teren nije ociscen jer je osoblje mobilisano na Kosovo? To je ono sto cete vi pricati svojoj deci …
A sto se generala Lazarevica tice – nije zasluzio zatvor, nijedan americki general na njegovom mestu ne bi bio osudjen, ali mi smo tako mala zemlja da moramo da radimo i ono sto nije u redu. Covek se zrtvovao I treba mu skinuti kapu.

Dopuna

pre 8 godina

Nije on nikakav zlocinac... On je sudjen po jednoj (samo Hagu) poznatoj komandnoj odgovornosti. Znaci sudjen zato sto je bio tamo i na komandnom mestu. Niti je on,niti njegovi potcinjeni ucinio bilo sta zlocinacki, nego se mangupi iz Haga setili kako sto vise Srba da osude. Dobro je da se konacno izbavio jedne bede i da je dosao kuci. Nek dugo pozivi !

Petar

pre 8 godina

Znaci ministri su svecano docekali coveka koji je zvanicno ratni zlocinac
(Ardbeg, 3. decembar 2015 15:27)

Ono sto je "zvanicno" za EU i SAD najcesce nema mnogo veze sa istinom.

aca

pre 8 godina

Ova nasa vlast ce da raspameti analiticare CIA, KGB i kineske obavestajne sluzbe. Kazu hoce u EU i postuju njene odluke a samim tim i haski tribunal a onda salju specijalan avion i voze osudjeno lice (nema veze da li je za mene licno on junak) kao narodnog heroja sa pratnjom ministra odbrane, pravde i docekuje ga spalir na aerodromu. Kazu vole Ruse, Toma ljubi Putina 9 puta u danu a onda premijer pravi gaf i pred kamerama kao mali Djokica trazi uvoz Fijata a sto nije dogovoreno protokolom.
Posle Kinezima Toma kaze da smo veliki prijatelji i da ce da piju vodu sa Morave a ovi kad su saznali da voda iz Morave nije ispravna za pice tek su bili u bedaku kad mi prijatelje hocemo da otrujemo sta li tek radimo sa neprijateljima, pa jos da li ce neka sila da ih otera iz Kine pa ce morati ovamo.

patriota

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da osudjene ratne zlocince, koji su uz to i priznali ratni zlocin i dalje docekuju viskoi drzavni i crkveni predstavnici kao da je neka ugledna osoba koja zasluzuje takav docek. Ovo je sramota, bolje da da se ne zna o ovome u javnosti. Sad ce verovatno da kaze da je morao da prizna da bi mu smanjili kaznu, ali da se ne kaje I da bi opet sve isto. Bas herojski. Ljudi bez srama vode vosjku. Jasna slika kakvi su kadrovi tu...

Bxo

pre 8 godina

General i HEROJ Srbije...covek koji je casno branio svoju otadzbinu i koji je u neprijateljskom kazamatu zavrsio samo zato sto je NATO pravio kompletnim majmunima cela 3 meseca...bombardovali nam zemlju sa 1200 aviona celih 78 dana i uspeli da pogode 12 tenkova...od toga 7 uniste no od strane terorista.
Dobro dosao kuci JUNACE!!!

Juznjak

pre 8 godina

General Vladimir Lazarević je pobedio NATO specijalce, teroriste OVK i mudžahedine u bici na Košarama i agresorskoj operaciji "Strela" 1999.godine. On nije izvršio nijedan zločin nad civilima, a optužen je po takozvanoj komandnoj odgovornosti.

Helios

pre 8 godina

@London borat NoPasaran patriota Ardbeg Steff
General Vojin Lazarević je primer onog najboljeg što Srbija ima. Vodio je amatersku vojsku u nemogućim uslovima, sačuvavši i teritoriju i ljudstvo. Apsolutno ni traga bilo kakvom zločinu nema, jer da ima 1000% bi mu ga udesetostručeno nakačili cirkuzanti Haškog Trabunjala. Od države je za ceo vek časne službe dobio mali jedva dvosobni stan i još manju penziju. Na sve to podneo je ultimativnu žrtvu, cinizam i poniženje izdaje njegove sopstvene države. Otišao je u onaj zli cirkus na nastupidniji, nejbedniji loš teatar kvazipravde da ga neljudi cimaju i u zatvor trpaju.
Ništa sve to. U najboljoj tradiciji majora Gavrilovića i generala Mišića Vojin Lazarević je pokazao da pravi čovek nosi svoju sudbinu i sve njene nepravde uvek uzdignutog čela.
Ako je neko u stanju da napiše komentare kao ove onda svakako tu oporavka nema. Zastrašujuće je to zaista, to masovno ispiranje mozga. Njegov osnovni cilj upravo i jeste da se ljudski kvalitet negira i još gore, izvrgava ruglu. Za takve nema privlačnije mete nego upravo onih koji poseduju upravo sve ono što oni nemaju. Tužilac Simeunović je ubijen jer nije ustuknuo, umalo se isto nije desilo i generalu Lazareviću. Trenutno ipak svi mi, sa oba dva teška bremena: i da smo ljudi, nešto a ne ništa, i da smo Srbi, gubimo bitku od nikojih. Ipak drugu sudbinu nemamo - ono što se traži, da NIŠTA budemo, to ne umemo a ni nećemo. I zato je ovaj dan jedan tako dobar dan.

Steff

pre 8 godina

Jos jedan poraz za pristojnu Srbiju. Nijedna normalna zemlja ne docekuje i prihvata ratne zlocince. Zaista je steta sto Srbiju nisu okupirali '99, bar bi svi koji su cinili nepodopstine bili osudjeni kao nacisti u Nirnberskom procesu.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

S osuđenim ratnim zločincima državni zvaničnici ni slučajno ne bi smjeli imati posla, ne bi se smjeli s njim ni pozdraviti a kamo li da ga prate u avionu.
Hrvatski primjer, osuđeni ratni zločinac Dario Kordić kad je pušten na slobodu, na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, premijer ili predsjednik!

realan

pre 8 godina

Živeo si tamo kao bubreg u loju!imao si sve pogodnosti modernog zatvora,dok je narod u srbiji grcao i sastavljao krajeve!i sad te još sleduje i generalska penzija,skup si previše za srbiju

Ivan KV

pre 8 godina

O kakvoj slobodi Kraljeva ovaj čovek govori,mnogi su pogunili iz Kraljeva u raznim ratovima zbog pogubne politike koju su ti našminkani radikali vodili,tako da je zbog njih general i bio u Hagu,stvarno smo narod sa najkraćim pamćenjem,ovo je smejurija što ga isti koji su sve zakuvali devedesetih danas dočekuju kao najgori poltroni,muka i beda,moralni patuljci

tunguska

pre 8 godina

Kako su Hrvati docekali njihove generale, kako je Oric docekan u Sarajevu, kako Haradinaj u Pristini? E gospodo ovo je pravi general, a ne kriminalac koji je tokom rata dogurao do cina generala.

Corto

pre 8 godina

Izuzetan operativac.Vojnicina.

Nece jos puno vremena proci a svi cemo znati istinu o herojstvu ovog coveka, i njegovom vojnom umecu.

Uostalom kad nisu vojno uspeli da ga poraze pokusali su da ga sramno diskredituju. Ali to vise o njima govori.

Batistuta

pre 8 godina

Dobrodosao kuci, generale.

Iz kazamata koji je oslibidio zlicince nasera orica i gotovinu vracas se kao jos veci Heroj.

Nismo te mi zabiravili.

Hvala ti za nesebicnu pomoc u odbrani.

Sacuvaj boze

pre 8 godina

Dokazanog zlocinca kojeg je osudio medjunarodni sud za ratne zlocine na visegodisnju robiju docekuju ministri kao heroja dok ga mnogi i ovde nazivaju isto tako i generalom. Zato sto smo takvi uvek ce lopovi moci ovde da budu na vlasti. Radomir Putnik, Stepa Stepanovic i ostali pravi heroji koji ni samar civilu nisu udarili se prevrcu u grobu. Ovde narod velica lopove, ubice i zlocince a ubija i saplice one koji su posteno ostvarili neki uspeh.

Milan

pre 8 godina

Jedini njegov "zločin" je što se borio protiv NATO kriminalaca. Čovek se borio za integritet svoje zemlje i zastitiu svog naroda od terorizma. A sudili su mu oni koji po svetu unistavju zemlje kao neke vrste sporta i sada se na slobodi sepure i cak dele nekakve moralne lekcije. Jedan takav uskoro postah savetnik nasem predseniku vlade, e to bi bila epska sramota.

Zoki

pre 8 godina

@Lukas aus Agram
Lazarević i Kordić se ne mogu porediti u smislu da je linija komandovanja između Kordića i vojnika (bojovnika) na terenu bila puno kraća. Međutim ni Kordić nije bio kriv za ono za šta je osuđen. Komandna odgovornost, na način na koji je bila formulisana u Hagu je glupost, kao uostalom i famozni "udruženi zločinački poduhvat". Da je postupak protiv vojnih lica u Hagu bio prepušteno američkom vojnom pravosuđu, 90% osuđenih bi bilo slobodno, Lazarević i Kordić među njima.

SRAMOTA

pre 8 godina

Jadno i bedno da ga dočekuju kao heroja... Tu je i crkva!!! Ovim samo dokazujemo da nismo ništa bolji od Hrvata, Albanac, Muslimana koji takođe dočekuju svoje, nepravedno osuđene, junake nacije.

Tek mi sada ništa jasno nije.

pre 8 godina

Pa, dobro.
Verujem!
Čovek nevin!
Niti on niti iko od njegovi 70000 vojnika nije činio zločine.
Ali?
Pa ko je?
Ko pobi tolike civile? Ko počini tolike zločine?
To ni u članku a ni u jednome od ovih silnih komentara ne piše.
Nit manje bare - nit više (nevinih)krokodila a žrtvama broja nema.

Mile

pre 8 godina

Sramota je sto srbija nije zastitila ove ljude , da ne gube deo zivota u hagu ,
Vlast je licemerna kada se slika sa njim .
Vlasti u srbiji nisu dostojne stba o srbije

patriota

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da osudjene ratne zlocince, koji su uz to i priznali ratni zlocin i dalje docekuju viskoi drzavni i crkveni predstavnici kao da je neka ugledna osoba koja zasluzuje takav docek. Ovo je sramota, bolje da da se ne zna o ovome u javnosti. Sad ce verovatno da kaze da je morao da prizna da bi mu smanjili kaznu, ali da se ne kaje I da bi opet sve isto. Bas herojski. Ljudi bez srama vode vosjku. Jasna slika kakvi su kadrovi tu...

Steff

pre 8 godina

Jos jedan poraz za pristojnu Srbiju. Nijedna normalna zemlja ne docekuje i prihvata ratne zlocince. Zaista je steta sto Srbiju nisu okupirali '99, bar bi svi koji su cinili nepodopstine bili osudjeni kao nacisti u Nirnberskom procesu.

realan

pre 8 godina

Živeo si tamo kao bubreg u loju!imao si sve pogodnosti modernog zatvora,dok je narod u srbiji grcao i sastavljao krajeve!i sad te još sleduje i generalska penzija,skup si previše za srbiju

Lukas aus Agram

pre 8 godina

S osuđenim ratnim zločincima državni zvaničnici ni slučajno ne bi smjeli imati posla, ne bi se smjeli s njim ni pozdraviti a kamo li da ga prate u avionu.
Hrvatski primjer, osuđeni ratni zločinac Dario Kordić kad je pušten na slobodu, na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, premijer ili predsjednik!

Sacuvaj boze

pre 8 godina

Dokazanog zlocinca kojeg je osudio medjunarodni sud za ratne zlocine na visegodisnju robiju docekuju ministri kao heroja dok ga mnogi i ovde nazivaju isto tako i generalom. Zato sto smo takvi uvek ce lopovi moci ovde da budu na vlasti. Radomir Putnik, Stepa Stepanovic i ostali pravi heroji koji ni samar civilu nisu udarili se prevrcu u grobu. Ovde narod velica lopove, ubice i zlocince a ubija i saplice one koji su posteno ostvarili neki uspeh.

Tata

pre 8 godina

Za vas što kritikujete doček i čoveka o kome ne znate ili nećete da znate ništa, pročitajte pažljivije - osuđen je po komandnoj odgovornosti, zato što je bio komandant Prištinskog korpusa i kasnije komandant Treće Armije, a nije osuđen ni za jedno konkretno nedelo, niti njegovo, niti njegovih boraca, njih 70.000, niti za jedno delo protiv života i imovine, niti za kršenje pravila ratovanja.

Uveravam vas, tek ćete čuti o komandantu, čoveku heroju, od njegovih vojnika.

aca

pre 8 godina

Ova nasa vlast ce da raspameti analiticare CIA, KGB i kineske obavestajne sluzbe. Kazu hoce u EU i postuju njene odluke a samim tim i haski tribunal a onda salju specijalan avion i voze osudjeno lice (nema veze da li je za mene licno on junak) kao narodnog heroja sa pratnjom ministra odbrane, pravde i docekuje ga spalir na aerodromu. Kazu vole Ruse, Toma ljubi Putina 9 puta u danu a onda premijer pravi gaf i pred kamerama kao mali Djokica trazi uvoz Fijata a sto nije dogovoreno protokolom.
Posle Kinezima Toma kaze da smo veliki prijatelji i da ce da piju vodu sa Morave a ovi kad su saznali da voda iz Morave nije ispravna za pice tek su bili u bedaku kad mi prijatelje hocemo da otrujemo sta li tek radimo sa neprijateljima, pa jos da li ce neka sila da ih otera iz Kine pa ce morati ovamo.

D.POPOVIC

pre 8 godina

Osudjen za zlocin protiv covecnosti i 2
ministra idu po njega?
(NoPasaran, 3. decembar 2015 15:14)

Bas zato. Cim procitam da je neko osudjen u Hagu, znam da je dobar covek za razliku od protuva koje su ga hapsile, optuzivale, osudile a narocito od onik koji su lazno svedocili protiov njega. Sve za cast, zast ni za sta!

SRAMOTA

pre 8 godina

Jadno i bedno da ga dočekuju kao heroja... Tu je i crkva!!! Ovim samo dokazujemo da nismo ništa bolji od Hrvata, Albanac, Muslimana koji takođe dočekuju svoje, nepravedno osuđene, junake nacije.

Данијел

pre 8 godina

Добродошао генерале!
Сви ви који прихватате његову кривицу прихватајте је у своје име.
Ово је најбољи генерал ког смо имали за време рата на Косову и Метохији.

"V"

pre 8 godina

General koji je sacuvao cast i dostojanstvo svog poziva i prezimena,stara skola koja kaze "zamnom" i zna razliku izmedju cojstva i junastva, ovi ostali mu nisu do clanaka a ni ime da im se pominje.

мире

pre 8 godina

Срам вас било да га називате злочинцем! Његов једини "злочин" је тај што је бранио земљу против оних који данас њоме владају!

Petar

pre 8 godina

Znaci ministri su svecano docekali coveka koji je zvanicno ratni zlocinac
(Ardbeg, 3. decembar 2015 15:27)

Ono sto je "zvanicno" za EU i SAD najcesce nema mnogo veze sa istinom.

А

pre 8 godina

Генерале,
добро дошли!
Није заслужио да га вређате. Он ни најмање.
Часно и поштено је бранио Србију.

Dopuna

pre 8 godina

Nije on nikakav zlocinac... On je sudjen po jednoj (samo Hagu) poznatoj komandnoj odgovornosti. Znaci sudjen zato sto je bio tamo i na komandnom mestu. Niti je on,niti njegovi potcinjeni ucinio bilo sta zlocinacki, nego se mangupi iz Haga setili kako sto vise Srba da osude. Dobro je da se konacno izbavio jedne bede i da je dosao kuci. Nek dugo pozivi !

Ivan KV

pre 8 godina

O kakvoj slobodi Kraljeva ovaj čovek govori,mnogi su pogunili iz Kraljeva u raznim ratovima zbog pogubne politike koju su ti našminkani radikali vodili,tako da je zbog njih general i bio u Hagu,stvarno smo narod sa najkraćim pamćenjem,ovo je smejurija što ga isti koji su sve zakuvali devedesetih danas dočekuju kao najgori poltroni,muka i beda,moralni patuljci

55. granicni bataljon Prizren

pre 8 godina

@London, borat, patriota …
Ko je od vas bio na Kosovu 1998-1999 pa da zna sta je Vojska radila po naredjenju Lazarevica? Raspitajte se malo, a imate I ovde medju komentatorima veterane – niti je Lazarevic naredjivao zlocine niti ih je VJ cinila. Razvalili smo OVK teroriste, drzali NATO van granica dok nije receno da se povucemo. Meni dovoljno. Imam o cemu da pricam deci, da sam branio otadzbinu, ganjao krijumcare oruzja po Pastriku i Koritniku. Trebalo je da vidite respekt nemackih i americkih vojnika koji su obezbedjivali nas prolaz posle potpisivanja kumanovskog sporazuma. Priceless.
A sta ste vi radili? Kukali sto nema struje pa vam ne radi espresso mashina? Nervirali se sto vam NATO bombe smetaju da gledate filmove; sto teniski teren nije ociscen jer je osoblje mobilisano na Kosovo? To je ono sto cete vi pricati svojoj deci …
A sto se generala Lazarevica tice – nije zasluzio zatvor, nijedan americki general na njegovom mestu ne bi bio osudjen, ali mi smo tako mala zemlja da moramo da radimo i ono sto nije u redu. Covek se zrtvovao I treba mu skinuti kapu.

Dejan

pre 8 godina

Otisao je u zatvor zato sto nije imao ko da stane iza njega. Perisic radio za Amerikance, odlezao godinu dve i oslobodjen. Stanisic dao planove irackih tunela CIA-i i oslobodjen zajedno sa Frenkijem.
A Seselj prica o Lazarevicu u jednom klipu gde kaze da je u zvanicno obralozenje Haskog tribunala o presudi Lazarevicu bilo to "da je tacno da je Lazarevic kaznjavao one koji su cinili zlocine, ali je ipak kriv je nije prekinuo sve ratne operacije kad je cuo da su civili stradali " ??? Valjda je trebao da posalje svu vojsku kuci...

Bxo

pre 8 godina

General i HEROJ Srbije...covek koji je casno branio svoju otadzbinu i koji je u neprijateljskom kazamatu zavrsio samo zato sto je NATO pravio kompletnim majmunima cela 3 meseca...bombardovali nam zemlju sa 1200 aviona celih 78 dana i uspeli da pogode 12 tenkova...od toga 7 uniste no od strane terorista.
Dobro dosao kuci JUNACE!!!

Jovan

pre 8 godina

"Zahvaljujući generalu danas su slobodni i Niš, Kraljevo, Valjevo i Kruševac, svi naši gradovi i sela", rekao je Selaković. Sta lupa ministar pravde,
slobodni od koga? NATO-a cijeg su predsednika docekali sa hlebom i solju,
I u koji ce "premudri" da nas uvede.
Imao je Lazarevic sreće da se avion nije srušio, jer kada se ovi namerace na slikanje i dizanje rejtinga....Naravno sve o trosku naroda.

Helios

pre 8 godina

@London borat NoPasaran patriota Ardbeg Steff
General Vojin Lazarević je primer onog najboljeg što Srbija ima. Vodio je amatersku vojsku u nemogućim uslovima, sačuvavši i teritoriju i ljudstvo. Apsolutno ni traga bilo kakvom zločinu nema, jer da ima 1000% bi mu ga udesetostručeno nakačili cirkuzanti Haškog Trabunjala. Od države je za ceo vek časne službe dobio mali jedva dvosobni stan i još manju penziju. Na sve to podneo je ultimativnu žrtvu, cinizam i poniženje izdaje njegove sopstvene države. Otišao je u onaj zli cirkus na nastupidniji, nejbedniji loš teatar kvazipravde da ga neljudi cimaju i u zatvor trpaju.
Ništa sve to. U najboljoj tradiciji majora Gavrilovića i generala Mišića Vojin Lazarević je pokazao da pravi čovek nosi svoju sudbinu i sve njene nepravde uvek uzdignutog čela.
Ako je neko u stanju da napiše komentare kao ove onda svakako tu oporavka nema. Zastrašujuće je to zaista, to masovno ispiranje mozga. Njegov osnovni cilj upravo i jeste da se ljudski kvalitet negira i još gore, izvrgava ruglu. Za takve nema privlačnije mete nego upravo onih koji poseduju upravo sve ono što oni nemaju. Tužilac Simeunović je ubijen jer nije ustuknuo, umalo se isto nije desilo i generalu Lazareviću. Trenutno ipak svi mi, sa oba dva teška bremena: i da smo ljudi, nešto a ne ništa, i da smo Srbi, gubimo bitku od nikojih. Ipak drugu sudbinu nemamo - ono što se traži, da NIŠTA budemo, to ne umemo a ni nećemo. I zato je ovaj dan jedan tako dobar dan.

Juznjak

pre 8 godina

General Vladimir Lazarević je pobedio NATO specijalce, teroriste OVK i mudžahedine u bici na Košarama i agresorskoj operaciji "Strela" 1999.godine. On nije izvršio nijedan zločin nad civilima, a optužen je po takozvanoj komandnoj odgovornosti.

tunguska

pre 8 godina

Kako su Hrvati docekali njihove generale, kako je Oric docekan u Sarajevu, kako Haradinaj u Pristini? E gospodo ovo je pravi general, a ne kriminalac koji je tokom rata dogurao do cina generala.

Tek mi sada ništa jasno nije.

pre 8 godina

Pa, dobro.
Verujem!
Čovek nevin!
Niti on niti iko od njegovi 70000 vojnika nije činio zločine.
Ali?
Pa ko je?
Ko pobi tolike civile? Ko počini tolike zločine?
To ni u članku a ni u jednome od ovih silnih komentara ne piše.
Nit manje bare - nit više (nevinih)krokodila a žrtvama broja nema.

Corto

pre 8 godina

Izuzetan operativac.Vojnicina.

Nece jos puno vremena proci a svi cemo znati istinu o herojstvu ovog coveka, i njegovom vojnom umecu.

Uostalom kad nisu vojno uspeli da ga poraze pokusali su da ga sramno diskredituju. Ali to vise o njima govori.

Batistuta

pre 8 godina

Dobrodosao kuci, generale.

Iz kazamata koji je oslibidio zlicince nasera orica i gotovinu vracas se kao jos veci Heroj.

Nismo te mi zabiravili.

Hvala ti za nesebicnu pomoc u odbrani.

Milan

pre 8 godina

Jedini njegov "zločin" je što se borio protiv NATO kriminalaca. Čovek se borio za integritet svoje zemlje i zastitiu svog naroda od terorizma. A sudili su mu oni koji po svetu unistavju zemlje kao neke vrste sporta i sada se na slobodi sepure i cak dele nekakve moralne lekcije. Jedan takav uskoro postah savetnik nasem predseniku vlade, e to bi bila epska sramota.

Zoki

pre 8 godina

@Lukas aus Agram
Lazarević i Kordić se ne mogu porediti u smislu da je linija komandovanja između Kordića i vojnika (bojovnika) na terenu bila puno kraća. Međutim ni Kordić nije bio kriv za ono za šta je osuđen. Komandna odgovornost, na način na koji je bila formulisana u Hagu je glupost, kao uostalom i famozni "udruženi zločinački poduhvat". Da je postupak protiv vojnih lica u Hagu bio prepušteno američkom vojnom pravosuđu, 90% osuđenih bi bilo slobodno, Lazarević i Kordić među njima.

Mile

pre 8 godina

Sramota je sto srbija nije zastitila ove ljude , da ne gube deo zivota u hagu ,
Vlast je licemerna kada se slika sa njim .
Vlasti u srbiji nisu dostojne stba o srbije