1. Dok Srbijom ne dodu na vlast,pravi rodeni srbi,napretka i mira nema,ito ne samo u Srbiju i na Kosovu,vec i u regionu.
  Napomenem Srbiom nikada nisu vladali pravi rodeni Srbi,Domoroci .Gledajte Istoriju i Biografiju svakog vodje ili kralja ili cara, uvericetese. poz. Gavran odkud LESKOVAC:
  (Gavran ej, 28. februar 2003 01:40)

  # Link komentara

 2. Apsolutno podrzavam takvu ideju,iako sam svestan da nece biti lako ostvarivanje.Mislim da apsolutno nije primereno Kosovo i Metohiju porediti sa Vojvodinom.Dobro je poznato da u Vojvodini zivi 70 % Srbi,pa nije mi jasno zasto se spekulise sa idejom nekakve nezavisne Vojvodine.Postavio bih pitanje Kosovskim Albancima kako to misle da se integrisu u Evropu,ako su stvorili oko sebe neprijateljsko okruzenje?Kako misle u svet preko Albanije?
  (milos, 27. februar 2003 23:24)

  # Link komentara

 3. moje je misljenje da gospodin Djindjic jednostavno shvata da bez karte nacionalizma tj. potezanja nacionalnog pitanja nema sanse da dobije sledece izbore koji se blize,a glupi srpski narod kada moram tako da kazem nevidi da se neradi niocemu drugom nego o potpunom osvajanju vlasti i uspece mu jer je to ovaj moj svabo skolovao.......
  (deki, 27. februar 2003 22:34)

  # Link komentara

 4. gospodin djindjic ima dobre ideje u vezi kosova, samo ne verujem da ce ideja federacije proci kod albanaca.treba pokusati sve moguce da se zadrze makar bujanovac medvedja i presevo,a ako nista koncetrisati se na ekonomske reforme i nazadovanje srbije.ekonomki jaka srbija moze da, u "najgorem" slucaju,integrise izbeglice sa kosova i da im sansu da zive,ako vec ne mogu da se vrate
  (stevanovic, 27. februar 2003 20:27)

  # Link komentara

 5. Ako je Srbija deljiva,zasto ne bi i Kosovo i Metohija?
  Zasto Albanci, cim postanu u nekoj regiji vecina, bivaju navodno ugrozeni i traze apsolutnu autonomiju,zasto nisu ugrozeni kada su manjina,i niko im nigde ne smeta da od manjine postanu vecina?
  Ko ugrozava Albance na jugu uze Srbije ,na Kosmetu ili u Makedoniji,a oni se svagde sire i postaju sve agresivniji?
  Ako se regionalizuje Srbija ,zasto ne bi i Kosmet,a neka se sami Albanci,pojedinacno,odreknu prava da ih u slucaju spora,konkretno i sa drugim Albancima,recimo u Urosevcu,sutra,NE ZASTITI Vrhovni sud Srbije,ali neka ne sprecavaju ostale gradjane Kosmeta,pa i Albance,da to pravo iskoriste.
  Albanci,uz sva uvazavanja,moraju uciniti korak ka toleranciji,koegzistanciji i poverenju.
  (posmatrac, 27. februar 2003 20:21)

  # Link komentara

 6. Zalostno je kako se vec 3 iniciative gos. Dindica anuliraju od strane EU, NATO i UNMIK'a. A ova a o Federalizaciji je takode tragi-komicna. Zar Srpski zivalj nemoze da prihvat satus manjine. Ako Albanci na Jugu prihvataju realnost onda i Srbi bi trebalo da to isto ucine jer je broj tih manjina isti...oko 100 hiljada. Nema drzave i Federacije sa pola grada i 2 mosta i 30 cuvara mosta!!
  (Shipac, 27. februar 2003 20:00)

  # Link komentara

 7. Hej moj djinkicu ti si probuden kasno to ti shto pricash to ti je samo iluzija nista drugo vec iluzija za srbe to ti sto pricas to nije nista smo da dobijes neki glas medju serbima sa kosova , teb ne veruju ni serbi iz serbij e kamoli drugi to vreme je proslo bajjjj
  (gashi, 27. februar 2003 19:48)

  # Link komentara

 8. Ja ne zelim nikome "da stajem na muku", ali sa moga stjalista Kosovo ste, zahvaljujuci ultranicistickom-milosevicevskom rezimu napokon uspjeli izgubiti.
  Ponavljam, ovo je samo moje osobno stajaliste i shvatam koliko je ova tema vazna za vas, molim vas nemojte je shvatiti kao napad, jer mi to nije cilj.
  (Ana, 27. februar 2003 19:45)

  # Link komentara

 9. A koji deo Kosova i Metohije gospodin Djindjic zeli da pokloni Albancima? Onaj sto je kolevka Srpstva, onaj gde su srpski manastiri, ili onaj sto je njegova dedovina?
  (Sloven, 27. februar 2003 19:42)

  # Link komentara

 10. Dakle, prosto ne mogu da verujem da ovde jos ima ljudi koji se "pale" na Djikijevu inicijativu. Taj isti covek je na Palama ohrabrivao Karadzica da se suprotstavi MZ (cini mi se pre NATO bombardovanja), da bi cetiri godine kasnije istom prigodom (NATO bombardovanje)davao nebulozne izjave New York Times-u. Hocu reci, tu politickih uverenja nema, niti ih je ikada bilo. Nema strategije samo taktika. Da se posluzim njegovim recnikom, dribla na malom prostoru, ima inicijativu, aktivan je na terenu, ali nikako da da gol.
  Kosovo sluzi za dnevno-politicku upotrebu i korisna je samo utoliko ako oznacava da je premijer shvatio da su izbori neophodni. Ako mu se sutra ucini da je to bezveze, on ce prvi zaboraviti na problem i insistirati na status-u quo. Zivi bili, pa videli.
  (Nikola, 27. februar 2003 19:31)

  # Link komentara

 11. Meni je manje vazno "cije" je Kosovo, a vise da svi koji tamo danas zive i koji su tamo ziveli pre 1999te mogu tamo da se vrate i zive u miru, spokoju i blagostanju. Stoga treba pozdraviti svako resenje koje vodi ka tome.
  (Ivan M, 27. februar 2003 18:51)

  # Link komentara

 12. kosovo je deo srbije de jure ali ne de facto. u pregovorima se uzima uobzir i de jure i de facto stanje prema tome - srbija ima moralno pravo na teritorijanu i financisku kompenzaciju u slucaju otcepljenja ostatka kosova. sada treba iskoristiti metez medju zapadnjacima i pritisnuti po osnovi kosova. na ulice treba izaci u mirnim demonstracijama da se pokaze svetu da srbi su zabrinuti za svoj jerusalem. trebamo koristiti SCG diplomate i institucije i pritiskati, pa i davati neke koncesije kako bi uzeli sto vise mozemo od albanaca. oni niti imaju institucije, niti imaju obrazovane diplomate. imaju manji lobi u SAD ali to nije toliko vazno. prvi put sada imamo prednost, iako malu, nad albancima. podrzati djindjica i forsirati podelu kosova.
  (Slaven, 27. februar 2003 18:15)

  # Link komentara

 13. Tesko ce ici to sa Kosovom. Mi dve godine nismo u stanju da resimo bilo sta a kamoli
  to sa Kosovom. Prvo treba da resimo one lakse resive probleme . A to su:
  vladavina prava ( stav u vezi sa ratnim zlocinima koje smo pocinili, kaznjavanje svih koji su nas
  ovih godina opljackali...), sprovodjenje sistematske lustracije, trajno resenje odnosa sa
  Crnom Gorom.
  Kada to uradimo, Srbija ce imati sanse da uhvati korak sa Evropom, pa tek onda mozemo
  da zakucamo na vrata kod sefova sveta i da trazimo da rese problem Kosova tako da resenje
  bude povoljno i za nas. A granice ne povlacimo ni mi, ni Albanci, nego oni koji su to uvek
  cinili. Nas zadatak je da ih pridobijemo da nesto urade i za nas. Ovakvi kakvi smo sada,
  mislim, da, nemamo sanse.
  (patriot, 27. februar 2003 17:42)

  # Link komentara

 14. Samo onda kada bude bilo reci o eventualnom premestanju svih vaznih politickih institucija iz Beograda u Pristinu, pocecu da verujem da srpsku politicari i deo Srba zaista osecaju Kosovo kao neraskidivi deo Srpstva. Prazne price i apstraktna resavanja kosovskog pitanja ne vode nicemu. Smatrala sam da je Djindjic pametniji od ostalih, ali me je ovo posto-poto skupljanje jeftinih politickih poena razocaralo.
  (Jelena Pavlovic, 27. februar 2003 17:35)

  # Link komentara

 15. Citaj pazljivo ovo: "Srbija bi prihvatila takvo Kosovo u statusu koji je više od autonomije, a manje od federalne jedinice, kakve su Srbija i Crna Gora", istakao je on (Djindjic).
  Stvarno je smijesna ova deklaracija, ali zna on kome prica. Seselja i Milosevica nema vise, hoce sad da pridobje njihove pristalice (jer oni vjeruju svasta).
  Ali Djindjicu, prvo moras da pitas Kosovo ako hoce u ovoj komicnoj zajednici? A odgovor se zna unaprijed: NE, JO, NIET, NEIN,NO,OHI itd..Pricas kao da te molimo da se ukljucujemo (mi Kosovari)u SCG, i ti kao da nam postavljas uvjete....stvarno je smijesno..davno se nisam tako duboko smijesila kao od ove deklaracije...
  (Aferdita, 27. februar 2003 17:32)

  # Link komentara

 16. Federalizovati Kosovo?!!!
  Gospodinu Djundjuc´u zar nije vam dosta bilo tih podjela. Sta vi misliti da je bog stvorio Srbiju da podjele tudje zemlje. Spustite se na zemlju jer nema nebeskih naroda nigdje u svetu, pa ni vi niste. Ideja o federalizaciju Kosova nije prava ideja niti prva ideja . Bas ta ideja vodila je Srbiju u cetiri rata od kojih je izasla kao porazena strana.
  Nama albancima jasno je da jedva cekate da to mi prihvatimo, ali bi rekao nemojte vjerovati u to. Ako niste siti ratova i poraza nastavite bas kao vasi prethodnici, Milosevic i Milutinovic, jer cete sigurno imati ono sto oni sada imaju.
  Gospodine Djindjucu i vi znate da je Kosovo nepodeljivo i nemojte jadne srbe koji vam jos vjeruju da varate! Nemojte jer to vama ne sluzi na cast. To je jedna opasna igra. To je otvaranje Pandorine kutije, koja jos nije u potpunosti zatvorena. Ali, ajde dajte nama primer. Neka se prvo federalizira Srbija: Sandzak, Presevska dolina, Sumadija, Srem, Vojvodina... pa onda stvorice se uslovi za pocetak razgovora za federalizaciju Kosova.
  Tim idejama kojima ti Gospodinu Djindjicu zajedno sa Covicem i jos kojim pojavljujete se u javnost, su ideje koje samu Srbiju i same srbe vodi u rat. Tim idejama otvorate put za rat izmedju muslimana i srba u Sandjaku, izmedju albanca i srba u Presevskoj dolini, izmedju srba i madjara u Vojvodinu, izmedju srba i vlaha, izmedju same srbe.
  Mozˇda te ideje zluzˇe vama za politic´ki marketing ali, budite sigurni da one ideje vratic´e se tebi lic´no i samoj Srbiji kao bumerang, a sˇta je bumerang ti dobro znasˇ, pogotovo kad ti se vrati u politici.
  Albanci i Kosova ni po koju cenu nec´e nikada, ama basˇ nikada u nikakvoj zajednici sa Srbijom. Bili smo bez iskustva i ratovali smo, dok sada stvari stoj drugacˇije. Imamo iskustva, imamo nasˇu vojsku, upamti jer ponavljam, nasˇu vojsku, i srbska vojska je van Kosova.
  Budite prvi srpski premijer koji cˇete priznati nezavisnost Kosova, jer time cˇesˇ pomagati samoj Srbiji, srbima u Srbiju i srbima na Kosovu, jer sve druge ideje od nezavsnosti su sanjarije i vode u rat.
  (Ilir N, 27. februar 2003 17:12)

  # Link komentara

 17. Svidjalo se to nekome ili ne,g-din Djindjic je srpski premijer i njegovi stavovi,zahtevi i politika koju vodi jeste drzavna politika drzave Srbije.Bez obzira sto nisam jedan od slepih pristalica nikoga,pa ni g-dina Djindjica u ovom slucaju,mislim da je zaista pozitivna stvar pokrenuti resavanje statusa Kosova i Metohije.Polazeci od neosporne cinjenice da je Kosovo deo teritorije Srbije,te da se drzava Srbija nikada nece moci odreci prava na sopstvenu teritoriju,ma ko na njoj ziveo u ma kojem procentualnom odnosu izmedju razlicitih naroda,dolazi se do zakljucka da nesto treba da se uradi po tom pitanju.Mozemo se sloziti ili odbiti plan srpskog premijera(ja licno smatram da to nije dobro resenje iz vise razloga),ali ne mozemo o njemu cutati i glavu okretati.Ne mozemo se pretvarati da nije momenat da se problem pocne resavati,jer u buducnosti se moze desiti da taj momenat nikada i ne dodje,posto njegova procena moze biti itekako politikantski motivisana od strane onih koji bi trebali odluku da donesu,a to je telo UN koje de facto ima upravu na Kosovu i Metohiji.
  Mislim da je dobro traziti od UN da konacno pripreme teren za povratak srpskih organa reda i vojske u onom obimu i broju koji je propisan u Kumanovskom ugovoru i Rezoluciji,ma koliko to sada zvucalo neprikladno i neizvodljivo.Ako je neizvodljivo u ovom momentu,hajde da ucinimo nesto da stvorimo konkretne uslove za tako nesto da se dogodi u doglednoj buducnosti,a ne da se igramo govoreci kako je to ok,ali nije zgodan trenutak.
  Bez obzira na sve sta se desavalo oko Kosova,bez obzira na Milosevicevu samovladu,do pomirenja mora doci,jer bez njega nikada nece biti stabilnosti u regionu,a samim tim ni zivota ni Srbima ni Albancima,a ni ostalima.Kada to shvate gospoda novoustoliceni vladari na Kosovu,onda ce se krenuti sa mrtve tacke.Potpuno je neprihvatljivo insistirati na nekoj drzavnoj samobitnosti Kosova ili ponovnom prekrajanju granica,a resenja treba traziti unutar postojecih,ma koliko ta resenja bila liberalna.
  (Vasilije, 27. februar 2003 16:44)

  # Link komentara

 18. Djindjicevu inicijativu treba podrzati i masovno izaci na ulice i demonstrirati. Cutanjem za zadnje dve godine nismo nista dobili sem povecanog pritiska Haga. Ako ovako nastavimo sa cutanjem izgubicemo i Juznu Srbiju. Nema nista nedemokratsko u demonstriranju srpske volje. Svet treba da zna kako se mi osecamo u pogledu stvaranja druge albanske drzave na nasoj teritoriji. Niko ne poziva na oruzje, sto albanci ne prestaju da cine. Setimo se samo koliko su hrvati bili grlati dok nisu dobili zadnji deo Slavonije.
  (rade, 27. februar 2003 16:33)

  # Link komentara

 19. Gospodine Djindjicu, ne zeli niko u MZ da cuje tvoje predloge. Kao sto je novija istorija pokazala, Srbija ovakva pitanja zna samo silom da resava. Nisam nikada cuo da je gospodin Djidjic rekao nesto protiv represije albanskog i drugog nesprskog stanovnistva u protekloj deceniji i vise, od kada je na politickoj sceni. Sada bi on da osudjuje "primenu dvostukih merila" od strane MZ, a istovremeno ih sam postavlja. Kao sto neko vec rece, da li je spreman za federalizaciju Vojvodine, Sandzaka i istocne Srbije? Pa zar nisu to dvostruka merila, traziti nesto za Srbe na Kosovu, a u isto vreme to pravo negirati nesrbima u drugim delovima Srbije.
  Jednostavno, Kosovo je davno izgubljeno, a gospodin Djindjic pokusava da pokupi politicke poene na oprobanu nacionalisticku kartu koja moze da upali kod "seseljevih" glasaca, ali ne i u Evropi.
  (Denis, USA, 27. februar 2003 15:55)

  # Link komentara

 20. Srpska strana je mnogo ideje stavila na stol a bogami i silom htela da ih realizuje samo se postavlja pitanje koliko od njih su se realizovali...! Ako se i dalje nude ovakve ideje "koje ce naterati ostale da prihvate te vase ideje", plasim se da ce Srbija biti prinudjena (kao sto je i morala) da slusa a bogami i da prihavti ideje i ostalih na samo Albanaca sa Kosova nego i Vojvodine, Sandzaka i juga Srbije tj istocno Kosovo da i oni kaze sta misle. Ja bih pitao Djindjica zasto je predao Millosevica u Hag kad i on zastupa skoro slicne ideje kao i on! Sta misli da iako KFOR daju saglasnost da se srpska vojska i policija vrati na Kosovu Albanci ce sa cvecima docekati njih!?
  Ako se ide na podelu Kosova Srbija ce se podeliti jos vise..! Uostalom vreme ce pokazivati kaka se mogu realizovati jednostrane ideje! Kosovo je bila konstituivan element bifse Federacije kao sto su bile i ostale republike. Mislite da svet ne zna kako je Milosevic silom promenio ustav Kosova i oduzeo pravo kosovskim albancima da prema ustavu federeracije samostalno odlucuju o njihovoj sudbini! Bilo bi lepo kad bih i moje racionalne zelje se ostvare i da na regionu Toplice i Kosanice (region Kursumlije i Nisa) vrate stotinu hiljada silom proterani Albanaca sa 400 njihovih sela istim metodama kao sto je uradio S. Milosevic! Ali ja prihavcam realnost da to ne moze da se realizuje u danasnjim okolnostima! I danasnja realnost je da Kosovo nece biti nikada pod vlascu Beograda. Takodje mnogi Srbi nece moci da se vrate na Kosovo jer, znaju da su krivi za njihova dela koja su ucinili prema njihovim susedima Albancima.
  (Melisa, 27. februar 2003 15:29)

  # Link komentara

 21. Svidja mi se ideja ali ne i ton sa kojim se obraca onima od kojih nam najveca pomoc i podrska treba. Sada nam ne trebaju nastupi tipa Seselj nego promisljena i odmerena diplomatija sa dobro izabranim recima, programima i planovima a ne samo inicijativama i pojedinacnih izletanja po stranim novinama, jer treba da znamo gde nam je mesto i koliko smo "jaki" i na koga mozemo da racunamo pre nego sto ista uradimo ili ti da imamo ledja (pri tome ne mislim Rusiju). Pa kad nas MZ pita koji nam je dugorocni plan i program (ekonomski, politicki, demokratski...) da budemo spremni i da imamo sve razradjeno do detalja, a ne ovako prazne price. Nemamo nikakav program ni za ostatak Srbije a imacemo za Kosovo.
  (Detroit, 27. februar 2003 15:08)

  # Link komentara

 22. Cini mi se da bas treba porediti situaciju sa 1941. Draza je tad govorio "Nije vreme da se suprotstavljamo Necima" jer je znao da za svakog nemackog vojnika gine 100 Srba. Suprotno tome, Tita nije zanimalo koliko ce Srba da izgine, vec ga je zanimalo da se on dokaze kao jedini i pravi borac protiv Nemaca. Sada je tako. Djindjica ne interesuje sto direktnim suprotstavljanjem EU, UN i SAD on nanosi stetu Srbiji. Interesuje ga samo da se on prikaze kao "sposoban" borac i "covek od akcije", i naravno da ostane na vlasti. Sudbina Srbije mu je deseta rupa na svirali. Djindjic dokazuje sta znaci "lazni patriotizam". Kao sto Milosevic nikada nije bio nacionalista, vec je samo koristio takvu retoriku da bi ostao na vlasti, isto to radi Djindjic. Beskrupulozna i arogantna vladavina.
  (Mirko Vranic, 27. februar 2003 15:01)

  # Link komentara

 23. Gospodo kritizeri, dajte bolji plan, ideju. Ali nemojte pricati kako je Kosovo srpsko i da ce uvek biti srpsko. Danas Kosovo nije srpsko, osim par opstina. To je cinjenica.
  (Milan Milicevic, 27. februar 2003 14:25)

  # Link komentara

 24. Svaka cast Djindjicu!!! Iako do sada nisam bio njegov pristalica (vise sam bio naklonjen Kostunici u izboru izmedju njih dvojice), svojim inicijativama u zadnje vreme Djindjic je dobio mnogo vise od par politickih poena (barem kod mene). Posebno kad se radi o pitanju Kosova i Metohije...
  (Miroslav, 27. februar 2003 14:00)

  # Link komentara

 25. Ma ne interesuje njega ni Srbija, vec svakidan vise na vlasti + 20%.
  (Zabrinuti, 27. februar 2003 13:33)

  # Link komentara

 26. djinjdic stvarno ume da zasmeje i ko ono prethodno rece kako je poceo da skuplja poene vec a nista od kosova ga pre toga nije zanimalo. ama ljudi samo opet da vas podcetim za one koji nisu culi: u nemackoj vec na telefonskim govornicama kosovo stoji kao odvojena drzava i pise kosovo, pored albanska zastava i cena poziva za kosovo, a srbija je dole negde na toj listi....
  i djindjicu sta cemo da radimo?
  dosta nam je tvojih glupih i istrosenih obecanja!
  (s-, 27. februar 2003 12:54)

  # Link komentara

 27. Koji crni kredibilitet je skupila nasa Vlada.Pa zar Djindjic zaista misli da u Evropi ne prate sta se u Srbiji desava.Nema medjunarodnog kredibiliteta dok su udarne reformske pesnice Karici i neki likovi iz Surcina,dok je bastion demokratije TV Pink,a preduzeca u Srbiji kupuju za nekoliko miliona evra ljudi koji po svom izgledu podsecaju vise na uterivace dugova nego na ugledne biznismene.Dok je tako nema ni kredibiliteta Srbije u svetu.
  (Sep Blater, 27. februar 2003 12:52)

  # Link komentara

 28. Suludo je porediti sadasnju situaciju sa 1941-om i sa pokretom generala Mihajlovica. Ovde se radi o potpuno drugacijim stvarima i drugacim akterima. Da ne pominjem drugaciji odnos sveta prema Srbiji. Djindjic igra na kartu "nacionalnog pitanja", a vise puta je dokazivao da je po nacionalnosti "mladi socijalista". Zato DS i jeste stranka levicara. Doduse u demokratskim drustvima istinski patriotizam nije odredjen ideoloskom pripadnoscu. Istorija je poznavala i mnoge levicare koji su bili veliki patrioti: Svetozar Markovic, Jovan Skerlic, Dimitrije Tucovic, Dragisa Vasic itd. Ali Djindjic svojim delima dokazuje da mu do srpskog nacionalnog pitanja nije stalo i da su mu vrednije fabrike i poslusnici u vojvodjanskim strankama, nego demokratija i odbrana nacionalne svesti. Zato sumnjam u iskrenost Djindjicevih reci.
  (Dzoni Roten, 27. februar 2003 12:42)

  # Link komentara

 29. Probajte jednom, bez obzira sto g. Djindjic izaziva podeljena misljenja o njemu (ili ga mrze ili vole) da neke njegove ideje pogledate malo dublje od kafanskog politiziranja. Manite se parola i razmisljajte o sustini i onome sto nesto donosi u perspektivi.
  Itekako je vreme da se pitanje Kosova potencira. A to pitanje i problem nije napravio Djindjic (mozda cak ni Milosevic) to je nesto sto ubija ovu drzavu godinama i treba to resiti .
  Ponavljam da ako se svet i samo Kosovo "izbombarduje" sa nasim inicijativama, druga strana nece imati daha za sopstvene i trazice resenje najmanje lose za njih.
  Bilo kakav pomak da Djindjic napravi po pitanju uspostavljanja suvereniteta na Kosovu je uspeh, jer trenutno tamo Srbija nema nikakav suverenitet.
  (SASA V., 27. februar 2003 12:30)

  # Link komentara

 30. Odlicne ideje.
  Takticki je mudro baciti vise ideja na sto i to sve one koje ne odgovaraju albanskoj politickoj eliti. Treba ih uvesti u situaciju da biraju izmedju nekoliko po njih losih resenja.
  Sto vise ovakvih ideja, Kosovo je sve dalje od nezavisnosti.
  Dobar pristup. Verovatno ce i na ovo da odreaguje druga liga Evropske unije, koja ce ovo deklerativno da odbije, ali sam ubedjen da pravi ljudi dobro razmisljaju o svim ovim idejama.
  I samo da dodam, da je prosto iritirajuce kada neki tipovi koji svoje zalaganje za gradjansko drustvo gledaju kroz prizmu da Srbija ne sme ni da se spomene jer je to nacionalizam i nastavak Miloseviceve politke, da pogledaju ponekad kako zive Srbi na Kosovu i da nad time jednostavno nemamo pravo da cutimo. Niko danas ne poziva na silu i oruzje, na progon albanaca i tome slicno....i zato ocekujem da i ti ljudi koji 12 godina zive od novca Sorosa i raznih fondacija, svojim zalaganjem za prava nealbanaca na Kosovu pokazu da su razumeli vrednosti koje propagiraju ljudi koji ih finansiraju.
  Podrska premijeru za Kosovske inicijative.
  (SASA V., 27. februar 2003 11:47)

  # Link komentara

 31. "Jos nije vreme. Treba da se pita vlada u Londonu" ... iz kog to filma bese ?
  (igor, 27. februar 2003 11:17)

  # Link komentara

 32. Dali je gosp.Djindjic spreman da federalizuje Srbiju???:
  -Vojvodina
  -Sandzak
  -Istocno Kosovo(Jug Srbije)
  a zauzvrat dobije dve najmanje opstine na Kosovu(Leposavic,Strpce).
  Dali je Gosn.Djindjic spreman da zarati ne samo sa albancima vec i medjunarodnom zajednicom???
  Kad nekome(politicarima) gori pod nogama u Srbiji, odmah se late rezrvne teme,i pocnu da sviraju na "nacionalisticke" strune.
  Zelim puno uspeha Gosn.Djindjicu na sledecim izborima u Srbiji.
  (JOHNY GUITAR, 27. februar 2003 11:11)

  # Link komentara

 33. Bas je uporan,svaka mu cast....a i sto je istina-dok god ne bude neka kriza-svet cuti...samo da nas ne optuze i ovoga puta za nesto,pazi se Djindjicu...uostalom,ovog puta smo demokrate pa ako se svetu Djindjic ne svidja-smenicemo ga i ostaviti novog koji ce biti jos gori-tek da znaju da se nikada necemo Kosova odreci....i to treba jasno i glasno da kazemo!
  (D.Savic, 27. februar 2003 11:04)

  # Link komentara

 34. Predizborna kampanja je pocela.Ali ovakve izjave niko u srbiji nece uzeti ozbiljno jer znaju sta je pricao godinama a sada prica o nekim nacionalnim interesima,koja ga nisu zanimala dosad ni malo.On vidi da nema sanse na izborima i pokusava sa NEiskrenim parolama da privuce birace.
  Providno i jadno !
  (kristijan, 27. februar 2003 10:57)

  # Link komentara

 35. Djindjicu, zar ti mislis stvarno da mi na Kosovu pasemo travu?Zar nas uporedjujes sa Irakom, a Srbiju sa SAD. gdje je tu logika.Mislim na zdravu logiku. Ukoliko i dale budes nastavio avim tempom , i na na ovaj nacin da predlazes svoje "spasonosne ideje" dicices na noge sav albanski narod , i vise nece biti samostalnog Kosova vec Jedne jedine Albanije , pa makar bila i ona "Velika".
  (pavao, 27. februar 2003 10:51)

  # Link komentara

 36. Ovo je pravi biser srpskog premijera,stvarno ima maste,da vidimo sta je sledeqe u nizu njegovih izjava o Kosovu stvarno,ima poencial da reaguje duhovito ...
  (petrit, 27. februar 2003 10:31)

  # Link komentara

 37. Mislim da na sceni imamo Srpsku Radikalnu Demokratsku Stranku.
  (Salle, 27. februar 2003 10:22)

  # Link komentara

 38. Prije nego sto Dobrica Cosic pocne da slavi skoru realizaciju svoje ideje, morao bi da shvati da je on (sa svojom idejom i jos mnogo, mnogo drugoga) doveo do toga da sada taj plan predstavlja jedinu mogucu alternativu.
  (Petar Antunovic, 27. februar 2003 09:37)

  # Link komentara

 39. Podrzavam napore Djindjica u potpunosti ali mi se cini da jos dugo necemo moci da razgovaramo za MZ tim tonom. Ne mislim da ne zasluzujemo ali prilike su jednostavno takve. Ova godina ce biti jako duga za albanske extremiste i cini mi se da nece moci da se uzdrze od radikalnih poteza. Mozda zvuci paradozalno ali to nama ide u prilog. Nastavi Dindjicu
  (Kvizac, 27. februar 2003 09:24)

  # Link komentara