Subota, 11.07.2015.

09:18

Osuđujemo zločin u Srebrenici, gnušamo se učesnika

Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se pre 20 godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu učestvovali, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Osuðujemo zloèin u Srebrenici, gnušamo se uèesnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Koka kola

pre 8 godina

Tako treba svi da urade i da se sloze i kad su druge komemoracije i obelezavanja i secanja na druge zrtve jer ih i mi imamo dosta.

Smoki

pre 8 godina

Svako ko drugom pozeli, a kamoli nacini zlo treba biti osudjen, bez obzira o kome se radi. Nisu krive hiljade ljudi zena i dece zbog dva coveka.

Sramota

pre 8 godina

Zbog cega onda nije policija mogla da obezbedi skup pokajanja na platou i da zabrani ostale desnicarske skupove i time da jasno posaljemo sliku u svet i susedima. Ne zelim da se stidim sto sam Srbin vec da budem ponosan na ono sto je dobro u nama. Bez jasne iskrene poruke i bez istinskog pokajanja necemo se mrdnuti sa mrtve tacke. Shvatam i to da niko ne veruje vladi jer upravo su isti bili ucesnici rame uz rame sa Milosevicem u vlasti kada se dozvolio masakr zbog kojeg nas osudjuju.

Veselin

pre 8 godina

Srbija je dokazala da se zalaze za mir i stabilnost. Dokaz za to je i poseta premijera u Srebrenicu na odavanje pocasti zrtvama. Ako to nije ruka pomirenja onda stvarno ne znam sta je.

ISTINA

pre 8 godina

Ogromna vecina srpskog naroda, 99% nas, nema nikakve veze sa tim uzasnim zlocinom. Zato osudjujem taj masakr i ogradjujem se od "ljudi" koji su to uradili. To nije uradjeno u ime Srba i srpskog naroda. Mi to nismo trazili i nismo u tome ucestvovali. Zlocinci koji su to uradili nisu Srbi, to je ljudski sljam. Saucesce porodicama pobijenih. Verujem da postoji zajednicka buducnost za Bosnjake i Srbe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MisterNo, 11. jul 2015 11:44)
Ali 99% srpskog naroda ne prihvata ISTINU da je to RATNI ZLOČIN GENICIDA, kao i ISTINU da to nije spontana osveta, već ORGANIZOVANO delovanje VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE i njenog poltičkog vođstva. Za taj čin nije kriv srpski narod, jer za taj GENOCID nije ni pitan i nije ga mogao sprečiti.

ZVECKA

pre 8 godina

Mislim da svaki normalan covek osudjuje ovaj zlocin, ali da ipak trebamo gledati u buducnost, ne vracati se vise u proslost, jer cemo jedino tako moci da zivimo u miru.

Uzicanka

pre 8 godina

Naravno da se gnusamo zlocinaca, tako postupa svaki normalan narod, ato sto se protivna strana ne gnusa svojih zlocinaca vec ih i glorifikuje, to je njihov obraz i ponos.

рик

pre 8 godina

Е мој Зиги а како стављаш у исти кош демократе и радикале а заборављаш оне највеће кривце СПС ...

Oblivion

pre 8 godina

"Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta - naša zajednička budućnost, nikako ne može da bude žrtvovana zbog bilo čije, lične, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne sme da bude među tolikim grobovima"
Pokloniti se senima ubijenih, bilo koje rase, nacije i veroispovesti, nije dužnost. To je najdublje moguće osećanje stida što je ljudska ruka posadila grob umesto cveta, najdublje, bolno, odricanje od besa, osvete i mržnje i trenutak najdublje introspekcije o sopstvenom doprinosu dobrih dela u svojoj okolini i samoprekora za ona loša koja takođe žive u sećanju. Koliko si ti moj Vučiću daleko od svega toga. Ali, to je OK. Lider treba da je po kvalitetu iznad većine, ne previše iznad, jer ga onda ta većina ne prepoznaje, kao u slučaju Đinđića. Tvoj odlazak je u svakom slučaju odgovoran čin i za pohvalu. Kako se drugi ponašaju neka bude njihova briga, a naša je kako se mi ponašamo...

Ogorceni

pre 8 godina

Jedni hvale Vučićev potez i izjavu, drugi ga kude, a svi zajedno zaboravljaju od cega i kako živimo. Cemu ovolika ostrascenost? Niko da izdaje na ulice zbog "reformi", a zbog necega sto se desilo pre 20 godina najavljeno pet skupova. Mi nismo normalni.

bez obaveze molim

pre 8 godina

Ako je samo obaveza, mogla se izmisliti i neka druga, vaznija obaveza za danas. Akt empatije nije obaveza, ili jeste kad si politicar?

Agape

pre 8 godina

Upravo tako, pruzena ruka ,bez ikakve politike, je ono sto je danas svima potrebno.U molitvi i miru sa secanjem na nesrecno stradale i u nadi da se nikad,nikad vise nece desiti.

Sandra158

pre 8 godina

Ne postoji bolji način da se iskaže naše mišljenje o zločinu u Srebrenici od tog, da se gnušamo onih koji su ga počinili i da svi oni budu adekvatno kažnjeni.

Hedona

pre 8 godina

Dvadeset godina je prošlo od stravičnog zločina koji se dogodio u Srebrenici. Ne postoje reči kojima bilo ko može da izrazi žal i tugu za nastradalima, kao i bes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu učestvovali i nastaviće da ih privodi pravdi. Srbi nisu krivi kao ni Bošnjaci krivi su ekstremisti. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Nevena

pre 8 godina

Veoma hrabra odluka Vucica da dodje u Srebrenicu ako uzmemo u obzir slozenu politicku situaciju ali to samo pokazuje njegovu zelju da oda pocast zrtvama i pruzi ruku prijateljstva.

Vojvoda

pre 8 godina

Odluka da predsednik Vlade Srbije ode u Srebrenicu je mnogo vise od politike i mnogo vise od bilo kakvih politickih igara, i od stavova, pritisaka, i onih da dodje, i onih da ne dodje

igor

pre 8 godina

Spremnost iskrenost i pozrtvovanje naseg premijera je za svaku pohvalu. Neka je vecna slava zrtvama u Srebrenici. Srbija je pokazala da ceni i postuje susedne zemlje.

Mario

pre 8 godina

Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se pre 20 godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu učestvovali.

wer

pre 8 godina

gle ti sad zadrti SNS botovi protiv zadrtih anti SNS botova..

el vama jasno da ko god je na vlasti ima da ide tamo svake godine, i da se poklanja zrtvama i sve sto ide sa tim, zvao to neko genocidom ili ne.. i to nema nikakve veze sa dnevno politicnom situacijom.

i vazi za sve nase zvanicnike, bilo da su crveni, zuti, napredni, nazadni...

Malicijaš

pre 8 godina

Danas u Potocarima Srbija salje poruku mira i osudu pojedinacnim zlocincima koji su zlocine pocinili.Odavanje poste zrtvama je moralni cin.

nidza

pre 8 godina

Premijer je dokazao da Srbija postuje i ceni sve u regionu. Srbija je dosla u Srebrenicu da oda pocast zrtvama i da pruzi ruku pomirenja i saradnje. Da se proslost ne zaboravi , ali se mora ici napred.

MisterNo

pre 8 godina

Ogromna vecina srpskog naroda, 99% nas, nema nikakve veze sa tim uzasnim zlocinom. Zato osudjujem taj masakr i ogradjujem se od "ljudi" koji su to uradili. To nije uradjeno u ime Srba i srpskog naroda. Mi to nismo trazili i nismo u tome ucestvovali. Zlocinci koji su to uradili nisu Srbi, to je ljudski sljam. Saucesce porodicama pobijenih. Verujem da postoji zajednicka buducnost za Bosnjake i Srbe.

Gagi

pre 8 godina

Treba se izdici iznad tih politickih igara i podmetanja, i ponasati se u skladu sa osecanjima, pokloniti se zrtvama, to je moralno i jedino ispravno.

Aleks

pre 8 godina

Ironija je to sto si ti pre 20 godina rekao, "Ubijte jednos Srbina, a mi cemo stotinu muslimana", a danas sedis u drugom redu i tugujes sa tim istim muslimanima. Postovanje svim zrtvama Srebrenice na svim stranama, ali ne mogu da verujem da ja sa 27 godina,ceo zivot postujem druge vere i nacionalnosti i tri puta merim sta cu reci, da ne bih posle gazio sopstvenu rec, donosio pogresne odluke, ugrozavao ljude koji su razliciti od mene, a ti takve stvari pricao, a srpska ****** te rehabilitovala i dovela na vlast ove nase jadne Srbije. Srbin je u apatiji, zivi na anesteziji i bensendinima i pati od amnezije. Nije ti dobro i to znas, njegove reforme ti nisu donele boljitak i to znas, imas jedan zivot i to znas i ne dozvoli da nesposobni manipulatori odlucuju u tvoje ime. Imas snage, znam to, probudi se i pokreni se!!!!

Homer Simpson

pre 8 godina

Nije Zlocin .GENOCID je to , to je medjunarodni sud presudio i tako svi kazu samo ti to osporavas sram te bilo istu si ka sto si i bio 1990
(Emir, 11. jul 2015 09:52)

E taj isti sud je presudio Naseru Orlicu 2 godine za ubistva srpskih civila u Kravici .... kod nas se dobija vise za pljacku trafike .... za nas je sve to zlocin

ivica

pre 8 godina

Srbija definitivno ima pravog lidera. Potrebna je izuzetna hrabrost, privrzenost i sposobnost otici i odati pocast zrtvama. Najezio sam se citajuci ovakav iskren gest premijera.

Zuzu

pre 8 godina

Vucic se obavezao da se pokloni zrtvama, to je cin kojim se odredjuje prema buducnosti. A ta nasa zajednicka budućnost, nikako ne moze da bude zrtvovana zbog bilo cije, licne, ili nacionalne sebicnosti.

biljana

pre 8 godina

Pozdravljam tekst i sadrzaj! A sta uciniti da nam se ne ponovi - samo objektivno, realno, istinito informisanje i edukacija naroda u svim sferama i osuda zlocina, kriminala, korupcije, sunda... dovodi do napretka drustva. Kao sto osudimo kada se nama desi nesto lose, jos zesce treba da osudimo sve sto lose pocinimo!

razumom do pobede

pre 8 godina

Niko nemoze vrtati sve one koji su nastradali u stravicnom zlocinu pre dvadeset godina ali moramo svi zajedno da radimo da se tako nesto nikad ne ponovi!

Ugi

pre 8 godina

Vucica ne moraju voleti, ali njegovu mogu postovati. Cak na svoju stetu ide u Potocare, ali odluka je ljudska jer sa sobom nosi prastanje i poklon svm zrtvama zlocina u Srebrenici.

strejder

pre 8 godina

"Želim, u ime Srbije, dakle, svima nama, i to najiskrenije, budućnost, i mislim da je to, danas i najviše što možemo da učinimo za svu nesrećnu prošlost.Verujem da ce i Bosnjaci deliti Vucicev optimizam za suzivot u regionu...

Jole

pre 8 godina

Podrzavam Vucicevu odlukuda da ode u Srebrenicu da se pokloni zrtvama i najostrije osudi taj zlocin, ali nikad necu prihvatiti da je to ucinjeno u ime srpskog naroda pa samim tim u moje ime. Ti koji su to uradili su zlocinci i imaju ime i prezime. Ne znam samo da li ce se ikad iko pokloniti nasim zrtvama zbog kojih jos niko nije osudjen. Hrvati slave Oluju i Bljesak, a sta bi bilo sad da mi slavimo zlocin u Srebrenici? Mi to nikad ne bi mogli. Mogli bi i bosnjaci malo da pognu glavu zbog zlocina u Kravicama i okolnim selima, a da ne pominjem za ulicu Vase Mickina i tuzlansku kolonu za koje jos niko nije osudjen iako svi znaju da su pocinjeni.

Milena

pre 8 godina

Sasvim dovoljno rečeno. Nema izvinjenja, jer je to bio zločin pojedinaca, a ne srpskog naroda. Ovo je naš doprinos uspostavljanju trajnog mira na ovim prostorima.

Vladimir

pre 8 godina

Ovo je dokaz da imamo ozbiljnog i hrabrog coveka za premijera. Nikada do sada nisam javno hvalio ni kudio politicare, ali bilo bi bespeizorno oglusiti se o jedan plemenit i hrabar cin kao sto je ovo pismo premijera Vucica i kao sto je odluka da prisustvuje obelezavanju dvadesete godisnjice zlocina u Srebrenici.

zigi

pre 8 godina

puna podrska iako nisam za AV. Jedino se pitam kada ce nasi politicari od 2000 do 2015.(Kostunica,Dinkic,Tadic,Seselj,Zivkovic,Cvetkovic,Vucic,Nikolic) izaci pred narod ,recimo na cuvenu terasu u Bg-u, i reci VELIKO IZVINJENJE NARODU SRBIJE za unistenu mladost,detinjstvo,unisten zivot svih nas,vodjenjem pogresne politike. Ko ce nama da se izvini za pljacku drzave,da se izvini svim onim ljudima koji su ostali bez posla,bez prava na zivot. Ko ce da se izvini porodicama cija deca gladaju? Ko? Ucinite to !! Nas je nesto oko 7 miliona , a nismo u stanju da stvorimo lepu i normalnu drzavu.

taja

pre 8 godina

Zločinci nemaju ni vere ni nacije, tako da naša država jasno podržava njihovo procesuiranje i utvrđivanje odgovornosti za ovaj strašan zločin. Međutim, pogrešno je bilo nastojanje pojedinih velikih sila da se u Savetu bezbednosti UN usvoji rezolucija koja bi od Srba napravila jedine krivce za građanski rat u Bosni.

Šef

pre 8 godina

Danas se ne obeležava ni dan pobednika ni dan gubitnika, nego dan srradanja i bola, to je poruka koju premijer stalno šalje uz insistiranje da su i nad Srbima počinjeni strašni zločini upravo kad i ovi.

fazlito

pre 8 godina

upravo gledam, majke Srebrenice pruzaju ruku Vucicu, i govore mu "dobrodosao"... Jeste li vi svjesni kakav je to gest, nijednu mu ruznu rijec nisu rekli, i na kraju ga i poljubila i zagrlila... STA SAD MI TREBA DA URADIMO ?????

Nisha

pre 8 godina

Genocid gospodine Vucicu. 8000 civila nije zlocin vec genocid. Ne ucite gradjane da je to bio zlocin. Medjunarodnim sudom pravde na teritoriji opstine Srebrenica se desio Genocid. Molim Vas za rad buducih generacija formulisite Stradanje u Srebrenici kao genocid.

buntovnik

pre 8 godina

Svojim odlaskom je Vucic pokazao da Srbija prvenstveno zeli mir u regionu bez obzira na moguce provokacije i izlive mrznje prisutnih u Srebrenici.

procice puno vremena da se zlocini zaborave

pre 8 godina

tesko je tek tako preci preko ratnih zlocina,tesko je tek tako zaboraviti zlocine,a tesko je i svima koji i dan danas obelezavaju razne komemoracije jos od oslobadjanje turaka,pa Balkanskih ratova,pa prvog svetskog rata,posle II svestkog rata,i sad zadnjeg vrlo krvavog raspada Jugoslavije i dokle se budu,a bice ih za sigurno obelezavanja raznih teskih stradanja pogotovu onih okrutnih stradanja gde je svoje pravo lice pokazalo koji smo mi narodi koji zivimo na ovim nasim prostorima nazalost zadojeni mrznjom i osvetom!

MavericMeerkat

pre 8 godina

Od sada pa zauvek, svake godine treba da ide.
Takodje bi trebalo poraditi na edukaciji u samoj Srbiji, kako bi deca znala da su nasi preci napravili tako strasan zlocin i da se to nikada vise ne sme ponoviti jer srpski vojnik to niakda pre niti ce ikada vise to uraditi!

katarza

pre 8 godina

Mislim da bi se premijer trebao umesto držanja govora sresti sa preživelim žrtvama da čuje horor zločina koji se desio, da čuje potresne priče mladih ljudi koji su tada bili dečaci i koji su preživeli masovna streljanja. To će mu pomoći da razumije razmere zla učinjenog u ime "nacionalnih ciljeva" i da se ne mora više gristi za jezik kao u par zadnjih izjava. Vučić jedno priča kad mu napišu govor, drugo kad ne čita već iz vlastite glave govori.

taja

pre 8 godina

Mislim da Vučić odavanjem počasti žrtvama srebreničkog zločina želi da uputi iskrenu poruku pomirenja Bošnjacima. Isto tako, premijer očekuje i da bošnjački političari odaju počast srpskim žrtvama rata u Bosni.

townee06

pre 8 godina

Mogli ste odmah da pitate ratne veterane iz Bosne, ali u ovoj zemlji svaka šuša smišlja neku verziju istorije. Heroj Karadžić je tokom rata, dok je narod u Srpskoj gladovao, napravio svadbu svojoj ćerci kao u "Dinastiji." On i heroj Mladić, koji je inače običan folirant, su bili na čelu lanca šverca cigaretame (i ko zna još čime)sa Muslimanima.
Autentičnog vojskovođu (koji je zauzeo najviše teritorija za Srbe) generala Slavka Lisicu su izgurali da ih ne bi zasenjivao. Inače čovek nikada nije bio haški optuženik (jer je ratovao u skladu sa međunarodnim pravom). Viđeniji lokalni političari su organizovali logore za zarobljenike i civile i nikada nisu videli, a kamoli učestvovali u bilo kakvoj vojnoj akciji - i oni su danas "heroji."
Srebrenica je "organizovana" od ambicioznih jajara, Mladićevih i Karadžićevih uturguza - pustili su oko 3000 muslimanskih boraca zajedno sa Orićem da se izvuku za Tuzlu, a pobili su 7000 ljudi, koji su jedva dočekali da ih bilo ko "zarobi" da bi se vratili kućama i završili sa ratom.
Ovaj dan treba da simboliše naš zločin o kome treba dobro da promislimo (a prvo da se informišemo)kako to više nikada ne bi uradili. Isto tako, ovaj dan treba da kod osvesti našu nacionalnu glupost i potrebu da podižemo i veličamo psihopate i g....re.

VelinkaC

pre 8 godina

Narod se gnusa ucesnika u zlocinima svake vrste.Odlazak premijera je dokaz da je Srbija zemlja koja ne postuje zlocince koji su izvrsili zlocine.

stefan24

pre 8 godina

Srbija je svesna da su u Srebrenici počinjeni zločini, mnogo nevinih je stradalo, kao što je slučaj u svakom ratu, Vučićev odlazak u Potočare je prvi korak ka pomirenju i Bošnjaci treba prihvatiti ruku pomirenja i raditi na unapređenju međusobnih odnosa.

DzaBu

pre 8 godina

Samo jos kad bi ova izjava, koja je krajnje korektna, izasla u svetske medije i mi, Srbi, bili promovisani na dobar i ugledan nacin.. to bi bilo sjajno ali bojim se da sa moje 24 godine, nazalost, to necu doziveti.

Millennium

pre 8 godina

Da mi je neko pre 20 godina rekao, da ćeš ti da kažeš ovo na današnji dan, odmah bih zvao iz ludare da ga pokupe. Ali pošto je ovo Balkan, ovde je sve moguće.

Тики

pre 8 godina

"On je istakao da ovde samo odjekuje prosto pitanje - "šta da uradimo da nam se ne ponovi?"
Шта да урадимо? Врло једноставно! Све вас, који сте директно или индиректно учествовали, на све три стране, заувек изоловати од политике, нека неки нови људи, чисте прошлости, изграде међусобне везе и поверење!

neca

pre 8 godina

I pored svih desavanja, ruka pomirenja je ponovo pruzena. Nadam se da ce biti iskreno prihvacena, da se konacno okrenemo pomirenju i suzivotu.

taja

pre 8 godina

Mislim da Vučić odavanjem počasti žrtvama srebreničkog zločina želi da uputi iskrenu poruku pomirenja Bošnjacima. Isto tako, premijer očekuje i da bošnjački političari odaju počast srpskim žrtvama rata u Bosni.

Millennium

pre 8 godina

Da mi je neko pre 20 godina rekao, da ćeš ti da kažeš ovo na današnji dan, odmah bih zvao iz ludare da ga pokupe. Ali pošto je ovo Balkan, ovde je sve moguće.

nidza

pre 8 godina

Premijer je dokazao da Srbija postuje i ceni sve u regionu. Srbija je dosla u Srebrenicu da oda pocast zrtvama i da pruzi ruku pomirenja i saradnje. Da se proslost ne zaboravi , ali se mora ici napred.

stefan24

pre 8 godina

Srbija je svesna da su u Srebrenici počinjeni zločini, mnogo nevinih je stradalo, kao što je slučaj u svakom ratu, Vučićev odlazak u Potočare je prvi korak ka pomirenju i Bošnjaci treba prihvatiti ruku pomirenja i raditi na unapređenju međusobnih odnosa.

VelinkaC

pre 8 godina

Narod se gnusa ucesnika u zlocinima svake vrste.Odlazak premijera je dokaz da je Srbija zemlja koja ne postuje zlocince koji su izvrsili zlocine.

Veselin

pre 8 godina

Srbija je dokazala da se zalaze za mir i stabilnost. Dokaz za to je i poseta premijera u Srebrenicu na odavanje pocasti zrtvama. Ako to nije ruka pomirenja onda stvarno ne znam sta je.

neca

pre 8 godina

I pored svih desavanja, ruka pomirenja je ponovo pruzena. Nadam se da ce biti iskreno prihvacena, da se konacno okrenemo pomirenju i suzivotu.

MisterNo

pre 8 godina

Ogromna vecina srpskog naroda, 99% nas, nema nikakve veze sa tim uzasnim zlocinom. Zato osudjujem taj masakr i ogradjujem se od "ljudi" koji su to uradili. To nije uradjeno u ime Srba i srpskog naroda. Mi to nismo trazili i nismo u tome ucestvovali. Zlocinci koji su to uradili nisu Srbi, to je ljudski sljam. Saucesce porodicama pobijenih. Verujem da postoji zajednicka buducnost za Bosnjake i Srbe.

Agape

pre 8 godina

Upravo tako, pruzena ruka ,bez ikakve politike, je ono sto je danas svima potrebno.U molitvi i miru sa secanjem na nesrecno stradale i u nadi da se nikad,nikad vise nece desiti.

DzaBu

pre 8 godina

Samo jos kad bi ova izjava, koja je krajnje korektna, izasla u svetske medije i mi, Srbi, bili promovisani na dobar i ugledan nacin.. to bi bilo sjajno ali bojim se da sa moje 24 godine, nazalost, to necu doziveti.

Zuzu

pre 8 godina

Vucic se obavezao da se pokloni zrtvama, to je cin kojim se odredjuje prema buducnosti. A ta nasa zajednicka budućnost, nikako ne moze da bude zrtvovana zbog bilo cije, licne, ili nacionalne sebicnosti.

igor

pre 8 godina

Spremnost iskrenost i pozrtvovanje naseg premijera je za svaku pohvalu. Neka je vecna slava zrtvama u Srebrenici. Srbija je pokazala da ceni i postuje susedne zemlje.

biljana

pre 8 godina

Pozdravljam tekst i sadrzaj! A sta uciniti da nam se ne ponovi - samo objektivno, realno, istinito informisanje i edukacija naroda u svim sferama i osuda zlocina, kriminala, korupcije, sunda... dovodi do napretka drustva. Kao sto osudimo kada se nama desi nesto lose, jos zesce treba da osudimo sve sto lose pocinimo!

taja

pre 8 godina

Zločinci nemaju ni vere ni nacije, tako da naša država jasno podržava njihovo procesuiranje i utvrđivanje odgovornosti za ovaj strašan zločin. Međutim, pogrešno je bilo nastojanje pojedinih velikih sila da se u Savetu bezbednosti UN usvoji rezolucija koja bi od Srba napravila jedine krivce za građanski rat u Bosni.

Mario

pre 8 godina

Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se pre 20 godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu učestvovali.

Nevena

pre 8 godina

Veoma hrabra odluka Vucica da dodje u Srebrenicu ako uzmemo u obzir slozenu politicku situaciju ali to samo pokazuje njegovu zelju da oda pocast zrtvama i pruzi ruku prijateljstva.

Sandra158

pre 8 godina

Ne postoji bolji način da se iskaže naše mišljenje o zločinu u Srebrenici od tog, da se gnušamo onih koji su ga počinili i da svi oni budu adekvatno kažnjeni.

Jole

pre 8 godina

Podrzavam Vucicevu odlukuda da ode u Srebrenicu da se pokloni zrtvama i najostrije osudi taj zlocin, ali nikad necu prihvatiti da je to ucinjeno u ime srpskog naroda pa samim tim u moje ime. Ti koji su to uradili su zlocinci i imaju ime i prezime. Ne znam samo da li ce se ikad iko pokloniti nasim zrtvama zbog kojih jos niko nije osudjen. Hrvati slave Oluju i Bljesak, a sta bi bilo sad da mi slavimo zlocin u Srebrenici? Mi to nikad ne bi mogli. Mogli bi i bosnjaci malo da pognu glavu zbog zlocina u Kravicama i okolnim selima, a da ne pominjem za ulicu Vase Mickina i tuzlansku kolonu za koje jos niko nije osudjen iako svi znaju da su pocinjeni.

Uzicanka

pre 8 godina

Naravno da se gnusamo zlocinaca, tako postupa svaki normalan narod, ato sto se protivna strana ne gnusa svojih zlocinaca vec ih i glorifikuje, to je njihov obraz i ponos.

Vladimir

pre 8 godina

Ovo je dokaz da imamo ozbiljnog i hrabrog coveka za premijera. Nikada do sada nisam javno hvalio ni kudio politicare, ali bilo bi bespeizorno oglusiti se o jedan plemenit i hrabar cin kao sto je ovo pismo premijera Vucica i kao sto je odluka da prisustvuje obelezavanju dvadesete godisnjice zlocina u Srebrenici.

ivica

pre 8 godina

Srbija definitivno ima pravog lidera. Potrebna je izuzetna hrabrost, privrzenost i sposobnost otici i odati pocast zrtvama. Najezio sam se citajuci ovakav iskren gest premijera.

Vojvoda

pre 8 godina

Odluka da predsednik Vlade Srbije ode u Srebrenicu je mnogo vise od politike i mnogo vise od bilo kakvih politickih igara, i od stavova, pritisaka, i onih da dodje, i onih da ne dodje

Ugi

pre 8 godina

Vucica ne moraju voleti, ali njegovu mogu postovati. Cak na svoju stetu ide u Potocare, ali odluka je ljudska jer sa sobom nosi prastanje i poklon svm zrtvama zlocina u Srebrenici.

buntovnik

pre 8 godina

Svojim odlaskom je Vucic pokazao da Srbija prvenstveno zeli mir u regionu bez obzira na moguce provokacije i izlive mrznje prisutnih u Srebrenici.

Malicijaš

pre 8 godina

Danas u Potocarima Srbija salje poruku mira i osudu pojedinacnim zlocincima koji su zlocine pocinili.Odavanje poste zrtvama je moralni cin.

razumom do pobede

pre 8 godina

Niko nemoze vrtati sve one koji su nastradali u stravicnom zlocinu pre dvadeset godina ali moramo svi zajedno da radimo da se tako nesto nikad ne ponovi!

strejder

pre 8 godina

"Želim, u ime Srbije, dakle, svima nama, i to najiskrenije, budućnost, i mislim da je to, danas i najviše što možemo da učinimo za svu nesrećnu prošlost.Verujem da ce i Bosnjaci deliti Vucicev optimizam za suzivot u regionu...

Gagi

pre 8 godina

Treba se izdici iznad tih politickih igara i podmetanja, i ponasati se u skladu sa osecanjima, pokloniti se zrtvama, to je moralno i jedino ispravno.

Hedona

pre 8 godina

Dvadeset godina je prošlo od stravičnog zločina koji se dogodio u Srebrenici. Ne postoje reči kojima bilo ko može da izrazi žal i tugu za nastradalima, kao i bes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu učestvovali i nastaviće da ih privodi pravdi. Srbi nisu krivi kao ni Bošnjaci krivi su ekstremisti. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Oblivion

pre 8 godina

"Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta - naša zajednička budućnost, nikako ne može da bude žrtvovana zbog bilo čije, lične, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne sme da bude među tolikim grobovima"
Pokloniti se senima ubijenih, bilo koje rase, nacije i veroispovesti, nije dužnost. To je najdublje moguće osećanje stida što je ljudska ruka posadila grob umesto cveta, najdublje, bolno, odricanje od besa, osvete i mržnje i trenutak najdublje introspekcije o sopstvenom doprinosu dobrih dela u svojoj okolini i samoprekora za ona loša koja takođe žive u sećanju. Koliko si ti moj Vučiću daleko od svega toga. Ali, to je OK. Lider treba da je po kvalitetu iznad većine, ne previše iznad, jer ga onda ta većina ne prepoznaje, kao u slučaju Đinđića. Tvoj odlazak je u svakom slučaju odgovoran čin i za pohvalu. Kako se drugi ponašaju neka bude njihova briga, a naša je kako se mi ponašamo...

Šef

pre 8 godina

Danas se ne obeležava ni dan pobednika ni dan gubitnika, nego dan srradanja i bola, to je poruka koju premijer stalno šalje uz insistiranje da su i nad Srbima počinjeni strašni zločini upravo kad i ovi.

Milena

pre 8 godina

Sasvim dovoljno rečeno. Nema izvinjenja, jer je to bio zločin pojedinaca, a ne srpskog naroda. Ovo je naš doprinos uspostavljanju trajnog mira na ovim prostorima.

MavericMeerkat

pre 8 godina

Od sada pa zauvek, svake godine treba da ide.
Takodje bi trebalo poraditi na edukaciji u samoj Srbiji, kako bi deca znala da su nasi preci napravili tako strasan zlocin i da se to nikada vise ne sme ponoviti jer srpski vojnik to niakda pre niti ce ikada vise to uraditi!

Homer Simpson

pre 8 godina

Nije Zlocin .GENOCID je to , to je medjunarodni sud presudio i tako svi kazu samo ti to osporavas sram te bilo istu si ka sto si i bio 1990
(Emir, 11. jul 2015 09:52)

E taj isti sud je presudio Naseru Orlicu 2 godine za ubistva srpskih civila u Kravici .... kod nas se dobija vise za pljacku trafike .... za nas je sve to zlocin

Aleks

pre 8 godina

Ironija je to sto si ti pre 20 godina rekao, "Ubijte jednos Srbina, a mi cemo stotinu muslimana", a danas sedis u drugom redu i tugujes sa tim istim muslimanima. Postovanje svim zrtvama Srebrenice na svim stranama, ali ne mogu da verujem da ja sa 27 godina,ceo zivot postujem druge vere i nacionalnosti i tri puta merim sta cu reci, da ne bih posle gazio sopstvenu rec, donosio pogresne odluke, ugrozavao ljude koji su razliciti od mene, a ti takve stvari pricao, a srpska ****** te rehabilitovala i dovela na vlast ove nase jadne Srbije. Srbin je u apatiji, zivi na anesteziji i bensendinima i pati od amnezije. Nije ti dobro i to znas, njegove reforme ti nisu donele boljitak i to znas, imas jedan zivot i to znas i ne dozvoli da nesposobni manipulatori odlucuju u tvoje ime. Imas snage, znam to, probudi se i pokreni se!!!!

Smoki

pre 8 godina

Svako ko drugom pozeli, a kamoli nacini zlo treba biti osudjen, bez obzira o kome se radi. Nisu krive hiljade ljudi zena i dece zbog dva coveka.

Koka kola

pre 8 godina

Tako treba svi da urade i da se sloze i kad su druge komemoracije i obelezavanja i secanja na druge zrtve jer ih i mi imamo dosta.

katarza

pre 8 godina

Mislim da bi se premijer trebao umesto držanja govora sresti sa preživelim žrtvama da čuje horor zločina koji se desio, da čuje potresne priče mladih ljudi koji su tada bili dečaci i koji su preživeli masovna streljanja. To će mu pomoći da razumije razmere zla učinjenog u ime "nacionalnih ciljeva" i da se ne mora više gristi za jezik kao u par zadnjih izjava. Vučić jedno priča kad mu napišu govor, drugo kad ne čita već iz vlastite glave govori.

townee06

pre 8 godina

Mogli ste odmah da pitate ratne veterane iz Bosne, ali u ovoj zemlji svaka šuša smišlja neku verziju istorije. Heroj Karadžić je tokom rata, dok je narod u Srpskoj gladovao, napravio svadbu svojoj ćerci kao u "Dinastiji." On i heroj Mladić, koji je inače običan folirant, su bili na čelu lanca šverca cigaretame (i ko zna još čime)sa Muslimanima.
Autentičnog vojskovođu (koji je zauzeo najviše teritorija za Srbe) generala Slavka Lisicu su izgurali da ih ne bi zasenjivao. Inače čovek nikada nije bio haški optuženik (jer je ratovao u skladu sa međunarodnim pravom). Viđeniji lokalni političari su organizovali logore za zarobljenike i civile i nikada nisu videli, a kamoli učestvovali u bilo kakvoj vojnoj akciji - i oni su danas "heroji."
Srebrenica je "organizovana" od ambicioznih jajara, Mladićevih i Karadžićevih uturguza - pustili su oko 3000 muslimanskih boraca zajedno sa Orićem da se izvuku za Tuzlu, a pobili su 7000 ljudi, koji su jedva dočekali da ih bilo ko "zarobi" da bi se vratili kućama i završili sa ratom.
Ovaj dan treba da simboliše naš zločin o kome treba dobro da promislimo (a prvo da se informišemo)kako to više nikada ne bi uradili. Isto tako, ovaj dan treba da kod osvesti našu nacionalnu glupost i potrebu da podižemo i veličamo psihopate i g....re.

Тики

pre 8 godina

"On je istakao da ovde samo odjekuje prosto pitanje - "šta da uradimo da nam se ne ponovi?"
Шта да урадимо? Врло једноставно! Све вас, који сте директно или индиректно учествовали, на све три стране, заувек изоловати од политике, нека неки нови људи, чисте прошлости, изграде међусобне везе и поверење!

fazlito

pre 8 godina

upravo gledam, majke Srebrenice pruzaju ruku Vucicu, i govore mu "dobrodosao"... Jeste li vi svjesni kakav je to gest, nijednu mu ruznu rijec nisu rekli, i na kraju ga i poljubila i zagrlila... STA SAD MI TREBA DA URADIMO ?????

wer

pre 8 godina

gle ti sad zadrti SNS botovi protiv zadrtih anti SNS botova..

el vama jasno da ko god je na vlasti ima da ide tamo svake godine, i da se poklanja zrtvama i sve sto ide sa tim, zvao to neko genocidom ili ne.. i to nema nikakve veze sa dnevno politicnom situacijom.

i vazi za sve nase zvanicnike, bilo da su crveni, zuti, napredni, nazadni...

Nisha

pre 8 godina

Genocid gospodine Vucicu. 8000 civila nije zlocin vec genocid. Ne ucite gradjane da je to bio zlocin. Medjunarodnim sudom pravde na teritoriji opstine Srebrenica se desio Genocid. Molim Vas za rad buducih generacija formulisite Stradanje u Srebrenici kao genocid.

zigi

pre 8 godina

puna podrska iako nisam za AV. Jedino se pitam kada ce nasi politicari od 2000 do 2015.(Kostunica,Dinkic,Tadic,Seselj,Zivkovic,Cvetkovic,Vucic,Nikolic) izaci pred narod ,recimo na cuvenu terasu u Bg-u, i reci VELIKO IZVINJENJE NARODU SRBIJE za unistenu mladost,detinjstvo,unisten zivot svih nas,vodjenjem pogresne politike. Ko ce nama da se izvini za pljacku drzave,da se izvini svim onim ljudima koji su ostali bez posla,bez prava na zivot. Ko ce da se izvini porodicama cija deca gladaju? Ko? Ucinite to !! Nas je nesto oko 7 miliona , a nismo u stanju da stvorimo lepu i normalnu drzavu.

рик

pre 8 godina

Е мој Зиги а како стављаш у исти кош демократе и радикале а заборављаш оне највеће кривце СПС ...

Ogorceni

pre 8 godina

Jedni hvale Vučićev potez i izjavu, drugi ga kude, a svi zajedno zaboravljaju od cega i kako živimo. Cemu ovolika ostrascenost? Niko da izdaje na ulice zbog "reformi", a zbog necega sto se desilo pre 20 godina najavljeno pet skupova. Mi nismo normalni.

bez obaveze molim

pre 8 godina

Ako je samo obaveza, mogla se izmisliti i neka druga, vaznija obaveza za danas. Akt empatije nije obaveza, ili jeste kad si politicar?

procice puno vremena da se zlocini zaborave

pre 8 godina

tesko je tek tako preci preko ratnih zlocina,tesko je tek tako zaboraviti zlocine,a tesko je i svima koji i dan danas obelezavaju razne komemoracije jos od oslobadjanje turaka,pa Balkanskih ratova,pa prvog svetskog rata,posle II svestkog rata,i sad zadnjeg vrlo krvavog raspada Jugoslavije i dokle se budu,a bice ih za sigurno obelezavanja raznih teskih stradanja pogotovu onih okrutnih stradanja gde je svoje pravo lice pokazalo koji smo mi narodi koji zivimo na ovim nasim prostorima nazalost zadojeni mrznjom i osvetom!

ZVECKA

pre 8 godina

Mislim da svaki normalan covek osudjuje ovaj zlocin, ali da ipak trebamo gledati u buducnost, ne vracati se vise u proslost, jer cemo jedino tako moci da zivimo u miru.

ISTINA

pre 8 godina

Ogromna vecina srpskog naroda, 99% nas, nema nikakve veze sa tim uzasnim zlocinom. Zato osudjujem taj masakr i ogradjujem se od "ljudi" koji su to uradili. To nije uradjeno u ime Srba i srpskog naroda. Mi to nismo trazili i nismo u tome ucestvovali. Zlocinci koji su to uradili nisu Srbi, to je ljudski sljam. Saucesce porodicama pobijenih. Verujem da postoji zajednicka buducnost za Bosnjake i Srbe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MisterNo, 11. jul 2015 11:44)
Ali 99% srpskog naroda ne prihvata ISTINU da je to RATNI ZLOČIN GENICIDA, kao i ISTINU da to nije spontana osveta, već ORGANIZOVANO delovanje VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE i njenog poltičkog vođstva. Za taj čin nije kriv srpski narod, jer za taj GENOCID nije ni pitan i nije ga mogao sprečiti.

Sramota

pre 8 godina

Zbog cega onda nije policija mogla da obezbedi skup pokajanja na platou i da zabrani ostale desnicarske skupove i time da jasno posaljemo sliku u svet i susedima. Ne zelim da se stidim sto sam Srbin vec da budem ponosan na ono sto je dobro u nama. Bez jasne iskrene poruke i bez istinskog pokajanja necemo se mrdnuti sa mrtve tacke. Shvatam i to da niko ne veruje vladi jer upravo su isti bili ucesnici rame uz rame sa Milosevicem u vlasti kada se dozvolio masakr zbog kojeg nas osudjuju.

Millennium

pre 8 godina

Da mi je neko pre 20 godina rekao, da ćeš ti da kažeš ovo na današnji dan, odmah bih zvao iz ludare da ga pokupe. Ali pošto je ovo Balkan, ovde je sve moguće.

Aleks

pre 8 godina

Ironija je to sto si ti pre 20 godina rekao, "Ubijte jednos Srbina, a mi cemo stotinu muslimana", a danas sedis u drugom redu i tugujes sa tim istim muslimanima. Postovanje svim zrtvama Srebrenice na svim stranama, ali ne mogu da verujem da ja sa 27 godina,ceo zivot postujem druge vere i nacionalnosti i tri puta merim sta cu reci, da ne bih posle gazio sopstvenu rec, donosio pogresne odluke, ugrozavao ljude koji su razliciti od mene, a ti takve stvari pricao, a srpska ****** te rehabilitovala i dovela na vlast ove nase jadne Srbije. Srbin je u apatiji, zivi na anesteziji i bensendinima i pati od amnezije. Nije ti dobro i to znas, njegove reforme ti nisu donele boljitak i to znas, imas jedan zivot i to znas i ne dozvoli da nesposobni manipulatori odlucuju u tvoje ime. Imas snage, znam to, probudi se i pokreni se!!!!

katarza

pre 8 godina

Mislim da bi se premijer trebao umesto držanja govora sresti sa preživelim žrtvama da čuje horor zločina koji se desio, da čuje potresne priče mladih ljudi koji su tada bili dečaci i koji su preživeli masovna streljanja. To će mu pomoći da razumije razmere zla učinjenog u ime "nacionalnih ciljeva" i da se ne mora više gristi za jezik kao u par zadnjih izjava. Vučić jedno priča kad mu napišu govor, drugo kad ne čita već iz vlastite glave govori.

townee06

pre 8 godina

Mogli ste odmah da pitate ratne veterane iz Bosne, ali u ovoj zemlji svaka šuša smišlja neku verziju istorije. Heroj Karadžić je tokom rata, dok je narod u Srpskoj gladovao, napravio svadbu svojoj ćerci kao u "Dinastiji." On i heroj Mladić, koji je inače običan folirant, su bili na čelu lanca šverca cigaretame (i ko zna još čime)sa Muslimanima.
Autentičnog vojskovođu (koji je zauzeo najviše teritorija za Srbe) generala Slavka Lisicu su izgurali da ih ne bi zasenjivao. Inače čovek nikada nije bio haški optuženik (jer je ratovao u skladu sa međunarodnim pravom). Viđeniji lokalni političari su organizovali logore za zarobljenike i civile i nikada nisu videli, a kamoli učestvovali u bilo kakvoj vojnoj akciji - i oni su danas "heroji."
Srebrenica je "organizovana" od ambicioznih jajara, Mladićevih i Karadžićevih uturguza - pustili su oko 3000 muslimanskih boraca zajedno sa Orićem da se izvuku za Tuzlu, a pobili su 7000 ljudi, koji su jedva dočekali da ih bilo ko "zarobi" da bi se vratili kućama i završili sa ratom.
Ovaj dan treba da simboliše naš zločin o kome treba dobro da promislimo (a prvo da se informišemo)kako to više nikada ne bi uradili. Isto tako, ovaj dan treba da kod osvesti našu nacionalnu glupost i potrebu da podižemo i veličamo psihopate i g....re.

Тики

pre 8 godina

"On je istakao da ovde samo odjekuje prosto pitanje - "šta da uradimo da nam se ne ponovi?"
Шта да урадимо? Врло једноставно! Све вас, који сте директно или индиректно учествовали, на све три стране, заувек изоловати од политике, нека неки нови људи, чисте прошлости, изграде међусобне везе и поверење!

bez obaveze molim

pre 8 godina

Ako je samo obaveza, mogla se izmisliti i neka druga, vaznija obaveza za danas. Akt empatije nije obaveza, ili jeste kad si politicar?

Nisha

pre 8 godina

Genocid gospodine Vucicu. 8000 civila nije zlocin vec genocid. Ne ucite gradjane da je to bio zlocin. Medjunarodnim sudom pravde na teritoriji opstine Srebrenica se desio Genocid. Molim Vas za rad buducih generacija formulisite Stradanje u Srebrenici kao genocid.

Ogorceni

pre 8 godina

Jedni hvale Vučićev potez i izjavu, drugi ga kude, a svi zajedno zaboravljaju od cega i kako živimo. Cemu ovolika ostrascenost? Niko da izdaje na ulice zbog "reformi", a zbog necega sto se desilo pre 20 godina najavljeno pet skupova. Mi nismo normalni.

wer

pre 8 godina

gle ti sad zadrti SNS botovi protiv zadrtih anti SNS botova..

el vama jasno da ko god je na vlasti ima da ide tamo svake godine, i da se poklanja zrtvama i sve sto ide sa tim, zvao to neko genocidom ili ne.. i to nema nikakve veze sa dnevno politicnom situacijom.

i vazi za sve nase zvanicnike, bilo da su crveni, zuti, napredni, nazadni...

zigi

pre 8 godina

puna podrska iako nisam za AV. Jedino se pitam kada ce nasi politicari od 2000 do 2015.(Kostunica,Dinkic,Tadic,Seselj,Zivkovic,Cvetkovic,Vucic,Nikolic) izaci pred narod ,recimo na cuvenu terasu u Bg-u, i reci VELIKO IZVINJENJE NARODU SRBIJE za unistenu mladost,detinjstvo,unisten zivot svih nas,vodjenjem pogresne politike. Ko ce nama da se izvini za pljacku drzave,da se izvini svim onim ljudima koji su ostali bez posla,bez prava na zivot. Ko ce da se izvini porodicama cija deca gladaju? Ko? Ucinite to !! Nas je nesto oko 7 miliona , a nismo u stanju da stvorimo lepu i normalnu drzavu.

taja

pre 8 godina

Mislim da Vučić odavanjem počasti žrtvama srebreničkog zločina želi da uputi iskrenu poruku pomirenja Bošnjacima. Isto tako, premijer očekuje i da bošnjački političari odaju počast srpskim žrtvama rata u Bosni.

VelinkaC

pre 8 godina

Narod se gnusa ucesnika u zlocinima svake vrste.Odlazak premijera je dokaz da je Srbija zemlja koja ne postuje zlocince koji su izvrsili zlocine.

stefan24

pre 8 godina

Srbija je svesna da su u Srebrenici počinjeni zločini, mnogo nevinih je stradalo, kao što je slučaj u svakom ratu, Vučićev odlazak u Potočare je prvi korak ka pomirenju i Bošnjaci treba prihvatiti ruku pomirenja i raditi na unapređenju međusobnih odnosa.

neca

pre 8 godina

I pored svih desavanja, ruka pomirenja je ponovo pruzena. Nadam se da ce biti iskreno prihvacena, da se konacno okrenemo pomirenju i suzivotu.

DzaBu

pre 8 godina

Samo jos kad bi ova izjava, koja je krajnje korektna, izasla u svetske medije i mi, Srbi, bili promovisani na dobar i ugledan nacin.. to bi bilo sjajno ali bojim se da sa moje 24 godine, nazalost, to necu doziveti.

ivica

pre 8 godina

Srbija definitivno ima pravog lidera. Potrebna je izuzetna hrabrost, privrzenost i sposobnost otici i odati pocast zrtvama. Najezio sam se citajuci ovakav iskren gest premijera.

Vladimir

pre 8 godina

Ovo je dokaz da imamo ozbiljnog i hrabrog coveka za premijera. Nikada do sada nisam javno hvalio ni kudio politicare, ali bilo bi bespeizorno oglusiti se o jedan plemenit i hrabar cin kao sto je ovo pismo premijera Vucica i kao sto je odluka da prisustvuje obelezavanju dvadesete godisnjice zlocina u Srebrenici.

Nevena

pre 8 godina

Veoma hrabra odluka Vucica da dodje u Srebrenicu ako uzmemo u obzir slozenu politicku situaciju ali to samo pokazuje njegovu zelju da oda pocast zrtvama i pruzi ruku prijateljstva.

Ugi

pre 8 godina

Vucica ne moraju voleti, ali njegovu mogu postovati. Cak na svoju stetu ide u Potocare, ali odluka je ljudska jer sa sobom nosi prastanje i poklon svm zrtvama zlocina u Srebrenici.

Homer Simpson

pre 8 godina

Nije Zlocin .GENOCID je to , to je medjunarodni sud presudio i tako svi kazu samo ti to osporavas sram te bilo istu si ka sto si i bio 1990
(Emir, 11. jul 2015 09:52)

E taj isti sud je presudio Naseru Orlicu 2 godine za ubistva srpskih civila u Kravici .... kod nas se dobija vise za pljacku trafike .... za nas je sve to zlocin

taja

pre 8 godina

Zločinci nemaju ni vere ni nacije, tako da naša država jasno podržava njihovo procesuiranje i utvrđivanje odgovornosti za ovaj strašan zločin. Međutim, pogrešno je bilo nastojanje pojedinih velikih sila da se u Savetu bezbednosti UN usvoji rezolucija koja bi od Srba napravila jedine krivce za građanski rat u Bosni.

nidza

pre 8 godina

Premijer je dokazao da Srbija postuje i ceni sve u regionu. Srbija je dosla u Srebrenicu da oda pocast zrtvama i da pruzi ruku pomirenja i saradnje. Da se proslost ne zaboravi , ali se mora ici napred.

Milena

pre 8 godina

Sasvim dovoljno rečeno. Nema izvinjenja, jer je to bio zločin pojedinaca, a ne srpskog naroda. Ovo je naš doprinos uspostavljanju trajnog mira na ovim prostorima.

Jole

pre 8 godina

Podrzavam Vucicevu odlukuda da ode u Srebrenicu da se pokloni zrtvama i najostrije osudi taj zlocin, ali nikad necu prihvatiti da je to ucinjeno u ime srpskog naroda pa samim tim u moje ime. Ti koji su to uradili su zlocinci i imaju ime i prezime. Ne znam samo da li ce se ikad iko pokloniti nasim zrtvama zbog kojih jos niko nije osudjen. Hrvati slave Oluju i Bljesak, a sta bi bilo sad da mi slavimo zlocin u Srebrenici? Mi to nikad ne bi mogli. Mogli bi i bosnjaci malo da pognu glavu zbog zlocina u Kravicama i okolnim selima, a da ne pominjem za ulicu Vase Mickina i tuzlansku kolonu za koje jos niko nije osudjen iako svi znaju da su pocinjeni.

igor

pre 8 godina

Spremnost iskrenost i pozrtvovanje naseg premijera je za svaku pohvalu. Neka je vecna slava zrtvama u Srebrenici. Srbija je pokazala da ceni i postuje susedne zemlje.

buntovnik

pre 8 godina

Svojim odlaskom je Vucic pokazao da Srbija prvenstveno zeli mir u regionu bez obzira na moguce provokacije i izlive mrznje prisutnih u Srebrenici.

Šef

pre 8 godina

Danas se ne obeležava ni dan pobednika ni dan gubitnika, nego dan srradanja i bola, to je poruka koju premijer stalno šalje uz insistiranje da su i nad Srbima počinjeni strašni zločini upravo kad i ovi.

strejder

pre 8 godina

"Želim, u ime Srbije, dakle, svima nama, i to najiskrenije, budućnost, i mislim da je to, danas i najviše što možemo da učinimo za svu nesrećnu prošlost.Verujem da ce i Bosnjaci deliti Vucicev optimizam za suzivot u regionu...

Malicijaš

pre 8 godina

Danas u Potocarima Srbija salje poruku mira i osudu pojedinacnim zlocincima koji su zlocine pocinili.Odavanje poste zrtvama je moralni cin.

Vojvoda

pre 8 godina

Odluka da predsednik Vlade Srbije ode u Srebrenicu je mnogo vise od politike i mnogo vise od bilo kakvih politickih igara, i od stavova, pritisaka, i onih da dodje, i onih da ne dodje

Veselin

pre 8 godina

Srbija je dokazala da se zalaze za mir i stabilnost. Dokaz za to je i poseta premijera u Srebrenicu na odavanje pocasti zrtvama. Ako to nije ruka pomirenja onda stvarno ne znam sta je.

Hedona

pre 8 godina

Dvadeset godina je prošlo od stravičnog zločina koji se dogodio u Srebrenici. Ne postoje reči kojima bilo ko može da izrazi žal i tugu za nastradalima, kao i bes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu učestvovali i nastaviće da ih privodi pravdi. Srbi nisu krivi kao ni Bošnjaci krivi su ekstremisti. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

MisterNo

pre 8 godina

Ogromna vecina srpskog naroda, 99% nas, nema nikakve veze sa tim uzasnim zlocinom. Zato osudjujem taj masakr i ogradjujem se od "ljudi" koji su to uradili. To nije uradjeno u ime Srba i srpskog naroda. Mi to nismo trazili i nismo u tome ucestvovali. Zlocinci koji su to uradili nisu Srbi, to je ljudski sljam. Saucesce porodicama pobijenih. Verujem da postoji zajednicka buducnost za Bosnjake i Srbe.

fazlito

pre 8 godina

upravo gledam, majke Srebrenice pruzaju ruku Vucicu, i govore mu "dobrodosao"... Jeste li vi svjesni kakav je to gest, nijednu mu ruznu rijec nisu rekli, i na kraju ga i poljubila i zagrlila... STA SAD MI TREBA DA URADIMO ?????

MavericMeerkat

pre 8 godina

Od sada pa zauvek, svake godine treba da ide.
Takodje bi trebalo poraditi na edukaciji u samoj Srbiji, kako bi deca znala da su nasi preci napravili tako strasan zlocin i da se to nikada vise ne sme ponoviti jer srpski vojnik to niakda pre niti ce ikada vise to uraditi!

Mario

pre 8 godina

Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se pre 20 godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu učestvovali.

razumom do pobede

pre 8 godina

Niko nemoze vrtati sve one koji su nastradali u stravicnom zlocinu pre dvadeset godina ali moramo svi zajedno da radimo da se tako nesto nikad ne ponovi!

biljana

pre 8 godina

Pozdravljam tekst i sadrzaj! A sta uciniti da nam se ne ponovi - samo objektivno, realno, istinito informisanje i edukacija naroda u svim sferama i osuda zlocina, kriminala, korupcije, sunda... dovodi do napretka drustva. Kao sto osudimo kada se nama desi nesto lose, jos zesce treba da osudimo sve sto lose pocinimo!

Zuzu

pre 8 godina

Vucic se obavezao da se pokloni zrtvama, to je cin kojim se odredjuje prema buducnosti. A ta nasa zajednicka budućnost, nikako ne moze da bude zrtvovana zbog bilo cije, licne, ili nacionalne sebicnosti.

Gagi

pre 8 godina

Treba se izdici iznad tih politickih igara i podmetanja, i ponasati se u skladu sa osecanjima, pokloniti se zrtvama, to je moralno i jedino ispravno.

Agape

pre 8 godina

Upravo tako, pruzena ruka ,bez ikakve politike, je ono sto je danas svima potrebno.U molitvi i miru sa secanjem na nesrecno stradale i u nadi da se nikad,nikad vise nece desiti.

procice puno vremena da se zlocini zaborave

pre 8 godina

tesko je tek tako preci preko ratnih zlocina,tesko je tek tako zaboraviti zlocine,a tesko je i svima koji i dan danas obelezavaju razne komemoracije jos od oslobadjanje turaka,pa Balkanskih ratova,pa prvog svetskog rata,posle II svestkog rata,i sad zadnjeg vrlo krvavog raspada Jugoslavije i dokle se budu,a bice ih za sigurno obelezavanja raznih teskih stradanja pogotovu onih okrutnih stradanja gde je svoje pravo lice pokazalo koji smo mi narodi koji zivimo na ovim nasim prostorima nazalost zadojeni mrznjom i osvetom!

Sandra158

pre 8 godina

Ne postoji bolji način da se iskaže naše mišljenje o zločinu u Srebrenici od tog, da se gnušamo onih koji su ga počinili i da svi oni budu adekvatno kažnjeni.

Uzicanka

pre 8 godina

Naravno da se gnusamo zlocinaca, tako postupa svaki normalan narod, ato sto se protivna strana ne gnusa svojih zlocinaca vec ih i glorifikuje, to je njihov obraz i ponos.

Oblivion

pre 8 godina

"Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta - naša zajednička budućnost, nikako ne može da bude žrtvovana zbog bilo čije, lične, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne sme da bude među tolikim grobovima"
Pokloniti se senima ubijenih, bilo koje rase, nacije i veroispovesti, nije dužnost. To je najdublje moguće osećanje stida što je ljudska ruka posadila grob umesto cveta, najdublje, bolno, odricanje od besa, osvete i mržnje i trenutak najdublje introspekcije o sopstvenom doprinosu dobrih dela u svojoj okolini i samoprekora za ona loša koja takođe žive u sećanju. Koliko si ti moj Vučiću daleko od svega toga. Ali, to je OK. Lider treba da je po kvalitetu iznad većine, ne previše iznad, jer ga onda ta većina ne prepoznaje, kao u slučaju Đinđića. Tvoj odlazak je u svakom slučaju odgovoran čin i za pohvalu. Kako se drugi ponašaju neka bude njihova briga, a naša je kako se mi ponašamo...

рик

pre 8 godina

Е мој Зиги а како стављаш у исти кош демократе и радикале а заборављаш оне највеће кривце СПС ...

ISTINA

pre 8 godina

Ogromna vecina srpskog naroda, 99% nas, nema nikakve veze sa tim uzasnim zlocinom. Zato osudjujem taj masakr i ogradjujem se od "ljudi" koji su to uradili. To nije uradjeno u ime Srba i srpskog naroda. Mi to nismo trazili i nismo u tome ucestvovali. Zlocinci koji su to uradili nisu Srbi, to je ljudski sljam. Saucesce porodicama pobijenih. Verujem da postoji zajednicka buducnost za Bosnjake i Srbe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MisterNo, 11. jul 2015 11:44)
Ali 99% srpskog naroda ne prihvata ISTINU da je to RATNI ZLOČIN GENICIDA, kao i ISTINU da to nije spontana osveta, već ORGANIZOVANO delovanje VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE i njenog poltičkog vođstva. Za taj čin nije kriv srpski narod, jer za taj GENOCID nije ni pitan i nije ga mogao sprečiti.

ZVECKA

pre 8 godina

Mislim da svaki normalan covek osudjuje ovaj zlocin, ali da ipak trebamo gledati u buducnost, ne vracati se vise u proslost, jer cemo jedino tako moci da zivimo u miru.

Sramota

pre 8 godina

Zbog cega onda nije policija mogla da obezbedi skup pokajanja na platou i da zabrani ostale desnicarske skupove i time da jasno posaljemo sliku u svet i susedima. Ne zelim da se stidim sto sam Srbin vec da budem ponosan na ono sto je dobro u nama. Bez jasne iskrene poruke i bez istinskog pokajanja necemo se mrdnuti sa mrtve tacke. Shvatam i to da niko ne veruje vladi jer upravo su isti bili ucesnici rame uz rame sa Milosevicem u vlasti kada se dozvolio masakr zbog kojeg nas osudjuju.

Smoki

pre 8 godina

Svako ko drugom pozeli, a kamoli nacini zlo treba biti osudjen, bez obzira o kome se radi. Nisu krive hiljade ljudi zena i dece zbog dva coveka.

Koka kola

pre 8 godina

Tako treba svi da urade i da se sloze i kad su druge komemoracije i obelezavanja i secanja na druge zrtve jer ih i mi imamo dosta.