Petak, 05.06.2015.

16:13

Nata Mesarović ide do Strazbura

Upravni odbor Advokatske komore Beograda jednoglasno je odbio zahtev Nate Mesarović za upis u imenik advokata u glavnom gradu.

Izvor: B92

Nata Mesaroviæ ide do Strazbura IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

n.sad

pre 8 godina

Tada su sklonili jednu sudiju u Irigu koja je vikala kao poludela na stranke, lupala, bacala papire, uzas od kabadahijskog, seljackog ponasanja. I trebala je da bude sklonjena, ali su je ovi sad vratili, ali u Rumu.
Ta sudija je sramota za pravosudje.

John

pre 8 godina

I još bih da dodam da su ovi isti advokati dok je trajala "reforma" ćutali kao zaliveni (da ne kažem nešto gore) i ni reč nisu rekli. Čak su neki govirilu kako neće primati u komoru nereizabrane sudije i tužioce. Znači, ili ste jako loši pravnici pa ne vidite očigledne stvari ili ste ono drugo...
A sad na Nati našli da se iživljavaju, a nisu smeli ništa da joj prigovore dok je bila Bog i batina.
I umalo da zaboravim - i advokatska komora je imala i još uvek ima svog predstavnika u Visokom savetu sudstva. Zašto on nije ništa preduzeo? Dakle, i on je kriv. A krivi su i oni koji su njega izabrali, a to je, zamislite, advokatska komora.

poz

pre 8 godina

podrzavao sam advokate tokom obustave rada, ne zato jer verujem u njihovu dobronamernost, vec zato sto su u tom trenutku bili jedina opozicija u zemlji. i tada mi je bilo jasno da se ne radi o borbi za javno dobro, vec o ocuvanju pozicija. ne zaboravite da advokati ni dan-danas ne placaju poreze po ostvarenoj dobiti, vec pausalno. toliko im je jak lobi. toliko jak i da mogu da biraju kome ce dati licencu. to nije demokratski.

Cinik

pre 8 godina

Odmah da je primite. Ako ste mislili da ne postupa ispravno onda ste trebali da štrajkujete i da se borite za nas sudije. Protiv nje nažalost nije pokrenut krivični poostupak pa ne znam na osnovu čega je ne primate. Upravo treba da je primite pa da se onda pojavi kod svih sudija koje nisu izabrane da ih pogleda u oči ako ih uopšte ima.

cusco

pre 8 godina

i nikako da se stane na put mafijaskoj organizaciji....
(goran, 5. jun 2015 17:44)

Nece ni oni dugo. EU mlin melje sve polako al sigurno. I oni ce na red doci. Mozda ce bas slucaj N. Mesarovic, kojega rezira sama AK, pokrenuti lavinu i poplavu koja ce da procisti i ovu "stalu".

Flaur

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto je Advokatska komora nezavisno telo. Neko se skoluje na drzavnom pravnom i posle ne moze da se bavi advokaturom. Ko ste vi i kako odlucujete ko ce biti primljen? Ostecujete ljude tako sto im branite da rade i da zive od svog rada. I ne zanima me kako se osoba zove i preziva. Nisam advokat. Molim,objasnite.

jova jovic

pre 8 godina

(pera perić, 5. jun 2015 17:21)
Celi vas tekst su pausalne ocene i zvuci kao da dolazi iz kruga same AK. Neargumentovani ali sinhronizovani deo laveza ciji je cilj sistematsko blacenja jedne osobe. Jer vi kazete:

- U "reformi" pravosudja, prekšeni su svi standardi pravičnog suđenja i učinjene brojne povrede ljudskih prava.
KOJE?
- Tom "reformom"izvršen je udar iznutra na sudsku vlast u Srbiji.
KOJI UDAR, SA KOJIM POSLEDICAMA?
- Način na koji je Nata Mesarović postupala u primeni prava ..." treba zabraniti da se doživotno bavi pravom odnosno profesijom.
STA ZNACI POSTUPALA? KADA I GDE PRIMENILA? KO CE DA JOJ ZABRANI?
-Nata Mesarović je pokazala toliku sklonost zloupotrebi prava... da se radi o osobi koja je opasna za pravo.
OVO JE SISTEM BOTSKE PRESUDE! DISKVALIFIKACIJA COVEKA DOK NIJE NI ZINUO.
- Odluka AK je sasvim na mestu i opravdana. Advokati su pokazali zavidnu principijelnost.
DA, ALI U MESECU LIMBURGU. SRBIJA JE USKORO DEO EVROPSKE ZAJEDNICE, I NE MOZES JE VISE GRADITI PO SISTEMU CRTANOG FILMA PERE DETLICA, MOJ @ pera pericu!

John

pre 8 godina

Sa jedne strane su u pravu, ne treba je pustiti među advokate posle skandalozne reforme pravosuđa. Ni nju, ni Malovićku.
E, ali sa druge strane, šta onda među advokatima traže Boško Ristić i Dušan Petrović, koji su za reformu odgovorni najmanje koliko i njih dve, ako ne i više?
Dakle, ili najurite njih dvojicu ili primite ove dve. Nema sredine. Ovako ispadate teški licemeri.

biti normalan

pre 8 godina

Nemam narocitog postovanja prema N. Mesarovic, ali ovo obrazlozenje je sramotno i jadno, i sa stanovista morala, i sa stanovista struke, pogotovu sto u telu koje je donelo odluku sedi moralna gromada poput Kajganicke. Uostalom, B. Ristic, M. Nicovic, V. Bozovic, V. Tufegdzic i sl, su bili dostojni? Ma haj'te molim vas!

Advokati Nedodjije i Mrakovlenda

pre 8 godina

"Morate snositi odgovornost za funkciju koju ste obavljali, zato što se niste nijednog momenta izdvojili svojim mišljenjem u drugom pravcu , nego ste pratili duh kolektiva. Tako se ne može postupati", kaže Šoškić.

-- I nek snosi tu politicku odgovornost za funkciju, ali alo bre, to nije danas razlog da joj se zabranjuje rad kao advokatu, i da joj se sprecava clanstvo u Advokatskoj komori. Ovo je katastrofalan, nezakonski i nedemokratski stav Advokatske komore. Ovo je osveta gospodo! Kristalno je jasno i prozirno, zar ne?

banda

pre 8 godina

Imamo problem sto u Ustavnom sudu rade banditi koji nemaju integritet!!!
Imaju najvisu funkciju u drzavi - da branite USTAV REPUBLIKE SRBIJE a oni se ponasaju kao mala deca koja se mogu kupiti za dve cokoladice (zato kazem banditi)!!!

Doneli ste odluku - stojite iza nje!
Prvi put ste mislili da nije u skladu sa Ustavom - recite, donesite takvu odluku jer vma je to JEDINI POSAO!!!

pera perić

pre 8 godina

U "reformi" pravosudja, čiji je jedan od ključnih aktera bila i Nata Mesarović, prekšeni su svi standardi pravičnpog suđenja i učinjene brojne povrede ljudskih prava. Tom "reformom"izvršen je udar iznutra na sudsku vlast u Srbiji u tolikoj meri da se ta grana vlasti neće stabilizovati sledećih 15 godina. Način na koji je Nata Mesarović postupala u primeni prava je takav da njoj i ostalim "reformatorima" treba zabraniti da se doživotno bave pravom odnosno bave profesijom koja zahteva primenu prava. Nata Mesarović je pokazala toliku sklonost zloupotrebi prava da je potpuno neupitan zaključak da se radi o osobi koja je opasna za pravo. Odluka AK je sasvim na mestu i opravdana.Advokati su pokazali zavidnu principijelnost. Očekujemo da advokatska komora čiji je član Boško Ristić pokrene postupak za njegovo isključenje jer njegova uloga u "reformi" nije bila manja od Natine

goran

pre 8 godina

A sama adv komora ne postuje odluku Ustavnog suda, tako sto vrsi diskriminaciju, zato sto od nas trazi prilikom upisa 4000 evra,tjst od kandidata koji dolaze van advokature, a od adv pripravnika 500 evra, i nikako da se stane na put mafijaskoj organizaciji....

Josarian

pre 8 godina

Da li znate kakva je ocena Selakovicevog sudstva u poslednje tri godine, data od strane Evropske komisije koja vodi racuna o pristupnim pregovorima EU? Jednom recju: katastrofa. Natu Mesarevic nikada nisam nesto previse simpatisao ni podrzavao, ali je slicno odnosu demokrata na vlasti i naprednjaka na vlasti: Dok su demokrate bile na vlasti mislio sam da je u pitanju losa vlast. Sada, u odnosu na ove, izgledaju mi fantasticno. To ne znaci da su zaista dobri, nego potvrdjuje koliko su ovi sadasnji katastrofalni. Ali ne gajite iluziju. Bice oni i gori.

Dule Pančevo

pre 8 godina

Kakav god da je ovaj Šoškić, u ovom slučaju je za sve u pravu. Pa ja ovoj Nati Mesarović ne bih dozvolio uopšte da se bavi pravom, a kamoli da bude advokat. Mesarovićka, Snežana Malović, i mnogi drugi su još više uništili i ovako uništeno pravosudje onom čuvenom "reformom". A pravosudje nam nikad gore, ni ovi sada što su na vlasti ne čine ništa da stanje pobojšaju. Inače, po struci sam dipl. pravnik i znam o čemu pričam. Završio sam beogradski, državni fakultet, a ne tamo neke Unione, Megatrendove, novopazarske, u Kragujevcu itd.

Zablja barustino

pre 8 godina

"Morate snositi odgovornost za funkciju koju ste obavljali, zato što se niste nijednog momenta izdvojili svojim mišljenjem u drugom pravcu , nego ste pratili duh kolektiva. Tako se ne može postupati", kaže Šoškić.

Ovo je smehotresno, i ne mogu da shvatim ni prihvatim da je ovaj covek vrh vrha svih advokata. Zamislite, nije se izdvajala svojim misljenjem i pratila je duh kolektiva?????
G. Soskicu, jedan sudija ne sme da ima vlastito misljenje ni u jednom pravcu. Imaju slova zakona i on ih mora postivati. Gospodju Mesarovic se kaznjava kao da je bila zaposlena u Francuskoj revoluciji i slala ljude na giljotinu. Sad kao dosle antirevolucionisticke sudije i kaznjavaju bivse revolucionisticke. Bice to blamaza u Strazburu i nepotrebna degradacija prava i pravde Srbije u Evropi od strane advokatske komore. Nije li ovo neko mogao da spreci?

zagor

pre 8 godina

svaka cast za komoru. nata mesarovic je velika neznalica i politikant koja je imala jednu od vodecih uloga u srozavanju naseg pravosudja. drzava trenutno isplacuje milionske iznose sudijama i tuziocima koje su malovicka, mesarovicka i ddustvo protivzakonito cistili, da bi na njihovo mesto ubacivali kadar ds-a. znaci zena je ojadila i pravosudje i budzet. NE MOZE U KOMORU!

Zoran

pre 8 godina

Sudstvo u Srbiji je svojevrsna mafija u koju niko za sada ne sme da dirne. A advokati u Srbiji..... Cast izuzetcima, ali za njih se ne moze reci cak ni da su mafija, oni su na nivou dzeparosa po autobusima.

Zika Miladin

pre 8 godina

"Ono što je donela skupštine ne mora slepo da se poštuje. Vi možete da vidite da su zakonska rešenja nesaglasna sa društvenim potrebama", kaže on.

E moj advokatu. Svaki laik zna da je skupstina jedino zakonodavno telo, i svi zakoni se donose tamo i posle imaju da se primenjuju i postuju slepo, sve dok se ne promenu i ne donesu neki novi zakoni. I ti moj advokatcino mozes videti koliko danas ima zakonskih resenja koja su neusaglasena sa drustvenim potrebama, i ipak moras da radis apsolutno prema njima. Kad bi drugacije radio bilo bi to nezakonito i anarhicno.
Verovatno je da je ovo ipak politicka kazna i deo osvete protiv ove gospodje, i da je sramotno da ona odlazi po pravdu u Evropu, koju ce na kraju da dobije.

Jack

pre 8 godina

Kapa dole za komoru. Nata mozda jeste dovela do kraja proces ubicama za atentat (mada ne i politicku pozadinu, sto je takodje minus), ali za reformu pravosudja, zajedno sa takodje "odbacenom" Malovickom, NIKADA ne treba da dobiju dozvolu da pristupe.

Milan

pre 8 godina

"Ne moraju se postovati sve zakonske odredbe jer nisu u skladu sa interesima drusrva" kaze Soskic predsednik advokatske komore Beograda. Po onoj Titovoj " Ne mora se bas sudija uvek drzati zakona ko pijan plota".

Laku noc Srbijo....

Miki

pre 8 godina

Ima casnih sigurno. Ali u vrhu je sama advokatska mafija. Nadam se da ce gospodja raskrinkati gnezdo lobija i mafije. Utemeljivaci prava se u grobovima stide ovakvih predstavnika koji se otvoreno bave diskriminacijom, ali za pare ce da brane i najvece ubice i kriminalce i tatine sinove cak kada i vrapci znaju da su krivi.

Miloje

pre 8 godina

Da je gospodja pravnica, kao što nije, morala bi znati da Advokatska komora nije državna i da ima svoj statu i svoje organe, poput suda časti, itd. Odluke tih organa, osim u slučaju kršenja statutnih odredaba,ili pravilnika, ne podležu sudskom ocenjivanju...

Jack

pre 8 godina

Kapa dole za komoru. Nata mozda jeste dovela do kraja proces ubicama za atentat (mada ne i politicku pozadinu, sto je takodje minus), ali za reformu pravosudja, zajedno sa takodje "odbacenom" Malovickom, NIKADA ne treba da dobiju dozvolu da pristupe.

zagor

pre 8 godina

svaka cast za komoru. nata mesarovic je velika neznalica i politikant koja je imala jednu od vodecih uloga u srozavanju naseg pravosudja. drzava trenutno isplacuje milionske iznose sudijama i tuziocima koje su malovicka, mesarovicka i ddustvo protivzakonito cistili, da bi na njihovo mesto ubacivali kadar ds-a. znaci zena je ojadila i pravosudje i budzet. NE MOZE U KOMORU!

Zoran

pre 8 godina

Sudstvo u Srbiji je svojevrsna mafija u koju niko za sada ne sme da dirne. A advokati u Srbiji..... Cast izuzetcima, ali za njih se ne moze reci cak ni da su mafija, oni su na nivou dzeparosa po autobusima.

Milan

pre 8 godina

"Ne moraju se postovati sve zakonske odredbe jer nisu u skladu sa interesima drusrva" kaze Soskic predsednik advokatske komore Beograda. Po onoj Titovoj " Ne mora se bas sudija uvek drzati zakona ko pijan plota".

Laku noc Srbijo....

Miloje

pre 8 godina

Da je gospodja pravnica, kao što nije, morala bi znati da Advokatska komora nije državna i da ima svoj statu i svoje organe, poput suda časti, itd. Odluke tih organa, osim u slučaju kršenja statutnih odredaba,ili pravilnika, ne podležu sudskom ocenjivanju...

Josarian

pre 8 godina

Da li znate kakva je ocena Selakovicevog sudstva u poslednje tri godine, data od strane Evropske komisije koja vodi racuna o pristupnim pregovorima EU? Jednom recju: katastrofa. Natu Mesarevic nikada nisam nesto previse simpatisao ni podrzavao, ali je slicno odnosu demokrata na vlasti i naprednjaka na vlasti: Dok su demokrate bile na vlasti mislio sam da je u pitanju losa vlast. Sada, u odnosu na ove, izgledaju mi fantasticno. To ne znaci da su zaista dobri, nego potvrdjuje koliko su ovi sadasnji katastrofalni. Ali ne gajite iluziju. Bice oni i gori.

pera perić

pre 8 godina

U "reformi" pravosudja, čiji je jedan od ključnih aktera bila i Nata Mesarović, prekšeni su svi standardi pravičnpog suđenja i učinjene brojne povrede ljudskih prava. Tom "reformom"izvršen je udar iznutra na sudsku vlast u Srbiji u tolikoj meri da se ta grana vlasti neće stabilizovati sledećih 15 godina. Način na koji je Nata Mesarović postupala u primeni prava je takav da njoj i ostalim "reformatorima" treba zabraniti da se doživotno bave pravom odnosno bave profesijom koja zahteva primenu prava. Nata Mesarović je pokazala toliku sklonost zloupotrebi prava da je potpuno neupitan zaključak da se radi o osobi koja je opasna za pravo. Odluka AK je sasvim na mestu i opravdana.Advokati su pokazali zavidnu principijelnost. Očekujemo da advokatska komora čiji je član Boško Ristić pokrene postupak za njegovo isključenje jer njegova uloga u "reformi" nije bila manja od Natine

Miki

pre 8 godina

Ima casnih sigurno. Ali u vrhu je sama advokatska mafija. Nadam se da ce gospodja raskrinkati gnezdo lobija i mafije. Utemeljivaci prava se u grobovima stide ovakvih predstavnika koji se otvoreno bave diskriminacijom, ali za pare ce da brane i najvece ubice i kriminalce i tatine sinove cak kada i vrapci znaju da su krivi.

Advokati Nedodjije i Mrakovlenda

pre 8 godina

"Morate snositi odgovornost za funkciju koju ste obavljali, zato što se niste nijednog momenta izdvojili svojim mišljenjem u drugom pravcu , nego ste pratili duh kolektiva. Tako se ne može postupati", kaže Šoškić.

-- I nek snosi tu politicku odgovornost za funkciju, ali alo bre, to nije danas razlog da joj se zabranjuje rad kao advokatu, i da joj se sprecava clanstvo u Advokatskoj komori. Ovo je katastrofalan, nezakonski i nedemokratski stav Advokatske komore. Ovo je osveta gospodo! Kristalno je jasno i prozirno, zar ne?

Zika Miladin

pre 8 godina

"Ono što je donela skupštine ne mora slepo da se poštuje. Vi možete da vidite da su zakonska rešenja nesaglasna sa društvenim potrebama", kaže on.

E moj advokatu. Svaki laik zna da je skupstina jedino zakonodavno telo, i svi zakoni se donose tamo i posle imaju da se primenjuju i postuju slepo, sve dok se ne promenu i ne donesu neki novi zakoni. I ti moj advokatcino mozes videti koliko danas ima zakonskih resenja koja su neusaglasena sa drustvenim potrebama, i ipak moras da radis apsolutno prema njima. Kad bi drugacije radio bilo bi to nezakonito i anarhicno.
Verovatno je da je ovo ipak politicka kazna i deo osvete protiv ove gospodje, i da je sramotno da ona odlazi po pravdu u Evropu, koju ce na kraju da dobije.

John

pre 8 godina

Sa jedne strane su u pravu, ne treba je pustiti među advokate posle skandalozne reforme pravosuđa. Ni nju, ni Malovićku.
E, ali sa druge strane, šta onda među advokatima traže Boško Ristić i Dušan Petrović, koji su za reformu odgovorni najmanje koliko i njih dve, ako ne i više?
Dakle, ili najurite njih dvojicu ili primite ove dve. Nema sredine. Ovako ispadate teški licemeri.

biti normalan

pre 8 godina

Nemam narocitog postovanja prema N. Mesarovic, ali ovo obrazlozenje je sramotno i jadno, i sa stanovista morala, i sa stanovista struke, pogotovu sto u telu koje je donelo odluku sedi moralna gromada poput Kajganicke. Uostalom, B. Ristic, M. Nicovic, V. Bozovic, V. Tufegdzic i sl, su bili dostojni? Ma haj'te molim vas!

Dule Pančevo

pre 8 godina

Kakav god da je ovaj Šoškić, u ovom slučaju je za sve u pravu. Pa ja ovoj Nati Mesarović ne bih dozvolio uopšte da se bavi pravom, a kamoli da bude advokat. Mesarovićka, Snežana Malović, i mnogi drugi su još više uništili i ovako uništeno pravosudje onom čuvenom "reformom". A pravosudje nam nikad gore, ni ovi sada što su na vlasti ne čine ništa da stanje pobojšaju. Inače, po struci sam dipl. pravnik i znam o čemu pričam. Završio sam beogradski, državni fakultet, a ne tamo neke Unione, Megatrendove, novopazarske, u Kragujevcu itd.

Flaur

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto je Advokatska komora nezavisno telo. Neko se skoluje na drzavnom pravnom i posle ne moze da se bavi advokaturom. Ko ste vi i kako odlucujete ko ce biti primljen? Ostecujete ljude tako sto im branite da rade i da zive od svog rada. I ne zanima me kako se osoba zove i preziva. Nisam advokat. Molim,objasnite.

poz

pre 8 godina

podrzavao sam advokate tokom obustave rada, ne zato jer verujem u njihovu dobronamernost, vec zato sto su u tom trenutku bili jedina opozicija u zemlji. i tada mi je bilo jasno da se ne radi o borbi za javno dobro, vec o ocuvanju pozicija. ne zaboravite da advokati ni dan-danas ne placaju poreze po ostvarenoj dobiti, vec pausalno. toliko im je jak lobi. toliko jak i da mogu da biraju kome ce dati licencu. to nije demokratski.

goran

pre 8 godina

A sama adv komora ne postuje odluku Ustavnog suda, tako sto vrsi diskriminaciju, zato sto od nas trazi prilikom upisa 4000 evra,tjst od kandidata koji dolaze van advokature, a od adv pripravnika 500 evra, i nikako da se stane na put mafijaskoj organizaciji....

John

pre 8 godina

I još bih da dodam da su ovi isti advokati dok je trajala "reforma" ćutali kao zaliveni (da ne kažem nešto gore) i ni reč nisu rekli. Čak su neki govirilu kako neće primati u komoru nereizabrane sudije i tužioce. Znači, ili ste jako loši pravnici pa ne vidite očigledne stvari ili ste ono drugo...
A sad na Nati našli da se iživljavaju, a nisu smeli ništa da joj prigovore dok je bila Bog i batina.
I umalo da zaboravim - i advokatska komora je imala i još uvek ima svog predstavnika u Visokom savetu sudstva. Zašto on nije ništa preduzeo? Dakle, i on je kriv. A krivi su i oni koji su njega izabrali, a to je, zamislite, advokatska komora.

cusco

pre 8 godina

i nikako da se stane na put mafijaskoj organizaciji....
(goran, 5. jun 2015 17:44)

Nece ni oni dugo. EU mlin melje sve polako al sigurno. I oni ce na red doci. Mozda ce bas slucaj N. Mesarovic, kojega rezira sama AK, pokrenuti lavinu i poplavu koja ce da procisti i ovu "stalu".

jova jovic

pre 8 godina

(pera perić, 5. jun 2015 17:21)
Celi vas tekst su pausalne ocene i zvuci kao da dolazi iz kruga same AK. Neargumentovani ali sinhronizovani deo laveza ciji je cilj sistematsko blacenja jedne osobe. Jer vi kazete:

- U "reformi" pravosudja, prekšeni su svi standardi pravičnog suđenja i učinjene brojne povrede ljudskih prava.
KOJE?
- Tom "reformom"izvršen je udar iznutra na sudsku vlast u Srbiji.
KOJI UDAR, SA KOJIM POSLEDICAMA?
- Način na koji je Nata Mesarović postupala u primeni prava ..." treba zabraniti da se doživotno bavi pravom odnosno profesijom.
STA ZNACI POSTUPALA? KADA I GDE PRIMENILA? KO CE DA JOJ ZABRANI?
-Nata Mesarović je pokazala toliku sklonost zloupotrebi prava... da se radi o osobi koja je opasna za pravo.
OVO JE SISTEM BOTSKE PRESUDE! DISKVALIFIKACIJA COVEKA DOK NIJE NI ZINUO.
- Odluka AK je sasvim na mestu i opravdana. Advokati su pokazali zavidnu principijelnost.
DA, ALI U MESECU LIMBURGU. SRBIJA JE USKORO DEO EVROPSKE ZAJEDNICE, I NE MOZES JE VISE GRADITI PO SISTEMU CRTANOG FILMA PERE DETLICA, MOJ @ pera pericu!

banda

pre 8 godina

Imamo problem sto u Ustavnom sudu rade banditi koji nemaju integritet!!!
Imaju najvisu funkciju u drzavi - da branite USTAV REPUBLIKE SRBIJE a oni se ponasaju kao mala deca koja se mogu kupiti za dve cokoladice (zato kazem banditi)!!!

Doneli ste odluku - stojite iza nje!
Prvi put ste mislili da nije u skladu sa Ustavom - recite, donesite takvu odluku jer vma je to JEDINI POSAO!!!

Zablja barustino

pre 8 godina

"Morate snositi odgovornost za funkciju koju ste obavljali, zato što se niste nijednog momenta izdvojili svojim mišljenjem u drugom pravcu , nego ste pratili duh kolektiva. Tako se ne može postupati", kaže Šoškić.

Ovo je smehotresno, i ne mogu da shvatim ni prihvatim da je ovaj covek vrh vrha svih advokata. Zamislite, nije se izdvajala svojim misljenjem i pratila je duh kolektiva?????
G. Soskicu, jedan sudija ne sme da ima vlastito misljenje ni u jednom pravcu. Imaju slova zakona i on ih mora postivati. Gospodju Mesarovic se kaznjava kao da je bila zaposlena u Francuskoj revoluciji i slala ljude na giljotinu. Sad kao dosle antirevolucionisticke sudije i kaznjavaju bivse revolucionisticke. Bice to blamaza u Strazburu i nepotrebna degradacija prava i pravde Srbije u Evropi od strane advokatske komore. Nije li ovo neko mogao da spreci?

Cinik

pre 8 godina

Odmah da je primite. Ako ste mislili da ne postupa ispravno onda ste trebali da štrajkujete i da se borite za nas sudije. Protiv nje nažalost nije pokrenut krivični poostupak pa ne znam na osnovu čega je ne primate. Upravo treba da je primite pa da se onda pojavi kod svih sudija koje nisu izabrane da ih pogleda u oči ako ih uopšte ima.

n.sad

pre 8 godina

Tada su sklonili jednu sudiju u Irigu koja je vikala kao poludela na stranke, lupala, bacala papire, uzas od kabadahijskog, seljackog ponasanja. I trebala je da bude sklonjena, ali su je ovi sad vratili, ali u Rumu.
Ta sudija je sramota za pravosudje.

Jack

pre 8 godina

Kapa dole za komoru. Nata mozda jeste dovela do kraja proces ubicama za atentat (mada ne i politicku pozadinu, sto je takodje minus), ali za reformu pravosudja, zajedno sa takodje "odbacenom" Malovickom, NIKADA ne treba da dobiju dozvolu da pristupe.

zagor

pre 8 godina

svaka cast za komoru. nata mesarovic je velika neznalica i politikant koja je imala jednu od vodecih uloga u srozavanju naseg pravosudja. drzava trenutno isplacuje milionske iznose sudijama i tuziocima koje su malovicka, mesarovicka i ddustvo protivzakonito cistili, da bi na njihovo mesto ubacivali kadar ds-a. znaci zena je ojadila i pravosudje i budzet. NE MOZE U KOMORU!

Miki

pre 8 godina

Ima casnih sigurno. Ali u vrhu je sama advokatska mafija. Nadam se da ce gospodja raskrinkati gnezdo lobija i mafije. Utemeljivaci prava se u grobovima stide ovakvih predstavnika koji se otvoreno bave diskriminacijom, ali za pare ce da brane i najvece ubice i kriminalce i tatine sinove cak kada i vrapci znaju da su krivi.

Advokati Nedodjije i Mrakovlenda

pre 8 godina

"Morate snositi odgovornost za funkciju koju ste obavljali, zato što se niste nijednog momenta izdvojili svojim mišljenjem u drugom pravcu , nego ste pratili duh kolektiva. Tako se ne može postupati", kaže Šoškić.

-- I nek snosi tu politicku odgovornost za funkciju, ali alo bre, to nije danas razlog da joj se zabranjuje rad kao advokatu, i da joj se sprecava clanstvo u Advokatskoj komori. Ovo je katastrofalan, nezakonski i nedemokratski stav Advokatske komore. Ovo je osveta gospodo! Kristalno je jasno i prozirno, zar ne?

Miloje

pre 8 godina

Da je gospodja pravnica, kao što nije, morala bi znati da Advokatska komora nije državna i da ima svoj statu i svoje organe, poput suda časti, itd. Odluke tih organa, osim u slučaju kršenja statutnih odredaba,ili pravilnika, ne podležu sudskom ocenjivanju...

pera perić

pre 8 godina

U "reformi" pravosudja, čiji je jedan od ključnih aktera bila i Nata Mesarović, prekšeni su svi standardi pravičnpog suđenja i učinjene brojne povrede ljudskih prava. Tom "reformom"izvršen je udar iznutra na sudsku vlast u Srbiji u tolikoj meri da se ta grana vlasti neće stabilizovati sledećih 15 godina. Način na koji je Nata Mesarović postupala u primeni prava je takav da njoj i ostalim "reformatorima" treba zabraniti da se doživotno bave pravom odnosno bave profesijom koja zahteva primenu prava. Nata Mesarović je pokazala toliku sklonost zloupotrebi prava da je potpuno neupitan zaključak da se radi o osobi koja je opasna za pravo. Odluka AK je sasvim na mestu i opravdana.Advokati su pokazali zavidnu principijelnost. Očekujemo da advokatska komora čiji je član Boško Ristić pokrene postupak za njegovo isključenje jer njegova uloga u "reformi" nije bila manja od Natine

Zablja barustino

pre 8 godina

"Morate snositi odgovornost za funkciju koju ste obavljali, zato što se niste nijednog momenta izdvojili svojim mišljenjem u drugom pravcu , nego ste pratili duh kolektiva. Tako se ne može postupati", kaže Šoškić.

Ovo je smehotresno, i ne mogu da shvatim ni prihvatim da je ovaj covek vrh vrha svih advokata. Zamislite, nije se izdvajala svojim misljenjem i pratila je duh kolektiva?????
G. Soskicu, jedan sudija ne sme da ima vlastito misljenje ni u jednom pravcu. Imaju slova zakona i on ih mora postivati. Gospodju Mesarovic se kaznjava kao da je bila zaposlena u Francuskoj revoluciji i slala ljude na giljotinu. Sad kao dosle antirevolucionisticke sudije i kaznjavaju bivse revolucionisticke. Bice to blamaza u Strazburu i nepotrebna degradacija prava i pravde Srbije u Evropi od strane advokatske komore. Nije li ovo neko mogao da spreci?

Dule Pančevo

pre 8 godina

Kakav god da je ovaj Šoškić, u ovom slučaju je za sve u pravu. Pa ja ovoj Nati Mesarović ne bih dozvolio uopšte da se bavi pravom, a kamoli da bude advokat. Mesarovićka, Snežana Malović, i mnogi drugi su još više uništili i ovako uništeno pravosudje onom čuvenom "reformom". A pravosudje nam nikad gore, ni ovi sada što su na vlasti ne čine ništa da stanje pobojšaju. Inače, po struci sam dipl. pravnik i znam o čemu pričam. Završio sam beogradski, državni fakultet, a ne tamo neke Unione, Megatrendove, novopazarske, u Kragujevcu itd.

Zoran

pre 8 godina

Sudstvo u Srbiji je svojevrsna mafija u koju niko za sada ne sme da dirne. A advokati u Srbiji..... Cast izuzetcima, ali za njih se ne moze reci cak ni da su mafija, oni su na nivou dzeparosa po autobusima.

jova jovic

pre 8 godina

(pera perić, 5. jun 2015 17:21)
Celi vas tekst su pausalne ocene i zvuci kao da dolazi iz kruga same AK. Neargumentovani ali sinhronizovani deo laveza ciji je cilj sistematsko blacenja jedne osobe. Jer vi kazete:

- U "reformi" pravosudja, prekšeni su svi standardi pravičnog suđenja i učinjene brojne povrede ljudskih prava.
KOJE?
- Tom "reformom"izvršen je udar iznutra na sudsku vlast u Srbiji.
KOJI UDAR, SA KOJIM POSLEDICAMA?
- Način na koji je Nata Mesarović postupala u primeni prava ..." treba zabraniti da se doživotno bavi pravom odnosno profesijom.
STA ZNACI POSTUPALA? KADA I GDE PRIMENILA? KO CE DA JOJ ZABRANI?
-Nata Mesarović je pokazala toliku sklonost zloupotrebi prava... da se radi o osobi koja je opasna za pravo.
OVO JE SISTEM BOTSKE PRESUDE! DISKVALIFIKACIJA COVEKA DOK NIJE NI ZINUO.
- Odluka AK je sasvim na mestu i opravdana. Advokati su pokazali zavidnu principijelnost.
DA, ALI U MESECU LIMBURGU. SRBIJA JE USKORO DEO EVROPSKE ZAJEDNICE, I NE MOZES JE VISE GRADITI PO SISTEMU CRTANOG FILMA PERE DETLICA, MOJ @ pera pericu!

Zika Miladin

pre 8 godina

"Ono što je donela skupštine ne mora slepo da se poštuje. Vi možete da vidite da su zakonska rešenja nesaglasna sa društvenim potrebama", kaže on.

E moj advokatu. Svaki laik zna da je skupstina jedino zakonodavno telo, i svi zakoni se donose tamo i posle imaju da se primenjuju i postuju slepo, sve dok se ne promenu i ne donesu neki novi zakoni. I ti moj advokatcino mozes videti koliko danas ima zakonskih resenja koja su neusaglasena sa drustvenim potrebama, i ipak moras da radis apsolutno prema njima. Kad bi drugacije radio bilo bi to nezakonito i anarhicno.
Verovatno je da je ovo ipak politicka kazna i deo osvete protiv ove gospodje, i da je sramotno da ona odlazi po pravdu u Evropu, koju ce na kraju da dobije.

Milan

pre 8 godina

"Ne moraju se postovati sve zakonske odredbe jer nisu u skladu sa interesima drusrva" kaze Soskic predsednik advokatske komore Beograda. Po onoj Titovoj " Ne mora se bas sudija uvek drzati zakona ko pijan plota".

Laku noc Srbijo....

Cinik

pre 8 godina

Odmah da je primite. Ako ste mislili da ne postupa ispravno onda ste trebali da štrajkujete i da se borite za nas sudije. Protiv nje nažalost nije pokrenut krivični poostupak pa ne znam na osnovu čega je ne primate. Upravo treba da je primite pa da se onda pojavi kod svih sudija koje nisu izabrane da ih pogleda u oči ako ih uopšte ima.

goran

pre 8 godina

A sama adv komora ne postuje odluku Ustavnog suda, tako sto vrsi diskriminaciju, zato sto od nas trazi prilikom upisa 4000 evra,tjst od kandidata koji dolaze van advokature, a od adv pripravnika 500 evra, i nikako da se stane na put mafijaskoj organizaciji....

biti normalan

pre 8 godina

Nemam narocitog postovanja prema N. Mesarovic, ali ovo obrazlozenje je sramotno i jadno, i sa stanovista morala, i sa stanovista struke, pogotovu sto u telu koje je donelo odluku sedi moralna gromada poput Kajganicke. Uostalom, B. Ristic, M. Nicovic, V. Bozovic, V. Tufegdzic i sl, su bili dostojni? Ma haj'te molim vas!

cusco

pre 8 godina

i nikako da se stane na put mafijaskoj organizaciji....
(goran, 5. jun 2015 17:44)

Nece ni oni dugo. EU mlin melje sve polako al sigurno. I oni ce na red doci. Mozda ce bas slucaj N. Mesarovic, kojega rezira sama AK, pokrenuti lavinu i poplavu koja ce da procisti i ovu "stalu".

Flaur

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto je Advokatska komora nezavisno telo. Neko se skoluje na drzavnom pravnom i posle ne moze da se bavi advokaturom. Ko ste vi i kako odlucujete ko ce biti primljen? Ostecujete ljude tako sto im branite da rade i da zive od svog rada. I ne zanima me kako se osoba zove i preziva. Nisam advokat. Molim,objasnite.

poz

pre 8 godina

podrzavao sam advokate tokom obustave rada, ne zato jer verujem u njihovu dobronamernost, vec zato sto su u tom trenutku bili jedina opozicija u zemlji. i tada mi je bilo jasno da se ne radi o borbi za javno dobro, vec o ocuvanju pozicija. ne zaboravite da advokati ni dan-danas ne placaju poreze po ostvarenoj dobiti, vec pausalno. toliko im je jak lobi. toliko jak i da mogu da biraju kome ce dati licencu. to nije demokratski.

Josarian

pre 8 godina

Da li znate kakva je ocena Selakovicevog sudstva u poslednje tri godine, data od strane Evropske komisije koja vodi racuna o pristupnim pregovorima EU? Jednom recju: katastrofa. Natu Mesarevic nikada nisam nesto previse simpatisao ni podrzavao, ali je slicno odnosu demokrata na vlasti i naprednjaka na vlasti: Dok su demokrate bile na vlasti mislio sam da je u pitanju losa vlast. Sada, u odnosu na ove, izgledaju mi fantasticno. To ne znaci da su zaista dobri, nego potvrdjuje koliko su ovi sadasnji katastrofalni. Ali ne gajite iluziju. Bice oni i gori.

John

pre 8 godina

Sa jedne strane su u pravu, ne treba je pustiti među advokate posle skandalozne reforme pravosuđa. Ni nju, ni Malovićku.
E, ali sa druge strane, šta onda među advokatima traže Boško Ristić i Dušan Petrović, koji su za reformu odgovorni najmanje koliko i njih dve, ako ne i više?
Dakle, ili najurite njih dvojicu ili primite ove dve. Nema sredine. Ovako ispadate teški licemeri.

John

pre 8 godina

I još bih da dodam da su ovi isti advokati dok je trajala "reforma" ćutali kao zaliveni (da ne kažem nešto gore) i ni reč nisu rekli. Čak su neki govirilu kako neće primati u komoru nereizabrane sudije i tužioce. Znači, ili ste jako loši pravnici pa ne vidite očigledne stvari ili ste ono drugo...
A sad na Nati našli da se iživljavaju, a nisu smeli ništa da joj prigovore dok je bila Bog i batina.
I umalo da zaboravim - i advokatska komora je imala i još uvek ima svog predstavnika u Visokom savetu sudstva. Zašto on nije ništa preduzeo? Dakle, i on je kriv. A krivi su i oni koji su njega izabrali, a to je, zamislite, advokatska komora.

n.sad

pre 8 godina

Tada su sklonili jednu sudiju u Irigu koja je vikala kao poludela na stranke, lupala, bacala papire, uzas od kabadahijskog, seljackog ponasanja. I trebala je da bude sklonjena, ali su je ovi sad vratili, ali u Rumu.
Ta sudija je sramota za pravosudje.

banda

pre 8 godina

Imamo problem sto u Ustavnom sudu rade banditi koji nemaju integritet!!!
Imaju najvisu funkciju u drzavi - da branite USTAV REPUBLIKE SRBIJE a oni se ponasaju kao mala deca koja se mogu kupiti za dve cokoladice (zato kazem banditi)!!!

Doneli ste odluku - stojite iza nje!
Prvi put ste mislili da nije u skladu sa Ustavom - recite, donesite takvu odluku jer vma je to JEDINI POSAO!!!