Nedelja, 24.12.2023.

21:40

MUP hapsi nasilnike: 30 policajaca povređeno, dvojica teško; "Jedva su mu zaustavili krvarenje" FOTO

MUP je u saradnji s Višim tužilastvom krenuo u akciju hapšenja svih koji su večeras ispred Skupštine grada Beograda izazivali nerede.

Izvor: Kurir

Default images
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bg

Oni su nasilno pokušali da upadnu u Skupštinu grada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog nasilja pred gradskom skupštinom sazvao Sednicu saveta za nacionalnu bezbednost, a zatim je naveo da je preko 35 nasilnika uhapšeno. Takođe, naveo je da je povređeno i 30 policajaca, od kojih dvojica teže.

"Država će da reaguje. Niko nema pravo da ruši našu kuću i da uništava imovinu naše zemlje, a još manje da nanosi teške povrede našim policijacima. Imamo dvojicu teško povređenih policajaca. Njih su gađali kockama kojima možete da ubijete čoveka. Taj akt je bio pripreman. Naše informativne službe su sve predvidele. Pokušano je nasilno zauzimanje institucija države Srbije. Sva lica će biti pohapšena, gde god se skrivali ne mogu da se sakriju", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je takođe naveo da je jednom od teško povređenih policajaca "jedva zaustavljeno krvarenje".

Kako saznaju mediji, učesnici nereda su imali fantomke i odvedeni su u stanicu Bežanijska kosa.

Podsećamo, grupa demonstranata, na čelu sa predstavnicima dela opozicije, pokušali su večeras na silu da upadnu u Skupštinu grada Beograda.
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: