Petak, 27.07.2012.

20:15

Dačić:Sa Vučićem ću najbolje raditi

Svaki ministar će biti odgovoran za ono što radi, ali neće svako moći da vodi svoju politiku, kaže za B92 novoizabrani premijer Srbije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Daèiæ:Sa Vuèiæem æu najbolje raditi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

striker

pre 11 godina

Da su Dacic I Dinkic mogli da obezbede tolika sredstva u predhodnim mandatima Srbija ne bi bila ovde gde je sada. Tada su se jedino bavili ucenama prema DS-u a koliko vidim spremaju se da to rade i SNS-u.Ova vlada ce trajati onoliko koliko bude potrebno da se prizna Kosovo a posle svako na svoju stranu!!!!!

au sta naprica

pre 11 godina

Da ne bude Ivice samo ono:"Dva losa, ubise Milosa".Ako meni ne verujes pitaj Vucica, koji je naprasno postao strucnjak za psihologiju,veci od Jorgovanke, da je u zivotu mnogo laksi put, od ljubavi do mrznja, nego iz mrznje do ljubavi.Skoro da je nemoguce.

Nikola

pre 11 godina

Iskreno, na pitanje "odakle ce stici pare" nadao sam se da odgovor nece biti "iz inostranstva" (bilo to EU, Rusija ili Kina). Pare moramo, kao is svaka druga privreda, sami da zaradimo. Na tome moramo svi raditi zajedno, predvodjeni svojom vladom. A cinjenica da ostaje mentalitet "odakle stizu pare" na samom vrhu pa i nove vlade me je pomalo rastuzila.

Iva

pre 11 godina

Ovaj put ce raditi sa Vucicem sledeci put sa nekim drugim samo da ostane na vlasti. Tadicu je najveca greska sto je Dacica vratio u zivot.

organized crime

pre 11 godina

Hitno da nauci Vucica kako se dolazi do kofercica ?!! Ima Aca srece da je Ivica taj sto treba da hapsi,pa nece morati da bezi ko MANDATAR ...

Ivan

pre 11 godina

Srbija opet nema premijera?! Kada ce, ne zna se. Imamo pendrek vladu koja ce dalje unistavati drzavu i postene gradjane ove pre-jadne Srbije. I da iskoristim priliku da se zahvalim DS-u na katastrofalnom ucunku na vlasti i dokazivanju teze da su "oni svi isti". Jesu isti, samo im je do mochi i novca bez odgovornosti. Zato smo tu gde smo.

dzox

pre 11 godina

Daj prestanite lupati u komentarima vise. Da je DS ostao, crkavali bi jos 4 godine isto ko i do sada. Promenilo se izborima, demokratski. Aj sad svoje frustracije u ormar, i sacuvajte ih za vreme ako ova vlada podbaci. Dokle cete vise da trubite kako idemo u rat, i kako cemo jesti burek 1 dnevno sl. 4 godine. Smarate, a i niko vas ne slusa, kao sto niko nije slusao ni za ovih 12 godina demokrata. Vreme ce pokazati sta je i kako je. U zadnjoj ruci uvek nam ostaju demonstracije protiv lose vlasti. Ali ne sudite pre vremena vise. Da nadodam: nisam ja ni Slobin zaludjenik niti mali Tomin, niti bilo koje stranke kao sto ste vi ovde stranacki vojnici. Ja sam samo stanovnik i optimista sa nadom da cu ziveti bolje kao i moji sunarodnici. A vi vojnici podsetite se da je.vojska nekad imala cast, obraz i moral, a vama sve to fali. Sad polako u stranacku kancelariju DSa i LDPa i na kompjutere koje ste dobili za nista i cepajte minuse i komentare na moj komentar, jer ne mozete da izdrzite drugacije misljenje od vaseg. Samo promenite nick da ispadne da vas je vise nego sto jeste.

ralexic

pre 11 godina

para ima dobro kaze ivica.kad bi neko naterao predsednikovog prijatelja da plati porez 40 radnika bi redovno primali godinu dana po 200 eura plate.sta ce soskicu 800 000 dinara plate kaf moze sa 200 000 da zivi solidno.sta ce bajatovicu 12000 eura mesecno kad moze sa dve hiljade da bude car.sta su poslanici,ministri i ostali sluzbenuci da primaju 4-5 prosecne plate a dinar ne trose sve im dzabe.ambasadori mogu jevtinije da stanuju a ne da se izivljavaju sa tudjim parama kao i jeremic koji zamislja da je ban ki vuk.zasto neki poslanici i ministri primaju po pet plata.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ја сам очајан, к'о становник Србије.
Не желим, не могу ,било би ме стид али изгледа мора'ћу чак и Тадића бранити од оваквих!

Momcilo

pre 11 godina

Premijeru, dovoljno je da nadjete par slicnih kofercica kao onaj koji je bio namenjem Vama i eto para za izlazak iz krize bez zaduzivanja u inostranstvu po kamatama za koje ste rekli da su bezobrazno visoke.Jadna si Srbijo kako imas kratko pamcenje.

Milan

pre 11 godina

Zar neko stvarno misli da ce Dacic sa podrskom od 25 poslanika u parlamentu (ako oduzmemo PUPS i JS) zaista nesto moci da uradi? Ovo "sepurenje" mi vishe deluje kao potreba da se zamaskira cinjenica da u ovoj vladi niko nikom ne veruje i da se ceka samo trenutak da pukne tikva.Na nesrecu Srbije kad se malo stvari sagledaju proizilazi da je jedini razlog sto DS nije u vlasti odluka njihovih bivshih koalicionih partnera (SPS I URS) da svoju dalju egzistenciju ostvaruju na ledjima SNSa, dok bi SNSovci malo da se montiraju na pozicijama.A sto se tice price o tome gde su pare za ove megalomanske zelje pa u NBSu...Trosenje deviznih rezervi je jedina kratkorocna opcija,a posle toga...potop

kine

pre 11 godina

Vi koji hocete u EU, srecan vam put i nemojte vise da se vracete.Srbija ce biti ekoloski moralno i na svaki drugi nacin cistija.Obavezno povedite Cedu,Canka Draskovica i slicne.

Nostra

pre 11 godina

Ovo vlada ce da se saplete tamo gde se sapleo i svaki Srbin u prethodnih par vekova - ruska pomoc. Tadic je uspevao da manevrise izmedju Nemaca(Cede) i Rusa(Dacic) i da se nekako grebe za materijalnu od prvih i za politicku od drugih. Sa SNS samo okrenuti rusima aplsolutno. Kad ekonomski dil sa rusima propadne, krenuce da strpkaju budzet i konacno ce morati da se okrenu Kinezima za pare. Za one koji poznaju situaciju, niko pametan ne zeli da Kinezima duguje, a da ne moze da vrati jer oni za sve traze kolateral. Takodje mislim da je zabluda da ce ova vlada kratko trajati, nesto novca moze da se izvuce sigurno za par godina. Otece malo imovine ovima od pre, budzet ima neki prihod, malo ce da skinu iz deviznih rezervi, mnogo vise ce da se zaduze itd. Svojevremeno je Bajatovic pricao kako morao da utrostrucimo BDP da bi mogli da servisiramo sve potrebe nacije. Samo razmislite koliko je to realno da ce da se desi i onda ce morati da urade isto sto i prethodni, politicke kupovine i zaposljavanja.

shomy81

pre 11 godina

Ova vlada će biti bar 50 puta bolja, a o predsedniku i da ne govorim. Nikolić već sada pokazuje da je zreliji i pametniji čovek od Tadića i ponaša se kao pravi gospodin i predsednik poštujući Ustav i davajući odmerene izjave. Samo se setite izjava o kokoškama kojima je hladno, bumbarima, građevinarstvu, ekonomiji, infrastrukturi, privredi, malim i srednjim preduzećima, bezbednosti, školstvu, vrtićima, kanalizaciji, vodovodu, poljoprivredi, ekologiji, reciklaži, sekundarnim sirovinama, liderstvu u regionu, dobrosusedskim odnosima, tradiciji, Guči, Exitu, potencijalima Srbije, kobasicijadi, roštiljijadi, alkoholijadi, rakijadi, crkvi, jagodama, Đokoviću, malinama, poplavama, požarima, milionima kilometrima autoputeva, koridorima 666...muzika tuš! Žuti tišina. Obrukali ste se za sva vremena.

milos vreme

pre 11 godina

okupila se ekspertska ekipa '90-ih, sve strucnjak do strucnjaka. finansiski eksperti, mikro i makro vrhunski strucnjaci koji su 90-ih napravili inflaciju nevidjenu u svetu, dok je EU i ostali svet u najvecem usponu posle rata. sad kad je ta EU i ceo svet u recesiji i krizi oni pricaju bajke kako ce:oboriti kurs, smanjiti iflaciju, povecati izvoz, zaposlenost smanjiti na min. i jos sto -sta. Opseli su CIU, BIU,MUP,vojsku i ostale bezbedonosne agencije znane i neznane. Epilog svega ce biti iscenirani neredi na kosovu radi prekrivanja lose ekonomske situacije i pravdanja da SAD tajno finansira OVK i mnoge druge zavere protiv srbskog naroda. Sta da se radi takva nam je srbska sudbina, taman stanemo na noge ubiju nam premijera, nekako se opet uspravimo svetska kriza a narod nestrpljiv i hoce preko noci promene. nema temeljnih promena pez duzeg kontinuiteta.sve svedske vlade su pale zbog krize a nisu bile lose, narod vidi bolje u drugome a nece se ni tu nista promeniti kad mi ne mozemo da uticemo na globalnu krizu.

Dimnjačar

pre 11 godina

Da sam na Dačićevom mestu samo bi čitao sajtove sa ovim komentarima i zvao podređene, deder pronađimi ovog pisca i dovedi imao bi brda informacija koje gde i koliko ukrao. Pa nebi mi bio ni do kolena ni sami ELIOT NES.
Pa mi bi procvatili samo dvadesetak krupnih riba u zatvor i presudu nabrzaka pa bi se narod ohrabrio da pokaže evo ovaj je ukrao toliko i na takav način.
Mani demokratiju sjetitese kako je Šešelj u Zemunu to rešio pa vraćeno više od ukradenog - nisu znali koliko pa vratili više.

PravdaNS

pre 11 godina

Gde da nađem pare? Pita se Dačić. Da li u Rusiji, Kini, ili? Evo ja ću da ti odgovorim gde!!! Pare su ovde, kod nas, tačnije kod naših kriminalnih krugova počevši od direktora javnih preduzeća, političkih kriminalaca, takozvanih biznismena itd... Pa počnite redom da sakupljate, verujem da ćete brzo skupiti par milijardi evra ko od šale. Evo npr. direktor Predškolskih ustanova u Novom Sadu je otštetio ustanovu za 6.5 miliona evra za vreme svog dugogodišnjeg haranja, i to sve na način pranja para preko jedne privatne firme. Doduše od pre par meseci nije više direktor, smenili su ga posle silnih malverzacija, ali se i dalje slobodno šećka. Gradska toplana Novi Sad- par miliona evra, Parking servis Novi Sad- 1.5 miliona evra, Informatika Novi Sad takođe par miliona evra, itd... koliko ih je samo još u Novom Sadu a gde su ostali gradovi u zemlji. I kada lepo krenete u sakupljanje para ima brzinom svetlosti da sakupite pare u neograničenim količinama. Eto, dobili ste pravi recept. Sada vam jedino preostaje da krenete u sakupljanje i eto nama preporoda ima odmah da procvetamo.

Mirjana

pre 11 godina

Moral politicara slicno kao i moral mafije, nemaju nikakvih slicnosti sa moralom obicnog, normalnog gradjanina. Mnogo toga sto je tim felama normalno,uobicajeno, pozeljno,kod gorepomenutog gradjanina izaziva zgrazanje i nevericu... Da, njih dvojica ce, uprkos svemu sto bi zdrav razum zakljucio, najbolje saradjivati....

j o k e r

pre 11 godina

..petpostavljam da ce sada miloseviceva slika u "mrkinom" ministarskom kabinetu biti sklonjena najzad...ili to znaci da je ipak ideja o "nasledju i prijateljstvu" obostrana...,mislim i mrkina i daciceva...!!!???...F U J !!!

Sync

pre 11 godina

Da ih ne znam 20-ak godina jos bi im mozda i poverovao, ali ovako ne verujem dok ne vidim, a i operaciju katarakte zakazuju tek za tri meseca, tesko je danas u Srbiji progledati, pardon ugledati, mislim, videti.

Ja

pre 11 godina

Tako je, savršeno ste sarađivali i prošli put kad ste vladali.
Ovaj, a koliko ćemo dugo ovaj put čekati do progona novinara, hapšenja studenata, bombardovanja?

bezimena

pre 11 godina

Ne sumnjam da će dobro saradjivati, pa oni su se i pre 20 godina super dopunjavali...
Ali, nema veze, pametniji i obrazovaniji će se snaći, oni drugi bolje i ne zaslužuju. (Pro)Daće njima čika Toma kramp i Tomovaču, pa na ORA put Egejskog mora...:)))

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Zaista je žalosno da već dva ipo meseca žutaći ne mogu da dođu sebi i da se pogledaju u ogledalo, još uvek ne mogu da se pomire da su Čanak, Drašković i Boki Veličanstveni luzeri, pa ostavljaju smešne komentare na internet portalima.

SAVSKI VENAC

pre 11 godina

Konacno da nam krene na bolje. Nadam se da ce saradnja biti iskrena i da nece biti po ledjima narodu, nadam se iskreno da nece morati da nas lazu kako rade,ali rezultata nema. Generacijski su dosta slicni,Dacic je bar u nekim saopstenjima dosta otvoren i govori prostim recnikom ne koristeci reci koje nemaju znacenje nego moze svako da ga razume,a Vucic je ne potkupljiv i voli svoj narod,to se vidi,a nadam se da ce mo to sad i osetiti. Moracemo i mi njima pomagati,jel ako sami sebi ne budemo pomagali niko nam pomoci nece.

Mарко

pre 11 godina

Неколико осврта на економски део интервјуа и експозеа премијера без вредносног суда и политичке обојености. Да ли је потребна фискална консолидација? Одговор је једноставан, да, и то чим пре. Да ли је могућа на начин како је се то помиње у Споразуму владајућих странака и експозеу? И овде је одговор једноставан, није, напротив, нелогичне су мере које се наводе да ће бити предузете и исте не могу да смање фискални дефицит ни приближно износу који се најављује. Фискалне консолидације нема без болних решења (смањења најзначајнијих расхода – смањења/замрзавања плата и пензија и повећања ПДВ). Питање је само ко да сноси већи део терета, запослени у државном сектору и пензионери или сви грађани - преко раста ПДВ. Сва друга решења која најављује премијер и нуде неки „економисти“ су популистичка, неодговорна и обмањујућа. Може се „пожар“ привремено угасити повећањем ионако високог и дугорочно неодрживог јавног дуга, али слична решења гледамо већ дужи низ година и нису излаз. Још неколико питања, прилично захтевних? Чији је предлог "нова" тзв. фискална децентрализација? Како је иста утицала на раст јавног дуга и уопште на стање јавних финансија? Одговори су, као и претходни, једноставни, зар не? Прича о смени гувернера, као и најава доласка г. Табаковић није вредна коментара. Последице свих чињења ће се видети и брже него што очекују предлагачи и носиоци истих, а на жалост, оне ће погодити само већину обичних грађана.
економиста

Posmatrač

pre 11 godina

Ironija sudbine je da će u sledećim godinama najgore da prođu tzv. "prirodni" glasači SNS/SPS... U pitanju je naša većinska populacija sa skromnim obrazovanjem, bez naročitih radnih navika i relativno malih egzistencijalnih zahteva (uglavnom preživljavanje), koja sistem (državu, društvo) vidi samo kao okvir za sopstvenu socijalnu zaštitu.
U tim teškim vremenim oni sposobniji, obrazovaniji i vredniji će se snaći... Već nekako. Za razliku od ovih prvih, njihove intelektualne mogućnosti i emocionalna emancipovanost su sasvim dovoljni da procene realne potencijale nove vlade. Međutim, ta superiornostim ne vredi, sve dok ne postanu stabilna većina. To je naš problem.

sumadinac

pre 11 godina

zaista mislim da cete odlicno saradjivati u interesu srbije i dokayati narodu da moze ziveti bolje...vucic je enrgican covek, uliva optimizam i svakako verujem da ce dati sve od sebe da dokaze da se moglo i proslih 12 god ziveti bolje.

Zivan

pre 11 godina

Ne sumnjam, gospodin Vučić ima ogromnu upornost i vidi se da želi da istera stvari na čistac tako da verujem da će izvući maksimum iz svojih koalicionih partnera.

novosadjanka

pre 11 godina

ju, ju, ju...! E, lepo ne mogu da verujem...
Stalno se štipam i sve mislim probudiću se...
Neverovatno, kradu nam godine i godine i godine i godine... A, mi? Piskaramo, praznimo se, a retko ko od ''njihovih'' glasača zna i da upali računar... Sve se bojim da će nas ''pročešljati'' i pohapsiti.
Tuga i jad...

cisar

pre 11 godina

"Svaki ministar će biti odgovoran za ono što radi, ali neće svako moći da vodi svoju politiku"

Dacic je nenadmasiv,samo je hteo da da do znanja ko je glavni.Sada kada je postao premijer,nece biti lako sa njime,svi koji mu se budu suprotstavili bice u kratkom roku manji od makovog zrna.Vucic ne sme ni da pisne,kakvo ciscenje u vrhu,pa morao bi prvo da udari na Daciceve sticenika a time i na njega samoga.Zna to Aca,lukav je on za slepe i gluve,sve su to velike reci koje nisu izgovorene u nameri da se ostvare.Lepo kaze Aca,probace da urade nesto dobro za narod,ako ne budu mogli maknuce se,naravno nije dodao...sa punim dzepovima.To je ono sto su svi do sada radili,obecavali,dobili podrsku od naroda,napunili dzepove,otisli sa vlasti,ne odgovarajuci ni za sta.Tako ce i Toma i Vucic i ostali,poznata i proverena dobitna kombinacija.Nece biti nista bolje,bice jos gore.Samo narod nikako da ukapira "semu".

precanin

pre 11 godina

Varas se Dacicu, Vucic ne trpi nikog pored sebe koji je pametniji i inteligentniji od njega ! Video si kako i sta je sve i koje gluposti sinoc pricao, da mu se smejali koalicioni partneri u Vladi !?

ZoranNS

pre 11 godina

I u ovoj vladi ima dobrog i lošeg kao i u prethodnoj, razlika je samo u tome što loše kod prošle valde znamo a kod ove ćemo tek saznati. Jedino im ovo donošenje zakona o guverneru za jednokratnu upotrebu nije neka preporuka, a i mnogo velika batina u rukama Vučića veoma preteće deluje.

PravdaNS

pre 11 godina

Gde da nađem pare? Pita se Dačić. Da li u Rusiji, Kini, ili? Evo ja ću da ti odgovorim gde!!! Pare su ovde, kod nas, tačnije kod naših kriminalnih krugova počevši od direktora javnih preduzeća, političkih kriminalaca, takozvanih biznismena itd... Pa počnite redom da sakupljate, verujem da ćete brzo skupiti par milijardi evra ko od šale. Evo npr. direktor Predškolskih ustanova u Novom Sadu je otštetio ustanovu za 6.5 miliona evra za vreme svog dugogodišnjeg haranja, i to sve na način pranja para preko jedne privatne firme. Doduše od pre par meseci nije više direktor, smenili su ga posle silnih malverzacija, ali se i dalje slobodno šećka. Gradska toplana Novi Sad- par miliona evra, Parking servis Novi Sad- 1.5 miliona evra, Informatika Novi Sad takođe par miliona evra, itd... koliko ih je samo još u Novom Sadu a gde su ostali gradovi u zemlji. I kada lepo krenete u sakupljanje para ima brzinom svetlosti da sakupite pare u neograničenim količinama. Eto, dobili ste pravi recept. Sada vam jedino preostaje da krenete u sakupljanje i eto nama preporoda ima odmah da procvetamo.

precanin

pre 11 godina

Varas se Dacicu, Vucic ne trpi nikog pored sebe koji je pametniji i inteligentniji od njega ! Video si kako i sta je sve i koje gluposti sinoc pricao, da mu se smejali koalicioni partneri u Vladi !?

novosadjanka

pre 11 godina

ju, ju, ju...! E, lepo ne mogu da verujem...
Stalno se štipam i sve mislim probudiću se...
Neverovatno, kradu nam godine i godine i godine i godine... A, mi? Piskaramo, praznimo se, a retko ko od ''njihovih'' glasača zna i da upali računar... Sve se bojim da će nas ''pročešljati'' i pohapsiti.
Tuga i jad...

ZoranNS

pre 11 godina

I u ovoj vladi ima dobrog i lošeg kao i u prethodnoj, razlika je samo u tome što loše kod prošle valde znamo a kod ove ćemo tek saznati. Jedino im ovo donošenje zakona o guverneru za jednokratnu upotrebu nije neka preporuka, a i mnogo velika batina u rukama Vučića veoma preteće deluje.

Ja

pre 11 godina

Tako je, savršeno ste sarađivali i prošli put kad ste vladali.
Ovaj, a koliko ćemo dugo ovaj put čekati do progona novinara, hapšenja studenata, bombardovanja?

cisar

pre 11 godina

"Svaki ministar će biti odgovoran za ono što radi, ali neće svako moći da vodi svoju politiku"

Dacic je nenadmasiv,samo je hteo da da do znanja ko je glavni.Sada kada je postao premijer,nece biti lako sa njime,svi koji mu se budu suprotstavili bice u kratkom roku manji od makovog zrna.Vucic ne sme ni da pisne,kakvo ciscenje u vrhu,pa morao bi prvo da udari na Daciceve sticenika a time i na njega samoga.Zna to Aca,lukav je on za slepe i gluve,sve su to velike reci koje nisu izgovorene u nameri da se ostvare.Lepo kaze Aca,probace da urade nesto dobro za narod,ako ne budu mogli maknuce se,naravno nije dodao...sa punim dzepovima.To je ono sto su svi do sada radili,obecavali,dobili podrsku od naroda,napunili dzepove,otisli sa vlasti,ne odgovarajuci ni za sta.Tako ce i Toma i Vucic i ostali,poznata i proverena dobitna kombinacija.Nece biti nista bolje,bice jos gore.Samo narod nikako da ukapira "semu".

Mirjana

pre 11 godina

Moral politicara slicno kao i moral mafije, nemaju nikakvih slicnosti sa moralom obicnog, normalnog gradjanina. Mnogo toga sto je tim felama normalno,uobicajeno, pozeljno,kod gorepomenutog gradjanina izaziva zgrazanje i nevericu... Da, njih dvojica ce, uprkos svemu sto bi zdrav razum zakljucio, najbolje saradjivati....

Sync

pre 11 godina

Da ih ne znam 20-ak godina jos bi im mozda i poverovao, ali ovako ne verujem dok ne vidim, a i operaciju katarakte zakazuju tek za tri meseca, tesko je danas u Srbiji progledati, pardon ugledati, mislim, videti.

Posmatrač

pre 11 godina

Ironija sudbine je da će u sledećim godinama najgore da prođu tzv. "prirodni" glasači SNS/SPS... U pitanju je naša većinska populacija sa skromnim obrazovanjem, bez naročitih radnih navika i relativno malih egzistencijalnih zahteva (uglavnom preživljavanje), koja sistem (državu, društvo) vidi samo kao okvir za sopstvenu socijalnu zaštitu.
U tim teškim vremenim oni sposobniji, obrazovaniji i vredniji će se snaći... Već nekako. Za razliku od ovih prvih, njihove intelektualne mogućnosti i emocionalna emancipovanost su sasvim dovoljni da procene realne potencijale nove vlade. Međutim, ta superiornostim ne vredi, sve dok ne postanu stabilna većina. To je naš problem.

bezimena

pre 11 godina

Ne sumnjam da će dobro saradjivati, pa oni su se i pre 20 godina super dopunjavali...
Ali, nema veze, pametniji i obrazovaniji će se snaći, oni drugi bolje i ne zaslužuju. (Pro)Daće njima čika Toma kramp i Tomovaču, pa na ORA put Egejskog mora...:)))

j o k e r

pre 11 godina

..petpostavljam da ce sada miloseviceva slika u "mrkinom" ministarskom kabinetu biti sklonjena najzad...ili to znaci da je ipak ideja o "nasledju i prijateljstvu" obostrana...,mislim i mrkina i daciceva...!!!???...F U J !!!

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Zaista je žalosno da već dva ipo meseca žutaći ne mogu da dođu sebi i da se pogledaju u ogledalo, još uvek ne mogu da se pomire da su Čanak, Drašković i Boki Veličanstveni luzeri, pa ostavljaju smešne komentare na internet portalima.

SAVSKI VENAC

pre 11 godina

Konacno da nam krene na bolje. Nadam se da ce saradnja biti iskrena i da nece biti po ledjima narodu, nadam se iskreno da nece morati da nas lazu kako rade,ali rezultata nema. Generacijski su dosta slicni,Dacic je bar u nekim saopstenjima dosta otvoren i govori prostim recnikom ne koristeci reci koje nemaju znacenje nego moze svako da ga razume,a Vucic je ne potkupljiv i voli svoj narod,to se vidi,a nadam se da ce mo to sad i osetiti. Moracemo i mi njima pomagati,jel ako sami sebi ne budemo pomagali niko nam pomoci nece.

Mарко

pre 11 godina

Неколико осврта на економски део интервјуа и експозеа премијера без вредносног суда и политичке обојености. Да ли је потребна фискална консолидација? Одговор је једноставан, да, и то чим пре. Да ли је могућа на начин како је се то помиње у Споразуму владајућих странака и експозеу? И овде је одговор једноставан, није, напротив, нелогичне су мере које се наводе да ће бити предузете и исте не могу да смање фискални дефицит ни приближно износу који се најављује. Фискалне консолидације нема без болних решења (смањења најзначајнијих расхода – смањења/замрзавања плата и пензија и повећања ПДВ). Питање је само ко да сноси већи део терета, запослени у државном сектору и пензионери или сви грађани - преко раста ПДВ. Сва друга решења која најављује премијер и нуде неки „економисти“ су популистичка, неодговорна и обмањујућа. Може се „пожар“ привремено угасити повећањем ионако високог и дугорочно неодрживог јавног дуга, али слична решења гледамо већ дужи низ година и нису излаз. Још неколико питања, прилично захтевних? Чији је предлог "нова" тзв. фискална децентрализација? Како је иста утицала на раст јавног дуга и уопште на стање јавних финансија? Одговори су, као и претходни, једноставни, зар не? Прича о смени гувернера, као и најава доласка г. Табаковић није вредна коментара. Последице свих чињења ће се видети и брже него што очекују предлагачи и носиоци истих, а на жалост, оне ће погодити само већину обичних грађана.
економиста

dzox

pre 11 godina

Daj prestanite lupati u komentarima vise. Da je DS ostao, crkavali bi jos 4 godine isto ko i do sada. Promenilo se izborima, demokratski. Aj sad svoje frustracije u ormar, i sacuvajte ih za vreme ako ova vlada podbaci. Dokle cete vise da trubite kako idemo u rat, i kako cemo jesti burek 1 dnevno sl. 4 godine. Smarate, a i niko vas ne slusa, kao sto niko nije slusao ni za ovih 12 godina demokrata. Vreme ce pokazati sta je i kako je. U zadnjoj ruci uvek nam ostaju demonstracije protiv lose vlasti. Ali ne sudite pre vremena vise. Da nadodam: nisam ja ni Slobin zaludjenik niti mali Tomin, niti bilo koje stranke kao sto ste vi ovde stranacki vojnici. Ja sam samo stanovnik i optimista sa nadom da cu ziveti bolje kao i moji sunarodnici. A vi vojnici podsetite se da je.vojska nekad imala cast, obraz i moral, a vama sve to fali. Sad polako u stranacku kancelariju DSa i LDPa i na kompjutere koje ste dobili za nista i cepajte minuse i komentare na moj komentar, jer ne mozete da izdrzite drugacije misljenje od vaseg. Samo promenite nick da ispadne da vas je vise nego sto jeste.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ја сам очајан, к'о становник Србије.
Не желим, не могу ,било би ме стид али изгледа мора'ћу чак и Тадића бранити од оваквих!

Iva

pre 11 godina

Ovaj put ce raditi sa Vucicem sledeci put sa nekim drugim samo da ostane na vlasti. Tadicu je najveca greska sto je Dacica vratio u zivot.

sumadinac

pre 11 godina

zaista mislim da cete odlicno saradjivati u interesu srbije i dokayati narodu da moze ziveti bolje...vucic je enrgican covek, uliva optimizam i svakako verujem da ce dati sve od sebe da dokaze da se moglo i proslih 12 god ziveti bolje.

Zivan

pre 11 godina

Ne sumnjam, gospodin Vučić ima ogromnu upornost i vidi se da želi da istera stvari na čistac tako da verujem da će izvući maksimum iz svojih koalicionih partnera.

ralexic

pre 11 godina

para ima dobro kaze ivica.kad bi neko naterao predsednikovog prijatelja da plati porez 40 radnika bi redovno primali godinu dana po 200 eura plate.sta ce soskicu 800 000 dinara plate kaf moze sa 200 000 da zivi solidno.sta ce bajatovicu 12000 eura mesecno kad moze sa dve hiljade da bude car.sta su poslanici,ministri i ostali sluzbenuci da primaju 4-5 prosecne plate a dinar ne trose sve im dzabe.ambasadori mogu jevtinije da stanuju a ne da se izivljavaju sa tudjim parama kao i jeremic koji zamislja da je ban ki vuk.zasto neki poslanici i ministri primaju po pet plata.

Ivan

pre 11 godina

Srbija opet nema premijera?! Kada ce, ne zna se. Imamo pendrek vladu koja ce dalje unistavati drzavu i postene gradjane ove pre-jadne Srbije. I da iskoristim priliku da se zahvalim DS-u na katastrofalnom ucunku na vlasti i dokazivanju teze da su "oni svi isti". Jesu isti, samo im je do mochi i novca bez odgovornosti. Zato smo tu gde smo.

Milan

pre 11 godina

Zar neko stvarno misli da ce Dacic sa podrskom od 25 poslanika u parlamentu (ako oduzmemo PUPS i JS) zaista nesto moci da uradi? Ovo "sepurenje" mi vishe deluje kao potreba da se zamaskira cinjenica da u ovoj vladi niko nikom ne veruje i da se ceka samo trenutak da pukne tikva.Na nesrecu Srbije kad se malo stvari sagledaju proizilazi da je jedini razlog sto DS nije u vlasti odluka njihovih bivshih koalicionih partnera (SPS I URS) da svoju dalju egzistenciju ostvaruju na ledjima SNSa, dok bi SNSovci malo da se montiraju na pozicijama.A sto se tice price o tome gde su pare za ove megalomanske zelje pa u NBSu...Trosenje deviznih rezervi je jedina kratkorocna opcija,a posle toga...potop

au sta naprica

pre 11 godina

Da ne bude Ivice samo ono:"Dva losa, ubise Milosa".Ako meni ne verujes pitaj Vucica, koji je naprasno postao strucnjak za psihologiju,veci od Jorgovanke, da je u zivotu mnogo laksi put, od ljubavi do mrznja, nego iz mrznje do ljubavi.Skoro da je nemoguce.

organized crime

pre 11 godina

Hitno da nauci Vucica kako se dolazi do kofercica ?!! Ima Aca srece da je Ivica taj sto treba da hapsi,pa nece morati da bezi ko MANDATAR ...

Nostra

pre 11 godina

Ovo vlada ce da se saplete tamo gde se sapleo i svaki Srbin u prethodnih par vekova - ruska pomoc. Tadic je uspevao da manevrise izmedju Nemaca(Cede) i Rusa(Dacic) i da se nekako grebe za materijalnu od prvih i za politicku od drugih. Sa SNS samo okrenuti rusima aplsolutno. Kad ekonomski dil sa rusima propadne, krenuce da strpkaju budzet i konacno ce morati da se okrenu Kinezima za pare. Za one koji poznaju situaciju, niko pametan ne zeli da Kinezima duguje, a da ne moze da vrati jer oni za sve traze kolateral. Takodje mislim da je zabluda da ce ova vlada kratko trajati, nesto novca moze da se izvuce sigurno za par godina. Otece malo imovine ovima od pre, budzet ima neki prihod, malo ce da skinu iz deviznih rezervi, mnogo vise ce da se zaduze itd. Svojevremeno je Bajatovic pricao kako morao da utrostrucimo BDP da bi mogli da servisiramo sve potrebe nacije. Samo razmislite koliko je to realno da ce da se desi i onda ce morati da urade isto sto i prethodni, politicke kupovine i zaposljavanja.

Momcilo

pre 11 godina

Premijeru, dovoljno je da nadjete par slicnih kofercica kao onaj koji je bio namenjem Vama i eto para za izlazak iz krize bez zaduzivanja u inostranstvu po kamatama za koje ste rekli da su bezobrazno visoke.Jadna si Srbijo kako imas kratko pamcenje.

Nikola

pre 11 godina

Iskreno, na pitanje "odakle ce stici pare" nadao sam se da odgovor nece biti "iz inostranstva" (bilo to EU, Rusija ili Kina). Pare moramo, kao is svaka druga privreda, sami da zaradimo. Na tome moramo svi raditi zajedno, predvodjeni svojom vladom. A cinjenica da ostaje mentalitet "odakle stizu pare" na samom vrhu pa i nove vlade me je pomalo rastuzila.

milos vreme

pre 11 godina

okupila se ekspertska ekipa '90-ih, sve strucnjak do strucnjaka. finansiski eksperti, mikro i makro vrhunski strucnjaci koji su 90-ih napravili inflaciju nevidjenu u svetu, dok je EU i ostali svet u najvecem usponu posle rata. sad kad je ta EU i ceo svet u recesiji i krizi oni pricaju bajke kako ce:oboriti kurs, smanjiti iflaciju, povecati izvoz, zaposlenost smanjiti na min. i jos sto -sta. Opseli su CIU, BIU,MUP,vojsku i ostale bezbedonosne agencije znane i neznane. Epilog svega ce biti iscenirani neredi na kosovu radi prekrivanja lose ekonomske situacije i pravdanja da SAD tajno finansira OVK i mnoge druge zavere protiv srbskog naroda. Sta da se radi takva nam je srbska sudbina, taman stanemo na noge ubiju nam premijera, nekako se opet uspravimo svetska kriza a narod nestrpljiv i hoce preko noci promene. nema temeljnih promena pez duzeg kontinuiteta.sve svedske vlade su pale zbog krize a nisu bile lose, narod vidi bolje u drugome a nece se ni tu nista promeniti kad mi ne mozemo da uticemo na globalnu krizu.

Dimnjačar

pre 11 godina

Da sam na Dačićevom mestu samo bi čitao sajtove sa ovim komentarima i zvao podređene, deder pronađimi ovog pisca i dovedi imao bi brda informacija koje gde i koliko ukrao. Pa nebi mi bio ni do kolena ni sami ELIOT NES.
Pa mi bi procvatili samo dvadesetak krupnih riba u zatvor i presudu nabrzaka pa bi se narod ohrabrio da pokaže evo ovaj je ukrao toliko i na takav način.
Mani demokratiju sjetitese kako je Šešelj u Zemunu to rešio pa vraćeno više od ukradenog - nisu znali koliko pa vratili više.

kine

pre 11 godina

Vi koji hocete u EU, srecan vam put i nemojte vise da se vracete.Srbija ce biti ekoloski moralno i na svaki drugi nacin cistija.Obavezno povedite Cedu,Canka Draskovica i slicne.

striker

pre 11 godina

Da su Dacic I Dinkic mogli da obezbede tolika sredstva u predhodnim mandatima Srbija ne bi bila ovde gde je sada. Tada su se jedino bavili ucenama prema DS-u a koliko vidim spremaju se da to rade i SNS-u.Ova vlada ce trajati onoliko koliko bude potrebno da se prizna Kosovo a posle svako na svoju stranu!!!!!

shomy81

pre 11 godina

Ova vlada će biti bar 50 puta bolja, a o predsedniku i da ne govorim. Nikolić već sada pokazuje da je zreliji i pametniji čovek od Tadića i ponaša se kao pravi gospodin i predsednik poštujući Ustav i davajući odmerene izjave. Samo se setite izjava o kokoškama kojima je hladno, bumbarima, građevinarstvu, ekonomiji, infrastrukturi, privredi, malim i srednjim preduzećima, bezbednosti, školstvu, vrtićima, kanalizaciji, vodovodu, poljoprivredi, ekologiji, reciklaži, sekundarnim sirovinama, liderstvu u regionu, dobrosusedskim odnosima, tradiciji, Guči, Exitu, potencijalima Srbije, kobasicijadi, roštiljijadi, alkoholijadi, rakijadi, crkvi, jagodama, Đokoviću, malinama, poplavama, požarima, milionima kilometrima autoputeva, koridorima 666...muzika tuš! Žuti tišina. Obrukali ste se za sva vremena.

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Zaista je žalosno da već dva ipo meseca žutaći ne mogu da dođu sebi i da se pogledaju u ogledalo, još uvek ne mogu da se pomire da su Čanak, Drašković i Boki Veličanstveni luzeri, pa ostavljaju smešne komentare na internet portalima.

SAVSKI VENAC

pre 11 godina

Konacno da nam krene na bolje. Nadam se da ce saradnja biti iskrena i da nece biti po ledjima narodu, nadam se iskreno da nece morati da nas lazu kako rade,ali rezultata nema. Generacijski su dosta slicni,Dacic je bar u nekim saopstenjima dosta otvoren i govori prostim recnikom ne koristeci reci koje nemaju znacenje nego moze svako da ga razume,a Vucic je ne potkupljiv i voli svoj narod,to se vidi,a nadam se da ce mo to sad i osetiti. Moracemo i mi njima pomagati,jel ako sami sebi ne budemo pomagali niko nam pomoci nece.

Zivan

pre 11 godina

Ne sumnjam, gospodin Vučić ima ogromnu upornost i vidi se da želi da istera stvari na čistac tako da verujem da će izvući maksimum iz svojih koalicionih partnera.

sumadinac

pre 11 godina

zaista mislim da cete odlicno saradjivati u interesu srbije i dokayati narodu da moze ziveti bolje...vucic je enrgican covek, uliva optimizam i svakako verujem da ce dati sve od sebe da dokaze da se moglo i proslih 12 god ziveti bolje.

novosadjanka

pre 11 godina

ju, ju, ju...! E, lepo ne mogu da verujem...
Stalno se štipam i sve mislim probudiću se...
Neverovatno, kradu nam godine i godine i godine i godine... A, mi? Piskaramo, praznimo se, a retko ko od ''njihovih'' glasača zna i da upali računar... Sve se bojim da će nas ''pročešljati'' i pohapsiti.
Tuga i jad...

dzox

pre 11 godina

Daj prestanite lupati u komentarima vise. Da je DS ostao, crkavali bi jos 4 godine isto ko i do sada. Promenilo se izborima, demokratski. Aj sad svoje frustracije u ormar, i sacuvajte ih za vreme ako ova vlada podbaci. Dokle cete vise da trubite kako idemo u rat, i kako cemo jesti burek 1 dnevno sl. 4 godine. Smarate, a i niko vas ne slusa, kao sto niko nije slusao ni za ovih 12 godina demokrata. Vreme ce pokazati sta je i kako je. U zadnjoj ruci uvek nam ostaju demonstracije protiv lose vlasti. Ali ne sudite pre vremena vise. Da nadodam: nisam ja ni Slobin zaludjenik niti mali Tomin, niti bilo koje stranke kao sto ste vi ovde stranacki vojnici. Ja sam samo stanovnik i optimista sa nadom da cu ziveti bolje kao i moji sunarodnici. A vi vojnici podsetite se da je.vojska nekad imala cast, obraz i moral, a vama sve to fali. Sad polako u stranacku kancelariju DSa i LDPa i na kompjutere koje ste dobili za nista i cepajte minuse i komentare na moj komentar, jer ne mozete da izdrzite drugacije misljenje od vaseg. Samo promenite nick da ispadne da vas je vise nego sto jeste.

precanin

pre 11 godina

Varas se Dacicu, Vucic ne trpi nikog pored sebe koji je pametniji i inteligentniji od njega ! Video si kako i sta je sve i koje gluposti sinoc pricao, da mu se smejali koalicioni partneri u Vladi !?

kine

pre 11 godina

Vi koji hocete u EU, srecan vam put i nemojte vise da se vracete.Srbija ce biti ekoloski moralno i na svaki drugi nacin cistija.Obavezno povedite Cedu,Canka Draskovica i slicne.

bezimena

pre 11 godina

Ne sumnjam da će dobro saradjivati, pa oni su se i pre 20 godina super dopunjavali...
Ali, nema veze, pametniji i obrazovaniji će se snaći, oni drugi bolje i ne zaslužuju. (Pro)Daće njima čika Toma kramp i Tomovaču, pa na ORA put Egejskog mora...:)))

shomy81

pre 11 godina

Ova vlada će biti bar 50 puta bolja, a o predsedniku i da ne govorim. Nikolić već sada pokazuje da je zreliji i pametniji čovek od Tadića i ponaša se kao pravi gospodin i predsednik poštujući Ustav i davajući odmerene izjave. Samo se setite izjava o kokoškama kojima je hladno, bumbarima, građevinarstvu, ekonomiji, infrastrukturi, privredi, malim i srednjim preduzećima, bezbednosti, školstvu, vrtićima, kanalizaciji, vodovodu, poljoprivredi, ekologiji, reciklaži, sekundarnim sirovinama, liderstvu u regionu, dobrosusedskim odnosima, tradiciji, Guči, Exitu, potencijalima Srbije, kobasicijadi, roštiljijadi, alkoholijadi, rakijadi, crkvi, jagodama, Đokoviću, malinama, poplavama, požarima, milionima kilometrima autoputeva, koridorima 666...muzika tuš! Žuti tišina. Obrukali ste se za sva vremena.

Ja

pre 11 godina

Tako je, savršeno ste sarađivali i prošli put kad ste vladali.
Ovaj, a koliko ćemo dugo ovaj put čekati do progona novinara, hapšenja studenata, bombardovanja?

cisar

pre 11 godina

"Svaki ministar će biti odgovoran za ono što radi, ali neće svako moći da vodi svoju politiku"

Dacic je nenadmasiv,samo je hteo da da do znanja ko je glavni.Sada kada je postao premijer,nece biti lako sa njime,svi koji mu se budu suprotstavili bice u kratkom roku manji od makovog zrna.Vucic ne sme ni da pisne,kakvo ciscenje u vrhu,pa morao bi prvo da udari na Daciceve sticenika a time i na njega samoga.Zna to Aca,lukav je on za slepe i gluve,sve su to velike reci koje nisu izgovorene u nameri da se ostvare.Lepo kaze Aca,probace da urade nesto dobro za narod,ako ne budu mogli maknuce se,naravno nije dodao...sa punim dzepovima.To je ono sto su svi do sada radili,obecavali,dobili podrsku od naroda,napunili dzepove,otisli sa vlasti,ne odgovarajuci ni za sta.Tako ce i Toma i Vucic i ostali,poznata i proverena dobitna kombinacija.Nece biti nista bolje,bice jos gore.Samo narod nikako da ukapira "semu".

Mарко

pre 11 godina

Неколико осврта на економски део интервјуа и експозеа премијера без вредносног суда и политичке обојености. Да ли је потребна фискална консолидација? Одговор је једноставан, да, и то чим пре. Да ли је могућа на начин како је се то помиње у Споразуму владајућих странака и експозеу? И овде је одговор једноставан, није, напротив, нелогичне су мере које се наводе да ће бити предузете и исте не могу да смање фискални дефицит ни приближно износу који се најављује. Фискалне консолидације нема без болних решења (смањења најзначајнијих расхода – смањења/замрзавања плата и пензија и повећања ПДВ). Питање је само ко да сноси већи део терета, запослени у државном сектору и пензионери или сви грађани - преко раста ПДВ. Сва друга решења која најављује премијер и нуде неки „економисти“ су популистичка, неодговорна и обмањујућа. Може се „пожар“ привремено угасити повећањем ионако високог и дугорочно неодрживог јавног дуга, али слична решења гледамо већ дужи низ година и нису излаз. Још неколико питања, прилично захтевних? Чији је предлог "нова" тзв. фискална децентрализација? Како је иста утицала на раст јавног дуга и уопште на стање јавних финансија? Одговори су, као и претходни, једноставни, зар не? Прича о смени гувернера, као и најава доласка г. Табаковић није вредна коментара. Последице свих чињења ће се видети и брже него што очекују предлагачи и носиоци истих, а на жалост, оне ће погодити само већину обичних грађана.
економиста

ZoranNS

pre 11 godina

I u ovoj vladi ima dobrog i lošeg kao i u prethodnoj, razlika je samo u tome što loše kod prošle valde znamo a kod ove ćemo tek saznati. Jedino im ovo donošenje zakona o guverneru za jednokratnu upotrebu nije neka preporuka, a i mnogo velika batina u rukama Vučića veoma preteće deluje.

Posmatrač

pre 11 godina

Ironija sudbine je da će u sledećim godinama najgore da prođu tzv. "prirodni" glasači SNS/SPS... U pitanju je naša većinska populacija sa skromnim obrazovanjem, bez naročitih radnih navika i relativno malih egzistencijalnih zahteva (uglavnom preživljavanje), koja sistem (državu, društvo) vidi samo kao okvir za sopstvenu socijalnu zaštitu.
U tim teškim vremenim oni sposobniji, obrazovaniji i vredniji će se snaći... Već nekako. Za razliku od ovih prvih, njihove intelektualne mogućnosti i emocionalna emancipovanost su sasvim dovoljni da procene realne potencijale nove vlade. Međutim, ta superiornostim ne vredi, sve dok ne postanu stabilna većina. To je naš problem.

Sync

pre 11 godina

Da ih ne znam 20-ak godina jos bi im mozda i poverovao, ali ovako ne verujem dok ne vidim, a i operaciju katarakte zakazuju tek za tri meseca, tesko je danas u Srbiji progledati, pardon ugledati, mislim, videti.

j o k e r

pre 11 godina

..petpostavljam da ce sada miloseviceva slika u "mrkinom" ministarskom kabinetu biti sklonjena najzad...ili to znaci da je ipak ideja o "nasledju i prijateljstvu" obostrana...,mislim i mrkina i daciceva...!!!???...F U J !!!

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ја сам очајан, к'о становник Србије.
Не желим, не могу ,било би ме стид али изгледа мора'ћу чак и Тадића бранити од оваквих!

Dimnjačar

pre 11 godina

Da sam na Dačićevom mestu samo bi čitao sajtove sa ovim komentarima i zvao podređene, deder pronađimi ovog pisca i dovedi imao bi brda informacija koje gde i koliko ukrao. Pa nebi mi bio ni do kolena ni sami ELIOT NES.
Pa mi bi procvatili samo dvadesetak krupnih riba u zatvor i presudu nabrzaka pa bi se narod ohrabrio da pokaže evo ovaj je ukrao toliko i na takav način.
Mani demokratiju sjetitese kako je Šešelj u Zemunu to rešio pa vraćeno više od ukradenog - nisu znali koliko pa vratili više.

Mirjana

pre 11 godina

Moral politicara slicno kao i moral mafije, nemaju nikakvih slicnosti sa moralom obicnog, normalnog gradjanina. Mnogo toga sto je tim felama normalno,uobicajeno, pozeljno,kod gorepomenutog gradjanina izaziva zgrazanje i nevericu... Da, njih dvojica ce, uprkos svemu sto bi zdrav razum zakljucio, najbolje saradjivati....

Iva

pre 11 godina

Ovaj put ce raditi sa Vucicem sledeci put sa nekim drugim samo da ostane na vlasti. Tadicu je najveca greska sto je Dacica vratio u zivot.

organized crime

pre 11 godina

Hitno da nauci Vucica kako se dolazi do kofercica ?!! Ima Aca srece da je Ivica taj sto treba da hapsi,pa nece morati da bezi ko MANDATAR ...

PravdaNS

pre 11 godina

Gde da nađem pare? Pita se Dačić. Da li u Rusiji, Kini, ili? Evo ja ću da ti odgovorim gde!!! Pare su ovde, kod nas, tačnije kod naših kriminalnih krugova počevši od direktora javnih preduzeća, političkih kriminalaca, takozvanih biznismena itd... Pa počnite redom da sakupljate, verujem da ćete brzo skupiti par milijardi evra ko od šale. Evo npr. direktor Predškolskih ustanova u Novom Sadu je otštetio ustanovu za 6.5 miliona evra za vreme svog dugogodišnjeg haranja, i to sve na način pranja para preko jedne privatne firme. Doduše od pre par meseci nije više direktor, smenili su ga posle silnih malverzacija, ali se i dalje slobodno šećka. Gradska toplana Novi Sad- par miliona evra, Parking servis Novi Sad- 1.5 miliona evra, Informatika Novi Sad takođe par miliona evra, itd... koliko ih je samo još u Novom Sadu a gde su ostali gradovi u zemlji. I kada lepo krenete u sakupljanje para ima brzinom svetlosti da sakupite pare u neograničenim količinama. Eto, dobili ste pravi recept. Sada vam jedino preostaje da krenete u sakupljanje i eto nama preporoda ima odmah da procvetamo.

Milan

pre 11 godina

Zar neko stvarno misli da ce Dacic sa podrskom od 25 poslanika u parlamentu (ako oduzmemo PUPS i JS) zaista nesto moci da uradi? Ovo "sepurenje" mi vishe deluje kao potreba da se zamaskira cinjenica da u ovoj vladi niko nikom ne veruje i da se ceka samo trenutak da pukne tikva.Na nesrecu Srbije kad se malo stvari sagledaju proizilazi da je jedini razlog sto DS nije u vlasti odluka njihovih bivshih koalicionih partnera (SPS I URS) da svoju dalju egzistenciju ostvaruju na ledjima SNSa, dok bi SNSovci malo da se montiraju na pozicijama.A sto se tice price o tome gde su pare za ove megalomanske zelje pa u NBSu...Trosenje deviznih rezervi je jedina kratkorocna opcija,a posle toga...potop

Ivan

pre 11 godina

Srbija opet nema premijera?! Kada ce, ne zna se. Imamo pendrek vladu koja ce dalje unistavati drzavu i postene gradjane ove pre-jadne Srbije. I da iskoristim priliku da se zahvalim DS-u na katastrofalnom ucunku na vlasti i dokazivanju teze da su "oni svi isti". Jesu isti, samo im je do mochi i novca bez odgovornosti. Zato smo tu gde smo.

au sta naprica

pre 11 godina

Da ne bude Ivice samo ono:"Dva losa, ubise Milosa".Ako meni ne verujes pitaj Vucica, koji je naprasno postao strucnjak za psihologiju,veci od Jorgovanke, da je u zivotu mnogo laksi put, od ljubavi do mrznja, nego iz mrznje do ljubavi.Skoro da je nemoguce.

milos vreme

pre 11 godina

okupila se ekspertska ekipa '90-ih, sve strucnjak do strucnjaka. finansiski eksperti, mikro i makro vrhunski strucnjaci koji su 90-ih napravili inflaciju nevidjenu u svetu, dok je EU i ostali svet u najvecem usponu posle rata. sad kad je ta EU i ceo svet u recesiji i krizi oni pricaju bajke kako ce:oboriti kurs, smanjiti iflaciju, povecati izvoz, zaposlenost smanjiti na min. i jos sto -sta. Opseli su CIU, BIU,MUP,vojsku i ostale bezbedonosne agencije znane i neznane. Epilog svega ce biti iscenirani neredi na kosovu radi prekrivanja lose ekonomske situacije i pravdanja da SAD tajno finansira OVK i mnoge druge zavere protiv srbskog naroda. Sta da se radi takva nam je srbska sudbina, taman stanemo na noge ubiju nam premijera, nekako se opet uspravimo svetska kriza a narod nestrpljiv i hoce preko noci promene. nema temeljnih promena pez duzeg kontinuiteta.sve svedske vlade su pale zbog krize a nisu bile lose, narod vidi bolje u drugome a nece se ni tu nista promeniti kad mi ne mozemo da uticemo na globalnu krizu.

Momcilo

pre 11 godina

Premijeru, dovoljno je da nadjete par slicnih kofercica kao onaj koji je bio namenjem Vama i eto para za izlazak iz krize bez zaduzivanja u inostranstvu po kamatama za koje ste rekli da su bezobrazno visoke.Jadna si Srbijo kako imas kratko pamcenje.

Nikola

pre 11 godina

Iskreno, na pitanje "odakle ce stici pare" nadao sam se da odgovor nece biti "iz inostranstva" (bilo to EU, Rusija ili Kina). Pare moramo, kao is svaka druga privreda, sami da zaradimo. Na tome moramo svi raditi zajedno, predvodjeni svojom vladom. A cinjenica da ostaje mentalitet "odakle stizu pare" na samom vrhu pa i nove vlade me je pomalo rastuzila.

Nostra

pre 11 godina

Ovo vlada ce da se saplete tamo gde se sapleo i svaki Srbin u prethodnih par vekova - ruska pomoc. Tadic je uspevao da manevrise izmedju Nemaca(Cede) i Rusa(Dacic) i da se nekako grebe za materijalnu od prvih i za politicku od drugih. Sa SNS samo okrenuti rusima aplsolutno. Kad ekonomski dil sa rusima propadne, krenuce da strpkaju budzet i konacno ce morati da se okrenu Kinezima za pare. Za one koji poznaju situaciju, niko pametan ne zeli da Kinezima duguje, a da ne moze da vrati jer oni za sve traze kolateral. Takodje mislim da je zabluda da ce ova vlada kratko trajati, nesto novca moze da se izvuce sigurno za par godina. Otece malo imovine ovima od pre, budzet ima neki prihod, malo ce da skinu iz deviznih rezervi, mnogo vise ce da se zaduze itd. Svojevremeno je Bajatovic pricao kako morao da utrostrucimo BDP da bi mogli da servisiramo sve potrebe nacije. Samo razmislite koliko je to realno da ce da se desi i onda ce morati da urade isto sto i prethodni, politicke kupovine i zaposljavanja.

ralexic

pre 11 godina

para ima dobro kaze ivica.kad bi neko naterao predsednikovog prijatelja da plati porez 40 radnika bi redovno primali godinu dana po 200 eura plate.sta ce soskicu 800 000 dinara plate kaf moze sa 200 000 da zivi solidno.sta ce bajatovicu 12000 eura mesecno kad moze sa dve hiljade da bude car.sta su poslanici,ministri i ostali sluzbenuci da primaju 4-5 prosecne plate a dinar ne trose sve im dzabe.ambasadori mogu jevtinije da stanuju a ne da se izivljavaju sa tudjim parama kao i jeremic koji zamislja da je ban ki vuk.zasto neki poslanici i ministri primaju po pet plata.

striker

pre 11 godina

Da su Dacic I Dinkic mogli da obezbede tolika sredstva u predhodnim mandatima Srbija ne bi bila ovde gde je sada. Tada su se jedino bavili ucenama prema DS-u a koliko vidim spremaju se da to rade i SNS-u.Ova vlada ce trajati onoliko koliko bude potrebno da se prizna Kosovo a posle svako na svoju stranu!!!!!