Hoće li prokopati kanal do Egeja i smeniti Tijanića?

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Ja ću komentarisati samo kanal. Bezbedonosni rizici, svi kanali su pod direktnom kontrolom NATO, Korinski, Panamski, Suetski... Ovaj kanal znači stranu vojsku na našoj teritoriji, osim ako Srbija ne udje u NATO, npr. Suetski kanal i plovni put štiti egipatska vojska, UN, sa distance Izrael i privatne "vojske" Blacwater i slični, znači ili u NATO ili nekoliko hiljada plaćenika po Srbiji. Može država da garantuje bezbednost, ali o tome odlučuju osiguravajuća društva kod kojih je osiguran teret i tačka. Kada je u SANU 1983. ovaj kanal bio tema postojale su dve Nemačke sada je jedna, pročitajte izjavu nemačkog ministra odbrane da oni daju sebi pravo da svoje trgovinske puteve brane i silom. Ekonomska isplativost, kome treba ovaj kanal, ko ima industriju i potencijale, Nemačka (još jednomm pročitajte izjavu pomenutog ministra) i ko još, Rusija ima izlaz na mediteran preko Crnog Mora, besmisleno je vozom do Kostance pa pretovar na barže do Soluna pa opet pretovar na tankere, ko Kina? Radi se o desetinama milijardi, koliko treba da traje koncesija i koliko barži da prodje da se isplati ulaganje ili država ulazi u kredit. Ekološka bomba, pogledajte Dunav i zamislite mnogo uži tok a mnogo više saobraćaja, pa se još ta voda koristi za navodnjavanje, naftom obogaćena zdrava hrana, prava šansa za razvoj poljoprivrede. Šta Srbiji stvarno treba, železnički kontejerski prevoz, uredjenje obala reka protiv poplava i kanali za navodnjavanje, manje košta a izvodivo je (ako se ne kraducka).
  (Bojan, 25. jul 2012 10:13)

  # Link komentara

 2. Prokopaće SNS kanal, ali ne ovaj predloženi, već put za mišju rupu!
  (Nenad, 24. jul 2012 19:48)

  # Link komentara

 3. Tomin kanal i Veljine koncesije... Pa to staja SFRJ nije mogla da realizuje onoliko mocna i politicki i koliko toliko ekonomski ali hoce Toma. Kako ce objasniti svojim glasacima (vecinom onima sa KiM) da nije vise predsednik i u Pristini i zasto nema ministarstvo za Kim??? Sreca njegova pa je ovaj narod GLUP, mada ako se budu setili, ni za cenzus nece nakupiti...
  (Andraja, 23. jul 2012 18:42)

  # Link komentara

 4. Nista ne zavisi Nikolica... Tijanic ce, verujem, ostati.
  Kanal do Egeja nije nova ideja i samo je potrebno promisliti kome bi to najvise odgovaralo. Arapski svet se sve vise razvija, Katar je dobio svetsko prvenstvo u fudbalu 2022, itd, Nemacka trguje i sa Kinom, i sa Rusijom, Turskom, Bliskim istokom. Jugoslavija je bila jaka barijera nemackim pretenzijama ka Bliskom istoku, sad se to promenilo, jer Nemacka, Rusija i Srbija sve cesce igraju u istom timu. E sad, Nikolic je pomenuo kanal do Egeja verovatno zato sto mu je neko sapnuo iz Nemacke i iz Saudijske Arabije, Turske, Grcke. Ako se sloze kockice to ce zaista i biti realizovano, ako ne, nikom nista!
  (Kolo sreće, 21. jul 2012 21:58)

  # Link komentara

 5. Tri dana placam pice ko Vama i Blicu objasni da su izbori zavrseni.
  (Bosko Boskovic, 21. jul 2012 18:51)

  # Link komentara

 6. Obecao je On i da ce pronaci ko je ukrao dzak sa glasackim listicima. Tako ce proci i ova obecanja.
  (Milenko, 21. jul 2012 11:37)

  # Link komentara

 7. Hoce,vec kopaju kanale i kanalcice uposljavaju svoje familije i tako to a sve za Narod i njegov boljitak,kao i oni koje su smenili,pa sada sa njima suruju i prevazilaze partiske razmirice u ime Naroda za koga se oni brinu i coklece vladu spasa i za sebe slasa!
  (MUKNAVI, 17. jul 2012 02:27)

  # Link komentara

 8. pre ce prokopati kanal do egeja nego smeniti tijanica - iz nekog razloga - na zalost - tijanic je jaci od svih politickih garnitura...
  (gavran, 11. jul 2012 09:43)

  # Link komentara

 9. Jedno od „kontroverznijih“ naprednjačkih obećanja je i da će u periodu do deset godina zahvaljujući njima biti izgrađen kanal Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more, što bi Srbiji donelo 100 milijardi evra stranih investicija i povezale se rečne, drumske i železničke saobraćajnice, energetika, poljoprivreda i ekologija.

  Ko se iole razume u struku, zna da je ovo ravno izgradnji pokretnih stepenica od zemlje pa do Meseca.
  Ovo važi za sve političare u Srbiji i krajnje je ostvarivo:
  Završite koridor 10, Završite "Prokop", izmestite autobusku stanicu u Beogradu, počnite da radite Ibarsku magistralu...
  sve ostalo je utopija.
  (R2D2, 9. jul 2012 10:49)

  # Link komentara

 10. Glasao sam za SNS, ali ne zbog ovih obecanja. Zna se dobro zasto. Dzaba se mediji trude da ih ocrne.
  (banka, 5. jul 2012 15:50)

  de objasni nam zasto? evo ja neznam zasto? prosvetli me...
  (zasto, 6. jul 2012 07:55)

  # Link komentara

 11. Glasao sam za SNS, ali ne zbog ovih obecanja. Zna se dobro zasto. Dzaba se mediji trude da ih ocrne.
  (banka, 5. jul 2012 15:50)

  # Link komentara

 12. Sta je sada ovo? Sto niko nije analizirao da li je Boris Tadic realizovao obecanja iz predizborne kampanje 2008 godine. Ovo je takva medijska hajka na Nikolica i na SNS da je to nezamislivo.
  (Rudar, 4. jul 2012 19:25)

  # Link komentara

 13. Fukcionalna nepismenost će da sahrani Srbiju, narod sluša ali NE ČUJE!

  T. master Nikolić je jasno i glasno više puta rekao, da ga reči obavezuju tek kada postane VLAST, NE dok je opozicija. Drugim rečima, u cilju dolaska na vlast sve su laži dozvoljene, kao što je govorio njegov biv. idol (sada je to sam sebi) V. Šešelj! Prema tome, kopanje do Egejskog mora, izborna kradja, 10 milijardi investicija za 10 godina i sl. su LAŽI na osnovu kojih se dotični dočepao vlasti! Gradjani koji su bili toliko naivni da u njih poveruju neka sada grickaju nokte, a mogu i da udaraju glavom o zid, isto im se 'vata.
  (bezimena, 4. jul 2012 18:48)

  # Link komentara

 14. "Sto se tice EGEJA mnogi ce biti iznenadjeni a narod najprijatnije jer to je Toma najavio metaforicki a prema EGEJU- ce se graditi nesto drugo vrednosti oko 4-milijarde eura, ON je poznajuci zutu agitpropagandu vazne poruke slao metaforicki i u siframa jer ONI bi sve dezavuisali i ismejali, kad se ustanovi nova vlada srbija ce od SNS-a dobiti prave konture oporavka i izlaska iz drustvene i ljudske kome.
  (krstivoje, 4. jul 2012 11:54)"

  Ma znamo svi da je lagao ko pas, nego, daj nam malo više detalja oko ovog EGEJA, krstivoje.

  Nacija je željna proverenih informacija.

  Auto put? Vijadukt? Nadvožnjak? Tunel za beg do Rusije?

  Ne drži nas u neizvesnosti krstivoje, pričaj!
  (sumorni, 4. jul 2012 14:16)

  # Link komentara

 15. Tijanica ne treba on da smeni,t o je bruka bivse vlade koja je vladala medijima nadmasivsi gebelsa , znaci posto nece imati podrsku bivsih nalogodavaca Tijanic ce biti smenjen u rts-u ako zele podrsku gradjana koji ih placaju. Sto se tice EGEJA mnogi ce biti iznenadjeni a narod najprijatnije jer to je Toma najavio metaforicki a prema EGEJU- ce se graditi nesto drugo vrednosti oko 4-milijarde eura, ON je poznajuci zutu agitpropagandu vazne poruke slao metaforicki i u siframa jer ONI bi sve dezavuisali i ismejali, kad se ustanovi nova vlada srbija ce od SNS-a dobiti prave konture oporavka i izlaska iz drustvene i ljudske kome.
  (krstivoje, 4. jul 2012 11:54)

  # Link komentara

 16. lakoverni će progutati sve što im se serviralo, iako već biva jasno svima da se u kampanji delilo populistički, šakom i kapom, na stotine obećanja.
  lako je laprdati i soliti pamet...
  (laprd, 4. jul 2012 11:14)

  # Link komentara

Politika

"Ima dosta problema u vezi s poglavljem 35"

8.10.2015. | 12:33 | Izvor: Tanjug | Komentari: 0
foto: Tanjug

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje ove godine otvaranje poglavlja 32 i 35, a početkom sledeće 23 i 24 u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.