Četvrtak, 15.03.2012.

08:22

Nikolić: Prvo bih razgovarao sa DSS

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio je da bi, ukoliko SNS dobije najviše glasova na izborima, najpre razgovarao sa liderom DSS Vojislavom Koštunicom.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Prvo bih razgovarao sa DSS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

maxtr

pre 12 godina

zar nije gospodin Nikolic pre samo nekoliko dana rekao da nece nisakim u koaliciju??!!!?? da hoce potpuno novu vladu??!!?? pa da li je moguce da je vec krenuo da gazi svoju rec samo da bi dosao na vlast?!?!! sta bi radio da je na vlasti tek mogu da predpostavim!

goramsole

pre 12 godina

Sa DSS Bi koalicija bila prihvatljiva , jer je i njima na prvom mestu jaka ekonomija a eventualne razlike bile bi prevazidjene !

Citalac

pre 12 godina

Biti "...punopravni član EU, uz saradnju sa Rusijom, Kinom, Japanom i ostalim zemljama"?
Nije ni EU tako naivna da to sama sebi dozvoli sa svojim clanovima.

halo

pre 12 godina

Građani Srbije odlučuju o svemu, na Vama je da se dogovorite i pokušate nam pomoći da preživimo. Da, ne bi bilo, da stvarno svi stanemo pod jedni krušku.

Milan Filipovic

pre 12 godina

Ne sumnjam da ce g.Nikolic prvo porazgovarati sa g.Kostunicom, pa ce zatim napraviti, kao sto je unapred dogovoreno, koaliciju sa DS.
Obrazlozenje koje ce prevareni biraci cuti je da je jedini nacin da se postigne dalje priblizavanje EU (koji ni za SNS nema alternativu) taj da "silom prilika a u interesu gradjana zeljnih evrointegracija" bude napravljena koalicija sa DS, sa kojom, po tom apsolutno neospornom prioritetu, postoji jedinstvo stavova.

Mili

pre 12 godina

To je i najrealnije u ovom trenutku, jer se dss mnogo udaljio od politike ds-a, a priblizio se sns-u, samo da se otklone jos neke male razlike i to je to

pedja

pre 12 godina

Vi ste isti,cilj vam je samo da napunite svoje dzepove,a udruzili bi ste se najvise iz razloga da ne odgovarate za svoja dela i izbegnete ispitivanje porekla imovine i politicku odgovornost za ubistvo Zorana.Ako narod ima imalo pameti podrzace one koji ce vam stati na put i privesti vas odgovornosti za zlodela i pljacke u kojima ste ucestvovali.Vreme je za prave promene ali ne sa vama,vi ste svoje dokazali,mozete obecavati i kule i gradove.Svaki onaj koji vama ukaze poverenje a nema direktne koristi od toga mora da ima ozbiljne probleme sa razumom.Ako neki misle da je SNS zaista za EU,grdno se varaju,oni su vise za Rusiju samo to nece otvoreno reci,i po tom pitanju se jako dobro slazu sa DSS.Opameti se narode,inace srljas u zagarantovani nastavak bede i nepravde,naravno zagarantovano pod Ruskom cizmom uz pomoc domacih izdajnika.Oni koji to do sada nisu shvatili nema nade da ce to i ubuduce razumeti.Preokret je jedini spas,sve ostalo je los izbor,DS je takodje dokazao sta najbolje zna,to je osetno i vidljivo.Vreme je da neko odgovara za stanje u kojem se gradjani nalaze,samo od sebe se to nije desilo,krivaca ima dosta.

jovana

pre 12 godina

Stvari su jasne, sa jedne strane imamo SNS i DSS a sa druge DS LDP SPS URS... svako neka glasa po savesti, i kako misli da mu je bolje. Ko god lepo zivi neka podrzi drugu opciju. Ja necu sigurno.

Janko

pre 12 godina

Nije mnogo vremena do izbora ostalo,stvari su se iskristalisale,politika svih stranaka na nasoj politickoj sceni je jasna.Ne postoji ni jedna druga opcija koja moze da dovede do promena,osim ove oko naprednjaka i DSS-a.

Prometej

pre 12 godina

Ovde neko opasno vara svoje biračko telo. Toma je
"za Evropu" a Koštinica je "za to da se ponište svi dosadašnji
koraci Srbije u približavanju Evropi" . Prosto ovi stavovi su
apsolutno nepomirljivi što znači da ako ove dve stranke planiraju
koaliciju neko od njih gnusno obmanjuje svoje birače.
Na novinarima( ovde pre svih mislim na novinare B92)
je velika odgovornost da iskristališu stavove stranaka
posebno o ovaku krupnim temama kako bi birači znali za koga glasaju
u suprotnom ovi zbori bi mogli da budu karta u jednom pravcu
i to u 90-te što bi Srbiju izbrisalo sa političke i ekonomske
karte Evrope...
Mislite o tome ... Dok još nije kasno ...

Spartak

pre 12 godina

Skim god da naprednjaci naprave koaliciju oni ce imati apsolutnu vecinu i moci ce da kontrolisu te manje partije,i ne dozvoliti kao ova dosadasnja vlada da manje partije upravljaju celom vladom

sankcije,inflacija,ratovi..

pre 12 godina

Nikolicu samo zbog tvoje prepotentnosti,uverenosti u pobedu i kako si samo ti spasilac srbije glasacu za DS..pa da li ti mislis da smo mi ludi skupio si:..karice,julovce,arkanovce,marka i miru,beka i ostale tajkune..i ti mi pricas da glasam za tebe ti covece treba da ides od kuce do kuce i da molis za oprostaj zbog onoga ste ste uradili ovom narodu 90-ih.

Komentator

pre 12 godina

Svako, a posebno Toma Šojić, ima snove koji nemaju dodirnih tačaka sa realnošću ("... pusto ostrvo, Pamela i ja sami na plaži ..."). Na njegovom mestu pre bih maštao kako nakon još jednog poraza obuzdati apetite Taška-engleskog đaka-Vučića i Džorgovanke podržanih mladacima iz "ikebane" sa press-konferencija...

Djalminha

pre 12 godina

Stranka koji kopira program DS-a, koja se sad odjednom zalaze za proevropsku politiku, odlucuje, odnosno Voojvoda Toma odlucuje, da ce posle izbora razgovarati prvo sa DSS-om! To znaci da ce oni, ako nekim cudom dobiju izbore, odmah prevariti gradjane i sklopiti sporazum sa strankom koja se zalaze za geto. SNS ce povuci ceo svoj kopirani proevropski program i posvetiti se politici koju promovise Kostunica, nacionalnoj politici koja nema buducnost, politici gde se svako grabi za svoju fotelju. Pa dobro, makar smo upozoreni...

nikigi

pre 12 godina

Predsednik države - psiholog
Ministar zdravlja - patolog
Ministar životne sredine - ortoped i traumatolog
Ministar bez portfelja - stomatolog
Narod - zamorci

a77

pre 12 godina

@snezana70
U pravu si.... 16 godina, ne dvanaest... SPS-SRS-JUL-DSS-NS su bili na vlasti 16 godina(u raznim kombinacijama i sa prekidima) i odrekli se(izgubili u ratu) 15% svoje teritorije... a takođe su cenzurisali(čak i ubijali) opoziciju...

Siniša Stanojević

pre 12 godina

Svi zaboravljate da će sada, po novom, poslanici biti vlasnici mandata i tu će da cveta trgovina, a da ne govorim o prletačima unutar koalicija, pa sutra da neko Velji ponudi više lov. ode cela njegova ekipa u zagrljaj drugom, Koštunicu je očas posla otkačio i prilepio se uz Nikolića, a sutra ode nekom drugom u zagrljaj...al' će pijaca da radi, ima da pršti na sve trane...a mi kao budale glasamo i nadamo se da će raditi u našem interesu...male stranke, veliki problemi, ucenjivanja, trgovina...

Sunce Slobode

pre 12 godina

@Miloš
"Neverni Toma zaboravlja da će od Koštunice moći da pravi evropejca samo pod uslovom da ovaj uopšte pređe cenzus."

Velika je zabluda teorija po kojoj DSS ne prelazi cenzus. Oni su samo nakon obelodanjivanja zahteva Amerikanaca Nikolicu da ni po koju cenu ne sme da udje sa DSS-om u koaliciju dobili novih 2-3% (u pesimisticnijoj proceni). Prilicno sam siguran da ce mnogi biti iznenadjeni rezultatom DSS-a na ovim izborima.

Siniša

pre 12 godina

Ja se ne slažem sa politikom DSS, ali svako jasno zna da su oni najveći protivnici ulaska Srbije u EU, da su za to da sa Rusijom napravimo savez... oni to ne kriju i sa njima ste uvek na čisto. To je u potpunoj suprotnosti sa politikom SNS i sad neko će morati da odustane od svoje politike i napravi zaokret, poznavajući Kotunicu on sigurno neće...poznavajući Tomu(za fotelju bi nas sve prodao)...Samo bi bilo dobro da pre izbora znamo, jer su to veoma ozbiljne stvari, nije to dilema-razlika tipa npr. da li će PDV biti 18 ili 20%...i sl.

Open 3

pre 12 godina

Jao sada kada se pristalice SPS-a i URS-a docepaju ove vesti, pa pocnu kao Dacic o tajnoj vezi SNS-a i DS-a, ma narod ih ceka 6.maja.

snezana70

pre 12 godina

@a77

A sad dobro razmisli ko je antievropejac... Zar to nije vladajuca koalicija koja nas vec 12 godina drzi na distanci od EU svojim "radom"??? Zar to nije vlast koja se odrekla 15% svoje teritorije? Vlast koja cezurise opoziciju...

@pop

pre 12 godina

Pope, pope...kažeš, niko ne može ovoliko nisko da padne? A Tadić? A koalicija sa SPS? Vratiće ti on i mama Miru iz Rusije, živi bili pa videli!

matko

pre 12 godina

Pogledajte ova imena u mogucoj Tominoj vladi:
Toma,3 Karica + Milanka, Velja Ilic i njegovi direktori, Ultralevicar, 2 Krkobabica, Aligrudic & comp, Marsicanin + 2 prebega iz SRS! Bila bi to vlada sa 15 ministara!

kaljente

pre 12 godina

Jel sam ja lud ili sta? SNS je stranka koja se zalaze za evrointegracije dok je DSS izjavila da ce ako dodje na vlast stopirati evrointegracije? Da li je glad za vlascu jaca i od ovakvih sustinskih razlika? Da li je moguce da cemo i ovu ovakvu ocajnu vlast narednih godina praviti od blata?

kutijica

pre 12 godina

SNS ima prostora za razgovor sa DSS-om i smatram da se mogu dogovoriti iako mozda razgovori mogu potrajati, a verujem da se Nikolic nece odreci EU.

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

- Snila baba šta bi bila rada.
- Zec u šumi a ražanj na vatri.
- Uzme se stiropor, sedne par sati, dođu anđeli i odvedu u kliniku JUL-ovsku.
- Proglasi se gladovanje do ispunjenja zahteva: da svi sa biračkog spiska obećaju da će glasati za tebe i podteklog Acu, premorenu Jorgovanku i ostale oceubice iz SRS, i iverje od drugih stranaka.
Brzo će Vaskrs - pa će pričest i sve jovo nanovo. Već viđeno zadnjih dvadeset godina (kuku-lele, zar 20, mora da je malko više).
I bi Srbiju u promene - unatrag?
PS.
šta će se, Milovan je lepo napisao "Posle 99 godina", a mi paćenici da dodamo - Toma-Aleksandar Savanović su među nama. I žarko žele VLAST - ponovo.

sasa

pre 12 godina

najpametniji si kad cutis.glasacu za tebe samo zato da ova banda od vlasti ode i to u roku od tri meseca na dozivotne robije(najmanje).
a ovakvim izjavama samo mozes da izgubis glasove.kad je taj doticni kostunica bio na vlasti mislio sam da nemoze biti gore,medjutim ovaj ds_
me je demantovao,i ti sada pricas gluposti i kazes da ces prvo sa njim razgovarati.to ti je pametno koliko i ono sa gladovanjem u bolnici !

Magnus

pre 12 godina

Hvala mu za ovu izjavu. Nadam se da ce mudraci koji pricaju a su "svi isti" i propagiraju bele listice konacno shaviti da bas i nije sasvim svejedno ko ce da pobedi.

Soka

pre 12 godina

Ovo su sad, po mom misljenju, najteza vremena z bavljennje politikom. Duboko verujem u sposobnost i mudrost Nikolica i Kostunice kojima je prvenstveno interes Srbije na prvom mestu i da ce postici dogovor oko svih spornih pitanja.

racerx

pre 12 godina

Samo mala obzervacija za ove sto prosipaju da SNS i DSS igraju "korektno". Svi zuto crni plakati, kojima je grad izlepljen, a na kojima su Djilas, Dinkic, Tadic, Miskovic... su plakati SNS-a (*video sam kako ih lepe i video sam u OO Zemun, kako stoje na stolu), iako to na plakatima ne pise. Ono sto pise na plakatima su jeftine politicke fore tipa: Pravi kumovi, Sedi jedan... da ne trosim previse reci opisivajuci ih, posto ste ih svi videli.
E sada mene interesuje jedna stvar, a to je: obican gradjanin zna o aferama pojedinih lica iz vladajucih stranaka dosta i sto je najvaznije preko 70% prica koje kruze su tacne! E, sada, iako taj obican gradjanin nema nikakve veze sa politikom ili sa krugovima u kojima se te i takve odluke donose, on to zna, hajde samo zamislite koliko znaju ovi iz SNS-a ili DSS-a, zasto onda umesto tih jeftinih propagandnih slogana i bezazlenih optuzbi i blacenja, ne napisu taksativno zasto prozivaju Dinkica, zasto Djilasa, zasto Miskovica. Kako je moguce da se nama citava plejada politicara posle neke vekile afere samo povuce, a da opozicija ne odreaguje, kada ima tako cistu sansu za postizanje poena???? Kako je moguce da su Goran Vesic, Labus, Tomica Milosavljevic, Davinic... i mnoooogi drugi samo zaboravljeni?
Moje misljenje je da to ne cine, jer bi onda morali da idu na sud, tj. nesto konkretno da urade, a to niko od politicara u Srbiji ne zeli! Jer mnogo je lakse mlatiti praznu slamu i optuzivati jeftinim i bezazlenim optuzbama, a usicariti koji glas, nego prozvati pojedince i jasno i glasno reci sta su radili i sa kim, posto to zahteva angazovanje, ali isto tako i vas izlaze protivnapadu i optuzbama za stvari koje ste vi radili, a ova druga strana svakako zna! Tako da je uvek bolje cutati i ne talasati!
Upravo zbog toga necu glasati ni za jednog od ovih koje sam spomenuo, a dobro cu razmisliti da li cu glasati i za koga, jer vise ne zelim da dam svoj glas nekome ko je nesposoban i kome je jedna i jedina vodilja u bavljenju politikom sopstvena korist, a pamet mu dolazi samo pred izbore, kada se odjednom opseti da je 4 godine proveo u ne radeci nista, samo praveci afere i aferice pa onda trazi jos 4, jer eto nece ponoviti iste greske u novom mandatu!

Sofija

pre 12 godina

Srbija je uvek bila prijateljska zemlja i nikada se nije mesala u unutrasnje prodleme i odluke drugih zemalja. Ne vidim onda zasto bi se stranci mesali u unutrasnje s

maccc

pre 12 godina

Bravo za fotografiju! Pogledajte taj lazni osmeh na oba lica. Kakve mutne njuske... muljanje i malverzacije, za to su samo sposobni svi politicari.

Nikola

pre 12 godina

@bebac
SNS sa jasnim ciljem ? SNS za EU DSS protv EU. SNS je sa ilicem koji je jasno stavo do znanja (kad je bio sa Kostunicom) da je protiv EU, Vulin ? O cemu i pricamo ovde ? Otvorite oci ljudi! Mozda vam se ponovo skupljaju bombe ?

Danilo

pre 12 godina

Nikolić nema alternativu, Koštunica mora da bude ozbiljan u ovoj situaciji. Svi smo poniženi i opljačkani, a to može izaći na videlo tek ako na vlast dođe Nikolić. Ja dajem punu podršku savezu SNS i DSS.

grekoss

pre 12 godina

Narod je zeljan pomeranja sa ove ubitacne mrtve tacke, a znamo da su promene realno moguce samo promenama sa vrha, a ko se sa kime saradjivati videcemo posle izborne pobede naprednjaka.

milan

pre 12 godina

Pa tipicno za Nikolicai SNS pokusavati na sve strane samo da sakupi pojene bez obzira odakle dosli. Kada ovako posmatrate SNS ima vise zajednickog sa DS nego sa Kostunicom da ako mi pocnemo EU da uslovljavamo znamo sta nas ceka. Nema sanse da se sedi na dva i vise stolica kako praktikuje SNS i da se svugde skupljaju pojeni to ne funkcionise da se na kraju moze dogoditi da svugde izvisimo i kod Rusa i kod EU.

diplomiraj-pa-emigriraj

pre 12 godina

Posle 12 godina u Australiji ponekad se zapitam da li se u Srbiji nesto popravilo nabolje,i posetim ovakve forume.I svaki put kad procitam komentare pozicije i opozicije,shvatim iznova i iznova da sam doneo pravu odluku sto sam otisao.
Neka vam je sa srecom.

ivan

pre 12 godina

Sta je ovo? Pisanje na temu DOK SANJAM I MASTAM.
Srbiju je unistila SPS politika zajedno sa njihovim koalicionim partnerima (izmedju ostalih i vas dvojica) koja je vodila ratove i oslanjala se na podrsku Rusije i Kine...

rema

pre 12 godina

@pop
Kako te samo nije sramota da tako pises. Prvo pogledaj sta su beskicmenjaci, a i ti si neki od njih. Malo pristojnosti nije na odmet cak i kada na udaras na misljenje konkurenta i protivnika

Sara

pre 12 godina

Samo apsolutna pobeda opozicije moze doneti promene i pokrenuti Srbiju. Mnogi iz vlasti moraju podneti racune za greske i propuste u protekle 4 godine.

milenko

pre 12 godina

ako sluđeni narod bude birao, dobiće SNS (nažalost), a ako zapadni ambasadori budu birali, biće DS (DS je katastrofa sa državu gora od Miloševića (fuj), to je sad jasno ko dan!). Kladim se da će zapadni ambasadori da izaberu!!!

Mrdak

pre 12 godina

Neprirodni savez Tadića i Dačića ponizio je sve izvorne glasače DS-a i SPS-a, a ovu zemlju doveo do propasti. Nikolićev potencijal kadrova i Koštunicino iskustvo jedino nas mogu izvesti iz ovog ludila pljačke, korupcije, nemorala i bahatosti!

SiskaS

pre 12 godina

Srbiji je potrebna vlast koja ce biti u sluzbi svog naroda, jer narod je i bira. Danasnji vlastodrsci, koji su u proteklom periodu unistili zemlju moraju da odu sa politicke scene srbije da bi se konacno uspostavio red, PRAVDA i PRAVO.

NEOBAVEŠTEN

pre 12 godina

Neka mi neko objasni:
-da li su stranke privatna preduzeća????
-kakvi programi?
-za koga programi?
-kakva odgovornost?
-kakve posledice nerada i sl.?
-za koga su zakoni koji se menjaju kao čarape?
-šta ste dosad pametno uradili?
-kako izgleda boljitak????

Milos

pre 12 godina

Sve je ovo veoma pozitivno,ja sam iznenadjen kako se iz dana u dan siri pokret protiv rezima,kako se mnogi prikljucuju i okupljaju oko istih problema,ideja,za njihovo resavanje i spremnost na to da se vlast osvoji na izborima!

Dana Pavić

pre 12 godina

Samo kod nas mali postavljavu uslove , a u svim normalnim zemljama veliki odlučuju . Ako neko hoće sa SNS u vladu mora popustiti .

Tadija

pre 12 godina

Pa normalno da će prvo da razgovara sa DSS-om, neće valjda sa DS-om. U svakom slučaju treba nam mnogo manja, efikasnija, jeftinija i bolja vlada, bez obzira na stranke (Samo DS da ne bude u vladi)

PrijovicM

pre 12 godina

Dok je Kostunica bio premijer moja inzinjerska plata u JP je bila 680 €. Danas su mi direktori postava SPS-a i JUL-a iz devedesetih, a plata ,i je 400 €. Nikolić može samo da donese boljitak ovoj raji, sobzirom da mu je cilj da suzbije korupciju i pljacku na svim nivoima. Promene, pod hitno, ovo može biti samo dobro!

milankeck

pre 12 godina

Kostunica bi trebalo da podrzi Nikolica i SNS ako iskreno zeli promene u zemlji.Ali morao bi da izadje iz krajnosti da ne zeli nista sa EU,jer to nije dobro kao sto nije dobra ni krajnost demokrata da samo vide eeu.i nista vise.

B.Mikic

pre 12 godina

E moj Tomo, i ti si postao politicka skitnica i ponasas se isto kao i svi pre tebe. U cemu se onda razlikujete, osim u dzepovima. Ovima puni dzepovi, a tebi i tvojima poluprazni. Izvini, ali kojoj normalnoj stranci su potrebni Velja Ilic i Vojislav Kostunica. Sta covek sa njima da ostvari?
Velja se ne trezni, dok Voja nikako da se probudi iz sna u koji je zapao jos pre 12 godina. I sada mene zivo zanima, sta ce to biti drugacije kada SNS uzme vlast u svoje ruke, kada cemo opet kuburiti sa istim ljudima. Kostunica ce obstruisati svaki pokusaj priblizavanja EU, a velja ce pijan samarati novinare i vredjati svakoga ko drugacije misli. Moje licno misljenje je da i od te vlasti, koju bude Nikolic predvodio, ako bude, nece biti nista osim nastavak vec vidjenog, ako ne i gore.

Marko Runjajić

pre 12 godina

U svakom slučaju bolje takva vlada nego DS&SPS&LDP. Videli smo šta ovi znaju i umeji i kako vladaju, sumnjam da je mnogo ljudi zadovoljno onim što su pokazali.

Super Mario

pre 12 godina

Ko god bude na vlasti čeka ga težak posao. Demokratska stranka sa ostalom ekipom napravila je veliku rupu u budzetu, izgubila preko 400.000 radnih mesta, "obezbedila" nam najniže plate u regionu... Da su mi najrodjeniji, menjao bi demokrate.

pateticno

pre 12 godina

Al radikalski podmaladak siba komentare. Nikako da nauce da budu neprepoznatljivi. Ah, tomo tomo, sa takvim podmladkom, nema tebi vlasti.

milankeck

pre 12 godina

Nikolic sa ovakvom politikom najverovatnije ce dobiti izbore.Razumno ,sa poznatim prioritetima i dostojanstvom.Kostunica bi trebao da omeksa stav i pomogne SNS da skine ovu sadasnju vlast.

nono

pre 12 godina

E bas zbog toga necu da glasam na Vas. Inace sam jos razmisljao da li dam glasam na SNS, ali posto zelite koaliciju sa DSS koja je isto tako bila na vlasti pre 4 godina i takodje kriva za ovakvo lose stanje u zemlji. Stavise, za vreme vladavine DSS -NS je dogodila najveci sunovrat Srbije od promene 2000. godine. Za vreme njihove vladavine je izgubljeno Kosovo, stopirani pregovori sa EU, desile najvece pljacke...
A sad vi hocete u koaliciju sa njima (a sa NS ste vec i sklopili sporazum)... I onda pricate da ste vi nesto bolji, i da cete sve raditi drugacije... Sa ovima NECETE. I zato (samo zato) moj glas nemate!

antifa

pre 12 godina

činjenica je da bi Nikolić razgovarao i sa samim đavolom samo da se dočepa vlasti.Već je u svoju koaliciju uključio potrošene, reciklirane političare kao što su Ilić,Vulin, Pelević, Karići sa aferama iza sebe zbog kojih bi u normalnim državama robijali. Ne znam samo kako imaju obraza da se predstavljaju kao "nove" političke snage, kada već svi zajedno uništavaju Srbiju u poslednjih 20 godina!

Ponosan

pre 12 godina

Kapmanja SNS, iako oni se verbalno deklarišu suprotno, zasniva se isključivo i samo na ne argumentovanim napadima i kritikama sadasnje vlasti. Baš onako kako "većina" voli da čuje. A najveći apsurd od svega je kritika vlasti u zadnjih 12 godina, u periodu u kome je DSS imao ogromnu ulogu nazadovanja našeg društva. Sada je DSS ostao jedini partner SNS-a, i veštom retorikom sva odgovornost ove dve partije se pokušava sakriti!
Iskroneo bih voleo da SNS počne baratati sa argumentima i istinitim činjenicama. Voleo bih čuti nešto pozitivno od njih. Nismo mi baš toliko jadni koliko nas oni predstavljaju. I svaka izgovorena reč Nikolića i Vučića je uvreda za naš narod.
Svako ko misli da će mu političarui doneti boljitak, grdno se vara. Svako kreira svoju sudbudu. Svaki ima izbor da se bori za sebe, da radi na sebi, i da promeni svoj život na bolje. Politikanti to sigurno neće uraditi za vas.

stefs

pre 12 godina

Dve partije koje imaju neki realan pogled na svet,na Kosovo i na EU.Glasacu za SNS jer su mi se ovi na vlasti smucili svi do jednog

MilenkoPb

pre 12 godina

Nikolić i Koštunica mogu imati sasvim prirodnu saradnju za razliku od Tadića i Dačića koji su napravili brak iz ličnih interesa. Ne želim da izgubim još četri godine života sa Šojićima !!!

Bojan

pre 12 godina

Iz revolta prema prekorumpiranom DS-u hteo sam glasati za SNS, ali DSS..hmmm beli listic!
BEli listic- opomena svakoj stranci da niste dovoljno dobre i da je mnogo revoltiranih ljudi..uskoro ce ovakvi politicki dinosaurusi nestati sa politicke scene, samo da ne pocnu sa kozmetickim sminkanjem kao TOMA !

Radjoni

pre 12 godina

U momentu kada je DS prihvatio SPS, svog decenijskog neprijatelja zbog koga nas je uvlačio u višegodišnje sukobe sa tadašnjom vlašću i policijom, ne vidim razlog da Nikolić i Koštunica ne budu zajedno. U svakom slučaju, bio sam demokrata, sada podržavam "narodnjake" jer mogu najblaže da kažem da sam prevaren svih ovih godina!

Aristotel

pre 12 godina

"Nikolić je istakao da ne mogu stranci odlučivati sa kim će SNS da formira vlast, jer o tome odlučuju građani Srbije. "

Pa, nije bas da narod odlucuje. Odlučujes ti, Nikoliću, kako ti se ćefne, jer ako Koštunica jedva prođe cenzus, kakva je to onda volja naroda?
Zar za tebe ne važi ona stara, "Ispeci pa reci"?
O, da, zaboravio sam, posle štrajka glađu i žeđu si izgubio 80% IQ.

nikigi

pre 12 godina

Mislim da i građani Srbije u većini dele ovo mišljenje i bilo bi dobro da formiraju vladu SNS i DSS pod uslovom da se dogovore po pitanju kosova i EU.

Mijo Bjelić

pre 12 godina

Setite se samo konglomerata partija u DOS-u, i pored šarenila političkih mišljenja i grotesnih faca, zajedno su svrgli režim Miloševića. Sada je želja za promenom režima veća nego pre 5. oktobra jer je Tadić izbrisao sve one godine borbe protiv režima SPS-a, a s druge strane politički stavovi Nikolića i Koštunice i nisu toliko udaljeni da ne mogu formirati zajedničku vlast.

Ja

pre 12 godina

Tomo, budi realan. Nema šanse da SNS formira vladu, jer će žuti okupiti oko sebe sve moguće i nemoguće, napraviće ako treba još 200 ministarstva, da ih sve podmiri, samo da ne daju fotelje! I sa crnim djavolom!

Cale

pre 12 godina

Kakva bi to propast bila, Toma sa srednjom skolom da bude predsednik, Tabakovicka zaduzena za ekonomiju a Voja Neobavesteni kandidat za premijera. Dobar scenario za kursadzije!

bebac

pre 12 godina

DS je sa SPS-om i SRS-om!Ljubav neviđena na ovim prostorima.Ostao je jedino ovaj blok uz naprednjake, koji polazi od početka sa jasnim i velikim ciljem da pomogne Srbiji

Angelina001

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da jedna stranka uspe da formira vladu , posto mi je malo over the head citavog buljuka mini stranaka. No, ako vec neko "mora", neka bude SNS. Ovi, dosadasnji, pokazali su sta (ne)umeju.

Drago62

pre 12 godina

Na Koštunici je sada velika odgovornost da prihvati maksimalno borbu protiv režima Tadića i Dačića za dobrobit srpstva. Političkih raznolikosti je bilo i biće, i one se prevazilaze u hodu (šta reći o savezu Tadića i Dačića ?!). Ponovljenih izbora ne sme biti, Tadić i Dačić ne smeju ostati na vlasti!!!

Naravno

pre 12 godina

I sa djavolom ako treba... od ulrta levice, do ultra desnice, sve sa licnostima neciste proslosti. Kako cete samo ukopati Srbiju i naterati sve koji su iole pismeni da se isele.

MilošMiško

pre 12 godina

Koštunica ne sme prokockati ovu šansu zarad sujete oko pitanja EU. Ovo je važan momenat u istoriji Srbije koji ima veći značaj od samog 5. oktobra. Koštunice, za dobrobit ovog naroda koji je na rubu egzistencije, pojačaj borbu za skidanje aktuelnog režima i drži se naprednjaka.

GoxyPB

pre 12 godina

Prioritet za Nikolića i Koštunicu mora da bude dobijanje izbora, a sve stranke same po sebi imaju odgovornost da u budućoj vlasti usaglase svoje programe i ciljeve i formiraju vladu dostojnu ovog napaćenog naroda. Zato, nema nikakvih želja, već "moranja"!

Jagodinac

pre 12 godina

Cekaj hoces sa Kostunicom! Pa tii rece da ti je cilj EU,a Kostunica javno govori da nam je EU samo stetna i da nam ne treba,a dobijeni status Srbije je prokomentarisao kao zlo za Srbiju. E Tomo,Tomo ti si vuk koji dlaku menja,ali cud nikada. Radikale si prodao za 2 dinara,a Srbiju ces za dinar.Crni mi ako ti dobijes izbore,vratices nas u devedesete,a rat na Kosovu je sa tobom realna opcija.Daleko ti lepa kuca!

Lutkica

pre 12 godina

Sasvim korektno, Nikolić je i izjavio da će sarađivati sa svima koji žele da promene nešto, nebitno kojoj stranci su pripadali ili čak nisu ni jednoj.
Samo da oni pobede, pa će sve ostalo lako da ide.

Milovan

pre 12 godina

Za mapu Koštuničine Srbije znamo da je celovita, sa Kosovom.Ta ostale, sem Čedinog i Vukovog Preokreta, još nismo sigurni da li je to KALGON SRBIJA.To važi i za Tomu. Zato bi sve stranke pred izbore trebalo da nam prikažu granice svoje Srbije.

Peca

pre 12 godina

E pa ljudi dok nam je taj DSS bio u vladi plate su nam bile neuporedivo veće nego sad, dinar jači, gorivo jeftinije. Molim lepo, to je politika, koliko je meni pun novčanik. Podrška za DSS&SNS.,

BanjoBat

pre 12 godina

Koštunica je dokazao da ovaj narod može da ima pristojan život, a SNS za sada dokazuje da ima jake kadrove koji mogu preuzeti svu odgovornost vođenja ove napaćene države. U svakom slučaju, posle Tadića i Dačića biće teško dovesti Srbiju u "normalan" život, sve je dovedeno do ivice propasti!

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Nista vam neverujem!

Na vikilinksu lepo pise kako ste napravljeni, uz veliku "podrsku" zapadnih ambasada.
Posle izbora moracete da vratite uslugu tim ambasadama i da idete sa DSom!

Cmiljan

pre 12 godina

Trenutno najbolje rešenje za Srbiju, Toma i Vojislav ipak nisu kompromitovani a stranke pripadaju narodnoj opciji koja je ipak većinska Srbija. Glas ZA!

Lampa na baterije

pre 12 godina

SNS i DSS igraju fer i korektno i to mi se iznad svega dopada.. Ne napadaju se međusobno, svako vodi svoju kampanju, izlaže svoj program i kadrove i narod će odlučiti na osnovu toga za koga će glasati.. Zato mislim da su idealna kombinacija za koaliciju.. Ako su DS i SPS mislili da će na osnovu svoje kampanje u kojoj napadaju opozicione partije da promene volju birača, grdno su se prevarili.. Narodu je dosta i svađa i prepirki i „prljave igre“..

Super Mario

pre 12 godina

Ko god bude na vlasti čeka ga težak posao. Demokratska stranka sa ostalom ekipom napravila je veliku rupu u budzetu, izgubila preko 400.000 radnih mesta, "obezbedila" nam najniže plate u regionu... Da su mi najrodjeniji, menjao bi demokrate.

pateticno

pre 12 godina

Al radikalski podmaladak siba komentare. Nikako da nauce da budu neprepoznatljivi. Ah, tomo tomo, sa takvim podmladkom, nema tebi vlasti.

Ja

pre 12 godina

Tomo, budi realan. Nema šanse da SNS formira vladu, jer će žuti okupiti oko sebe sve moguće i nemoguće, napraviće ako treba još 200 ministarstva, da ih sve podmiri, samo da ne daju fotelje! I sa crnim djavolom!

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Nista vam neverujem!

Na vikilinksu lepo pise kako ste napravljeni, uz veliku "podrsku" zapadnih ambasada.
Posle izbora moracete da vratite uslugu tim ambasadama i da idete sa DSom!

Lampa na baterije

pre 12 godina

SNS i DSS igraju fer i korektno i to mi se iznad svega dopada.. Ne napadaju se međusobno, svako vodi svoju kampanju, izlaže svoj program i kadrove i narod će odlučiti na osnovu toga za koga će glasati.. Zato mislim da su idealna kombinacija za koaliciju.. Ako su DS i SPS mislili da će na osnovu svoje kampanje u kojoj napadaju opozicione partije da promene volju birača, grdno su se prevarili.. Narodu je dosta i svađa i prepirki i „prljave igre“..

Drago62

pre 12 godina

Na Koštunici je sada velika odgovornost da prihvati maksimalno borbu protiv režima Tadića i Dačića za dobrobit srpstva. Političkih raznolikosti je bilo i biće, i one se prevazilaze u hodu (šta reći o savezu Tadića i Dačića ?!). Ponovljenih izbora ne sme biti, Tadić i Dačić ne smeju ostati na vlasti!!!

Peca

pre 12 godina

E pa ljudi dok nam je taj DSS bio u vladi plate su nam bile neuporedivo veće nego sad, dinar jači, gorivo jeftinije. Molim lepo, to je politika, koliko je meni pun novčanik. Podrška za DSS&SNS.,

Radjoni

pre 12 godina

U momentu kada je DS prihvatio SPS, svog decenijskog neprijatelja zbog koga nas je uvlačio u višegodišnje sukobe sa tadašnjom vlašću i policijom, ne vidim razlog da Nikolić i Koštunica ne budu zajedno. U svakom slučaju, bio sam demokrata, sada podržavam "narodnjake" jer mogu najblaže da kažem da sam prevaren svih ovih godina!

Angelina001

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da jedna stranka uspe da formira vladu , posto mi je malo over the head citavog buljuka mini stranaka. No, ako vec neko "mora", neka bude SNS. Ovi, dosadasnji, pokazali su sta (ne)umeju.

milankeck

pre 12 godina

Nikolic sa ovakvom politikom najverovatnije ce dobiti izbore.Razumno ,sa poznatim prioritetima i dostojanstvom.Kostunica bi trebao da omeksa stav i pomogne SNS da skine ovu sadasnju vlast.

BanjoBat

pre 12 godina

Koštunica je dokazao da ovaj narod može da ima pristojan život, a SNS za sada dokazuje da ima jake kadrove koji mogu preuzeti svu odgovornost vođenja ove napaćene države. U svakom slučaju, posle Tadića i Dačića biće teško dovesti Srbiju u "normalan" život, sve je dovedeno do ivice propasti!

Naravno

pre 12 godina

I sa djavolom ako treba... od ulrta levice, do ultra desnice, sve sa licnostima neciste proslosti. Kako cete samo ukopati Srbiju i naterati sve koji su iole pismeni da se isele.

Cmiljan

pre 12 godina

Trenutno najbolje rešenje za Srbiju, Toma i Vojislav ipak nisu kompromitovani a stranke pripadaju narodnoj opciji koja je ipak većinska Srbija. Glas ZA!

Jagodinac

pre 12 godina

Cekaj hoces sa Kostunicom! Pa tii rece da ti je cilj EU,a Kostunica javno govori da nam je EU samo stetna i da nam ne treba,a dobijeni status Srbije je prokomentarisao kao zlo za Srbiju. E Tomo,Tomo ti si vuk koji dlaku menja,ali cud nikada. Radikale si prodao za 2 dinara,a Srbiju ces za dinar.Crni mi ako ti dobijes izbore,vratices nas u devedesete,a rat na Kosovu je sa tobom realna opcija.Daleko ti lepa kuca!

Mijo Bjelić

pre 12 godina

Setite se samo konglomerata partija u DOS-u, i pored šarenila političkih mišljenja i grotesnih faca, zajedno su svrgli režim Miloševića. Sada je želja za promenom režima veća nego pre 5. oktobra jer je Tadić izbrisao sve one godine borbe protiv režima SPS-a, a s druge strane politički stavovi Nikolića i Koštunice i nisu toliko udaljeni da ne mogu formirati zajedničku vlast.

Cale

pre 12 godina

Kakva bi to propast bila, Toma sa srednjom skolom da bude predsednik, Tabakovicka zaduzena za ekonomiju a Voja Neobavesteni kandidat za premijera. Dobar scenario za kursadzije!

Bojan

pre 12 godina

Iz revolta prema prekorumpiranom DS-u hteo sam glasati za SNS, ali DSS..hmmm beli listic!
BEli listic- opomena svakoj stranci da niste dovoljno dobre i da je mnogo revoltiranih ljudi..uskoro ce ovakvi politicki dinosaurusi nestati sa politicke scene, samo da ne pocnu sa kozmetickim sminkanjem kao TOMA !

Milovan

pre 12 godina

Za mapu Koštuničine Srbije znamo da je celovita, sa Kosovom.Ta ostale, sem Čedinog i Vukovog Preokreta, još nismo sigurni da li je to KALGON SRBIJA.To važi i za Tomu. Zato bi sve stranke pred izbore trebalo da nam prikažu granice svoje Srbije.

nikigi

pre 12 godina

Mislim da i građani Srbije u većini dele ovo mišljenje i bilo bi dobro da formiraju vladu SNS i DSS pod uslovom da se dogovore po pitanju kosova i EU.

MilošMiško

pre 12 godina

Koštunica ne sme prokockati ovu šansu zarad sujete oko pitanja EU. Ovo je važan momenat u istoriji Srbije koji ima veći značaj od samog 5. oktobra. Koštunice, za dobrobit ovog naroda koji je na rubu egzistencije, pojačaj borbu za skidanje aktuelnog režima i drži se naprednjaka.

Aristotel

pre 12 godina

"Nikolić je istakao da ne mogu stranci odlučivati sa kim će SNS da formira vlast, jer o tome odlučuju građani Srbije. "

Pa, nije bas da narod odlucuje. Odlučujes ti, Nikoliću, kako ti se ćefne, jer ako Koštunica jedva prođe cenzus, kakva je to onda volja naroda?
Zar za tebe ne važi ona stara, "Ispeci pa reci"?
O, da, zaboravio sam, posle štrajka glađu i žeđu si izgubio 80% IQ.

GoxyPB

pre 12 godina

Prioritet za Nikolića i Koštunicu mora da bude dobijanje izbora, a sve stranke same po sebi imaju odgovornost da u budućoj vlasti usaglase svoje programe i ciljeve i formiraju vladu dostojnu ovog napaćenog naroda. Zato, nema nikakvih želja, već "moranja"!

Lutkica

pre 12 godina

Sasvim korektno, Nikolić je i izjavio da će sarađivati sa svima koji žele da promene nešto, nebitno kojoj stranci su pripadali ili čak nisu ni jednoj.
Samo da oni pobede, pa će sve ostalo lako da ide.

bebac

pre 12 godina

DS je sa SPS-om i SRS-om!Ljubav neviđena na ovim prostorima.Ostao je jedino ovaj blok uz naprednjake, koji polazi od početka sa jasnim i velikim ciljem da pomogne Srbiji

nikigi

pre 12 godina

Predsednik države - psiholog
Ministar zdravlja - patolog
Ministar životne sredine - ortoped i traumatolog
Ministar bez portfelja - stomatolog
Narod - zamorci

maccc

pre 12 godina

Bravo za fotografiju! Pogledajte taj lazni osmeh na oba lica. Kakve mutne njuske... muljanje i malverzacije, za to su samo sposobni svi politicari.

sasa

pre 12 godina

najpametniji si kad cutis.glasacu za tebe samo zato da ova banda od vlasti ode i to u roku od tri meseca na dozivotne robije(najmanje).
a ovakvim izjavama samo mozes da izgubis glasove.kad je taj doticni kostunica bio na vlasti mislio sam da nemoze biti gore,medjutim ovaj ds_
me je demantovao,i ti sada pricas gluposti i kazes da ces prvo sa njim razgovarati.to ti je pametno koliko i ono sa gladovanjem u bolnici !

matko

pre 12 godina

Pogledajte ova imena u mogucoj Tominoj vladi:
Toma,3 Karica + Milanka, Velja Ilic i njegovi direktori, Ultralevicar, 2 Krkobabica, Aligrudic & comp, Marsicanin + 2 prebega iz SRS! Bila bi to vlada sa 15 ministara!

MilenkoPb

pre 12 godina

Nikolić i Koštunica mogu imati sasvim prirodnu saradnju za razliku od Tadića i Dačića koji su napravili brak iz ličnih interesa. Ne želim da izgubim još četri godine života sa Šojićima !!!

Danilo

pre 12 godina

Nikolić nema alternativu, Koštunica mora da bude ozbiljan u ovoj situaciji. Svi smo poniženi i opljačkani, a to može izaći na videlo tek ako na vlast dođe Nikolić. Ja dajem punu podršku savezu SNS i DSS.

diplomiraj-pa-emigriraj

pre 12 godina

Posle 12 godina u Australiji ponekad se zapitam da li se u Srbiji nesto popravilo nabolje,i posetim ovakve forume.I svaki put kad procitam komentare pozicije i opozicije,shvatim iznova i iznova da sam doneo pravu odluku sto sam otisao.
Neka vam je sa srecom.

Spartak

pre 12 godina

Skim god da naprednjaci naprave koaliciju oni ce imati apsolutnu vecinu i moci ce da kontrolisu te manje partije,i ne dozvoliti kao ova dosadasnja vlada da manje partije upravljaju celom vladom

PrijovicM

pre 12 godina

Dok je Kostunica bio premijer moja inzinjerska plata u JP je bila 680 €. Danas su mi direktori postava SPS-a i JUL-a iz devedesetih, a plata ,i je 400 €. Nikolić može samo da donese boljitak ovoj raji, sobzirom da mu je cilj da suzbije korupciju i pljacku na svim nivoima. Promene, pod hitno, ovo može biti samo dobro!

Mrdak

pre 12 godina

Neprirodni savez Tadića i Dačića ponizio je sve izvorne glasače DS-a i SPS-a, a ovu zemlju doveo do propasti. Nikolićev potencijal kadrova i Koštunicino iskustvo jedino nas mogu izvesti iz ovog ludila pljačke, korupcije, nemorala i bahatosti!

racerx

pre 12 godina

Samo mala obzervacija za ove sto prosipaju da SNS i DSS igraju "korektno". Svi zuto crni plakati, kojima je grad izlepljen, a na kojima su Djilas, Dinkic, Tadic, Miskovic... su plakati SNS-a (*video sam kako ih lepe i video sam u OO Zemun, kako stoje na stolu), iako to na plakatima ne pise. Ono sto pise na plakatima su jeftine politicke fore tipa: Pravi kumovi, Sedi jedan... da ne trosim previse reci opisivajuci ih, posto ste ih svi videli.
E sada mene interesuje jedna stvar, a to je: obican gradjanin zna o aferama pojedinih lica iz vladajucih stranaka dosta i sto je najvaznije preko 70% prica koje kruze su tacne! E, sada, iako taj obican gradjanin nema nikakve veze sa politikom ili sa krugovima u kojima se te i takve odluke donose, on to zna, hajde samo zamislite koliko znaju ovi iz SNS-a ili DSS-a, zasto onda umesto tih jeftinih propagandnih slogana i bezazlenih optuzbi i blacenja, ne napisu taksativno zasto prozivaju Dinkica, zasto Djilasa, zasto Miskovica. Kako je moguce da se nama citava plejada politicara posle neke vekile afere samo povuce, a da opozicija ne odreaguje, kada ima tako cistu sansu za postizanje poena???? Kako je moguce da su Goran Vesic, Labus, Tomica Milosavljevic, Davinic... i mnoooogi drugi samo zaboravljeni?
Moje misljenje je da to ne cine, jer bi onda morali da idu na sud, tj. nesto konkretno da urade, a to niko od politicara u Srbiji ne zeli! Jer mnogo je lakse mlatiti praznu slamu i optuzivati jeftinim i bezazlenim optuzbama, a usicariti koji glas, nego prozvati pojedince i jasno i glasno reci sta su radili i sa kim, posto to zahteva angazovanje, ali isto tako i vas izlaze protivnapadu i optuzbama za stvari koje ste vi radili, a ova druga strana svakako zna! Tako da je uvek bolje cutati i ne talasati!
Upravo zbog toga necu glasati ni za jednog od ovih koje sam spomenuo, a dobro cu razmisliti da li cu glasati i za koga, jer vise ne zelim da dam svoj glas nekome ko je nesposoban i kome je jedna i jedina vodilja u bavljenju politikom sopstvena korist, a pamet mu dolazi samo pred izbore, kada se odjednom opseti da je 4 godine proveo u ne radeci nista, samo praveci afere i aferice pa onda trazi jos 4, jer eto nece ponoviti iste greske u novom mandatu!

NEOBAVEŠTEN

pre 12 godina

Neka mi neko objasni:
-da li su stranke privatna preduzeća????
-kakvi programi?
-za koga programi?
-kakva odgovornost?
-kakve posledice nerada i sl.?
-za koga su zakoni koji se menjaju kao čarape?
-šta ste dosad pametno uradili?
-kako izgleda boljitak????

grekoss

pre 12 godina

Narod je zeljan pomeranja sa ove ubitacne mrtve tacke, a znamo da su promene realno moguce samo promenama sa vrha, a ko se sa kime saradjivati videcemo posle izborne pobede naprednjaka.

Tadija

pre 12 godina

Pa normalno da će prvo da razgovara sa DSS-om, neće valjda sa DS-om. U svakom slučaju treba nam mnogo manja, efikasnija, jeftinija i bolja vlada, bez obzira na stranke (Samo DS da ne bude u vladi)

kaljente

pre 12 godina

Jel sam ja lud ili sta? SNS je stranka koja se zalaze za evrointegracije dok je DSS izjavila da ce ako dodje na vlast stopirati evrointegracije? Da li je glad za vlascu jaca i od ovakvih sustinskih razlika? Da li je moguce da cemo i ovu ovakvu ocajnu vlast narednih godina praviti od blata?

ivan

pre 12 godina

Sta je ovo? Pisanje na temu DOK SANJAM I MASTAM.
Srbiju je unistila SPS politika zajedno sa njihovim koalicionim partnerima (izmedju ostalih i vas dvojica) koja je vodila ratove i oslanjala se na podrsku Rusije i Kine...

Open 3

pre 12 godina

Jao sada kada se pristalice SPS-a i URS-a docepaju ove vesti, pa pocnu kao Dacic o tajnoj vezi SNS-a i DS-a, ma narod ih ceka 6.maja.

milankeck

pre 12 godina

Kostunica bi trebalo da podrzi Nikolica i SNS ako iskreno zeli promene u zemlji.Ali morao bi da izadje iz krajnosti da ne zeli nista sa EU,jer to nije dobro kao sto nije dobra ni krajnost demokrata da samo vide eeu.i nista vise.

Sunce Slobode

pre 12 godina

@Miloš
"Neverni Toma zaboravlja da će od Koštunice moći da pravi evropejca samo pod uslovom da ovaj uopšte pređe cenzus."

Velika je zabluda teorija po kojoj DSS ne prelazi cenzus. Oni su samo nakon obelodanjivanja zahteva Amerikanaca Nikolicu da ni po koju cenu ne sme da udje sa DSS-om u koaliciju dobili novih 2-3% (u pesimisticnijoj proceni). Prilicno sam siguran da ce mnogi biti iznenadjeni rezultatom DSS-a na ovim izborima.

jovana

pre 12 godina

Stvari su jasne, sa jedne strane imamo SNS i DSS a sa druge DS LDP SPS URS... svako neka glasa po savesti, i kako misli da mu je bolje. Ko god lepo zivi neka podrzi drugu opciju. Ja necu sigurno.

Soka

pre 12 godina

Ovo su sad, po mom misljenju, najteza vremena z bavljennje politikom. Duboko verujem u sposobnost i mudrost Nikolica i Kostunice kojima je prvenstveno interes Srbije na prvom mestu i da ce postici dogovor oko svih spornih pitanja.

snezana70

pre 12 godina

@a77

A sad dobro razmisli ko je antievropejac... Zar to nije vladajuca koalicija koja nas vec 12 godina drzi na distanci od EU svojim "radom"??? Zar to nije vlast koja se odrekla 15% svoje teritorije? Vlast koja cezurise opoziciju...

Magnus

pre 12 godina

Hvala mu za ovu izjavu. Nadam se da ce mudraci koji pricaju a su "svi isti" i propagiraju bele listice konacno shaviti da bas i nije sasvim svejedno ko ce da pobedi.

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

- Snila baba šta bi bila rada.
- Zec u šumi a ražanj na vatri.
- Uzme se stiropor, sedne par sati, dođu anđeli i odvedu u kliniku JUL-ovsku.
- Proglasi se gladovanje do ispunjenja zahteva: da svi sa biračkog spiska obećaju da će glasati za tebe i podteklog Acu, premorenu Jorgovanku i ostale oceubice iz SRS, i iverje od drugih stranaka.
Brzo će Vaskrs - pa će pričest i sve jovo nanovo. Već viđeno zadnjih dvadeset godina (kuku-lele, zar 20, mora da je malko više).
I bi Srbiju u promene - unatrag?
PS.
šta će se, Milovan je lepo napisao "Posle 99 godina", a mi paćenici da dodamo - Toma-Aleksandar Savanović su među nama. I žarko žele VLAST - ponovo.

kutijica

pre 12 godina

SNS ima prostora za razgovor sa DSS-om i smatram da se mogu dogovoriti iako mozda razgovori mogu potrajati, a verujem da se Nikolic nece odreci EU.

B.Mikic

pre 12 godina

E moj Tomo, i ti si postao politicka skitnica i ponasas se isto kao i svi pre tebe. U cemu se onda razlikujete, osim u dzepovima. Ovima puni dzepovi, a tebi i tvojima poluprazni. Izvini, ali kojoj normalnoj stranci su potrebni Velja Ilic i Vojislav Kostunica. Sta covek sa njima da ostvari?
Velja se ne trezni, dok Voja nikako da se probudi iz sna u koji je zapao jos pre 12 godina. I sada mene zivo zanima, sta ce to biti drugacije kada SNS uzme vlast u svoje ruke, kada cemo opet kuburiti sa istim ljudima. Kostunica ce obstruisati svaki pokusaj priblizavanja EU, a velja ce pijan samarati novinare i vredjati svakoga ko drugacije misli. Moje licno misljenje je da i od te vlasti, koju bude Nikolic predvodio, ako bude, nece biti nista osim nastavak vec vidjenog, ako ne i gore.

antifa

pre 12 godina

činjenica je da bi Nikolić razgovarao i sa samim đavolom samo da se dočepa vlasti.Već je u svoju koaliciju uključio potrošene, reciklirane političare kao što su Ilić,Vulin, Pelević, Karići sa aferama iza sebe zbog kojih bi u normalnim državama robijali. Ne znam samo kako imaju obraza da se predstavljaju kao "nove" političke snage, kada već svi zajedno uništavaju Srbiju u poslednjih 20 godina!

@pop

pre 12 godina

Pope, pope...kažeš, niko ne može ovoliko nisko da padne? A Tadić? A koalicija sa SPS? Vratiće ti on i mama Miru iz Rusije, živi bili pa videli!

milenko

pre 12 godina

ako sluđeni narod bude birao, dobiće SNS (nažalost), a ako zapadni ambasadori budu birali, biće DS (DS je katastrofa sa državu gora od Miloševića (fuj), to je sad jasno ko dan!). Kladim se da će zapadni ambasadori da izaberu!!!

Milos

pre 12 godina

Sve je ovo veoma pozitivno,ja sam iznenadjen kako se iz dana u dan siri pokret protiv rezima,kako se mnogi prikljucuju i okupljaju oko istih problema,ideja,za njihovo resavanje i spremnost na to da se vlast osvoji na izborima!

Nikola

pre 12 godina

@bebac
SNS sa jasnim ciljem ? SNS za EU DSS protv EU. SNS je sa ilicem koji je jasno stavo do znanja (kad je bio sa Kostunicom) da je protiv EU, Vulin ? O cemu i pricamo ovde ? Otvorite oci ljudi! Mozda vam se ponovo skupljaju bombe ?

Siniša

pre 12 godina

Ja se ne slažem sa politikom DSS, ali svako jasno zna da su oni najveći protivnici ulaska Srbije u EU, da su za to da sa Rusijom napravimo savez... oni to ne kriju i sa njima ste uvek na čisto. To je u potpunoj suprotnosti sa politikom SNS i sad neko će morati da odustane od svoje politike i napravi zaokret, poznavajući Kotunicu on sigurno neće...poznavajući Tomu(za fotelju bi nas sve prodao)...Samo bi bilo dobro da pre izbora znamo, jer su to veoma ozbiljne stvari, nije to dilema-razlika tipa npr. da li će PDV biti 18 ili 20%...i sl.

Prometej

pre 12 godina

Ovde neko opasno vara svoje biračko telo. Toma je
"za Evropu" a Koštinica je "za to da se ponište svi dosadašnji
koraci Srbije u približavanju Evropi" . Prosto ovi stavovi su
apsolutno nepomirljivi što znači da ako ove dve stranke planiraju
koaliciju neko od njih gnusno obmanjuje svoje birače.
Na novinarima( ovde pre svih mislim na novinare B92)
je velika odgovornost da iskristališu stavove stranaka
posebno o ovaku krupnim temama kako bi birači znali za koga glasaju
u suprotnom ovi zbori bi mogli da budu karta u jednom pravcu
i to u 90-te što bi Srbiju izbrisalo sa političke i ekonomske
karte Evrope...
Mislite o tome ... Dok još nije kasno ...

stefs

pre 12 godina

Dve partije koje imaju neki realan pogled na svet,na Kosovo i na EU.Glasacu za SNS jer su mi se ovi na vlasti smucili svi do jednog

Sofija

pre 12 godina

Srbija je uvek bila prijateljska zemlja i nikada se nije mesala u unutrasnje prodleme i odluke drugih zemalja. Ne vidim onda zasto bi se stranci mesali u unutrasnje s

rema

pre 12 godina

@pop
Kako te samo nije sramota da tako pises. Prvo pogledaj sta su beskicmenjaci, a i ti si neki od njih. Malo pristojnosti nije na odmet cak i kada na udaras na misljenje konkurenta i protivnika

a77

pre 12 godina

@snezana70
U pravu si.... 16 godina, ne dvanaest... SPS-SRS-JUL-DSS-NS su bili na vlasti 16 godina(u raznim kombinacijama i sa prekidima) i odrekli se(izgubili u ratu) 15% svoje teritorije... a takođe su cenzurisali(čak i ubijali) opoziciju...

Siniša Stanojević

pre 12 godina

Svi zaboravljate da će sada, po novom, poslanici biti vlasnici mandata i tu će da cveta trgovina, a da ne govorim o prletačima unutar koalicija, pa sutra da neko Velji ponudi više lov. ode cela njegova ekipa u zagrljaj drugom, Koštunicu je očas posla otkačio i prilepio se uz Nikolića, a sutra ode nekom drugom u zagrljaj...al' će pijaca da radi, ima da pršti na sve trane...a mi kao budale glasamo i nadamo se da će raditi u našem interesu...male stranke, veliki problemi, ucenjivanja, trgovina...

Mili

pre 12 godina

To je i najrealnije u ovom trenutku, jer se dss mnogo udaljio od politike ds-a, a priblizio se sns-u, samo da se otklone jos neke male razlike i to je to

nono

pre 12 godina

E bas zbog toga necu da glasam na Vas. Inace sam jos razmisljao da li dam glasam na SNS, ali posto zelite koaliciju sa DSS koja je isto tako bila na vlasti pre 4 godina i takodje kriva za ovakvo lose stanje u zemlji. Stavise, za vreme vladavine DSS -NS je dogodila najveci sunovrat Srbije od promene 2000. godine. Za vreme njihove vladavine je izgubljeno Kosovo, stopirani pregovori sa EU, desile najvece pljacke...
A sad vi hocete u koaliciju sa njima (a sa NS ste vec i sklopili sporazum)... I onda pricate da ste vi nesto bolji, i da cete sve raditi drugacije... Sa ovima NECETE. I zato (samo zato) moj glas nemate!

Marko Runjajić

pre 12 godina

U svakom slučaju bolje takva vlada nego DS&SPS&LDP. Videli smo šta ovi znaju i umeji i kako vladaju, sumnjam da je mnogo ljudi zadovoljno onim što su pokazali.

Dana Pavić

pre 12 godina

Samo kod nas mali postavljavu uslove , a u svim normalnim zemljama veliki odlučuju . Ako neko hoće sa SNS u vladu mora popustiti .

Sara

pre 12 godina

Samo apsolutna pobeda opozicije moze doneti promene i pokrenuti Srbiju. Mnogi iz vlasti moraju podneti racune za greske i propuste u protekle 4 godine.

Janko

pre 12 godina

Nije mnogo vremena do izbora ostalo,stvari su se iskristalisale,politika svih stranaka na nasoj politickoj sceni je jasna.Ne postoji ni jedna druga opcija koja moze da dovede do promena,osim ove oko naprednjaka i DSS-a.

SiskaS

pre 12 godina

Srbiji je potrebna vlast koja ce biti u sluzbi svog naroda, jer narod je i bira. Danasnji vlastodrsci, koji su u proteklom periodu unistili zemlju moraju da odu sa politicke scene srbije da bi se konacno uspostavio red, PRAVDA i PRAVO.

sankcije,inflacija,ratovi..

pre 12 godina

Nikolicu samo zbog tvoje prepotentnosti,uverenosti u pobedu i kako si samo ti spasilac srbije glasacu za DS..pa da li ti mislis da smo mi ludi skupio si:..karice,julovce,arkanovce,marka i miru,beka i ostale tajkune..i ti mi pricas da glasam za tebe ti covece treba da ides od kuce do kuce i da molis za oprostaj zbog onoga ste ste uradili ovom narodu 90-ih.

Djalminha

pre 12 godina

Stranka koji kopira program DS-a, koja se sad odjednom zalaze za proevropsku politiku, odlucuje, odnosno Voojvoda Toma odlucuje, da ce posle izbora razgovarati prvo sa DSS-om! To znaci da ce oni, ako nekim cudom dobiju izbore, odmah prevariti gradjane i sklopiti sporazum sa strankom koja se zalaze za geto. SNS ce povuci ceo svoj kopirani proevropski program i posvetiti se politici koju promovise Kostunica, nacionalnoj politici koja nema buducnost, politici gde se svako grabi za svoju fotelju. Pa dobro, makar smo upozoreni...

Ponosan

pre 12 godina

Kapmanja SNS, iako oni se verbalno deklarišu suprotno, zasniva se isključivo i samo na ne argumentovanim napadima i kritikama sadasnje vlasti. Baš onako kako "većina" voli da čuje. A najveći apsurd od svega je kritika vlasti u zadnjih 12 godina, u periodu u kome je DSS imao ogromnu ulogu nazadovanja našeg društva. Sada je DSS ostao jedini partner SNS-a, i veštom retorikom sva odgovornost ove dve partije se pokušava sakriti!
Iskroneo bih voleo da SNS počne baratati sa argumentima i istinitim činjenicama. Voleo bih čuti nešto pozitivno od njih. Nismo mi baš toliko jadni koliko nas oni predstavljaju. I svaka izgovorena reč Nikolića i Vučića je uvreda za naš narod.
Svako ko misli da će mu političarui doneti boljitak, grdno se vara. Svako kreira svoju sudbudu. Svaki ima izbor da se bori za sebe, da radi na sebi, i da promeni svoj život na bolje. Politikanti to sigurno neće uraditi za vas.

Komentator

pre 12 godina

Svako, a posebno Toma Šojić, ima snove koji nemaju dodirnih tačaka sa realnošću ("... pusto ostrvo, Pamela i ja sami na plaži ..."). Na njegovom mestu pre bih maštao kako nakon još jednog poraza obuzdati apetite Taška-engleskog đaka-Vučića i Džorgovanke podržanih mladacima iz "ikebane" sa press-konferencija...

Milan Filipovic

pre 12 godina

Ne sumnjam da ce g.Nikolic prvo porazgovarati sa g.Kostunicom, pa ce zatim napraviti, kao sto je unapred dogovoreno, koaliciju sa DS.
Obrazlozenje koje ce prevareni biraci cuti je da je jedini nacin da se postigne dalje priblizavanje EU (koji ni za SNS nema alternativu) taj da "silom prilika a u interesu gradjana zeljnih evrointegracija" bude napravljena koalicija sa DS, sa kojom, po tom apsolutno neospornom prioritetu, postoji jedinstvo stavova.

milan

pre 12 godina

Pa tipicno za Nikolicai SNS pokusavati na sve strane samo da sakupi pojene bez obzira odakle dosli. Kada ovako posmatrate SNS ima vise zajednickog sa DS nego sa Kostunicom da ako mi pocnemo EU da uslovljavamo znamo sta nas ceka. Nema sanse da se sedi na dva i vise stolica kako praktikuje SNS i da se svugde skupljaju pojeni to ne funkcionise da se na kraju moze dogoditi da svugde izvisimo i kod Rusa i kod EU.

pedja

pre 12 godina

Vi ste isti,cilj vam je samo da napunite svoje dzepove,a udruzili bi ste se najvise iz razloga da ne odgovarate za svoja dela i izbegnete ispitivanje porekla imovine i politicku odgovornost za ubistvo Zorana.Ako narod ima imalo pameti podrzace one koji ce vam stati na put i privesti vas odgovornosti za zlodela i pljacke u kojima ste ucestvovali.Vreme je za prave promene ali ne sa vama,vi ste svoje dokazali,mozete obecavati i kule i gradove.Svaki onaj koji vama ukaze poverenje a nema direktne koristi od toga mora da ima ozbiljne probleme sa razumom.Ako neki misle da je SNS zaista za EU,grdno se varaju,oni su vise za Rusiju samo to nece otvoreno reci,i po tom pitanju se jako dobro slazu sa DSS.Opameti se narode,inace srljas u zagarantovani nastavak bede i nepravde,naravno zagarantovano pod Ruskom cizmom uz pomoc domacih izdajnika.Oni koji to do sada nisu shvatili nema nade da ce to i ubuduce razumeti.Preokret je jedini spas,sve ostalo je los izbor,DS je takodje dokazao sta najbolje zna,to je osetno i vidljivo.Vreme je da neko odgovara za stanje u kojem se gradjani nalaze,samo od sebe se to nije desilo,krivaca ima dosta.

goramsole

pre 12 godina

Sa DSS Bi koalicija bila prihvatljiva , jer je i njima na prvom mestu jaka ekonomija a eventualne razlike bile bi prevazidjene !

halo

pre 12 godina

Građani Srbije odlučuju o svemu, na Vama je da se dogovorite i pokušate nam pomoći da preživimo. Da, ne bi bilo, da stvarno svi stanemo pod jedni krušku.

maxtr

pre 12 godina

zar nije gospodin Nikolic pre samo nekoliko dana rekao da nece nisakim u koaliciju??!!!?? da hoce potpuno novu vladu??!!?? pa da li je moguce da je vec krenuo da gazi svoju rec samo da bi dosao na vlast?!?!! sta bi radio da je na vlasti tek mogu da predpostavim!

Citalac

pre 12 godina

Biti "...punopravni član EU, uz saradnju sa Rusijom, Kinom, Japanom i ostalim zemljama"?
Nije ni EU tako naivna da to sama sebi dozvoli sa svojim clanovima.

Lampa na baterije

pre 12 godina

SNS i DSS igraju fer i korektno i to mi se iznad svega dopada.. Ne napadaju se međusobno, svako vodi svoju kampanju, izlaže svoj program i kadrove i narod će odlučiti na osnovu toga za koga će glasati.. Zato mislim da su idealna kombinacija za koaliciju.. Ako su DS i SPS mislili da će na osnovu svoje kampanje u kojoj napadaju opozicione partije da promene volju birača, grdno su se prevarili.. Narodu je dosta i svađa i prepirki i „prljave igre“..

milankeck

pre 12 godina

Nikolic sa ovakvom politikom najverovatnije ce dobiti izbore.Razumno ,sa poznatim prioritetima i dostojanstvom.Kostunica bi trebao da omeksa stav i pomogne SNS da skine ovu sadasnju vlast.

Super Mario

pre 12 godina

Ko god bude na vlasti čeka ga težak posao. Demokratska stranka sa ostalom ekipom napravila je veliku rupu u budzetu, izgubila preko 400.000 radnih mesta, "obezbedila" nam najniže plate u regionu... Da su mi najrodjeniji, menjao bi demokrate.

Peca

pre 12 godina

E pa ljudi dok nam je taj DSS bio u vladi plate su nam bile neuporedivo veće nego sad, dinar jači, gorivo jeftinije. Molim lepo, to je politika, koliko je meni pun novčanik. Podrška za DSS&SNS.,

Drago62

pre 12 godina

Na Koštunici je sada velika odgovornost da prihvati maksimalno borbu protiv režima Tadića i Dačića za dobrobit srpstva. Političkih raznolikosti je bilo i biće, i one se prevazilaze u hodu (šta reći o savezu Tadića i Dačića ?!). Ponovljenih izbora ne sme biti, Tadić i Dačić ne smeju ostati na vlasti!!!

Ja

pre 12 godina

Tomo, budi realan. Nema šanse da SNS formira vladu, jer će žuti okupiti oko sebe sve moguće i nemoguće, napraviće ako treba još 200 ministarstva, da ih sve podmiri, samo da ne daju fotelje! I sa crnim djavolom!

BanjoBat

pre 12 godina

Koštunica je dokazao da ovaj narod može da ima pristojan život, a SNS za sada dokazuje da ima jake kadrove koji mogu preuzeti svu odgovornost vođenja ove napaćene države. U svakom slučaju, posle Tadića i Dačića biće teško dovesti Srbiju u "normalan" život, sve je dovedeno do ivice propasti!

Angelina001

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da jedna stranka uspe da formira vladu , posto mi je malo over the head citavog buljuka mini stranaka. No, ako vec neko "mora", neka bude SNS. Ovi, dosadasnji, pokazali su sta (ne)umeju.

pateticno

pre 12 godina

Al radikalski podmaladak siba komentare. Nikako da nauce da budu neprepoznatljivi. Ah, tomo tomo, sa takvim podmladkom, nema tebi vlasti.

Cmiljan

pre 12 godina

Trenutno najbolje rešenje za Srbiju, Toma i Vojislav ipak nisu kompromitovani a stranke pripadaju narodnoj opciji koja je ipak većinska Srbija. Glas ZA!

Lutkica

pre 12 godina

Sasvim korektno, Nikolić je i izjavio da će sarađivati sa svima koji žele da promene nešto, nebitno kojoj stranci su pripadali ili čak nisu ni jednoj.
Samo da oni pobede, pa će sve ostalo lako da ide.

Radjoni

pre 12 godina

U momentu kada je DS prihvatio SPS, svog decenijskog neprijatelja zbog koga nas je uvlačio u višegodišnje sukobe sa tadašnjom vlašću i policijom, ne vidim razlog da Nikolić i Koštunica ne budu zajedno. U svakom slučaju, bio sam demokrata, sada podržavam "narodnjake" jer mogu najblaže da kažem da sam prevaren svih ovih godina!

Cale

pre 12 godina

Kakva bi to propast bila, Toma sa srednjom skolom da bude predsednik, Tabakovicka zaduzena za ekonomiju a Voja Neobavesteni kandidat za premijera. Dobar scenario za kursadzije!

nikigi

pre 12 godina

Mislim da i građani Srbije u većini dele ovo mišljenje i bilo bi dobro da formiraju vladu SNS i DSS pod uslovom da se dogovore po pitanju kosova i EU.

bebac

pre 12 godina

DS je sa SPS-om i SRS-om!Ljubav neviđena na ovim prostorima.Ostao je jedino ovaj blok uz naprednjake, koji polazi od početka sa jasnim i velikim ciljem da pomogne Srbiji

MilošMiško

pre 12 godina

Koštunica ne sme prokockati ovu šansu zarad sujete oko pitanja EU. Ovo je važan momenat u istoriji Srbije koji ima veći značaj od samog 5. oktobra. Koštunice, za dobrobit ovog naroda koji je na rubu egzistencije, pojačaj borbu za skidanje aktuelnog režima i drži se naprednjaka.

Bojan

pre 12 godina

Iz revolta prema prekorumpiranom DS-u hteo sam glasati za SNS, ali DSS..hmmm beli listic!
BEli listic- opomena svakoj stranci da niste dovoljno dobre i da je mnogo revoltiranih ljudi..uskoro ce ovakvi politicki dinosaurusi nestati sa politicke scene, samo da ne pocnu sa kozmetickim sminkanjem kao TOMA !

Jagodinac

pre 12 godina

Cekaj hoces sa Kostunicom! Pa tii rece da ti je cilj EU,a Kostunica javno govori da nam je EU samo stetna i da nam ne treba,a dobijeni status Srbije je prokomentarisao kao zlo za Srbiju. E Tomo,Tomo ti si vuk koji dlaku menja,ali cud nikada. Radikale si prodao za 2 dinara,a Srbiju ces za dinar.Crni mi ako ti dobijes izbore,vratices nas u devedesete,a rat na Kosovu je sa tobom realna opcija.Daleko ti lepa kuca!

Aristotel

pre 12 godina

"Nikolić je istakao da ne mogu stranci odlučivati sa kim će SNS da formira vlast, jer o tome odlučuju građani Srbije. "

Pa, nije bas da narod odlucuje. Odlučujes ti, Nikoliću, kako ti se ćefne, jer ako Koštunica jedva prođe cenzus, kakva je to onda volja naroda?
Zar za tebe ne važi ona stara, "Ispeci pa reci"?
O, da, zaboravio sam, posle štrajka glađu i žeđu si izgubio 80% IQ.

maccc

pre 12 godina

Bravo za fotografiju! Pogledajte taj lazni osmeh na oba lica. Kakve mutne njuske... muljanje i malverzacije, za to su samo sposobni svi politicari.

Naravno

pre 12 godina

I sa djavolom ako treba... od ulrta levice, do ultra desnice, sve sa licnostima neciste proslosti. Kako cete samo ukopati Srbiju i naterati sve koji su iole pismeni da se isele.

a77

pre 12 godina

@snezana70
U pravu si.... 16 godina, ne dvanaest... SPS-SRS-JUL-DSS-NS su bili na vlasti 16 godina(u raznim kombinacijama i sa prekidima) i odrekli se(izgubili u ratu) 15% svoje teritorije... a takođe su cenzurisali(čak i ubijali) opoziciju...

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Nista vam neverujem!

Na vikilinksu lepo pise kako ste napravljeni, uz veliku "podrsku" zapadnih ambasada.
Posle izbora moracete da vratite uslugu tim ambasadama i da idete sa DSom!

Mijo Bjelić

pre 12 godina

Setite se samo konglomerata partija u DOS-u, i pored šarenila političkih mišljenja i grotesnih faca, zajedno su svrgli režim Miloševića. Sada je želja za promenom režima veća nego pre 5. oktobra jer je Tadić izbrisao sve one godine borbe protiv režima SPS-a, a s druge strane politički stavovi Nikolića i Koštunice i nisu toliko udaljeni da ne mogu formirati zajedničku vlast.

Nikola

pre 12 godina

@bebac
SNS sa jasnim ciljem ? SNS za EU DSS protv EU. SNS je sa ilicem koji je jasno stavo do znanja (kad je bio sa Kostunicom) da je protiv EU, Vulin ? O cemu i pricamo ovde ? Otvorite oci ljudi! Mozda vam se ponovo skupljaju bombe ?

sankcije,inflacija,ratovi..

pre 12 godina

Nikolicu samo zbog tvoje prepotentnosti,uverenosti u pobedu i kako si samo ti spasilac srbije glasacu za DS..pa da li ti mislis da smo mi ludi skupio si:..karice,julovce,arkanovce,marka i miru,beka i ostale tajkune..i ti mi pricas da glasam za tebe ti covece treba da ides od kuce do kuce i da molis za oprostaj zbog onoga ste ste uradili ovom narodu 90-ih.

matko

pre 12 godina

Pogledajte ova imena u mogucoj Tominoj vladi:
Toma,3 Karica + Milanka, Velja Ilic i njegovi direktori, Ultralevicar, 2 Krkobabica, Aligrudic & comp, Marsicanin + 2 prebega iz SRS! Bila bi to vlada sa 15 ministara!

GoxyPB

pre 12 godina

Prioritet za Nikolića i Koštunicu mora da bude dobijanje izbora, a sve stranke same po sebi imaju odgovornost da u budućoj vlasti usaglase svoje programe i ciljeve i formiraju vladu dostojnu ovog napaćenog naroda. Zato, nema nikakvih želja, već "moranja"!

nono

pre 12 godina

E bas zbog toga necu da glasam na Vas. Inace sam jos razmisljao da li dam glasam na SNS, ali posto zelite koaliciju sa DSS koja je isto tako bila na vlasti pre 4 godina i takodje kriva za ovakvo lose stanje u zemlji. Stavise, za vreme vladavine DSS -NS je dogodila najveci sunovrat Srbije od promene 2000. godine. Za vreme njihove vladavine je izgubljeno Kosovo, stopirani pregovori sa EU, desile najvece pljacke...
A sad vi hocete u koaliciju sa njima (a sa NS ste vec i sklopili sporazum)... I onda pricate da ste vi nesto bolji, i da cete sve raditi drugacije... Sa ovima NECETE. I zato (samo zato) moj glas nemate!

Mrdak

pre 12 godina

Neprirodni savez Tadića i Dačića ponizio je sve izvorne glasače DS-a i SPS-a, a ovu zemlju doveo do propasti. Nikolićev potencijal kadrova i Koštunicino iskustvo jedino nas mogu izvesti iz ovog ludila pljačke, korupcije, nemorala i bahatosti!

Djalminha

pre 12 godina

Stranka koji kopira program DS-a, koja se sad odjednom zalaze za proevropsku politiku, odlucuje, odnosno Voojvoda Toma odlucuje, da ce posle izbora razgovarati prvo sa DSS-om! To znaci da ce oni, ako nekim cudom dobiju izbore, odmah prevariti gradjane i sklopiti sporazum sa strankom koja se zalaze za geto. SNS ce povuci ceo svoj kopirani proevropski program i posvetiti se politici koju promovise Kostunica, nacionalnoj politici koja nema buducnost, politici gde se svako grabi za svoju fotelju. Pa dobro, makar smo upozoreni...

Milovan

pre 12 godina

Za mapu Koštuničine Srbije znamo da je celovita, sa Kosovom.Ta ostale, sem Čedinog i Vukovog Preokreta, još nismo sigurni da li je to KALGON SRBIJA.To važi i za Tomu. Zato bi sve stranke pred izbore trebalo da nam prikažu granice svoje Srbije.

Siniša

pre 12 godina

Ja se ne slažem sa politikom DSS, ali svako jasno zna da su oni najveći protivnici ulaska Srbije u EU, da su za to da sa Rusijom napravimo savez... oni to ne kriju i sa njima ste uvek na čisto. To je u potpunoj suprotnosti sa politikom SNS i sad neko će morati da odustane od svoje politike i napravi zaokret, poznavajući Kotunicu on sigurno neće...poznavajući Tomu(za fotelju bi nas sve prodao)...Samo bi bilo dobro da pre izbora znamo, jer su to veoma ozbiljne stvari, nije to dilema-razlika tipa npr. da li će PDV biti 18 ili 20%...i sl.

Danilo

pre 12 godina

Nikolić nema alternativu, Koštunica mora da bude ozbiljan u ovoj situaciji. Svi smo poniženi i opljačkani, a to može izaći na videlo tek ako na vlast dođe Nikolić. Ja dajem punu podršku savezu SNS i DSS.

pedja

pre 12 godina

Vi ste isti,cilj vam je samo da napunite svoje dzepove,a udruzili bi ste se najvise iz razloga da ne odgovarate za svoja dela i izbegnete ispitivanje porekla imovine i politicku odgovornost za ubistvo Zorana.Ako narod ima imalo pameti podrzace one koji ce vam stati na put i privesti vas odgovornosti za zlodela i pljacke u kojima ste ucestvovali.Vreme je za prave promene ali ne sa vama,vi ste svoje dokazali,mozete obecavati i kule i gradove.Svaki onaj koji vama ukaze poverenje a nema direktne koristi od toga mora da ima ozbiljne probleme sa razumom.Ako neki misle da je SNS zaista za EU,grdno se varaju,oni su vise za Rusiju samo to nece otvoreno reci,i po tom pitanju se jako dobro slazu sa DSS.Opameti se narode,inace srljas u zagarantovani nastavak bede i nepravde,naravno zagarantovano pod Ruskom cizmom uz pomoc domacih izdajnika.Oni koji to do sada nisu shvatili nema nade da ce to i ubuduce razumeti.Preokret je jedini spas,sve ostalo je los izbor,DS je takodje dokazao sta najbolje zna,to je osetno i vidljivo.Vreme je da neko odgovara za stanje u kojem se gradjani nalaze,samo od sebe se to nije desilo,krivaca ima dosta.

kaljente

pre 12 godina

Jel sam ja lud ili sta? SNS je stranka koja se zalaze za evrointegracije dok je DSS izjavila da ce ako dodje na vlast stopirati evrointegracije? Da li je glad za vlascu jaca i od ovakvih sustinskih razlika? Da li je moguce da cemo i ovu ovakvu ocajnu vlast narednih godina praviti od blata?

kutijica

pre 12 godina

SNS ima prostora za razgovor sa DSS-om i smatram da se mogu dogovoriti iako mozda razgovori mogu potrajati, a verujem da se Nikolic nece odreci EU.

Komentator

pre 12 godina

Svako, a posebno Toma Šojić, ima snove koji nemaju dodirnih tačaka sa realnošću ("... pusto ostrvo, Pamela i ja sami na plaži ..."). Na njegovom mestu pre bih maštao kako nakon još jednog poraza obuzdati apetite Taška-engleskog đaka-Vučića i Džorgovanke podržanih mladacima iz "ikebane" sa press-konferencija...

B.Mikic

pre 12 godina

E moj Tomo, i ti si postao politicka skitnica i ponasas se isto kao i svi pre tebe. U cemu se onda razlikujete, osim u dzepovima. Ovima puni dzepovi, a tebi i tvojima poluprazni. Izvini, ali kojoj normalnoj stranci su potrebni Velja Ilic i Vojislav Kostunica. Sta covek sa njima da ostvari?
Velja se ne trezni, dok Voja nikako da se probudi iz sna u koji je zapao jos pre 12 godina. I sada mene zivo zanima, sta ce to biti drugacije kada SNS uzme vlast u svoje ruke, kada cemo opet kuburiti sa istim ljudima. Kostunica ce obstruisati svaki pokusaj priblizavanja EU, a velja ce pijan samarati novinare i vredjati svakoga ko drugacije misli. Moje licno misljenje je da i od te vlasti, koju bude Nikolic predvodio, ako bude, nece biti nista osim nastavak vec vidjenog, ako ne i gore.

ivan

pre 12 godina

Sta je ovo? Pisanje na temu DOK SANJAM I MASTAM.
Srbiju je unistila SPS politika zajedno sa njihovim koalicionim partnerima (izmedju ostalih i vas dvojica) koja je vodila ratove i oslanjala se na podrsku Rusije i Kine...

milan

pre 12 godina

Pa tipicno za Nikolicai SNS pokusavati na sve strane samo da sakupi pojene bez obzira odakle dosli. Kada ovako posmatrate SNS ima vise zajednickog sa DS nego sa Kostunicom da ako mi pocnemo EU da uslovljavamo znamo sta nas ceka. Nema sanse da se sedi na dva i vise stolica kako praktikuje SNS i da se svugde skupljaju pojeni to ne funkcionise da se na kraju moze dogoditi da svugde izvisimo i kod Rusa i kod EU.

Prometej

pre 12 godina

Ovde neko opasno vara svoje biračko telo. Toma je
"za Evropu" a Koštinica je "za to da se ponište svi dosadašnji
koraci Srbije u približavanju Evropi" . Prosto ovi stavovi su
apsolutno nepomirljivi što znači da ako ove dve stranke planiraju
koaliciju neko od njih gnusno obmanjuje svoje birače.
Na novinarima( ovde pre svih mislim na novinare B92)
je velika odgovornost da iskristališu stavove stranaka
posebno o ovaku krupnim temama kako bi birači znali za koga glasaju
u suprotnom ovi zbori bi mogli da budu karta u jednom pravcu
i to u 90-te što bi Srbiju izbrisalo sa političke i ekonomske
karte Evrope...
Mislite o tome ... Dok još nije kasno ...

antifa

pre 12 godina

činjenica je da bi Nikolić razgovarao i sa samim đavolom samo da se dočepa vlasti.Već je u svoju koaliciju uključio potrošene, reciklirane političare kao što su Ilić,Vulin, Pelević, Karići sa aferama iza sebe zbog kojih bi u normalnim državama robijali. Ne znam samo kako imaju obraza da se predstavljaju kao "nove" političke snage, kada već svi zajedno uništavaju Srbiju u poslednjih 20 godina!

Marko Runjajić

pre 12 godina

U svakom slučaju bolje takva vlada nego DS&SPS&LDP. Videli smo šta ovi znaju i umeji i kako vladaju, sumnjam da je mnogo ljudi zadovoljno onim što su pokazali.

Soka

pre 12 godina

Ovo su sad, po mom misljenju, najteza vremena z bavljennje politikom. Duboko verujem u sposobnost i mudrost Nikolica i Kostunice kojima je prvenstveno interes Srbije na prvom mestu i da ce postici dogovor oko svih spornih pitanja.

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

- Snila baba šta bi bila rada.
- Zec u šumi a ražanj na vatri.
- Uzme se stiropor, sedne par sati, dođu anđeli i odvedu u kliniku JUL-ovsku.
- Proglasi se gladovanje do ispunjenja zahteva: da svi sa biračkog spiska obećaju da će glasati za tebe i podteklog Acu, premorenu Jorgovanku i ostale oceubice iz SRS, i iverje od drugih stranaka.
Brzo će Vaskrs - pa će pričest i sve jovo nanovo. Već viđeno zadnjih dvadeset godina (kuku-lele, zar 20, mora da je malko više).
I bi Srbiju u promene - unatrag?
PS.
šta će se, Milovan je lepo napisao "Posle 99 godina", a mi paćenici da dodamo - Toma-Aleksandar Savanović su među nama. I žarko žele VLAST - ponovo.

NEOBAVEŠTEN

pre 12 godina

Neka mi neko objasni:
-da li su stranke privatna preduzeća????
-kakvi programi?
-za koga programi?
-kakva odgovornost?
-kakve posledice nerada i sl.?
-za koga su zakoni koji se menjaju kao čarape?
-šta ste dosad pametno uradili?
-kako izgleda boljitak????

sasa

pre 12 godina

najpametniji si kad cutis.glasacu za tebe samo zato da ova banda od vlasti ode i to u roku od tri meseca na dozivotne robije(najmanje).
a ovakvim izjavama samo mozes da izgubis glasove.kad je taj doticni kostunica bio na vlasti mislio sam da nemoze biti gore,medjutim ovaj ds_
me je demantovao,i ti sada pricas gluposti i kazes da ces prvo sa njim razgovarati.to ti je pametno koliko i ono sa gladovanjem u bolnici !

Open 3

pre 12 godina

Jao sada kada se pristalice SPS-a i URS-a docepaju ove vesti, pa pocnu kao Dacic o tajnoj vezi SNS-a i DS-a, ma narod ih ceka 6.maja.

Sunce Slobode

pre 12 godina

@Miloš
"Neverni Toma zaboravlja da će od Koštunice moći da pravi evropejca samo pod uslovom da ovaj uopšte pređe cenzus."

Velika je zabluda teorija po kojoj DSS ne prelazi cenzus. Oni su samo nakon obelodanjivanja zahteva Amerikanaca Nikolicu da ni po koju cenu ne sme da udje sa DSS-om u koaliciju dobili novih 2-3% (u pesimisticnijoj proceni). Prilicno sam siguran da ce mnogi biti iznenadjeni rezultatom DSS-a na ovim izborima.

Ponosan

pre 12 godina

Kapmanja SNS, iako oni se verbalno deklarišu suprotno, zasniva se isključivo i samo na ne argumentovanim napadima i kritikama sadasnje vlasti. Baš onako kako "većina" voli da čuje. A najveći apsurd od svega je kritika vlasti u zadnjih 12 godina, u periodu u kome je DSS imao ogromnu ulogu nazadovanja našeg društva. Sada je DSS ostao jedini partner SNS-a, i veštom retorikom sva odgovornost ove dve partije se pokušava sakriti!
Iskroneo bih voleo da SNS počne baratati sa argumentima i istinitim činjenicama. Voleo bih čuti nešto pozitivno od njih. Nismo mi baš toliko jadni koliko nas oni predstavljaju. I svaka izgovorena reč Nikolića i Vučića je uvreda za naš narod.
Svako ko misli da će mu političarui doneti boljitak, grdno se vara. Svako kreira svoju sudbudu. Svaki ima izbor da se bori za sebe, da radi na sebi, i da promeni svoj život na bolje. Politikanti to sigurno neće uraditi za vas.

grekoss

pre 12 godina

Narod je zeljan pomeranja sa ove ubitacne mrtve tacke, a znamo da su promene realno moguce samo promenama sa vrha, a ko se sa kime saradjivati videcemo posle izborne pobede naprednjaka.

diplomiraj-pa-emigriraj

pre 12 godina

Posle 12 godina u Australiji ponekad se zapitam da li se u Srbiji nesto popravilo nabolje,i posetim ovakve forume.I svaki put kad procitam komentare pozicije i opozicije,shvatim iznova i iznova da sam doneo pravu odluku sto sam otisao.
Neka vam je sa srecom.

Tadija

pre 12 godina

Pa normalno da će prvo da razgovara sa DSS-om, neće valjda sa DS-om. U svakom slučaju treba nam mnogo manja, efikasnija, jeftinija i bolja vlada, bez obzira na stranke (Samo DS da ne bude u vladi)

PrijovicM

pre 12 godina

Dok je Kostunica bio premijer moja inzinjerska plata u JP je bila 680 €. Danas su mi direktori postava SPS-a i JUL-a iz devedesetih, a plata ,i je 400 €. Nikolić može samo da donese boljitak ovoj raji, sobzirom da mu je cilj da suzbije korupciju i pljacku na svim nivoima. Promene, pod hitno, ovo može biti samo dobro!

snezana70

pre 12 godina

@a77

A sad dobro razmisli ko je antievropejac... Zar to nije vladajuca koalicija koja nas vec 12 godina drzi na distanci od EU svojim "radom"??? Zar to nije vlast koja se odrekla 15% svoje teritorije? Vlast koja cezurise opoziciju...

@pop

pre 12 godina

Pope, pope...kažeš, niko ne može ovoliko nisko da padne? A Tadić? A koalicija sa SPS? Vratiće ti on i mama Miru iz Rusije, živi bili pa videli!

Sara

pre 12 godina

Samo apsolutna pobeda opozicije moze doneti promene i pokrenuti Srbiju. Mnogi iz vlasti moraju podneti racune za greske i propuste u protekle 4 godine.

Mili

pre 12 godina

To je i najrealnije u ovom trenutku, jer se dss mnogo udaljio od politike ds-a, a priblizio se sns-u, samo da se otklone jos neke male razlike i to je to

MilenkoPb

pre 12 godina

Nikolić i Koštunica mogu imati sasvim prirodnu saradnju za razliku od Tadića i Dačića koji su napravili brak iz ličnih interesa. Ne želim da izgubim još četri godine života sa Šojićima !!!

Sofija

pre 12 godina

Srbija je uvek bila prijateljska zemlja i nikada se nije mesala u unutrasnje prodleme i odluke drugih zemalja. Ne vidim onda zasto bi se stranci mesali u unutrasnje s

Spartak

pre 12 godina

Skim god da naprednjaci naprave koaliciju oni ce imati apsolutnu vecinu i moci ce da kontrolisu te manje partije,i ne dozvoliti kao ova dosadasnja vlada da manje partije upravljaju celom vladom

Milan Filipovic

pre 12 godina

Ne sumnjam da ce g.Nikolic prvo porazgovarati sa g.Kostunicom, pa ce zatim napraviti, kao sto je unapred dogovoreno, koaliciju sa DS.
Obrazlozenje koje ce prevareni biraci cuti je da je jedini nacin da se postigne dalje priblizavanje EU (koji ni za SNS nema alternativu) taj da "silom prilika a u interesu gradjana zeljnih evrointegracija" bude napravljena koalicija sa DS, sa kojom, po tom apsolutno neospornom prioritetu, postoji jedinstvo stavova.

milankeck

pre 12 godina

Kostunica bi trebalo da podrzi Nikolica i SNS ako iskreno zeli promene u zemlji.Ali morao bi da izadje iz krajnosti da ne zeli nista sa EU,jer to nije dobro kao sto nije dobra ni krajnost demokrata da samo vide eeu.i nista vise.

stefs

pre 12 godina

Dve partije koje imaju neki realan pogled na svet,na Kosovo i na EU.Glasacu za SNS jer su mi se ovi na vlasti smucili svi do jednog

Milos

pre 12 godina

Sve je ovo veoma pozitivno,ja sam iznenadjen kako se iz dana u dan siri pokret protiv rezima,kako se mnogi prikljucuju i okupljaju oko istih problema,ideja,za njihovo resavanje i spremnost na to da se vlast osvoji na izborima!

Magnus

pre 12 godina

Hvala mu za ovu izjavu. Nadam se da ce mudraci koji pricaju a su "svi isti" i propagiraju bele listice konacno shaviti da bas i nije sasvim svejedno ko ce da pobedi.

racerx

pre 12 godina

Samo mala obzervacija za ove sto prosipaju da SNS i DSS igraju "korektno". Svi zuto crni plakati, kojima je grad izlepljen, a na kojima su Djilas, Dinkic, Tadic, Miskovic... su plakati SNS-a (*video sam kako ih lepe i video sam u OO Zemun, kako stoje na stolu), iako to na plakatima ne pise. Ono sto pise na plakatima su jeftine politicke fore tipa: Pravi kumovi, Sedi jedan... da ne trosim previse reci opisivajuci ih, posto ste ih svi videli.
E sada mene interesuje jedna stvar, a to je: obican gradjanin zna o aferama pojedinih lica iz vladajucih stranaka dosta i sto je najvaznije preko 70% prica koje kruze su tacne! E, sada, iako taj obican gradjanin nema nikakve veze sa politikom ili sa krugovima u kojima se te i takve odluke donose, on to zna, hajde samo zamislite koliko znaju ovi iz SNS-a ili DSS-a, zasto onda umesto tih jeftinih propagandnih slogana i bezazlenih optuzbi i blacenja, ne napisu taksativno zasto prozivaju Dinkica, zasto Djilasa, zasto Miskovica. Kako je moguce da se nama citava plejada politicara posle neke vekile afere samo povuce, a da opozicija ne odreaguje, kada ima tako cistu sansu za postizanje poena???? Kako je moguce da su Goran Vesic, Labus, Tomica Milosavljevic, Davinic... i mnoooogi drugi samo zaboravljeni?
Moje misljenje je da to ne cine, jer bi onda morali da idu na sud, tj. nesto konkretno da urade, a to niko od politicara u Srbiji ne zeli! Jer mnogo je lakse mlatiti praznu slamu i optuzivati jeftinim i bezazlenim optuzbama, a usicariti koji glas, nego prozvati pojedince i jasno i glasno reci sta su radili i sa kim, posto to zahteva angazovanje, ali isto tako i vas izlaze protivnapadu i optuzbama za stvari koje ste vi radili, a ova druga strana svakako zna! Tako da je uvek bolje cutati i ne talasati!
Upravo zbog toga necu glasati ni za jednog od ovih koje sam spomenuo, a dobro cu razmisliti da li cu glasati i za koga, jer vise ne zelim da dam svoj glas nekome ko je nesposoban i kome je jedna i jedina vodilja u bavljenju politikom sopstvena korist, a pamet mu dolazi samo pred izbore, kada se odjednom opseti da je 4 godine proveo u ne radeci nista, samo praveci afere i aferice pa onda trazi jos 4, jer eto nece ponoviti iste greske u novom mandatu!

milenko

pre 12 godina

ako sluđeni narod bude birao, dobiće SNS (nažalost), a ako zapadni ambasadori budu birali, biće DS (DS je katastrofa sa državu gora od Miloševića (fuj), to je sad jasno ko dan!). Kladim se da će zapadni ambasadori da izaberu!!!

Citalac

pre 12 godina

Biti "...punopravni član EU, uz saradnju sa Rusijom, Kinom, Japanom i ostalim zemljama"?
Nije ni EU tako naivna da to sama sebi dozvoli sa svojim clanovima.

goramsole

pre 12 godina

Sa DSS Bi koalicija bila prihvatljiva , jer je i njima na prvom mestu jaka ekonomija a eventualne razlike bile bi prevazidjene !

Dana Pavić

pre 12 godina

Samo kod nas mali postavljavu uslove , a u svim normalnim zemljama veliki odlučuju . Ako neko hoće sa SNS u vladu mora popustiti .

SiskaS

pre 12 godina

Srbiji je potrebna vlast koja ce biti u sluzbi svog naroda, jer narod je i bira. Danasnji vlastodrsci, koji su u proteklom periodu unistili zemlju moraju da odu sa politicke scene srbije da bi se konacno uspostavio red, PRAVDA i PRAVO.

nikigi

pre 12 godina

Predsednik države - psiholog
Ministar zdravlja - patolog
Ministar životne sredine - ortoped i traumatolog
Ministar bez portfelja - stomatolog
Narod - zamorci

Siniša Stanojević

pre 12 godina

Svi zaboravljate da će sada, po novom, poslanici biti vlasnici mandata i tu će da cveta trgovina, a da ne govorim o prletačima unutar koalicija, pa sutra da neko Velji ponudi više lov. ode cela njegova ekipa u zagrljaj drugom, Koštunicu je očas posla otkačio i prilepio se uz Nikolića, a sutra ode nekom drugom u zagrljaj...al' će pijaca da radi, ima da pršti na sve trane...a mi kao budale glasamo i nadamo se da će raditi u našem interesu...male stranke, veliki problemi, ucenjivanja, trgovina...

Janko

pre 12 godina

Nije mnogo vremena do izbora ostalo,stvari su se iskristalisale,politika svih stranaka na nasoj politickoj sceni je jasna.Ne postoji ni jedna druga opcija koja moze da dovede do promena,osim ove oko naprednjaka i DSS-a.

maxtr

pre 12 godina

zar nije gospodin Nikolic pre samo nekoliko dana rekao da nece nisakim u koaliciju??!!!?? da hoce potpuno novu vladu??!!?? pa da li je moguce da je vec krenuo da gazi svoju rec samo da bi dosao na vlast?!?!! sta bi radio da je na vlasti tek mogu da predpostavim!

rema

pre 12 godina

@pop
Kako te samo nije sramota da tako pises. Prvo pogledaj sta su beskicmenjaci, a i ti si neki od njih. Malo pristojnosti nije na odmet cak i kada na udaras na misljenje konkurenta i protivnika

jovana

pre 12 godina

Stvari su jasne, sa jedne strane imamo SNS i DSS a sa druge DS LDP SPS URS... svako neka glasa po savesti, i kako misli da mu je bolje. Ko god lepo zivi neka podrzi drugu opciju. Ja necu sigurno.

halo

pre 12 godina

Građani Srbije odlučuju o svemu, na Vama je da se dogovorite i pokušate nam pomoći da preživimo. Da, ne bi bilo, da stvarno svi stanemo pod jedni krušku.