Rekovac: Ponavljanje na jednom mestu

U nedelju, 18. maja u selu Nadrlje u opštini Rekovac biće održano ponovljeno glasanje za lokalne izbore i od rezultata sa tog biračkog mesta može da zavisi da li će u opštini vlast formirati partije okupljene oko DS-a ili DSS-a.

Info

Izvor: B92

Petak, 16.05.2008.

11:57

Default images

Na glasanju 11. maja, bez rezultata sa tog biračkog mesta na kome je pronađen jedan listić više u kutiji, DS je osvojio 10, DSS osam mandata, Jedinstvena Srbija šest, SRS četiri, SPS tri, a G17 plus - Zajedno za Levač dva odbornička mandata.

Šansu da uđu u opštinski parlament imaju i SPO i grupa građana ukoliko dobiju određen broj glasova u Nadrlju gde su 11. maja ostali bez glasova.

G17 plus ima samo četiri glasa više od cenzusa i postoji mogućnost da izgubi mandat, kao i neke od jačih stranaka poput DS-a ili SRS-a, ako dobiju manje glasova nego na prvom glasanju, a odziv birača bude veći.

Do sada je u Rekovcu na vlasti bio DSS sa SPS-om, SRS-om, SDPO-om i jednim odbornikom NS. Jedinstvena Srbija sa svojim mandatima može da odluči da li će na vlasti ostati blok stranaka oko DSS-a ili će većinu formirati grupacija na čelu sa DS.

U tom selu ima 187 birača i 11. maja glasalo je 147 ili 78,6 odsto. Najviše glasova, 59, dobio je DS, 56 SPS, a 14 DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: