Hronika 2

31.03.2024.

23:05

Major policije razjasnila mnoge nejasnoće: Od poligrafa pa do telefona i saslušanja majke nestale Danke

Policijski major Bojana Otović Pjanović je gostujući na RTV Pink razjasnila sve nejasnoće o majci nestale Danke Ilić (2), devojčice koja je nestala 26. marta oko 13:45 časova u Banjskom polju, kod Bora.

Izvor: Novosti.rs

Major policije razjasnila mnoge nejasnoće: Od poligrafa pa do telefona i saslušanja majke nestale Danke
TANJUG/ RADE PRELIĆ

Podeli:

Ona je istakla i u kom pravcu dalje se nastavlja istraga.

"Majka je prva bila na licu mesta, ona je ključni svedok, moguće je i da je sada u policijskoj stanici. Izlazili smo i na lice mesta da se sprovede istraga, bila je i ona i članovi uže porodice, jer moramo krenuti od njih", kazala je.

O poligrafu

"Majka je u drugom stanju i ne može da se podvrgne poligrafu. U trudnoj ženi kucaju dva srca i poligraf nije moguć zbog toga. I zakon nalaže da se ne može trudna žena podvrgnuti poligrafu, nije odbila nego zakon tako nalaže", dodala je.

O veštačenju telefona majke

"Istraga je u toku, što se tiče veštačenja telefona, naše službe rade na tome i to je u prvim danima urađeno. Moramo da preispitamo sve činjenice", poručila je.

O saslušanjima

"Mi smo mnogo puta izlazili sa ocem i majkom na lice mesta, što je logično i logično je da su oni više puta saslušavani", dodala je.

"Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora i tako dalje...", rekla je.

Upitana o daljem pravcu istrage Otović Pjanović kaže da je istraga obimna i da na njoj rade operativci, operativna analitika i mnogi drugi.

"Ja ne volim da pričam koje su to mere koje preduzimamo, o tome neću govoriti, reći ću samo da se preduzimaju sve mere i radnje na eliminaciji svih osnova da se neko može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela" rekla je major.

Otović Pjanović je rekla da je prevrnut svaki kamen da bi se Danka pronašla i da su određene grupe ljudi bile na određenim zadacima.

"Mi nismo išli i radili jedno i još uvek se radi paralelno", kazala je major i objasnila da se nada da ćemo imati pozitivan ishod.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: