Hronika 5

31.03.2024.

23:58

Novi detalji istrage o nestaloj Danki; Oglasila se ambasada Srbije u Austriji

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić i šesti dan.

Izvor: B92

Novi detalji istrage o nestaloj Danki; Oglasila se ambasada Srbije u Austriji
MUP

Podeli:

Pripadnici MUP-a, tokom potrage pretražuju deo Brestovačke reke. Helikopteri MUP-a nadletali su juče širu oblast mesta nestanka devojčice.

Završeno

22:16

Jurić: Platforma "Pronađi me" ispunila očekivanja

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je večeras da je platforma "Pronađi me" ispunila očekivanja i da će, ako nestala devojčica Danka Ilić bude pronađena živa, platforma ispuniti svrhu svog uvođenja.

On je naveo da je ponosan na reakciju građana kada je platforma pokrenuta nakon Dankinog nestanka, pohvalio je reakciju pripadnika MUP-a, medija i građana, za koje je rekao da su odgovorno pristupili platformi.

"Kakav god da bude ishod, Danka će se pamtiti po nečemu - da je promenila istoriju po pitanju potrage za nestalim licima i da ćemo svi na drugi način gledati i potragu za nestalim licima, a da će druge zemlje u regionu gledati da se ugledaju na nas i da urade isto", rekao je Jurić na TV Pink.

18:45

"Dete se otimalo i vikalo"

Srbin koji je u Beču napravio snimak na kom je navodno nestala Danka Ilić, poslao je policiji mejl, preneli su mediji u Srbiji. 

Ovo je sadržaj mejla koji su mediji preneli:

"Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala." 

17:04

Dankin pradeda: Mislim da je oteta

Pradeda nestale Danke Ilić rekao je za Blic da sumnja da je devojčica oteta. 

"Ona je jako mala, nije imala gde da ode. Ja mislim da je Danka oteta. Do pre smrti moje žene, mi smo živeli u toj kući u čijem dvorištu je unuka nestala. Ne bi ona sama mogla daleko da ode, teren nije prohodan", navodi devojčicin pradeda.

Napominje i da je vest o Dankinom nestanku dobio od svog sina, te da je celu noć tragao za unukom.

"Mnogo sam se potresao kada sam čuo da je nestala, ali sve vreme ne gubim nadu. Želim da pronađu našu Danku što pre, mnogo nam nedostaje", zaključuje pradeda devojčice.

13:54

Komšije videle snimak: "Liči, daj Bože da je ona"

Prvi komšija nestale Danke (2) koji sa porodicom Ilić deli sprat za Telegraf je otkrio da li se na snimku iz Beča nalazi nestala devojčica. Kao i ujak, ni ovaj čovek nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da je reč o ćerki njegovih komšija. 

"Liči ne mogu da kažem, nju sam baš slabo viđao", rekao je.

"Daj Bože da je ona, baš liči", ponavlja.

Još jedan komšija koji je naišao složio se sa komentarom da devojčica sa snimka podseća na Danku.

"Njena majka je uvek prolazila pored nas sa kolicima, a sa njenim bratom se čak nekad i poigram", napomenuo nam je komšija.

Komšije su nam takođe otkrile i da ni Miloš, ni Ivana nisu boravili u stanu otkad je Danka nestala.

"Juče je Miloš samo kratko svratio i opet otišao", kažu.

13:30

Ujak male Danke o snimku: "Vezan joj je repić kao što je njoj bio"

Ujak Danke Ilić, Stefan Dragomirović, ekskluzivno je za Telegraf otkrio da ne može da potvrdi da je reč o njegovoj sestričini, nakon što se pojavio snimak na kojem se navodno nalazi Danka Ilić sa dve Rumunke u Beču.

Reporterka Telegrafa pokazala je snimak ujaku koji nije mogao da potvrdi da je reč od Danki (2).

"Po jakni to nije ona, ali je vezan repić kao što je njoj bio", potvrdio je Stefan dodajući da po kosi najviše liči na nju.

On je dodao i da Danka nije imala cuclu sa sobom na dan kada je nestala, a da sporna devojčica na snimku ima.

"Ona inače obožava dudu, ali moguće je i da su joj zamenili sve", kazao je.

Na pitanje novinarke da li ga pokreti potsećaju na nestalu Danku odgovorio je da ona voli stalno da se vrti, da nikad ne miruje.

"Ona kada je vani ne stoji mnogo u mestu ovde na snimku takoreći stoji u mestu", priča on za Telegraf.

13:23

Dankin deda: "Ne verujem dok unuku ne vidim svojim očima"

"Ne verujem dok unuku ne vidim svojim očima", kaže u svojoj prvoj izjavi za medije deda Danke Ilić (2) devojčice kojoj se svaki trag izgubio u utorak u 13 sati u Banjskom polju kod Bora, a koja je navodno viđena u Beču sa dve Rumunke.

Deda Danke Ilić razgovarao je kratko sa novinarkom "Blica" i u svojoj izjavi je naveo da je video u vestima da je navodno Danka pronađena.

"Naravno sve mi ovo daje nadu da je Danka živa", kaže deda nestale devojčice.

13:12

Snimak na kome se možda nalazi mala Danka

Snimak za koji se sumnja da je na njemu nestala devojčica možete pogledati OVDE.

13:01

Mediji: Pojavio se snimak, da li je to Danka u pratnji dve Rumunke u Beču?

12:34

Vučić otkrio da se pojavio novi trag o Danki

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na rad policije u slučaju nestanka male Danke Ilić.


Više o tome pročitajte OVDE

11:02

Policija na novoj lokaciji; pretražuje se reka

Pripadnici MUP-a, tokom potrage koja je ušla u šesti dan, pretražuju deo Brestovačke reke udaljene tri kilometra od kuće kod koje je poslednji put viđena devojčica.

10:49

Meštani zabrinuti: "Noći su ovde jako hladne"

Meštani Banjskog polja kod Bora, gde je Danka nestala, kažu da su noći tamo jako hladne te se boje za devojčicu.

"Ovde je Crni vrh, noći su hladne. U suton se već nadvija dim nad naseljem, ogrću se jakne, svi se povlače u kuće...", ispričao je mještanin za Telegraf.

09:39

Deda nestale Danke: "Dođe nam da umremo"

"Dođe nam da umremo, ne znamo već pet dana gde je naša Danka. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više šta da radimo", kaže za "Blic" sa teskobom u glasu Milan Ilić, deda nestale Danke.

Povodom agonije kroz koju prolazi porodica Danke Ilić za "Blic" se oglasio i njen ujak Stefan Dragomirović.

09:07

Policija zaustavlja vozila na ulazu u naselje

Kako javljaju mediji, policija i ovog jutra zaustavlja vozila koja žele da uđu u Banjsko Polje.

08:42

Policija sužava teren?

Čini se kao da policija sužava teren na kojem je potraga za devojčicom, s obzirom na to da je Brestovačka reka na samo tri kilometara od kuće u Banjskom Polju kod koje je poslednji put Danka viđena, navodi Telegraf.

08:00

Šta nam je poznato:

Helikopteri juče nadletali Banjsko Polje
Dankini roditelji ponovo saslušani u policiji
Meštani Banjskog Polja pod tenzijom
U Banjskom Polju i dalje veliki broj policajaca, vatrogasaca i spasilaca

Juče su helikopteri MUP-a Srbije tokom dana nadletali Bor i okolinu u potrazi za malom Dankom Ilić, koju cela Srbija i region traže danima.

U popodnevnim časovima u policijsku stanicu u Boru su juče u popodnevnim časovima ponovo došli roditelji male Danke na informativni razgovor. Oni ni za šta nisu osumnjičeni, već policija sa njima proverava sve informacije koje su do njih došle.

Većina meštana je dete prvi put videla kada je nestalo i kada se oglasio sistem "Pronađi me", ali majku deteteta Ivanu Ilić znaju, barem iz viđenja. Oni za "Novosti" kažu da je ranije dolazila u kuću u Banjskom polju, kao i da je tu dolazio i njen otac.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: