Hronika 1

29.03.2024.

11:45

Završeno pripremno ročište u postupku koji protiv Kecmanovića vodi porodica povređenog dečaka

Održano pripremno ročište u parničnom postupku koji su protiv K.K. njegovih roditelja i osnovne škole "Vladislav Ribnikar" pokrenuli maloletni dečak J.D. koji je ranjen i njegovi roditelji.

Izvor: Tanjug

Završeno pripremno ročište u postupku koji protiv Kecmanovića vodi porodica povređenog dečaka
Shutterstock/ New Africa

Podeli:

Njihov zastupnik predložio je da se saslušaju roditelji dečaka K.K. koji je 3. maja prošle godine ubio devetoro dece u školi “Vladislav Ribnikar”, kao i čuvara škole, ranivši pri tom 14 dece.

Takođe je zatraženo I da se uradi veštačenje povreda i traume dečaka J.D., kao i da se uradi psihijatrijsko veštačenje K.K.

Zastupnica roditelja K.K, M. Kecmanović i V. Kecmanović, kazala je da u klinici u kojoj je K.K. smešten još uvek nema nikakvog veštačenja.

Ona je predložila da se kao dokaz izvede snimak iz streljačkog kluba gde se vidi da je K.K. obuku prvi put u životu pružio predsednik kluba Ratko Ivanović.

Predložila je da se sasluša i učiteljica K.K, razredna u šestom razredu, i razredna iz odeljenja 7/2 na okolnost vaspitnih metoda roditelja - da li je bilo propusta i da li su uočili neobično ponašanje kod K.K.

Priložila je elektronski dnevnik kao dokaz o njegovom vladanju od 3. do 7. razreda i SMS komunikaciju između razredne i K.K, iz koje se vidi kakvo je bilo njegovo ponašanje u januaru na ekskurziji.

Sanja Gunjić iz državnog prvobranilaštva, koja zastupa školu, predložila je saslušanje tadašnje direktorke na okolnost zaštite i bezbednosti đaka u školi, i psihologa i pedagoga škole, na okolnost da li imaju saznanja da se desilo nešto što bi moglo biti povod tog događaja i da li su se bilo koji roditelji žalili na postupanje nekog deteta.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: