Hronika 1

29.03.2024.

7:52

Zašto je Dankina majka ključna?

Otac i majka Danke Ilić koja je misteriozno nestala u Banjskom Polju kod Bora u utorak popodne, 26. marta, proveli su juče skoro ceo dan i noć u policijskoj stanici na informativnom razgovoru.

Izvor: Blic.rs

Zašto je Dankina majka ključna?
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

Pošto nestala devojčica Danka Ilić nije nađena opsežnom pretragom terena u kojoj je učestvovalo više od 1.000 ljudi, fokus istrage je, što je uobičajena policijska praksa, prebačen na porodične kontakte oca i majke Danke Ilić. Posebno važan deo istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona jedina bila sa decom u kobnim momentima i praktično je poslednja videla svoju ćerku pre nestanka, piše Blic.

"Prvi deo potrage je ukazao na to da nije bilo ad hok nestanka devojčice. Drugi deo potrage se sada fokusira i mnogo je ozbiljniji, u smislu prikupljanja podataka šta bi mogao da bude motiv nestanka", kaže za "Blic TV" Bratislav Timotijević, penzionisani inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Zato policija sada detaljno proverava sve okolnosti majčine prijave nestanka kobnog dana, sve što se dešavalo između vremena nestanka Danke Ilić i dolaska prvih patrola policije, ali i sve što su te patrole zatekle po dolasku u Banjsko selo.

Ovde treba napomenuti da činjenica da policija proverava majčin iskaz, da je njen mobilni telefon poslat na analizu i da je s mužem već dvaput bila na višesatnim razgovorima u policiji, ne znači da je bilo ko od njih ili uže porodice osumnjičen ili okrivljen za bilo šta. Detaljne provere članova uže porodice su uobičajene u ovakvim slučajevima i mogu dovesti i do toga da se pojedine osobe u potpunosti isključe iz daljeg toka istrage.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: