Hronika 18

28.03.2024.

20:00

Preokret u potrazi za Dankom: Policija otkrila tunel dugačak 10 kilometara?

Treći dan potrage za nestalom Dankom pun je preokreta, a policija je trenutno ispred kuće u čijoj blizini je devojčica nestala.

Izvor: Kurir.rs

Preokret u potrazi za Dankom: Policija otkrila tunel dugačak 10 kilometara?
Profimedia

Podeli:

Gosti "Usijanja" koji su detaljno analizirali ovu temu bili su Slavica Radovanović, pukovnica MUP u penziji i narodna poslanica Narodnog pokreta Srbije Rajko Nedić, glavni urednik Kurira dr Ana Budak, advokat.

Nedić je izneo informacije vezane za rupe blizu kuće, kao i to da su se ekipe vatrogasaca uputile u te kanali ne bi li pronašli trag od nestale Danke:

"Čuli smo i videli da su prošla vatrogasna i nova policijska vozila pod rotacijom. U suštini, ceo taj teren se prekopava sa bagerima. Naime, pronađena je rupa na imanju, to su neki kanali koji su dugački oko 10 kilometara i koji su povezani sa lokalnim rudnikom. Kada je otrkivena jedna od tih rupa, pristigli su vatrogasci koji se tamo spuštaju. Dakle, tuda se voda dovodi ili odvodi do tog rudnika, tu je čitav splet podzemnih tunela. Ima više takvih šahtova koji imaju pad i idu ispod zemlje. Zato su došle nove jedinice i ekipe vatrogasaca koje će pokušati da se uz pomoć kamera i reflektora spuste dole i vide da devojčica možda nije upala tu. Tu je bila kao šuma, dosta šuta i otpada i kada su to bageri razgrnuli, otkriven je taj tunel. Došli su do zaključka da je tu jedan od tih spusta za kanal dugačak 10 kilometara".

"Nije to uobičajeno, da idete dva puta, ali nije ni nezakonita. U ovako komplikovanim slučajevima moglo bi se reći da je ovo dobar korak je pokazuje da policija, odnosno javni tužilac koji rukovodi postupkom ima ideju i pravac u kojem smeru istraga mora da ide. Ono što je važno istaći je da ne bi trebalo prejudicirati nekakvu krivicu roditelja usled činjenice da su dvaput išli u policiju jer je to dozvoljeno".

Nedić je spomenuo naslovnu stranu Kurira, pa je otkrio:

"Bavimo se ključnim pitanjima koji su se pojavili u međuvremenu. Prvo pitanje je da li je čudno da je majka posle mnogo godina došla u selo i dovela decu da se igraju. Objasniću, mi smo u prvim informacijama imali da je ta kuća pripada Dankinom ocu i da su oni dolazili tamo povremeno. S obzirom na to da je ovih dana bilo lepo vreme, oni su hteli da iskoriste tu vikendicu, pa je došla sa sinom i ćerkom Dankom. Međutim, ispostavilo se da je taj dan bilo loše vreme, da je kuća zaključana. Majka je ušla unutra da da vodu sinu i u tom trenutku je Danka nestala, to smo čuli. Ispostavilo se da je ključna zaključana i da je majka iz tog belog Forda davala vodu sinu. Majke je parkirala auto iza kuće, iako je bilo mesta ispred, pa je sumnjivo jer deluje kao da je htela nešto da sakrije".

Blic je izvestio da je nekoliko policijskih inspektora sa baterijskim lampama otišlo je na njivu gde se danas kopalo.

Nakon što su ceo dan policajci kopali i pregledali ceo kraj i raščićavali mesto gde je Danka Ilić poslednji put viđena, večeras je pod rotacijama stiglo pet vozila policije, a potom i vatrogasci.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: