Hronika 2

27.03.2024.

21:13

"Istraga vodi na neku drugu stranu... Nisu stranci ti koji najčešće žele da naude detetu"

Olgica Čekić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu rekla je za RTS da to što je policija obustavila potragu u okolini Bora ukazuje da istraga vodi na neku drugu stranu, ali da definitivno potraga nije obustavljena.

Izvor: RTS

"Istraga vodi na neku drugu stranu... Nisu stranci ti koji najčešće žele da naude detetu"
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

Prema njenim rečima, nestanak dece je globalni problem, a kod nas se toj temi više posvećuje u poslednjih 10, 15 godina.

"Najčešće beže od kuće tinejdžeri 60 do 70 odsto, imamo kriminalne otmice, otmice jednog roditelja ili se izgube deca što bi mogao da bude slučaj sa Dankom Ilić i kada se deca izgube tokom migracija“, objasnila je Čekićeva.

Roditeljima savetujemo da otvore četvore oči kada su deca u pitanju, treba da razgovaraju sa decom, da nađu kanale komunikacije.

"Jedini put izgradnja poverenja. Kada su u pitanju mala deca, učimo ih da ne razgovaraju sa strancima, ali iskustvo pokazuje da nisu stranci ti koji najčešće žele da naude detetu. Dete treba da prepozna neuobičajenu situaciju a ne osobu“, kaže Čukićeva.

Kako je rekla, može se reći da ne smemo da spustimo pogled sa deteta i preporučila je roditeljima da ovako malo dete uvek imaju na oku.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: