Hronika 1

19.06.2024.

20:21

Uhapšen direktor poznatog lanca marketa u Srbiji: Sa njim "palo" još pet osoba

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tuzilastva u Beogradu je danas, nakon preduzetih dokaznih radnji u saradnji sa građevinskim inspektorima i policijskim službenicima PU za grad Beograd, dao nalog za hapšenje 6 lica.

Izvor: Blic.rs

Uhapšen direktor poznatog lanca marketa u Srbiji: Sa njim "palo" još pet osoba
ArtOlympic/Shutterstock

Podeli:

Među njima su i direktor pravnog lica "Aman d.o.o", N. P. (41) i direktor pravnog lica "Aman Real Estate" M. V. (57).

N. P i M. V. uhapšeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika kao investitori bespravno izvedenih radova na izgradnji objekta od oko 40.000 m2 u Surčinu, u ulici Vojvođanskoj.

Javni tužilac je takođe dao nalog za hapšenje izvođača radova M. D. (71) zbog krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, kao i M. N. (40) i S.M. (65) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvrsili po jedno krivicno delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Bespravno izvodili radove

Naime, nakon što je utvrđeno da se na predmetnoj lokaciji izvode bespravni radovi na izgradnji objekta velikih dimenzija, na pozive građevinskog inspektora odazvali su se lažni investitori M.N. i S.M. koji su priložili ugovore o zakupu poslovnog prostora sa direktorima “Aman d.o.o” i “Aman Real Estate” kako bi prikrili prave izvršioce krivičnih dela.

Nakon temeljno sprovedenih predistražnih radnji utvrđeni su identiteti pravih investitora, kao i sve relevantne činjenice, te da su predmetni ugovori fiktivni i zaključeni samo radi prikrivanja pravih investitora. Urađeni su pretresi stanova i poslovnih prostorija uhapšenih i oduzeta je poslovna dokumentacija.

Za jednim osumnjičenim raspisana potraga

Na sve okolnosti krivične prijave 5 uhapšenih lica će biti saslušano od strane javnog tužioca u zakonskom roku, dok je za jednim licem, za koje postoje sumnja da je učestvovao u radnjama izvršenja krivičnih dela raspisana potraga, te će po realizaciji iste on biti saslušan, a javnost blagovremeno obaveštena.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Podeli: