Hronika 0

27.05.2024.

15:52

U petak završnica suđenja rođacima Uroša Blažića

U Višem sudu u Kragujevcu danas je za petak, 31. maj zakazana završnica na suđenju protiv B. G. i G. G., rođaka Uroša Blažića optuženog za masakr u Malom Orašju i Duboni.

Izvor: Tanjug

U petak završnica suđenja rođacima Uroša Blažića
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Podeli:

Na današnjem glavnom pretresu izvedeni su svi dokazi, nakon čega je postupajuća sudija zakazala iznošenje završnih reči za 31. maj, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Po završetku izlaganja završnih reči sudija će zakazati izricanje presude.

B.G. i G.G. su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Obojica se nalaze u pritvoru. Uroš Blažić je uhapšen u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu optuženih i prilikom njegovog hapšenja policija je pronašla veću količinu oružja i municije.

Protiv njih je optužnicu podnelo Više javno tužilaštvo u Smederevu ali je u njihovom slučaju mesno nadležan sud u Kragujevcu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: