Hronika 0

23.05.2024.

12:02

Izmešta se suđenje Urošu Blažiću posle haosa u Smederevu

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, odloženo je i biće nastavljeno u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, kaže punomoćnik oštećenih, advokat Nebojša Perović.

Izvor: Tanjug

Izmešta se suđenje Urošu Blažiću posle haosa u Smederevu
TANJUG / STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Podeli:

Današnje pripremno ročište je prekinuto, jer su prisutni iz porodica ubijenih i ranjenih skočili i napali Blažića, nakon čega je on odmah udaljen iz sudnice.

Iz bezbednosnih razloga sud je odredio da se suđenje drži u Specijalnom sudu, odnosno u zgradi Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu i naknadno će biti zakazano, rekao je Perović.

Perović, koji je punomoćnik ranjenog Nemanje Ilića, rekao je da je današnje reagovanje porodica žrtava u sudnici donekle bilo očekivano, jer su se oštećeni prvi put susreli sa "ubicom".

Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devetoro ljudi i pokušao da ubije još 20, od kojih je ranio 12.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: