Hronika 3

23.04.2024.

11:36

Novi svedoci u slučaju Danke Ilić: U tužilaštvu od srede nova saslušanja

U zaječarskom Višem javnom tužilaštvu od srede 24. aprila saslušavaju se novi svedoci. Pred tužiocem i otac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, S.J.

Izvor: Novosti

Novi svedoci u slučaju Danke Ilić: U tužilaštvu od srede nova saslušanja
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Podeli:

Kako pišu Novosti, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u sredu 24. aprila počinje novi krug saslušavanja svedoka, koji bi mogli dodatno da rasvetle okolnosti pod kojima je stradala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora, 26. marta u Banjskom Polju, kada su je službenom „fijat pandom“ udarili S.J. (50) i D.D., radnici JKP „Vodovod“, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu.

Kako potvrđuju u VJT Zaječar među svedocima je i D.J., otac osumnjičenog S.J., koji se brani ćutanjem. Telo devojčice za kojim se traga još od 4. aprila, kada su priznali da su je ubili, još uvek nije pronađeno.

„Do sada je saslušano 14 svedoka. Od srede, 24. aprila će se nastaviti ispitivanje svedoka. U interesu istrage, ne možemo da kažemo koliko će još svedoka biti ispitano“, navode u VJT Zaječar.

U tužilaštvu potvrđuju da su u toku veštačenja bioloških tragova iz službenog vozila koje su koristili osumnjičeni S.J. i D.D.ć i da su analize poverene referentnoj stručnoj ustanovi za DNK veštačenja. Do sada, međutim, iako je dobar deo tragova i dokaza već izveštačen, izveštaji još nisu stigli u Zaječar.

„Naredbom za izuzimanje bioloških tragova obuhvaćeni su svi tragovi koji se nađu u vozilu i sa predmeta koji su se nalazili u vozilu“, potvrđuju u VJT Zaječar i dodaju: „Više javno tužilaštvo u Zaječaru, još uvek nije dobilo ni jedan zapisnik o veštačenju bioloških tragova.“

Osumnjičenima D.D. i S.J. pritvor ističe 3. maja, a R.D. koji se brani ćutanjem, 5. maja i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: