Hronika 2

22.04.2024.

19:27

Tužilaštvo o tuči navijača Zvezde i Partizana: Evo šta ih čeka

Prvo osnovno javno tužilaštvo oglasilo se povodom tuče navijača Crvene zvezde i Partizana u subotu.

Izvor: B92

Tužilaštvo o tuči navijača Zvezde i Partizana: Evo šta ih čeka
Profimedia

Podeli:

Saopštenje prvog osnovnog javnog tužilaštva prenosimo u celosti:

"Povodom događaja od 20.04.2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK Crvena Zvezda i FK Partizan, po nalogu dežurkog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

Naime, svih 46 osumnjičenih lica su u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušani od starne javnih tužilaca Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu, te je nakon saslušanja zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela i to sa osum. M.O. (2003), M.Z.(1994), A.K. (1988), B.L. (2000), A.R. (1993), V.T. (2002), L.V. (2001), D.I. (2003), F.S.(2002), V.B. (1997), L.O. (2000) na uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od 6 (šest) meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 2 (dve) godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo, sa osum. Š.M. (1995) na uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od 8 (osam) meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 2 (dve) godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo, sa osum. Š.M. (1995), sa M.M. (1999) na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) meseci koja će se izdržati u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, M.N. (1996) na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine a koja će se izvršiti u prostorijama u kojima osuđeni stanuje.

Prema osumnjičenom P.I.(2001) zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i druge učesnike događaja koji još nisu otkriveni i koji su saizvršioci navedenog krivičnog dela kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U odnosu na ostala osumnjičena lica, nakon njihovog saslušanja ukinuto je zadržavanje, te će ista biti dalje procesuirana u redovnom postupku.

Takođe, biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, izuzeti dodatni video zapisi sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile događaj, biće donete naredbe za sva potrebna veštačenja mobilnih telefona osumnjičenih lica, ispitani eventualni oštećeni i svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o eventualnim povredama koje su oštećeni zadobili kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, kao i pribavljeni dokazi u cilju utvrđivanja visine nastale štete.

Dalje, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, MUP će preduzeti sve operativne radnje iz svoje nadležnosti u smislu člana 285 i člana 286 Zakonika o krivičnom postupku, a radi utvrđivanja identiteta i drugih učesnika u kritičnom događaju.

U daljem toku dokaznog postupka, ovo tužilaštvo će u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd preduzeti sve mere i radnje kako bi se utvrdilo tačno i potpuno činjenično stanje povodom predmetnog događaja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju."

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: