Hronika 5

19.04.2024.

8:41

Veštači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih

Pune dve nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", D.D. i S.J, osumnjičenih da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. Isto toliko traje potraga za devojčicinim telom.

Izvor: Novosti

Veštači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Pripadnici Žandarmerije i policije, od dana kada je prijavljen njen nestanak, danonoćno pretražuju sva sela u ovom kraju, a posebno područje oko Zlotske reke i Lazarevog kanjona, ali zasada bez rezultata.

I dok traje potraga na terenu, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru otpočelo je saslušanje svedoka. Kako je danas saopšteno, naloženo je da se veštače svi tragovi i predmeti pronađeni u automobilu "fijat panda", u koji su, kako se sumnja, D.D. i S.J. uneli Dankino telo, kada su je udarili.

D.D. je na saslušanju u Tužilaštvu priznao da je potom udavio devojčicu, kao i da su mu u premeštanju tela sa divlje deponije, gde su prvo ostavili telo, na još nepoznatu lokaciju, koju ne želi da otkrije, pomogli otac R.D. i sada pokojni brat D.D.

Šta otkriva veštačenje

Osim tragova i predmeta iz automobila, kako saznaju Novosti, veštačiće se i tragovi izuzeti sa odeće i obuće osumnjičenih, kao i kapa jednog od njih dvojice, ali i sa predmeta koje je policija zaplenila prilikom pretresanja njihovih kuća. Pored toga, u toku su i telekomunikaciona i biološka veštačenja, kao i prostorno-vremensko veštačenje.

Sva ova veštačenja trebalo bi da utvrde na koji način je malena Danka udarena automobilom i gde je tačno njeno telo stavljeno, kada su ga uneli u vozilo. Na osnovu veštačenja obuće osumnjičenih, ukoliko ima tragova blata, može da se utvrdi sa koje lokacije potiče, što bi moglo da pomogne u otkrivanju lokacije, gde bi telo moglo da se nalazi. Veštačenje baznih stanica i telefona D.D. i S.J. potvrdiće njihovo kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila "fijat panda", ali i u danima dok još nisu bili privedeni.

Saslušavanje svedoka

U tužilaštvu su juče saslušani Dankini roditelji, dok je u ponedeljak majka D.D, S.D. odbila da svedoči, na šta ima pravo kao privilegovani svedok.

Prema najavama iz tužilaštva, u narednim danima biće saslušano još nekoliko svedoka, među njima i žitelji Banjskog Polja, koji su tog 26. marta poslednji videli Danku, ali i kolege dvojice osumnjičenih. Pošto su D.D. i S. J. tražili da prisustvuju svim tim saslušanjima, odloženo je njihovo psihijatrijsko veštačenje, koje treba da se obavi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: