Hronika 0

17.04.2024.

18:40

Sve će priznati? Osumnjičeni za ubistvo Danke traži novog advokata

S. J. (50) se sumnjiči da je vozio službeni automobil JKP "Vodovod" kojim je 26. marta u Banjskom polju udarena Danka Ilić (2).

Izvor: kurir

Sve će priznati? Osumnjičeni za ubistvo Danke traži novog advokata
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Podeli:

Koji se kao i drugi osumnjičeni, D. D. (50), nalazi u pritvoru do 30 dana, do sada se u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio ćutanjem. Međutim, kako Kurir saznaje, sada je došlo do preokreta u njegovom razmišljanju i očekuje se opravdano da će on umesto ćutanja sve ispričati nadležnima.

"Danas je S. J. otkazao svom advokatu punomoćje jer ne želi da ga on više brani. Očigledno je da je nezadovoljan njegovim savetima i načinom branjenja pred nadležnima. On je zatražio da mu se dodeli advokat po službenoj dužnosti. To nas je iznenadilo jer se retko dešava da usred saslušanja osumnjičeni zatraži promenu advokata", saznaje Kurir u tužilaštvu.

Za sada se ne zna koji će advokat biti dodeljen J., ali će se do sutra to rešiti.

"Dalja procedura je takva da sledi razgovor novog advokata sa osumnjičenim Jankovićem. S obzirom na tok saslušanja, apsolutno svaki advokat će mu savetovati da prestane odbranu ćutanjem jer je za samog S. J. bolje da ispriča sve što zna. Imajući u vidu da je D. D. priznao da je lično on zadavio devojčicu golim rukama, to je automatski oslobodilo sumnje da je direktni ubica baš Janković. Zatim, da je S. J. bio zadovoljan odbranom ćutanja sigurno ne bi otpustio svog advokata. Ubeđeni smo da je pitanje trenutka kada će S. J. dobrovoljno izneti svoju odbranu u tužilaštvu. Nadamo se da postoji mogućnost i da otkrije gde je telo malene Danke",  nezvanično saznajemo od nadležnih.

Ukoliko se obistini predviđanje tužilaštva, očekuju se novi momenti u istrazi nakon što S. J. ispriča svoju verziju dešavanja tog kobnog dana.

Podsetimo, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru kao svedoci saslušani Ivana i Miloš Ilić, roditelji ubijene devojčice. Oni su svedočili u prisustvu dvojice okrivljenih. Svedočenje roditelja bilo je potresno, otac i majka su plakali.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: