Hronika 1

10.04.2024.

9:30

Zlot pun policije; Ispražnjeni rezervoari za vodu, a zatim i korito potoka, ali tela nema

U Borskom okrugu se i danas, sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice.

Izvor: Tanjug

Zlot pun policije; Ispražnjeni rezervoari za vodu, a zatim i korito potoka, ali tela nema
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Potraga je uglavnom bazirana na selo Zlot i okolinu kuće D. D., jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D., ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini.

Iza potoka se nalazi još pet rezervoara ili bunara, a pretpostavka je da će se danas raditi na tim lokacijama, javio je reporter Tanjuga.

Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće D. D. osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Juče je pretraživan i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja odredjen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D. otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog odredjen pritvor do 30 dana.
U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: