Hronika 0

09.04.2024.

19:08

Teretni voz naleteo na automobil kod Lajkovca VIDEO

Na delu pruge između Lajkovca i Lazarevca danas u 13.25 časova teretni voz naleteo je na putničko vozilo. U nezgodi je lakše povređen vozač drumskog vozila.

Izvor: B92

Teretni voz naleteo na automobil kod Lajkovca VIDEO
B92.net

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju preduzeća "Srbija kargo", putni prelaz je obezbeđen Andrejinim krstom i znakom stop, a do nezgode je došlo jer se vozač drumskog vozila nije zaustavio ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila, i kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu.

"Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 20 vagona, tovarenih ugljem, i saobraćala je na relaciji Piskanja–Vreoci", navodi se u saopštenju. Dodaje se:

"Na lice mesta izašli su pripadnici MUP- a, kao i Zajednička železnička komisija Infrastruktura železnice Srbije i Srbija kargo za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje ove nesreće".

Saobraćaj je na spomenutoj deonici u prekidu, a očekuje se da uskoro ponovo biti uspostavljen normalan saobraćaj.

Železničke kompanije "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi, zaključuje se u saopštenju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: