Hronika 37

04.04.2024.

23:55

Danka je ubijena; Uhapšeni osumnjičeni; Traga se za telom devojčice FOTO/VIDEO

Dvogodišnja devojčica Danka Ilić je ubijena. Policija je uhapsila S.J. (50) i D.D. (50) iz Bora, zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Izvor: B92.net

Danka je ubijena; Uhapšeni osumnjičeni; Traga se za telom devojčice FOTO/VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

U toku je potraga za telom Danke Ilić.

Završeno

23:10

"Danka je heroj, njena žrtva mora biti veliki nauk za sve," izjavio je Igor Jurić u gostovanju na RTS-u.

23:09

Ovo je putanja kojom su se kretali osumnjičeni za ubistvo male Danke

Devojčica Danka Ilić (2), za kojom se tragalo 10 dana, je ubijena - udarena je kolima, a njeno telo bačeno je na deponiju i za njim i dalje traje potraga.

Ministar Bratislav Gašić danas je na konferenciji posvećenoj ubistvu male Danke pokazao mapu područja na kojem se odvio ovaj gnusan zločin, istakavši sve ključne lokacije.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

22:05

Ovo je automobil smrti kojim su osumnjičeni za ubistvo Danke pregazili devojčicu

21:59

Jurić o ubistvu Danke: "Snimak iz Beča bio slamka spasa, iščekivali smo čudo"

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić rekao je da nakon petog dana, gledajući i na sopstveno iskustvo ćerke Tijane, nije bio optimista po pitanju toga da li će dvogodišnja devojčica biti pronađena živa.

Ceo tekst pročitajte ovde.

20:47

"Telo neće biti potrebno da se dokaže zločin"

Dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak istakao je u specijalu "Blic TV" da telo nije potrebno da bi se zločin dokazao, jer postoje i drugi dokazi.

"Detaljno će se sve pretražiti. U takvoj priči materijalizacije dokaza telo nije potrebno. Dovoljno je sudijsko ubeđenje da oni dobiju adekvatnu kaznu," kaže Božić.

20:43

Scene koje slamaju srca – cveće, igračke i baloni: "Poslednji pozdrav maloj Danki"

Potresne scene iz Bora na fotografijama – deca koja pale sveće, položeni venac i cveće, lutke i mede...

Pored sveća koja gore na glavnom trgu u gradu prikačeni su i baloni u obliku srca uz poruku "Poslednji pozdrav maloj Danki".

20:04

Za danas završena pretraga terena u selu jednog od osumnjičenih

Ekipa žandarmerije sa crnim džipovima i kombijem pretraživala je danas kuću S. J. u selu Luka, koji je osumnjičen za ubistvo male Danke Ilić (2).

Nakon pretraživanja kuće oni su se premestili na plac preko puta, koji je pretraživao i policijski pas kao i pripadnici Žandarmerije koji su kopali na njemu.

Džipovi i kombi Žandaremrije su na kraju, u potrazi za telom nesrećne devojčice Danke, obišli u kolibu dede osumnjičenog i vratili se čime su završili potragu za danas.

20:01

Pas Zigi bio na tragu zločina

Za Dankom Ilić deset dana tragao je veliki broj policije, vatrogasaca, žandarmerije, a akciji se priključio i čuveni policijski pas Zigi, koji je je inače penzionisan, ali je ipak doveden u Banjsko Polje kako bi olakšao potragu.

On je bio na tragu zločina, piše Blic.

Zigi je doveden u Banjsko Polje i krenuo je u potragu. Došao je do puta gde je Danku automobilom udario Dejan Dragijević i ubio, dok je na mestu suvozača i ubio, dok je na mestu suvozača bio njegov kolega Srđan Janković.

Tada je stao i zalajao ukazujući da je tu poslednji put bila Danka.

TANJUG/ TANJUG VIDEO

Zigi, star 9 godina, je belgijski ovčar i obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru. Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.

Zigi je učestvovao u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji.

19:52

Izvor: Prva

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: