Hronika 37

04.04.2024.

23:55

Danka je ubijena; Uhapšeni osumnjičeni; Traga se za telom devojčice FOTO/VIDEO

Dvogodišnja devojčica Danka Ilić je ubijena. Policija je uhapsila S.J. (50) i D.D. (50) iz Bora, zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Izvor: B92.net

Danka je ubijena; Uhapšeni osumnjičeni; Traga se za telom devojčice FOTO/VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

U toku je potraga za telom Danke Ilić.

Završeno

23:10

"Danka je heroj, njena žrtva mora biti veliki nauk za sve," izjavio je Igor Jurić u gostovanju na RTS-u.

23:09

Ovo je putanja kojom su se kretali osumnjičeni za ubistvo male Danke

Devojčica Danka Ilić (2), za kojom se tragalo 10 dana, je ubijena - udarena je kolima, a njeno telo bačeno je na deponiju i za njim i dalje traje potraga.

Ministar Bratislav Gašić danas je na konferenciji posvećenoj ubistvu male Danke pokazao mapu područja na kojem se odvio ovaj gnusan zločin, istakavši sve ključne lokacije.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

22:05

Ovo je automobil smrti kojim su osumnjičeni za ubistvo Danke pregazili devojčicu

21:59

Jurić o ubistvu Danke: "Snimak iz Beča bio slamka spasa, iščekivali smo čudo"

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić rekao je da nakon petog dana, gledajući i na sopstveno iskustvo ćerke Tijane, nije bio optimista po pitanju toga da li će dvogodišnja devojčica biti pronađena živa.

Ceo tekst pročitajte ovde.

20:47

"Telo neće biti potrebno da se dokaže zločin"

Dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak istakao je u specijalu "Blic TV" da telo nije potrebno da bi se zločin dokazao, jer postoje i drugi dokazi.

"Detaljno će se sve pretražiti. U takvoj priči materijalizacije dokaza telo nije potrebno. Dovoljno je sudijsko ubeđenje da oni dobiju adekvatnu kaznu," kaže Božić.

20:43

Scene koje slamaju srca – cveće, igračke i baloni: "Poslednji pozdrav maloj Danki"

Potresne scene iz Bora na fotografijama – deca koja pale sveće, položeni venac i cveće, lutke i mede...

Pored sveća koja gore na glavnom trgu u gradu prikačeni su i baloni u obliku srca uz poruku "Poslednji pozdrav maloj Danki".

20:04

Za danas završena pretraga terena u selu jednog od osumnjičenih

Ekipa žandarmerije sa crnim džipovima i kombijem pretraživala je danas kuću S. J. u selu Luka, koji je osumnjičen za ubistvo male Danke Ilić (2).

Nakon pretraživanja kuće oni su se premestili na plac preko puta, koji je pretraživao i policijski pas kao i pripadnici Žandarmerije koji su kopali na njemu.

Džipovi i kombi Žandaremrije su na kraju, u potrazi za telom nesrećne devojčice Danke, obišli u kolibu dede osumnjičenog i vratili se čime su završili potragu za danas.

20:01

Pas Zigi bio na tragu zločina

Za Dankom Ilić deset dana tragao je veliki broj policije, vatrogasaca, žandarmerije, a akciji se priključio i čuveni policijski pas Zigi, koji je je inače penzionisan, ali je ipak doveden u Banjsko Polje kako bi olakšao potragu.

On je bio na tragu zločina, piše Blic.

Zigi je doveden u Banjsko Polje i krenuo je u potragu. Došao je do puta gde je Danku automobilom udario Dejan Dragijević i ubio, dok je na mestu suvozača i ubio, dok je na mestu suvozača bio njegov kolega Srđan Janković.

Tada je stao i zalajao ukazujući da je tu poslednji put bila Danka.

TANJUG/ TANJUG VIDEO

Zigi, star 9 godina, je belgijski ovčar i obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru. Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.

Zigi je učestvovao u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji.

19:52

Izvor: Prva

19:14

Podignut dron, krči se šiblje

Ekipe i dalje pretražuju deponiju na Banjskom Polju u potrazi za telom male Danke Ilić. Prisutni su kamioni i buldožeri, a podignut je i dron.

Na terenu je i mehanizacija - prekopava se i krči šiblje u pokušaju da se pronađe telo devojčice, pišu Novosti.

18:50

Otac jednog od osumnjičenih: Ako je to uradio, nek mu se sudi

Otac jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) rekao je za "Novosti" da ne veruje da je njegov sin počinio takav strašan zločin.

"Ako je to uradio nek mu se sudi, ali ja ne verujem da je moj sin počinio takav strašan zločin. Prosto ne mogu da verujem da je tako nešto uradio," kazao je otac jednog od osumnjičenih nakon što je otišao iz zgrade policije gde je davao izjavu.

17:33

Građani Bora pale sveće i ostavljaju poruke

Vest o ubistvu male Danke Ilić iz Bora ujedinila je Srbiju u bolu.

Građani Bora polažu cveće i pale sveće tragično nastradaloj sugrađanki.

Na platou ispred Doma kulture građani ostavljaju poruke i balone malom borskom anđelu.

14:13

Kolika kazna preti osumnjičenima

Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić (2), S.J. i D.D. zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora, kaže za "Novosti" advokat Saša Rajković.

"Oni se terete da su počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 9 KZ u vezi sa čl. 33 KZ, a za to je zaprećena i kazna doživotnog zatvora", navodi Rajković za Novosti. Dodao je da će se sve okolnosti ovog zločina utvrditi u sudskom postupku.

14:08

Stigla i Žandarmerija

Žandarmerija intenzivno pretražuje polja u selu Luka kod Bora, odakle je osumnjičeni za ubistvo male Danke. U toku je velika akcija pretrage.

13:52

Podignut dron

Iznad kuće osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), S.J. (50) iz sela Luka, podignut je dron. Potraga za telom ubijene devojčica je intenzivna.

Dron je podignut i iznad deponije i terena koji se od jutros pretražuje, a gde je prvobitno sumnjano da je bačeno telo ubijene devojčice.

13:48

Ministar policije obratiće se javnosti

Ministar policije Bratislav Gašić obratiće se medijima i javnosti u 15 časova, na vanrednoj konferenciji za medije.

13:41

Pričao na vlaškom tokom hapšenja

Kako se saznaje, D.D. je odmah propričao čim su ga suočili sa činjenicama i kukao je u stanici, dok je S.J. tek propričao kada su ga ispitivali na vlaškom jeziku.

Dvojica radnika Vodovoda koji su ubili malu Danku u trenutku kada su je udarili kolima bili su teško pijani u trenutku izvršenja krivičnog dela, preneo je Blic.

13:40

Otac i majka ubijene devojčice u policiji

Kako javlja reporter Novosti, otac i majka devojčice iz Bora su upravo došli u policiju. Njima je ranije pozlilo, pa su bili zbrinuti u Hitnoj pomoći

13:27

Kurir: Jedan tragao za Dankom, drugi se krio

Kurir navodi da njihova saznanja govore da je jedan od osumnjičenih učestvovao u potrazi za Dankom Ilić. Drugi se sakrio i sklanjao. Takođe se naovdi da akcija nije prekidana čak ni kada je isplivao snimak iz Beča, kako ne bi bila narušena dinamika istrage.

13:26

TV Prva na licu mesta: Bageri traže telo i dalje

Izvor: Prva tv

12:41

Reporter TV Prve: Telo još nije nađeno

Kako javlja reporter TV Prve s lica mesta, telo ubijene devojčice iz Bora još nije nađeno. Na deponiji na koju je njeno telo navodno bačeno je više bagera, kao i kamiona. Kako navodi, ekipe na terenu kopaju obazrivo kako bi našli telo.

12:34

Mediji: Osumnjičeni "vrte priču", iskazi se ne poklapaju

Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, S.J. i D.D, koje je policija i juče izvela na teren gde se intenzivno tragalo za detetom, "vrte priču" i ne poklapaju im se iskazi o tome šta se dogodilo kobnog dana.

Ono što je sigurno jeste da su priznali da su dvogodišnju devojčicu 26. marta udarili službenim automobilom "fiat panda". Navodno je S.J. bio za volanom. Međutim, ono što se naknadno dogodilo i dalje je nejasno.

Navodno se pravdaju da su bili pod uticajem alkohola, te da se ne sećaju tačno šta je bilo u trenutku kada je devojčica stradala.

Pričali su kako je dete bilo na putu, ali da je, iako se nisu kretali velikom brzinom, nisu videli da je ispred vozila, preneo je Telegraf.

12:24

Na deponiju stižu i psi tragači

Glavnim putem koji ide pored deponije prošlo je policijsko vozilo sa psima tragačima, javlja reporter Novosti.

Glavnim putem je proslo.policijsko vozilo sa psima tragacima.

Više od sat vremena nekoliko radnih mašina i kamiona prekopava teren na deponiji.

12:20

Otac osumnjičenog: Nije se ponašao čudno

Otac osumnjičenog D.D. izjavio je za medije da se njgov sin prethodnih dana tokom kojih je trajalap otraga za dvogodišnjom devojčicom iz Bora, nije ponašao čudno.

"Ceo grad priča o toj devojčici, a on nije tome pridavao posebnu pažnju. Normalno se ponašao, nisam na njegovom licu primetio ništa neobično", naglasio je on.

Dodao je i da ne želi da govori o ubistvu i da tek treba da sazna kakvu ulogu je njegov sin imao u tome.

12:15

Snimak potrage za telom devojčice

Izvor: Tanjug/RTV Bor

12:14

Osumnjičeni juče uslikani na mestu zločina

Nekoliko medija je prenelo da su dvojica radnika Vodovoda, osumnjičenih da su službenim vozilom usmrtili dvogodišnju devojčicu, na mestu zločina bili i juče - to jest u sredu i da su razgovarali s policijim.

12:08

Još objava

12:07

Objavljeno i u Republici Srpskoj

11:56

Četiri bagera na deponiji
Photo: M.M./ATAImages

Na deponiju na koju je, kakose sumnja, bačeno telo Danke Ilić, su četiri bagera, koja pokuavaju da ađu telo devojčice.

11:49

Mediji iz regiona prenose vest

11:44

Mediji: Dete je bilo živo kada su je udarili?

Devojčica D.I. (2) navodno je bila živa nakon što su je dvojica radnika udarila automobilom, prve su informacije iz istrage, piše Blic.

"Njeno telo još uvek nije pronađeno, a policija je na deponiji na Starom banjskom putu gde je devojčica udarena kolima, a onda je jedan od osumnjičenih izašao iz kola i golim rukama udavio dete", naveo je Informer.

Ova informacija je nepotvrđena

11:17

Brat osumnjičenog: Od juče je u policiji

Brat od D.D, jednog od osumnjišenih za ubistvo D.I. za kojom se tragalo od 26. marta, rekao je za Kurir da je njegov brat od juče u policiji. "Odveli su ga iz kuće, ali ništa ne znam, niko nam nista ne govori. Nadam se i molim Boga da on ne stoji iza ovoga. Čekamo informacije", rekao je brat osumnjičenog.

11:14

Oglasio se MUP

Srpska policija uhapsila je S.J. (50) i D.D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom, navodi se u saopštenju.

11:04

Dankin deda: Van sebe sam

Deda male Danke, Časlav Dragomirović, rekao je za Kurir da je potpuno van sebe.

"Ne znam ništa zvanično, ja sam van sebe, ne znam ni gde mi je ćerka. Ne javlja mi se, čekam samo zvanične vesti, ne mogu da poverujem dok mi ne kažu kako jeste, potpuno sam van sebe",  rekao je kroz plač deda ubijene devojčice.

11:01

Mediji: Gotova DNK analiza; Krv je Dankina

Kako saznaje "Blic" u automobilu uhapšenih radnika "Vodovoda" pronađeni su tragovi krvi, nakon čega je urađena DNK analiza i potvrđen je identitet nestale Danke Ilić.

"Po planu rada preduzeća, bilo je poznato ko je vozio automobil u kritično vreme, proverom baznih stanica, to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubistvo", kaže izvor "Blica".

10:46

Blokiran prilaz deponiji; Bager pokušava da nađe telo

Policija se nalazi na Starobanjskom putu i blokirala je prilaz deponiji na koju je, kako je otkrio MUP, bačeno telo male Danke. Kako javljaju mediji, bager kopa na tačno jednom mestu, a ceo prilaz deponiji je blokiran policijskim vozilima.

Pristigao je kamion Javnog komunalnog preduzeća, a za njim i ostala vozila iz istog preduzeća.

10:45

ATV: Pogunula je samo sedam minuta od kako je nestala

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

10:42

Mediji otkrili: Ovako je Danka ubijena; Ubačena je u gepek...

Kako je potvrđeno za ATV kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

"S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom fiat panda u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na Starobanjskom putu kod Bora gdje su telo izbacili sa desne strane put", kaže izvor blizak istrazi, piše Informer.

09:57

Uključenje Srpkinje iz Beča koja je pronašla Rumunke sa slike

Izvor: Prva tv

09:29

Banjsko Polje pusto

Banjsko Polje prvi put od nestanka je pusto, ali se istraga, kako saznaje Telegraf, intenzivno odvija u svim pravcima.

Teren gde je devojčica nestala prethodnih dana je detaljno pretražen, istražene su sve deponije i šuma koja se nalazi pored kuće.

09:26

Dve patrole policije u Banjskom Polju

U Banjskom Polju kod Bora, na mestu nestanka Danke Ilić, prisutne su dve policijske patrole, koje dežuraju danonoćno, javlja reporter RTS-a.

08:02

Mediji: Rumunka s bečkog snimka biće saslušana

Kako Telegraf nezvanično saznaje, jedna od dve žene sa snimka, na kojem je dete koje podseća na nestalu Danku Ilić (2), danas će biti saslušana u bečkoj policiji. Austrijska policija saopštila je da dete na snimku ipak nije nestala Danka, te da su dve Rumunke oslobođene sumnji za otmicu deteta.

07:57

Šta će biti sa istragom? Austrijska policija objavila...

Austrijska policija saopštila da će nastaviti istragu o nestaloj Danki (2). Naime, oni su se rano jutros oglasili novim saopštenjem o Danki Ilić (2) i dve Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom devojčice i isključili bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

Kako dodaju u saopštenju, kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu deteta.

07:27

Oglasio se ujak nestale Danke

Ujak male Danke Ilić (2), Stefan, oglasio se prvi put na mrežama nakon objave snimka iz Beča na kom se sumnja da je mala Danka u pratnji dve žene Rumunke.

On je na svom fejsbuk profilu objavio dve fotografije žena sa snimka na kojem je devojčica za koju se sumnja da je Danka koja je nestala u Banjskom Polju pre devet dana.

Fotografije je objavila austrijska policija, a Stefan ih je podelio.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: