Hronika 4

03.04.2024.

8:49

Forenzičar: Ako ovoliko dugo traje identifikacija snimka, to upućuje samo na jedno VIDEO

Profesor Dušan Keckarević, forenzičar, rekao je gostujući na TV Prva, da veruje da policija raspolaže velikim brojem informacija o nestaloj Danki Ilić, ali ih ne saopštava javnosti.

Izvor: B92.net/TV Prva

Forenzičar: Ako ovoliko dugo traje identifikacija snimka, to upućuje samo na jedno VIDEO
TANJUG/ MUP

Podeli:

Kako je rekao, mnogo je nepoznatih u celom ovom slučaju i svako je osumnjičen od samog starta, a posebno zabrinjava veliki protok vremena, što ne ide na ruku u pronalaženju devojčice.

Govoreći o snimku iz Beča koji je napravio srpski državljanin, a na kom se nalazi devojčica koja podseća na nestalu Danku, Kecmanović kaže da identifikacija devojčice zavisi od originalnog snimka.

"Naša zapažanja da liči i da ima sličan hod, iz toga možemo samo da zaključimo da može da odgovara identitetu. Identitet može da se utvrdi i preko DNK analize, ali za to nam treba da se devojčica nađe... Očigledno je da to traje, a to što traje verovatno upućuje na to da to nije to, ali da ne trčimo pred rudu...", istakao je Keckarević.

Podsetimo, u trenutku nestanka pored Danke je bio i njen stariji brat, koji je sada, kako se nezvanično saznalo, u proviremenoj hraniteljskoj porodici. Keckarević napominje da je pitanje da li I on nešto zna.

"Pitanje je šta i brat možda zna i šta je on video, bez obzira na to što se desilo sve tako brzo nakon odlaska majke da starijem detetu da vodu. Pitanje je da li i on bilo šta zna. Ovde nemate nikakvu indikaciju prisustva bilo kog drugog lica", kaže on Keckarević.

"U startu su svi osumnjičeni, kada krenete sa gomilom hipoteza, i onda isključujete jednu po jednu, to ima nekog smisla. U ovom slučaju sa i bez pritiska javnosti, policija radi u punom kapacitetu i sakuplja većinu informacija koje ni ne dođu do novina. Ne treba baš javnost odmah da osuđuje roditelje, naslovi vezani za roditelje neizbrisivo targetiraju njih. Iako je majka u drugom stanju, to ne znači da ona treba da bude isključena iz istrage. Može da se desi da upravo njeni kontakti mogu dovesti do razrešenja zločina. Apsolutno poligraf treba da se koristi, pogotovo za neke nejasnoće ili polutajne koje se kriju. Ne moraju da budu roditelji uključeni u slučaj, ali možda neke konekcije mogu biti", kaže Keckarević za Prva TV.

Izvor: Prva tv

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: